Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό

Recommended Posts

sas parakalw xriazomai ti voeithia sas..

o mikros mou einai 3minwn tora ta kleinei kai ekana apokleistiko thilasmo,xrisimopoiontas kai thilastro merikes fores gt stin arxi den eixa polu gala. Edw k mia evdomada me to pou to vazw sto stithos ksespaei sta klamata k den to aggizei kan. Anagkazomai na kanw thilastro k tou pira kai sumplirwma afou den pinei apo to stithos mou exei ligostepsei to gala mou. To thilastro me kourazei arketa kai den thelw na kataliksw mono me auto,thelw ksana na thilazei.To vradu pinei kanonika apo to stithos alla tin imera oute kan prospathei. Den kserw ti allo na kanw exw apelipistei,sas parakalw ,sigoura tha uparxei mia lusi.:confused: Tha ithela polu na to sunexisw ...:cry:

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει. Αν μπορείς γράφε στα ελληνικά γιατί είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι γράφεις.

Όποτε μπορέσεις απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795 μπας και βρούμε άκρη καλύτερα.... Γράψε και σε ποιες στάσεις θηλάζεις, αν έχει γουλιές, αν έχεις μεγάλη ροή...

Μέχρι τότε κι επειδή είναι πολλά τα ενδεχόμενα προσπάθησε να θηλάζεις πριν να αρχίσει να πεινάει πολύ, αύξησε την επαφή δέρμα με δέρμα με το παιδί (καλοκαίρι είναι ξεγύμνωσέ το) και κόψε την πιπίλα αν του δίνεις.... Τα ξαναλέμε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

To vradu pinei kanonika apo to stithos alla tin imera oute kan prospathei.

Αυτά που σου έγραψε η miriki, και επίσης προσπάθησε να βρεις τι διαφορές μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στον ημερήσιο και το νυχτερινό θηλασμό και επηρεάζουν τόσο πολύ τη συμπεριφορά του μωρού. Άλλη στάση, περισσότερη ησυχία π.χ.

Καλή συνέχεια!

χιλια συγνωμη για τα λατινικα αλλα το κομπιουτερ μου ειναι ξενο.

εχω ενα αγορακι 3μηνων και μεχρι τωρα θηλαζω. εδω και μια εβδομαδα το μωρο μου ειναι πολυ ανησηχο και οταν τον βαζω στο στηθος κατευθειαν κλαιει και δεν το θελει. τη νυχτα πινει χωρις να τον πειραζει αλλα τη μερα ουτε που το αγγιζει. κλαιει πολυ και δεν μπορω να τον αφησω νηστικο με αποτελεσμα να κανω θηλαστρο για να τον ταισω. δυστυχως επειδη δεν θηλαζει ο μικρος εχει λιγοστευσει το γαλα μου . πριν μου συμβει αυτο το θηλαζα και του εδινα και μπιμπερο αφου εκανα και θηλαστρο οταν δεν ηθελα να θηλασω εξω. ειμαι απελπισμενη, δεν θελω να το σταματησω,ειναι τοσο νωρις,δοκιμασα τα παντα,ησυχια,μουσικη,να κλαιει και εγω να τον βαζω στο στηθος. δεν ξερω τι εκανα λαθος αλλα πραγματικα μ-εχει στεναχωρισει τοσο πολυ. σας παρακαλω,ρωταω την κ. Αγλαια κ οποια αλλη μπορει να βοηθησει . ειναι τοσο κακο που θελω το παιδι μου να το θηλασω; γιατι μου συνεβησε αυτο; οτι μου ελεγε ο γιατρος το εκανα. :cry:

το βραδυ παντα ξαπλωτα και πινει κανονικα και την ημερα στην αγκαλια μου με μαξιλαρι για να ερθει στο απαιτουμενο υψος ,στα πλαγια με το προσωπο να κοιταει το στηθος. ολεσ τις δοκιμασα μα ματαια...:confused:

Διαφημίσεις

Απάντησε σε παρακαλώ στις ερωτήσεις που δίνουν πολλές πληροφορίες και μη σε πιάνει απελπισία, όλα γίνονται και όλα ξεγίνονται. Μεταδίδεις και το άγχος σου στο μωρό και γίνονται χειρότερα τα πράγματα.

Την ημέρα δοκίμασες να θηλάζεις ξαπλωμένη; Βάλτον πάνω στο κρεββάτι, εσύ γυμνόστηθη αυτός με την πάνα και παίξτε μαζί, πρόσφερέ του χωρίς να πεινάει. Το κλάμα στην αλλαγή στάσης μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, π.χ. να τον πονάει το αυτί του π.χ. και να μη βολεύεται λέω τώρα δεν κάνω διάγνωση.... Απάντησε στις ερωτήσεις να δούμε βάρος, πάνες, κακά, θήλαστρο, συμπλήρωμα να έχουμε μια πιο καλή εικόνα. Αν και ψυχανεμίζομαι ή σύγχιση θηλών ή απεργία.

Ο γιατρός σου είπε να αντλείς για έξω; Μήπως να αναζητήσεις μια σύμβουλο γαλουχίας, να σας δει από κοντά, γιατί με τα χαιρετίσματα από το ίντερνετ μια γενική ιδεα μπορείς να την πάρεις, αλλά εξατομικευμένη παρέμβαση όχι. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και η βοήθεια ανεκτίμητη.

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/08/ibclc.html

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση σου.

Και βεβαια δοκιμασα κ την ημερα την σταση αυτη..κ προσπαθησα να παιξω μαζι του αλλα δυστυχως δεν ηρεμει απο το κλαμα γιατι δεν του αρεσει κ πολυ ξαπλωτος,μονο οταν νυσταζει και οταν το παιζεις με γυμναστικη κ παιχνιδακια,για στηθος απλα δαιμονιζεται. δυστυχως μενω στην Ζυριχη και εδω ο παιδιατρος μου με συμβουλεψε να σταματησω το θηλασμο γιατι προφανως το μωρο μου δεν θελει το στηθος γιατι προτιμαει το μπιμπερο.αυτη ηταν η απαντηση χωρις περιθωρια επιλογης. εδω εχουν καποιες μαιες που ασχολουνται με το θηλασμο αλλα αφου μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα δεν πηγα.

τα στοιχεια που ζητατε ~> Α.γεννησα στιν 38+4 εβδομαδα , Β. αγορι , Γ. ΦΤ , Δ. ενεση PDA (δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα), Ε. εμφανισε ικτερο οχι σε κατασταση θερμοκοιτιδας,δεν μπορω να δωσω τιμες γιατι η μαια μου τα εγραφε και τα καταλαβαινε μονο αυτη,δεν μπορω να ξεχωρισω που τα γραφει στο βιβλιαρακι. δεν νοσηλευτηκε για κανενα λογο.

1. 9.4 3.380 , 10.4 3.470 , 11.4 3.460 , 12.4 3.390 , 19.4 3.660 , 25.4 3.940 , 16.5 4.740 , 30.5 5.050

2. στις 06.10, 09.30 , 13.00 , 16.15 , 19.40 , 00.30 (το βραδυ 6ωρο κοιμαται) οι ωρες ειναι πανω κατω οι ιδιες γιατι καθε φορα αλλαζει στα λεπτα, δηλαδη καθε 3 ωρες εκτοσ τα βραδια)

3. σε ολα θηλαζε πριν παρουσιασει το προβλημα,τωρα με θηλαστρο κ συμπληρωμα με την εντολη του γιατρου βεβαιως.

4.το συμπληρωμα λεγεται εδω adapta 1+ και το παιρνω απο τα φαρμακεια μονο.

5.τωρα το ξεκινησα γιατι μεχρι τωρα του εδινα το γαλα απο το θηλαστρο αλλα εφοσον λιγοστεψε το γαλα μου του δινω οσο θελει αυτος που ειναι οπως με το θηλαστρο 150-180 ml επομενως ωρα δεν μπορω να σου δωσω ,σημερα θα το ξεκινησω.

6.χρησιμοποιω θηλαστρο απο την αρχη,ενα διαστειμμα σχεδον καθολου. ειχα νοικιασει απο την κλινικη της medelα το μεγαλο και μετα αγορασα το medela swing για να το παρω στις διακοπες.

7. τωρα πια κανω καθε 3 ωρες οπως οταν ταιζα,κανω συνολικα 15 -20 λεπτα το καθε στηθος.

8. πολυ συχνα ουρει γιατι του δινω και τσαι χαμομηλι επομενως με επιφυλλαξη μπορω να πω σε καθε γευμα του επι 2 φορες λογω του τσαι που δινω ενδιαμεσα σε καθε γευμα.

9. δεν ειναι σταθερες οι κενωσεις. μια φορα κανει μεχρι και 3 φορες μεσα σε 24ωρο αλλα μπορει και να μην κανει και καθολου,την αλλη μερα σιγουρα.

Ωραία επομένως δε θηλάζεις αποκλειστικά. Το χαμομήλι γιατί το δίνεις; Τα τρίωρα στα είπε η παιδίατρος ή τότε ζήταγε το παιδί;

Αν ήμουν στη θέση σου, θα έκοβα εντελώς το χαμομήλι, θα πρόσφερα πάρα πολύ συχνά, ανά μία δύο ώρες το πολύ και θα ξαναέπαιρνα το νοσοκομειακό θήλαστρο, μέχρι να πιάσει καλά το μωρό.

Με τόσα μπιμπερο το μωρό έχει μπλέξει τα μπούτια του και τις θηλές. Μίλα με τις μαίες που ασχολούνται με το θηλασμό.

Πολλή αγκαλιά, πολλή επαφή δέρμα με δέρμα και φρόντισε το μπιμπερό που χρησιμοποιεί να έχει αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας (π.χ. το κάλμα της μεντέλα προτείνουν) που μοιάζει με το στήθος πολύ. Μπορείς επίσης το συμπλήρωμα να το δείνεις είτε με κυπελλάκι είτε με το sns που θα βοηθήσει το μωρό να κάθεται περισσότερο στο στήθος, γιατί θα τρώει το συμπλήρωμα μαζί με ό,τι παράγεις. Το όφελος είναι τριπλό γιατί και επανέρχεται το μωρό στο στήθος και ξεμπλέκεις από μπουκάλια και περαιτέρω υπονόμευση του θηλασμού και δίνεις ερέθισμα στο στήθος για να παράξει μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος.

Επίσης προγραμμάτιζε αντλήσεις ανά δίωρο ώστε αν χάσεις και καμία να μην πειράζει. Να αντλείς και από τα δυο στήθη ταυτόχρονα, ώστε να ξεμπερδεύεις γρηγορότερα και να δίνεις και ερέθισμα στο στήθος μεγαλύτερο (σαν να έχεις δίδυμα ένα πράγμα).

Τι να το κάνεις κούκλα μου το θήλαστρο στις διακοπές. Μαζί θα είστε με το μωρό σου, δε χρειάζεται να αντλείς υπό κανονικές συνθήκες. Πεινάει το μωρό το βάζεις στο στήθος και λήξις. Αν ντρέπεσαι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόπο για να είσαι καλυμμένη και να μη φαίνεται τίποτα.... Να το δούμε κι αυτό αν σε απασχολεί. Το θήλαστρο υπονομεύει την παραγωγή σου όταν δε χρησιμοποιείται σωστά. Το σουίνγκ είναι για περιστασιακή άντληση μόνο όχι για αποκλειστική. Θα τα βρούμε όλα μη σκας...

Κορίτσι νομίζω ότι σου έδωσαν κακές οδηγίες.... Υπομονή κι επιμονή.

Οι υπόλοιπες τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Επίσης δοκίμασε να θηλάσεις περπατώντας, δοκίμασε να το βάλεις "καβάλα" στο μηρό σου, δοκίμασε κάτω από τη μασχάλη, μέσα σε ring sling (έστω αυτοσχέδιο).

FLcUp3.png0BQfp3.png

κι αν τις εχω δοκιμασει και με βολτες ειδικα που του αρεσει ,εκλαιγε λες και τον σφαζω...ουτε καν το πλησιαζει.. αφου κ με το μπιμπερο μεχρι να βγει απο την πιπιλα το γαλα οδειρεται... :(

Διαφημίσεις

Έλα έλα θα το φτιάξουμε σου λέω.

Τάισε πριν πεινάσει για αρχή. Προσφέρεις συχνά και όποτε πιάσει. Βγάλε και μερικές σταγόνες πάνω στο στήθος με το χέρι σου να γλυκαθεί. Αχ παιδίατροι τι μας κάνετε.... Δες τη μαία που λες ότι ξέρει και κοίτα μήπως υπάρχει La leche league international ομάδα κοντά σου.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Από αυτά που λες το πρόβλημα είναι η ροή νομίζω. Ότι είναι πολύ χαμηλή για τα γουστα του. Αυτό είναι το κακό του μπιμπερό και του ταΐσματος με ωράριο που το παιδί πια έχει χάσει την υπομονή του. Τώρα που ξέρεις τι συμβαίνει μπορείς να προσπαθήσεις να το ανατρέψεις. Βάλε το στόχο σου και μη σε παίρνει από κάτω. Θα καταφέρεις το καλύτερο που μπορείς και αντέχεις. Όλα τα άλλα δε σε αφορούν .

Γιαυτό νομίζω ότι το sns θα σε βοηθήσει.http://www.amazon.com/gp/customer-media/product-gallery/B000NEDGB8/ref=cm_ciu_pdp_images_0?ie=UTF8&index=0

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αυτα τα τριωρα οντως φαινονται περιεργα, και το τσαι ενδιαμεσα, σαν οδηγιες γιατρου για αποθηλασμο ακουγονται.

Η συγχιση θηλων θελει πολυ σωματικη επαφη οπως λεει η Μιρικι. Καντε μπανιο μαζι, κοιμηθειτε μαζι, προσφερε στηθος πρωτου πεινασει πολυ, μιληστε την ωρα του θηλασμου. Υπομονη για λιγες μερες. Κοψε μπιμπερο και πιπιλα αν δινεις, δινε το γαλα με αλλο τροπο.

Καλυτερο ειναι και για την παραγωγη σου αλλα και για το μωρο να σταματησεις το τσαι και να θηλασεις αποκλειστικα. Αυτο σημαινει οτι το μωρο πρεπει να εχει ελευθερη προσβαση στο στηθος οποτε ζητησει, ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι μπορει να πινει πιο συχνα κι απο λιγο για να ξεδιψαει.

Οσο πιο συχνα μπαινει στο στηθος τοσο πιο πολυ γαλα θα κατεβει, κανε συχνες εναλλαγες μαστων. Οι αντλησεις θα βοηθησουν πολυ σαν εξτρα ερεθισμα του στηθους -οχι ως αντικατασταση θηλασμων, αφου το μωρο αντλει πιο αποτελεσματικα.

Πως ειναι τα πραγματα με το δημοσιο θηλασμο στη Ζυριχη; Εδω θηλαζω ανετα εξω, παω καπου απομερα, γυρναω λιγο την πλατη και πολλες φορες ουτε που με παιρνουν χαμπαρι -ειδικα οι αντρες.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Μπουρμπουρ1 εχεις απολυτο δικιο και εγω αυτο σκεφτηκα οτι το μπιμπερο μονο κακο θα μου εκανε αλλα στην αρχη οπως ειδατε ειχε χασει το 10% του βαρους του και εδινα και συμπληρωμα και μετα ο παιδιατρος μου ειπε για το τσαι οτι βοειθαει στα πονακια και να ξεδυψαει και εγω το εδωσα. δεν μπορω να του τα κοψω τωρα γιατι ο παιδιατρος μου ειπε οτι το πιο σημαντικο ειναι να μην μεινει νηστικος, πως να το στερισω αφου δεν πλησιαζει καν το στηθος μου :( η αληθεια ειναι οτι η ροη μου αυτη την εβδομαδα λογω τησ καταστασης δεν με βοηθαει καθολου . στη ζυριχη δεν εχουνε θεμα με το δημοσιο θηλασμο,εδω στηριζουνε πολυ τις μητερες . εγω απλα εκανα λαθος επιλογη για ευκολια,αλλα οχι παντα,συνηθως θηλαζα,σε εσχατες περιπτωσεις χρησιμοποιουσα μπιμπερο,απλα ετσι ξαφνικα αρχισε να γκρινιαζει.

....να το κανω κ αυτο μιρικι μου ,αν κ τα καταφερνουμε καν να κοιταμε απο τα νευρα...θα παω κ σημερα σε ειδικο προγραμμα για το θηλασμο να πω το προβλημα μου. δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα.:-(

Κούκλα μου το χαμομήλι δεν τρέφει. Κόφτο τώρα κιόλας. Αν διψάσει να πιει γάλα μανούλας. Τι τα έχουμε τα εργαλεία.... τα μεμέ εννοώ. Μη στεναχωριέσαι και μόνο που αποφάσισες να κάνεις κάτι είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Δεν είναι ξαφνικά. Η παραγωγή σου υπονομεύεται από την πρώτη μέρα που έδωσες μπιμπερό. Όπως βλέπεις υπήρχαν πολλές λύσεις (π.χ. να θηλάζεις πιο συχνά, να δίνεις συμπλήρωμα με άλλο τρόπο) κλπ αλλά ο γιατρός σου δεν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

χιλια ευχαριστω μιρικι μου , θα παω σημερα στις μαιες μηπως και βοηθησουν κ αυτες να τον βαλουμε στο στηθος μου γιατι για να σταματησω το μπιμπερο αυτη τη στιγμη πρεπει πρωτα να του υμενθημισω ποσο πολυ το ηθελε.. γιατι δεν θελω να μενει νηστικος και να μην προσπαθει καν να πλησιασει το στηθος. θα προσπαθησω ολα οσα μου ειπατε ,θα κανω τα παντα για να συνεχιζω να θηλαζω γιατι ακομα ειναι νωρις και θελω να δωσω οσο το δυνατον πεισσοτερα στο παιδι μου!!! :-)

Κοριτσι ολα τα μωρα χανουν το 10% του βαρους τους τις πρωτες μερες, απ'οτι βλεπω δε το δικο σου ανεκτησε το βαρος γεννησης σε λιγες μονο μερες ενω συνηθως χρειαζονται περιπου 2 εβδ -αν διαβασα σωστα τις μετρησεις.

Το τσαι μπορει να κοπει αμεσα χωρις καμμια επιπτωση για το μωρο. Αντ' αυτου κανε προσπαθειες με το στηθος. Χωρις πιεση βαζε το παιδι στο στηθος, βαλτου κι απορροφητηρα ή πιστολακι κι αστο απλως να πιπιλαει αν πιασει. Βαλτον στον υπνο ή αγουροξυπνημενο. Νοικιασε παλι το νοσοκομειακο και κανε τις αντλησεις για να αυξησεις ροη και παραγωγη και το μωρο να βρισκει περισσοτερο ενδιαφερον στο στηθος.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Μη στενοχωριέσαι, όλα φτιάχνουν! Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία για να δίνω συμβουλές, αλλά συμφωνώ με τη miriki.

Είμαι κι εγώ στη Ζυρίχη, και το μωρό μου είναι 1 μήνα. Είχαμε κι εμείς προβλήματα στην αρχή, αλλά έφτιαξαν τώρα!

Το Unispital έχει τμήμα υποστήριξης θηλασμού. Παίρνεις τηλέφωνο εδώ: http://www.usz.ch/PatientenUndBesucher/Beratungsangebote/Seiten/Stillberatung.aspx

Επίσης, μπορώ να σου συστήσω τη δική μου μαία, τη Jela Klaic, που είναι σύμβουλος θηλασμού IBCLC (τα στοιχεία της είναι εδώ: http://www.hebamme.ch/de/elt/heb/det.cfm?md=kt&hID=1326&kt=zh&dl=0&sp=0). Είναι πολύ καλή, και κυρίως βοηθάει στο να φύγει το άγχος. Εμένα με βοήθησε πολύ μέχρι να στρώσει ο θηλασμός. Και είναι πολύ ωραίο που έρχεται σπίτι σου...

ΥΓ. Πάντως ο παιδίατρος καθόλου δε σε βοήθησε, το αντίθετο θα ελεγα!

κοριτσια πηγα σε υποστηριξη θηλασμου ολα πηγανε αψογα αλλα μολις γυρισα στο σπιτι εκανε παλι τα ιδια...ωραια τα λεμε..αλλα απεχει πολυ η θεωρια απο την πραξη,οταν αρχιζει να κλαιει ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ,ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ!!!!! η γυναικα μου ειπε να κανω προσπαθειες οπως πολλα που μου ειπατε αλλα πρεπει πρωτα να βρω τροπο να ηρεμισει γιατι με αυτο τον "δαιμονισμο" ή θα σπασουνε τα νευρα μου ή θα παω σε ωριλα για τα αυτια μου για να μην τα χασω και αυτα. η κατασταση παντως ειναι δυσκολη .. bobos1982 ευχαριστω πολυ για τη μαια ,θα τη παρω τηλ. μηπως μπορει να με βοειθησει αλλα πραγματικα και εγω στον πρωτο και δευτερο και τριτο μηνα ημουν τελεια με θηλασμο ,τωρα που μπαινει στο τεταρτο ξεκινησαν ολα,επομενως κανε τον σταυρο σου να μην αλλαξει το δικο σου!!!! ειναι στο παιδι,δεν ειναι ολα ιδια φυσικα!!

Ε, όχι δε φτιάχνει έτσι, επειδή σου είπανε δυο λόγια παρηγοριάς. Έχεις αγώνα μπροστά σου, αλλά θα τα καταφέρεις, αφού το θέλεις. Για μένα προέχει να κοπεί το μπιμπερό, όχι το συμπλήρωμα. Αν είδες το βιντεάκι αυτό το σπιτικό μαραφέτι με το σωληνάκι μέσα στο μπιμπερό μου φαίνεται σωτήριο.

Έχεις τώρα κατεύθυνση, ξέρεις τι να κάνεις, κάντο κι ό,τι βγει. Το μωρό νηστικό δε θα μείνει πάντως....Α και ζήτα από τη μαία να σου συστήσει κανέναν άλλο παιδίατρο που να ξέρει από μωρά που θηλάζουν, γιατί αυτός σε χαντάκωσε. Μπας κι είναι Ελληνας ή σπούδασε εδώ καλέ;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ετσι ακριβως μιρικι μου,δεν ειναι ευκολο και πραγματικα προς το παρων δεν εχω καταφερει τιποτα γιατι στο νοσοκομειο που τα καταφερε η μαια,απλα ετυχε,εγω μετα δεν τα καταφερα στο σπιτι κ αναγκαστηκα να του δωσω το γαλα μου απλα με μπιμπερο και παλι γιατι δεν τα καταφερα και παλι αφου εκλαιγε τουλαχιστον μιση ωρα που προσπαθουσα. αυτο το σπιτικο μαραφετι που λες δεν ξερω ποιο ειναι ,για στειλ'το μου να το δω σε παρακαλω. για ποιο συμπληρωμα εννοεις γιατι μπερδευτηκα... εννοεις το ξενο γαλα ή του θηλαστρου; οσο για το γιατρο εχεις απολυτο δικιο κ ειμαι πολυ απογοητευμενη με τους παιδιατρους και ψαχνω καποιον καλυτερο.ειναι ελληνας μισος αλλα εδω γεννηθηκε αλλα δεν εχει σημασια ,παντου εχει τετοιους.

Δες το βιντεάκι από το youtube που σου έβαλα το δείχνει ξεκάθαρα προς το τέλος.

Μίλα με τη μαία που σου είπε η φίλη πιο πάνω, να έχεις υποστήριξη.

Τώρα που ξέρεις τι να κάνεις, μπορείς να αγωνιστείς όσο μπορείς και θέλεις. Και ναι χθες το βράδυ έδωσες μπιμπερό, σήμερα το πρωί τσεκάρεις άμαζον και φαρμακεία και αγοράζεις το sns που έχει το βιντεάκι και νοικιάζεις και το νοσοκομειακό θήλαστρο για να κάνεις αντλήσεις. Ναι κατά πάσα πιθανότητα και σήμερα θα δώσεις μπιμπερό και αύριο, αλλά μεθαύριο θα έχεις τα γκατζετάκια σου και θα ξεκινήσεις να κάνεις παιχνίδι....

Μέχρι τότε, πάρε το μωράκι σου αγκαλιά, τραγούδα του, νανούρισέ το (μη φοράς μπλούζα όχι για να φτιάξουμε τα κέφια αυτών που διαβάζουν, αλλά για να έχεις επαφή δέρμα με δέρμα), μπείτε μαζί να κάνετε ντουζάκι ή μπανιέρα (φρόντισε να υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει μη φάτε καμιά γλίστρα κι έχουμε κι άλλα), μίλα του, εξήγησέ του (ναι καταλαβαίνει), πρόσφερε το στήθος σου με αγάπη πριν το μπιμπερό, πρόσφερε το μπιμπερό με αγάπη και αποδοχή και ΟΚ εκεί που δίνεις το μπιμπερό δες μήπως το βάλεις και στο στήθος λίγο.

Ηρέμισε όσο μπορείς (ναι ξέρω το άγχος αυτής της περιόδου πολύυυυυυ καλά να σου πω ιστορίες για γέλια και για κλάματα), πάτε καμιά βόλτα να ξεμπλοκάρετε και θα γίνουν όλα σιγά σιγά....

Επίσης μόλις νιώσεις λίγο καλύτερα πάρε το γιατρό και ξεφώνισέ τον. Καν' του και καμιά καταγγελία στον IBFAN της περιοχής σου, να μη χαντακώσει κι άλλα μωρά.... Και στείλτου και το λογαριασμό από όλα τα μαραφέτια που πρέπει να αγοράσεις/ νοικιάσεις και τις αποδείξεις από το ξένο γάλα, να καταλάβει ο χαμένος σε τι έξοδα σε έβαλε. Αν δεν ήξερε ας μη μιλούσε και ας σε παρέπεμπε αλλού, ή ας μάθαινε. Αν δεν ήθελε, ν' αλλάξει δουλειά. Εφόσον είναι μέσα στα καθήκοντά του κατά τη γνώμη του (για να σου δίνει οδηγίες θεωρεί ότι είναι στα καθήκοντά του) οφείλει να είναι σωστός..... Εντάξει για το λογαριασμό αστειεύομαι, αλλά κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να μας σέβονται κι εμάς και τα μωρά και την επιστήμη....

FLcUp3.png0BQfp3.png