Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λαίμαργο νεογέννητο

Recommended Posts

Χαιρετώ και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα, μιας και είμαι κάπως θορυβημένη...

Ο μπέμπης μας είναι 19 ημερών. Γεννήθηκε 2930 και τον πήρα 2850. Πρέπει να έχει πάρει όμως αρκετό βάρος (αύριο θα έχω ζυγαριά) μιας και τρώει υπερβολικές ποσότητες (ξένο γάλα). Από χτες το βράδυ στις 20:00 μέχρι τώρα στις 17:20, πριν κλείσει δηλαδή 24ωρο, έχει ήδη πιει 955 ml γάλα. Το ίδιο έχει συμβεί κι άλλες φορές. Έχει κάνει ένα πρόσωπο και κάτι μαγούλες τι να σας λέω..

Από βρεγμένες και λερωμένες πάνες είναι ανάλογα με το φαγητό του (μεγάλες ποσότητες). Φυσικά πονάει η κοιλίτσα του πριν κάνει κακά, λογικό, κι εγώ αν έπινα ένα λίτρο γάλα την ημέρα θα πονούσε! [τι να πω η έρμη!]

Παραθέτω:

02-03/06/2013

20:00 100 ml

22:00 100 ml

01:05 80 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

01:40 50 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

02:15 35 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

03:15 40 ml

06:45 80 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

07:17 50 ml

10:00 80 ml

13:10 110 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

14:00 50 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

14:20 10 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

15:00 20 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

16:20 60 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

16:40 30 ml, και χωρίς ενδιάμεσο ύπνο

17:20 60 ml

955 ml

Tι γίνεται βρε παιδιά? Δεν είναι υπερβολή?

Μασάει τα χέρια του και πεινάει συνέχεια! Ο παιδίατρος μας είπε όχι πιπίλα και να του δινουμε όσο θέλει... αλλά έχει γίνει υπερβολική η κατάσταση, σκέφτομαι να ρωτήσω άλλον παιδίατρο... ο άντρας μου λέει να πεταχτεί αύριο στο Παίδων και να ρωτήσει.

Λέτε να έχει τίποτα το μωρό? Έχει συμβεί σε άλλη μαμά?

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

ζωη να'χει βρε!να τον χαιρεσαι!παρε καλου κακου μια δευτερη γνωμη μην γινει και υπερβαρο το μωρακι.........

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Ευχαριστώ! Φοβάμαι μην έχει τίποτα παθολογικό :(

Και εμένα τις πρώτες μέρες ηταν πολύ λαίμαργο και με άνχωνε μόνο και μόνο επειδή πνιγότανε απο τις μεγάλες γουλιές.. για κανένα άλλο λόγο...!

Να το χαιρεσαι το παιδάκι σου!

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Διαφημίσεις

Καληπερα....το δικο μου μωρακι ηταν ετσι τις πρωτες μερες ζωης του και μετα σιγα σιγα εβαλε μονη της προγραμμα και εφτασε σε σημειο να τρωει ανα 2 ωρες στον 1το μηνα και μετα ανα 3ωρες.....

Απλα την βοηθησα και εγω λιγο με τον τροπο μου.....αφου εφτανα θυμαμαι σε σημειο να βαζω 2πλη αποστειρωση γιατι δεν προλαβαινα μπιμπερο....

Τα ml που τρωει ειναι λιγα γιαυτο και ξαναπειναςι σε τοσο λιγη ωρα....θα διορθωθει αυτο με τον καιρο, μην στεναχωριεσαι....

Να σου ζησει...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

τις ωρες που μενει ξυπνιο σου τρωει λιγο λιγο απ οτι βλεπω,κ ο δικος μου ετσι εκανε και ετρωγε γενικα πολυ και μεγαλες ποσοτητες,αλλα σιγα σιγα εστρωσε και τωρα 2 μηνω νπινει 180 μλ καθε τρεις ωρες και το βραδι κοιμαται ...αρκετα εως παρα πολυ καλα.οταν τον ταιζεις να εισαι σιγουρη οτι εχει πεινασει γιατι αλλιως θα τρωει λιγο και ανα μια ωρα,βαλτο να ρευτει οταν σταματησει να πινει και αν εχει πιει λιγο ξαναδωστου να φαει ,εμενα οταν του εβαζα το μπιμπερο τη πρωτη φορα το εφτυνε,μετα οταν ξαναδοκιμαζα το επινε ολο !!!κανε δοκιμες .οσο για την πιπιλα μπορει να σε βοηθησει να του καθυστερησεις ενα γευμα εαν το προηγουμενο ηταν πολυ κοντα,δηλαδη αν εφαγε 80 μλ πριν μια ωρα και σου ξαναζηταει χωρις να εχει κοιμηθει δωσε πιπιλα να δεις αν θα κοιμηθει ,ετσι θα περασει κιαλλη ωρα και μετα θα σου φαει ενα μεγαλυτερο γευμα που θα τον κρατησει περισσοτερη ωρα για να μπει σ ενα προγραμμα σιγα σιγα.αυτο με τη πιπιλα μου το ειχε πει νεογνολογος στην κλινικη,να το κανω σαν τεστ για ναδω αν πειναει πραγματικα το μωρο.καλη επιτυχια!α και μην σε ανυσυχει τα γευματα σας τα βρισκω νορμαλ ,τα αγορακια τρωνε!!!

τοσο για την πιπιλα μπορει να σε βοηθησει να του καθυστερησεις ενα γευμα εαν το προηγουμενο ηταν πολυ κοντα,δηλαδη αν εφαγε 80 μλ πριν μια ωρα και σου ξαναζηταει χωρις να εχει κοιμηθει δωσε πιπιλα να δεις αν θα κοιμηθει ,ετσι θα περασει κιαλλη ωρα και μετα θα σου φαει ενα μεγαλυτερο γευμα που θα τον κρατησει περισσοτερη ωρα για να μπει σ ενα προγραμμα σιγα σιγα.αυτο με τη πιπιλα μου το ειχε πει νεογνολογος στην κλινικη,να το κανω σαν τεστ για ναδω αν πειναει πραγματικα το μωρο.καλη επιτυχια!α και μην σε ανυσυχει τα γευματα σας τα βρισκω νορμαλ ,τα αγορακια τρωνε!!!

Eυχαριστώ.

Τελικά χτες ήμουν τόσο θορυβημένη που πήρα τηλ. στο Παίδων. Μου είπαν ας τρώει όσο θέλει, αλλά να προσπαθήσω να βάλω πρόγραμμα ανά δίωρο τρίωρο και να χρησιμοποιήσω και πιπίλα...

it's never too late to start all over again

Ευχαριστώ! Έκανε τόσα πολλά γεύματα και το δικο σου?

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τρώει ακόμα κ τώρα οποτε θέλει!!! Μπορει αυτο να σημαίνει κάθε μισάωρο ή κάθε μια ώρα.. τη νύχτα βέβαια, μου κρατάει απο 2ωρο έως κ 5ωρο! Εννοειται οτι αυτό δε με απασχολεί καθόλου γιατί η παιδίατρος είναι σούπερ χαρούμενη με την αναπτυξή του! Οπότε εννοείται οτι δε θα κάτσω να ασχοληθω με τα γελοία "προγράμματα" για να με βολεύει εμένα το πότε θα τρώει το μωρό μου.

Το μωράκι σου ξέρει καλύτερα απο τον κάθε ένα μας εδω μέσα τι πρέπει να κάνει σίγουρα απο μόνο του κάποια στιγμή πολυ συντομα θα φτιαξει το προγραμμα του! Αφησέ το να αποφασιζει αυτό λοιπόν και όσο η αναπτυξή του είναι υπέρ του μην ασχοληθείς άλλο!

Eυχαριστώ.

Τελικά χτες ήμουν τόσο θορυβημένη που πήρα τηλ. στο Παίδων. Μου είπαν ας τρώει όσο θέλει, αλλά να προσπαθήσω να βάλω πρόγραμμα ανά δίωρο τρίωρο και να χρησιμοποιήσω και πιπίλα...

Καλα εκανες και πηρες στο παιδων και πολυ καλα σου τα ειπανε....ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ οι αποψεις τους απο τον καθεναν μας εδω μεσα!!!!!!

Να σου ζησει και παλι...το μωρακι!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Ο μπέμπης μας είναι 19 ημερών. Γεννήθηκε 2930 και τον πήρα 2850. Πρέπει να έχει πάρει όμως αρκετό βάρος (αύριο θα έχω ζυγαριά) μιας και τρώει υπερβολικές ποσότητες (ξένο γάλα). Από χτες το βράδυ στις 20:00 μέχρι τώρα στις 17:20, πριν κλείσει δηλαδή 24ωρο, έχει ήδη πιει 955 ml γάλα. Το ίδιο έχει συμβεί κι άλλες φορές. Έχει κάνει ένα πρόσωπο και κάτι μαγούλες τι να σας λέω..

Από βρεγμένες και λερωμένες πάνες είναι ανάλογα με το φαγητό του (μεγάλες ποσότητες). Φυσικά πονάει η κοιλίτσα του πριν κάνει κακά, λογικό, κι εγώ αν έπινα ένα λίτρο γάλα την ημέρα θα πονούσε! [τι να πω η έρμη!]

Παραθέτω:

02-03/06/2013

955 ml

Μασάει τα χέρια του και πεινάει συνέχεια! Ο παιδίατρος μας είπε όχι πιπίλα και να του δινουμε όσο θέλει... αλλά έχει γίνει υπερβολική η κατάσταση, σκέφτομαι να ρωτήσω άλλον παιδίατρο... ο άντρας μου λέει να πεταχτεί αύριο στο Παίδων και να ρωτήσει.

καλησπέρα!!!όχι καλέ δεν έχει τπτ το μωρό σου.απλά μπορεί να περνάει φάση ανάπτυξης,το κάνουν που κ που αυτό.έτσι έκανε κ σε μένα κ εγώ που τον θηλαζα επί ένα 24 περίπου μπορεί να έτρωγε ανά μια ώρα.αλλά αυτό όλο το έφτιαξε μόνος του.εγώ πάντως όταν ήθελε του έδινα.

hiEW.pngpFRip3.png

• 4 months later...

γειά σας και απο μένα! αντιμετωπιζουμε και εμείς ακριβώς το ίδιο θέμα. Θηλάζω αποκλειστικά και η μικρή μου που είναι μόλις 30 ημερών δείχνει να πεινάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ακόμα και στον υπνο της. Βάζει τα χεράκια στο στόμα και έχει μια μόνιμη γκρίνια που δείχνει να οφείλεται σε αυτό. Ο παιδιατρος μου είπε ότι εφόσον βάζει ικανοποιητικό βάρος (σε ένα μήνα από 2800 πήγε 4100) και έχουμε υπεραρκετές κενώσεις, δε τίθεται θέμα συμπληρώματος όμως εκείνη δεν ηρεμεί, ζητάει συνέχεια τροφή .... αν ηταν στο χέρι της μέχρι να κάνει εμετό.

Γενικά δεν κοιμάται παρά μόνο στην αγκαλιά μας και οταν πάμε να την βάλουμε στο λίκνο της πεινάει ακόμα και αν έφαγε πριν μισή ώρα....... τι μπορεί να συμβαίνει,πως μπορώ να τη βοηθήσω.... κλαίει και είναι ανικανοποίητη.....

Ευχαριστώ πολύ...

faystory γραψε στην ενοτητα θηλασμου που ειναι πιο καταλληλη.

Δεν εχει κατι το μωρο, καθε ενα εχει το δικο του τροπο. Θα το βαζεις στο στηθος οσο θελει, ειδικα τωρα που ειναι νωρις ακομα. Και ο πρωτος μου γιος ολη μερα θηλαζε για ωρες καθε φορα, δεν υπαρχει κατι το περιεργο. Ο δευτερος χορταινε πιο ευκολα και πιο γρηγορα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

γειά σας και απο μένα! αντιμετωπιζουμε και εμείς ακριβώς το ίδιο θέμα. Θηλάζω αποκλειστικά και η μικρή μου που είναι μόλις 30 ημερών δείχνει να πεινάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ακόμα και στον υπνο της. Βάζει τα χεράκια στο στόμα και έχει μια μόνιμη γκρίνια που δείχνει να οφείλεται σε αυτό. Ο παιδιατρος μου είπε ότι εφόσον βάζει ικανοποιητικό βάρος (σε ένα μήνα από 2800 πήγε 4100) και έχουμε υπεραρκετές κενώσεις, δε τίθεται θέμα συμπληρώματος όμως εκείνη δεν ηρεμεί, ζητάει συνέχεια τροφή .... αν ηταν στο χέρι της μέχρι να κάνει εμετό.

Γενικά δεν κοιμάται παρά μόνο στην αγκαλιά μας και οταν πάμε να την βάλουμε στο λίκνο της πεινάει ακόμα και αν έφαγε πριν μισή ώρα....... τι μπορεί να συμβαίνει,πως μπορώ να τη βοηθήσω.... κλαίει και είναι ανικανοποίητη.....

Ευχαριστώ πολύ...

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Κάνει οτι ακριβώς κάνουν τα περισσότερα μωράκια! Όσο να'ναι έχει τρομοκρατηθει απο όλη αυτή την αναμπυμπουλα της γέννας! Σου δείχνει τι είναι αυτό που χρειάζεται.. την αγκαλίτσα της μανούλας και το γαλατάκι της! Απο μόνο του θα σταματήσει να το ζητάειοταν θα είναι έτοιμο! Μέχρι τότε απλά κάνει υπομονή και απολαυσε το θηλασμο!

Ευχαριστώ πολύ...

εγω θα σου ελεγα να βγαλεισ το γαλα απο το στηθος σου να δεισ ποση ποσοτητα καταναλωνει γιατι μπορει να μην του ειναι αρκετο(μου ειχε γινει το ιδιο ακριβος)

Διαφημίσεις

εφόσον το μωρό παίρνει ικανοποιητικό βάρος, το γάλα θα είναι αρκετό.

Είναι πολύ μικρούλι ακόμα, κάνε του το χατήρι να το έχεις αγκαλίτσα όσο χρειάζεται!

σιγά σιγά θα αποκτήσει μεγαλύτερη χωρητικότητα στο στομάχι, θα πίνει περισσότερο με τη μια και θα αραιώσει τους θηλασμούς. Επίσης το χρειάζεται και για παρηγοριά, σαν πιπίλα ένα πράγμα, μιας και το αντανακλαστικό του πιπιλίσματος υπάρχει από την κοιλιά ακόμα.

30 ημερών νινί κάνε του τις αγκαλίτσες και τους θηλασμούς που θέλει, απλά φρόντισε όταν ξεκουράζεται αυτό να ξεκουράζεσαι και εσύ γιατι θα κλατάρεις!

σε λίγους μήνες θα είναι πολύ πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, θα με θυμηθείς

Τι παει να πει να βγαλει γαλα απο το στηθος να δει ποσο καταναλωνει? Δεν ειναι βαρελι το στηθος με πατο. Το γαλα παραγεται συνεχως οσο το μωρο πινει. Εκεινη την ωρα μαλιστα.

Δεν μπορει να μετρηθει κατι τετοιο εκτος κι αν αδειασετε το στομαχι του μωρου να δειτε ποσο ηπιε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, ειναι μια περιοδος ως γνωστόν δύσκολη από θέμα ψυχολογίας οπότε κάθε συμβουλή είναι σωτήρια! ήδη βλέπω τη νύχτα μια μικρή βελτίωση στις ώρες που τρώει .... και όσο για την αγκαλίτσα όση θέλει.... αρκεί να είναι καλά... :)

ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, ειναι μια περιοδος ως γνωστόν δύσκολη από θέμα ψυχολογίας οπότε κάθε συμβουλή είναι σωτήρια! ήδη βλέπω τη νύχτα μια μικρή βελτίωση στις ώρες που τρώει .... και όσο για την αγκαλίτσα όση θέλει.... αρκεί να είναι καλά... :)

Οσο πίνει το γαλατάκι σου θα είναι μια χαρα! Αυτό θα στο επιβεβαιώσει και η επόμενη μέτρηση του βάρους του! Οσο το μικράκι σου ζητάει γαλατάκι τοσο εσύ παράγεις! Αν συνεχίσεις να του δίνεις όσο συχνά το θέλει, πίστεψε με δεν γίνεται ούτε να ξεμείνεις ούτε να πεινάσει!

Συνέχισε λοιπόν αυτό που κάνεις τόσο καλά!!!;)

Ευχαριστώ πολύ...

μήπως δεν έχει ολοκληρώσει με το ρέψιμο;; Στο λέω γιατί η δική μου η κόρη, όταν ήταν 1-2 μηνών ,αφού έτρωγε, είτε στήθος είτε μπιμπερό, την άφηνα και μετά έκλαιγε,ενώ ήταν γενικότερα ήρεμο μωρό. Κάποια στιγμή ανακαλύψαμε ότι παρόλο που είχε ρευτεί ,τελικά μετά από λίγη ώρα στα χέρια ξαναρευόταν !!

Υ.Γ: Σε ένα μήνα έβαλε 1.300γρ;;;;;;;;Τι γάλα κατεβάζεις;;;;;;; ;)

Τέλεια!!

Παραθέτω:

02-03/06/2013

955 ml

Το μπιμπερό το αδειάζει κάθε φόρα που πίνει;;Αν ναι,να του φτιάχνεις περισσότερο. Γενικά, θα πρέπει πάντα να μένει γάλα στο μπουκάλι για να είσαι σίγουρη ότι χόρτασε.Π.χ. αν πιει 100 ml και δε μείνει τίποτα , την επόμενη φορά φτιάξe 130 ml κ.ο.κ. Επίσης, μήπως είναι κάτι άλλο;;(κολικός, δεν έχει ρευτεί καλά, απλά θέλει αγκαλιά κ.λπ.)Γιατί τα 30-50ml, από ό,τι μου είχε πει η παιδίατρος,μπορεί απλά να τα πινει από λαιμαργία. Εϊναι πολύ λίγη η ποσότητα αυτή. Δε μοιάζει για πεινα.

Υ.Γ.: Κι η δικιά μου έτσι ήταν!! Έπινε και στήθος και μπιμπερό. Είχε φτάσει να πίνει πολυ μεγάλες ποσότητες αναλογικά με την ηλικία της,αλλά 3 παιδίατρους που ρώτησα ,μου είπαν να πίνει όσο θέλει.ΓΕννήθηκε 4 κιλά και 6 μηνών ζύγιζε 9-10 κιλά!!! Βέβαια, από εκεί και πέρα (δλδ από τη στιμή που μπήκαν οι στερεές τροφές)προσπαθώ να της ελέγχω την ποσότητα (τώρα κοντεύει 2),γιατί είναι λιχούδα και λαίμαργη κι όσο κι αν την ταϊζεις δε σταματάει!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...