Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΟΤΟΝΙΑ (ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ)

Recommended Posts

Καλημέρα σας!!!!!!!

Δυστυχώς κι ο μικρός μου έχει διαγνωστεί με υποτονία.

Κοντεύουμε 11 μηνών κι ακόμη δεν καθόμαστε στο κωλί!!!!!

Έχουμε κάνει έναν 1ο κύκλο αιματολογικών που έχουνε βγει καλές μας έχει δει Παιδονευρολόγος 2 φορές και Φυσιοθεραπευτής και ξεκινάμε άμεσα φυσικοθεραπείες. Ενώ έχει πάρα πολύ ζωντάνια στις κινήσεις του χέρια-πόδια κοντεύουνε να ξηλωθούνε που λέει ο λόγος..... ο κορμός μας είναι πολύ αδύναμος....

Μεσοβδόμαδα θα κάνουμε πιο εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις (Καρυότυπο & DNA για Prader Willi) και η αλήθεια είναι πως φοβάμαι πολύύύ!!!!!! Ευελπιστώ να είναι γερό το μαναράκι μου κι απλώς..... τεμπελάκος!!!!!! Είναι κι ολίγον τροφαντούλης θα παίζει κι αυτό το ρόλο του..... δεν ασχολήθηκα πάντως όσο έπρεπε εγώ φταίω..... άμα το παιδί το "παρατάς" στο παρκοκρέβατο για να κάνεις τις δουλειές σου...... πώς να μάθει να κάνει κάποια πράματα άμα δεν του δίνω εγώ ερεθίσματα????

Τον έχω στρώσει πάντως όλο σε ασκησούλες τις τελευταίες μέρες κι όσο μπορώ πιο συχνά τον βάζω να καθίσει..... ναι μεν έχω δει αισθητή βελτίωση αλλά το επιθυμητό ακόμη δεεεενννν......

Ας είναι όόόόλα αυτά 1 κακάσχημο όνειρο..... πονάει η ψυχή μου..... πόσο ανάξια μάνα μπορεί να είμαι???? Πόσο????

Διαφημίσεις

Μανουλες μου ειστε ηρωιδες αλλα τα παιδακια σας ειναι οι ΓΙΓΑΝΤΕΣ!!!!!! Μεσα απο την καρδια μου σας ευχομαι τις πιο υπεροχες, τελειες και απροσδοκητα χαρουμενες εξελιξεις στα παιδακια σας. Να τα εχει η Παναγιτσα μαζι της και να τα κανει καλα!

• 9 months later...

Kαλημέρα!!!Ευχομαι να πάνε όλα καλά.Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις το τηλ του

Ευαγγελίου του παιδονευρολόγου?Θέλω να κλείσω ραντεβού ιδιωτικά στο ιατρείο του,άμμεσα.Ευχαριστώ πολύ.

• 4 εβδομάδες μετά...

να ρωτησω και γω τωρα κατι!!!!παιζει ενα παιδι με υποτονια να εξελιχθει σε ζωηρο και εντονο παιδακι!!!!!!!παντα θα ειναι ετσι νωχελικο να το πω!!!!μπορει καποια μανουλα να περιγραψει τη ν πορεια απο το δικο της παιδι και την εξελιξη ενος παιδιου με :?: γενικευμενη υποτονια( χωρις αλλα ευρηματα απο μαγνητικεσ και εξετασεισ)

• 1 month later...

Στο μαιευτήριο, κατά την τυπική παιδιατρική εξέταση, η παιδίατρος παρατήρησε ότι ο μικρός μου δεν συγκρατεί το κεφάλι του όταν βρίσκεται ανάσκελα και του τραβάνε τα χέρια προς τα πάνω. Μας μίλησε για υποτονία, χωρίς όμως να μας πει κάτι περισσότερο, με αποτέλεσμα να μας ανησυχήσει πολύ και να μην χαρούμε τον μικρό μας όπως του αξίζει.

Τον παρακολουθεί νευρολόγος και του κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά έχω πραγματικά ανάγκη να ακούσω κάποια αντίστοιχη περίπτωση με αίσιο τέλος. Κατά τα άλλα ο μικρός είναι 35 ημερών, παίρνει βάρος παραπάνω από ικανοποιητικά και όλες του οι κινήσεις είναι έντονες και ζωηρές.

Διαφημίσεις

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια.. η μικρή μου είναι 3 ετων κανουμε φυσιοθεραπεία εδω και 4 μηνες περπατησε 16 μηνων μιλάει κατάλαβαινει τα πάντα είναι πανέξυπνη το θεμα μου είναι το εξής οτι ζοριζεται στο περπάτημα πχ δεν ανέβει ακόμη τα σκαλιά δεν βλέπει εμποδια.. οι φυσιοθεραπευτές που είναι εξειδικευμένοι σ αυτο το.κομματι μου λενε οτι θα το βρει.. δεν εχουμε παει σε παιδονορευλο.. έχει καποια παρόμοια περίπτωση..σας ευχαριστώ πολύ..

Καλημέρα! Εφόσον σου λένε να μην ανησυχείς, να σκέφτεσαι θετικά και ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κάτι σοβαρό. Δεν χάνεις όμως τίποτα να την πας και σε έναν παιδονευρολόγο να δεις τι θα σου πει. Εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου.

Να χαίρεσαι τη μικρή σου και εύχομαι όλα τα προβλήματα να είναι περαστικά!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...