Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βάρος κ ύψος μωρού 9,5 μηνών [είναι φυσιολογικό;]

Recommended Posts

τα ιδια περασα-και περναω και εγω με τα παιδια μου-κανε τις απαραιτητες εξετασεις(μετα τα 2 γινονται κανονικα)και θα δεις.Το πιο πιθανον ειναι τα γονιδια.Καταλαβαινω το αγχος σου.

Athena στην δική σας περίπτωση τι ακριβώς έγινε? μετά τα 2 η αναπτυξη επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς?

Ο παιδιίατρος μου είπε ότι κάτι τετοιο είναι πιθανό δηλ. να κάνει η καμπύλη ανάπτυξης μια "κοιλιά" από τη ηλικία 12 εως 24 μηνών και μετά να επανέλθει, συμβαίνει όντως έτσι?

οχι συνεχιζουμε στα κατωτατα φυσιολογικα...η Μελινα ειναι σχεδον 6.5χρ ζυγιζει 17 κιλα και ειναι 1.08.Την αλλη εβδομαδα θα κανει στη βιοιατρικη τις καινουργιες εκετασεις(οστικη ηλικια και IGF-I) συν γενικες και θα εχουμε ελπιζω μια σαφη εικονα του τι θα συμβει.. :roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς εντοπίσαμε χαμηλή IGF1 η οποία σχετίζεται με την αυξητική ορμόνη όμως κάποιοι παιδοενδοκρινολόγοι είπαν ότι αυτή τη στιγμή η εξέταση αυτή λόγω ηλικίας δεν είναι αξιόπιστη και ότι θα πρέπει να επαναληφθεί μετά τα 2έτη

αν καμιά άλλη μανούλα - πατερούλης γνωρίζει κατι ας μου πει

ετγω ξερω οτι γινεται μετα τα 6.Εδω και 4 χρονια την παρακολουθει αναπτυξιολογος τη Μελινα και τωρα μας ειπε να την κανουμε.

οχι συνεχιζουμε στα κατωτατα φυσιολογικα...η Μελινα ειναι σχεδον 6.5χρ ζυγιζει 17 κιλα και ειναι 1.08.Την αλλη εβδομαδα θα κανει στη βιοιατρικη τις καινουργιες εκετασεις(οστικη ηλικια και IGF-I) συν γενικες και θα εχουμε ελπιζω μια σαφη εικονα του τι θα συμβει..

Athena σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

ετγω ξερω οτι γινεται μετα τα 6.Εδω και 4 χρονια την παρακολουθει αναπτυξιολογος τη Μελινα και τωρα μας ειπε να την κανουμε.

Σε έχει βοηθήσει ο αναπτυξιολόγος και σε τι? Ρωτάω γιατί εμείς δεν έχουμε δει αναπτυξιολόγο ακόμα. Πιστεύεις ότι χρειάζεται?

Εμεις θα κάνουμε εξετάσεις για δυσανεξία στη γλουτένη, ενδοκρινολογικές, κάποιες άλλες για να δούμε αν υπάρχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο καθώς και τεστ ιδρώτα (για κυστική ίνωση).

Και μετά βλέπουμε.

athena

εμάς η μεν αναπτυξιολόγος που μας παρακολουθεί λόγω και προωρότητας μας είπε να μην ανησυχούμε, οι οαιδοενδοκρινολόγοι όμως έχουν διαφορετική άποψη και θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω του ύψους που έχω εγώ και ο σύζυγος

εγώ είμαι 1,67 και μπαμπάς μας 1,85

magenta

σας πρότεινε όλα αυτά τα χρόνια η αναπτυξιολόγος να κάνετε κάτι ή απλά παρακολούθηση

α και κάτι άλλο

υπάρχει καμιά μανούλα που έχει παρατηρήσει χαμηλό ύψος στο παιδί της σε αυτές τις ηλικίες και να ανάκαμψε από μόνο του ή έστω με κάποια βοήθεια χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι σε σχέση με την συξητική ορμόνη;

wWPdp2.png

magenta

σας πρότεινε όλα αυτά τα χρόνια η αναπτυξιολόγος να κάνετε κάτι ή απλά παρακολούθηση

Δεν εχουμε πάει ακόμα σε αναπτυξιολόγο, η μικρή μου είναι 19 μηνών. Έχουμε πάει σε γαστρεντερολόγο και πρόκειται να κάνουμε εξετάσεις για δυσανεξία στη γλουτένη, ενδοκρινολογικές, κάποιες άλλες για να δούμε αν υπάρχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο καθώς και τεστ ιδρώτα (για κυστική ίνωση). Και μετά βλέπουμε

Διαφημίσεις

Η ανηψουλα μου κλεινει τα 3 σε ενα μηνα και ειναι μονο 10 κιλα και μικροκαμομενη. Εχει μια δυδυμη αδελφουλα που ειναι πολυ πιο ανεπτυγμενη και σε υψος και σε βαρος. Δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο ενω τρωει τα παντα, δεν ειναι μιζερη στο φαγητο. Βεβαια για εξετασεις δεν την εχουν παει ακομα.

binvp2.png ZVLBp2.png

Καλησπέρα θα ήθελα και εγώ τη γνώμη σας για την ανάπτυξη του γιού μου

Γεννήθηκε 2,500

5 μηνών 5,600

10 μηνών 7,500

14 μηνών 8,070

18 μηνών 9,100

Η παιδίατρος μας τρέχει απο 6 μηνών για εξετάσεις και τι δεν έχουμε κάνει και δεν βρίσκαμε τίποτα η τελευταία εξέταση που μας έιχε ζητήσει ήταν triplex καρδιάς το κάναμε και αυτό και βγήκε μια τριπούλα στην καρδιά 3χιλ πρίν της πάω τις εξετάσεις πήγα σε παιδοκαρδιολόγο να μου πεί τι γίνετε και αφού μου είπε οτί δεν επηρεάζετε απο αυτό η αναπτυξη του,είπα δεν πάω και σε έναν ενδοκρινολόγο να τελειώνουμε και κάναμε όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις και βγήκαν καθαρές όλες και μου είπε η ενδοκρινολόγος η γιατρος που τον παρακολουθει να του δώσει κάτι να τον βοηθήσει (Βιταμίνες).

Λοιπόν πήγα στην γιατρό και ισχυριζόταν στην αρχή οτι επιρεάζετε απο την τρύπα στην καρδιά .........της έδψσα την γνωμάτευση του παιδοκαρδιολόγου και μετα μου τα μάσαγε ........τοτε λεει να δούμε την καμπύλη αλλά να έρθεισ στο ιατρείο μου..... εκέινη την ώρα τις δίνω τα χαρτια απο την ενδοκρινολόγο και πάλι αντί επιτέλους να αφήσουμε το παιδι να υσηχασει τόσους μήνες εξετάσεις να του δώσει κάτι μου έδωσε πάλι υ/γ και και και ΕΛΕΟΣ !!!!!! Τί άλλο να κάνω σκεφτομαι να αλλάξω παιδίατρο (Δεν έχω την άνεση να πάω ιδιωτικά πλέον, έχω δώσει τα μαλλια της κεφαλής μου που λένε για εξετάσεις).Εσείς τι θα κάνατε;

CpRXp3.pngO4JWp3.png

εφόσον όλες οι εξετάσεις είναι οκ ασε να περάσει λίγος καιρός να χαλαρώσετε κι οι 2 και ύστερα να πας το παιδί σε δημόσιο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί έχουν και την εμπερία και την υπευθυνότητα για μια συνολική εικόνα...

eNeap2.pngNziDp2.png

CONEE

Επειδή και ο μικρός μου όταν ήταν 18 μηνών 9200, πώς πάτε με το ύψος

εάν είναι μέσα στις καμπύλες μην ανησυχείς καθόλου

δώσε λίγο χρόνο στο παιδί

τρώει ;

ο μικρός μου δεν έτρωγε και μας πρώτεινε η παιδοενδοκρινολόγος που τον πήγαμε να κάνει μια πιο παχυντική διατροφή (ειδικά γάλατα και σκόνη μέσα στο φαγητό )

εάν ενδιαφέρεσαι πεσ μου και θα σου γράψω αναλυτικά

το πρόβλημα με μας είναι ότι είναι χαμηλά και στο ύψος και για αυτό ανησυχούμε

α με τις βιταμίνες ο δικός μας βοηθηθηκε και του άνοιξε λίγο η όρεξη

wWPdp2.png

Conee

τρωει το παιδί? Γιατί αν δεν τρωει τοτε λογικό είναι να μην παίρνει βάρος.

Αν τρωει και δεν παίρνει βάρος τότε οι εξετάσεις θα έδειχναν κάτι (υποθέτω ότι έχετε κάνει την έξεταση για κοιλιοκάκη).

Ξέρω πάντως περίπτωση κοριτσιού το οποίο ενώ έτρωγε όταν ήταν 14 μηνών είχε 7 κιλά και οταν γεννήθηκε ήταν 3.300.

Θα συμφωνήσω με την mammy-g, αν το παιδί είναι εντάξει στο ύψος και αφού έχετε κάνει όλες τις εξετάσεις μάλλον δεν έχει τίποτα.

Κανε ίσως κάποιον έλεγχο σε τακτά χρονικά διαστήματα μηπως και χρειαθεί το παιδί κάποιο συμπλήρωμα (σίδηρο κτλ) και για να είσαι και πιο ήσυχη πάρε και μια δευτερη γνώμη.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας η ενδοκρινολόγος μας είπε ότι είναι 5 μονάδες κάτω απο το κανονικό και σε υψος mammy αν μπορείς γραψε μου τι πέρνατε γιατι ενώ η ενδοκρινολόγος είπε ότι θέλουμε βοήθημα η παιδίτρος σεν μας έδωσε τίποτα. Άυριο έχω κλείσει ραντεβού και με άλλο παιδίατρο να δώ τι θα μου πεί και αυτός και θα σας γράψω να σας πω .

CpRXp3.pngO4JWp3.png

Ξέχασα να σας γράψω ........... δεν νομίζω ότι αυτό που τρώει σε καθημερινή βάση οτι ειναι και κανόνικό άλλα υπάρχουν καποιες μέρες που τρώει παρα πολύ αλλά αυτές είναι 2-3 το μήνα.

CpRXp3.pngO4JWp3.png

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας η ενδοκρινολόγος μας είπε ότι είναι 5 μονάδες κάτω απο το κανονικό και σε υψος mammy αν μπορείς γραψε μου τι πέρνατε γιατι ενώ η ενδοκρινολόγος είπε ότι θέλουμε βοήθημα η παιδίτρος σεν μας έδωσε τίποτα. Άυριο έχω κλείσει ραντεβού και με άλλο παιδίατρο να δώ τι θα μου πεί και αυτός και θα σας γράψω να σας πω .

η δική μας η παιδοενδοκρινολόγος μας πρότινε τα κάτωθι:

1. να αντικαταστήσουμε το γάλα του με το nutren junior ή το pediasure (προσοχή είναι για πάνω από 12μηνών)

2. στο μεσημεριανό του φαγητό μας έδωσε να βάζουμε μία μεζούρα (σκόνη είναι ) από το caloreen

σε αυτά συμφώνησε και η παιδίατρός μας

α προσοχή τα γάλατα αυτά είναι πιο παχυντικά και κατά συνέπεια τους πέφτουν πιο βαριά

ο δικός μου ενώ στη άρχη τα είπιε μετά δεν ήθελε και η παιδοενδοκρινολόγος που απάντησε ότι σε κάποια παιδάκια δημιουργεί φούσκωμα

έτσι μου πρότινε να το σταματήσουμε και να βάζουμε δύο μεζούρες από τη σκόνη στο μεσημεριανό του και έτσι όλα καλά

η αλήθεια είναι ότι ξεκολλήσαμε από τα 9100 -9200 που είμασταν επί 7 μήνες και τώρα είμαστε περίπου 10 μετά όμως από δύο μήνες με αυτή τη διατροφή

θα δούμε.......

γνώμη μου να μιλήσεις και με κάποιον άλλο γιατρό

wWPdp2.png

Και εμένα ο μικρός μου είναι λίγο βαρύς!Γεννήθηκε 3800 και τώρα 40 ημερών αύριο είναι 5400 και 60 πόντους!Μας είπε ο γιατρός ότι δεν θα έχει πάντα την ίδια ανάπτυξη, δεν γίνεται δηλαδή να παίρνει το 15μερο 800 γρ!Πάντως σίγουρα δεν φαίνεται για 1 μηνός μωρό!

Διαφημίσεις

Εμείς μετρηθήκαμε χθες 7,5 μηνών (σχεδόν) είναι 68εκ και 7200κιλά!

Ο γιατρός μου είπε να την ταίζω λίγο παραπάνω αλλά πόσο πιά;

Καθημερινά τρώει τα εξής :

* 200γρ γάλα στις 8:00

* 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ φρουτα στις 11:00

* 200-230γρ φαγήτό (κοτόπουλο ή μοσχάρι ή αρνακι με λαχανικά) στις 14:00

* 200γρ κρέμα στις 17:00

* 180-200γρ γάλα στις 20:00

* 150-180γρ γαλα στις 23:30

Ρε κορίτσια πείτε μου είναι λίγα όλα αυτά;

nea mamaka

εμένα μου φάινεται ότι το παιδί τρώει πολύ καλά...

αλλά τι να σου πω αφού σου είπε ο γιατρός έτσι προσπάθησε

πάντως μια χαρά μου φαίνεται εμένα η ανάπτυξή του...

wWPdp2.png

εμενα ειναι 7 μηνων και 10 ημερων περιπου και ειναι 72εκ.και 8100σε βαρος

σχετικα καλα τα παμε με τα φαγητα μας.

nea mamaka μην ανυσηχεις το καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους παντως εμενα ο γιος μου τρωει πολυ πιο λιγο απο την γλυκητατη κορουλα σου :D

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Πήγάμε σε άλλο παιδίατρο ο οποίος μου είπε ότι το παιδί δεν έχει τίποτα αντιθέτος με αυτά που μου λέγανε τόσο καιρό με σκοπό να τρώνε και να μήν με αγχώνει το βάρος και το υψός παρότι είναι πολύ χαμηλά απο την καμπύλη κινέιτε σταθερά και δεν τρώει γιατι τον πιέζω και το κάνει από αντίδραση.οπότε είπε να τον αφήνω να το ζητήσει μόνος του το φαί και σε κανένα 2-3 μηνο θα ξεπεταχτεί.Και πάλι σας ευχαριστώ!!!!

CpRXp3.pngO4JWp3.png

εμενα ειναι 7 μηνων και 10 ημερων περιπου και ειναι 72εκ.και 8100σε βαρος

σχετικα καλα τα παμε με τα φαγητα μας.

nea mamaka μην ανυσηχεις το καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους παντως εμενα ο γιος μου τρωει πολυ πιο λιγο απο την γλυκητατη κορουλα σου :D

ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια!

Πως μας αγχώνουν έτσι βρε παιδί μου;

Τι να κάνω, να την ταίζω και από την μύτη;

Eλα μου ντε αμα τρωει γιατι τρωει αμα δεν τρωει γιατι δεν τρωει

:lol::lol::lol:

Καλε γιατι να φαει και αλλο το παιδακι ??

μια χαρα ειναι ..

Μερικες φορες ειναι υπερβολικοι αυτοι οι γιατροι ...

Να την χαιρεσαι την κουκλα σου ..

το φανταζεσαι μετα να παχυνει και να σου λεει η γιατρος για ειδικη διατροφη για μειωση του βαρους ??

Eλα μου ντε αμα τρωει γιατι τρωει αμα δεν τρωει γιατι δεν τρωει

:lol::lol::lol:

Καλε γιατι να φαει και αλλο το παιδακι ??

μια χαρα ειναι ..

Μερικες φορες ειναι υπερβολικοι αυτοι οι γιατροι ...

Να την χαιρεσαι την κουκλα σου ..

το φανταζεσαι μετα να παχυνει και να σου λεει η γιατρος για ειδικη διατροφη για μειωση του βαρους ??

:!::twisted::twisted::twisted::twisted:

Ελεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος!!!

• 2 εβδομάδες μετά...
Και εμενα ο γιος μου που είναι 4μηνών και 1 εβδομάδας είναι 68εκ. και 8200γρ. και η γιατρός μας είπε ότι ανήκει στα ανώτατα επίπεδα ανάπτυξης!

:o Ουάου! Να σου ζήσει!

3ig4p2.png 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...