Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι μπορούμε να κάνουμε με το Ευφροσύνη;

40+mama

Recommended Posts

Εγώ θα σου έλεγα να ονομάσεις το κοριτσάκι σου όπως σου αρέσει εσένα. Αφού στενοχωριέσαι και δεν μπορείς να ζήσεις με το Ευφροσύνη, καλύτερα ξέχνα το και πες την Λυδία που είναι και υπέροχο όνομα και θα έχετε και τη διπλή γιορτή όπως λες...

Δεν ξέρω την πεθερά σου, αλλά αν κρίνω από τα δικά μου πεθερικά και τους γονείς μου, επειδή και στα 3 παιδάκια μας έχουμε δώσει ιδιαίτερα ονόματα και όχι των παπούδων, φωνάζουν και διαμαρτύρονται στην αρχή αλλά τελικά το δέχονται.

Διαφημίσεις

Εγώ θα σου έλεγα να ονομάσεις το κοριτσάκι σου όπως σου αρέσει εσένα. Αφού στενοχωριέσαι και δεν μπορείς να ζήσεις με το Ευφροσύνη, καλύτερα ξέχνα το και πες την Λυδία που είναι και υπέροχο όνομα και θα έχετε και τη διπλή γιορτή όπως λες...

Δεν ξέρω την πεθερά σου, αλλά αν κρίνω από τα δικά μου πεθερικά και τους γονείς μου, επειδή και στα 3 παιδάκια μας έχουμε δώσει ιδιαίτερα ονόματα και όχι των παπούδων, φωνάζουν και διαμαρτύρονται στην αρχή αλλά τελικά το δέχονται.

και εμεις το ιδιο :wink:

Παντως αν θες να ακολουθησεις αυτες τις κοινωνικες @/'*^τοτε θα επρεπε λογικα αφου ειναι κοριτσι να δωσεις το ονομα της μητερας σου,ετσι δεν ειναι;

Εχώ μια φίλη Ευφροσύνη που τη φωνάζουν Zέφη ... τώρα το πόσο σχέση έχει το ένα όνομα με το άλλο σχετικό είναι ... πάντως το βρίσκω εύηχο και όμορφο σαν υποκοριστικό ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Με βαφτίσανε πρώτο όνομα Ναταλία και δεύτερο Θεόκλεια που λένε τη γιαγιά μου (από τη μεριά του μπαμπά μου ο οποίος πάτησε πόδι και έβγαλε πρώτα το Ναταλία). Εννοείται οτι με φωνάζουνε Ναταλία, το οποίο το βρήκε η νονά μου σε ένα ημερολόγιο την ώρα της βάφτισης. Κάθε φορά που κάνω μια αίτηση ή οτιδήποτε γραφειοκρατικό πρέπει να γράφω και τα δύο. Άσε που πολλές φορές δεν χωράνε και τρελαίνομαι...Αυτά από τη δικιά μου εμπειρία.

Εγω τη δικιά μου θα τη βγάλω Κατερίνα, τη μαμά μου, αν και ήθελα πολύ Λυδία γιατί μου αρέσει. τελικά αποφάσισα Κατερίνα επειδή είναι της μαμάς μου. Καλή η παράδοση και το να τιμάς τους γονείς σου αν πραγματικά το θέλεις αλλά και το παιδάκι να εχει ένα ωραίο όνομα. Το Εφροσύνη είναι ωραίο, δεν μου αρέσει το Φρόσω, το Φαίη είναι ωραίο παρολο που λένε κάποια που δεν συμπαθώ και το Έφη καλό είναι. Ψηφίζω Φαίη. Πολλά παιδιά τα φωνάζουν με υποκοριστικά!

Μια μαθήτριά μου τη φωνάζουν Βανέσσα. Τι ρωτάω από που βγαίνει και μου απαντά:...από το Σταυρούλα!

Να είναι καλά η μπεμπούλα και όλα τα άλλα έρχονται μετά

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Αφού έχεις βγάλει τον πεθερό σου γιατί θέλεις να βγάλεις και την πεθερά σου? Δύο στα δύο?

Εμένα επειδή η πεθερά μου έχει ένα παράξενο όνομα που αν το έδινα στο παιδί μου σίγουρα θα το κορόιδευαν,όσα παιδιά και να έκανα δεν θα το έδινα ποτέ.

Κονδύλο,----ούτε να φαίνεται δεν θέλω,

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

Ερση?αν και βγαίνει και απο το Περσεφώνη..Πρόσεξε πάντως αν θες την γνώμη μου μην κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις..το όνομα του κοριτσιού θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωη..Επίσης στην αδερφή μου δώσανε 2 ονοματα, την φωνάζουμε όλοι με το πρώτο που μας αρέσει περισσότερο και μόνο στα χαρτιά της φαίνεται το 2ο..δεν αντιμετώπισε ποτέ πάντως πρόβλημα!αυτα απο μενα!κουράγιο και υπομονή!

• 2 εβδομάδες μετά...

Την μαμά μου την λένε Ευφροσύνη, την πεθερά μου Ευανθία....

Την κόρη μου την λένε ΕυφΡοΣύνΗ=ΕΡΣΗ

και την άλλη μου κόρη

ΕΥΑνθία=ΕΥΑ

Εμένα μου αρέσει το Ερση

Καλά ξεμπερδέματα!

yoGfp2.png

Διαφημίσεις

Αγαπητές φίλες,

Καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Σχετικά τώρα με το όνομα.

Μου αρέσουν τα ολόκληρα ονόματα. Πάντα ήθελα τα παιδιά μου να έχουν ένα όνομα που κανείς δεν θα τα ρωτήσει από που βγαίνει. Γι αυτό και το Ευφροσύνη με προβληματίζει. Διότι, κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι ωραίο ολόκληρο, παρόλο ότι έχει ωραία σημασία.

Όπως σας έγραψα στην αρχή ο σύζυγος με άφησε να αποφασίσω εν λευκώ αλλά εγώ θέλω να τα έχω με όλους καλά (κάποτε θα καταλάβω ότι δεν γίνεται...). Θα περιμένω με το καλό να γεννηθεί η μικρή και τότε ελπίζω η πεθερά μου να πει από μόνη της ότι δεν θέλει το όνομά της (ούτως ή άλλως δεν της αρέσει και πολύ), ή αντίθετα να το απαιτήσει, για να μου δώσει αφορμή να μην το βγάλω (ύπουλο αυτό;).

Από τα άσχετα ονόματα που μου αρέσουν είναι: Λυδία, Μαρίνα, Εύα κ.λ.π.

Όταν με το καλό (πρώτα ο Θεός) γεννηθεί η μικρή θα δω ποιο της πάει και θα αποφασίσω. Μπορεί τότε να είμαι τόσο χαρούμενη που και το Ευφροσύνη ακόμη να μην μου φαίνεται αποκρουστικό (... αν είναι δυνατόν! χα! χα!)

Φιλιά

40+mama

.pngy3DLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...