Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ!

MIRIAM

Recommended Posts

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Έχω πάει σε έναν ιδιώτη, που μου τον σύστησε ο γυναικολόγος, στη πρώτη εγκυμοσύνη και για ένα διάστημα 2-3 χρόνων πήγαινα. Μετά το αμέλησα και ξαναπήγα φέτος σε άλλο ιδιώτη, και υποτίθεται με καλό όνομα. Εμένα όμως που είχα μία κάποια γνώση από κλινική εξέταση, δεν μου άρεσε η εξέταση της και έτσι σκέφτηκα το Παίδων. Και να φανταστείς όλα ξεκίνησαν από τις εξετάσεις που κάνουμε μια φορά το χρόνο στα παιδιά, για γενικό έλεγχο. Εκεί είδα ότι ξεφύγαμε από τα φυσιολογικά και ψαχτήκαμε παραπάνω. Το πρωί της Δευτέρας (11/10) χτες δηλαδή τα είδαν και τα τρία,

Τώρα όμως θα αρχίσω να ενημερώνομαι περισσότερο, με τη πείρα που έχω από τους γιατρούς, μάλλον θα αναγκαστώ να ...διαβάσω περισσότερα για να μπορώ να τους αντιμετοπίζω ανάλογα.

Πάντως το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο. Και πάλι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ :-D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 months later...

κορίτσια γεια σας,

συγγνώμη που ξανανοίγω το θέμα. Γέννησα πριν 7 μήνες και θήλασα μέχρι πριν λίγες μέρες, όπου και σταμάτησα γιατί ένιωθα πολύ κούραση, είχα ταχυκαρδίες και τρέμουλο, πέφταν μαλλιά κτλ. Έκανα εξετάσεις θυρεοειδή και είχα τα εξής: πεσμένη TSH, ανεβασμένα FT4, FT3, ANTITPO, ANTITG, TSI....διάγνωση νόσος του Graves. Μου είπανε θεραπεία για να ρυθμίσω ορμόνες με unimazole, και μετά από 6 μήνες και εφόσον έχει ρυθμιστεί μπορώ να προχωρήσω σε δεύτερο παιδάκι με πιθανότητα 1 στα 100 να περάσει η νόσος στο δεύτερο παιδί. Έχει καμιά κοπέλα αντίστοιχη εμπειρία;;;

chrimarko, έχω κι εγώ Graves, καλό είναι να τον έχεις ρυθμίσεις πριν προχωρήσεις σε νέα εγκυμοσύνη. Κι εγώ unimazole παιρνω Μετά απο περιπέτειες με άχρηστους γιατρούς που μου στοιχισαν το μωράκι μου, βρηκα μια νορμάλ γιατρό που τον ρύθμισε οποτε τώρα ξαναξεκινησαμε προσπάθεια. θα σου έλεγα να μην βάλεις χρονοδιάγραμμα 6 μηνών, άσε τον αδενα να ρυθμιστεί πρώτα, είτε του πάρει λίγο καιρό είτε λίγο...

Να σου ζήσει το μωράκι σου και με το καλό να ερθει και το δεύτερο!

pdNQp3.pngjWt5p3.png

σε ευχαριστώ valiak, σου έχω κάνει και ερώτηση πάλι για το graves σε άλλο σημείο. Όπως καταλαβαίνεις χθες μου είπανε ότι ανέπτυξα επιλόχεια τη νόσο και με έχει πιάσει πανικός! Η γιατρός σου τι σου είπε σχετικά με τη μετάδοση της νόσου στο μωρό μέσω πλακούντα; Κάπου διάβασα για πιθανότητα 1 στις 100, και παρόλο που ακούγεται μικρή, εμένα μου φαντάζει μεγάλη. Ξεκινάω ραντεβού με ενδοκρινολόγους την άλλη βδομάδα και βασικά θα τους πω να μου αφαιρέσουν θυρεοειδή αν είναι να μη μεταδίδεται η νόσος στο παιδί...αχ πάω να σκάσω....

Διαφημίσεις

εγώ graves είχα απο πριν, οποτε δεν ξερω να σου πω τι γινεται στην περιπτωση που τον αναπτυξεις στην εγκυμοσυνη. και επειδή θυρεοειδή έχουν και οι δύο γονείς μου (νησιώτες γαρ) εχει αρκετες πιθανοτητες να τον παρει και το μωρό μου. Δεν ξέρω εάν αφαιροντας τον αδένα γλυτωνεις την κληρονομικότητα, μου φαίνεται πολυ τραβηγμένο όμως, άσε που θα πρέπει να παίρνεις κάθε μέρα χάπια για να αντικαθιστάς τη χαμένη λειτουργία του αδένα. καλύτερα να συμβουλευτείς ενδοκρινολόγο. Τι πρόγνωση έχει ο επιλόχειος Graves? Φεύγει μετά απο λίγο καιρό ή σου μένει για πάντα? Μην ξεχνάς οτι ο Graves όπως και όλα τα αυτοάνοσα, μπορεί να βρεθεί σε ύφεση έως και για 20 χρόνια, οποτε μήπως υπήρχε ήδη? Είχες κάνει εξετάσεις πριν την εγκυμοσύνη?

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Δεν ξέρω εάν αφαιροντας τον αδένα γλυτωνεις την κληρονομικότητα?

προς Θεού δεν εννοούσα την κληρονομικότητα (από αυτή δε γλιτώνει κανείς). Εννοούσα αν αφαιρώντας θυρεοειδή, φεύγουν και τα αντισώματα, οπότε δεν μπορούν να περάσουν μέσω πλακούντα στο μωρό στην εγκυμοσύνη.

Τι πρόγνωση έχει ο επιλόχειος Graves? Φεύγει μετά απο λίγο καιρό ή σου μένει για πάντα?

πραγματικά δεν έχω ιδέα, μακάρι να φεύγει...

οποτε μήπως υπήρχε ήδη? Είχες κάνει εξετάσεις πριν την εγκυμοσύνη?

εξέταζα κάθε χρόνο τον θυρεοειδή με το γενικό checkup και όταν έμεινα έγκυος οι εξετάσεις ήταν οκ.

• 3 εβδομάδες μετά...

Γραφω για μια φιλη μου.

Εχει αφαιρεσει τον θυροειδη της και απ'οτι μου ειπε προ καιρου πολλες φορες ξεχναει να πιει το χαπι του θυροειδει,ισως τις μισες μερες τις εβδομαδας.

Αυτο τι συνεπειες εχει στην υγεια της και στην επιτευξη εγκυμοσυνης,ειναι παντρεμενη 3 χρονια αλλα δεν ξερω ποσο καιρο προσπαθει.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαρια.Χ φυσικά και έχει επιπτώσεις στην υγεία της και στην ικανότητα σύλληψης. Καλά, εξετάσεις δεν κάνει? εκεί θα φαινόντουσαν τα αποτελέσματα της αμέλειάς της. Κι εγώ έχω αφαιρέσει τον θυρεοειδή μου και στην αρχή τρόμαζα στην ιδέα ότι θα ξεχνάω το χάπι ή ότι θα το παίρνω ξανά κατά λάθος. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να επιφορτίζω τη ζωή μου με προβλήματα που λύνονται... έβαλα δίπλα στο κρεβάτι μου ένα ημερολόγιο (αυτά που στέκονται όρθια) το οποίο μου υπενθύμιζε με την παρουσία του να πάρω το χάπι, και στο οποίο έβαζα ένα Χ στην ημέρα μόλις έπερνα το χάπι. Μετά από μερικούς μήνες το είχα συνηθίσει πλέον. Τώρα δεν χρειάζομαι ημερολόγιο. Ούτε στεναχωριέμαι που παίρνω χάπι καθημερινά. Είμαι τόσο καλύτερα από πριν αφαιρέσω τον θυρεοειδή μου που χαλάλι ένα χαπάκι την ημέρα!

Το να ξεχνάς να πάρεις το χάπι σου και μάλιστα μετά από αφαίρεση θυροειδή αδένα, είναι σα να βάζεις το κεφάλι σου στο στόμα του λιονταριού.

Ο θυροειδής όταν υπολειτουργεί, υπερλειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου τελωςπάντων, είναι κάτι σαν το ζάχαρο να το πω έτσι απλά. Όσο δεν έιναι ρυθμισμένο μπορεί να σου πειράξει άλλα όργανα ανεπιστρεπτί. Μια γνωστή μου που τον είχε αμελήσει χρόνια, κατέληξε να έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, ένα εκ των οποίως είναι ρευματοειδής αρθρίτιδα από την οποία υποφέρει με φοβερούς πόνους και δεν την πιάνει καμία θεραπεία. Και είναι μόνο 38. Χώρια τα άλλα προβλήματα που της έβγαλε. Γιαυτό δεν είναι να παίζει κανείς μ'αυτό τον αδένα. Είναι πολύ μικρός, αλλά πολύ ύπουλος!

Εγώ πάλι ήθελα να ρωτήσω το εξής. Γιατί το χάπι πρέπει να το παίρνουμε το πρωί μισή ώρα πριν το πρωινό? Αν δηλαδή το παρουμε κατευθίαν πριν φάμε, ή αμέσως μετά, ποια είναι η διαφορά? Ετσι πληροφοριακά ρωτάω.

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι ήθελα να ρωτήσω το εξής. Γιατί το χάπι πρέπει να το παίρνουμε το πρωί μισή ώρα πριν το πρωινό? Αν δηλαδή το παρουμε κατευθίαν πριν φάμε, ή αμέσως μετά, ποια είναι η διαφορά? Ετσι πληροφοριακά ρωτάω.

Rinoula ετσι πρεπει για να επιτυγχανεται η οσο το δυνατον μεγαλυτερη απορροφηση του φαρμακου.

Επισης πρεπει να μεσολαβει μιση ωρα απο τη ληψη του οταν παιρνεις βιταμινες, αντιοξινα,ιχνοστοιχεια και αλλα φαρμακα και 4 ωρες οταν παιρνεις σιδηρο και ασβεστιο.

Κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Λοιπον η φιλη μου ειναι τρομερα αφηρημενη.....

Εκτος οτι τον αφαιρεσε περυσι τον νοεμβριο απ'οτι μου ειπε δεν ξαναπηγε σε ενδοκρινολογο να την δει και δεν εχει κανει ακομα εξετασεις αιματος,ειναι 35.

Θα της πω οταν παει στην ενδοκρινολογο να της πει οτι ξεχναει το χαπι,και να τ'ακουσει ενα χερακι απο την γιατρο μπας και βαλει μυαλο.:?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

• 1 month later...
  • 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας καλο μηνα! με υγεια πανω απ΄ολα και καθε επιθυμεια μας να γινεται πραγματοποιηση!

σημερα εκανα εξετασεις για θυροειδη: TSH-1.61

FT3-5.89

FT4-12.19

ειναι καλες;

8HiKp2.png

γεια σας καλο μηνα! με υγεια πανω απ΄ολα και καθε επιθυμεια μας να γινεται πραγματοποιηση!

σημερα εκανα εξετασεις για θυροειδη: TSH-1.61

FT3-5.89

FT4-12.19

ειναι καλες;

τελικα πηγα σε ενδοκρινολογο εκανα υπεριχο θυροειδη και ολα ειναι μια χαρα!!!!:D

8HiKp2.png

Διαφημίσεις

τελικα πηγα σε ενδοκρινολογο εκανα υπεριχο θυροειδη και ολα ειναι μια χαρα!!!!:D

μπράβο κοριτσάκι. Ο θυροειδής είναι ο σημαντικότερος αδένας. Αφού είναι όλα καλά, να είσαι χαρούμενη και να ευχαριστείς το Θεό. Φιλάκια!!!

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

• 3 months later...

κοριτσια γεια σας !

εμφανισα κι εγω graves (εκανα μαγνητικη και αξωνικη)ενα χρονο μετα την γεννηση της κορης μου ..ξεκινησε ε ερεθησμο στο ματι και προπτωση ..ολεσ οι ορμονικεσ ειναι καλες ...μια απλη θυροειδιτιδα λοχειασ εχω και graves kai hashimoto alla μονο τα θυ.αντισωματα ειναι αυξημενα αλλα οχι σε τετοιο βαθμο ωστε να παρω φαρμακα ..ετσι λεει ο ενδοκρινολογος .τι να κανω ?απο συμτωματα εχω εξαψεις και νευρα !!!!μαλλια νυχια και κιλα ..οπως παντα !!!τι να κανω ???

inka

dev042bp___.png

καλησπέρα. MIRIAM δόξα τον Θεο που έγινες καλα. συγκλονιστική η ιστορία σου - πραγματικά οταν την διάβασα έμεινα με το στομα ανοιχτο. δεν έχω αλλα λόγια! εγώ ανακάλυψα οτι είχα πρόβλημα με τον θυροειδη μου το καλοκαίρι του 2010 - ετσι μου ειχε πει η μικροβιολογος -αλλα ο γυναικολόγος που είδε τοτε τις εξετάσεις (δοκιμαστικά ειχα παει τοτε σε αυτον 7 μηνες μετά τον γαμο μας γιατι ειχα φρικαρει οτι δεν ειχα μεινει εγκυος ακομα) μου ειπε πως δεν ειναι προβλημα και να μην ασχοληθω. ασε που μου ειπε πως η μια σαλπιγγα κλειστη (που ειδαμε πρωτη φορα μετα την σαλπιγγογραφία) μαλλον ειναι ετσι απο παντα και αν δουμε οτι δεν κανουμε παιδι μεχρι τελος του χρονου να παμε να δουμε για εξωσωματικη! εγω ο βλακας περιμενα 6 μηνες να παρω δευτερη γνωμη οποτε και εχασα χρονο! τελικα, εχω υποκλινική μορφή υποθυροειδισμού και τωρα το ρυθμιζω με Τ4 (ευτυχως βρηκα πολυ καλη ενδοκρινολογο) και η μια κλειστη σαλπιγγα οφειλονταν σε χλαμυδια που ειχα επι 6+ χρονια παρακαλώ! και δεν το ηξερα! -το οτι μαλλον ηταν 6+ χρονια το ξερω γιατι ειμαι με τον αντρα μου 6 χρονια και ο πρώην ήταν λίγο τσούλος!... τελος παντων θελω να πω οτι αν βλεπουμε οτι δεν παει κατι καλα πρεπει οπωσδήποτε να το κοιτάμε ακομα και αν πρεπει να πάρουμε και δεύτερη και τρίτη γνώμη. μην το αφήνουμε!

η ενδοκρινολόγος μου βέβαια είπε πώς αν δεν είμουν σε φάση προσπάθειας για παιδί μάλλον δεν θα ξεκινάγαμε αγωγή με Τ4 και οτι πρέπει να το ρίξουμε το TSH στο 2 για να είμαστε σε SAFE ZONE όταν μείνω έγκυος.

Επίσης την πήρα τηλέφωνο τον προηγούμενο μήνα γιατι είχα ζαλάδες και ανακατευόμουν συνέχεια και μου πρότεινε να τρώω πιο πολλές πρωτεϊνες (ασπράδια αυγών κυρίως) και ενα συμπλήρωμα Β complex. να προσθέσω πως ειμαι χορτοφάγος.

ελπίζω να μην βρεθεί κανα καινούργιο εμπόδιο στον να γίνω επιτέλους μαμα!

μακάρι να ήξερα όλα αυτα πριν 1 χρόνο! :rolleyes:

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

• 4 εβδομάδες μετά...

Προσπαθουμε να κανουμε μια "καλη δουλεια" στο θεμα του θυρεοειδη, και να παρεχουμε ψυχολογικη υποστηριξη και γνωσεις αναλογα με την εμπειρια μας. Για το λογο αυτο, μπορειτε να επισκεφτεστε τη σελιδα του parentscafe :

http://parentscafe.gr/showthread.php?t=2178

Μεχρι τωρα φαινεται οτι τα παμε αρκετα καλα :P:p:p

καλησπερα η κορη μου λεει συνεχεια επαναλαμβανομενες λεξεις θα πρεπει να ανυσηχησω ειναι 24μηνων?

Μαλλον σε αλλη ενοτητα-θεμα θα επρεπε να ...γραψεις!!!! Πιστευω οτι θα παρεμβουν οι συντονιστες ωστε να σε κατευθυνουν στο σωστο μερος εφοσον οπως φαινεται εισαι καινουριο μελος και μαλλον καπου ....μπερδευτηκες. Δυστυχως δεν εχω απαντηση στην ερωτηση σου.

τί σχέση έχει αυτό με τον θυροειδή? και τί εννοείς επαναλαμβανόμενες λέξεις?

Ρινουλα, καθε αρχη και δυσκολη. Θα βρει το δρομο της η ερωτηση και θα απαντηθει απο τους γνωστες!!!!

• 4 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΧΩ ΝΟΣΟ GREVES ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΜΒΡΙΟ (Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ)ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟ?ΕΧΩ ΑΝΧΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ... :( :(

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΧΩ ΝΟΣΟ GREVES ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΜΒΡΙΟ (Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ)ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟ?ΕΧΩ ΑΝΧΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ... :( :(

Με το καλο να εχεις μια τελειομηνη εγκυμοσυνη. Αν σου λεει ο γιατρος οτι ειναι ΟΚ εσυ γιατι πρεπει αν αγχωνεσαι?????

Τι εξετασεις εχεις κανει???? Υπερηχο??? Τωρα ανακαλυψες την παθηση του θυρεοειδη??? Σου εδωσε αγωγη????

Απο αυτα που γνωριζω, αναλογα με τις τιμες των ορμονων σου, θα σου δωσει χαπι το οποιο δεν εχει καμια επιπτωση στο μωρο (ειναι η ορμονη του οργανισμου που λειπει ή δεν επαρκει ) και θα το παρακολουθεις καθε μηνα.

Σε συνεργασια οι δυο γιατροι σου (γυναικ-ενδοκριν) θα κρινουν πως θα αντιμετωπισετε τη νοσο.

Ολα θα πανε καλα...... ηρεμησε και απολαυσε την εγκυμοσυνη σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...