Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Recommended Posts

Παιδια, sorry για τα απανωτα post!

Αλλα αυτο που συνεβη μολις τωρα, ε! Πρεπει να σας το πω!

Μολις με πηρε τηλ μια μαμα απο τον ευρυτερο κοινωνικο κυκλο μας (και της κορης μας). Οχι δηλ συμμαθητριας της.

Καλεσε την κορη μου ΜΟΝΟ και μονο 1 γονιο !

Παιδια, απιστευτο, αλλα μολις τωρα εγινε!

Δεν το πιστευω! Τι στο καλο?

Παιδια, ειναι ΑΣΧΗΜΟ! Πολυ ΑΣΧΗΜΟ!

Τεσπα. Της ειπα οτι θα πληρωσω για το δευτερο εγω, και εληξε το θεμα!

(Εγω, στο δικο μας, δεν την καλεσα, γιατι καλεσα μονο συμμαθητες....)

Ναι, είναι άκομψο, κι εγώ δεν τολμώ να το πω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 198
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλω ΟΛΗ την ταξη, διοτι ειναι πολυ ασχημο καποιοι συμμαθητες να ειναι καλεσμενοι και καποιοι οχι. Μην ξεχναμε οτι τα παιδια μας, ζουν ενα πολυ μεγαλο μερος της ζωης τους καθημερινα με τα ιδια ατομα, που μπορει εμεις να μην γνωριζουμε ουτε το ονομα τους, εκεινα ομως, και παιζουν και συνεργαζονται και κανουν πολλα πραγματα μαζι καθημερινα για πολλα -πολλα χρονια !!! (Δεν ειναι αναγκη να ειναι κολλητοι για να τους καλεσουμε στο παρτυ, τοτε και τι παρτυ θα ήταν? Οι κολλητοι ειναι συνηθως ελαχιστοι. Στο παρτυ δεν καλεις μονο κολλητους...QUOTE]

Συμφωνώ! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλέσω όλα τα παιδιά του τμήματος! Το αναφέρω παραπάνω! Είναι πλήγμα για τα παιδιά να ξέρουν πως ένας συμμαθητής τους κάνει πάρτυ και δεν τους καλεί!

Kανε αυτο που εκαναν τα ξαδερφια μου το προηγουμενο σκ. Καλεσε εγκαιρως τους συμμαθητες και παρε μια ωρα πριν το παρτυ τηλεφωνο τα σογια λεγοντας οτι τελευταια στιγμη αποφασισατε να κανετε το παρτυ. Γκαραντί δεν θα ρθουν! :lol:

Ειχαμε κανονισει φυσικα να βγουμε αλλα και να μην ειχαμε δεν θα πηγαιναμε γιατι 5 μισι Σαββατο απογευμα που θα ετρεχα να ψαχνω δωρο?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Παιδια, sorry για τα απανωτα post!

Αλλα αυτο που συνεβη μολις τωρα, ε! Πρεπει να σας το πω!

Μολις με πηρε τηλ μια μαμα απο τον ευρυτερο κοινωνικο κυκλο μας (και της κορης μας). Οχι δηλ συμμαθητριας της.

Καλεσε την κορη μου ΜΟΝΟ και μονο 1 γονιο !

Παιδια, απιστευτο, αλλα μολις τωρα εγινε!

Δεν το πιστευω! Τι στο καλο?

Παιδια, ειναι ΑΣΧΗΜΟ! Πολυ ΑΣΧΗΜΟ!

Τεσπα. Της ειπα οτι θα πληρωσω για το δευτερο εγω, και εληξε το θεμα!

(Εγω, στο δικο μας, δεν την καλεσα, γιατι καλεσα μονο συμμαθητες....)

Εμ αυτό λέω και εγώ. Είναι μεγάλη αγένεια κατά την άποψή μου. Καλά η άλλη δέχτηκε να πληρώσεις για το δεύτερο;; Έλεος...

Εγώ αν δεν βγαίνω οικονομικά, προτιμώ να καλέσω λιγότερα άτομα, αλλά όσους καλέσω να τους καλέσω σωστά...

Σχετικά με τα δωράκια στα παιδιά, είναι μεγάλο λάθος να υπολογίσεις ακριβώς τα παιδιά που θεωρείς ότι θα έρθουν. Πάρε φθηνότερα δωράκια αλλά μπόλικα.

Επίσης διαφωνώ με το να καλείς όλη την τάξη, εκτός και αν είσαι τόσο άνετος οικονομικά οπότε πάω πάσο...

Ναι συναναστρέφεται το παιδί με 20-25 παιδιά κάθε μέρα. Κάνει με όλα παρέα; Αποκλείεται... Αυτά τα 20-25 παιδιά σας καλούν σε κάθε πάρτυ που κάνουν; Αποκλείεται. Για ποιον λόγο λοιπόν να παρεξηγηθούν;

Εγώ θα καλούσα κάποια παιδιά από την τάξη με τα οποία κάνει πιο στενή παρέα το παιδί μου, ή θα ήθελε να κάνει πιο στενή παρέα, κάποιους πιο στενούς συγγενείς με παιδάκια, κάποιους στενούς φίλους με παιδάκια, τους νονούς κτλ.

Έτσι αντιλαμβάνομαι το πάρτυ. Δεν καλούμε όλη την τάξη, όλο το φροντιστήριο, όλο το σόι, όλη τη γειτονιά... Κάνουμε κάποια επιλογή.

Επίσης διαφωνώ με το να καλείς όλη την τάξη, εκτός και αν είσαι τόσο άνετος οικονομικά οπότε πάω πάσο...

Ναι συναναστρέφεται το παιδί με 20-25 παιδιά κάθε μέρα. Κάνει με όλα παρέα; Αποκλείεται... Αυτά τα 20-25 παιδιά σας καλούν σε κάθε πάρτυ που κάνουν; Αποκλείεται. Για ποιον λόγο λοιπόν να παρεξηγηθούν;

Εγώ θα καλούσα κάποια παιδιά από την τάξη με τα οποία κάνει πιο στενή παρέα το παιδί μου, ή θα ήθελε να κάνει πιο στενή παρέα, κάποιους πιο στενούς συγγενείς με παιδάκια, κάποιους στενούς φίλους με παιδάκια, τους νονούς κτλ.

Έτσι αντιλαμβάνομαι το πάρτυ. Δεν καλούμε όλη την τάξη, όλο το φροντιστήριο, όλο το σόι, όλη τη γειτονιά... Κάνουμε κάποια επιλογή.

Είπα παραπάνω πως το παιδί ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο αυτό από το Σεπτέμβριο και είναι Α Δημοτικού. Δεν έχει κάνει ακόμη κολλητούς και λόγω του ότι είναι καινούργιος στο σχολείο, το παιδί μου θέλει κι εγώ συμφωνώ να καλέσουμε όλα τα παιδιά και για να δεθούν εκείνα περισσότερο μεταξύ τους (να τον πλησιάσουν περισσότερο, να νοιώσει ότι γίνεται μέλος της παρέας των παιδιών που είναι μαζί από τα προνήπια, να συγχρωτιστούν, αν με καταλαβαίνεις τί εννοώ) και επίσης να γνωρίσω κι εγώ τις μαμάδες των παιδιών. Ήδη μας κάλεσαν σε αρκετά πάρτυ συμμαθητές του που φυσικά δεν τους ήξερα και οπωσδήποτε δεν του έχουμε καλέσει σε πάρτυ μας, διότι ο μικρός δεν έκανε ακόμη πάρτυ.

Καθώς τοπαιδί μεγαλώνει και αναπτύσσει περισσότερες φιλικέες σχέσεις με κάποιους συμμαθητές, εννοείται πως με αυτούς έχει περισσότερες επαφές.

Επίσης, εγώ θεωρώ άσχημο (για το παιδί όχι για μένα) να καλώ κάποιους και όχι όλους τους συμμαθητές του, γιατί βάζω το παιδί μου στη θέση των μη προσκεκλημένων και νοιώθω τη στενοχώρεια του, επειδή θα ένοιωθε παραγκωνισμένο από την παρέα των υπολοίπων συμμαθητών. Μιλάμε για μικρά παιδιά και όχι για εφήβους.

Επίσης, δε μίλησα παραπάνω ούτε για όλη τη γειτονιά ούτε για όλο το σόι.

Από συγγενείς ανέφερα 1 παππού και 1 γιαγια, τους νονούς του παιδιού και τα αδέλφια μας και ξαδέλφια, που επίσης όμως μας καλούν κι εκείνοι σε παιδότοπους. Άρα είναι τεράστια αγένεια να πηγαίνω εγώ στα πάρτυ τους στους παιδότοπους, αλλά να μην τους καλώ στο δικό μας πάρτυ στον παιδότοπο!

Διαφημίσεις

Από την εμπειρία μου να πω ότι τα μαζικά πάρτυ με όλα τα παιδία της τάξης "επιβάλονται" (σχεδον :-D) για τις 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού. Μετά πια το παιδί το ίδιο θέλει μόνο την παρέα του. Στην πρώτη τάξη που είμαστε και εμείς αλλά και στο νηπιαγωγείο και το προνήπιο ΟΛΑ τα πάρτυ μας ήταν με όλα τα παιδια. Επιλεκτικά καλούνται κάποια παιδιά σε σπίτια για παιχνίδι (play dates) Που φυσικά το κάλεσμα δεν έχει μορφή πάρτυ.

Cateyes αυτά που αναφέρεις με τα 4 παιδια κτλ φυσικα και είναι τρομερή κοινωνική αγένεια. Θεωρώ ότι πουθενά δεν πας ακάλεστος, ότι πάντα ενημερώνεις και ότι μια οικογένεια δεν είναι αχώριστη αλλά ακριβώς το αντίθετο. ekavi για την ιστορία στους γάμους προσωπικά θεωρώ ότι τα παιδιά στο τραπέζει του γάμου είναι εντελώς ΦΑΟΥΛ :cool:, και δεν έχουν καμία θέση.

Επίσης πάλι από την εμπειρία 3 χρόνων σε πάρτυ σε παιδότοπο να αναφέρω cateyes ότι οι περισότεροι γονείς είναι της ίδιας άποψης ΑΛΛΑ θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι τουλαχιστον ένα 10% δεν θα ενημέρωσει ή θα έρθει με αδερφάκια. Εγώ πάντα είχα 5-10 δωράκια παραπάνω.

καλημερα κοριτσια μου,να πω κ γω την ταπεινη μου γνωμη κ να ξεκαθαρισω οτι δεν κριτικαρω ΚΑΜΜΙΑ κ δεν προσβαλω ΚΑΜΜΙΑ.εγω πρωσοπικα θα προτιμουσα να κανω κατι στο σπιτι μου.πρωτον απο θεμα οικονομικο γιατι μπορω να ελενξω ποσοτητες φαγητου ποτου,γιατι ισως κανεις δεν θα πει κοιτα τσιγκουνευτηκε ενα παραπανο χυμο ή οτιδηποτε αλλο.θα μου πεις δεν υπαρχει χωρος,το δεχομαι,αλλα πιστευω κ το ξαναλεω δικη μου αποψη οτι λιγο μπορουμε να διαμορφοσουμε ενα χωρο για να παιζουν τα παιδια,ισως με κατι που θα τα εχουμε παροτρινει εμεις.νομιζω οτι απο θεμα χρηματων ειναι πιο οικονομικα.εκανα τη βαφτιση του 2ου παιδιου μου στο σπιτι 75τμ,κ ειμασταν 70 ατομα μεγαλοι κ καμμια 10ρια μικρα.χαλασα 700 ευρω κ ειχα τα παντα.ενταξει την επομενη ειχα ενα σπιτι χαλια αλλα ευχαρηστηθηκα αυτο που εκανα.στα γενεθλια της κορης μου θα το ξανακανω,ειναι κ αυτη πρωτη φετος,απλα θα αδειασω το δωματιο οσο γινεται κ θα τροποποιησω το σαλονι ωστε να ειμαστε ανετα.το φαγητο στον παιδοτοπο δεν το εμπιστευομαι,ετυχε σε παρτυ που ειχαμε παει κ εβγαλαν κρυα μεζεδακια τα οποια ηταν φτιαγμενα την προιγουμενη μερα,τα παιδια επειδη ηταν μικρος ο χωρος ειχαν αναπνευσει ολα τα τσιγαρα.προτυμω να κανω τυροπιτοειδη κ μπομπες παρα να πληρωσω κατι αβεβαιο.δεν βραζουν ολοι στο ιδιο καζανι αλλα εχω φοβηθει.μια γνωμη ειπα κ φυσικα δεν ειναι σκοπος να παρεξηγηθω

Αν θέλεις τη γνώμη μου καλά κάνεις και καλείς όλη την τάξη. Όχι τόσο για μην πληγωθούν τα άλλα παιδάκια, όσο γιατί το παιδί είναι σε φάση διερεύνησης και τώρα ψάχνει να βρει τους φίλους του. Είναι άδικο λοιπόν να αποκλείσεις κάποιους στην τύχη. Επίσης τα πάρτι που είναι όλη η τάξη προσκεκλημένη είναι happenings για μέρες πριν και μετά, οπότε το παιδί θα εισπράξει και αυτή τη χαρά.

Καλά, ακούστε τώρα σύμπτωση.

Τηλεφωνώ σε μία μαμά (άγνωστη) να της επιβεβαιώσω την πρόσκληση που έχω λάβει από το νήπιο. Ευχαριστούμε της λέω, θα έρθουμε εγώ και ο Γ.

Έχετε άλλο παιδάκι? μου λέει, μπορεί να έρθει και αυτό.

Ευχαριστώ, έχω άλλο ένα, της λέω, θα του το πω και αν θέλει....

Απλά, τηλεφωνήστε μου μέχρι αύριο για να κανονίσω το φαγητό.

Βέβαια της λέω

Μία χαρά μου φάνηκε, απλά ήθελε να γνωρίζει πόσους να περιμένει.... Επίσης μου είπε ότι αν δεν την είχα πάρει τηλέφωνο, θα με έπαιρνε εκείνη για να επιβεβαιώσει. Ούτε αυτό με παραξένεψε.

Cateyes μιλούσα πριν πιο γενικά. Δεν αναφερόμουν σε εσένα ότι κάλεσες όλο το σόι κτλ

Προσωπικά εσύ καλά κάνεις και καλείς όλη την τάξη εφόσον θέλεις να συσφίξεις τις σχέσεις του με τους συμμαθητές. Και αυτό που έκανες μια επιλογή είναι, μάλιστα από τη στιγμή που βρήκες και προσφορά σε παιδότοπο. Είχα πει πιο πριν για την περίπτωσή σου, όπως θέτεις τα πράγματα, η καλύτερη ιδέα είναι της Μaya (για το πως να διατυπώσεις την πρόσκληση και να μην παρεξηγηθεί και κανείς ούτε εσύ να βγεις τραγικά εκτός προϋπολογισμού).

Εμένα πάλι δεν μου αρέσει αυτό το ομαδικό, ούτε και θέλω να δένεται πολύ το παιδί μου με την τάξη του και με τους συμμαθητές του. Να μην αγχώνεται δηλαδή για το αν θα κάνει στενές παρέες μέσα στην τάξη. Αν βρει κάποια παιδάκια να ταιριάξουν έχει καλώς. Αν δεν βρει, δεν πειράζει. Μπορεί να έχει παρέες εκτός σχολείου.

ekavi για την ιστορία στους γάμους προσωπικά θεωρώ ότι τα παιδιά στο τραπέζει του γάμου είναι εντελώς ΦΑΟΥΛ :cool:, και δεν έχουν καμία θέση.

Δεν συμφωνώ. Αν κάποιος θεωρεί ότι είμαστε πολλά άτομα, ας μην μας καλέσει καθόλου στο τραπέζι. Δεν είναι δυνατόν να μου πεί έλα με τον άντρα σου στο τραπέζι, αλλά άφησε τα παιδιά αλλού.

Διαφημίσεις

Καλά, ακούστε τώρα σύμπτωση.

Τηλεφωνώ σε μία μαμά (άγνωστη) να της επιβεβαιώσω την πρόσκληση που έχω λάβει από το νήπιο. Ευχαριστούμε της λέω, θα έρθουμε εγώ και ο Γ.

Έχετε άλλο παιδάκι? μου λέει, μπορεί να έρθει και αυτό.

Ευχαριστώ, έχω άλλο ένα, της λέω, θα του το πω και αν θέλει....

Απλά, τηλεφωνήστε μου μέχρι αύριο για να κανονίσω το φαγητό.

Βέβαια της λέω

Μία χαρά μου φάνηκε, απλά ήθελε να γνωρίζει πόσους να περιμένει.... Επίσης μου είπε ότι αν δεν την είχα πάρει τηλέφωνο, θα με έπαιρνε εκείνη για να επιβεβαιώσει. Ούτε αυτό με παραξένεψε.

Λογικότατο!

Εγώ τις κάνω αυτές τις χωριατιές, αν είχα 4 παιδιά θα τα έπαιρνα και τα 4 μαζι...

Λες να το κάνω για να φάω τοστ και να πιω πορτοκαλάδα; Μπορεί, ξέρω γω...

Μα τι είναι αυτά που λέτε; κάλεσε λιγότερα άτομα!

Κάτσε βρε κοπελιά ... θα εξαιρέσει δλδ το παιδάκι που κάνει το πάρτυ κάποιους συμμαθητές του ή φίλους του για να έρθουν τα αδερφάκια κάποιου άλλου παιδιού?? Εγώ πραγματικά αυτό δεν το καταλαβαίνω! Δηλαδή δε φτάνει που η κοπέλα κάνει πάρτυ και καλεί όλα τα παιδάκια θα σχολιαστεί κι από πάνω?

Καταρχάς εγώ θεωρώ ότι δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα αλλά είναι και θέμα χώρου. Αν έχει 50παιδιά τελικά κανένα δε θα περάσει τόσο καλά. Θα γίνεται χαμός. Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι το παιδάκι που κάνει το πάρτυ καλεί το φίλο του ή τη φίλη του στο πάρτυ του. Ο συνοδός χρειάζεται μόνο γιατί είναι μικρό το παιδάκι και δε μπορείς να το αφήσεις ... σε πάρτυ μεγαλύτερων παιδιών συνήθως τα αφήνουνε και πάνε και τα παίρνουν μετά (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Το πώς θα το χειριστούν οι γονείς είναι δικό τους πρόβλημα και όχι της μαμάς που κάνει το πάρτυ. Εγώ ποτέ δεν παίρνω την άλλη μου κόρη στα πάρτυ συμμαθητών τους. Μόνο στα πάρτυ των συγγενών και των οικογενειακών φίλων πάμε όλη η οικογένεια γιατί μας καλούν όλους. Ειδικά σε παιδότοπο δε θα το έκανα ποτέ εκτός αν είχα σοβαρό πρόβλημα πού θα αφήσω το άλλο παιδί. Αλλά και πάλι θα ρωτούσα και θα σεβόμουν την όποια απάντηση. Στην τελική αν δε μπορώ δεν πάω! Έχω εξηγήσει στις κόρες μου και το έχουν καταλάβει και δεχτεί ... άλλωστε και οι ίδιες θα κάνουν κάτι ευχάριστω με το μπαμπά ή τη γιαγιά εκείνη την ώρα.

Τώρα για να απαντήσω στην κοπέλα που έθεσε το θέμα... Θα σου πω τι έκανα εγώ πρόσφατα που έκανα πάρτυ. Είχα πάρει μία κατάσταση από το νήπιο με τα ονόματα των παιδιών και τα τηλέφωνα (εμείς δεν είχαμε καλέσει όλη την τάξη γιατί δε μπορούσαμε ... κάλεσε αυτους που ήθελε η μικρή). Έγραφα στην πρόσκληση να με ειδοποιήσουν αν θα έρθουν ή όχι και επειδή οι πιο πολλοί δε με πήραν πήρα εγώ τηλ και τους έλεγα ότι επειδή θέλουν να ξέρουν στον παιδότοπο τα άτομα ακριβώς (το οποίο ήταν αλήθεια γιατί έπρεπε να προγραμματίσουν τα φαγητά) ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ θέλω να ξέρω ακριβώς πόσοι θα έρθουν. Σε πληροφορώ οι περισσότεροι (εκτός κάποιων χαρακτηριστικών εξαιρέσεων που ήρθαν οικογενειακώς) ήρθαν 1 άτομο και έφεραν μόνο το παιδάκι. Μάλιστα μία μαμά μου είπε ότι είχε σκοπό να φέρει και τη μικρή της αλλά δεν ήξερε ότι υπάρχει περιορισμός στα άτομα και μου είπε να την ενημερώσω αν υπάρχει κάποια ακύρωση να φέρει και τη μικρή (και όντως υπήρξε κάποιο που αρρώστησε και την πήρα τηλ). Όλα κύλισαν πολύ ωραία ... όλοι περάσαμε πολύ καλά ... παρεξηγήσεις δεν υπήρξαν καθόλου ... Εγώ είχα τεράστιο θέμα γιατί έχουμε πολλούς γονείς που είναι πολύτεκνοι ...

Έτσι το έκανα εγώ κι έτσι πιστεύω ότι είναι το σωστό. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δε θα πιάσουν το υπονοούμενο, που θα παρεξηγηθούν, που δε θα καταλάβουν και θα σχολιάσουν. Πρέπει να υπολογίζεις οπωσδήποτε λίγο παραπάνω ότι θα σου έρθουν ό,τι κι αν κάνεις (γιατί σίγουρα θα βρεθούν και κάποιοι που θα σου πουν ότι δεν έχουν να κάνουν κάτι τα άλλα παιδιά). Εγώ έκανα άλλη μέρα για παππουδογιαγιάδες και θείες - θείους χωρίς παιδιά στο σπίτι. Στον παιδότοπο δεν ήταν κανείς τους !!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις μόνη σου ότι δεν μπορείς να γράψεις κάτι τέτοιο. Σε τέτοιες ηλικίες η πρόσκληση περιλαμβάνει όλη την οικογένεια. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Τι θα τα κάνει δηλαδή η άλλη μάνα τα άλλα παιδιά? Εμάς όταν μας καλούν έτσι παίρνω τηλέφωνο για να ενημερώσω ότι θα έχω την μικρή (προσφέρομαι κι εγώ να πληρώσω). Και σε σπίτι που μας είχαν καλέσει μία φορά πάλι είχα πάρει και την μικρή μαζί μου. Δνε γίνεται αλλιώς.

Μπορεί να τα αφήσει στο μπαμπά. Στην περίπτωσή σου σας πάει και σας φέρνει ... άρα δεν είναι ότι δε γίνεται αλλιώς!

Σε σπίτι είναι αλλιώς ... σε παιδότοπο το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει οι γονείς να το καταλαβαίνουν αυτό!

azHYp2.png

vwuep3.png

Maya, καταρχήν μιλάμε για μικρά παιδάκια. Το 15χρονο προφανώς και θα πάει μόνο του στο πάρτυ του φίλου του. Η 19χρονη και εκείνη θα πάει μόνη της στο γάμο της φίλης. Αν όμως κάποιος καλέσει τους γονείς της σε έναν γάμο, η πρόσκληση φαντάζομαι ισχύει και για την κόρη.

Όχι ... ούτε στο γάμο ισχύει και για την κόρη εκτός αν κάποιος έχει μικρά παιδιά οπότε τα παίρνει μαζί του. Αν ένα ζευγάρι έχει >15 χρονών παιδί δεν εννοείται καθόλου! Φαντάσου δλδ στο γάμο μου που ο πατέρας μου κάλεσε πολλούς συναδέλφους του να έφερνε ο καθένας και τα παιδιά του!!!! Επίσης στο γάμο είναι και κάτι άλλο διαφορετικό ... όταν καλείς ένα ζευγάρι οικογενειακών φίλων ή συγγενών είστε δεμένοι με όλη την οικογένεια! Δεν τους καλείς χωρίς να τους ξέρεις! Στα παιδικά πάρτυ είναι εντελώς διαφορετικό. Καλείς παιδάκια που είσαστε φίλοι με την οικογένεια οπότε εκεί έρχονται όλοι και καλείς και παιδάκια που δεν ξέρεις καθόλου την οικογένεια κι εκεί καλείς τα παιδιά!

azHYp2.png

vwuep3.png

Όχι ... ούτε στο γάμο ισχύει και για την κόρη εκτός αν κάποιος έχει μικρά παιδιά οπότε τα παίρνει μαζί του. Αν ένα ζευγάρι έχει >15 χρονών παιδί δεν εννοείται καθόλου! Φαντάσου δλδ στο γάμο μου που ο πατέρας μου κάλεσε πολλούς συναδέλφους του να έφερνε ο καθένας και τα παιδιά του!!!! Επίσης στο γάμο είναι και κάτι άλλο διαφορετικό ... όταν καλείς ένα ζευγάρι οικογενειακών φίλων ή συγγενών είστε δεμένοι με όλη την οικογένεια! Δεν τους καλείς χωρίς να τους ξέρεις! Στα παιδικά πάρτυ είναι εντελώς διαφορετικό. Καλείς παιδάκια που είσαστε φίλοι με την οικογένεια οπότε εκεί έρχονται όλοι και καλείς και παιδάκια που δεν ξέρεις καθόλου την οικογένεια κι εκεί καλείς τα παιδιά!

Και εμένα κάλεσε ο πατέρας μου συναδέλφους του και τους καλέσαμε οικογενειακώς. Στο προσκλητήριο έγραφα οικογένεια τάδε και ας μην τους ήξερα καθόλου. Ήξερε ο πατέρας μου πχ τον συνάδελφό του και καλούσαμε τον άνθρωπο με την οικογένειά του. Το αν θα ήθελε να ακολουθήσει το 15χρονο παιδί ή όχι είναι δικό του θέμα.

Κάποιοι ήρθαν οικογενειακώς, κάποιοι ήρθαν χωρίς τα παιδιά, κάποιοι δεν ήρθαν καθόλου για διάφορους λόγους.

Ο μόνος περιορισμός είναι να με ενημερώσουν κάποιες μέρες πρίν. Και σε πληροφορώ δεν βγήκα καθόλου εκτός προϋπολογισμού.

Τέλοσπάντων, δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί υπάρχει τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων τελικά.

Διαφημίσεις

Τέλοσπάντων, δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί υπάρχει τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων τελικά.

Ακόμα όμως και αυτή τη διαφορετική θεώρηση πρέπει να την γνωρίζουμε και να τη σεβόμαστε όταν μας καλούν σε πάρτυ.

Μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί ότι δεν πρέπει να πάει οικογενειακώς σε ένα πάρτυ παιδικό (όπως εσύ πχ) πρέπει όμως να έχει στο μυαλό του ότι μπορεί η μαμά που κάνει το πάρτυ να έχει άλλη θεώρηση (τη δική μου πχ) και να το σεβαστεί αυτό ρωτόντας και βλέποντας από την αντίδραση ποια είναι πραγματικά η θεώρηση και η διάθεση. Μετά αποφασίζεις: ή πας μόνο το ένα παιδάκι ή δεν πας. Το να παίρνει ο γονιός την πρωτοβουλία "Εγώ πάω παντού οικογενειακώς κι ας έχω 4 παιδιά γιατί έτσι είναι το σωστό κατ' εμέ!" είναι τουλάχιστον αγένεια προς αυτόν που σε καλεί στο πάρτυ του!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Αλήθεια, εσείς τηλεφωνάτε να επιβεβαιώσετε στα πάρτι? Δηλαδή, όταν σας φέρνει το παιδί πρόσκληση, τηλεφωνάτε για επιβεβαίωση? Και πότε τηλεφωνάτε, όταν είναι να πάτε, ή σε κάθε περίπτωση? Εγώ στα τρία πάρτι που έχω στο ενεργητικό μου, τηλεφώνησαν ελάχιστοι, οι πιο τυπικοί. Οι λοιποί εμφανίστηκαν. Δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά μου έκανε εντύπωση. (νομίζω ότι δεν είμαι off topic)

Εγώ στα λιγοστά συμμαθητών που μας έχουν καλέσει ως τώρα (η μεγάλη μου είναι 4,5, εξαιρώ παιδιά δικών μας φίλων και ξαδερφια) επιβεβαιώνω πάντα. Για παρουσία, συνήθως 2 ή 3 ημέρες πριν. Για απουσία, αν το ξέρω εκ των προτέρων ότι έχουμε άλλα σχέδια, από νωρίς. Αλλιώς, τη στιγμή που θα προκύψει το ... κώλυμα.

Ακόμα όμως και αυτή τη διαφορετική θεώρηση πρέπει να την γνωρίζουμε και να τη σεβόμαστε όταν μας καλούν σε πάρτυ.

Μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί ότι δεν πρέπει να πάει οικογενειακώς σε ένα πάρτυ παιδικό (όπως εσύ πχ) πρέπει όμως να έχει στο μυαλό του ότι μπορεί η μαμά που κάνει το πάρτυ να έχει άλλη θεώρηση (τη δική μου πχ) και να το σεβαστεί αυτό ρωτόντας και βλέποντας από την αντίδραση ποια είναι πραγματικά η θεώρηση και η διάθεση. Μετά αποφασίζεις: ή πας μόνο το ένα παιδάκι ή δεν πας. Το να παίρνει ο γονιός την πρωτοβουλία "Εγώ πάω παντού οικογενειακώς κι ας έχω 4 παιδιά γιατί έτσι είναι το σωστό κατ' εμέ!" είναι τουλάχιστον αγένεια προς αυτόν που σε καλεί στο πάρτυ του!!!!

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Πάντα παίρνω τηλέφωνω να ενημερώσω αν θα πάμε ή δεν θα πάμε και πόσοι θα πάμε.

Μέχρι τώρα ειλικρινά δεν μου έχει τύχει να υπάρχει κάποιος περιορισμός στην πρόσκληση ή κάποιος να στραβώσει ή να μου πει εμμέσως να μην πάμε όλοι. Το θεωρούν όλοι δεδομένο ότι θα πάω και τα 2 παιδιά. Ίσως γιατί είναι μικρά στην ηλικία με κοντινή απόσταση μεταξύ τους...

Αλήθεια, εσείς τηλεφωνάτε να επιβεβαιώσετε στα πάρτι? Δηλαδή, όταν σας φέρνει το παιδί πρόσκληση, τηλεφωνάτε για επιβεβαίωση? Και πότε τηλεφωνάτε, όταν είναι να πάτε, ή σε κάθε περίπτωση? Εγώ στα τρία πάρτι που έχω στο ενεργητικό μου, τηλεφώνησαν ελάχιστοι, οι πιο τυπικοί. Οι λοιποί εμφανίστηκαν. Δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά μου έκανε εντύπωση. (νομίζω ότι δεν είμαι off topic)

Ναι πάντα τηλεφωνώ, ακόμα και στην περίπτωση που δεν μπορώ να πάω.

Κάποια μαμά μια φορά έδειξε έκπληξη που τηλεφώνησα να της πω ότι δεν μπορούμε και με ευχαριστούσε με έκπληξη που την ενημέρωσα.

Εϊσαι λίγο ... ναι :P ... αλλά δεν πειράζει.

Εγώ προσωπικά τηλεφωνώ. Και στους γάμους και στις βαφτίσεις και στα πάρτυ ... ακόμα κι αν δεν το γράφει. Θεωρώ ότι ο άλλος δε μπορεί να μοιρίζει τα νύχια του για το αν θα έρθω ή όχι και πόσοι θα είμαστε!

azHYp2.png

vwuep3.png

Από την άλλη όταν εγώ καλώ, δεν με ενημερώνουν πάντα... Όσους καλώ τους υπολογίζω οικογενειακώς έτσι κι αλλιώς. Θα ενοχληθώ μόνο στην περίπτωση που δεν με ενημερώσουν για τυχόν ολική απουσία τους.

πχ περιμένω τετραμελή-πενταμελή οικογένεια και τελικά δεν έρχονται (δεν μιλάω για κάποιο σοβαρό απρόοπτο της τελευταίας στιγμής)

Καλησπέρα! Η δική μου άποψη είναι καλύτερα να καλέσεις όλους τους συμμαθητές με έναν μόνο συνοδό, παρά να αποκλείσεις τους μισούς ή και περισσότερους για να φέρουν οι υπόλοιποι τα αδέρφια τους. Απλά βρες έναν κομψό τρόπο να το γράψεις στην πρόσκληση και από κει και πέρα, όποιος δεν έχει άνθρωπο να του κρατήσει το άλλο παιδάκι, ας μην έρθει. Δε χάλασε ο κόσμος, θα γίνουν κι άλλα πάρτυ. Εάν ήταν οικογενειακοί φίλοι, θα το σκεφτόμουν τελείως διαφορετικά.

Καλησπέρα! Η δική μου άποψη είναι καλύτερα να καλέσεις όλους τους συμμαθητές με έναν μόνο συνοδό, παρά να αποκλείσεις τους μισούς ή και περισσότερους για να φέρουν οι υπόλοιποι τα αδέρφια τους. Απλά βρες έναν κομψό τρόπο να το γράψεις στην πρόσκληση και από κει και πέρα, όποιος δεν έχει άνθρωπο να του κρατήσει το άλλο παιδάκι, ας μην έρθει. Δε χάλασε ο κόσμος, θα γίνουν κι άλλα πάρτυ. Εάν ήταν οικογενειακοί φίλοι, θα το σκεφτόμουν τελείως διαφορετικά.

Συμφωνώ απολύτως! Για μένα είναι δεδομένο ότι θα καλέσω όλους τους συμμαθητές, το θέμα το άνοιξα για να βρω, όπως λες κι εσύ, τρόπο να το γράψω/πω κομψά. Τελικά απέκλεισα να το πω και θα το γράψω μάλλον περίπου όπως προτείνει παραπάνω η Maya.

οι αποψεις ποικιλουν οπως βέπεις κ στην τελικη εσυ αποφασιζεις!

σκεψου αν θελεις να χαρουν οσο περισοτερα μικρα γινεται κ η τσεπη σου να μην αδειασει ή κανεις διαγωνισμο δημοτικοτητας?

εγω παντως θα καλουσα 1 παιδι με ενα συνοδο οπως το ειχε γραψει η ΜΑΥΑ μια χαρα μου φανηκε.

σιγουρα καποιοι θα σκεφτουν ασχημα αλλα η μιση ντροπη δικη σου κ η μιση δικη τους!

στην τελικη με την τσεπη του αλλου θα παρεξηγηθουν? εγω προσωπικα αυτους που δεν θα το καταλαβαιναν ουτε κ θα τους ηθελα να ερθουν... αρα ξιδακι!!!!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Κι εμένα μου άρεσε αυτό που πρότεινε η maya!

Μία άλλη λύση για το μέλλον είναι η εξής:

Σε συνεννόηση με τη δασκάλα πας μια ωραία τούρτα στο σχολείο ανήμερα των γενεθλίων και κάνουν ένα μίνι παρτάκι (με γαριδάκια, αναψυκτικά, μουσικουλα). Και το σ/κ κάνεις τα γενέθλια στο σπίτι με συγγενεις, οικογενειακούς φίλους, νονούς και γιαγιά-παππού. Έτσι είσαι καλυμμένη απ' όλες τις απόψεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...