Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ένεση ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ αμέσως μετά τον τοκετο!

Recommended Posts

Διάβασα τυχαία ένα άρθρο που λέει ότι η χορήγηση Βιταμίνης Κ στο νεογνό εντός μιας ώρας από την γέννα πιθανόν να ευθύνεται για αυξημένη πιθανότητα παιδικής λευχαιμίας. Πήρα πριν από λίγο το μαιευτήριο όπου θα γεννήσω σύντομα και επιβεβαίωσαν ότι όντως χορηγούν την βιταμίνη αυτή. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την παιδίατρο, στην οποία σκοπεύω να δείξω και το άρθρο για να μου πει την γνώμη της σε περίπτωση που ξέρει κάτι σχετικό με την έρευνα αυτή.

Ξέρετε εσείς κάτι περισσότερο?

Σας παραθέτω το link για να το ψάξουμε όλοι μαζί μιας και δεν υπάρχει πολύς χρόνος πριν γεννήσω για να το ψάξω με την ησυχία μου.

http://gunaikakaimama.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διάβασα τυχαία ένα άρθρο που λέει ότι η χορήγηση Βιταμίνης Κ στο νεογνό εντός μιας ώρας από την γέννα πιθανόν να ευθύνεται για αυξημένη πιθανότητα παιδικής λευχαιμίας. Πήρα πριν από λίγο το μαιευτήριο όπου θα γεννήσω σύντομα και επιβεβαίωσαν ότι όντως χορηγούν την βιταμίνη αυτή. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την παιδίατρο, στην οποία σκοπεύω να δείξω και το άρθρο για να μου πει την γνώμη της σε περίπτωση που ξέρει κάτι σχετικό με την έρευνα αυτή.

Ξέρετε εσείς κάτι περισσότερο?

Σας παραθέτω το link για να το ψάξουμε όλοι μαζί μιας και δεν υπάρχει πολύς χρόνος πριν γεννήσω για να το ψάξω με την ησυχία μου.

http://gunaikakaimama.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html

βασικα η ερωτηση δεν ειναι αν κανει λευχαιμια (οπως λενε οτι το mmr κανει αυτισμο) αλλα γιατι γινεται η ενεση (τι προσφερει στο μωρο ) και γιατι δεν ρωτουνται η γονεις η δεν ενημερωνονται ποτε

http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=173

Γίνεται προληπτικά. Το είχα δει τυχαία πριν γεννήσω σε ένα πλάνο τοκετού όπου ζητούσαν οι γονείς να μη γίνει αυτή η ένεση. Πλέον δίνεται σε σταγόνες μάλλον. Ζήτησα να μην την κάνουν στο μωρό μου μετά από σχετική συζήτηση για το πόσο απαραίτητο είναι.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

και γιατι δεν ρωτουνται η γονεις η δεν ενημερωνονται ποτε

Αυτό ξαναπες το! Και εγώ τυχαία το ανακάλυψα! Εκτός από αυτό ρίχνουν στα μάτια του μωρού κ ένα ειδικό κολλύριο το οποίο επίσης ζήτησα να μην ρίξουν. Κανείς δεν ενημερώνει για όλα αυτά αν δεν τα ψάξεις μόνος σου...

Διαφημίσεις

Εκτός από αυτό ρίχνουν στα μάτια του μωρού κ ένα ειδικό κολλύριο το οποίο επίσης ζήτησα να μην ρίξουν. Κανείς δεν ενημερώνει για όλα αυτά αν δεν τα ψάξεις μόνος σου...

Ξέρεις κάτι γι 'αυτό το κολλύριο, τι είναι και σε τι χρησιμεύει? Το μόνο που διάβασα είναι ότι προστατεύει τα μάτια (κατατοπιστικότατοι:!::!::!::!::!:)

Όσο για την Βιταμίνη Κ, βρήκα πολλά που σχολιάζουν τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί. Η έρευνα που αναφέρει το παραπάνω άρθρο είχε γίνει μάλλον στην Βρετανία. Μετά το 2000 Αμερικανοί και Σουηδοί έκαναν νέα έρευνα σε 54.000 και 1,3 εκατομ. παιδιά αντίστοιχα και δεν βρήκαν συσχετισμό ανάμεσα σε παιδική λευχαιμία και Βιταμίνη Κ. http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminK/

Παρόλ'αυτά, 6 διαφορετικές μελέτες μιλούν για αυξημένο ρίσκο κατά 10-20% http://thebabybond.com/VitaminKinjectORnot.html

Το προβλήματα φαίνονται να είναι:

α) Η ποσότητα της ενέσιμης Βιταμίνης Κ (20.000 φορές υψηλότερα επίπεδα στο πλάσμα των νεογνών και 9.000 φορές πάνω από αυτά των ενηλίκων στο πρώτο 24ωρο, ενώ το συκώτι δεν λειτουργεί κανονικά πριν την 3-4 ημέρα ζωής:shock::shock::shock:)

β) Η Βιταμίνη που δίνεται είναι συνθετικής προέλευσης, κάτι που δυσκολεύει την μεταβόλισή της

γ) Τα υπόλοιπα συστατικά της ένεσης που είναι επικίνδυνα για ενδομυική χορήγηση

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/skip-that-newborn-vitamin-k-shot/

http://www.vaclib.org/basic/vitamin-k.htm

Υποτίθεται ότι η Βιταμίνη Κ χορηγείται για να πήξει το αίμα των μωρών πιο γρήγορα, γιατί τα ίδια δεν την διαθέτουν από την γέννηση σε ικανοποιητικά επίπεδα. Προβλήματα εσωτερικής αιμορραγίας παρουσιάζουν 5 στις 100.000 που δεν παίρνουν την βιταμίνη, το 90% των οποίων θηλάζει (το ανθρώπινο γάλα είναι φτωχό σε Βιταμίνη Κ σε σχέση με το αγελαδινό).

Η πλούσια διατροφή σε Βιταμίνη Κ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν φαίνεται να βοηθάει, ενώ κατά την διάρκεια του θηλασμού βοηθάει καθώς περνάρι στο γάλα.

Υπάρχει κάποιος φαρμακοποιός στην παρέα να μας πει αν υπάρχουν πόσιμα σκευάσματα Βιταμίνης Κ στο ελληνικο εμπόριο και τι περιέχουν?

Μάλλον δεν θα πάρω την ευθύνη να αρνηθώ την χορήγηση στο μωρό μου αν δεν βρω σύντομα εναλλακτική λύση, αν τη βρω όμως θα την προτιμήσω!

εμενα μου εδωσαν σταγονες βιταμινης Κ οταν εφυγα απο το μαιευτηριο, αλλα ενεση δεν εκαναν εκει αυτο σιγουρο,,αυτο εξωτερικο

βιταμινη κ εδωσα για 30 ημερες,,παναγια μου

μηπως εχει να κανει, το ρισκο εννοω και με την δοσολογια?

εμενα μου εδωσαν σταγονες βιταμινης Κ οταν εφυγα απο το μαιευτηριο, αλλα ενεση δεν εκαναν εκει αυτο σιγουρο,,αυτο εξωτερικο

βιταμινη κ εδωσα για 30 ημερες,,παναγια μου

μηπως εχει να κανει, το ρισκο εννοω και με την δοσολογια?

και εμας και στους 2. Την μερα που βγαιναμε τους εδωσαν μια αμπουλα. Εμεινα με την εντυπωση οτι εχει να κανει με το αν θηλαζουν ή αν πινουν φορμουλα το αν θα συνεχισουν. Στον δευτερο ειπα στον γιατρο που μας εδωσε το εξητηριο οτι θα το συζηταγα με την παιδιατρο μας. Εδω νομιζω οτι ηταν 1 αμπουλα την εβδομαδα το 2009

Βρε παιδιά είναι δυνατόν;; Εμένα ο μικρός μου έχει πλήρη έλλειψη ενζύμου g6pd και απαγορεύεται να πάρει βιταμίνη Κ, πως τους δίνουν χωρίς να ξέρουν αν κάνει ή όχι;;;;;;; Δεν πρέπει να γίνουν εξετάσεις πρώτα και μετά;;

Εγώ δεν είδα να του κάνουν κάτι μόλις γεννήθηκε, πότε τους την δίνουν;;; Ούτε κολλύριο είδα να του βάζουν.

Το 2009 αυτό.

Σε ποιο μαιευτήριο θα γεννήσεις Γαρδουμπάκι αν επιτρέπεται;;; Με το καλό κιόλας!!!

Γνωρίζετε σε ποιά μαιευτήρια στην Ελλάδα το κάνουν αυτό;;;

Εγώ στο Ιασώ γέννησα, μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, ούτε μου είπαν κάτι, ούτε πήρα είδηση και κάτι!!!

Διαφημίσεις

Εχετε παρατηρήσει εαν στο βιβλιάριο υγείας του μωρού έχει αναγραφεί κάτι τέτοιο? Οτι δηλαδή έχει χορηγηθει βιτ.Κ στο μαιευτήριο (όπως αναγράφουν ότι άλλο φάρμακο έχουν δώσει ή εαν χορηγήθηκε βρεφικό γάλα) ??

QqmLp3.png

Πήγα στο φαρμακείο και περιμένω να μου πουν αν υπάρχει εταιρεία στην Ελλάδα που να το παρασκευάζει σε πόσιμη μορφή και τα συστατικά (αν είναι συνθετικό κλπ). Υπάρχει σίγουρα σε ταμπλέτες. Ξέρω'γω; Στην ανάγκη θα το λιώσω κιόλας!

jackrussel θυμάσαι όνομα φαρμάκου και εταιρεία; Δηλαδή γέννησες στο εξωτερικό;

mmdad κι εσύ εξωτερικό; Θυμάσαι φάρμακο και εταιρεία; Η δόση που λες πρέπει να ήταν φυσιολογική και ασφαλής, προτείνεται σε ένα από τα παραπάνω άρθρα.

VISSINA Kι αυτό αναφέρεται σε ένα από τα παραπάνω άρθρα, ότι η εν λόγω βιταμίνη είναι ασύμβατη με την έλλειψη του G6PD. Μπορείς να πάρεις τηλ. στο Ιασώ και να ρωτήσεις στο μαιευτικό τμήμα αν την κάνουν και από πότε. Έγω πήρα στο Γαία όπου γεννάω και είπα να με συνδέσουν γιατί είχα κάποιες απορίες. Μου το επιβεβαίωσαν. 'Οταν μάλιστα τους ρώτησα ότι αν δεν θέλω πρέπει να αρνηθώ εγγράφως από πριν, κατάλαβαν την καχυποψία μου και βιάστηκαν να με καθησυχάσουν κινδυνολογώντας ότι γίνεται σε όλο τον κόσμο και ότι δεν θα έπρεπε να αφήσω το παιδί μου να κινδυνέψει από εσωτερική αιμορραγία :confused::confused::confused:.

madrid05 Στης κόρης μου που γεννήθηκε στο Αττικό το 2011 δεν γράφει τίποτα δυστυχώς, αλλά κάτι μου λέει ότι την έφαγε την ενεσούλα, αφού τα κορίτσια λένε ότι χορηγείται και στο εξωτερικό.:(

Γαρδουμπάκι,τι εννοείς θα το λιώσεις;Θα το προμηθευτείς δλδ μόνη σου και θα το δώσεις στο παιδί;έχω αρχίσει να σε χάνω...

Στο βιβλιάριο ούτε εμένα γράφει κάτι για ένεση αλλά έχει τιμή για την έλλειψη ενζύμου(στο παιδί μου είναι μες στα φυσιολογικά) που πρέπει να έγινε μαζί με τις εξετάσεις για την ομάδα αίματος.Οπότε αυτό πρέπει να το κάνουν με την γέννηση του παιδιού και να το ξανακάνουν στα μεταβολικά που στέλνουμε...δεν θυμάμαι που.

NVVvp2.png

Σε μικρο μωρο δεν δινουμε απολυτως τιποτα μονοι μας. Μονο με εγκριση γιατρου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

γεννησα εξωτερικο ιταλια

αν θηλαζει του δινεται λεει 3 σταγονες την ημερα βιταμινη Κ, απο την 30η ημερα της ζωης του μεχρι και την 90η το εμπορικο ονομα ηταν pedia k pediatrica,,οχι νωριτερα απο 30 ημερων παντως και μονον στα παιδια που θηλαζουν κι εφοσον οι εξετασεις οι αιματολογικες του νεογνου κατα την αναχωρηση του απο το μαιευτηριο ειναι φυσιολογικες-δεν παιζουν δηλαδη θεματα σοβαρα μεταβολισμου κλπ,,,στην φορμουλα ισως να εμπεριεχεται μεσα? ετσι το φανταστηκα

εκει δεν εκαναν τιποτα παρεμβατικο ουτε ενεσεις ουτε τιποτα, ουτε βιταμινες ουτε ζαχαρονερα ουτε μπουρδες, το μονο τσιμπημα ηταν για εξετασεις αιματος

Διαφημίσεις

κοριτσια διευκρινηση κοιταζοντας αναλυτικα το ραπορτο της εξοδος του

ειδα οτι του εκαναν και ενεση προφυλαξης με βιταμινη κ, δεν λεει δοσολογιες και τετοια

αυτο τιποτα αλλο

φανταζομαι οτι αυτο τα καλυπτει μεχρι 30 ημερων και μετα το ριχνεις στις σταγονες μεχρι 90 ημερων , αυτο και για τα θηλαζοντα και για την φορμουλα

την βιταμινη d την δινουν μονον σε οσα θηλαζουν κι οχι στην φορμουλα, συγνωμη για το λαθος πριν

ομως πως ενω εκαναν την ενεση αφου γεννηθηκε μετα για τις σταγονες σου λεει περιμενε τα αποτελεσματα των εξετασεων του? οεο?

ισως το ρισκο να ειναι μεγαλυτερο αν δεν το κανουν,,τι να πω ο θεος βοηθος

Μόλις τώρα κοίταζα ένα ντοκυμαντερ που είχα παρακολουθήσει πριν γεννήσω (λέγεται "ένα παιδί έρχεται στον κόσμο") το οποίο είναι του 2008 και δείχνει κανονικά όλη την διαδικασία από φυσιολογική γέννα στην Ελλάδα. Τον τοκετό κ το μετά. Στο μωρό ρίχνουν κολλύριο κ του κάνουν κ ένεση βιταμίνης Κ κανονικά. Κάθε φορά που το βλέπω με πιάνει η ψυχή μου (όχι για το κολλύριο κ την ένεση, αυτά μπορεί ο καθένας να το ψάξει τι κ πως) αλλά για το πόσο "μη φιλικά" για να μην πω κάτι χειρότερο, υποδέχονται το βρεφάκι...:(

Ύστερα από το δύσκολο ταξίδι του, σίγουρα δεν επιθυμεί να του σκαλίσουν τον ουρανίσκο, να του βάλουν θερμόμετρο στον ποπό και να τραβήξουν τις βλέννες από τη μύτη, που άλλωστε φροντίζει να καθαρίσει μόνο του με φτερνισματάκια και διάφορες άλλες κινήσεις.

Να μην του κάνουν αμέσως μόλις γεννηθεί ένεση με κονάκια -μία βιταμίνη- και να του βάλουν κολλύριο -που είναι όξινο και τσούζει σαν λεμόνι- στα μάτια, επειδή φοβούνται μήπως έχουν μολυνθεί κατά την έξοδό του από τον κόλπο. Οι διαδικασίες αυτές μπορούν να περιμένουν...

Είναι, λοιπόν, δικαίωμά σας να απαιτήσετε να αναβληθούν οι διαδικασίες που πραγματοποιούνται αμέσως μετά τον τοκετό...συζητήστε τα με το γιατρό σας εγκαίρως, πριν από τη γέννηση του μικρού σας. Αν εκείνος προβάλλει αντιρρήσεις στα αιτήματά σας χωρίς όμως να σας πείσει με σοβαρά επιχειρήματα, μη διστάσετε να αναλάβετε με την υπογραφή σας την ευθύνη των απόψεών σας.

http://archive.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=38464&lngChapterID=39628&lngItemID=39639

το βρηκα και εγω. Λεει KONAKION παιδιατρικες αμπουλες των 2mg. Δοσολογια 2mg/βδομαδα σε μια δοση κατα την διαρκεια του αποκλειστικου μητρικου θηλασμου.

Την πρωτη αμπουλα τους την εδωσαν στο νοσοκομιο την μερα που φευγαμε. επειδη εκαναν μικτη διατροφη δεν ξαναπιαν,

Παντως αν ειναι υποχρεωτικο και στην Ελλαδα σε ποσιμη μορφη θα ειναι. Αλιμονο αν ελεγαν στην μαμα να κανει μια φορα την εβδομαδα ενεση στο μωρο,

Λέτε γι΄αυτό να ανέβασε ίκτερο πάνω από 15 ο μικρός μου;;;; Μα είναι δυνατόν!!! Αύριο θα πάρω στο Ιασώ, ή τη μαία μου, θα δω, αη στο καλό πια........ Πως δεν μου έπαθε κάτι το παιδί!!!!

Λέτε γι΄αυτό να ανέβασε ίκτερο πάνω από 15 ο μικρός μου;;;; Μα είναι δυνατόν!!! Αύριο θα πάρω στο Ιασώ, ή τη μαία μου, θα δω, αη στο καλό πια........ Πως δεν μου έπαθε κάτι το παιδί!!!!

Ο ικτερος δεν νομίζω να έχει σχέση. Εμενα και τα δυο μου παιδιά, που δεν έχουν έλληψη καποιου ενζυμου ανέβασαν πολύ ικτερο. Να φανταστείς ότι τωρα που γεννησα την κορη μου εμεινα εφτά μερες στο νοσοκομείο μεχρι να πέσει.

Πάντως την ένεση την κανουν σε όλα τα νοσοκομεία. Δεν το αναφέρουν στους γονείς γιατί το θεωρούν αυτονόητο προφανώς, ως μερος της φροντίδας του νεογνού. Εμένα να φανταστείς μου το είπε ο άντρας μου για την ένεση. Στο γιο μου ήταν μπροστά όταν τον είχε πάρει η μαια για να τον πλύνει και να το καθαρίσει. Αφού έντυσε λοιπόν το μωρό, ήρθε η παιδίατρος και του έκανε την ένεση. Ευτυχώς που δεν ήμουν μπροστά.

Κορίτσια, εγώ δεν έγραψα για να πανικοβάλλω καμιά μανούλα. Φυσικά και δεν θα δώσω από μόνη μου στο παιδί κάτι, δεν έχω τις γνώσεις για να το κάνω... δυστυχώς!

Η απόφασή μου έγκειται στο αν θα αρνηθώ την ένεση ή όχι. Απ'όσα πρόλαβα να διαβάσω, τείνω τελικά προς το πρώτο. Ένα παιδί στις 20.000 κινδυνεύει από ελλιπή ή χαμηλή πήξη αίματος... δεν ξέρω τα νούμερα αλλά νομίζω ότι η παιδική λευχαιμία έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι αυτό οφείλεται στην απότομη χορήγηση της Βιτ.Κ

Δυστυχώς, ο παιδίατρος (αν και ομοιοπαθητικός που υποτίθεται ότι είναι λιγότερο παρεμβατικός) δεν γνώριζε ότι το κάνουν σε όλα τα μωρά και δεν έδωσε καμία σημασία. Όταν ρώτησα τι με συμβουλεύει να κάνω μου είπε ότι το θεωρεί υπερβολή να αρνηθώ την χορήγησή της... περίμενα να μου πει έστω "περίμενε δυο μέρες να το ψάξω, να δω τι λένε οι έρευνες, ή αν υπάρχει κάποια εναλλακτική"... τίποτα, πρέπει να αποφασίσουμε με τον άντρα μου μόνοι μας χωρίς να έχουμε το κατάλληλο υπόβαθρο, τι να πω όμως, από γιατρούς είμαστε γενικά καμμένοι και γι'αυτό τους εμπιστεύομαι μόνο "κατά περίπτωση"

Όσο για την μορφή, η φαρμακοποιός μου είπε ότι στο ελληνικό εμπόριο υπάρχει μόνο σε χάπια.

Η ένεση απ'ότι κατάλαβα γίνεται εφάπαξ, στην γέννηση. Στην κόρη μου δεν μου είπαν για συμπλήρωμα βιταμίνης και θήλασα αποκλειστικά μέχρι που μπήκαμε στις στερεές τροφές.

mmdad, για να καταλάβω, Kονάκιον λέγεται το φάρμακο και είναι σε πόσιμες αμπούλες... στην Ελλάδα;

Κορίτσια, εγώ δεν έγραψα για να πανικοβάλλω καμιά μανούλα. Φυσικά και δεν θα δώσω από μόνη μου στο παιδί κάτι, δεν έχω τις γνώσεις για να το κάνω... δυστυχώς!

Η απόφασή μου έγκειται στο αν θα αρνηθώ την ένεση ή όχι. Απ'όσα πρόλαβα να διαβάσω, τείνω τελικά προς το πρώτο. Ένα παιδί στις 20.000 κινδυνεύει από ελλιπή ή χαμηλή πήξη αίματος... δεν ξέρω τα νούμερα αλλά νομίζω ότι η παιδική λευχαιμία έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι αυτό οφείλεται στην απότομη χορήγηση της Βιτ.Κ

Δυστυχώς, ο παιδίατρος (αν και ομοιοπαθητικός που υποτίθεται ότι είναι λιγότερο παρεμβατικός) δεν γνώριζε ότι το κάνουν σε όλα τα μωρά και δεν έδωσε καμία σημασία. Όταν ρώτησα τι με συμβουλεύει να κάνω μου είπε ότι το θεωρεί υπερβολή να αρνηθώ την χορήγησή της... περίμενα να μου πει έστω "περίμενε δυο μέρες να το ψάξω, να δω τι λένε οι έρευνες, ή αν υπάρχει κάποια εναλλακτική"... τίποτα, πρέπει να αποφασίσουμε με τον άντρα μου μόνοι μας χωρίς να έχουμε το κατάλληλο υπόβαθρο, τι να πω όμως, από γιατρούς είμαστε γενικά καμμένοι και γι'αυτό τους εμπιστεύομαι μόνο "κατά περίπτωση"

Όσο για την μορφή, η φαρμακοποιός μου είπε ότι στο ελληνικό εμπόριο υπάρχει μόνο σε χάπια.

Η ένεση απ'ότι κατάλαβα γίνεται εφάπαξ, στην γέννηση. Στην κόρη μου δεν μου είπαν για συμπλήρωμα βιταμίνης και θήλασα αποκλειστικά μέχρι που μπήκαμε στις στερεές τροφές.

mmdad, για να καταλάβω, Kονάκιον λέγεται το φάρμακο και είναι σε πόσιμες αμπούλες... στην Ελλάδα;

Sto Belgio (alla yparxei kai stin ellada?!)

Το βρήκα το φάρμακο :!: Μάλλον αυτό δίνουν και στα νοσοκομεία, γιατί είναι και ενέσιμο και πόσιμο.

http://www.roche.gr/portal/roche-gr/products?siteUuid=re7251004&paf_gear_id=49500148&pageId=re7555531&synergyaction=show&paf_dm=full&nodeId=1415-a55c3fc8e72011dfb4571175103d6ac4&categoryId=re7251004_ct96215

Τώρα μένει να μου πει γιατρός την δοσολογία για πιο σταδιακή χορήγηση από αυτή της ένεσης. Καμιά ιδέα;

Εγω δεν το ηξερα, νομιζα ειναι κατι που γινεται στην αμερικη. Αν το ηξερα θα το αρνιομουν φυσικα.

Ειχα πολλα παρε δωσε με το ογκολογικο παιδων λογω καποιων εξιδεικευμενων εξετασεων και μιλωντας συχνα με γονεις που ειχαν παιδια με λευχαιμια μου ελεγαν οτι ειναι παρα πολλα τα κρουσματα τα τελευταια χρονια. Δεν προλαβαινουν τα αδειαζουν τα δωματια δυστυχως! Τωρα οι λογοι ποιοι ειναι.....αγνωστο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ο Χ ειναι? Εγω θα ελεγα περιμενε να δεις τι θα σου πει αλλα να ξερεις ακομα και οι ομοιο συχνα φοβουνται να αναλαβουν ευθυνη σε μερικα πραγματα, ειδικα οταν δεν εχουν ασχοληθει με αυτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...