Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φαγητο - καφες για λεχωνες

Recommended Posts

Η κοιλιοδουλη φιλη σας επειδη μαλωνει με τη μαμα της εχει καποιες αποριες, που βασικα απευθυνονται σε οσες εχουν γεννησει και δη προσφατα. Στο μαιευτηριο - νοσοκομειο οπου κι αν γεννησατε ιδιωτικο ή δημοσιο τι σας ταιζαν? Η μανα μου με εχει πρηξει με τις σουπες που κατεβαζουν γαλα κι επειδη στο νοσοκομειο που θα γεννησω εγω τις προτιμουν ηδη απειλω οτι θα παρω την μπεμπα μου και θα φυγω αν δε μου φερουν νορμαλ φαγητο. Λεχωνα θα ειμαι οχι αρρωστη ασε δε που γαλα φερνει και η μπυρα, μηπως θα εχουν και παγωμενη Heineken να κανω κεφι?

Εσας τι σας ταιζαν? Και καφεδακι σιγουρα δε σας εφερναν αλλα απο το κυλικειο περνατε?

Χριστινα

Διαφημίσεις

Οτι ειχα ορεξη,αυτο για τις σουπες δεν ισχυει.γαλα θα κατεβασεις ετσι κι αλλιως.Εγω ετρωγα απ'εξω,μου εφερναν οι αλλοι οτι εκανα κεφι.Και καφε επινα. :)

Χριστινα μου καλη... εγω εφαγα την πρωτη μερα ωραιοτατο κοτοπουλακι με πουρεδακι, την δευτερη μερα αν θυμαμαι καλα νουα με πατατουλες, φυσικα στο πρωινο μου υπηρχε νεσκαφε κανονικοτατα!!!! με ολα τα παρελκομενα... βουτυρα, μαρμελαδες κ λοιπα...

Οσο για γαλα???? Κατεβασα σαν γελαδα!!! :lol:

Λεχωνα θα ειμαι οχι αρρωστη ασε δε που γαλα φερνει και η μπυρα, μηπως θα εχουν και παγωμενη Heineken να κανω κεφι?

Χριστινα

Αυτό ειναι μύθος και τελειως λάθος !!

Με το καλό να ρθει το μωράκι σου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγώ πάντως θυμάμαι ότι το φαγητό που είχα ρίξει στο μαιευτήριο δεν το ειχα ρίξει ποτε :lol::lol: .. Μας εφερναν μια δισκαρα γεμάτη με 2 τουλαχιστον πιάτα συν σαλατιτσα και τα έτρωγα όλα, ήταν και νοστομότατα και καλομαγειρεμένα δε λεω... Ποτε δεν πήγα στο κυλικείο... Και το πρωινό ήταν για να φανε δύο και ειχε απ' όλα (φρυγανιες, βούτευρο, μαρμελάδα, γάλα, καφε, δημητριακα)..

Παντως σούπα θυμάμαι ότι μας εφερναν σχεδόν σε κάθε γέυμα, άρα κατι θα εχει να κανει και με την παραγωγή γάλακτος...

Αχ. τι ωραια ήταν να σου φερνουν το δίσκο με το φαγακι... Πολύ το νοσταλγώ :cool::cool:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

αχ, δεν ξέρω τί θα κάνω!!!!!

δεν μπορώ να τρώω σε χώρο όπου όλοι τρώνε και μυρίζει φαγητό μαζί με κλεισούρα!!!!δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεται τί θέλω να πω, αλλά πραγματικά δυνοπαθώ!!μια φορά είχα πάει στο εστιατόριο της σχολής μου και έφωγα τρέχοντας από την μυρωδιά!! :?:?

ειδικά αυτό που στο φέρνουν στο δίσκο με τρελαίνει!!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Καλέ μια χαρά κανονικότατο φαγητό μας τάιζαν!! :D Για να ανακτήσουμε δυνάμεις!!

Όσο για τις σουπίτσες, αν δεν σου κάνουν κέφι, μην ακούς κανέναν. Καμία ανάγκη δεν τις έχεις για να κατεβάσεις γάλα.

Ούτε μία σουπα δεν έφαγα και μια χαρά θήλασα :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Δεν ξέρω αν έχει σημασία το οτι γέννησα πριν ένα μήνα με 40 βαθμούς, αλλά σούπα δεν μου έφεραν ούτε μια φορά. Στο πρωινό δεν έιχε καφέ,αλλά αυτό δεν με πείραξε, αφού δεν πίνω καφέδες. Για να καταλάβεις γέννησα στο Έλενα και μας έφερναν παστίτσιο, γεμιστά, μπριάμ,κοτόπουλο με ρυζί ή με πατάτες, κρεμούλες σοκολάτα...Φαντάσου να γεννήσεις και σε ιδιωτικό! Πάντως το φαγητό ήταν πάντα καλομαγειρεμένο και ζεστό και συνοδευόταν από ένα ψωμάκι και σάλάτα. 5 μέρες στο μαιευτήριο πρέπει να έφαγα περισσότερο από όσο τρώω κανονικά σε 2 εβδομάδες!!

δεν ξερω τι θα τρωω αλλα καταλαβαινω το προβλημα σου γιατι και η δικια μου μανα εχει κανει ηδη διαιτολογιο με σουπες!!!!ελεος λεει οτι θα τρωω μοσχαροσουπα κοτοσουπα ψαροσουπα κτλ και για κανα στερεο φαι ουτε λογος,ασε που με εχει φαει με τα μπαχαρικα οτι απαγορευονται στο θηλασμο και διαφορα τετοια.τελοσπαντων περιμενω να γεννησω και μετα βλεπουμε.οσον αφορα τον θηλασμο ξερω απο μαια οτι θελει απλα πολλα υγρα(φρεσκους χυμους γαλα νερο) για ευνοητους λογους δεν χρειαζεται να ναι σε μορφη σουπας!

Διαφημίσεις

Μπραβο ρε φιλεναδες, ειπα στη μαμα του οτι θα εκτυπωσω τις απαντησεις σας να τις εχει να τις βλεπει!!! Εκανα βεβαια ηδη καβαντζα στη βαλιτσα μου κατι ωραια τσουρεκακια με πραλινα που μου αρεσουν και λεω να προσθεσω και τσιπσακια!!!

Μακια σε ολες κι ευχαριστω :D

Χριστινα

Κι εγώ πάντως δε θα αντέξω συνέχεια σούπες.. Πάντως από Δευτέρα που μπαίνω στο μήνα μου και θα φτιάξω τη βαλίτσα, έχω φροντισει να συμπεριλάβω στη λίστα ένα κατάλογο goodys.. Έχω πει στον άντρα μου ότι το πρώτο γεύμα μου θέλω να είναι μια ωραία σαλάτα από τα goodys που τόσο μου έλειψε όλους αυτούς τους μήνες από φόβο να μην καλλήσω τοξόπλασμα.. Ξέρω βέβαια ότι δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά μια φορά δε βλάπτει!

age.png

εγω που γεννησα στο Ιασω πριν 20 μερες με καισαρικη ομως, το φαγητο στις αρχες ηταν μονο σουπιτσα, μετα λιγο κοτοπουλο βραστο, μετα λιγος πουρες μαζι με κοτοπουλο και απο τιην τριτη μερα και μετα φαγαμε τελειο φαγητο. Αλλα οπως ειπα αυτο ηταν μονο σε μας που γεννουσαμε με καισαρικη. Παντως σε ολα τα γευματα μας, μεσημερι βραδυ μας εφερναν σουπιτσα λαχανικων η οποια παρολο που οπτικα βλεποντας την ηθελα να ξερασω γιατι εχω ενα θεμα με τις σουπες που εχουνε μεσα διαφορα, στη γευση ηταν τελεια!!

Κοιτα το θεμα με τις σουπες δεν ξερω αν εχει να κανει με το γαλα, οσο οτι ο οργανισμος μας πρεπει να ειναι επαρκως ενυδατωμενος οταν θηλαζουμε για να μη τραβαει αλλα πολυτιμα υγρα απο το σωμα μας. Οποτε τι σουπα τι νερο τι χυμους, πινε οσα περισσοτερα μπορεις.

Επισης σχετικα με τη μπυρα, να ξερεις οτι οχι αλκοολ οταν θηλαζουμε, το λενε γιατι η μπυρα εχει μαγια, αλλα τη μαγια τη παιρνεις πιο ευκολα απο τα δισκια που πουλανε στο φαρμακειο.

Υπαρχει ομως και η μπυρα χωρις αλκοολ την οποια καταευχαριστηθηκα ολο το καλοκαιρι!!! Την εχουν ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ και σχεδον ολα τα μαγαζια, η γευση ειναι μια χαρα, τη συνιστω ανεπιφυλακτα!

Χριστινα

Εγώ πάντως θυμάμαι ότι το φαγητό που είχα ρίξει στο μαιευτήριο δεν το ειχα ρίξει ποτε :lol::lol: .. Μας εφερναν μια δισκαρα γεμάτη με 2 τουλαχιστον πιάτα συν σαλατιτσα και τα έτρωγα όλα, ήταν και νοστομότατα και καλομαγειρεμένα δε λεω... Ποτε δεν πήγα στο κυλικείο... Και το πρωινό ήταν για να φανε δύο και ειχε απ' όλα (φρυγανιες, βούτευρο, μαρμελάδα, γάλα, καφε, δημητριακα)..

Παντως σούπα θυμάμαι ότι μας εφερναν σχεδόν σε κάθε γέυμα, άρα κατι θα εχει να κανει και με την παραγωγή γάλακτος...

Αχ. τι ωραια ήταν να σου φερνουν το δίσκο με το φαγακι... Πολύ το νοσταλγώ :cool::cool:

Μια από τα ίδια παιδιά!!! Ακόμα θυμάμαι εκείνη την μακαρονάδα τύπου καρμπονάρα!!! Και ποσότητες τρελές έτσι, αφού έτρωγε και ο άντρας μου από αυτά!!! Και το πρωινό θεικό, και το απογευματινό γλυκάκι .... δεν αγόρασα τίποτα απο το κυλικείο!!! Γενικά στο μαιευτήριο πέρασα τέλεια, θυμάμαι δεν ήθελα να φύγουμε :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Υπαρχει ομως και η μπυρα χωρις αλκοολ την οποια καταευχαριστηθηκα ολο το καλοκαιρι!!! Την εχουν ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ και σχεδον ολα τα μαγαζια, η γευση ειναι μια χαρα, τη συνιστω ανεπιφυλακτα!

Χριστινα

Ναι είναι η Bucler ... δεν είναι τελείως χωρίς αλλά με ελάχιστο αλκοολ ... και εγώ όλο το καλοκαίρι με αυτή την έβγαλα!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Χριστινα

Ναι είναι η Bucler ... δεν είναι τελείως χωρίς αλλά με ελάχιστο αλκοολ ... και εγώ όλο το καλοκαίρι με αυτή την έβγαλα!!!

Εγω που ήμουν μπυρομανής είπα να την δοκιμάσω αλλα ρε γμτ δεν μου αρέσει καθόλου....ειναι σαν νερό...ακόμα εχω 5 στο ψυγείο που δεν λέω να τις πιω.

Εγω που ήμουν μπυρομανής είπα να την δοκιμάσω αλλα ρε γμτ δεν μου αρέσει καθόλου....ειναι σαν νερό...ακόμα εχω 5 στο ψυγείο που δεν λέω να τις πιω.

Κοίτα μην παραμυθιαζόμαστε ότι είναι το ίδιο με την κανονική μπυρίτσα, αν μου έδιναν μια κονονική και μια χωρίς αλκοολ εννοείται πως θα έπαιρνα την πρώτη ... αλλά στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι .... λίγο να ξεγελιέσαι ότι κάτι πίνεις, από χυμούς και μιλκσεικ πάντως την προτιμώ :wink: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Παντως εγω που εκανα καισαρικη τις πρωτες μερες μας ταιζαν σουπες,τσαϊ ...

Δεν ειχα και πολυ ορεξη οποτε και δε με πειραξε...Μετα απο μια εβδομαδα εφαγα νορμαλ φαγητο !!!

pEmXp3.png

Εγώ έκοψα τελείως το αλκοόλ σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορώ να ποτέ δεν έπινα πολύ. Αλλά μου αρέσει όποτε βγαίνω αν πιώ κανένα ποτήρι κρασί η κάτι έτσι ελαφρύ. Τώρα πια μου λείπει. Θέλω να περάσει ο καιρός να πάω μία βόλτα με τον καλό μου να πιούμε κανένα ποτάκι, να περάσω καλά. Μου λείπουν αυτές οι βόλτες ομολογώ....

Ο γιατρος μου παντως εμενα δε μου ειχε απαγορεψει το αλκοολ, μου ειχε πει οτι ακομα και καθε μερα αν ηθελα μπορουσα να πινω λιγο κρασι ή μπυρα οχι βεβαια ουισκυ κλπ Επειδη λοιπον δε πηγαμε απολυτως πουθενα ολο το καλοκαιρι αλλα τη βγαζαμε με βολτουλες εξω σε μαγαζια τυπου μπαρακι-καφετερια ειχα καταβολευτει με τις Bucler, δεν αισθανομουν σαν ηλιθια οι αλλοι να πινουν ποτο κι εγω Perrier κλπ τα οποια σιχαινομαι! Εννοειται πως δεν θα κοψω την κανονικη μπυρα οταν γεννησω αλλα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης καλη ηταν!!!! Αααα και κατα την εγκυμοσυνη μια φορα την εβδομαδα επινα κανονικη μπυριτσα, οπως σημερα που θα παμε εξω για φαγητο :)

Χριστινα

Ο γιατρος μου παντως εμενα δε μου ειχε απαγορεψει το αλκοολ, μου ειχε πει οτι ακομα και καθε μερα αν ηθελα μπορουσα να πινω λιγο κρασι ή μπυρα οχι βεβαια ουισκυ κλπ Επειδη λοιπον δε πηγαμε απολυτως πουθενα ολο το καλοκαιρι αλλα τη βγαζαμε με βολτουλες εξω σε μαγαζια τυπου μπαρακι-καφετερια ειχα καταβολευτει με τις Bucler, δεν αισθανομουν σαν ηλιθια οι αλλοι να πινουν ποτο κι εγω Perrier κλπ τα οποια σιχαινομαι! Εννοειται πως δεν θα κοψω την κανονικη μπυρα οταν γεννησω αλλα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης καλη ηταν!!!! Αααα και κατα την εγκυμοσυνη μια φορα την εβδομαδα επινα κανονικη μπυριτσα, οπως σημερα που θα παμε εξω για φαγητο :)

Χριστινα

Τυχερούλα πιες ένα μπυρόνι και για εμάς!!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...