Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπαλέτο-Χορό ή Γυμναστική

Recommended Posts

Εμένα όταν η μεγάλη μου ήταν 4 χρονών και ψαχνόμασταν για το τι θα κάνουμε τα απογεύματα μας η παιδίατρος μας στην ερώτηση μου μπαλέτο ή ρυθμική μου πρότεινε μπαλέτο! Η άποψη της ήταν ότι στη ρυθμική θα καταπονηθεί περισσότερο το κορμάκι της ενώ το μπαλέτο θα της δίδασκε σωστή στάση σώματος. Η αλήθεια όμως έιναι ότι μετά από δύο χρόνια το μπαλέτο το βαρέθηκε και για αυτό ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι και κολυμβητήριο που όλοι γνωρίζουν ότι είναι η πιο ακίνδυνη για τις αρθρώσεις γυμναστική.

Προσοχή στο μπαλέτο υπάρχουν δύο "σχολές". Η ρωσική και η αγγλική (Vaganova και RAD). Η πρώτη είναι πιο αυστηρή και "βάρβαρη" και το παιδί μπορεί να έχει κι εκεί προβλήματα με τραυματισμούς. Να το έχετε υπόψη και να επιλέγετε RAD, που θεωρείται πιο χαλαρή μέθοδος. ;)

ειμαι δασκαλα μπαλετου κ με βεβαιοτητα μπορω να πω οτι το μπαλλετο σεβεται το σωμα του παιδιου.βεβαια σημαντικο ρολο παιζει κ ο δασκαλος.οσο για το διαχωρισμο ρωσικου κ αγγλικου τα πραγματα εχουν αλλαξει.αυτα ισχυαν σε ρωσικες ακαδημιες κ ισως πολυ παλιοτερα κ στην ελλαδα.γνωμη μου ειναι πως το αγγλικο ειναι συστημα συμφερον για την επιχειρηση κ οχι τοσο για τους γονεις

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 286
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειμαι δασκαλα μπαλετου κ με βεβαιοτητα μπορω να πω οτι το μπαλλετο σεβεται το σωμα του παιδιου.βεβαια σημαντικο ρολο παιζει κ ο δασκαλος.οσο για το διαχωρισμο ρωσικου κ αγγλικου τα πραγματα εχουν αλλαξει.αυτα ισχυαν σε ρωσικες ακαδημιες κ ισως πολυ παλιοτερα κ στην ελλαδα.γνωμη μου ειναι πως το αγγλικο ειναι συστημα συμφερον για την επιχειρηση κ οχι τοσο για τους γονεις

Sara εσύ διδάσκεις με το σύστημα vaganova;

Γιατί λες ότι το RAD είναι συμφέρον για την επιχείρηση και όχι για τους γονείς;

.....δε νομίζω τάκη....

ναι διδασκω vaganova αν κ θα ελεγα οτι δεν ακολουθω επ'ακριβως το συστημα οπως αλλωστε κ οι περισσοτεροι δασκαλοι..στο RAD οι γονεις καλουνται να πληρωσουν αρκετα για τις εξετασεις απο τα οποια κατι βγαζει κ η σχολη οπως κ στα φροντιστηρια ξενων γλωσσων

Κι εμένα σ' αυτήν την ηλικία οι δικοί μου με έστειλαν μπαλέτο.... Αλλά μετά από λίγο καιρό με "σούταραν" γιατί.... αντί να κάνω όλα αυτά τα χαριτωμένα... εγώ έκανα τροχούς!!!

Έτσι τελικά πήγα ενόργανη και το καταευχαριστήθηκα!!!! Πήγα 6 χρόνια (και θα συνέχιζα αν δεν έκλεινε το γυμαναστήριο). Υπήρχε και η προοπτική να ασχοληθώ με πρωταθλητισμό, αλλά έπρεπε να πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα στη Θεσ/νίκη, το οποίο τότε ήταν αδύνατον!!!

Η ανάπτυξή μου ήταν φυσιολογικότατη....

Το μόνο που ίσως μου έμεινε είναι ότι δυσκολεύτηκα λίγο στις γέννες λόγω στενής λεκάνης, το οποίο όπως μου είπαν οι γιατροί συμβαίνει σε γυναίκες που ασχολούνται με την γυμναστική... και πάλι όμως δεν είμαι σίγουρη γιατί είμαι πολύ αδύνατη !!!

Δες καλύτερα τί κλίση έχει το παιδί σου και αποφάσισε.... Μπορείς να αρχίσεις κάτι απ' όλα και αν δεις ότι δεν ικανοποιείται την άλλη χρονιά αλλάζετε!!!

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

ναι διδασκω vaganova αν κ θα ελεγα οτι δεν ακολουθω επ'ακριβως το συστημα οπως αλλωστε κ οι περισσοτεροι δασκαλοι..στο RAD οι γονεις καλουνται να πληρωσουν αρκετα για τις εξετασεις απο τα οποια κατι βγαζει κ η σχολη οπως κ στα φροντιστηρια ξενων γλωσσων

ειμαι κι εγώ δασκάλα μπαλετου και θα διαφωνίσω με τα λεγόμενά σου. ναι διδάσκω RAD.

οι εξετάσεις ΔΕΝ είναι υποχρεωτικές. Ναι, υπάρχουν σχολές που βαζουν τα μικρα παιδιά για εξετάσεις αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών.

στις μεγαλύτερες τάξεις, εφ' όσον εχει κατασταλάξει το παιδί ότι του αρέσει το μπαλετο, οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές.

ΝΑΙ υπαρχουν σχολές που βγάζουν από τα εξέταστρα. Και άλλες που δεν βγάζουν.

υπάρχει όμως και το βρετανικό συμβούλιο που μεσα στο site του γράφει τα εξέταστρα των εξετάσεων και ο γονιός που έχει μαφιβολία ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να το τσεκάρει.

εχω αναφέρει σε αλλη συζήτηση τα θετικά του εκπαιδευτικού συστήματος της RAD.

με ενδιαφέρει να απαντήσω σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των μαμάδων για κάθε διελέυκανση του πράγματος.

ευχαριστώ

ισμήνη

age.png

Διαφημίσεις

Εμείς πηγαίνουμε στη ΧΑΝΘ.

Η ΧΑΝΘ είναι αξεπέραστη αξία, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Στο τέλος της χρονιάς κάνουν και event στο θέατρο κήπου :wink:.

πολύ καλή σχολή. Η Ελένη Ιωάννου διδάσκει εκεί, έτσι;

age.png

marandnik θα μ'ενδιεφερε εμενα για Θεσσαλονικη αν εχεις να μου προτεινεις καποια σχολη.

σχολή full out χρύσα ψωμιάδου Βενιζέλυ 54 είσοδος από Ιουστινιανού 2310-235858

φύλις μάντζιρη λ. θεσσαλονίκης 1 περάια 23920-76060

age.png

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Η αλήθεια είναι ότι την έχω πάει και έχει παρακολουθήσει και μάθημα μπαλέτου και γυμναστικής και κολυμβητήριο (έχει απλά δει τα παιδάκια) και ενθουσιάστηκε με όλα. Οπότε δεν είναι θέμα το τι θέλει να κάνει - τα θέλει όλα. Μarandnik επειδή κατάλαβα ότι γνωρίζεις καλά το θέμα μήπως τυχόν ξέρεις καλές σχολές χορού στην Πάτρα? Ή όποιος άλλος γνωρίζει από Πάτρα? Ευχαριστώ και πάλι.

κατερίνα αναλυτή, ναυαρίνου 35 2610-323727 !!!ψηφίζω!!!

ελενη μπαλαφούτη, καραισκάκη 125 2610-279544 !!!ΝΑΙ!!!

γεωργια βούλγαρη, αλ. υψηλάντου 245 2610-314042 (δεν ξέρω τι δουλειά κάνει)

ιωάννα ζαχαροπούλου, στροφάδων 12 λαγγουρα 2610-277138 !!!ΝΑΙ!!!

ακριβή κορυζή, ελλ. στρατιώτου 93 2610-429393 (σχολή πολλών χρόνων)

age.png

Προσοχή στο μπαλέτο υπάρχουν δύο "σχολές". Η ρωσική και η αγγλική (Vaganova και RAD). Η πρώτη είναι πιο αυστηρή και "βάρβαρη" και το παιδί μπορεί να έχει κι εκεί προβλήματα με τραυματισμούς. Να το έχετε υπόψη και να επιλέγετε RAD, που θεωρείται πιο χαλαρή μέθοδος. ;)

τιποτα πλεον στην ελλάδα δεν είναι "αυστηρό και βάρβαρο". εμείς οι δασκάλες θέλουμε να αγπήσουν τα παιδιά το μπαλετο και όχι να το μισήσουν. θελουμε να ερχονται στις σχολές μας και όχι να τα απομακρύνουμε. υπάρχουν βεβαια της παλιάς σχολή... αλλά πλέον λιγότεροι.

και όσο αφορά τους ορθοπεδικούς που λένε ότι το μπαλέτο "κανει κακό"... οταν φτάνει σε εκείνους κάποιος τραυματισμένος από το μπαλέτο, αντιμετωπίζουν την κακή όψη του μπαλετου. γι' αυτό λενε "το μπαλετο κανει κακό". εχουν όμως δει πόσο καλό κάνει σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των τραυματιών;

age.png

Μήπως γνωρίζετε καμία ΚΑΛΗ σχολή μπαλέτου στην Βεροια?Θα θελα να γράψω την κόρη μου αλλά δυστυχώς εκτός του ότι δεν έχω χρόνο να ψάξω,δεν έχω και γνωστούς(που να είναι σχετικοί...)για να ρωτήσω!!

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

Διαφημίσεις

πολύ καλή σχολή. Η Ελένη Ιωάννου διδάσκει εκεί, έτσι;

Ναι, αλλά αυτή κάνει μάθημα στις "μεγάλες" και δεν την έχω γνωρίσει προσωπικά.

.....δε νομίζω τάκη....

Μήπως γνωρίζετε καμία ΚΑΛΗ σχολή μπαλέτου στην Βεροια?Θα θελα να γράψω την κόρη μου αλλά δυστυχώς εκτός του ότι δεν έχω χρόνο να ψάξω,δεν έχω και γνωστούς(που να είναι σχετικοί...)για να ρωτήσω!!

καλημέρα

θα κοιτάξω για σχολή στη βέροια. εχεις δει εσυ κάποια στο δρόμο σου;

age.png

στη βεροια υπάρχει η σχολή της σοφίας αντωνιάδου. δεν την ξέρω προσωπικά, διάβασα το βιογραφικό της στο Internet.

http://www.sa-dance.gr/

http://www.imathia1.gr/antoniadou/

http://www.veriorama.com/special_info_details.php?company=631

η σχολή αυτή δεν διδάσκει σύστημα RAD- αγγλικό.

δεν ξέρω τη δουλειά που κάνει.

επίσης διάβασα ότι και ο δήμος της βέροιας εχει σχολή χορού.

age.png

Διαφημίσεις

ειμαι κι εγώ δασκάλα μπαλετου και θα διαφωνίσω με τα λεγόμενά σου. ναι διδάσκω RAD.

οι εξετάσεις ΔΕΝ είναι υποχρεωτικές. Ναι, υπάρχουν σχολές που βαζουν τα μικρα παιδιά για εξετάσεις αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών.

στις μεγαλύτερες τάξεις, εφ' όσον εχει κατασταλάξει το παιδί ότι του αρέσει το μπαλετο, οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές.

υπάρχει όμως και το βρετανικό συμβούλιο που μεσα στο site του γράφει τα εξέταστρα των εξετάσεων και ο γονιός που έχει μαφιβολία ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να το τσεκάρει.

με ενδιαφέρει να απαντήσω σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των μαμάδων για κάθε διελέυκανση του πράγματος.

ευχαριστώ

ισμήνη

πρωτα απο ολα τους συναδελφικους μου χαιρετισμους!!δευτερον εγω διαφωνισα με το σχολιο που ηθελε το συστημα της vaganova βαρβαρο κ βαναυσο.οσο αφορα στο συστημα της RAD αυτο που εμενα με βρισκει αντιθετη(ως γονεα περισσοτερο κ οχι ως καθηγητρα χορου)ειναι οτι παιδια κ εξετασεις δε συναδουν.αυτο που εμενα με νοιαζει ειναι η ενισχυση της δημιουργικοτητας τους καθως κ της αυτοεκφρασης τους.εξετασεις θα καλεστουν να δωσουν πολλες κ ανουσιες στη ζωη τους. τωρα για το ποσοι γονεις μπορουν να το ψαξουν ποια πραγματικα ειναι τα εξεταστρα κ ποσοι μπορουν να αρνηθουν στο παιδι τους τις εξετασεις οταν ολοι οι συμμαθητες του λαμβανουν μερος διατηρω αμφιβολιες.

ευχαριστώ

ισμήνη

πρωτα απο ολα τους συναδελφικους μου χαιρετισμους!!δευτερον εγω διαφωνισα με το σχολιο που ηθελε το συστημα της vaganova βαρβαρο κ βαναυσο.οσο αφορα στο συστημα της RAD αυτο που εμενα με βρισκει αντιθετη(ως γονεα περισσοτερο κ οχι ως καθηγητρα χορου)ειναι οτι παιδια κ εξετασεις δε συναδουν.αυτο που εμενα με νοιαζει ειναι η ενισχυση της δημιουργικοτητας τους καθως κ της αυτοεκφρασης τους.εξετασεις θα καλεστουν να δωσουν πολλες κ ανουσιες στη ζωη τους. τωρα για το ποσοι γονεις μπορουν να το ψαξουν ποια πραγματικα ειναι τα εξεταστρα κ ποσοι μπορουν να αρνηθουν στο παιδι τους τις εξετασεις οταν ολοι οι συμμαθητες του λαμβανουν μερος διατηρω αμφιβολιες.

κι εγώ διαφωνώ για αυτό που λεγεται για το vaganova. ναι, ισως στη ρωσσία και τη βουλγαρία να ισχύει η βαρβαρότητα και η σκληράδα, όχι στην ελλάδα. εγραψα...οτι εδώ στην ελλάδα εμείς οι δασκάλες θέλουμε να αγπήσουν τα παιδιά το μπαλέτο και όχι να τα απομακρύνει.

τις περισσότερες φορές ρωτούνται οι γονείς για το αν θελουν να μπουν τα παιδιά για εξετάσεις. και με την οικονομική κρίση που εχουμε...ολοι οι γονείς το συζητάνε με τα παιδιά και δεν υπαρχει θέμα "συμμαθητών". Όπως και για τις παραστάσεις, οι γονείς ρωτούνται και αποφασίζουν (έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ στη σχολή, δεν υποχρεώνω κανέναν)

age.png

Να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου ως γονιός.

Καταρχάς το "βάρβαρη" ήταν δικό μου σχόλιο και ήταν μέσα σε εισαγωγικά. Δηλαδή δεν αφορούσε κυριολεξία αλλά τρόπο να επισημάνω ότι είναι το πιο απαιτητικό ας πούμε από τα δύο συστήματα και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τραυματισμών ή επιβάρυνσης. Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό μια που σας βρήκα και τις δύο. :wink:

Από την άλλη εμένα ως γονιό μου άρεσε ως ιδέα το σύστημα εξετάσεων ή πιστοποίησης αν θέλετε του RAD. Βέβαια εμείς ακόμα δεν έχουμε μπει σ' αυτή τη διαδικασία καθώς η κόρη μου πήγε πέρσυ στο preprimary και φέτος είναι στο primary. Ωστόσο, βλέπω με καλό μάτι την ύπαρξη εξετάσεων και παραλαβή κάποιου πιστοποιητικού ότι επιτυχώς ολοκλήρωσε το τάδε grade από κάποιον ανεξάρτητο οργανισμό, καθώς θεωρώ ότι έτσι ελέγχω και τη δουλειά που γίνεται στη σχολή, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Πάλι μιλώντας εκ του ασφαλούς καθώς δεν έχω καμιά εμπειρία από αυτές τις εξετάσεις, δε θεωρώ ότι θα επιβαρύνουν την ψυχολογία του παιδιού καθώς δεν θα αποτελέσουν κάτι σημαντικό για τη ζωή του, δεν θα κρέμεται η καριέρα τους ή ο βαθμός τους στο σχολείο από αυτές.

.....δε νομίζω τάκη....

Να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου ως γονιός.

Καταρχάς το "βάρβαρη" ήταν δικό μου σχόλιο και ήταν μέσα σε εισαγωγικά. Δηλαδή δεν αφορούσε κυριολεξία αλλά τρόπο να επισημάνω ότι είναι το πιο απαιτητικό ας πούμε από τα δύο συστήματα και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τραυματισμών ή επιβάρυνσης. Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό μια που σας βρήκα και τις δύο. :wink:

Από την άλλη εμένα ως γονιό μου άρεσε ως ιδέα το σύστημα εξετάσεων ή πιστοποίησης αν θέλετε του RAD. Βέβαια εμείς ακόμα δεν έχουμε μπει σ' αυτή τη διαδικασία καθώς η κόρη μου πήγε πέρσυ στο preprimary και φέτος είναι στο primary. Ωστόσο, βλέπω με καλό μάτι την ύπαρξη εξετάσεων και παραλαβή κάποιου πιστοποιητικού ότι επιτυχώς ολοκλήρωσε το τάδε grade από κάποιον ανεξάρτητο οργανισμό, καθώς θεωρώ ότι έτσι ελέγχω και τη δουλειά που γίνεται στη σχολή, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Πάλι μιλώντας εκ του ασφαλούς καθώς δεν έχω καμιά εμπειρία από αυτές τις εξετάσεις, δε θεωρώ ότι θα επιβαρύνουν την ψυχολογία του παιδιού καθώς δεν θα αποτελέσουν κάτι σημαντικό για τη ζωή του, δεν θα κρέμεται η καριέρα τους ή ο βαθμός τους στο σχολείο από αυτές.

καλή μου marandnik

προσωπικά δεν παρεξήγησα το σχόλιο σου για το ρώσσικο σύστημα. θα 'λεγα κι όλας ότι ελαφρώς...συμφωνώ μαζί σου.

όπως συμφωνώ και με όλα αυτά που γραφεις παρακάτω για το rad.

η αλήθεια βέβαια είανι, από την πείρα μου, ότι υπάρχουν παιδιά- γονείς που "ενοχλούνται" όταν παίρνουν μικρότερο βαθμό από τη συμμαθήτριά τους. αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και ο γονιός, γιατί προφανώς θεωρεί ότι το παιδί του είανι άριστο παντού και του το έχει περάσει, αλλά και ο δάσκαλος που δεν φρόντισε να ενημερώσει γονείς και μαθητές ότι δεν γίνεται όλοι να παίρνουν τους ίδιους βαθμούς.

προσωπικά εξηγώ ότι οι εξετάσεις στο μπαλετο δεν είνια ιστορία, ανοίγεις το βιβλιο, μαθαίνεις απ' εξω το μαθημα και το γράφεις. στο μπαλετο βαθμολογούνται η δύναμη, η τεχνική, οι ευκολίες και το μυαλό. όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο. σε καποια παιδιά έδωσε περισσότερες δυνατότητες από άλλα. ενας βαθμός 65-75% στο μπαλετο είναι παρα πολύ καλός, οταν μιλάμε για τον μέσο όρο των μαθητριών.

προσωπικά βάζω μόνο τα μεγάλα μου παιδιά για εξετάσεις γιατί δεν μου αρέσει να βάζω στη διαδικασία τνω εξετάσεων γονιούς και μικρά παιδιά.

age.png

καλή μου marandnik

προσωπικά δεν παρεξήγησα το σχόλιο σου για το ρώσσικο σύστημα. θα 'λεγα κι όλας ότι ελαφρώς...συμφωνώ μαζί σου.

όπως συμφωνώ και με όλα αυτά που γραφεις παρακάτω για το rad.

η αλήθεια βέβαια είανι, από την πείρα μου, ότι υπάρχουν παιδιά- γονείς που "ενοχλούνται" όταν παίρνουν μικρότερο βαθμό από τη συμμαθήτριά τους. αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και ο γονιός, γιατί προφανώς θεωρεί ότι το παιδί του είανι άριστο παντού και του το έχει περάσει, αλλά και ο δάσκαλος που δεν φρόντισε να ενημερώσει γονείς και μαθητές ότι δεν γίνεται όλοι να παίρνουν τους ίδιους βαθμούς.

προσωπικά εξηγώ ότι οι εξετάσεις στο μπαλετο δεν είνια ιστορία, ανοίγεις το βιβλιο, μαθαίνεις απ' εξω το μαθημα και το γράφεις. στο μπαλετο βαθμολογούνται η δύναμη, η τεχνική, οι ευκολίες και το μυαλό. όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο. σε καποια παιδιά έδωσε περισσότερες δυνατότητες από άλλα. ενας βαθμός 65-75% στο μπαλετο είναι παρα πολύ καλός, οταν μιλάμε για τον μέσο όρο των μαθητριών.

προσωπικά βάζω μόνο τα μεγάλα μου παιδιά για εξετάσεις γιατί δεν μου αρέσει να βάζω στη διαδικασία τνω εξετάσεων γονιούς και μικρά παιδιά.

ωστε αυτο ειναι το μπαλλετο??ενας βαθμος για τις ευκολιες την τεχνικη κ το μυαλο?πραγματικα αντιστοιχει βαθμος σε αυτα?ξερω σχολες που δεν επιτρεπουν στα παιδια να προχωρησουν αν δε δωσουν εξετασεις.ο χορος ειναι απο τις λιγες ευκαιριες που εχουν τα παιδια σε αυτο το στειρο εκπαιδευτικο συστημα να ερθουν σε επαφη με διαφορες μορφες τεχνης.δεν βαθμολογειται το ταλεντο

ωστε αυτο ειναι το μπαλλετο??ενας βαθμος για τις ευκολιες την τεχνικη κ το μυαλο?πραγματικα αντιστοιχει βαθμος σε αυτα?ξερω σχολες που δεν επιτρεπουν στα παιδια να προχωρησουν αν δε δωσουν εξετασεις.ο χορος ειναι απο τις λιγες ευκαιριες που εχουν τα παιδια σε αυτο το στειρο εκπαιδευτικο συστημα να ερθουν σε επαφη με διαφορες μορφες τεχνης.δεν βαθμολογειται το ταλεντο

καλημέρα sarra

και συγγνώμη...αυτά κατάλαβες από τα γραπτά μου;

απαντώ στο θεμα των εξετάσεων της RAD πόυ όπως ξέρω έχει και το vaganova εξετάσεις.

οι εξετάσεις είναι προαιρετικές για τις μικρές ταξεις και για τις μεγάλες, ναι δεν μπορέις να προχωρήσεις, αν δεν δώσεις εξετάσεις. Πού είανι το κακό σε αυτό; και πάλι εν ενα παιδι δεν θέλει να δώσει για τον α ή β λόγο, δε δίνει. Αλλά τα περισσότερα παιδιά θέλουν να δόσουν γιατί είανι μια επιβεβαίωση ότι έοχυν κάνει ...τόσα χρόνια μπαλετο!

age.png

Κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι να πάω τη Νίνα στο μπαλέτο-κολύμβηση δεν θέλω γιατί αν πάρω παράδειγμα από τον εαυτό μου φαρδένει η πλάτη και δεν μου αρέσει.Ποιά είναι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιο κοριτσάκι το μπαλέτο και ποιές σχολές μπορείτε να μου προτείνεται στον Πειραιά??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι να πάω τη Νίνα στο μπαλέτο-κολύμβηση δεν θέλω γιατί αν πάρω παράδειγμα από τον εαυτό μου φαρδένει η πλάτη και δεν μου αρέσει.Ποιά είναι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιο κοριτσάκι το μπαλέτο και ποιές σχολές μπορείτε να μου προτείνεται στον Πειραιά??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

στη δική μου σχολή τα δέχομαι από 2,5 χρονών

στη γειτονιά σου δεν ξέρω... κάνε μία βόλτα και πες μου ονόματα σχολών, να βρούμε την καλύτερη για το Νινάκι μας.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ: ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 398 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΗΛ: 210.4326454 ΣΠΙΝΟΥΛΑ ΒΑΝΤΑ: ΣΠΑΡΤΗΣ 1 & ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΗΛ: 210.4635803

προσωπικά δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν και από πόσο χρονών τα παίρνουν;

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...