Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αίμα στις κενώσεις μας και.....άλλα......

Recommended Posts

Κορίτσια,διάβασα σε κάποιο άρθρο για τους κολικούς στα μωρά που θηλάζουν και λέει για τις πρωτείνες αγελάδος και τα προβλήματα που δημιουργούν και λέει ότι αν είναι ψημένα τα γαλακτοκομικά δεν υπάρχει πρόβλημα...ισχύει άραγε?

Για την ακρίβεια γράφει τα εξής...

Thus, in the treatment of the colicky breastfed baby, one step would be for the mother to stop taking dairy products. These includes milk, cheese, yogurt, ice cream and anything else which may contain milk. When the milk protein has been changed (denatured), as in cooking for example, there should be no problem. Ask if you have any questions.

Το βρήκα σε site πολυ έχει δώσει κάπου η Αγλαία..

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 230
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Afrodite σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ήλπιζα να μου απαντήσεις εσύ γιατι έχω δει ότι έχεις εντρυφήσει στο θέμα αλλεργία... Έυχομαι η μικρή σου να είναι καλά και να μην ταλαιπωρείται! Παρεμπιπτόντως να σου ζήσει και να είναι γερή! Είναι πολύ φατσούλα!

Κάπου μέσα στο Forum είχα διαβάσει ότι η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος παραμένει στο γάλα της μητέρας για 2 εβδομάδες αφότου το έχει κόψει, οπότε εξακολουθεί να το "προσφέρει" στο μωρό, καθώς και ότι κάνει άλλες 2 εβδομάδες να εξαλειφθεί τελείως από τον οργανισμό του μωρού. Γι' αυτό ήλπιζα στις 4 εβδομάδες...

Μάλλον την πειράζει το μοσχαρίσιο κρέας γιατί τώρα συνειδητοποιώ ότι την προηγούμενη εβδομάδα έφαγα 3 φορές μοσχάρι :?

Για να δούμε τι θα πει ο γιατρός...

Rosalita, κι εμείς νομίζαμε ότι η μικρή μας είχε κολικούς αλλά μετά φούντωσε το μουτράκι της με κάτι σπιθουράκια και κατευθυνθήκαμε σε αλλεργίες. Γι' αυτό έκοψα τα γαλακτοκομικά.

Πάντως, είναι απαράδεκτο να κάνουμε τόσο κόπο για να κατορθώσουμε να θηλάσουμε τα μωράκια μας και τελικά να τους προκαλούμε προβλήματα με αυτά που τρώμε. Νιώθω πολύ ένοχη. Αν ήμουν ενημερωμένη δεν θα έτρωγα πολλά γαλακτοκομικά στην αρχή, μέχρι να ωρίμαζε το εντεράκι της...

Άστα, μην το ψάχνεις! Στο θέμα ενημέρωση είμαστε...ότι ψάξουμε μόνοι μάς! Η κλασική συμβουλή όταν κάποια θηλάζει είναι " Πίνε πολύ γάλα, χυμούς κτλ...!!". Τι να πεις σε αυτό! Το ακολουθείς κατά γράμμα και να τα αποτελέσματα!

Μην το σκέφτεσαι πάντως καθόλου ότι του δημιουργείς πρόβλημα. Για φαντάσου να μην θήλαζες καθόλου και να έπαιρνε κατευθείαν και εξ'ολοκλήρου αγελαδινό γάλα...Το βασικό είναι ότι έχεις εντοπίσει το πρόβλημα! Αφού το εντόπισες αργά ή γρήγορα θα λυθεί! Υπομονή! :wink:

5Aqjp3.png

deminia περαστικα στο μπεμπουλινι & απο μενα.

πρεπει να κρατας ημερολογιο με το τι εφαγες για να μπορεις να βγαλεις μια ακρη.

συμφωνω φυσικα με τη συμπασχουσα αφροδιτη.

μια γιατρος μου ειπε καποια στιγμη οτι η υπερβολη ειναι το προβλημα. πρεπει να τρωμε λιγο απο ολα & εποχιακα φρουτα - λαχανικα. οχι σαν εμενα που επινα 1,5 λιτρο γαλα για να εχω γαλα. & απο την αλλη νομιζω πια πως αν ειναι να εμφανισει το μωρο αλλεργια θα την εμφανισει. :?

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Αν η μητέρα κάνει αποχή από τα γαλακτοκομικά για 4 εβδομάδες και με την επανεισαγωγή το μωρό παρουσιάσει ξανά έντονα συμπτώματα, χρειάζεται περαιτέρω αποχή. Όταν τα συμπτώματα είναι σοβαρά, είναι καλύτερο η αποχή να διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/food-sensitivity.html#dairy

(συγνώμη αν αναφέρθηκε ξανά, δεν θυμάμαι τα προηγούμενα ποστς)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια,διάβασα σε κάποιο άρθρο για τους κολικούς στα μωρά που θηλάζουν και λέει για τις πρωτείνες αγελάδος και τα προβλήματα που δημιουργούν και λέει ότι αν είναι ψημένα τα γαλακτοκομικά δεν υπάρχει πρόβλημα...ισχύει άραγε?

Για την ακρίβεια γράφει τα εξής...

Thus, in the treatment of the colicky breastfed baby, one step would be for the mother to stop taking dairy products. These includes milk, cheese, yogurt, ice cream and anything else which may contain milk. When the milk protein has been changed (denatured), as in cooking for example, there should be no problem. Ask if you have any questions.

Το βρήκα σε site πολυ έχει δώσει κάπου η Αγλαία..

Από το http://www.allergy.org.gr/patients_info/milk_allergy.asp :

Η παστερίωση του γάλακτος (στους 75 ο C για 15sec) δεν φαίνεται να ελαττώνει την αλλεργιογονικότητα του, ενώ ο βρασμός του (στους 121 ο C για 20min) έχει δειχθεί ότι καταστρέφει την αλλεργιογονικότητα των ορογαλακτολευκωματινών αλλά όχι της καζεΐνης. Η θερμότητα λοιπόν έχει βρεθεί ότι ελαττώνει αλλά δεν εξαλείφει την αλλεργιογονικότητα των πρωτεϊνών του γάλακτος.

Αυτό βέβαια δεν αναφέρεται στους κολικούς αλλά, αν πρόκειται για συμπτώματα αλλεργίας, τότε είναι μια απάντηση.

Κοριτισα ευχομαι ολα να ειναι καλα με τα μωρακια σας.

Οταν λεμε αιμα στα κακακια ποσο αιμα εννοουμε ?

Για παραδειγμα η μπεμπα μου οταν περνανε λιγες ημερες για να τα "κανει" και μετα ενεργειται 2-3 φορες μεσα σε μια μερα, τοτε μπορει να εχει λιγο αιματακι, φαινεται σαν κοκκινες τελιτσες μεσα στην λερωμενη πανα. Τοτε συνηθως εχει και πρασινοκιτρινη βλεννα.

Τοσο καιρο εγω αυτο το αποδιδω οτι ερεθιζεται το εντερακι απο την προσπαθεια να ενεργηθει. Τετοια ποσοτητα ειναι ανησυχητικη για αλλεργια ?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

bizoudaki συνήθως ένα σύμπτωμα της αλλεργίας είναι η εμφάνιση αίματος στα κακά και δεν νομίζω να έχει σημασία η ποσότητά του. Όταν λες ότι περνάνε κάποιες μέρες να κάνει τα κακά της μήπως είναι σκληρά και γι'αυτό δημιουργείται η ραγάδα;

Η βλέννα πάλι απ'ότι έχω διαβάσει μπορεί να οφείλεται σε κάποια ίωση χωρίς να υπάρχει άλλο σύμπτωμα αλλά μπορεί και σε αλλεργία.

.png

Τα κακακια μας συνηθως ειναι νερουλα γιατι ακομα δεν τρωμε στερεες τροφες και ελαχιστες φορες που θα φαει λιγο φρουτο ειναι καπως σαν πουρες.

Γενικα ομως δεν ζοριζεται για να τα "κανει". Απλα τα κραταει μερικες φορες και τα κανει μαζεμενα :)

Τα κακακια μας συνηθως ειναι νερουλα γιατι ακομα δεν τρωμε στερεες τροφες και ελαχιστες φορες που θα φαει λιγο φρουτο ειναι καπως σαν πουρες.

Γενικα ομως δεν ζοριζεται για να τα "κανει". Απλα τα κραταει μερικες φορες και τα κανει μαζεμενα :)

Διαφημίσεις

μηπως εχει καμια ραγαδουλα το μωρο;;;

αυτο συμβαινει καθε φορα;;;

της δινεις κρεμα με γαλα;;;

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Κορίτσια καλημέρα!

Τα δικά μας νέα έχουν ως εξής: Ο γιατρός μου είπε ότι εφόσον μακροσκοπικά δεν βλέπω αιματάκι να μην δώσω σημασία στις mayer και να ΜΗΝ κόψω το μοσχάρι. 'Ετσι έφαγα (πάρα πάρα πολύ λίγη κιμόπιτα) και είδα αίμα στα κακάκια της μικρής μου - με γυμνό μάτι, σαν στίγματα - την μεθεπόμενη της πίτας :?

Ενδιάμεσα έφαγα αυγά ομελέτα - που από ότι διάβασα είναι αλλεργιογόνα, ε? - και δεν πρόσεξα καθόλου για σόγια....

Και ενώ μετά την κιμόπιτα και το αιματάκι δεν ξαναέφαγα μοσχάρι (ούτε γαλακτοκομικά εννοείται) ξαναείδα αιματάκι μία εβδομάδα μετά...

Τι να κάνω? Λείπει ο γιατρός μου και μια άλλη γιατρός που ρώτησα μου είπε ότι ίσως χρειαστεί να πάμε σε υποαλλεργική φόρμουλα. Έλεοςςςς!!!! Η μικρή μου δεν έχει πιει ούτε 50 ml ξένο γάλα από τις 8 Μαΐου που γεννήθηκε. Και θα πάρει τώρα, μετά από τρεις μήνες και μάλιστα ενώ έχει αλλεργία? Παίζει ρε κορίτσια αυτό σαν "θεραπεία" στις αλλεργίες? Η διακοπή του θηλασμού?

Γεια σου deminia, όλα να πάνε καλά εύχομαι.

Η διακοπή θηλασμού αποκλείεται να αποτελεί θεραπεία για το θέμα σας. Η Αγλαία σε σχετικά της post έχει αναφέρει δεκάδες διευκρινιστικές λεπτομέρειες και επιστημονικά επιχειρήματα - πουθενά δεν την έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο.

Άκουσε και λίγο το δικό σου ένστικτο.. Προσωπικά, στη θέση σου, δεν θα τον διέκοπτα. Ψάξτο λίγο ακόμα, ίσως αν στείλεις και πμ στην Αγλαία να έχεις ακόμα πληρέστερη πληροφόρηση.

Κράτα μας ενήμερες, ε;

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Κορίτσια καλημέρα!

Τα δικά μας νέα έχουν ως εξής: Ο γιατρός μου είπε ότι εφόσον μακροσκοπικά δεν βλέπω αιματάκι να μην δώσω σημασία στις mayer και να ΜΗΝ κόψω το μοσχάρι. 'Ετσι έφαγα (πάρα πάρα πολύ λίγη κιμόπιτα) και είδα αίμα στα κακάκια της μικρής μου - με γυμνό μάτι, σαν στίγματα - την μεθεπόμενη της πίτας :?

Ενδιάμεσα έφαγα αυγά ομελέτα - που από ότι διάβασα είναι αλλεργιογόνα, ε? - και δεν πρόσεξα καθόλου για σόγια....

Και ενώ μετά την κιμόπιτα και το αιματάκι δεν ξαναέφαγα μοσχάρι (ούτε γαλακτοκομικά εννοείται) ξαναείδα αιματάκι μία εβδομάδα μετά...

Τι να κάνω? Λείπει ο γιατρός μου και μια άλλη γιατρός που ρώτησα μου είπε ότι ίσως χρειαστεί να πάμε σε υποαλλεργική φόρμουλα. Έλεοςςςς!!!! Η μικρή μου δεν έχει πιει ούτε 50 ml ξένο γάλα από τις 8 Μαΐου που γεννήθηκε. Και θα πάρει τώρα, μετά από τρεις μήνες και μάλιστα ενώ έχει αλλεργία? Παίζει ρε κορίτσια αυτό σαν "θεραπεία" στις αλλεργίες? Η διακοπή του θηλασμού?

deminia ο θηλασμος επιβαλεται στη περιπτωση μας!

προφανως ο γιατρος σου δεν ξερει και πολλα για το θεμ αλλεργια-θηλασμος.

τα παιδακια που θηλαζουν φτανουν πιο ευκολα στην ιαση. το υποαλλεργικο γαλα το διουν για να σταματησει η μαμα να τους πρηζει! :?

το γαλα ομως αυτο μυριζει κι συχνα τα μωρα δεν το πινουν. φυσικα δεν υπαρχει συγκριση με το μητρικο.

προσωπικα εκανα μεγαλο αγωνα να αντικρουσω ολες αυτες τις επιθεσεις απο τους καλους μας τους γιατρους & αν δεν υπηρχε η αγλαια , η φελινι & οι υπολοιπες κοπελες θα επινε & η δικια μου το ξενο.

εφοσον θελεις να τη θηλαζεις συνεχισε.

κοψε τα γαλακτοκομικα και το μοσχαρι για αρχη.

επισης αυγα, σοκολατα, ξηρους καρπους, σουσαμι, ντοματα ,εσπεριδοειδη σταματατα εφοσον δεις κατι.

το αιμα να ξερεις οφειλεται σε φλεγμονη στο εντερο η οποια κανει να περασει 4-6 εβδομαδες.

μη το βαζεις κατω & ενημερωσε μας!

καλο ειναι να σας δει ενας παιδογαστρεντερολογος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Κορίτσια καλημέρα!

Για αρχή, θα έβρισκα κάποιον παιδίατρο σχετικό με το θηλασμό. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή!!!

Για την αποχή από τροφές, πόσο καιρό απέχεις από γαλακτοκομικά; Δεν θα προχωρούσα σε αποκλεισμό πολλών άλλων τροφών, αν δεν περνούσαν 6 εβδομάδες, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει θέμα με τις άλλες τροφές.

Εμείς μετά από τόσο αγώνα που κάνουμε - αποχή 2+ μήνες - καταφέραμε να μας ξεφύγει και ήπιε από τον καφέ του μπαμπά της που είχε γάλα :evil: Και τρέμω στην ιδέα ότι τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα στον παιδικό σταθμό από Σεπτέμβρη :evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

μηπως εχει καμια ραγαδουλα το μωρο;;;

αυτο συμβαινει καθε φορα;;;

της δινεις κρεμα με γαλα;;;

ευτυχως δεν συμβαινει καθε φορα, με συχνοτητα μια φορα τον μηνα περιπου

Οσο για τα φαγητα διαβαζω πιο κατω τα αλλεργιογονα που γραφεις ... ...

Εγω τρωω τα παντα, ειδικα ομελετες, σοκολατες, ξηρους καρπους τα τσακιζω, μαλλον εγω της ερεθιζω το εντερακι της :?

deminia αν και δεν ειμαι ειδικη στο θεμα νομιζω οτι το ξενο γαλα θα χειροτερεψει πολυυυυυ τα πραγματα

Περαστικα σας κουκλα μου

Ο μικρός μας Δημήτρης, 3 μηνών πια, παρουσιάζει αραιά και πού αίμα στα κακάκια του.

Το γνωρίζει ο παιδίατρός του ο οποίος μας λέει ότι αφού τρώει, παίρνει βάρος και δεν έχει δυσφορία να μην ανησυχούμε υπερβολικά. Πιθανός λέει ότι είναι ραγάδες. Θηλάζει αποκλειστικά.

Δεν ανησυχούμε υπερβολικά αλλά θέλουμε να είμαστε και σε μια επιφυλακή.

Σε δύο 'βδομάδες έχουμε το δεύτερο εμβόλια και θα ξαναδούμε τον γιατρό.

Ποιές εξετάσεις θα ήταν καλό να έχουμε κάνει ώστε να μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα;

Επίσης τι ειδικότητα γιατρού είναι κατάλληλη; Αλλεργιολόγος; Διατροφολόγος; Ομοιοπαθητικός;

Thanks

Χαρά + Ιωσήφ = Δημήτρης + Νίκος

Ποιές εξετάσεις θα ήταν καλό να έχουμε κάνει ώστε να μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα;

Βασικα πρεπει να ελενχετε το σιδηρο, αφου εχει απωλεια αιματος και προβλημα γενικα στο εντερο. Απο κει και περα για να δειτε αν ειναι αλλεργια ξερω οτι ενας δεικτης ειναι τα ηωσινοφιλα που τα βλεπεις στη γενικη αιματο.; Ειδικος γιατρος για αυτο το θεμα ειναι ο παιδογαστρεντερολογος.

Παντως αν ειναι απο ραγαδες (δες λιγο το πωπάκι του με μια μπατονετα αμεσως μετα το αιμα) δε χρειαζευαι να σε ανησυχει το θεμα της αλλεργιας.

GwASp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Η μπέμπα μου είναι σχεδόν 3 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά όμως εδώ και ένα μήνα περίπου βλέπω στις κενώσεις της βλέννα και τριχίδια αίματος. Να θυμίσω ότι μέχρι 2 μηνών οι κενώσεις της ήταν κάθε 8-10 μέρες περίπου χωρίς κανένα πρόβλημα. Κλείνοντας τον 2 μήνα άρχισε να κάνει κακά κάθε δεύτερη μέρα, από τότε εμφανίστηκε βλέννα και σε κάποιες από τις κενώσεις της αίμα τριχίδια ή κουκίδες στο μέγεθος της καρφίτσας.

Εδώ και 15 μέρες όλες της σχεδόν οι κενώσεις έχουν αιματάκι και βλέννα. Έχω κόψει όλες τις αλλεργιογόνες τροφές που διάβασα στο φόρουμ και μάλλον θα κόψω και το ψωμί από τον φούρνο.

Σε επίσκεψή μας στην γαστρεντερολόγο κα Ρω.... μας καθησύχασε αρκετά αποδίδοντας το αίμα μάλλον σε αλλεργία, μου τόνισε ότι δεν σταματάμε τον θηλασμό (κάτι που δεν σκόπευα να κάνω έτσι και αλλιώς έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα παραπάνω στο φόρουμ) να συνεχίσω την διατροφή με περισσότερη προσοχή και βλέπουμε.

1. Διαβάζοντας ένα παλαιότερο πόστ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4720&postdays=0&postorder=asc&start=60

Σχετικά με την μεγάλη κατανάλωση λακτόζης θα ήθελα να ρωτήσω (γιατί ολίγον ξανθιά και δεν καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα :lol::lol: ) αν αυτό συμβαίνει μόνο με την υπερπαραγωγή, εγώ δεν έχω υπερπαραγωγή, δεν νομίζω δηλαδή :oops: και τα κακά της μικρής είναι πάντα μουσταρδί, άντε σπάνια μουστραδολάδι που θα έλεγε και η Μιραράκη. :lol::lol::lol:

Το πρόβλημα (ίσως συμπτωματικά) άρχισε τώρα που το σκέπτομαι όταν σε άλμα ανάπτυξης άρχισε να τρώει και από τα 2 στήθη και δεν κατάφερα ποτέ να επαναφέρω το 1 σε κάθε γεύμα δηλαδή μέχρι και σήμερα θηλάζει και από τα 2 περίπου 10-15 λεπτά στο καθένα (βεβαία τότε άρχισα να τρώω και γαλακτοκομικά που τα είχα κόψει από την αρχή περίπου του θηλασμού μετά από συμβουλή της παιδιάτρου για να καλυτερεύσουν οι ...........κολικοί που δεν είχε ποτέ η μπέμπα.............)

2.Τα .......άλλα είναι......... :P πως θα καταφέρω τον θηλασμό από το ένα στήθος άνα γεύμα ξάνα?? Την αφήνω πάνω στο στήθος όση ώρα θέλει ή κάνω περισσότερους θηλασμούς ; γιατί μετά από ένα τέταρτο περίπου η μικρή αφηνιάζει και δεν κάθετε με τίποτα, τι την σηκώνω και την ξαναβάζω, τι αφήνω κάνα 3λεπτο να περάσει και την ξαναβάζω δεννννννννννν (έχω παιδί με προσωπικότητα γμτ) :twisted:

Και 3 (το ξέρω ότι μερικές θα με μισήσετε μετά από αυτό :lol::lol::cool::cool: ) αλλά η μικρή μετά τις 9-10 κλείνει διακόπτες μέχρι το πρωί στις 5:30 οπότε χάνει ένα γεύμα και έχω την εντύπωση ότι έχουμε μείνει λίγο πίσω με το βάρος μας

Γέννηση 12/06 3470

Έξοδος από νοσοκ. 16/06 3360

Ζυγαριά παιδιάτρου 17/06 3180

24/06 3420

08/07 3810

30/07 4490

10/09 5070

Τρώει κάθε 3 ώρες περίπου την ημέρα, οπότε κάνουμε 6-7 γεύματα την ημέρα και οι βρεγμένες πάνες της είναι 7-8, είμαστε καλά από βάρος ή να προσπαθήσω να την πιέσω περισσότερο για ένα ακόμα γεύμα μπας και...........

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ οι αγωνίες μιας άσχετης μάνας βλέπετε......... :?:?:?

Αν όντως υπάρχει λόγος ανησυχίας για το βάρος, θα προσπαθούσα σε μερικούς θηλασμούς (πχ στον πρωινό, μετά την μεγάλη διακοπή) να βγάζω λίγο γάλα πριν το θηλασμό, για να παίρνει το μωρό κατευθείαν το πιο λιπαρό γάλα (εφόσον δεν δέχεται να κάνει παραπάνω θηλασμούς).

Για τις αλλεργίες θα έχεις δει τα σχετικά στο τόπικ "Αλλεργία σε μωρό που θηλάζει" - χρειάζονται 4-6 εβδομάδες αποχής από πάσης φύσεως γαλακτοκομικό, για να δεις βελτίωση, ή παραπάνω, αν τα συμπτώματα επιμένουν. Πρόσεχε τα κρυμμένα συστατικά στις συσκευασμένες τροφές.

Επειδή μπορεί το αίμα να οφείλεται στο ότι το μωρό παίρνει αρκετό από το αραιό γάλα (παρεμφερείς λόγοι με την υπερπαραγωγή) λόγω του τρόπου που θηλάζει, θα προσπαθούσα πρώτα να "διορθώσω" τέτοιο θέμα και μετά να σκεφτώ για αλλεργίες.

Ρίξε μια ματιά και εδώ:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/bloodystool.html

Θα επανέλθω για περισσότερα.

Σε ευχαριστώ amaretto αυτό ήθελα να διευκρινήσω όσον αφορά το θέμα της λακτόζης. :D:D

Τώρα όσον αφορά το βάρος δεν ξέρω...... με έχουν φουντώσει γνωστοί και συγγενείς ότι η μικρή είναι αδύνατη και είμαι να σκάσω........... :cry::cry:

Τώρα όσον αφορά το βάρος δεν ξέρω...... με έχουν φουντώσει γνωστοί και συγγενείς ότι η μικρή είναι αδύνατη και είμαι να σκάσω........... :cry::cry:

Το βάρος της μικρής είναι πολύ καλό. Το μωρό πρέπει να βάζει 175 γρ την εβδομάδα μετά την 3η εβδομάδα και μέχρι τη 12η.

Υπάρχει γιατρός που παρακολουθεί το παιδί, αυτό να λες στους συγγενείς.

Και κάθε φορά που κάνουν σχόλια να λες ακριβώς το ίδιο και αν επιμένουν να τους λες, "εντάξει, να πάμε μαζί στο γιατρό να του τα πεις να τα μάθει καλύτερα"

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας για συγγενείς και φίλους: δεν τους δίνετε ποτέ σημασία, το μόνο που κάνουν είναι να επιτίθενται στη μαμά για να την κάνουν να νιώσει άσχημα. Όσο η μαμά νιώθει ανησυχία το απολαμβάνουν και συνεχίζουν. Αν η μαμά τους κοιτάξει ειρωνικά και τους γειώσει κανονικά αρχίζουν και μαζεύονται γιατί υποθέτουν ότι μπορεί η μαμά να ξέρει κάτι περισσότερο.

Manina, Αγλαΐα σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, η αλήθεια είναι ότι το παλεύω με......... ωτασπίδες :lol::lol: αλλά δεν πιάνει πάντα.......... που και που, καταφέρνουν να με συννεφιάσουν με τις γνωστές θεϊκές ερωτήσεις τους.......καλά ακόμα έχεις γάλα?? Μπράβο......... μπράβο...........(με το γνωστό μειδίασμα) ή.....ε....ναι το μητρικό γάλα είναι το καλλίτερο θήλασε την για όσο έχεις..........(γκρρρρρρρρρρρρρρρρρ) :evil::evil:

Αγλαΐα (η όποια άλλη μανούλα μπορεί να απαντήσει) :lol::lol: θα ήθελα να ρωτήσω μια και η μικρή από ότι φαίνεται κάνει το άλμα ανάπτυξης του 3 μήνα (και για να το κάνω σωστά αυτή την φορά αλλά και για το θέμα της λακτόζης που αναφέρθηκε παραπάνω) της δίνω κάθε φορά από το ένα στήθος για όση ώρα θέλει, αν την πάρει ο ύπνος και κάνει θηλαστικές κινήσεις την αφήνω στο στήθος μέχρι τελικής πτώσης???

Σε περίπτωση που δεν τις φτάσει από το ένα και την βλέπω ότι γκρινιάζει να τις δίνω και από το δεύτερο σωστά??

Άρχισε να τρώει κάθε 2 ώρες περίπου την ημέρα αυτό θα συνεχίσει επ’ άπειρον (μια και παλαιότερα έτρωγε κάθε 3) ή μετά την αύξηση της παραγωγής θα ξαναγυρίσει στο 3ώρο (ξέρω, ξέρω ζητάω πολλά απ την ζωή μου) :oops::oops:

Το βράδυ στο τελευταίο γεύμα ζητάει και από τα 2 και ξεραίνετε από τις 9 μέχρι τις 5 το πρωί αυτό θα επηρεάσει με κάποιον τρόπο την παραγωγή μού????? είναι σωστό να κοιμάτε τόσες ώρες χωρίς φαί :?::?:

Όταν τελειώνει το πρώτο στήθος, να προσφέρεις πάντα και το δεύτερο. Αν θέλει κι άλλο ας πιεί.

Αν έχει αρκετές πάνες την ημέρα, και παίρνει βάρος, ας κοιμάται τη νύχτα όσο θέλει. Αν κάποια στιγμή αρχίσει να θέλει παραπάνω, θα αρχίσει πάλι να ξυπνάει τη νύχτα, και θα σου αυξήσει πάλι την παραγωγή. Ξέρει αυτή τι κάνει! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...