Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (στα ιδιωτικά σχολεία)

Recommended Posts

Πολλές καλησπέρες μανουλες!!! Για τα βιβλία σας τα έχω κρατημενα στείλτε μου μήνυμα πμ για να κανονισουμε να σας τα δώσω μες στο σκ :)

Μετά από πολλαπλές και συνεχόμενες ακυρώσεις των ραντεβού (με διαφορετικές προφάσεις κάθε φορά) με την ΤΙΝΟΥΛΑ μέσα στο καλοκαίρι για να μου δώσει τα βιβλία της Α Δημοτικού του ΟΕΔΒ και ενώ ήταν να συναντηθούμε στις 16:00 σήμερα (ή έστω έτσι ήλπιζα), μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι έμαθε πως τα βιβλία θα αλλάξουν απί 1/9 και πως θα μου δώσει τα νέα!

Επειδή έχω πολλούς λόγους να νοιώθω πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός με εμπαίζει, θα ήθελα να μου πείτε:

1) Εάν κάποιο άλλο μέλος του forum έχει παραλάβει βιβλία από την εν λόγω εκπαιδευτικό και 2) εάν εσείς έχετε τέτοια πληροφόρηση ότι δηλαδή τα βιβλία θα αλλάξουν από Α' Δημοτικού.

Για να εξακριβώσω επιτέλους εάν εγώ παραλογίζομαι ή απλώς εμπαίζομαι!

Διαφημίσεις

Τα βιβλία θα ξαναεκτυπωθούν (όπως γίνεται κάθε χρόνο) για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολικού έτους 2012-13. Το περιεχόμενο και η μορφή τους θα είναι ακριβώς ίδια, απλά δεν θα γράφει ΟΕΔΒ αλλά τον εκδοτικό οίκο που θα τα εκδίδει πλέον. Μετά τις 20 Αυγούστου θα είναι σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σε όλα τα σχολεία αλλά φυσικά όσοι έχουν αγοράσει από το περσυνό απόθεμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είναι ακριβώς τα ίδια (ρώτησα την Δ/νση πρωτοβάθμιας, όχι ότι πήρα τηλεφωνο μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν είναι τόσο τρελλή:lol::lol:, απλά συνάντησα κάπου τον διεθυντή και με την ευκαιρία των ρώτησα)

Για την ΤΙΝΟΥΛΑ δεν θα σχολιάσω. Ο διάλογός μου μαζί της παραπάνω, εμένα μου κάλυψε τις απορίες που είχα :rolleyes::rolleyes:

Τα βιβλία θα ξαναεκτυπωθούν (όπως γίνεται κάθε χρόνο) για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολικού έτους 2012-13. Το περιεχόμενο και η μορφή τους θα είναι ακριβώς ίδια, απλά δεν θα γράφει ΟΕΔΒ αλλά τον εκδοτικό οίκο που θα τα εκδίδει πλέον. Μετά τις 20 Αυγούστου θα είναι σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σε όλα τα σχολεία αλλά φυσικά όσοι έχουν αγοράσει από το περσυνό απόθεμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είναι ακριβώς τα ίδια (ρώτησα την Δ/νση πρωτοβάθμιας, όχι ότι πήρα τηλεφωνο μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν είναι τόσο τρελλή:lol::lol:, απλά συνάντησα κάπου τον διεθυντή και με την ευκαιρία των ρώτησα)

Για την ΤΙΝΟΥΛΑ δεν θα σχολιάσω. Ο διάλογός μου μαζί της παραπάνω, εμένα μου κάλυψε τις απορίες που είχα :rolleyes::rolleyes:

Ευτυχώς, Maya, που απάντησες έτσι ώστε να αντιληφθούμε όλοι τί γίνεται.

Επικοινώνησα σήμερα με το Υπουργείο Παιδείας, τη Δ/νση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το αρμόδιο για τα βιβλία Τμήμα και μίλησα με την κυρία Κουγιά, η οποία με διαβεβαίωσε πως τα βιβλία της Α' Δημοτικού ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξουν. Όταν τα βιβλία αλλάζουν ενημερώνουν νωρίτερα με εγκυκλίους. Ακόμη κι αν αργούν να εκτυπωθούν, σε κάθε περίπτωση η ενημέρωση για τις αλλαγές γίνεται εγκαίρως. Απλώς θα επανεκτυπωθούν και φέτος για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες.

Όποιος σας λέει το αντίθετο, σας λέει ψέματα!

Όσοι τα έχετε ήδη πάρει, να μην ανησυχείτε καθόλου. Κι εγώ σπεύδω σήμερα προς ανεύρεση των βιβλίων.

Τα βιβλία της Γλώσσας είναι σε έλλειψη. Τα αγόρασε κάποια μανούλα πρόσφατα ώστε να με διαφωτίσει πού να ρωτήσω;

Επίσης, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εγώ με την ΤΙΝΟΥΛΑ δεν έχω κάτι, ίσα ίσα που την υποστήριξα σ' αυτά που γράφει. Μετά όμως από απανωτές ακυρώσεις ραντεβού (υπολογίστε πόσες από την ημερομηνία που λέει πως θα τα δώσει μέσα στο Σαββ/κο σε παραπάνω μήνυμα) και πάντα με το ίδιο σύστημα, μισή ώρα πριν το ραντεβού με γραπτό μήνυμα και με τις χίλιες όποιες προφάσεις, διαφορετικές κάθε φορά, άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι τρέχει. Μέχρι χθές που για την τελευταία ακύρωση, μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι "ένημερώθηκα από το Υπουργείο ότι τα βιβλία θα αλλλάξουν από 1 του μήνα, οπότε θα προμηθευτώ τα καινούργια 1 του μήνα". Το πρώτο που έκανα φυσικά ήταν να μιλήσω με το Υπουργείο, όπως γράφω παραπάνω, και φυσικά όπως εξηγώ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! Της απάντησα με γραπτό μήνυμα να μου πει το όνομα αυτού στο Υπουργείο που την πληροφόρησε σχετικά και φυσικά καμία απάντηση! Επίσης της έγραψα να μου δώσει τα παλιά, όπως λέει ότι κράτησε και πάλι καμία απάντηση! Υποτίθεται επίσης ότι αγόρασε μέχρι και τα βιβλία των Αγγλικών με έκπτωση, ως καθηγήτρια, και της είπα να συναντηθούμε έστω να μου δώσει αυτά και να της δώσω τα χρήματα και πάλι καμία απάντηση. Και φυσικά ούτε απαντά στο τηλέφωνο.

Αυτά απλώς να τα έχουν στο νου τους όσοι περιμένουν ακόμη βιβλία από εκείνη.

Επειδή έχω πολλούς λόγους να νοιώθω πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός με εμπαίζει, θα ήθελα να μου πείτε:

1) Εάν κάποιο άλλο μέλος του forum έχει παραλάβει βιβλία από την εν λόγω εκπαιδευτικό

κ σε εμενα ελεγε την αλλη εβδομαδα, απο δευτερα ,φυσικα δεν με ειδοποιησε ποτε αλλα δεν τα χρειαστηκα κ σταματησα να ασχολουμαι.

NRNSp2.pngsMstp2.png

κ σε εμενα ελεγε την αλλη εβδομαδα, απο δευτερα ,φυσικα δεν με ειδοποιησε ποτε αλλα δεν τα χρειαστηκα κ σταματησα να ασχολουμαι.

Matilnta, eγώ το έχω καταγγείλει επώνυμα στους διαχειριστές του parents forum. Ίσως θα έπρεπε όλες όσες ανήκουμε στην κατηγορία των μαμάδων που κορόϊδεψε σχετικά με τα βιβλία, να ενημερώσουμε τους διαχειριστές σχετικά με την εξαπάτηση. Αν είμαστε πολλές και το καταγγείλουμε στους διαχειριστές, οφείλουν να τη διαγράψουν από το parents forum.

Αρχικά είπα να μην ασχοληθώ, όμως θεωρώ ανεπίτρεπτο επιτήδειοι να χρησιμοποιούν το βήμα αυτό, που τόσο μας βοηθά ανταλλάσσοντας μεταξύ μας χρησιμότατες πληροφορίες, και κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που τους εξασφαλίζει, να εξαπατούν κόσμο. Η συγκεκριμένη λέει πως είναι φιλόλογος, σε άλλα posts διαφημίζει πως κάνει ιδιαίτερα σε όλες τις τάξεις και αγγλικά και γαλλικά και γερμανικά (!) και δημιουργική απασχόληση, σε άλλα λέει πως έχει κέντρο μελέτης(!) με άλλους μαζί και σε άλλα λέει πως αναλαμβάνει να παίρνει τα παιδιά μας από το σχολείο. Με το πρόσχημα λοιπόν των δωρεάν βιβλίων κάνει και τη διαφήμισή της και τις επαφές της.

Γενικά πάντως πιστεύω πως αν στην Ελλάδα βρίσκαμε όλοι το θάρρος να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα (τους επίορκους γιατρούς, τους διεφθαρμένους δημοσίους κλπ.), ίσως, λέω, ίσως, η διαφθορά να ήταν περιορισμένη.

Διαφημίσεις

Απλά εδώ μέσα, τι να καταγγείλεις? Ανώνυμοι είμαστε, εγώ μπορεί να δηλώνω γιατρός, πού ξέρεις τί είμαι, άσε που δεν έχει και σημασία τελικά, γιατί, όπως γράφω και παραπάνω, όλοι είμαστε ένα nickname. Και να διαγραφεί κάποιος, μπορεί να ξαναμπει με άλλο όνομα. Μην δίνεις σημασία, άλλωστε τώρα με την ανεργία, θα δούμε πολλά τέτοια φαινόμενα!

Απλά εδώ μέσα, τι να καταγγείλεις? Ανώνυμοι είμαστε, εγώ μπορεί να δηλώνω γιατρός, πού ξέρεις τί είμαι, άσε που δεν έχει και σημασία τελικά, γιατί, όπως γράφω και παραπάνω, όλοι είμαστε ένα nickname. Και να διαγραφεί κάποιος, μπορεί να ξαναμπει με άλλο όνομα. Μην δίνεις σημασία, άλλωστε τώρα με την ανεργία, θα δούμε πολλά τέτοια φαινόμενα!

Δεν έχεις άδικο. Μπορεί να ξαναχτυπήσει με νέο όνομα και άλλα στοιχεία. Απλώς θεωρώ ότι δεν πρέπει και να λέμε "δε βαριέσαι", "ωχ αδελφέ". Δεν είναι και του χαρακτήρα μου να τα καταπίνω αμάσητα. Πάντως, πρέπει και οι διαχειριστές να έχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες. Δεν ξέρω, έτσι πιστεύω. Και σε κάθε περίπτωση, ας έχουμε όλοι το νου μας όταν στην πραγματικότητα άγνωστοι μας τάζουν διάφορα...

Εγω περυσι τα υλικα του νηπιαγωγειου τα πηρα απο το βιβλιοπωλειο της γειτονιας γιατι δεν προλαβαινα...φετος...ΤΖΑΜΠΟ δαγκωτο. Μπορει να μην τα βρεις ολα ακριβωςε μα θα τα παρεις στην μιση τιμη και αν σου εχουν ζητησει τιποτε ιδιαιτερο απο μπογιες και χρωματα πας και στο βιβλιοπωλειο! Αν καποια μαμα εχει να προτεινει κατι καλοδεχουμενο, γιατι η κριση ειναι εδω...

του τζαμπο η γραφικη ύλη δεν "αντεχει" οσο των βιβλιοπωλείων. με αποτελεσμα να χρειαστει να ξανα-αγοράσεις ακποια πραγματα, οποτε οικονομικά σου ερχεται μία ή άλλη!

απο την αλλη, πολλοι γονεις ψωνίζουν απο τζαμπο κι επειδη η γραφική υλη στα τμήματα είναι κοινή για τα παιδιά, καποια παιδιά που εοχυν αγοράσει τον σουπερ ντουπερ μαρκαδόρο, καταλήγουν να ζωγραφίζουν με μαρκαδόρο της κακιάς συμφοράς!

age.png

Μα πχ. αν αγοράσω την Χ μάρκα μαρκαδόρων από τα J, δεν θα είναι ίδιας ποιότητας με την ίδια μάρκα του βιβλιοπωλείου. Ρωτώ, γιατί κι εμένα μου συνέστησαν τα j αλλά σκοπεύω να αγοράσω μόνο επώνυμα από εκεί. Είναι διαφορετικά?

επίσης και εμένα μου έχει ακυρώσει 3 ραντεβού η κοπέλα που λέτε....τώρα είχαμε πει για Σεπτέμβριο να βρεθούμε επειδή μου έχει κρατήσει δύο βιβλία που χρειαζόμουν....αλλά απο ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν ισχύουν όσα λέει...οπότε τελικά θα τα αγοράσω όπως είχα σκοπό να κάνω!!!!

Διαφημίσεις

Μα πχ. αν αγοράσω την Χ μάρκα μαρκαδόρων από τα J, δεν θα είναι ίδιας ποιότητας με την ίδια μάρκα του βιβλιοπωλείου. Ρωτώ, γιατί κι εμένα μου συνέστησαν τα j αλλά σκοπεύω να αγοράσω μόνο επώνυμα από εκεί. Είναι διαφορετικά?

Νομιζω πως τα επώνυμα ειναι ίδιας ποιότητάς ειτε βιβλιοπωλείου ειτε τζαμπο. Η τιμη σιγουρα αλλάζει. Αλλα αρκετοί γονεις ψωνίζουν μάρκες τζαμπο και τα πηγαίνουν σχολειο.

age.png

Στο σχολειο του γιου μου καθε παιδακι στο νηπιο ειχε κασετινα, οποτε ζωγραφιζε με τα δικα του, αυτα που ειχε αγορασει η καθε μαμα. Και γω απο τα τζαμποαγοραζω τα επωνυμα πχ μπικ και crayola και ειναι ιδια με του βιβλιοπωλειου. Τωρα για ειδικα χαρτονια, τεμπερες και δεν ξερω τι αλλο... θα μας ζητησουν θα παω στην γειτονια. Τοδυσκολο με τα τζαμπο ειναι οτι χρειαζεσαι ενα ολοκληρο απογευμα με τον κοσμο που θα εχει

επίσης και εμένα μου έχει ακυρώσει 3 ραντεβού η κοπέλα που λέτε....τώρα είχαμε πει για Σεπτέμβριο να βρεθούμε επειδή μου έχει κρατήσει δύο βιβλία που χρειαζόμουν....αλλά απο ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν ισχύουν όσα λέει...οπότε τελικά θα τα αγοράσω όπως είχα σκοπό να κάνω!!!!

ΝΑΙ, είσαι η τρίτη έως τώρα κοπέλα (cateyes, matilnta, mamavasia) που πέφτει θύμα της και ποιος ξέρει πόσες άλλες κοπέλες που δεν βγήκαν να το πουν!:mad::mad::mad:

Το νου σας κορίτσια όταν σας τάζουν άγνωστοι κάτι και κυρίως προσοχή ποιον βάζουμε στο σπίτι μας. Η συγκεκριμένη διαφημίζει ιδιαίτερα μαθήματα. Σκέψου να βάζουμε στο σπίτι μας όποιον να'ναι μόνο επειδή δηλώνει κάτι! Εγώ που θέλω να κάνει ιδιαίτερα γαλλικών ο μικρός, εκτός από το πτυχίο που θα ζητήσω να δω, θα ζητήσω και συστάσεις και θα επαληθεύσεω ό,τι μου πει σχετικά με την προϋπηρεσία της! Οι καιροί είναι πονηροί και απ' ότι φαίνεται οι "επιτήδειοι" πολλαπλασιάζονται καθημερινά!

Παρακαλουθω το θεμα απο την αρχη και μου ειχε φανει αρκετα περιεργο.Απλα δεν ηθελα να μιλησω γιατι καποιες φορες κοριτσια και συγγνωμη που το λεω αν εκφρασεις καποιααμφιβολια για κατι καποιες κοπελες θυμωνουν οτι το κανεις για να μην ωφεληθουν κ.λ.π. Εργαζομαι σε ιδιωτικο σχολειο σε παρεμφερη ειδικοτητα και ουτε μια δασκαλα δεν εχει δωρεαν τα σχολικα βιβλια. Τα παιδια τα αγοραζουν τα βιβλια και οι εκπαιδευτικοι το ιδιο. Τα βιβλια του ΟΕΔΒ δε δινονται ποτε σε ιδιωτικα σχολεια ουτε καν για τους δασκαλους. Το μονο που μπορει να παρουμε δωρεαν ειναι καποιο βοηθημα απο εκδοτικους οικους για λογους προωθησης. Και επισης μου φανηκε περιεργο το οτι ειπε οτι η καθηγητρια της των Μαθηματικων της δινει βιβλια. Αφου ειναι ηδη καθηγητρια πως εχει καθηγητρια Μαθηματικων? Και πως η Μαθηματικος της δινει βιβλια του ΟΕΔΒ της Α δημοτικου και μαλιστα αρκετα? Οταν μαλιστα την περασμενη χρονια υπηρχε δυσκολια στους ανεφοδιασμους των βιβλιων? Οσον αφορα τα βιβλια των Αγγλικων μπορεις να τα παρεις απο 10-30 % εκπτωση απο συγκεκριμενη αλυσιδα ξενογλωσσων βιβλιοπωλειων (δε θελω να αναφερω ονομα) με εκπτωτικη καρτα οτι εισαι καθηγητρια Αγγλικων. Αν εχετε καποια φιλη ή συγγενη καθηγητρια Αγγλικων και την ρωτησετε θα σας ενημερωσει.

Και πραγματικα το πιο σωστο το ειπε η cateyes Πριν βαλετε οποιοδηποτε στο σπιτι σας ζητηστε να δειτε τα πτυχια του και τις βεβαιωσεις του. Ειναι τοσοι αυτοι που γυριζουνε με ενα τσαντακι και πουλανε υπηρεσιες που μπορεις να την πατησεις πολυ ευκολα. Και ετσι οπως εχουμε καταντησει στην Ελλαδα που οπως ελεγε ο Τσαρουχης "οτι δηλωσεις εισαι" θελει πολλη προσοχη. Και κατι ακομη επειδη ειμαστε σε περιοδο κρισης. Δυστυχως αν σας πουν οτι πτυχιουχος με μεταπτυχιακα με εμπειρια με συστασεις διαβαζει το παιδι σας με 3 ευρω την ωρα μην το πιστεψετε. Λιγα χρηματα παιρνουν ή οι πολυ νεοι που ακομη δεν εχουν κανει κυκλο και θελουν να δικτυωθουν αρα ειναι απειροι και ειναι αγνωστο αν ειναι αποτελεσματικοι και αν ειναι μεγαλυτεροι δεν εχουν κατορθωσει μεσω της δουλειας τους να εχουν εδραιωθει αρα ζητουν οσο οσο. Ελπιζω πραγματικα να επιλεξετε το καλυτερο για τα παιδια σας.

Παρακαλουθω το θεμα απο την αρχη και μου ειχε φανει αρκετα περιεργο.Απλα δεν ηθελα να μιλησω γιατι καποιες φορες κοριτσια και συγγνωμη που το λεω αν εκφρασεις καποιααμφιβολια για κατι καποιες κοπελες θυμωνουν οτι το κανεις για να μην ωφεληθουν κ.λ.π. Εργαζομαι σε ιδιωτικο σχολειο σε παρεμφερη ειδικοτητα και ουτε μια δασκαλα δεν εχει δωρεαν τα σχολικα βιβλια. Τα παιδια τα αγοραζουν τα βιβλια και οι εκπαιδευτικοι το ιδιο. Τα βιβλια του ΟΕΔΒ δε δινονται ποτε σε ιδιωτικα σχολεια ουτε καν για τους δασκαλους. Το μονο που μπορει να παρουμε δωρεαν ειναι καποιο βοηθημα απο εκδοτικους οικους για λογους προωθησης. Και επισης μου φανηκε περιεργο το οτι ειπε οτι η καθηγητρια της των Μαθηματικων της δινει βιβλια. Αφου ειναι ηδη καθηγητρια πως εχει καθηγητρια Μαθηματικων? Και πως η Μαθηματικος της δινει βιβλια του ΟΕΔΒ της Α δημοτικου και μαλιστα αρκετα? Οταν μαλιστα την περασμενη χρονια υπηρχε δυσκολια στους ανεφοδιασμους των βιβλιων? Οσον αφορα τα βιβλια των Αγγλικων μπορεις να τα παρεις απο 10-30 % εκπτωση απο συγκεκριμενη αλυσιδα ξενογλωσσων βιβλιοπωλειων (δε θελω να αναφερω ονομα) με εκπτωτικη καρτα οτι εισαι καθηγητρια Αγγλικων. Αν εχετε καποια φιλη ή συγγενη καθηγητρια Αγγλικων και την ρωτησετε θα σας ενημερωσει.

Και πραγματικα το πιο σωστο το ειπε η cateyes Πριν βαλετε οποιοδηποτε στο σπιτι σας ζητηστε να δειτε τα πτυχια του και τις βεβαιωσεις του. Ειναι τοσοι αυτοι που γυριζουνε με ενα τσαντακι και πουλανε υπηρεσιες που μπορεις να την πατησεις πολυ ευκολα. Και ετσι οπως εχουμε καταντησει στην Ελλαδα που οπως ελεγε ο Τσαρουχης "οτι δηλωσεις εισαι" θελει πολλη προσοχη. Και κατι ακομη επειδη ειμαστε σε περιοδο κρισης. Δυστυχως αν σας πουν οτι πτυχιουχος με μεταπτυχιακα με εμπειρια με συστασεις διαβαζει το παιδι σας με 3 ευρω την ωρα μην το πιστεψετε. Λιγα χρηματα παιρνουν ή οι πολυ νεοι που ακομη δεν εχουν κανει κυκλο και θελουν να δικτυωθουν αρα ειναι απειροι και ειναι αγνωστο αν ειναι αποτελεσματικοι και αν ειναι μεγαλυτεροι δεν εχουν κατορθωσει μεσω της δουλειας τους να εχουν εδραιωθει αρα ζητουν οσο οσο. Ελπιζω πραγματικα να επιλεξετε το καλυτερο για τα παιδια σας.

Σ' ευχαριστώ που μας διαφωτίζεις σχετικά με το τί ισχύει για τα βιβλία του ΟΕΔΒ. Δυστυχώς, Kel, εγώ δεν γνώριζα τί ισχύει σχετικά με τα βιβλία του ΟΕΔΒ και υπέθεσα πως μπορεί να τα έχει η ίδια σε απόθεμα. Την ίδια στιγμή διαφήμιζε ότι αναλαμβάνει να παίρνει τα παιδιά μας από το σχολείο(!!!!!) (σκέψου να εμπιστευόμαστε μικρά παιδιά 6 ετών σε τέτοιους ανθρώπους που δεν ξέρεις ποιοι είναι, μπορεί να είναι και εγκληματίες) και να κάνουν μαζί τη μελέτη ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των μαθημάτων, ακόμη και αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών(!!!). Επίσης, ότι έχει Κέντρο Μελέτης μαζί με όλους....δε μας είπε βεβαίως ποτέ ποιο κέντρο είναι αυτό και που βρίσκεται και ποιοι είναι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν εκεί, έτσι ώστε να ξέρει κάθε γονιός που απευθύνεται. Στο δημόσιο προφίλ της διαβάζεις ότι είναι φιλόλογος και ότι έχει αποφοιτήσει από το Αρσάκειο. Αλήθεια ή ψέμματα δεν το γνωρίζω, ιδίως από τη στιγμή που ενώ μίλησα πολλές φορές μαζί της στο κινητό (για να βρεθούμε να μου δώσει τα βιβλία) και ενώ της είχα πει και για τα μαθήματα γαλλικών, ΠΟΤΕ δεν μου είπε το ονοματεπώνυμό της. Παραπάνω γράφω όλη την ιστορία.

Και ναι, μετά από αυτό έχω γίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επιφυλακτική. Συμφωνώ επίσης μαζί σου μ' αυτά που γράφεις για τις τιμές των ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Διαφημίσεις

Και επισης μου φανηκε περιεργο το οτι ειπε οτι η καθηγητρια της των Μαθηματικων της δινει βιβλια. Αφου ειναι ηδη καθηγητρια πως εχει καθηγητρια Μαθηματικων? Και πως η Μαθηματικος της δινει βιβλια του ΟΕΔΒ της Α δημοτικου και μαλιστα αρκετα? Οταν μαλιστα την περασμενη χρονια υπηρχε δυσκολια στους ανεφοδιασμους των βιβλιων? .

Μήπως έχει κάποια συγγενή (μαμά ίσως) σε δημόσιο σχολείο, όπου κάθε Σεπτέμβριο όσα βιβλία περισσεύουν τα παίρνουν οι δάσκαλοι? Κι έτσι τα δίνει εκεί που θέλει. Το λέω γιατί μία θεία μου δασκάλα, όλα τα προηγούμενα χρόνια παίρνει αρκετά βιβλία από όποια τάξη θέλει κάθε Σεπτέμβρη.

Φυσικά και δεν εμπιστεύεσαι κανέναν στο σπίτι σου που δεν έχεις καμία σύσταση! Πόσο μάλλον να σου φέρνει το παιδί σπίτι ενώ εσύ λείπεις!!!

οπως ειπες bobonela αυτο συνεβαινε τα παλιοτερα χρονια. Οτι περισσευε το επαιρναν οι δασκαλες. Τωρα ομως τα βιβλια ειναι μετρημενα ή και λειπουν καποια και πρεπει ο διευθυντης να αποδωσει λογαριασμο και να πει τοσα εδωσα στα παιδια, τοσα στους δασκαλους και τοσα για την βιβλιοθηκη και τα αλλα επιστροφη. εχουν δυσκολεψει πολυ τα πραγματα.

Και καλα δασκαλα να εχει βιβλια Α δημοτικου να το καταλαβω . Αλλα καθηγητρια Μαθηματικος πως? Δεν ειναι καν στην ιδια βαθμιδα.

Αλλα ειναι δυνατον να εισαι καθηγητρια με δικο σου κεντρο Μελετης και να παιρνεις και παιδια απο το σχολειο ? Δεν λεω οτι ειναι υποτιμητικο λεω οτι δεν υπαρχει χρονος. Ειναι δυνατον να εχεις δικη σου επιχειρηση με τετοια κριση και να παιρνεις και παιδια απο το σχολειο, να τα φυλας, να τα διαβαζεις ? Λιγο περιεργο μου φαινεται. Βασικα αυτο που με ενοχλει στο ολο θεμα ειναι η ελλειψη ειλικρινειας. Αν θελεις να θεμελιωσεις μια επαγγελματικη σχεση πρεπει να εισαι τιμιος απεναντι στους γονεις . Βαλε μια ωραια αγγελια στο αντιστοιχο θεμα και πες. Ειμαι μια νεα αποφοιτος της φιλολογιας και μπορω να κραταω τα παιδακια σας , να τα διαβαζω κ.λ.π. αλλα να προσπαθησεις να προσεγγισεις γονεις ταζοντας τους δωρεαν και βιβλια πως θα οικοδομηθει μια σχεση εμπιστοσυνης? πως θα σε εμπιστευτει ο αλλος να σε βαλει στο σπιτι του οταν τον φλομωνεις στα ψεματα απο την αρχη? και πως θα σε πιστεψει οταν αναφερεσαι στην προοδο του παιδιου του οτι εισαι ειλικρινης? Πραγματικα μου θυμιζει λιγο τα φροντιστηρια που για να γραψεις το παιδι σου ταζουν ποδηλατα mp3 κ.λ.π ειναι δυνατον να γραψεις το παιδι σου σε ενα φροντιστηριο για το ποδηλατο και οχι απο συστασεις ή απο τις επιτυχιες του? απορω πραγματικα.

Συγκινήθηκα:oops::oops:. Όλη μου η σχολική ζωή με αυτή την κουκουβάγια (Εμείς το διαβάζαμε κάθετα Όποιος Διαβάζει Είναι Βλάκας)

ΟΕ

ΔΒ

Ελπίζω να λύθηκε και κανένα λειτουργικό πρόβλημα και να μην έγινε η αλλαγή μόνο και μόνο για να αποσβεσθούν τα χρέη του Οργανισμού. Θα μου λείψει, αλλά θα μπορώ να λέω στο παιδάκι μου ότι τα πρώτα του βιβλία ήταν του ΟΕΔΒ (έχω αγοράσει από το απόθεμα).

Το θέμα είναι ότι σε πολύ κεντρικό βιβλιοπωλείο τον Ιούνιο μου είπαν ότι θα υπάρχουν ελλείψεις φέτος γιατί ο διαγωνισμός είχε κηρυχτεί άγονος.... και δεν ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει το Σεπτέμβριο. Οπότε έψαχνα τέλος Ιουνίου 3 βιβλιοπωλεία για να συγκεντρώσω όλα τα βιβλία της επόμενης τάξης. Το ίδιο και οι γονείς συμμαθητών του γιου μου. Τουλάχιστον έχω τα τελευταία με την Κουκουβάγια!

Εγώ ρώτησα πριν από λίγο σε βιβλιοπωλείο της Νέας Σμύρνης και μου είπαν ότι θα έχουν όλα τα βιβλία στο τέλος της άλλη εβδομάδας το αργότερο. Δεν μου φάνηκε να ανησυχεί, από τη στιγμή που θα πάρουν παραγγελίες, λέει, τα φέρνουν σε μία εβδομάδα καί ήδη του ζήτησαν να δώσει παραγγελία. Τί να πω?

οπως ειπες bobonela αυτο συνεβαινε τα παλιοτερα χρονια. Οτι περισσευε το επαιρναν οι δασκαλες. Τωρα ομως τα βιβλια ειναι μετρημενα ή και λειπουν καποια και πρεπει ο διευθυντης να αποδωσει λογαριασμο και να πει τοσα εδωσα στα παιδια, τοσα στους δασκαλους και τοσα για την βιβλιοθηκη και τα αλλα επιστροφη. εχουν δυσκολεψει πολυ τα πραγματα.

Και καλα δασκαλα να εχει βιβλια Α δημοτικου να το καταλαβω . Αλλα καθηγητρια Μαθηματικος πως? Δεν ειναι καν στην ιδια βαθμιδα.

Αλλα ειναι δυνατον να εισαι καθηγητρια με δικο σου κεντρο Μελετης και να παιρνεις και παιδια απο το σχολειο ? Δεν λεω οτι ειναι υποτιμητικο λεω οτι δεν υπαρχει χρονος. Ειναι δυνατον να εχεις δικη σου επιχειρηση με τετοια κριση και να παιρνεις και παιδια απο το σχολειο, να τα φυλας, να τα διαβαζεις ? Λιγο περιεργο μου φαινεται. Βασικα αυτο που με ενοχλει στο ολο θεμα ειναι η ελλειψη ειλικρινειας. Αν θελεις να θεμελιωσεις μια επαγγελματικη σχεση πρεπει να εισαι τιμιος απεναντι στους γονεις . Βαλε μια ωραια αγγελια στο αντιστοιχο θεμα και πες. Ειμαι μια νεα αποφοιτος της φιλολογιας και μπορω να κραταω τα παιδακια σας , να τα διαβαζω κ.λ.π. αλλα να προσπαθησεις να προσεγγισεις γονεις ταζοντας τους δωρεαν και βιβλια πως θα οικοδομηθει μια σχεση εμπιστοσυνης? πως θα σε εμπιστευτει ο αλλος να σε βαλει στο σπιτι του οταν τον φλομωνεις στα ψεματα απο την αρχη? και πως θα σε πιστεψει οταν αναφερεσαι στην προοδο του παιδιου του οτι εισαι ειλικρινης? Πραγματικα μου θυμιζει λιγο τα φροντιστηρια που για να γραψεις το παιδι σου ταζουν ποδηλατα mp3 κ.λ.π ειναι δυνατον να γραψεις το παιδι σου σε ενα φροντιστηριο για το ποδηλατο και οχι απο συστασεις ή απο τις επιτυχιες του? απορω πραγματικα.

Kel, με κάλυψες απολύτως! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!! Ως γονέας, έτσι ακριβώς ένοιωσα!

Εγώ ρώτησα πριν από λίγο σε βιβλιοπωλείο της Νέας Σμύρνης και μου είπαν ότι θα έχουν όλα τα βιβλία στο τέλος της άλλη εβδομάδας το αργότερο. Δεν μου φάνηκε να ανησυχεί, από τη στιγμή που θα πάρουν παραγγελίες, λέει, τα φέρνουν σε μία εβδομάδα καί ήδη του ζήτησαν να δώσει παραγγελία. Τί να πω?

Κι εμένα έτσι μου είπαν από 2-3 κεντρικά βιβλιοπωλεία που ρώτησα. Την προηγούμενη εβδομάδα τελικά αγόρασα όλα τα βιβλία της Α Δημοτικού (από το περυσινό απόθεμα των βιβλιοπωλείων) πλην των δύο τευχών της γλώσσας (βιβλίο μαθητή), τα οποία μου είπαν πως θα τα έχουν αρχές Σεπτέμβρη. Όπως είπες, δεν μου φάνηκε να ανησυχούν.

Κι εμένα έτσι μου είπαν από 2-3 κεντρικά βιβλιοπωλεία που ρώτησα. Την προηγούμενη εβδομάδα τελικά αγόρασα όλα τα βιβλία της Α Δημοτικού (από το περυσινό απόθεμα των βιβλιοπωλείων) πλην των δύο τευχών της γλώσσας (βιβλίο μαθητή), τα οποία μου είπαν πως θα τα έχουν αρχές Σεπτέμβρη. Όπως είπες, δεν μου φάνηκε να ανησυχούν.

και εμένα τα δύο θεωρητικά της γλώσσας μου λείπουν, πολύ έλλειψη η γλώσσα έχει.....πάντως και εμένα μου είπε ο βιβλιοπώλης ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα τα έχουν....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...