Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έσπασε το δόντι του...

Recommended Posts

Όλο χαρά στην παιδική χαρά σήμερα το απόγευμα έπαιζε το πουλάκι μου κι ενώ ανέβηκε στην τσουλήθρα, ανέβηκα κι εγώ μαζί του γιατί ήταν ψηλή και φοβόμουν μην πέσει από εκεί, τελικά τσουλώντας και φθάνοντας στην άκρη έπαισε μπρούμυτα πάνω στα χαλίκια!

Γέμισε αίματα και δεν ήξερα τι συμβαίνει, που έχει χτυπήσει... Γρήγορα, είδα ότι έσπασε το δόντι αλλα φυσικά μέχρι να τον πλύνω και να περάσει λίγο η ώρα φοβόμουν μήπως έχει πάθει και κάτι άλλο.

Σε διαστημα μίας ώρας τον πήγαμε σε γνωστή οδοντίατρο, η οποία μας ενημέρωσε ότι απαιτείται εξαγωγή του δοντιού που έχει απομείνει (ελάχιστο).

Σε παιδοδοντίατρο, όπου όπως μας είπε λόγω του μικρού της ηλικίας του, θα του βάλουν ένα ειδικό "ρουχαλάκι" που θα το κρατάει ακίνητο, κάτι άλλο που θα του κρατάει το στόμα ανοιχτό και θα προχωρήσουν την επέμβαση με τοπική νάρκωση, χωρίς παρουσία γονέων.

Μας συνέστησε δύο γνωστές παιδοδοντιάτρους αλλά μάλλον λείπουν διακοπές. Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε αναζήτηση για το που να κάνει την εξαγωγή.

Πεθαίνω, νομίζω ότι δεν τον πρόσεξα καλά και έπεσε και σκέφτομαι το όμορφο χαμογελάκι του που "χάλασε", άλλα πάνω απ' όλα τη στιγμή της εξαγωγής που θα υποφέρει και δεν θα μπορω να είμαι κοντά του...

Τα χειλάκια του και τα ουλάκια του είναι γδαρμένα, πρησμένα και φυσικά ούτε λόγος για να πιει γάλα ή να φάει οτιδήποτε.

Θα ήθελα τις εμπειρίες σας σε παρόμοια συμβάντα ή και τη σύσταση παιδοδοντιάτρων.

...έπρεπε να ήμουν στο τέλος της τσουλήθρας...

Διαφημίσεις

λυπάμαι γι'αυτό αλλά να ξέρεις πως θα διορθωθεί έυκολα και γρήγορα

το μόνο θέμας μας είναι το κακό που κάνεις εσύ στον εαυτό σου με τις τύψεις...το ξέρω γιατί κι εγώ έτσι είμαι...συνεχίζω να δραματοποιώ τις καταστάσεις και τις τραβάω πολύ παραπέρα...νομίζω οτι ανάμεσα στα άλλα,είμαι και πολύ ενοχική :(

εν πάσει περιπτώσει δεν μπορώ αλλιώς να σε βοηθήσω,μια αγκαλιά ζεστή απο'μένα,και δώσε ένα φιλάκι στο μωρό! Θέλουμε πάντα το καλύτερο για τα μωρά μας μην ξεχνάς,αλλά δεν μπορούμε να είμαστε πάντα εκεί ακόμα και αν το θέλουμε τρελα΄(σκέψου πχ μετά στο σχολείο...)

860422gdbmr6gn7x.gif

Περαστικούλια του!!!

Όσο σκεφτομαι τη σκηνή που μας περιγράφεις ...τρελαίνομαι...Δεν ξέρω αν θα είχα την ίδια ψυχραιμία.Ή μάλλον ξέρω (δεν θα την είχα).

Ας ευχηθούμε να τα προστατεύει η Παναγίτσα γιατί εμείς δεν θα μπορούσαμε ακόμη κι αν είχαμε 200 μάτια και σαράντα χέρια.

Δώσε του γλυκά φιλάκια κι από μένα!!!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

περαστικα!!!!!! Ο Βασιλης μου εχει χτυπησει απειρες φορες και παντα το ιδιο μπροστινο δοντακι. ΔΕν επαθε βεβαια τετοια ζημια αλλα καθε φορα χανει και απο ενα κομματακι. Το δοντακι που χασατε δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο το μονιμο που ερχεται απο κατω μηως επαθε καμια βλαβη με το χτυπημα

W7hT.jpg

Μην νιώθεις άσχημα αν δεν πάθουμε δεν θα μάθουμε δεν μπορούμε να τα προλαβαίνουμε πάντα. Εγώ ήμουνα στο νοσοκομείο με τον μεγάλο (3 χρ) και ξαφνικά βλέπω τον πεθερό μου. Ελα μου λέει έπεσε η σούπα πάνω στο παιδί και κάηκε , κόκαλο εγώ , ποιό παιδί ρωτάω σαν χαζή το δικό μου? Ναι μου λέει έλα γρήγορα. Παρατάω τον Σπύρο στην κούνια και φεύγω κλαίγοντας να βρω το μωράκι μου 10 μηνών ήταν τότε. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Περάσαμε μαρτυρικά μέχρι να μπορέσουμε να συνέλθουμε. Τώρα μετά από 3 μήνες το μωρό είναι καλά είχε εγκαύματα β' βαθμού σε όλη την δεξιά πλευρά του από το πηγούνι μέχρι το μπουτάκι του. Τι να πεις μία στιγμή και ο κόσμος όλος μήπως το ήθελε κανείς??? Περάστηκα και καλό κουράγιο και δύναμη φιλιά πολλά.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια.

Σήμερα είναι περισσότερο πρησμένος, έχει παραμορφωθεί το στοματάκι του. Έχω μιλήσει τουλάχιστον με 6 παιδοδοντιάτρους που μου έχουν συστήσει και λείπουν διακοπές. Ο καθ' ένας μου λέει και κάτι λίγο διαφορετικό αλλά συμφωνούν όλοι για τις πλύσεις με χαμομήλι μέχρι να ξεπρηστεί τελείως. Γάλα δεν ήπιε ούτε χθες το βράδυ ούτε σήμερα το πρωί, πριν λίγο έφαγε λίγη φρουτόκρεμα.

Βρήκα μία παιδοδοντίατρο τελικά εδώ κοντά και θα τον πάω σήμερα το μεσημέρι. Μου είπαν ότι υπάρχει τρόπος αποκατάστασης αισθητικά, αλλά σίγουρα αυτό είναι το τελευταίο που με νοιάζει αυτή τη στιγμή. Ο πόνος, τα νεύρα και όλα αυτά που νιώθει και θα νιώσει το μικρό μου όταν πάμε στη γιατρό και μετά την επέμβαση... δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι...

Δυστυχως αυτα συμβαινουν, ακομα και διπλα του να εισαι!!!!

Και εμας πριν 2 μηνες αγκαλιασε το ποδι του πατερα της,γλιστρησε και εκανε 6 ραμματα στο κεφαλι. Αυτα συμβαινουν!

Ολες οι μανουλες ποναμε πολυ περισσοτερο απο τα παιδια μας σε τετοιες φασεις.

Ευχομαι να ειναι το τελευταιο σας χτυπημα, και γρηγορα περαστικα! :D

Η διάγνωση της παιδοντοτιάτρου, κατόπιν και πλάκας δοντιού, είναι ότι έχει γίνει εμβύθιση δοντιού. Δηλαδή το δόντι έχει χωθεί μέσα στο ούλο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μετά από κάποιο καιρό θα αρχίσει να ξαναβγαίνει το δόντι (ίσως και με μαλάξεις από το γιατρό) αλλά και ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα πχ λοίμωξη και να χρειαστεί εξαγωγή (επέμβαση).

Ελπίζω να μη συμβεί το δεύτερο...

Κατά τα άλλα περιμένουμε να ξεπρηστούμε ώστε να ακολουθήσει δεύτερη επίσκεψη στο γιατρό, όμως έχω αποφασίσει να τον πάω και για δεύτερη γνώμη. Ότι συμβεί θα το καταγράψω ώστε να υπάρχουν οι πληροφορίες για τέτοιες περιπτώσεις (αχρείαστες να' ναι!)

Διαφημίσεις

Περαστικά στον γιόκα σου. Ο δικός μου έσπασε και τα δύο τα μπροστινά πάνω καθώς μπουσουλούσε στο πάτωμα στα πλακάκια στον 10μήνα, είναι 2,5 και ακόμη είναι "κουτσοδόντης" όπως τον λέει αστεία ο αδερφός μου. Ο παιδοδοντίατρος που πήγα μου είχε πει ότι μπορούμε να του βάλουμε αργότερα θήκες, αλλά σκέφτηκα γιατί να ταλαιπωρήσω το παιδί αφού θα τα αλλάξει έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή. Δεν μπορείτε να αποφύγετε όλη αυτή τη διαδικασία;

... άλλα πάνω απ' όλα τη στιγμή της εξαγωγής που θα υποφέρει και δεν θα μπορω να είμαι κοντά του...

Δυστυχώς αυτό γίνεται μόνο και μόνο γιατί εσύ δεν θα αντέξεις να είσαι έξω από μία πόρτα και το παιδί σου μέσα να κλαίει και να ουρλιάζει (δυστυχώς). Μου συνέβη αυτό (να μην μπορώ να "μπουκάρω" να δω τι κάνουν στον γιο μου) όταν του έκαναν πλύση στομάχου πριν από 1,5 μήνα, δεν άντεξα βέβαια και άνοιξα 3 φορές την πόρτα, μου έκαναν παρατήρηση και την ξαναέκλεισα.... Πάντως πάρε αρκετές γνώμες!

περαστικα στον μικρο σου.Οταν εγραψες για εμβυθιση θυμηθηκα οτι το ειχε παθει απο χτυπημα η βαφτιστικια μιας φιλης μου,αλλα ειχαν μπει μεσα ολα τα πανω δοντια!! δεν ξερω πως το ξεπερασαν,παντως τωρα ειναι μια χαρα το κοριτσακι με τα δοντια του,μαλιστα τα νεογιλα επεσαν κανονικα και βγηκαν τα μονιμα

Πήγα και σε δεύτερη παιδοδοντίατρο.

Ήταν πολύ επεξηγηματική και γλυκιά και πάνω απ' όλα προσέγγισε πολύ εύκολα το παιδί, σε αντίθεση με την πρώτη που είχαμε πάει.

Βέβαια η διάγνωση ήταν η ίδια, ότι δηλαδή το δόντι έχει υποστεί εμβύθιση και ότι "μέσα στην ατυχία μας, είμαστε πολύ τυχεροί!". Το δόντι κατά 99% σε κάποιο διάστημα (αρκετών μηνών, δεν ξέρουμε πόσο) θα εμφανισθεί ξανά! Υπάρχει μόνο 1% περίπτωση να δημιουργηθεί απόστημα, το οποίο θα μας αναγκάσει να χορηγήσουμε αντιβίωση και να προχωρήσουμε σε εξαγωγή δοντιού.

Δεν θέλω να πιστεύω βέβαια ότι θα μας συμβεί το 1%! Αυτό όπως μου είπε η γιατρός θα διαπιστωθεί εάν παρατηρήσουμε εμφάνιση σπυριού, τρυπίτσας ή οτιδήποτε περίεργο στο ούλο που βρίσκεται το εμβυθισμένο δόντι, κάτι που πρέπει να παρατηρώ βέβαια συνεχώς μέχρι να βγεί το νέο δοντάκι του.

Κατά τα άλλα πλέον το παιδί έχει επανέλθει σχεδόν στα φυσιολογικά του όσον αφορά στις δραστηριότητες και στο φαί (μόνο το γάλα δεν θέλει να πιεί ακόμα).

Έχω βέβαια την εντύπωση ότι το σοκ του χτυπήματος τον επηρέασε λίγο. Νομίζω ότι έχει αλλάξει λίγο η συμπεριφορά του προς εμένα, ίσως είναι η ιδέα μου ίσως νιώθει ότι έφταιγα εγώ.. δεν ξέρω..

Κι εμένα από την άλλη με επηρέασε πολύ το γεγονός. Συνέχεια μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα εκείνη, το παιδί γεμάτο αίματα... Όπως μου είπε η γιατρός, αυτό είναι φυσιολογικό και πολύ σύντομα, εφ' όσον βέβαια κι εγώ το ξεπεράσω (γιατί όπως ξέρουμε το παιδί "εισπράττει" τα πάντα) εκείνος θα το έχει ξεχάσει τελείως. Ίσως Μαράκι αν βρεις το χρόνο, γράψεις κάτι σχετικό.

Ο άντρας μου, λέει ότι όλα είναι στο μυαλό μου και ότι επειδή είμαι πολύ ευαίσθητη τα σκέφτομαι όλα αυτά..

Πάντως αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ουσιαστικά.. "τέλος καλό όλα καλά!"

Διαφημίσεις

Γειά σου Tzeni d!..

με το που είδα τον τίτλο λέω ... ωχ...

γιατί εγώ σε μεγαλύτερη όμως λιγο ηλικία έσπασα το μπροστινό καλό δόντι,

7 ετών νομίζω, σε συγκρουόμενα σε λούνα πάρκ, όπου είχε το παλιο κοκκάλινο τιμόνι, και δεν φορουσα ζώνη.

όπου τότε είχε μείνει ένα πολύ μικρό τριγωνάκι απο το δόντι και εγώ ήμουν γεμάτη αίματα κτλ κτλ.

Το καλό είναι ότι στις πιο μικρές ηλικίες, η μνήμη λειτουργεί διαφορετικά,

και είσαστε ΠΑΡΑ πολύ τυχεροί που δεν ήταν το καλό δόντι.

Η οδοντιατρική είναι ΤΟΣΟ προχωρημένη οπότε είμαι σίγουρη ότι ΔΕΝ έχεις λόγο να ανησυχείς,

σόκ υπέστη σίγουρα το παιδί σου,

μιας και το στόμα και το κεφάλι ουτως ή άλλως είναι κάτι πολύ ευαίσθητο,

και ο ίδιος θα είδε και τα αίματα.

αλλά το καλό αυτής της ηλικίας είναι ότι με πολύ ήπια αντιμετώπιση,

προπαντως ΠΟΛΥ ψυχραιμία απο την δική σου πλευρά,

θα ξεπεραστεί.

στην δική μου περίπτωση η μητέρα μου είχε φρικάρει , και εγώ ήμουν σε κατάσταση σόκ και δεν μπορούσε να με συνεφέρει,

εγώ αισθανόμουν ότι το πρόσωπό μου είχε παραμορφωθεί εντελώς, και φοβομουν να κοιτάξω στον καθρέφτη,... ήταν εντελώς τραυματκή εμπειρία επειδή σε αυτή την ηλικία παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο η αυτοεικόνα!

σε πιο μικρή ηλικία όμως ευτυχώς αυτό δεν υπάρχει ακόμα σαν κριτήριο κατ αυτό το τρόπο.

δώσε του άφθονες αγκαλίτσες, και ηρεμία, και όλα θα πάνε καλά.

Εγώ τότε είχα πάει σε έναν τέλειο παιδοδοντίατρο που ακόμα είναι ενεργός,

Κούβελας είναι το όνομά του, στην Πατησίων. Το έχω ξαναγράψει στο φόρουμ, είχε απο τότε ένα μινι παιδότοπο στο ιατρείο,... (πριν απο 26 χρόνια δηλαδή!)

για να φανταστείς την ατυχία μου, 2 χρόνια μετά απο το συμβάν που είχα,

ξαναχτύπησα, απο βλακεία άλλου, ήμουν σε εξέδρα στη θάλασσα, και βούτηξε με το κεφάλι και τίναξε τα πόδια προς τα πίσω - εγώ έπεσα κάτω σαν να είχα φαει μπουνιά και το ίδιο δόντι, το σπασμένο, βγήκε εντελώς μαζί με την ρίζα. τρεξιμο στον οδοντίατρο έβαλε το δόντι πάλι πίσω με κατι σαν σιδεράκια να το κρατάει κ απονεύρωση κ θεραπεία. μετά απο κάποια χρόνια, γυρω στα 16 μου, χρειάστηκε να βγεί το δόντι κ βάλαμε κανονική γέφυρα με τροχισμό των δυο πλαινών δοντιών. Απο τότε δεν φαίνεται κάτι, μονο αν προσέξει κάποιος αν χαμογελάω εντελώς.

Πιστεύω ότι απο την στιγμή που θα εχεις πάρει και τόσες γνώμες, θα βρείτε τη σωστή θεραπεία.

Ο πατέρας μου τότε θυμάμαι για σιγουριά είχε ρωτήσει κάποιον γιατρό στο Ισραήλ (μέσω κάποιου γνωστού) με ταχυδρομείο κανονικό, ποια θα ήταν η σωστή μορφή θεραπείας, για να σιγουρευτούν.

Απο τη στιγμή που δεν είναι τα κανονικά του δόντια, με την σωστή θεραπεία όλα θα πάνε καλά!

Ίσως αν έπαιρνες ένα βιβλιαράκι-ιστορία που να δείχνει κάποιο παιδί να πηγαίνει στον γιατρό, (που έχει πάθει ίσως κάποιο ατυχηματάκι) και διαβάσετε την ιστορία μαζί,

θα ειναι καλό για να εξωτερικεύσει και να ξέρει οτι ειναι οκ όποια συναισθήματα και αν έχει.

Δώσε έμφαση στο οτι το παιδάκι στο βιβλίο μάλλον πόνεσε πάρα πολύ, κτιλ για να ξέρει οτι είναι οκ, το να νιώσει πολύ φόβο απο αυτό - δεν θα είναι καλό να τα κρατάει μέσα του αυτά τα συναισθήματα.

Οπότε και εσύ αν τον βλέπεις να φοβάται σε κάτι γενικά,

να τον αγκαλιάζεις, παρηγορείς, αλλά και να τον ενθαρρύνεις λέγοντάς του ότι όλα θα πάνε καλά και οτι ο γιατρός θα βοηθήσει, κτλ. και πήγαινέ τον πάλι στην παιδική χαρά και δείξε του πως να βάζει τα χέρια μπροστά ..

μην καταλάβει δηλαδή ότι επειδή έγινε αυτό, απο εδώ και πέρα τέρμα η τσουλήθρα..

Εκεί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο να ηρεμήσεις - να ξεχωρίσεις τα συναισθήματα τα δικά σου, απο το συμβάν όπως το βλέπει ένα παιδί. Σε εσένα έχει μείνει η εικόνα και τα συναισθήματα πολύ πιο έντονα απο ότι σε εκείνο - τέλος πάντων όσον αφορά το τι και πως έγινε. Το παιδί σου σε αυτή την ηλικία ευτυχώς δεν λειτουργεί σαν ενήλικας!

Για κάποιο διάστημα σίγουρα θα είναι πιο αγχωμένος, αλλά όσο περνάει ο καιρός, θα χαλαρώσει.

Δεν φταίς εσύ για αυτό που έγινε, όπως είδες αυτά συμβαίνουν...

Πάντως το χαμόγελο δεν χαλάει, ακόμα και τα κανονικά δόντια να χαλάσουν! :) και είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιο πιο μεγάλο παιδάκι απο ότι σε πιο μικρό παιδάκι.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

α και φυσικά δε φταίς εσύ ή το παιδί δεν εχει κατι μαζί σου,

αυτό που θα έλεγα είναι ότι κάποιες φορές το πρώτο άτομο που βρίσκεται εκεί σε ενα ατυχημα είναι το άτομο το οποίο στο μυαλό συνδέεται με το αρνητικό συμβάν. είναι πολύ πιθανό,

εσύ, αν είσαι φοβισμένη και εχεις στο πρόσωπό σου το βλέμμα της ανησυχίας και του πανικού που ενδεχομένως είχες οταν εγινε αυτό εκείνη την ημέρα,

να του θυμίζεις το ίδιο το συμβαν,

για αυτό λεω πιο πάνω, οτι ειναι σημαντικό να ξεχωρίσεις τα δικά σου συναισθήματα , όταν είσαι μαζί του και το σκέφτεσαι αυτό.

άρα πρέπει λοιπον να ηρεμήσεις εσύ πρώτα από όλα γιατί αλλιώς και εκείνος δεν θα μπορέσει να χαλαρώσει!

ξέχνα τις οποιεσδήποτε τύψεις η ενοχές, είναι άχρηστες αλλά και σε εμποδίζουν στο να τον ηρεμήσεις και να επαναφέρεις το χαλαρό κλίμα!

βαθιές ανάσες,

όλα θα πάνε καλά, ήσασταν όντως τυχεροί, και σε λίγο καιρό θα το θυμόσαστε και θα είναι μακρινή ανάμνηση.

για το παιδί σου σίγουρα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Tzeni d να μην ανησυχείς καθόλου εφ όσον το παρακολουθείτε εσείς οπτικά και ο γιατρός με καμιά αχτινογραφία μια στις τόσες!!!!!

Αυτό το ρουχαλάκι που διάβασα στην αρχή , να της πεις να το βάλει στα παιδιά της.

Αν στην πορεία ψάξεις και για άλλη παιδοδοντιατρο στείλε μου πμ να σου πω.

Τζάμπα ανησυχείς και έχεις τύψεις , αυτά συμβαίνουν :wink:

ξέχασα να σας πω πως κι εγώ από την δευτέρα ήμουν με ένα μπροστινό δόντι λιγότερο.

Έπεσε πολύ γέλιο μιλάμε :lol::lol::lol:

Σήμερα επέστρεψε ο γιατρός και τα μπαλώσαμε .....και από δευτέρα ξεκινούν οι κανονικές εργασίες αναστύλωσης :twisted:

Ευχαριστώ πολύ Μαράκι! Είμαι ήδη καλύτερα και συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να το ξεπεράσω ΕΓΩ πρώτα ώστε η ζωή μας να συνεχίσει κανονικά. Τώρα όλα καλά, πήγαμε εκδρομή στη Χαλκίδα παίξαμε και είμαστε πάλι μια χαρά.

Εμένα μου έχει μείνει μία μικρή μικρή στενοχωρίτσα ακόμα, που όμως φεύγει ώρα με την ώρα.

Από αύριο θα τον στείλω και παιδικό, ενώ έλεγα να το καθυστερήσω μία εβδομάδα. Δεν υπάρχει λόγος... Το παιδάκι μου είναι μια χαρά και η γιατρός μας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και το δόντι σιγά σιγά θα εμφανισθεί ξανά!

Almak, μάλλον δεν θα συμβεί το ίδιο και στο δικό σου δόντι ε; Ελπίζω να μην πόνεσες πολύ κι εσύ σαν τον Γιαννάκη μου. Άχου μωρέ είστε κι οι δύο κουτσοδοντάκια...

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση! :):):)

• 1 χρόνο μετά...

Μόλις χτές ο μικρός μου έπεσε και του βγήκε το ένα μπροστινό δοντάκι. Τον πήγα στο νοσοκομείο και είναι ολά εντάξει κατά τα άλλα, αλλά το δοντάκι μας πάει και το επόμενο θα βγεί σε 4-5 χρόνια. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση αισθητικής αποκατάστασης μέχρι να έρθει ο καιρός να βγεί το κανονικό μας δοντάκι;

Μόλις χτές ο μικρός μου έπεσε και του βγήκε το ένα μπροστινό δοντάκι. Τον πήγα στο νοσοκομείο και είναι ολά εντάξει κατά τα άλλα, αλλά το δοντάκι μας πάει και το επόμενο θα βγεί σε 4-5 χρόνια. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση αισθητικής αποκατάστασης μέχρι να έρθει ο καιρός να βγεί το κανονικό μας δοντάκι;

Η μικρή μου από 1,5χρ. έπεσε και ξερίζωσε τα δύο πάνω μπροστινά της δοντάκια. Οι γιατροί που είχα ρωτήσει τότε μου είχαν πει ότι υπάρχει αισθητική αποκατάσταση αλλά θα πρέπει να γίνει μετά τα 4 χρόνια της (περίπου τώρα δλδ) γιατί τα μικρά παιδάκια δε μπορουν να συνεργαστούν στο να τους πάρουν μέτρα. Αν καταπιούν το υγρό που βάζουν για τα μέτρα είναι επίσης επικινδυνο. Δεν ξέρω αν σου έχουν πάρει ποτε μέτρα για δόντι εσένα αλλά είναι που σου βάζουν ένα σίδερο σαν γνάθο στο στόμα που πάνω έχει ένα υγρό . Στο κρατάνε στο στόμα για λίγη ώρα, εσύ πρέπει να μη κουνιέσαι, και σε λίγο το υγρό σταθεροποιείται και στο ξεκολάνε. Ετσι πέρνουν τα μέτρα. Η μικρή μου εμένα αποκλείαται να συνεργαστει, εδώ για φθορίωση την πάω και δεν καθεται, που να της βάλουν και αυτό το πράγμα στο στόμα, θα κάνει εμμετό σίγουρα. Εγώ αν και τότε σκεφτόμουν να της το κάνω τώρα συνίθησα την εικόνα της και μου φαίνεται και χαριτωμένη οπότε δεν της κάνω τίποτα. Νόμιζα ότι στον παιδικό που θα πάει θα της δημιουργήσουν πρόβλημα τα άλλα παιδάκια αλλά ευτυχώς τίποτα. Μου είχαν πει επίσης οι γιατροί ότι όταν αρχίσει να μιλάει πιθανόν, λόγω της έλλειψης των δοντιών, να ψευδίζει αλλά με το που θα βγάλει δόντια θα μιλάει κανονικά. Ευτυχώς ούτε ψευδίζει.

Σε καταλαβαίνω πως νιώθεις αλλά θα περάσει. Ευτυχώς να λες που έσπασε το πρώτο δοντάκι και όχι το μόνιμο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι φρέσκο το γεγονός και ακόμη δε μπορώ να το πιστέψω, άσε δε τις τύψεις που νοιώθω που το άφησα να συμβεί αυτό. Σκεφτόμουν και εγώ οτι άμα πάει στον παιδικό τα παιδιά θα τον κοροιδεύουν, αλλά είναι παρήγορο που διαβάζω ότι κάτι τέτοια δε συμβαίνει στην περίπτωση σας. Και έχω επίσης και το άγχος με την ομιλία γιατί ο μικρός μου τώρα αρχίζει να μιλάει. Ελπίζω όλα τα πάνε καλά.

• 5 months later...

Αχ κορίτσια.... ο μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες...

Την Δευτέρα γλίστρησε παίζοντας με την στράτα της μικρής και πέφτοντας στο πάτωμα έσπασε τις εσωτερικές γωνίες και των δυο μπροστινών δοντιών του... ευτυχώς δεν χτύπησε στα ούλα, δεν έσχισε χειλάκια ούτε πρίστηκε, ούτε έχει κάνει αιμάτωμα.

Εκείνος είναι στον κόσμο του... του λέω "Νικόλα, κάνε δοντάκια" και μου χαμογελάει όλο χαρά δείχνοντάς μου τα σπασμένα του δόντια. Τρώει, πίνει κανονικά...

Μίλησα με παιδίατρο και δυο παιδοδοντίατρους και μου είπαν πως στην ηλικία που είναι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως μεγαλώνοντας το παιδί να του τα τροχίσουν λιγάκι αλλά να μην ανησυχώ κατά βάση επειδή θα τα αλλάξει ούτως ή άλλως... Πολλά πιτσιρίκια λέει τα παθαίνουν αυτά !

Μήπως έχει κάποια από εσάς ανάλογη εμπειρία ?????

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Αν δείς εκεί που λεέι έσπασε το μπροστινό μας δοντάκι θα με βρείς ,Εγώ την πήγα σε παιδοδοντίατρο για καλό και για κακό της βάλανε και λιγάκι ριτίνη για να μην την ενοχλεί στην αρχή που ήταν άγριο αλλά τα ίδια μου είπαν και εμένα θα κάνουμε υπομονή μέχρι να μεγαλώσει και να τα αλλάξει.

Να σου πω την αμαρτία μου την λυπάμαι γιατί και εμένα τα 2μπροστινά μου θήκες είναι μια και τα έχω σπάσει και είναι λιγάκι ταλαιπωρία.:roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...