Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

κοριτσια αυτο που λετε γαι το λιπαρο γαλα το ειχα διαβασει κι εγω, αλλ εμενα η μπουμπου οσο και αν την αφησω στο ενα στηθος ποτε δεν χορταινει... θελει παντα και απο το αλλο.... αφου καμια φορα δε βγαζει αλλο γαλα το αμοιρο το στηθος!!!!!!!!!!!! τι να κανω? πειραζει? ποτε θα ξεκινησει να τρωει μονο απο το ενα στηθος? ή δε γινεται παντα αυτο?

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχω 2 μερες που προσπαθω με αντλησεις αλλα καμια προοδο.Το μωρο δεν κοιμαται καθολου, ολη μερα δειχνει να πειναει αλλα γαλα δεν πινει.

Σημερα ειναι με 2 μπουκαλια των 140, απο 60γρ δικο μου κ το υπολοιπο ξενο.Βεβαια ολο το βραδι ανα 1 ωρα θηλαζω.Στις 4 ηπιε το 2ο μπουκαλι και στις 5 30 δεν αντεξα εδωσα φρουτο.Εφαγε 1 αχλαδι + 1/2 μηλο και 1 κουταλια ρυζαλευρο κι ετσι κοιμηθηκε λιγο κα ξεκουραστηκα κι εγω.Περιμενω να ξυπνησει να θηλασω κι ετσι δεν θελω να βαλω θηλαστρο..Ειμαι κουρασμενη κ φοβαμαι μηπως αφηνω νηστικο το μωρο.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

κοριτσια αυτο που λετε γαι το λιπαρο γαλα το ειχα διαβασει κι εγω, αλλ εμενα η μπουμπου οσο και αν την αφησω στο ενα στηθος ποτε δεν χορταινει... θελει παντα και απο το αλλο.... αφου καμια φορα δε βγαζει αλλο γαλα το αμοιρο το στηθος!!!!!!!!!!!! τι να κανω? πειραζει? ποτε θα ξεκινησει να τρωει μονο απο το ενα στηθος? ή δε γινεται παντα αυτο?

αν το μωρό δείχνει ότι δεν χορταίνει από το ένα μόνο, και θέλει και το άλλο, όπως το δικό σου, τότε το δίνουμε και το δεύτερο.

Αλλά δεν χρονομετράμε, ούτε διακόπτουμε το μωρό εκεί που τρώει ευχαριστημένο για να του αλλάξουμε στήθος στα 15 λεπτά ακριβώς όπως προτείνουν πολλές μαίες και παιδίατροι.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Εχω 2 μερες που προσπαθω με αντλησεις αλλα καμια προοδο.Το μωρο δεν κοιμαται καθολου, ολη μερα δειχνει να πειναει αλλα γαλα δεν πινει.

Σημερα ειναι με 2 μπουκαλια των 140, απο 60γρ δικο μου κ το υπολοιπο ξενο.Βεβαια ολο το βραδι ανα 1 ωρα θηλαζω.Στις 4 ηπιε το 2ο μπουκαλι και στις 5 30 δεν αντεξα εδωσα φρουτο.Εφαγε 1 αχλαδι + 1/2 μηλο και 1 κουταλια ρυζαλευρο κι ετσι κοιμηθηκε λιγο κα ξεκουραστηκα κι εγω.Περιμενω να ξυπνησει να θηλασω κι ετσι δεν θελω να βαλω θηλαστρο..Ειμαι κουρασμενη κ φοβαμαι μηπως αφηνω νηστικο το μωρο.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς πεινάει αλλά γάλα δεν πίνει? :confused:Όταν είναι στο στήθος παρακολουθείς ότι καταπίνει? Μετά δίνεις συμπλήρωμα και ενώ θεωρείς ότι πεινάει δεν θέλει το ξένο? Αν το μωρό αφήνει το στήθος αλλά δείχνει πεινασμένο θα πρέπει να πιει ξένο αν δεν το θέλει θα πρέπει να δεις το γιατί. Μήπως να μιλήσεις με τον/την παιδίατρο σχετικά και να σου δώσει κάποιο άλλο γάλα. Σε καμία περίπτωση το μωρό δεν πρέπει να μένει πεινασμένο... το βράδυ στο τελευταίο γεύμα θηλασμού δίνεις και συμπλήρωμα δικό σου ή ξένο γιατί το να ξυπνάει κάθε μια ώρα είναι πολύ και δείχνει ότι το μωρό πεινάει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις κάποια βελτίωση σε δυο μέρες τα αποτελέσματα θα τα αξιολογείς ανά εβδομάδα.

ναι ναι ξερω δεν χρονομετρω... συνηθως τη βαζω απο το ενα τρωει τρωει ρευεται κανα δυο φορες (τα κανει - σχεδον παντα!!!!!!!!!) και μετα τη βαζω απο το αλλο........ μας παιρνει 1 ωρα παντα ομως... πολυ δεν ειναι...????? αλλα με ολες αυτες τις διακοπες που ειπα......

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

ΠΡΟΣ: AGLAIA

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας. Μαζί με την ερώτηση είναι απαραίτητο να δίνετε και μερικές ακόμη πληροφορίες για να σας παρέχεται η υποστήριξη που ταιριάζει στην περίπτωσή σας:

Αν δεν θέλετε να δημοσιεύσετε τα παρακάτω στοιχεία, αρκεί να μου τα στείλετε με πμ.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος : 40 (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ)

Β. Το φύλο του βρέφους : ΑΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: ΡΑΧΙΑΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΟΝΟΥ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: ΕΜΦΑΝΙΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΞΕΛΘΕΙ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ 4 ΗΜΕΡΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΙΚΤΕΡΟ, ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΗΛΙΟΣ ΕΔΩ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ).

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΝΑΙ, ΓΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ,ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΙΘΑΝΗΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες:

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2940.

3 ΗΜΕΡΑ: 2920

14 ΗΜΕΡΑ: 3220

32 ΗΜΕΡΑ: 4220

60 ΗΜΕΡΑ: 5180

65 ΗΜΕΡΑ: 5230

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10 ΓΕΥΜΑΤΑ/24ΩΡΟ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: 6-8 ΘΗΛΑΖΕΙ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ. ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ 20-30 ml, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ 60-70 ml. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 30-40 ml (ΕΧΟΥΜΕ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ).

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο): ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 100-300. ΠΡΙΝ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΣΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 100 ml ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ 10 ΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2 ΜΗΝΑ ΤΟ MINI ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ MEDELA (MONO).

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΤΡΩΓΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ. ΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΕΙΧΑΝ ΠΡΗΣΤΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ.

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο:

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. ΤΩΡΑ 5-6 ΦΟΡΕΣ/24 ΩΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ 6-8/24 ΩΡΟ.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: ΤΩΡΑ 4-6 ΦΟΡΕΣ/24 ΩΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ 8-10/24 ΩΡΟ.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... :

Α. ΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΘΗΛΑΣΑΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

Β. ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ 10ΗΜΕΡΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΚΛΑΙΓΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΔΩΣΑΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΡΕΜΗΣΕ.

Γ. ΓΙΑ 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΗΛΑΣΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ.

Δ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΤΡΩΓΕ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΠΤΥΣΟΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΙΑ ΑΤΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΕΛΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΜΕ ΥΠΟΨΙΑ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ.

Ε. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΘΗΛΑΖΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ 70 ml , ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑΜΕ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ. ΤΟΥ ΔΙΝΑΜΕ 70 ml ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ, ΟΤΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ.

ΣΤ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΟΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΘΕΛΕΙ.

Ζ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ S-26 HA ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ S-26 GOLD, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗΝ 20 ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΑΣ, ΛΟΓΩ ΚΟΛΙΚΩΝ.

Η. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ S-26 HA, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ HUMANA-HA-1, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΠΙΝΕΙ 10-20 ml ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

ΠΡΟΣ: AGLAIA

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες:

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2940.

3 ΗΜΕΡΑ: 2920

14 ΗΜΕΡΑ: 3220

32 ΗΜΕΡΑ: 4220

60 ΗΜΕΡΑ: 5180

65 ΗΜΕΡΑ: 5230

Το μωρό αναπτύσσεται πολύ καλά και από τις ζυγίσεις φαίνεται ότι πίνει περίπου ένα λίτρο γάλα το 24ωρο.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10 ΓΕΥΜΑΤΑ/24ΩΡΟ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: 6-8 ΘΗΛΑΖΕΙ

Γιατί δεν θηλάζει σε όλα;

Δεν θέλει το ίδιο να θηλάσει ή η μητέρα προτιμά να το θηλάζει λιγότερες φορές;

Αν θηλάζει σε όλα, μπορεί μια χαρά να καλύπτει τις ανάγκες του.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ. ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ 20-30 ml, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ 60-70 ml. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 30-40 ml (ΕΧΟΥΜΕ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ).

Γιατί το ζυγίζετε σε κάθε γεύμα;

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο): ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 100-300. ΠΡΙΝ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΣΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 100 ml ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.

Κρίνοντας από την ανάπτυξη του μωρού, φαίνεται ότι τρώει καλά και παίρνει ικανοποιητικό βάρος.

Γιατί του δίνετε συμπλήρωμα;

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ 10 ΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2 ΜΗΝΑ ΤΟ MINI ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ MEDELA (MONO).

Αυτό το θήλαστρο είναι χρήσιμο για να αφήσετε κάποιο γεύμα στο μωρό όταν η μαμά πρόκειται να απουσιάσει.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. ΤΩΡΑ 5-6 ΦΟΡΕΣ/24 ΩΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ 6-8/24 ΩΡΟ.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: ΤΩΡΑ 4-6 ΦΟΡΕΣ/24 ΩΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ 8-10/24 ΩΡΟ.

Πολύ καλά, το μωρό τρέφεται ικανοποητικά.

Γ. ΓΙΑ 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΗΛΑΣΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ.

Πόσο διήρκησε το διάστημα των αντλήσεων; Από τα παραπάνω κατάλαβα ότι το παιδί θηλάζει και η μητέρα δεν αντλεί πλέον. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος για να μη δίνω συμβουλές που βασίζονται σε παρανοήσεις.

Ε. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΘΗΛΑΖΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ 70 ml , ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑΜΕ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ. ΤΟΥ ΔΙΝΑΜΕ 70 ml ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ, ΟΤΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ.

Το απόγευμα μειώνονται τα επίπεδα της προλακτίνης και το γάλα είναι λιγότερο από το πρωί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει ή ότι χρειάζεται συμπλήρωμα. Σημαίνει απλά ότι το μωρό μπορεί να κάνει περισσότερο γεύματα για να διεγείρει την παραγωγή.

Θα μπορούσατε απλώς να θεωρήσετε ότι το πρωί περισσεύει το γάλα λόγω αυξημένης προλακτίνης και το απόγευμα η παραγωγή είναι κανονική.

Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία του θηλασμού.

Αν η μητέρα κοιμηθεί το μεσημέρι, ίσως διαπιστώσει ότι το απόγευμα είναι καλύτερα.

ΣΤ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΟΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΘΕΛΕΙ.

To μωρό φαίνεται να αναπτύσσεται πολύ καλά. Δεν νομίζω ότι έχετε λόγο να ανησυχείτε. Δεν είναι μηχανή για να χρειάζεται κάθε μέρα ακριβώς την ίδια ποσότητα γάλακτος. Τα παιδιά παρουσιάζουν άλματα ανάπτυξης και περιόδους ύφεσης της ανάπτυξης. Αυτό είναι το φυσιολογικό.

Ζ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ S-26 HA ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ S-26 GOLD, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗΝ 20 ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΑΣ, ΛΟΓΩ ΚΟΛΙΚΩΝ.

Νομίζω ότι το μωρό σας δεν χρειάζεται κανενός είδους συμπλήρωμα.

Η. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ S-26 HA, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ HUMANA-HA-1, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΠΙΝΕΙ 10-20 ml ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

Αφού δεν το θέλει γιατί του το δίνετε;

Με το ζόρι να πάρει συμπλήρωμα;

Από όσα γράφετε μέχρι τώρα, φαίνεται ότι το μωρό τα πηγαίνει πολύ καλά. Νομίζω ότι ανησυχείτε χωρίς λόγο γιατί οι φυσιολογικές εναλλαγές στη συμπεριφορά τους σας φαίνονται απόκλιση από το κανονικό. Όμως το κανονικό παρουσιάζει φυσιολογικά μεγάλη διακύμανση.

Νομίζω ότι η παιδίατρός σας σας έχει πείσει για την αναγκαιότητα του συμπληρώματος.

Ο πιο κοντινός σας παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού βρίσκεται στην Καβάλα (Βαγγέλης Αργυρίου). Θα σας πρότεινα να τον επισκεφθείτε μία φορά για να αξιολογήσει το μωρό και το θηλασμό από κοντά και να σας καθησυχάσει.

Καλή συνέχεια!:)

Καταρχήν κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας :-).

Η μικρή τελικά ανέβασε ίκτερο 12,6. Η γιατρός μου είπε να την θηλάζω την ημερα κάθε μία ώρα και το βράδυ κάθε τρείς, να την βάζω στον "ήλιο" (ατυχία με τον καιρό) και να επαναλάβουμε την εξέταση την Κυριακή το πρωί. Προσωπικά έχω και την ανασφάλεια του αν το γάλα φτάνει,μήπως δεν τρεφόταν καλά γιαυτό και ανέβασε ίκτερο... Στο μαιευτήριο θήλαζε 45-50' και της έδινα για 25' περίπου από κάθε στήθος. Τώρα την αφήνω στο ίδιο στήθος (άλλαξα και δεν ξέρω αν είναι σωστό) αλλά τρώει για πιο λίγο -35'- μετά πέφτει σε λήθαργο. Το βάρος της είναι σχεδόν σταθερο στα 3070. Θήλαστρο δεν έχω ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και κάπως το φοβάμαι κυρίως για τον κόπο.(πάλι άνευ κόπου τα θέλω όλα). Ευχαριστώ πάντως και πάλι !!

Ο ικτερος δεν ανεβαινει απο ελλειψη γαλακτος, αλλες ειναι οι αιτιες. Η θεραπεια του απαιτει υγρα και πιο υγρο γαλα αποτο μητρικο δεν υπαρχει.

Το οτι εχει συννεφια δε σημαινει οτι δεν υπαρχει και ηλιος. Βαζε το μωρο κοντα στο παραθυρο και κανε οπως σου ειπε η παιδιατρος.

Και μην αγχωνεσαι, εγω το γιο μου με 12,5 τον πηρα απο το μαιευτηριο.

Εξεταση κανατε παλι?

Κορίτσια στην τελευταία κένωση τα κακάκια της μικρής μου μύριζαν άσχημα, σαν ψαρίλα. Τι μπορεί να σημαίνει?

Μονο μητρικο πινει? τρωει και κατι αλλο?

k9Tap3.png

Αγαπητή Κριστίνα

Εδώ και μερικές μέρες σταμάτησα να δίνω μπουκάλι συμπλήρωμα δικό μου στη μικρή. Αυτό το έκανα γιατί τις προηγούμενες μέρες της έδινα το μπουκάλι και δεν το ήθελε. Έτσι αποφάσισα να μην της ξαναδώσω.

Την ημέρα θέλει σχεδόν κάθε μια ώρα να τρώει. Το πρόβλημα είναι ότι τρώει μόνο από το ένα στήθος. Το αφήνει μόνη της και σε καμια περίπτωση δεν μπορώ να την πείσω να φάει από το άλλο. Ρίχνει έναν μικρό υπνάκο και μετά ξαναπεινάει, οπότε της δίνω από το άλλο στήθος.

Μέχρι τώρα το βράδυ έτρωγε στις 10.30-11.00 σηκωνότανε 2 με 3 μεταμεσονύχτια για μια μπουκια και μετά στις 6-7 το πρωί. Εχθές όμως έτρωγε κάθε μιαμιση ώρα και το βράδυ. Είναι φυσιολογικό; Μήπως δεν της φτάνει το γάλα μου; Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν νομίζω να την έπαιρνε ο ύπνος αν πεινούσε καθότι είναι πολύ φαγανή.

Η μικρή διανύει τη 12η εβδομάδα της. Μήπως είμαστε σε άλμα ανάπτυξης;

Ραντεβού με τη γιατρό έχουμε στις 10 Φεβρουαρίου. Την τελευταία φορά ήταν 5.500. Μια πρόχειρη ζύγιση που έκανα εγώ στο σπίτι την έδειξε πάνω από 6 κιλά.

Αλλωστε κακκακια και τσισάκια κάνει αρκετά.

'Εσυ τι λες;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είστε σε φάση προσαρμογείς ...και τα πάτε μια χαρά Το γεγονός ότι κάνει μικρά και συχνά γεύματα μπορεί να συνδέεται και με την |ΓΟΠ και με άλμα ανάπτυξης όπως και να έχει πιστεύω ότι θα είναι προσωρινό. Θα στρώσει σε λίγο καιρό και δεν θα ζητάει τόσο συχνά οπότε μην αλλάζεις κάτι. Είναι πολύ σημαντικό που βγάλατε το μπουκάλι από το παιχνίδι και αν είναι να της το δίνεις λόγω απουσίας προτίμησε να το κάνεις κάποιος άλλος και όχι εσύ. Με τις αντλήσεις πως τα πας? Ρωτάω γιατί ήθελες να αποθηκεύεις γάλα για περίπτωση απουσίας. Αν έχεις μαζέψει αρκετό μπορείς να δοκιμάσεις σιγά σιγά να κόψεις κάποιες αντλήσεις για να ξεκουραστείς και λίγο και να κάνετε και ένα πρόγραμμα αποκλειστικού θηλασμού για κάποιο διάστημα και μετά αν χρειαστείς κάνεις κάποια άντληση μόνο για να έχεις γάλα καβάτζα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα με την ανάπτυξη του μωρού αφού οι πάνες είναι οκ. :D

Της κάναμε χτες άλλη μια μέτρηση και ο ίκτερος κατέβηκε στο 11,2. Οπότε πάμε καλά. Αυτό που μένει ως θέμα είναι το βάρος. Οι μετρήσεις είναι οι εξής:

1. 14/1 Γεννήθηκε 3310

2. 17/1 2970 (δεν ξέρω αν ήταν αποκλειστικός ο θηλασμός όπως είχα ζητήσει ...)

3. 18/1 3080 (βγήκαμε απο κλινική)

4. 20/1 3050 (ηρθε η ζυγαριά σπίτι)

5. 21/1 3050

6. 22/1 3070 (ικτερος 12,6)

7. 23/1 3160

8. 24/1 3160 (ικτερος 11,2)

9. 25/1 3170

κανονικά θα έπρεπε να πλησιαζει αν όχι να έχει φτασει το βάρος γέννησης.

Όσο για πάνες, αλλάζουμε σχεδόν μετα από κάθε γευμα γιατι κανει κακά. Τσίσα όμως δεν έχει και πάρα πολλά ...νομίζω. Κάτι δεν πάει καλά...

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Η μικρή διανύει τη 12η εβδομάδα της. Μήπως είμαστε σε άλμα ανάπτυξης;

πιθανότατα.

στους 3 μήνες υπάρχει άλμα ανάπτυξης, που σε μας ήταν το πιο έντονο από όλα, η κόρη μου για 3 μέρες έτρωγε κάθε 1 ώρα! Μετά σιγά σιγά επανήλθε στα συνηθισμένα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μέχρι τώρα έκανα άντληση μετά το μεταμεσονύχτιο τάισμα, εφόσον ο επόμενος θηλασμός θα ήταν μακριά και έτρωγε μόνο από το ένα στήθος. Κατάφερνα να βγάζω μέχρι και 90γρ και από τα δύο. Πολύ καλό για μένα.Εχθές όμως με αυτό το ωράριο δεν έκανα άντληση.

Από τις 17 του μηνός που έχουμε σταματήσει και το μπουκάλι μέχρι τώρα έχω καταφέρει να αποθηκευσω τρια γεύματα. Καλά είναι με τόσο άστατο ωράριο της μικρής.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Aglaia προσπαθω να αυξησω την παραγωγη μου σε γαλα κ πραγματικα η ΚΡΙΣΤΙΝΑ με τις συμβουλες της με βοηθησε.Θα ηθελα ομως και τη δικη σου βοηθεια σε ενα θεμα.

Ενοικιασα το symphony κ εχω 6 μερες που κανω αντλησεις.Τις πρωτες μερες εβγαζα 20γρ σιγα σιγα πηγαν 40 με 60 και απο τα 2 στηθη.Δεν ξερω αν ειναι ικανοποιητικη αυτη η ποσοτητα.Βαζω το μωρο στο στηθος οταν πειναει κι οταν δω να ζοριζεται του δινω μπουκαλι δικο μου αντλημενο εκτος αν δεν εχω βγαλει αρκετο οποτε του δινω σκονη.

Το προβλημα μου ειναι οτι ο μικρος εχει ταυτησει το στηθος με πιπιλισμα κ υπνο,γιατι μονο ετσι κοιμαται,και οταν παω να τον βαλω στο στηθος ειναι φορες που δεν το δεχεται με τιποτα ομως.Νομιζω αυτο το κανει πιο εντονα τωρα που του δινω μητρικο με μπουκαλι.Γιατι τα θελει ολα και δικο μου γαλα και γρηγορη ροη.

Πως να το χειριστω ωστε να μην χρειαζεται καθολου το μπουκαλι και να θηλαζει μονο?

Να συνεχισω τις αντλησεις?

Και κατι ακομα.Τις περισσοτερες φορες αντλω λιγο γαλα περιπου 40γρ αλλα ειναι φορες που εχω το μωρο στο στηθος και τιναζεται το γαλα τοσο πολυ:!:.Ο αντρας μου το ειδε και δεν το πιστευε.Τέλικα φτανει το γαλα μου να ταισω το μωρο η αντιδρα ετσι γιατι θελει κι αλλο?Να σου πω πως σε 1 εβδομαδα γινεται 5 μηνων,ειναι 7100 κ το γαλα που τρωει(χωρις θηλασμο πριν)ειναι 120 με 140 δεν τρωει κ πολυ.

Ευχαριστω.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

Το μωρό αναπτύσσεται πολύ καλά και από τις ζυγίσεις φαίνεται ότι πίνει περίπου ένα λίτρο γάλα το 24ωρο.

Γιατί δεν θηλάζει σε όλα;

Δεν θέλει το ίδιο να θηλάσει ή η μητέρα προτιμά να το θηλάζει λιγότερες φορές;

Αν θηλάζει σε όλα, μπορεί μια χαρά να καλύπτει τις ανάγκες του.

ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Η' ΚΛΑΙΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ..

Γιατί το ζυγίζετε σε κάθε γεύμα;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ.

Κρίνοντας από την ανάπτυξη του μωρού, φαίνεται ότι τρώει καλά και παίρνει ικανοποιητικό βάρος.

Γιατί του δίνετε συμπλήρωμα; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Αυτό το θήλαστρο είναι χρήσιμο για να αφήσετε κάποιο γεύμα στο μωρό όταν η μαμά πρόκειται να απουσιάσει.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ? ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

Πολύ καλά, το μωρό τρέφεται ικανοποητικά.

Πόσο διήρκησε το διάστημα των αντλήσεων; Από τα παραπάνω κατάλαβα ότι το παιδί θηλάζει και η μητέρα δεν αντλεί πλέον. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος για να μη δίνω συμβουλές που βασίζονται σε παρανοήσεις.

2-3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

ΤΩΡΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΛΕΙ.

Το απόγευμα μειώνονται τα επίπεδα της προλακτίνης και το γάλα είναι λιγότερο από το πρωί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει ή ότι χρειάζεται συμπλήρωμα. Σημαίνει απλά ότι το μωρό μπορεί να κάνει περισσότερο γεύματα για να διεγείρει την παραγωγή.

Θα μπορούσατε απλώς να θεωρήσετε ότι το πρωί περισσεύει το γάλα λόγω αυξημένης προλακτίνης και το απόγευμα η παραγωγή είναι κανονική.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΟΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΔΕΙΟ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία του θηλασμού.

Αν η μητέρα κοιμηθεί το μεσημέρι, ίσως διαπιστώσει ότι το απόγευμα είναι καλύτερα.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 19 ΩΡΕΣ ΤΟ 24/ΩΡΟ.

To μωρό φαίνεται να αναπτύσσεται πολύ καλά. Δεν νομίζω ότι έχετε λόγο να ανησυχείτε. Δεν είναι μηχανή για να χρειάζεται κάθε μέρα ακριβώς την ίδια ποσότητα γάλακτος. Τα παιδιά παρουσιάζουν άλματα ανάπτυξης και περιόδους ύφεσης της ανάπτυξης. Αυτό είναι το φυσιολογικό.

Νομίζω ότι το μωρό σας δεν χρειάζεται κανενός είδους συμπλήρωμα.

Αφού δεν το θέλει γιατί του το δίνετε;

Με το ζόρι να πάρει συμπλήρωμα;

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΙΟ.

Από όσα γράφετε μέχρι τώρα, φαίνεται ότι το μωρό τα πηγαίνει πολύ καλά. Νομίζω ότι ανησυχείτε χωρίς λόγο γιατί οι φυσιολογικές εναλλαγές στη συμπεριφορά τους σας φαίνονται απόκλιση από το κανονικό. Όμως το κανονικό παρουσιάζει φυσιολογικά μεγάλη διακύμανση.

Νομίζω ότι η παιδίατρός σας σας έχει πείσει για την αναγκαιότητα του συμπληρώματος.

Ο πιο κοντινός σας παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού βρίσκεται στην Καβάλα (Βαγγέλης Αργυρίου). Θα σας πρότεινα να τον επισκεφθείτε μία φορά για να αξιολογήσει το μωρό και το θηλασμό από κοντά και να σας καθησυχάσει.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΛΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ? ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΜΕΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ. ΤΟ ΤΣΕΜΕΝΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ? Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ?

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ. ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΡΟ?

Καλή συνέχεια!:)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Δεν ξέρω αν τα μικρά και συχνά γεύματα οφείλονται στη ΓΟΠ, γιατί και πριν είχε ΓΟΠ αλλα άλλο ωράριο φαγητου. Όταν της έδινα συμπλήρωμα ξένο έκανε τρίωρα τη μέρα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δεν ξέρω αν τα μικρά και συχνά γεύματα οφείλονται στη ΓΟΠ, γιατί και πριν είχε ΓΟΠ αλλα άλλο ωράριο φαγητου. Όταν της έδινα συμπλήρωμα ξένο έκανε τρίωρα τη μέρα.

Το μωρό τώρα που θηλάζει είναι σε θέση να ελέγξει καλύτερα τη ποσότητα φαγητού που καταναλώνει και έτσι σταματάει όταν θέλει, με το μπουκάλι λόγω ροής δεν είναι εύκολο να το κάνει. Από την άλλη θέλει περισσότερη ώρα να χωνέψει το ξένο απ' ότι το μητρικό. Φυσικά δεν αποκλείω και το άλμα ανάπτυξης. Τα πάτε πολύ καλά αυτό είναι σημαντικό. Υπομονή λοιπόν λίγο ακόμα ξέρω ότι είναι κουραστικό. Το πέρασα τότε το περνάω και τρεις μέρες τώρα γιατί λόγω πυρετού η μικρή δεν έχει ξεκολλήσει από πάνω μου (με το ζόρι πήγα τουαλέτα) σήμερα που είμαι στη δουλειά νιώθω σαν να έχει φύγει ένα κομμάτι από πάνω μου. Για τις αντλήσεις σε ρώτησα για να μη φορτίσεις το πρόγραμμά σου και με αυτές οπότε να κάνεις τη μια που λες είσαι οκ:-)

μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαΐα, θα σας φανούν χρησιμα τα εξής:

ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Η' ΚΛΑΙΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ..

Το γάλα παράγεται κατά την διάρκεια του θηλασμού. Όταν το στήθος είναι φουσκωμένο και βαρύ, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ότι αυτό το γάλα που βρίσκεται στο στήθος εκείνη τη στιγμή είναι περισσευούμενο, και παίρνει μήνυμα να ελλαττώσει την παραγωγή. Να βάζει η μαμά το μωρό στο στήθος με την πρώτη ένδειξη πείνας, και αν δεν χορτάσει, αφού αφήσει το στήθος μόνο του, ας προσφέρει και το άλλο στήθος. Όσο περισσότερη ώρα είναι στο στήθος το μωρό, τόσο αυξάνεται η παραγωγή, και το αντίστροφο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ.

Μην ζυγίζετε το μωρό, μόνο άγχος δημιουργεί.

Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό.

Το κριτήριο για το αν τρέφεται καλά, είναι να ουρεί 5-6 φορές την ημέρα (εφ'όσον είναι πάνω από 40 ημερών)

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ? ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

εδώ έχει πληροφορίες http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

αλλά προσωπικά αμφιβάλλω ότι το χρειάζεστε (βεβαίως δεν είμαι ειδικός)

Θα έλεγα απλά να επιμείνετε στο στήθος και η παραγωγή σε λίγες μέρες θα αυξηθεί, που απ'ό,τι κατάλαβα δεν χρειάζεται μεγάλη αύξηση

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 19 ΩΡΕΣ ΤΟ 24/ΩΡΟ.

Θηλάζει ξαπλωμένη στο πλάι; Είναι η πιο ξεκούραστη στάση, και μπορεί να κοιμηθεί παράλληλα

jv42p3.png

DfUyp2.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ PALLADIN.

ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ. ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ PALLADIN.

ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ. ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Το μωρό έχει συνηθίσει στο μπιμπερό και είναι λογικό τις απογευματινές ώρες που η ροή στο στήθος είναι μειωμένη και χρειάζεται να κάνει το μωρό περισσότερα γεύματα να κουράζεται! Αν αρχίσετε να μειώνετε σιγά σιγά το μπιμπερό, το μωρό θα συνηθίσει στο γεγονός ότι γάλα υπάρχει μόνο στο στήθος! Δεν είναι τεμπελάκος! Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά, ακόμα και μπιμπερό να μην είχε πάρει είναι πολύ συχνό τα μωρά σε αυτή την ηλικία να "παλεύουν" στο στήθος, ειδικά το απόγευμα. Είναι η πιο δύσκολη ώρα!

Αρχίστε από τώρα τη μείωση στην ποσότητα σκόνης που δίνετε και να είστε σταθεροί σε αυτή τη μείωση για μερικές μέρες (3-4 μέρες). Μετά προχωράτε σε περισσότερη μείωση. Σε κάθε γεύμα ξεκινάτε πρώτα από το στήθος, αφήνετε το μωρό όσο θέλει, όταν αφήσει το στήθος το σηκώνετε να ρευτεί και αλλάζετε στήθος. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται και όσο το μωρό εξακολουθεί να είναι συνεργάσιμο. Αν είναι πολύ νευρικό, ίσως να χρειάζεται περισσότερο ρέψιμο, κάντε το καμιά βόλτα στον ώμο ή γυμναστική σηκώνοντας τα ποδαράκια του στην κοιλίτσα και δοκιμάστε πάλι θηλασμό. Μετά από όοοολα αυτά, δώστε αν χρειάζετε συμπλήρωμα μειωμένο απ' ότι συνήθως και αν μετά το συμπλήρωμα πεινάει κι άλλο, το ξαναβάζετε στο στήθος, μέχρι να χορτάσει ή να κοιμηθεί. Σε λίγες μέρες θα κόψετε το συμπλήρωμα!

Η μαμά ας δοκιμάσει την ξαπλωτή στάση θηλασμού, ειδικά το μεσημέρι και τη νύχτα, για να κοιμάται και να ξεκουράζεται περισσότερο! Ξαπλωμένη στο πλάι, με ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι και όχι τον ώμο της, το κάτω χέρι να μπορεί να μπει κάτω από το μαξιλάρι. Να σφηνώσει άλλο μαξιλάρι στην πλάτη της και ένα ανάμεσα στα γόνατα, για να μην πιαστεί. Το μωρό επίσης στο πλάι, παράλληλα με τη μαμά, με το αυτί, ώμο, γοφό του σε ευθεία, το κεφάλι κοντά και στο ύψος του στήθους, το φέρνει κοντά της και αφού πιάσει σωστά, του στερεώνει ένα μαξιλάρι ή μια πετσέτα σε ρολό στην πλατούλα του για να μη γυρίσει ανάσκελα. Έτσι μπορούν να θηλάσουν και να κοιμηθούν και οι δύο! Δεν χρειάζεται να το σηκώσει για ρέψιμο, μόνο αν δυσανασχετήσει το μωρό να το σηκώσει, στη στάση αυτή δεν καταπίνει πολλύ αέρα!

Το ζύγισμα πριν και μετά το γεύμα δεν είναι αξιόπιστη ένδειξη του πόσο γάλα τρώει το μωρό. Θα μετράτε βρεγμένες πάνες της ημέρας για να ξέρετε αν τρώει σωστά!

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΜΑ.ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΔΕ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5-10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ (ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ!!!!!) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΙΛΕΠΤΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΧΝΑ, ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΑ ΤΡΙΩΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ.(ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΖΕΙ!) ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΑΛΛΟ (ΟΥΤΕ ΣΤΗΘΟΣ ΟΥΤΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ). ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ.

ΑΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ.

ΘΑ ΣΚΑΣΩ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΥ ΣΤΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΗ ΠΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

HELP

Jimn71, γιατί δεν κάνετε αυτό που προτείνει η Αγλαΐα;

Από το βάρος και τις πάνες, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, απ' την άλλη εσύ θεωρείς το χρόνο που μένει το μωρό στο στήθος λίγο και το συμπλήρωμα που πίνει επίσης λίγο (και πραγματικά 100-300 ml δεν είναι και πάρα πολλά και εύκολα κόβονται). Ίσως η γκρίνια του μωρού να μην οφείλεται σε πείνα...

Δεν ξέρω αν το βάζεις στο στήθος με την πρώτη ένδειξη πείνας (δηλαδή, μόλις ξυπνάει ή όταν πιπιλάει τα χέρια ή όταν είναι ανήσυχο), γιατί το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας και για μερικά μωρά, όταν φτάνουν στο κλάμμα είναι δύσκολο να συνεργαστούν...

Και πάλι, καλύτερα να σας δει κάποιος που ξέρει από κοντά! 5-10 λεπτά ενεργού θηλασμού, όταν δηλαδή το μωρό θηλάζει ζωηρά και πιάνει σωστά τη θηλή, για μερικά μωρά είναι υπέραρκετά για να πάρουν το γάλα που χρειάζονται! Όμως πρέπει να δει το μωρό να θηλάζει κάποιος που γνωρίζει για να σου πει αν ανήκει σε αυτή την κατηγορία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...