Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Είμαι πολύ χαρούμενη. Από εχθές η μικρή πίνει μόνο μητρικό γάλα και χορταίνει γιατί κοιμάται αρκετά. Μπουκάλι μόνο 100γρ. δικό μου. Μάλλον δεν της χρειάζεται πια.

Τι να κάνω για να διατηρήσω το γάλα μου και να το αυξήσω λίγο ακόμη ώστε να μαζεύω για όταν δεν θα είμαι σπίτι; Να συνεχίσω τη μαγιά και τις αντλήσεις; Αν ναι πότε να αντλώ; Αμέσως μετά το θηλασμό είναι καλά;

Το πρόβλημα είναι ότι η μικρή έχει ακατάστατο ωράριο φαγητού και φοβάμαι μη ζητήσει να φάει ξανά αμέσως μετά από κάποια άντληση. Θα βρει τίποτα ή θα απογοητευθεί και ενώ τώρα δέχεται το στήθος μου μετά δεν θα το θέλει;

Επιπλέον δυο βράδια τώρα με τσάκισε στα ξενύχτια και δεν άντεξα να κάνω νυχτερινή άντληση και πέρασε το τετράωρο. Θα προκύψει πρόβλημα στο γάλα; Θα με πάει ξανά πίσω σε μείωση; Τι να προσέξω από εδώ και πέρα ώστε να μην μου ξανασυμβεί το ίδιο με τη μείωση;

:D:D:D

Κράτα το πρόγραμμα που έχεις για άλλες 3-4 μέρες και μετά αρχίζεις να κόβεις αντλήσεις σιγά σιγά . Κόβεις μια άντληση παρακολουθείς3-4 μέρες και πάει λέγοντας. Αν θέλεις να αντλείς για να έχεις γάλα καβάτζα μετά τον θηλασμό είναι μια χαρά. Μπορείς να το κάνεις πρωινή ώρα που η παραγωγή είναι στα φόρτε της ή όταν κοιμάται το μωρό. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό απλά αν έχεις κάνει την άντληση λίγο πριν το θηλασμό ενδεχομένως η ροή να είναι κάπως μειωμένη οπότε και το μωρό να ζοριστεί λίγο.

Το μωρό σου σε ξενύχτησε και θήλαζε υποθέτω, οπότε δεν υπάρχει θέμα απεναντίας καλύτερα (για την παραγωγή σου όχι για τον ύπνο σου)

ζυγίζεις το μωρό και μετράς 5-6 πάνες για να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι όλα οκ....

νομίζω ότι τώρα πια είσαι σε θέση να καταλάβεις τη σχέση αυξημένη ζήτηση – αυξημένη παραγωγή. Αν το μωρό σου το θηλάζεις όσο και όποτε θέλει δεν θα υπάρχει θέμα. Αν το μωρό σου δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό προσφέρεις εσύ το στήθος για να είσαι σίγουρη. Καλή συνέχεια και προσοχή μη φθάσεις στο άλλο άκρο της υπερπαραγωγής γι'αυτό σου γράφω να κόβεις σιγά σιγά τις αντλήσεις και την μπυρομαγιά....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κριστίνα καλό μεσημέρι,

Είχα δει μία κάποια μείωση, αλλά μετά από κάποιες κινήσεις "διορθωτικές", η κατάσταση είχε βελτιωθεί.

Το πρόβλημα ξεκίνησε τελείως ξαφνικά την Παρασκευή και μάλιστα παραξενεύτηκα γιατί οι αντλήσεις μου ήταν εντάξει... Απλά πονούσα... Ο πόνος ευτυχώς από προχθές έχει μειωθεί στον αριστερό μαστό, του οποίου έχει ξεκοκκινήσει η θηλή, μετά από σοδόνερα, κρέμες, μελάνια, μείωση της έντασης στο θήλαστρο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Η παραγωγή από αριστερά λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο, κάπως πάει κι έρχεται...

Ναι, λοιπόν η μείωση ήταν τελείως ξαφνική με αυτή την έννοια. Το τελειωτικό χτύπημα, όμως, όπως είπα ήταν όταν με δάγκωσε και το μωρό. Άστα να πάνε!!!

Καλλιέργεια μου ζήτησε για να δούμε αν έχει περάσει στο γάλα κάποιο μικρόβιο και προκαλεί αυτόν τον πόνο στη θηλή... Άσε να μη σου πω, τί έγινε στο διαγνωστικό κέντρο και τί μου είπαν όταν έμαθαν ότι το μωρό είναι 7 μηνών και θηλάζει ακόμα (μάλλον θα πρέπει να το γράψω στο "τί άλλο θα ακούσω", άσε που με τρομοκράτησε ένας μ....ας γιατρός και καλά, λέγοντάς μου ότι ο οργανισμός μου έχει μπει σε διαδικασία αποθηλασμού;!)

Τί άλλο μπορεί να συμβαίνει βρε Κριστίνα;

Ευχαριστώ

Σε νιώθω απόλυτα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1327503#post1327503

έκανα όμως αυτοδιάγνωση για καντιντίαση και με βοήθησε πολύ το πόστ που σου έβαλα στην προηγούμενη απάντηση

Σε λίγες μέρες με την διατροφή ο πόνος υποχώρησε και πείρα και τα χάπια προληπτικά...

οι αντλήσεις κανονικά δεν πρέπει να πονάνε......εγώ εκείνη την εποχή δεν αντλούσα θήλαζα αλλά υπέφερα. Ευτυχώς είδα αποτελέσματα γρήγορα.

το μωρό μπαίνει στο στήθος?

Κριστίνα ευχαριστώ πού για τη στήριξη. Είναι πολύτιμη.

Το κακό είναι ότι δεν με ξενύχτησε τρώγοντας. Τα γεύματα της είναι αρκετά μειωμένα πια (6-7). 'Εχει ΓΟΠ και δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τις 7 το απόγευμα ως τις 2.30 το βράδυ γιατί της έρχονταν γουλιές στο στόμα. Υποθέτω ότι μαζί με αυτές θα είχε καούρες. Γ'αυτό το λόγο δεν κοιμάται πολύ ούτε μέρα (το πολύ τρεις ώρες σπαστά) ούτε νύχτα και είναι πολύ δύσκολο να έχω πρόγραμμα στις αντλήσεις.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σε λίγες μέρες με την διατροφή ο πόνος υποχώρησε και πείρα και τα χάπια προληπτικά...

οι αντλήσεις κανονικά δεν πρέπει να πονάνε......εγώ εκείνη την εποχή δεν αντλούσα θήλαζα αλλά υπέφερα. Ευτυχώς είδα αποτελέσματα γρήγορα.

το μωρό μπαίνει στο στήθος?

Ναι, το μωρό μπαίνει κανονικά στο στήθος. Αν και δεν συνεργάζεται πάντα... Το μεγάλο μας πρόβλημα...

Όσο για τις αντλήσεις, εσύ που είχες κάντιντα, πονούσες; Είχε μειωθεί το γάλα σου;

Διάβασα από το Σαββατοκύριακο αυτό που μου παραθέτεις και ενημερώθηκα καταλλήλως. Περιττό να σου πω ότι και παλαιότερα έκανα τη δίαιτα κατά της κάντιντα, αλλά είμαι πολύ επιρρεπής στα γλυκά... Αυτή τη φορά, τα έχω κόψει όλα, τρώω γιαούρτι πρόβειο, πίνω νερό, μόνο το grapefruit extract δεν έχω βρει... Και επίσης, είμαι χωρίς στηθόδεσμο και αφήνω το στήθος μου να στεγνώσει στον αέρα (καλά, όχι και στο μπαλκόνι, αλλά λέμε...).

Με τον πόνο στις θηλές, μειώνεται και το γάλα, βρε παιδί μου; Και πότε μπορεί να επανέρθει στα προηγούμενα επίπεδα παραγωγής;

Ευχαριστώ πολύ

Γεια σας κοριτσια! Μηπως μπορει καποια να μου πει πως καταλαβαινουμε την υπερπαραγωγη γαλατος; Υπαρχουν συγκεκριμενες ενδειξεις στο μωρο ή μοναχα ενα πρισμενο στηθος; Η μικρη μου εδω και δυο μερες εχει φοβερους κολικους αμεσως μετα απο καθε θηλασμο και δεν ξερω αν οφειλεται σ'αυτο. Please οποιαδηποτε βοηθεια ειναι δεκτη.

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια! Μηπως μπορει καποια να μου πει πως καταλαβαινουμε την υπερπαραγωγη γαλατος; Υπαρχουν συγκεκριμενες ενδειξεις στο μωρο ή μοναχα ενα πρισμενο στηθος; Η μικρη μου εδω και δυο μερες εχει φοβερους κολικους αμεσως μετα απο καθε θηλασμο και δεν ξερω αν οφειλεται σ'αυτο. Please οποιαδηποτε βοηθεια ειναι δεκτη.

Να σου ζήσει!

Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες απαντώντας στις ερωτήσεις που έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

και γράψε μας και τι χρώμα έχουν τα κακάκια του μωρού!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κορίτσια καλησπέρα. Επανέρχομαι για να ζητήσω την βοήθειά σας και πάλι. Καταρχάς να πω οτι έχω να δώσω συμπλήρωμα στην μικρή περίπου 4 ημέρες και έχει βάλει περίπου 100 γρ. Σήμερα βέβαια με ζόρισε αρκετά πάλι. Αφού πήρε μερικές λαίμαργες γουλιές άρχισε πάλι να με γρατσουνάει, να κλαίει και να ορμάει στο στήθος το οποίο αφού πιπιλούσε λίγα δευτερόλεπτα το άφηνε εκνευρισμένη και κλαίγοντας. Να πνίγεται δεν νομίζω τι μπορεί να σημαίνει αυτό?ζορίστηκα πολύ να την ηρεμήσω τελικά την ηρέμησε ο άνδρας μου. Μετά από λίγο που της ξαναέδωσα στήθος το πιπιλούσε (προφανώς για να ηρεμήσει) κ έπειτα από μισή ώρα που έδειχνε να πεινάει πάλι τα ίδια.Μια φίλη μου μαία μου είπε ότι πιθανόν να έχω μπερδέψει το παιδί με το μπιμπερό που του έδινε λέτε να ισχύει αυτό?? Τώρα αυτά τι είναι?εγώ βέβαια βράχος, δεν της έδωσα ξένο γάλα αλλα΄στεναχωρέθηκα πολύ και αγχώθηκα γιατί τις προηγούμενες μέρες αυτή η συμπεριφορά ήταν πιο ελεγχόμενη. Έπίσης να ρωτήσω το κοριτσάκι μου έχει την τάση να κοιμαται πολλές ώρες με αποτέλεσμα να χάνει γεύματα. Βέβαια, την ημέρα θα κάνουμε σίγουρα 6-7 αλλά για παράδειγμα χθες κοιμόταν από τις 9μιση το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με μονο 2 δεκάλεπτα στο ενδιάμεσο που έφαγε λίγο. Μήπως για τόσο μεγάλα διαστήματα πρέπει να την ξυπνάω? το έχω δοκιμάσει και το αποτέλεσμα ήταν 0 δεν ξυπνούσε με τίποτα, τα χείλη σφραγισμένα, αφήστε που είχε και υπερένταση μετά.

. Έπίσης να ρωτήσω το κοριτσάκι μου έχει την τάση να κοιμαται πολλές ώρες με αποτέλεσμα να χάνει γεύματα. Βέβαια, την ημέρα θα κάνουμε σίγουρα 6-7 αλλά για παράδειγμα χθες κοιμόταν από τις 9μιση το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με μονο 2 δεκάλεπτα στο ενδιάμεσο που έφαγε λίγο. Μήπως για τόσο μεγάλα διαστήματα πρέπει να την ξυπνάω? το έχω δοκιμάσει και το αποτέλεσμα ήταν 0 δεν ξυπνούσε με τίποτα, τα χείλη σφραγισμένα, αφήστε που είχε και υπερένταση μετά.

Ευστρατία καλύτερα να απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 (δεν βρήκα κάπου πριν να τις έχεις απαντήσει), να δούμε και το βάρος και τις πάνες. Αν οι πάνες της μικρής είναι καλές και το βάρος αυξάνεται κανονικά, τότε δεν έχεις λόγο να την ξυπνάς σ' αυτή την ηλικία που είναι!

Φαντάζομαι όταν γκρινιάζει εναλλάσσεις τα στήθη αφού ηρεμήσει και ξανακαθίσει να θηλάσει...

Μπορεί να είναι κάποια ενόχληση από την κοιλίτσα ή κούραση και υπερένταση και να αντιδρά έτσι, δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα πείνα. Ίσως να θέλει να πιπιλήσει και να μη θέλει γάλα και να νευριάζει με το γάλα που βγαίνει... Μην αγχώνεσαι, σιγά σιγά θα καταλαβαίνεις καλύτερα τι θέλει!

Επίσης, βολτίτσες πηγαίνετε; Είναι ευεργετικές τόσο για τα μωρά, όσο και για τις μαμάδες! Μην κολάς στον καιρό, αν έχει κρύο την ντύνεις καλά, αν βρέχει βάζεις την ειδική τέντα στο καρότσι ή τη βάζεις στο σλινγκ και φύγατε! Έστω και 2 τετράγωνα παρακάτω να πάτε καλό θα της κάνει!

Κι αυτό που σου είπε η φίλη σου μπορεί να ισχύει, αλλά γρήγορα θα ξεσυνηθίσει αν συνεχίσεις να μη δίνεις μπιμπερό! Σε μερικές μέρες θα το έχει ξεχάσει! Τα πήγες πολύ καλά με τον επαναγαλακτισμό!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Πάνες βρέχει 5 με 6 την ημέρα και κενώσεις μπορεί να κάνει από 1 μέχρι και 4 -5. Από τότε που κόπηκαν τα συμπληρώματα οι κενώσεις έχουν μειωθεί κάπως η αλήθεια είναι. Το βάρος της τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε κατα 80 γρ (σε 4 μέρες μέσα). Έτσι όπως την βλέπω όταν γκρινιάζει, περισσότερο πιθανό μου φαίνεται να θέλει να φάει και να μην την ικανοποιεί αυτό που βρίσκει στο στήθος (η ροή ή η ποσότητα). Τώρα το βράδυ που φάγαμε έκανε πάλι τά ίδια. Είναι σίγουρο οτι θα το ξεχάσει το μπουκάλι? γιατί από αυτά που βλέπω η πιο πιθανή εξήγηση για αυτή την συμπεριφορά είναι αυτή. Το θέμα είναι οτι αν ισχύει τελικά τι να κάνω.Σήμερα κοιμόταν από τις 6 παρά κάτι μέχρι τις δέκα και το τελευταίο της γεύμα ήταν στις 3μιση. (με κάτι προσπάθειες στο στήθος, πιπιλίσματα μέχρι τις 6 αυτές οι προσπάθειες και τα 5 λεπτα που μένει στο στήθος μετράν σαν γεύμα?). Από χθες το βάρος της παρέμεινε το ίδιο.

Oι 5-6 πάνες την ημέρα είναι πολύ καλές για την ηλικία σας! Τόσες πρέπει να είναι. Τα κακά δεν έχουν και τόση σημασία τώρα, μέχρι 20 ημερών πρέπει να κάνει κάθε μέρα, μετά μπορεί να μην κάνει και για 1 εβδομάδα, μπορεί να κάνει και αρκετές φορές τη μέρα, όλα φυσιολογικά είναι!

Αφού οι πάνες είναι καλές, μην τη ζυγίζεις κάθε μέρα, μόνο άγχος θα σου προκαλέσει! Ζύγιζέ τη ανά εβδομάδα για 1-2 εβδομάδες και αν παίρνει βάρος κανονικά, συνέχισε να τη ζυγίζεις κάθε μήνα!

Όσο για το μπουκάλι, ήδη κάνεις αυτό που πρέπει για να το ξεχάσει! Δεν δίνεις! Μην ανησυχείς, η δικιά μου μέχρι 4 μηνών έπαιρνε συμπλήρωμα. Όταν της το έκοψα γρήγορα ήταν σαν να μην πήρε ποτέ μπουκάλι και μερικούς μήνες μετά δεν δεχόταν ούτε το δικό μου γάλα σε μπουκάλι, με περίμενε!

Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να μην οφείλεται μόνο στο μπουκάλι, την έχουν και μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά! Ίσως να έχει το αντίθετο απ' αυτό που νομίζεις, δηλαδή έντονη ροή και να πνίγεται! Για δοκίμασε να τη θηλάζεις λίγο πιο όρθια και αν μπορείς το κεφάλι της να είναι ψηλότερα από το στήθος! Γρήγορα θα περάσει και θα απολαμβάνετε το θηλασμό και οι δύο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Σ. ευχαριστώ πολύ sofuka.Η αλήθεια είναι οτι το καθημερινό ζύγισμα είναι αγχωτικό γιαυτό και αποφασίσαμε να την ζυγίζουμε 2 φορές την εβδομάδα μόνο, έτσι για να είμαστε σίγουροι. Tελικά αυτά τα 5λεπτα και 10λεπτα μετράν σαν γεύμα?Στο πρωινό μας γεύμα πάντως είχαμε πάλι τα ίδια αλλά ήταν πιο ελεγχόμενα γιατί η μικρή ήταν και ψιλιζαβλακωμένη από τον ύπνο οπότε μπόρεσα και την ξεγέλασα και αποκοιμήθηκε. Αυτό σημαίνει οτι χόρτασε ή κουράστηκε να χτυπιέται?Επίσης, το περίεργο είναι οτι δεν τα κάνει αυτά σε κάθε γεύμα. Κοιτάζω την ροή όσον αφορά αυτό που μου είπες αλλά δεν μου φαίνεται μεγάλη για να πω οτι πνίγεται. Της άλλαξα και στάση λίγο πιο όρθια, ξαπλωτή ,αλλά τα ίδια δυστυχώς . Θα δω και σήμερα πως θα πάμε και θα επανέλθω. Α, είναι κακό που το κοριτσάκι μου ως επί το πλείστον κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου? ο άνδρας μου προβληματίζεται μήπως κακομάθει και οταν θα βαρύνει περισσότερο πως θα την σηκώνουμε. Επίσης,΄΄εχουμε την τάση τα πρωινά να κοιμίζουμε την μικρή μετά το γεύμα της στην αγκαλιά μου στο κρεβάτι μας και να κοιμάται μαζί μου(με το κεφαλάκι της στον ώμο μου ξαπλωτη, τι ωραία αίσθηση) (έχω το νου μου μην την πλακώσω). Υπάρχει περίπτωση να κακομάθει και από αυτό και μετά να θέλει να κοιμάται στο κρεβάτι μας? το κρεβάτι της είναι σε άλλο δωμάτιο και οταν είναι ξύπνια και την αφήνουμε να κοιμηθεί μόνη της γκρινιάζει κάνει τα γνωστά ψεύτικα βηχαλάκια για να την προσέξουμε κλπ.

Φυσικά και τα πεντάλεπτα πιάνονται για γεύμα! Λογικά αν δεν χόρταινε δεν θα κοιμόταν με τίποτα! Θα έκλαιγε μέχρι να την ξαναβάλεις στο στήθος να χορτάσει!

Τώρα για τον ύπνο μαζί με το μωρό, εγώ θα σου πω πως είναι απίστευτα ξεκούραστο για τη θηλάζουσα μαμά! Ειδικά για τα νυχτερινά ξυπνήματα που μπορείς να θηλάσεις ξαπλωτή και να κοιμάσαι όσο το μωρό τρώει είναι σωτήριο το co-sleeping.

Στη Δυτική κοινωνία ξενίζει ο κοινός ύπνος με το μωρό, όμως υπάρχουν κουλτούρες που είναι το πιο φυσικό να κοιμάται το μωρό και το νήπιο με τη μαμά! Το αν θα το καθιερώσεις ή όχι είναι καθαρά θέμα προσωπικό σου και της οικογένειάς σας, αν σας βολεύει στον τρόπο ζωής σας και αν αισθάνεστε άνετα με αυτό!

Εμένα προσωπικά με έχει σώσει. Στο τέταρτο παιδί μου που το εφάρμοσα συνειδητά είμαι πολύ πιο ξεκούραστη απ' ότι στα προηγούμενα που θήλαζα καθιστή, επίσης ο πρωινός αυτός λίιιγος ύπνος παραπάνω μαζί με το μωρό είναι σωτήριος για μένα! Εγώ αυτό που κάνω είναι όταν κοιμηθεί στο τελευταίο βραδυνό τάισμα να τη βάζω στην κούνια της και μετά όποτε ξυπνήσει για πρώτη φορά τη νύχτα να την παίρνω στο κρεβάτι. Όταν πάψει να ξυπνάει τη νύχτα, λογικά δεν θα υπάρχει ανάγκη να έρθει στο κρεβάτι μας, έχει συνηθίσει την κούνια της (αν και μέχρι να σταματήσει να ξυπνάει, λογικά θα έχει μεταφερθεί σε κανονικό κρεβάτι, οπότε σκοπεύω να πηγαίνω και να ξαπλώνω εγώ εκεί αντί να φέρνω τη μικρή στο δικό μας όποτε με χρειάζεται!)

Για εμένα προσωπικά λοιπόν είναι απόλυτα φυσιολογικό να κοιμάται η κόρη μου μόνο με θηλασμό και να κοιμάται στο κρεβάτι μου, για μια άλλη μαμά όμως αυτό μπορεί να είναι κουραστικό και δεσμευτικό! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να κάνεις αυτό που βολεύει εσένα και το παιδί!

Όταν την κοιμίζεις μαζί σου δεν είναι ανάγκη να έχει το κεφάλι της στον ώμο σου, θα πιαστείς! μπορείς να θηλάσεις ξαπλωτή, δες εδώ τις οδηγίες της Αγλαΐας http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka καλημερα! Ειχαμε ξαναμιλησει και σου ειχα στειλει τις λεςπτομερειες που ζητας.

"Sofuka σ'ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες με τις ανησυχιες μου. Οριστε λοιπον οι απαντησεις που ζητησες. Η μικρη γεννηθηκε την 39 εβδομαδα με Καισαρικη τομη με επισκληριδιο αναισθησια. Εμφανισε ικτερο από 10,7 μεχρι 11,5. Γεννηθηκε 3290 κιλα και την 4η ημερα που φυγαμε απ΄το μαιευτηριο ηταν 3150. Την 7η ημερα ηταν 3200, την 17η 3400 και την 40η 4100. Τη Δευτερα που γινεται 2 μηνων και θα ξαναπαμε στο γιατρο για να τη ζυγισει. Θηλαζει αποκλειστικα 9-11 φορες τη μερα κι εχει 6-7 βρεγμενες πανες και 2-3 με κακακια. Η μαγια μπυρας που παιρνω ειναι 3x3 χαπια των 300 το 24ωρο απ΄τη στιγμη που ξεκινησα χωρις διακοπες. Η δοσολογια που μου συστηνεις ειναι πολυ μεγαλυτερη. Θα πρεπει να την ακολουθησω ή να συνεχισω αυτο που κανω; Τη λουιζα μου τη συστησε η μαια μου (να ειναι καλα γιατι χαρη σ'αυτη θηλαζω τωρα!) δεν ξερω αν βοηθαει, εγω παντως την παιρνω. Για τους κολικους μπορει να φταιει η μαγια μπυρας; Παντως τα κακακια της ειναι τις περισσοτερες φορες πρασινοπορτοκαλι. Α!ξεχασα να σου πω πως απο την 28η ημερα μεχρι την 35η περασαμε οικογενειακως μαλλον τη νεα γριπη κι ευτυχως η μικρη τη γλιτωσε μονο με μια φαση υπνηλιας την 30η ημερα και 8 ημερες μαραθωνιου θηλασμου στη συνεχεια για να καλυψει τα κενα στο φαγητο και να επαναφερει την παραγωγη στο φυσιολογικο αφου ο οργανισμος μου ειχε εξασθενησει και το γαλα ποιοτικα πρεπει να ειχε πεσει αρκετα. Ελπιζω τα στοιχεια που σου στελνω να σε βοηθησουν να σχηματισεις πληρεστερη εικονα και να μου πεις τι πρεπει να κανω με τη μαγια μπυρας. Ευχαριστω και παλι!"

Να συμπληρωσω ότι την Τριτη που πηγαμε στον παιδιατρο ήταν 4800 (62η ημερα). ΜΟυ ειχες συστησει να ακολουθησω τη δοσολογια της Αγλαίας για τη μαγια μπυρας κι αυτο κανω από τη Δευτέρα. Απο την Τεταρτη η μικρη φαινεται να ποναει περισσοτερο και κλαιει συνεχεια σχεδον αμεσως μετα απο καθε γευμα. Τα κακακια της συνεχιζουν να ειναι πρασινοπορτοκαλι ενω απο τη Δευτερα και μετά εχει μόνο 1 κενωση την μερα. Γι'αυτο αναρωτιεμαι μηπως προκαλεσα υπερπαραγωγη, αν και το στηθος μου δεν ειναι και τοσο πρησμενο.

Υ.Γ. Την Τεταρτη αδιαθετησα. Δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο στη γαλουχια (παραγωγή ή ποιοτητα γάλατος).

Περιμενω νεα σου συντομα γιατι δεν αντεχω να τη βλεπω να ταλαιπωρειται και να μην κανω κατι. Τουλαχιστον αν μπορω να διορθωσω κατι να το κανω.....

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Αχ τι εκανα η κακουργα.Ο γιος μου ειναι τωρα 4 1/2 και μεχρι που μπηκαμε στον 4ο θηλαζα κανονικα.Μετα η τρελη αποφασισα να δινω μπιμπερο για να κοψει σιγα σιγα και σημερα το πρωι ανακαλυψα πως δεν ειχα γαλα και το μωρο μου γκρινιαζε το μαναρι μου!

Να σημειωσω πως δεν επερνε πιπιλα και πιπιλιζε εμενα για να κοιμηθει και μεχρι τωρα ξυπνουσε ανα 2 3 ωρες το βραδι και πιπιλιζε.Αυτο με κουρασε αρκετα και γι΄αυτο ειπα να δωσω ξενο.

Το μετανοιωσα και θελω να θηλασω παλι.Εβαλα χθες και σημερα θηλαστρο αλλα τιποτα.Β Ο Η Θ Ε Ι Α!!!!!!!!!!!!!

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Ευστρατια, βεβαιως τα 5 και 10 λεπτα ειναι γευμα.

Και αν κρινω απο το βαρος που βαζει, ειναι και καλο το γευμα.

Η γνωμη μου ειναι να μην το ξυπνας το ερμο το μωρο, αφου και μονη της ξυπναει και ζηταει και πανες πολλες βρεχει και βαρος βαλατε και ζωηρη ειναι.

Για να κοιμαται το χρειαζεται.

Για τον κοινο υπνο, δεν ειμαι βεβαια και η πιο καταλληλη γιατι εγω και τα 2 μωρα μαζι μου τα κοιμιζα.

Παντως και των φιλων μου που δεν τα κοιμιζαν μαζι, τα παιδια ζητουσαν το κρεβατι των γονιων.

Αυτο ειναι κατι που κανεις δεν "γλιτωνει" μου φαινεται.

Προσωπικα πιστευω οτι ενα μωρο μεχρι 3 ετων ειναι απολυτως φυσιολογικο να θελει να κοιμαται με τη μητερα του. Οχι βεβαια με το ζορι αν δε θελει, αλλα ουτε και να εμποδιζεται εαν θελει.

Παντως μεχρι 6 μηνων σιγουρα πρεπει να κοιμουνται διπλα στη μητερα τους για λογους που αναφερονται σε σχετικες οδηγιες της αμερ. παιδιατρικης ακαδημιας.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου εγώ τον θήλαζα μέχρι 9 μηνών αλλά ξυπνούσε μέσα στη νύχτα και μάλλον δεν χόρταινε και έτσι του έδωσα ξένο....συνέβη και κάτι δυσάρεστο στην οικογένειά μας και μάλλον αυτός είναι ο παράγοντας που μου "κόπηκε" το γάλα....θα ήθελα κι εγώ να τον ξαναθήλαζα τώρα αλλά έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σενα....ΤΙΠΟΤΑ...Ας μας πουν λοιπόν κοπέλες που είναι πιο έμπειρες από εμάς....

γεια σας σας παρακαλω αν μπορειτε να μου απαντησετε κυρια αγλαια αμεσα η οποιος ξερει ξεκινησα προσπαθεια για επαναγαλακτισμο παιρνοντας βοηθεια απο μαμα συμβουλο τηλεφωνικα θηλαζα 4 μηνες αποκλειστικα και λογω προβληματος υγειας δικης μου διεκοψα τα χριστουγεννα παιρνοντας χαπια parlodel για 10 μερες και σημερα μετα απο19 μερες ακριβως ξεκινησα επαναγαλακτισμο. τι εκανα? νοικιασα θηλαστρο και ξεκινησα χαπια milk thistle και fenugreek 3 και 3 πρωι μεσημερι βραδυ εχω ξεκινησει καλα? εχω ελπιδες? καθε βοηθεια σας παρακαλω ειναι πολυτιμη.:-(:-(:-(

Φυσικά και έχεις ελπίδες στο ξαναέγραψα και σε άλλο μήνυμα. Οι αντλήσεις που πρέπει να κάνεις αναφέρονται στα πρώτα μηνύματα τις ενότητας. Μια χαρά ξεκινάτε εγώ ξεκίνησα 20 μέρες μετά από διακοπή με χάπια και σε 11/2 μήνα κατάφερα να επαναφέρω γαλουχία 100%. Το θέμα είναι λίγο πολύπλοκο και η κάθε μια από μας έχει τους δικούς τις ρυθμούς και δυνατότητες οι παράγοντες που συμβάλουν στην επιτυχία τις προσπάθειας είναι αρκετοί και απρόβλεπτοι οπότε δεν μπορεί να σου πει κανείς από τώρα αν θα πετύχει 100% η προσπάθεια σου. Εμένα με βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι παράλληλα με τις αντλήσεις συνεργαζόταν και η μικρή και προσπαθούσε να θηλάσει όποτε την έβαζα στο στήθος (την έβαζα πολύ λίγο στην αρχή και μετά όσο αυξανόταν το γάλα όλο και πιο ) Βλέποντας και κάνοντας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ανέφικτο. Πόσο γάλα αντλείς τώρα που άρχισες? Τα χάπια που πήρες θα δείξουν αποτελέσματα σε 1-2 εβδομάδες τόσο θέλει και το στήθος να προσαρμοστεί στις αντλήσεις. φτίαξε λίγο διάθεση (το λεω γιατί βλέπω αυτές τις φατσούλες :-(:-(:-() γιατί η καλή ψυχολογία είναι πολύ σημαντική:):):)

Sofuka καλημερα! Ειχαμε ξαναμιλησει και σου ειχα στειλει τις λεςπτομερειες που ζητας.

"Sofuka σ'ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες με τις ανησυχιες μου. Οριστε λοιπον οι απαντησεις που ζητησες. Η μικρη γεννηθηκε την 39 εβδομαδα με Καισαρικη τομη με επισκληριδιο αναισθησια. Εμφανισε ικτερο από 10,7 μεχρι 11,5. Γεννηθηκε 3290 κιλα και την 4η ημερα που φυγαμε απ΄το μαιευτηριο ηταν 3150. Την 7η ημερα ηταν 3200, την 17η 3400 και την 40η 4100. Τη Δευτερα που γινεται 2 μηνων και θα ξαναπαμε στο γιατρο για να τη ζυγισει. Θηλαζει αποκλειστικα 9-11 φορες τη μερα κι εχει 6-7 βρεγμενες πανες και 2-3 με κακακια. Η μαγια μπυρας που παιρνω ειναι 3x3 χαπια των 300 το 24ωρο απ΄τη στιγμη που ξεκινησα χωρις διακοπες. Η δοσολογια που μου συστηνεις ειναι πολυ μεγαλυτερη. Θα πρεπει να την ακολουθησω ή να συνεχισω αυτο που κανω; Τη λουιζα μου τη συστησε η μαια μου (να ειναι καλα γιατι χαρη σ'αυτη θηλαζω τωρα!) δεν ξερω αν βοηθαει, εγω παντως την παιρνω. Για τους κολικους μπορει να φταιει η μαγια μπυρας; Παντως τα κακακια της ειναι τις περισσοτερες φορες πρασινοπορτοκαλι. Α!ξεχασα να σου πω πως απο την 28η ημερα μεχρι την 35η περασαμε οικογενειακως μαλλον τη νεα γριπη κι ευτυχως η μικρη τη γλιτωσε μονο με μια φαση υπνηλιας την 30η ημερα και 8 ημερες μαραθωνιου θηλασμου στη συνεχεια για να καλυψει τα κενα στο φαγητο και να επαναφερει την παραγωγη στο φυσιολογικο αφου ο οργανισμος μου ειχε εξασθενησει και το γαλα ποιοτικα πρεπει να ειχε πεσει αρκετα. Ελπιζω τα στοιχεια που σου στελνω να σε βοηθησουν να σχηματισεις πληρεστερη εικονα και να μου πεις τι πρεπει να κανω με τη μαγια μπυρας. Ευχαριστω και παλι!"

Να συμπληρωσω ότι την Τριτη που πηγαμε στον παιδιατρο ήταν 4800 (62η ημερα). ΜΟυ ειχες συστησει να ακολουθησω τη δοσολογια της Αγλαίας για τη μαγια μπυρας κι αυτο κανω από τη Δευτέρα. Απο την Τεταρτη η μικρη φαινεται να ποναει περισσοτερο και κλαιει συνεχεια σχεδον αμεσως μετα απο καθε γευμα. Τα κακακια της συνεχιζουν να ειναι πρασινοπορτοκαλι ενω απο τη Δευτερα και μετά εχει μόνο 1 κενωση την μερα. Γι'αυτο αναρωτιεμαι μηπως προκαλεσα υπερπαραγωγη, αν και το στηθος μου δεν ειναι και τοσο πρησμενο.

Υ.Γ. Την Τεταρτη αδιαθετησα. Δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο στη γαλουχια (παραγωγή ή ποιοτητα γάλατος).

Περιμενω νεα σου συντομα γιατι δεν αντεχω να τη βλεπω να ταλαιπωρειται και να μην κανω κατι. Τουλαχιστον αν μπορω να διορθωσω κατι να το κανω.....

To βάρος σας είναι μια χαρά απ' ότι βλέπω! Συνήθως στην υπερπαραγωγή υπάρχουν εκκρηκτικές πράσινες κενώσεις και το μωρό δείχνει να πονάει.

Τις πρώτες ημέρες της περιόδου μπορεί να υπάρξει μια προσωρινή μείωση που το μωρό εύκολα επαναφέρει αυξάνοντας τους θηλασμούς, οπότε μην ανησυχείς! Η ποιότητα του γάλακτος δεν αλλάζει!

Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να παίρνεις τη μαγιά της μπύρας. Νομίζω σου είχα ξαναγράψει πως μάλλον δεν τη χρειάζεσαι! Η παραγωγή σου δείχνει να είναι μια χαρά! Δεν την διακόπτεις να δεις αν το μωρό θα βελτιωθεί με τα πονάκια και το χρώμα στα κακά γίνει κίτρινο;

Αφού διακόψεις τη μαγιά αν σε μερικές μέρες δεν δεις βελτίωση, δοκίμασε αποχή από γαλακτοκομικά αγελαδινά (πρόσεχε και τα κρυμμένα) συνήθως ο οργανισμός του μωρού καθαρίζει σε 1 μήνα, όμως αν υπάρχει κάποια δυσανεξία θα φανεί βελτίωση νωρίτερα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ναι, το μωρό μπαίνει κανονικά στο στήθος. Αν και δεν συνεργάζεται πάντα... Το μεγάλο μας πρόβλημα...

Όσο για τις αντλήσεις, εσύ που είχες κάντιντα, πονούσες; Είχε μειωθεί το γάλα σου;

Διάβασα από το Σαββατοκύριακο αυτό που μου παραθέτεις και ενημερώθηκα καταλλήλως. Περιττό να σου πω ότι και παλαιότερα έκανα τη δίαιτα κατά της κάντιντα, αλλά είμαι πολύ επιρρεπής στα γλυκά... Αυτή τη φορά, τα έχω κόψει όλα, τρώω γιαούρτι πρόβειο, πίνω νερό, μόνο το grapefruit extract δεν έχω βρει... Και επίσης, είμαι χωρίς στηθόδεσμο και αφήνω το στήθος μου να στεγνώσει στον αέρα (καλά, όχι και στο μπαλκόνι, αλλά λέμε...).

Με τον πόνο στις θηλές, μειώνεται και το γάλα, βρε παιδί μου; Και πότε μπορεί να επανέρθει στα προηγούμενα επίπεδα παραγωγής;

Ευχαριστώ πολύ

Δεν μπορώ να σου πω πολλά πράγματα. Ο πόνος όπως το αντιλαμβάνομαι έχει να κάνει με το θέμα γιατί το σώμα αντιδράει στον πόνο αντανακλαστικά. Δεν είχα δει κάποια μείωση στην παραγωγή. Δεν αντλούσα εκείνο το διάστημα αλλά θήλαζα αρκετά. Ο πόνος όσο θήλαζα ήταν αφόρητος αλλά έκανα υπομονή κάποιες μέρες και πέρασε. Νομίζω ότι θα πρέπει να σε δει κάποιο έμπειρο μάτι από κοντά για το θέμα του στήθους. Έχεις μιλήσει με κάποια σύμβουλο θηλασμού μήπως μπορεί να σου πει περισσότερα πράγματα ή να σας δει από κοντά ?

Να σου πω κατι τελειως δραστικο και αν νομιζεις οτι αντεχεις, καντο.

Αν εισαι υγιης κατα τ' αλλα, τιποτα δε θα παθεις.

Μη φας τιποτα για δυο μερες. Μονο ελαχιστο νερο.

Αλλα μιλαμε ελαχιστο. Εαν εχεις μυκητες και ειδικα καντιντα, αυτο εδραζει στο εντερο και θελει αποτοξινωση. Το νερο θρεφει τον μηκυτα και δε φευγει με τιποτα.

Το γαλα δε θα μειωθει, ο οργανισμος παιρνει σημα και το αυξανει κιολας νομιζοντας οτι κινδυνευει η γαλουχια του μωρου.

Μετα τις δυο ημερες τρωγε 3 πολυ ελαφρια γευματα με αποσταση τουλαχιστον 6 ωρων μεταξυ τους και με νερο μονο 2 ωρες μετα το γευμα και παρα πολυ καλο μασημα. Να το λιωνεις το φαγητο στο στομα.

k9Tap3.png

Φυσικά και έχεις ελπίδες στο ξαναέγραψα και σε άλλο μήνυμα. Οι αντλήσεις που πρέπει να κάνεις αναφέρονται στα πρώτα μηνύματα τις ενότητας. Μια χαρά ξεκινάτε εγώ ξεκίνησα 20 μέρες μετά από διακοπή με χάπια και σε 11/2 μήνα κατάφερα να επαναφέρω γαλουχία 100%. Το θέμα είναι λίγο πολύπλοκο και η κάθε μια από μας έχει τους δικούς τις ρυθμούς και δυνατότητες οι παράγοντες που συμβάλουν στην επιτυχία τις προσπάθειας είναι αρκετοί και απρόβλεπτοι οπότε δεν μπορεί να σου πει κανείς από τώρα αν θα πετύχει 100% η προσπάθεια σου. Εμένα με βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι παράλληλα με τις αντλήσεις συνεργαζόταν και η μικρή και προσπαθούσε να θηλάσει όποτε την έβαζα στο στήθος (την έβαζα πολύ λίγο στην αρχή και μετά όσο αυξανόταν το γάλα όλο και πιο ) Βλέποντας και κάνοντας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ανέφικτο. Πόσο γάλα αντλείς τώρα που άρχισες? Τα χάπια που πήρες θα δείξουν αποτελέσματα σε 1-2 εβδομάδες τόσο θέλει και το στήθος να προσαρμοστεί στις αντλήσεις. φτίαξε λίγο διάθεση (το λεω γιατί βλέπω αυτές τις φατσούλες :-(:-(:-() γιατί η καλή ψυχολογία είναι πολύ σημαντική:):):)

Αχ τι εκανα η κακουργα.Ο γιος μου ειναι τωρα 4 1/2 και μεχρι που μπηκαμε στον 4ο θηλαζα κανονικα.Μετα η τρελη αποφασισα να δινω μπιμπερο για να κοψει σιγα σιγα και σημερα το πρωι ανακαλυψα πως δεν ειχα γαλα και το μωρο μου γκρινιαζε το μαναρι μου!

Να σημειωσω πως δεν επερνε πιπιλα και πιπιλιζε εμενα για να κοιμηθει και μεχρι τωρα ξυπνουσε ανα 2 3 ωρες το βραδι και πιπιλιζε.Αυτο με κουρασε αρκετα και γι΄αυτο ειπα να δωσω ξενο.

Το μετανοιωσα και θελω να θηλασω παλι.Εβαλα χθες και σημερα θηλαστρο αλλα τιποτα.Β Ο Η Θ Ε Ι Α!!!

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

kalimera,

kali xronia se olous!!

eimai ki ego nea mama,opos leei kai to nick mou kai pera apo tin apisteyti xara me exei kirieysei kai apisteyto agxos!!! na gino pio safeis kai na zitiso tin voi8ia sas!! to moraki mou 8ilase tis dio prvtes meres tis zois toy kai epita stamatisame simfvna me tis odigies giatrou.. mou eixe pligvsei tis 8iles kai aimoragoysa kai etsi i giatros sistise na stamatisei o 8ilasmos,giati to mwro eperne gala kai eixe afidato8ei, kai na ksekinisoume to kseno gala.. profanos tin patisa giati akoloy8isa kata gramma tis entoles tis kai ksekinisa to kseno gala.. to moraki eperne arxika 60 ml se ka8e geyma kai tora meta apo 2 mines pernei 180ml.. otan stamatisa loipon ton 8ilasmo ksekinisa na vgazo to gala me 8ilastro me tin prooptiki oti 8a stamatisei to aima kai etsi 8a mporeso na ksana8ilaso to mvro mou.. to aima omos eksakoloy8oyse kai to gala eixe xrvma sxedon kafe.. i lipi mou itan megali giati pera apo tis ormones poy esteinan trello xvro eprepe na antimetvpisv kai to endexomeno toy oti den 8a mporeso na 8ilaso to moro mou.. tou edina to kseno gala kai eniw8a oti toy edina dilitirio :( :(... gia na min makrigorw, edwsa to gala gia kalliergia kai vre8ike stafilokokos o opoios kai prokaloyse tin aimoragia.. me ta apo antibiosi 10 hmerwn kai apo paysi allwn 10 hmervn to aima arxise na ypoxorei xoris na exei figei teleiws kai etsi pira to ok apo ton paidiatro gia na ksekiniso ton 8ilasmo.. omos o mikroylis moy eixe anti8eti gnvmi!! den mporouse-i8ele-antexe, na 8ilasei ,koyrazotan grigora kai genikotera itan poli neyrikos tin ora toy 8ilasmoy.. meivse to kseno gala kata 30-40ml tin fora.. kai to gala moy ,metrvntas to me to 8ilastro exei meiv8ei sto 40-50 ml. zhtaw loipon voi8eia!!! pws na ayksiso tin paragvgh toy galaktos moy kai stadiaka na katafero na kopso teleiws to kseno?? 8elv oposdipote na toy dinw to gala moy kai na ton kataferw na sinergastei gia na 8ilasei... an exete kamia idea-lysi... eyprosdekti!!!;)

κοριτσια τελικα τα καταπρασινα κακακια κ οι μυξουλες ειπε η παιδιατρος οφειλονται σε ιωσουλα....:(:(:(

κατα τααλλαλεει δεν ειναι κατι σοβαρο.δεν εδωσε τιποτα παρα μονο ορο για ρινοπλυσεις μαζι με δυο σταγονες μεσα βαμμακαλεντουλας.για να δουμε ελπιζω να συνελθει το καημενο...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...