Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα!!!!!!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την ξαπλωτη στασ θηλασμου!!!!

το βραδυ η μπεμπουλα μου κοιματε διπλα μου στο κρεββατι για να την θηλαζω...αυτο που παρατηρησα ειναι πως οταν καταπινει βγαζει γαλατακι απο την μυτουλα της με αποτελεσμα να μπουκωνει,,να μην μπορει να παρει ανασα κ τελικα να ξυπναει!

Μηπως κανω κατι λαθος?ρεπει να βαζω το χερι μου κατω απο το κεφαλακι της γα να την βοηθαω????κοριτσια τα φωτα σας!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ζουζουνέλ μου καλησπέρα. Καλά κάνεις και το διευκρινίζεις γιατί με είχαν καταμπερδέψει όλοι με αυτό το θέμα. Όσον αφορά την διάρκεια του γεύματος κι εμένα τον πρώτο μήνα περίπου τόσο μου έπαιρνε, δηλ μιάμισι ώρα σίγουρα.Ήταν και αδυνατούτσικο το καημένο και κουραζόταν πολύ εύκολα. Μέχρι να ρευτεί, να ξεκουραστεί, να αλλάξουμε πάνα ξημερώναμε που λέει ο λόγος. Τώρα μπορεί να τρώει και 45 λεπτά μπορεί και 10. Είναι φυσιολογικό αυτό?Επίσης με περηφάνια αναφέρω οτι σήμερα ολόκληρη την ημέρα και σε 6 γεύματα που κάναμε μέχρι στιγμής δεν έδωσα καθόλου συμπλήρωμα. Η μικρή έκανε βέβαια πάλι τα δικά της αλλά με βόλτες, τραγουδάκια ρεψίματα και υπομονή κτλ ηρεμούσε στο τέλος. Ελπίζω να μην ήταν τυχαίο και να συνεχίσουμε έτσι. Μετά από τόση ταλαιπωρία τον τελευταίο μήνα φοβάμαι να είμαι και αισιόδοξη πλέον μια μερα έτσι και μια αλλιώς. Σας ευχαριστώ πολύ όλες πάντως με βοηθήσατε πολύ

κοριτσια καλησπερα!!!!!!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την ξαπλωτη στασ θηλασμου!!!!

το βραδυ η μπεμπουλα μου κοιματε διπλα μου στο κρεββατι για να την θηλαζω...αυτο που παρατηρησα ειναι πως οταν καταπινει βγαζει γαλατακι απο την μυτουλα της με αποτελεσμα να μπουκωνει,,να μην μπορει να παρει ανασα κ τελικα να ξυπναει!

Μηπως κανω κατι λαθος?ρεπει να βαζω το χερι μου κατω απο το κεφαλακι της γα να την βοηθαω????κοριτσια τα φωτα σας!!!!!!

Δεν ξέρω αν θα βολέψει εσένα το χέρι κάτω από το κεφάλι της... Ίσως ένα χαμηλό μαξιλάρι όπου όμως να μη βουλιάζει μέσα; Ή μια πετσετούλα... κάπως να είναι λίγο πιο ψηλά με κλίση το σώμα της; Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή αν θα βοηθήσει... δοκίμασέ το και βλέπεις. Πρόσεξε μόνο να πιάνει καλά το στήθος να μη σε πληγώσει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Δεν ξέρω αν θα βολέψει εσένα το χέρι κάτω από το κεφάλι της... Ίσως ένα χαμηλό μαξιλάρι όπου όμως να μη βουλιάζει μέσα; Ή μια πετσετούλα... κάπως να είναι λίγο πιο ψηλά με κλίση το σώμα της; Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή αν θα βοηθήσει... δοκίμασέ το και βλέπεις. Πρόσεξε μόνο να πιάνει καλά το στήθος να μη σε πληγώσει.

εσενα στο εκανε ποτε αυτο>?

Διαφημίσεις

Κοριτσια καποια να με βοηθησει αν ξερει...

Ειχα υπερπαραγωγη και καπως με διαφορες στασεις τα ρυθμισαμε τα πραγματα...Απο προχθες που εδινα συνεχεια απο το ιδιο στηθος πανω απο 3 ωρες κτλ,αντι να κανει κιτρινα κακα οπως εκανε συνηθως ο μπεμπης ξαφνικα αρχισε σε καθε ταισμα να ενεργειται και να τα βγαζει καταπρασινα...Τι ειναι αυτο τωρα?Ειναι αρρωστος?Δεν εχω γαλα μου μειωθηκε επειδη γενικα εδινα περισσοτερες απο μια φορες το ιδιο?

επισης ξερει καμια εαν δεν πρεπει να πινω τηλιο?

Παρακαλω καποια που εχει γνωση του θεματος ας μου πει τη γνωμη της...Αγχωθηκα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Να προσθεσω οτι ειναι και μπουκωμενος εχει μυξουλες και χθες κοιμοταν αρκετα ολη μερα αν και ξυπναγε στο διωρο να φαει.απο οτι ακουγεται,του εβαλα ορο αλλα δεν βοηθησε ιδιαιτερα.

Επισης ειμαι κι εγω λιγο συναχωμενη και ποναει ο λαιμος μου μηπως τον κολλησα τιποτα?Βοηθεια!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

εσενα στο εκανε ποτε αυτο>?

Όχι, δεν μου έχει τύχει! Όμως έχω ακούσει εδώ ότι το παθαίνουν αρκετά μωρά και όχι μόνο στην ξαπλωτή στάση! Ίσως είναι και απότομη έκκριση γάλακτος και να βοηθούσε να βγάζεις λίγο με το χέρι πριν ξεκινήσεις θηλασμό; Ή δεν γίνεται στην αρχή αλλά κατά τη διάρκεια του γεύματος;

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μαλλον καποια ιωσουλα εχει. Βαζε του ορο να ανακουφιζεται και θα στρωσει.

Το γευμα το υπολογιζουμε απο την ωρα που ξεκιναει.

Οι κολικοι δεν διορθωνονται ουτε με τσαγακια ουτε με τιποτα. Αν το ειχε βρει κανει το φαρμακο, θα το ξεραμε.

Μονο η σφιχτη αγκαλια και το κουνημα βοηθανε καπως να ανακουφιζεται.

Τους πρωτους 6 μηνες αν θηλαζετε αποκλειστικα, μην δινετε ουτε τσαι ουτε νερο. Θα τρωει λιγοτερο γαλα το μωρο με περιεργα αποτελεσματα.

k9Tap3.png

Όχι, δεν μου έχει τύχει! Όμως έχω ακούσει εδώ ότι το παθαίνουν αρκετά μωρά και όχι μόνο στην ξαπλωτή στάση! Ίσως είναι και απότομη έκκριση γάλακτος και να βοηθούσε να βγάζεις λίγο με το χέρι πριν ξεκινήσεις θηλασμό; Ή δεν γίνεται στην αρχή αλλά κατά τη διάρκεια του γεύματος;

οχι δεν γινετε στη αρχη ,το εχω τσεκαρει!!!ινετε κατα την διαρκεια του γευματος κ οταν η μικη μου αρχιζει να καταπινει γαλατακι χωρις σταματημο!!!!!ειναι αρκετα λαιμαργη να προσθεσω....μηπως γινετε επειδη ρουφαει συνεχεια??????

Διαφημίσεις

οχι δεν γινετε στη αρχη ,το εχω τσεκαρει!!!ινετε κατα την διαρκεια του γευματος κ οταν η μικη μου αρχιζει να καταπινει γαλατακι χωρις σταματημο!!!!!ειναι αρκετα λαιμαργη να προσθεσω....μηπως γινετε επειδη ρουφαει συνεχεια??????

Mάλλον αυτό είναι Θεανώ! Μεγαλώνοντας θα μάθει να το κοντρολάρει καλύτερα! Για δοκίμασε μήπως αν τη βάλεις με λίγη κλίση δεν της βγαίνει τουλάχιστον από τη μύτη!

HXuSp2.pngaS46p2.png

η καθε μια με το πονο της....καμια μικροσυμβουλη???η κατασταση συνεχιζεται ετσι τα απογευματα ενω εχουμε φτασει ενα βραδυ να κοιμηθει σερι 5μισηωρες... τι στο καλο να κανω με αυτο το απογευματινο θεμα???να σημερα απο το πρωι εχει κοιμηθει συνολικα 2μιση ωρες σπαστα γιατι απο τις 11 δεν εχει κανει κακα (εχει βγαλκει μονο σταγονες και παιδευεται)

γενικά η συμπεριφορά αυτή είναι συνηθισμένη νομίζω.

θα πρότεινα σίγουρα να πάρεις το no cry sleep solution από το amazon, είναι πολύ καλό βιβλίο με πολλές ιδέες. Υπάρχει και το no cry nap solution αλλά δεν το έχω διαβάσει.

μια από τις ιδέες λέγεται Pantley's gentle removal plan, ψάξτο στο google, ίσως βοηθήσει

jv42p3.png

DfUyp2.png

Mάλλον αυτό είναι Θεανώ! Μεγαλώνοντας θα μάθει να το κοντρολάρει καλύτερα! Για δοκίμασε μήπως αν τη βάλεις με λίγη κλίση δεν της βγαίνει τουλάχιστον από τη μύτη!

εννοεις να της βαλω ενα μαξιλαρακι?ειχε ενα μαζι με το σφηνακι της....κανει ομως η θα της κανω καμια ζημια στην μεση της?

φοβάμαι ρένα ότι αυτά τα 50 γραμ. σιγά σιγά θα αυξάνονται μέχρι που να κόψει τελικά το στήθος. γι' αυτό επιμένω. και βλέπω ότι κάποες φορές κυλάει πολύ στρωτά: τρώει από το ένα στήθος 10-15 λεπτά, μετά κοιμάται και μετά από δυο-δυόμιση ώρες ξανατρώει (το ιδανικό). κι άλλες φορές δε χορταίνει με τίποτα. Τελικά, σκέφτομαι ότι για τις ώρες που πεινάει πολύ το γάλα μου όντως δεν τη φτάνει... Από την άλλη συμπεραίνω ότι αφού πήρε αρκετό βάρος μέχρι τώρα, έχω αρκετό γάλα( γιατί φυσικά δεν πήρε το βάρος από το ελάχιστο ξένο που έτρωγε).

το αγοράκι μου τωρα είναι 4,5 μηνών.Ξεκίνησα να το θηλάζω αποκλειστικά και τα κατάφερα ως ένα βαθμό αλλά έπεσα κι εγώ στην ίδια παγίδα με εσένα.Νόμιζα δεν χορταίνει και του εδινα και λίγο μπουκάλι.Το μωρό όμως ξέρεις τι ήθελε και εκλαιγε κάθε μισή ώρα;Ηθελε να πιπιλήσει για να κοιμηθεί.Τον έβαζα συνέχεια στο στήθος όποτε έκλαιγε είτε πεινούσε είτε όχι γιατι δεν ήμουν σίγουρη τι θέλει με αποτέλεσμα το μωρό να παιρνει βάρος κανονικα, το ύψος του είναι μεγαλύτερο του κανονικού και επιπλεον το μωρο μου δεν έκλαιγε οσο άλλα μωρα.Τα μωράκια είναι ευτυχισμένα στο στήθος της μαμάς.Κουράστηκα βεβαια αρκετά αλλα ήμουν αποφασισμένη.Το μειονεκτημα είναι οτι δεν πιανει πιπιλα και για να κοιμηθεί το βράδι θέλει το στήθος μου.Χαλαλι του όμως.Μην εγκαταλείπεις μπορείς να ζήσεις το μωρό σου μόνο με το γάλα σου φτάνει να το πιστέψεις.(Για πιο πολύ γάλα θα σε βοηθήσει να βάζεις ΄και θήλαστρο αν μπορείς.Η αδερφή μου τα καταφέρνει και θηλάζει με δίδυμα!)Και κάτι ακόμα το κάθε μωρό θέλει διαφορετική ποσότητα γαλατος για να χορτάσει.Μπορεί το δικό σου με 5 λεπτά στο στήθος να χορταίνει. Έτσι εκανα και ο δικός μου και στους 2 μήνες έφτασε τα 5 κιλά μόνο με στήθος.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας σας παρακαλω αν μπορειτε να μου απαντησετε κυρια αγλαια αμεσα η οποιος ξερει ξεκινησα προσπαθεια για επαναγαλακτισμο παιρνοντας βοηθεια απο μαμα συμβουλο τηλεφωνικα θηλαζα 4 μηνες αποκλειστικα και λογω προβληματος υγειας δικης μου διεκοψα τα χριστουγεννα παιρνοντας χαπια parlodel για 10 μερες και σημερα μετα απο19 μερες ακριβως ξεκινησα επαναγαλακτισμο. τι εκανα? νοικιασα θηλαστρο και ξεκινησα χαπια milk thistle και fenugreek 3 και 3 πρωι μεσημερι βραδυ εχω ξεκινησει καλα? εχω ελπιδες? καθε βοηθεια σας παρακαλω ειναι πολυτιμη.:-(:-(:-(

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω μία βοήθεια γιατί έχω φρικάρει με ένα θέμα: από την Παρασκευή το γάλα από τις αντλήσεις, σχεδόν γιοκ! Κι όταν λέμε γιοκ, αυτά που είχα ποστάρει πριν λίγο καιρό ήταν ευοίωνα και μια χαρά... Σας μιλάω για 200 ml συνολικά με 7 αντλήσεις, και μου ήρθε ο θάνατος...

Πέραν αυτού όμως, θέλω να προσθέσω ότι από την Παρασκευή έχω έναν αφόρητο πόνο στο στήθος, γύρω από τη θηλή. Έκανα καλλιέργεια μητρικού γάλακτος, περιμένω αποτελέσματα, μίλησα με το γυναικολόγο και μου έκανε λόγο και για μύκητες, εξέτασε τη μικρή η παιδίατρος και δεν της βρήκε ωστόσο άσπρη γλώσσα, αλλά η διακοπή και ο πόνος (ειδικά στο δεξιό στήθος) συνεχίζονται!!! Ώσπου ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα με μια δαγκιά της μικρής εχθές μέχρι αιμοραγίας και τα' παιξα τελείως...

Όσοι πιστοί, ας προστρέξουν για βοήθεια... Ξέρω κι εγώ, "τα πήρα" και είπα και το θρυλικό "τέρμα" για μένα όλο το ταξίδι...

Ευχαριστώ, καλή νύχτα

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω μία βοήθεια γιατί έχω φρικάρει με ένα θέμα: από την Παρασκευή το γάλα από τις αντλήσεις, σχεδόν γιοκ! Κι όταν λέμε γιοκ, αυτά που είχα ποστάρει πριν λίγο καιρό ήταν ευοίωνα και μια χαρά... Σας μιλάω για 200 ml συνολικά με 7 αντλήσεις, και μου ήρθε ο θάνατος...

Πέραν αυτού όμως, θέλω να προσθέσω ότι από την Παρασκευή έχω έναν αφόρητο πόνο στο στήθος, γύρω από τη θηλή. Έκανα καλλιέργεια μητρικού γάλακτος, περιμένω αποτελέσματα, μίλησα με το γυναικολόγο και μου έκανε λόγο και για μύκητες, εξέτασε τη μικρή η παιδίατρος και δεν της βρήκε ωστόσο άσπρη γλώσσα, αλλά η διακοπή και ο πόνος (ειδικά στο δεξιό στήθος) συνεχίζονται!!! Ώσπου ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα με μια δαγκιά της μικρής εχθές μέχρι αιμοραγίας και τα' παιξα τελείως...

Όσοι πιστοί, ας προστρέξουν για βοήθεια... Ξέρω κι εγώ, "τα πήρα" και είπα και το θρυλικό "τέρμα" για μένα όλο το ταξίδι...

Ευχαριστώ, καλή νύχτα

Ο πόνος στην άντληση είναι ανασταλτικός παράγοντας. Η καντιντιάση που σου είπε ο γιατρός δεν είναι απαραίτητο να έχει κολλήσει και η μικρή μπορεί να την έχεις και η μικρή να μην έχει.

Δες λίγο παρακάτω αν η περίπτωση σου ταιριάζει.....

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28811&highlight=%EA%E1%ED%F4%E9%ED%F4%E9%E1%F3%E7

γιατί όμως έκανες καλλιέργεια γάλακτος δεν το έχω ξανακούσει?

η μείωση έγινε σταδιακά ή ξαφνικά απο κάποια ml έπεσες στα 200?

Είμαι πολύ χαρούμενη. Από εχθές η μικρή πίνει μόνο μητρικό γάλα και χορταίνει γιατί κοιμάται αρκετά. Μπουκάλι μόνο 100γρ. δικό μου. Μάλλον δεν της χρειάζεται πια.

Τι να κάνω για να διατηρήσω το γάλα μου και να το αυξήσω λίγο ακόμη ώστε να μαζεύω για όταν δεν θα είμαι σπίτι; Να συνεχίσω τη μαγιά και τις αντλήσεις; Αν ναι πότε να αντλώ; Αμέσως μετά το θηλασμό είναι καλά;

Το πρόβλημα είναι ότι η μικρή έχει ακατάστατο ωράριο φαγητού και φοβάμαι μη ζητήσει να φάει ξανά αμέσως μετά από κάποια άντληση. Θα βρει τίποτα ή θα απογοητευθεί και ενώ τώρα δέχεται το στήθος μου μετά δεν θα το θέλει;

Επιπλέον δυο βράδια τώρα με τσάκισε στα ξενύχτια και δεν άντεξα να κάνω νυχτερινή άντληση και πέρασε το τετράωρο. Θα προκύψει πρόβλημα στο γάλα; Θα με πάει ξανά πίσω σε μείωση; Τι να προσέξω από εδώ και πέρα ώστε να μην μου ξανασυμβεί το ίδιο με τη μείωση;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Είμαι πολύ χαρούμενη. Από εχθές η μικρή πίνει μόνο μητρικό γάλα και χορταίνει γιατί κοιμάται αρκετά. Μπουκάλι μόνο 100γρ. δικό μου. Μάλλον δεν της χρειάζεται πια.

Τι να κάνω για να διατηρήσω το γάλα μου και να το αυξήσω λίγο ακόμη ώστε να μαζεύω για όταν δεν θα είμαι σπίτι; Να συνεχίσω τη μαγιά και τις αντλήσεις; Αν ναι πότε να αντλώ; Αμέσως μετά το θηλασμό είναι καλά;

Το πρόβλημα είναι ότι η μικρή έχει ακατάστατο ωράριο φαγητού και φοβάμαι μη ζητήσει να φάει ξανά αμέσως μετά από κάποια άντληση. Θα βρει τίποτα ή θα απογοητευθεί και ενώ τώρα δέχεται το στήθος μου μετά δεν θα το θέλει;

Επιπλέον δυο βράδια τώρα με τσάκισε στα ξενύχτια και δεν άντεξα να κάνω νυχτερινή άντληση και πέρασε το τετράωρο. Θα προκύψει πρόβλημα στο γάλα; Θα με πάει ξανά πίσω σε μείωση; Τι να προσέξω από εδώ και πέρα ώστε να μην μου ξανασυμβεί το ίδιο με τη μείωση;

Πατε πολυ καλα, οποτε γιατι δε συνεχιζετε απλα το ιδιο που τοσο καλα σας πηγε?:D

Αμεσως μετα το θηλασμο ειναι μια χαρα, αλλα μπορεις να αφησεις να περασει και λιγη ωρα για να ξεκουραστει λιγο το στηθος.

Αν θελησει παλι η μικρη να πιει, φυσικα και θα βρει, αφου το γαλα δεν ειναι σε μπουκαλι που αδειαζει, αλλα παραγεται την ωρα που το ζητα το παιδι.

Μαλιστα το μωρο παραγει και θηλαζει πολυ πιο ευκολα και πιο πολυ γαλα απ' οτι με το θηλαστρο.

Για δες πως παει το πραγμα, μπορει να μην υπαρξει καμμια μειωση.

k9Tap3.png

Κριστίνα καλό μεσημέρι,

Είχα δει μία κάποια μείωση, αλλά μετά από κάποιες κινήσεις "διορθωτικές", η κατάσταση είχε βελτιωθεί.

Το πρόβλημα ξεκίνησε τελείως ξαφνικά την Παρασκευή και μάλιστα παραξενεύτηκα γιατί οι αντλήσεις μου ήταν εντάξει... Απλά πονούσα... Ο πόνος ευτυχώς από προχθές έχει μειωθεί στον αριστερό μαστό, του οποίου έχει ξεκοκκινήσει η θηλή, μετά από σοδόνερα, κρέμες, μελάνια, μείωση της έντασης στο θήλαστρο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Η παραγωγή από αριστερά λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο, κάπως πάει κι έρχεται...

Ναι, λοιπόν η μείωση ήταν τελείως ξαφνική με αυτή την έννοια. Το τελειωτικό χτύπημα, όμως, όπως είπα ήταν όταν με δάγκωσε και το μωρό. Άστα να πάνε!!!

Καλλιέργεια μου ζήτησε για να δούμε αν έχει περάσει στο γάλα κάποιο μικρόβιο και προκαλεί αυτόν τον πόνο στη θηλή... Άσε να μη σου πω, τί έγινε στο διαγνωστικό κέντρο και τί μου είπαν όταν έμαθαν ότι το μωρό είναι 7 μηνών και θηλάζει ακόμα (μάλλον θα πρέπει να το γράψω στο "τί άλλο θα ακούσω", άσε που με τρομοκράτησε ένας μ....ας γιατρός και καλά, λέγοντάς μου ότι ο οργανισμός μου έχει μπει σε διαδικασία αποθηλασμού;!)

Τί άλλο μπορεί να συμβαίνει βρε Κριστίνα;

Ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...