Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απλώς αγχώθηκα λιγάκι γιατί τελευταία χάνει το ενδιαφέρον της στο στήθος στο 5λεπτο 10λεπτο αρκετά συχνά. Βέβαια πολλές φορές ξαναγκρινιάζει όσο την έχω για ρέψιμο και ξανατρώει άλλα 5-10 λεπτά. Αλλά εγώ σε αυτήν την περίπτωση της δίνω από το ίδιο στήθος γιατί έχω ακούσει ότι μετά τα 10 λεπτά το γάλα γίνεται πιο λιπαρό και πιο θρεπτικό.....

Δεν έχει να κάνει με το ρολόι καλά κάνεις και προσφέρεις το ίδιο αν δεν θέλει προσφέρεις απλά το άλλο και πάει λέγοντας....:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απλώς αγχώθηκα λιγάκι γιατί τελευταία χάνει το ενδιαφέρον της στο στήθος στο 5λεπτο 10λεπτο αρκετά συχνά. Βέβαια πολλές φορές ξαναγκρινιάζει όσο την έχω για ρέψιμο και ξανατρώει άλλα 5-10 λεπτά. Αλλά εγώ σε αυτήν την περίπτωση της δίνω από το ίδιο στήθος γιατί έχω ακούσει ότι μετά τα 10 λεπτά το γάλα γίνεται πιο λιπαρό και πιο θρεπτικό.....

οκ, εγώ θα έλεγα να συνεχίσεις ακριβώς ότι κάνεις, γιατί έχει πολύ καλό αποτέλεσμα! Όντως το γάλα στην αρχή του γεύματος είναι πιο αραιό και στη συνέχεια πιο λιπαρό

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπέρα!

Έχω μία μπέμπα 4 μηνών και μεχρι τώρα θηλάζουμε αλλά όχι αποκλειστικά! Σε κάθε γεύμα τη θήλαζα και μετά της έδινα συμπλήρωμα 90ml με 2 μεζούρες γάλα (γιατί με 3 πάθαινε διάροια). Τα κιλά της ήταν πολύ καλα άρα μάλλον έτρωγε αρκετό από μένα αφού το ξένο ήταν 4 φορές τη μέρα και ποτέ δεν έπινε και τα 90 (50-60 κάθε φορά). Το θέμα είναι ότι η παιδίατρος μου είπε να αυξήσω το μπιμπέρό και από τότε η παραγωγή μου μειώθηκε πολύ. Τρώει πλέον 100 και 2 φορές τη μέρα 120 μπιμπερό και δε θέλει πλέον στήθος!! Κάθε φορά που τη βάζω κλαίει! Μετά απ όσα διάβασα κατάλαβα ότι η παιδίατρος δε με βοήθησε καθόλου με το θηλασμό ίσα ισα που κάνει ότι μπορεί για να τον κόψω αλλά δεν ήξερα και τώρα ίσως είναι αργά! Οταν της είχα πει στην αρχή ότι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά εκείνη μου είπε ότι θα τη βάζω στο στήθος για 10 λεπτά στο καθένα και αν ξυπνάει πριν το τρίωρο να δίνω συμπλήρωμα! Από το φόρουμ έμαθα ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο που ταϊζεις το παιδί ουτε συγκεκριμένος χρόνος που το κρατάς στο στήθος!

Μπορώ να κάνω κάτι τώρα ή το 'χασα το παιχνίδι; Το αριστερό έχει πολύ λιγότερο γάλα. Από την αρχή έτσι ήταν. Αλλά αν δε θηλάσω πετρώνουν και τα δυο. το δεξί πιο γρήγορα! Γιατί δε θέλει το μωρό το στήθος; Αφού έχω ακόμα γάλα; Θα ήθελα να αυξήσω ξανά την παραγωγή και αν είναι δυνατόν να θηλάσω και αποκειστικά! Αλλά γίνετε;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Υ.Γ. Γέννησα με καισαρική(αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο)

Αρκεί να κάθεσαι σε απόσταση ασφαλείας και όχι στο ένα μέτρο!

Θηλάζοντας ανακάλυψα εκπομπές στην τηλεόραση που δεν ήξερα ότι υπήρχαν, μέχρι και ιστορικές σαπουνόπερες είχα πετύχει! :lol:

όσο για διάβασμα, εκεί τα έδωσα όλα, θηλάζοντας διάβασα για να γίνω σύμβουλος και για τις εξετάσεις του μεταπτυχιακού! :wink:

πραγματικα μακαρι να ξερει καποιος...

χρησιμοποιω lap top κ ειμαι ατελειωτες ωρες στο internet καθως θηλαζω....αναγκαστικά ο υπολογιστης ειναι διπλα στο κεφαλακι του μωρου, καθως επισης εχουμε ασυρματο internet...ξερετε αν ενοχλει το μωρακι? συγνωμη που ρωταω αυτο σαυτο το θεμα αλλα επειδη τεθηκε εδω...ευχαριστω

Χρονια πολλα Εβελίνα και να σου ζησει το μωρακι σου. Νομιζω οτι αφου εχεις ακομα γαλα και εχεις και ορεξη να συνεχισεις να το θηλαζεις οτι μπορεις να καταφερεις κατι καλυτερο. Βαζε το οσο πιο συχνα μπορεις στο στηθος και ισψς να ειναι καλυτερο να το βαζεις ενδιαμεσα απο τε γευματα που δεν θα πειναει πολυ και θα εχει περισσοτερη υπομονη να θηλάσει ή εστω και να πιπιλαει, ακομα και να πιπιλάει μπορει αργοτερα να αρχιζει να θηλαζει ξανα. Μπορεις επίσης να αντλεις το γαλα σου με θηλαστρο, κατα τη γνωμη μου με νοσοκομειακο που ειναι γρηγορο και αντλει το περισσοτερο δυνατο γαλα και να δινεις το γαλα σου με μπιμπερο. Αν εντατικοποιησεις τις αντλησεις σου, λεω αν γιατι δεν ειναι παντα ευκολο και εφικτο θα αυξηθει σιγα σιγα και η παραγωγη σου. Δες το θεμα επαναγαλακτισμου εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 και σου ευχομαι να τα καταφερεις. Οσο για την παιδιατρο την καταλαβες απ΄οτι ειδα.

0b8bfa6eaf.png

Διαφημίσεις

ΑΓΛΑΙΑ εχω πιει τα 5 απο τα 9 φασκομηλα και βαζω το μωρο να τρωει μονο απο το ενα στηθος καθε φορα αλλα πρηζεται πολυ το αλλο, ανεκτα στο τσακ δηλαδη... και τα επιθεματα γεμιζουν πολυ γαλα, ενω πριν ηταν στεγνα... παντως τωρα που τρωει απο το ενα στηθος μονο ολη την ωρα δε μου φωναζει οπως πριν.... θα τη υγισω κι ολας το απογευμα να δουμε....

να συνεχισω ετσι??????

WLFfp2.png XI11p2.png

αλημερα και χρονια πολλα!!!!

Αγλαια θελω την βοηθεια σου.Θηλαζω αποκλειστικα την μικρη μου εδω και 2 μηνες...Γεννηθηκε 2660 και αισιως φτασαμε τα 6100!!!

ταλαιπωρουμαστε βεβαια απο κολοικους οι οποιοι εχουν πλεον μειωθει.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης.Κοιματε στο κρεββατι διπλα μου και ετσι οποτε πειναει βρισκει το στηθος και τρωει.το προβλημα ειναι οτι ολο το βραδυ ειναι π.χ αριστερα αρα τρωει μονο απο το ενα στηθος.Αυτο εχει ως αποτελεσμα το αλλο στηθος να μενει ανενεργο,με αποτελεσμα να πρηζετε και να γινετε τουμπανο....

Μηπως δημιουργηθει καποιο προβλημα στην παραγωγη του αλλου στηθους αφου αδρανει?την ημερα φυσικα τρωει κανονικα ,μια απο το ενα μια απο το αλλο στηθος....

ευχαρ ιστω για την πολυτιμη βοηθεια!!!

πραγματικα μακαρι να ξερει καποιος...

χρησιμοποιω lap top κ ειμαι ατελειωτες ωρες στο internet καθως θηλαζω....αναγκαστικά ο υπολογιστης ειναι διπλα στο κεφαλακι του μωρου, καθως επισης εχουμε ασυρματο internet...ξερετε αν ενοχλει το μωρακι? συγνωμη που ρωταω αυτο σαυτο το θεμα αλλα επειδη τεθηκε εδω...ευχαριστω

spithoula, το ασύρματο ίντερνετ είναι πολύ επικίνδυνο! Καλύτερα να συνδέσεις το λαπτοπ με το σταθερό δίκτυο τηλεφωνίας και να έχεις το μωρό όσο πιο μακριά γίνεται από το μόντεμ! Τώρα για την οθόνη, φαντάζομαι οι καινούριες οθόνες είναι πιο ασφαλείς με λιγότερη ακτινοβολία, αλλά πάντα εκπέμπουν κάποιο ποσό ακτινοβολίας...

Κι εγώ σερφάρω θηλάζοντας, όμως με σταθερό μόντεμ και καθιστή, όσο μπορώ πιο μακριά από την οθόνη-μόντεμ.

HXuSp2.pngaS46p2.png

spithoula, το ασύρματο ίντερνετ είναι πολύ επικίνδυνο!

sofuka ευχαριστω πολυ για την απαντηση αν κ αγχωθηκα ιδιαιτερως.....για το ασυρματο θα δω τι μπορω να κανω....:-(

Στις 5,5 εβδομάδες βγάζω 90ml συνολικά την ημέρα. Είναι λογικό?

Πότε να περιμένω κάποια μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης? γιατι φοβάμαι ότι έτσι όπως πάω θα αργήσω πολύ...

Πήρα το fenugreek της solgar . ισχύουν γι αυτό 3χ3 τα χάπια?

μετά από πόσο διάστημα θα δω διαφορά? μπορώ να πάρω ταυτόχρονα και μαγιά μπύρας?

μηπως επηρεάζεται η γεύση του γάλακτος? γιατί η μικρή τις τελευταίες μέρες αρνείται με κλάματα το στήθος ... που δοκίμασα να της δώσω πριν το ξένο γάλα. το θέλει μόνο οταν νυστάζει για να κάνει πιπίλα να κοιμηθεί...

2 πρωινά πάντως που την έβαλα στο στήθος φάνηκε να πίνει για λίγο... αλλά μετά από λίγο που προσπάθησα στο άλλο στήθος αρνήθηκε!!

Διαφημίσεις

ΑΓΛΑΙΑ εχω πιει τα 5 απο τα 9 φασκομηλα και βαζω το μωρο να τρωει μονο απο το ενα στηθος καθε φορα αλλα πρηζεται πολυ το αλλο, ανεκτα στο τσακ δηλαδη... και τα επιθεματα γεμιζουν πολυ γαλα, ενω πριν ηταν στεγνα... παντως τωρα που τρωει απο το ενα στηθος μονο ολη την ωρα δε μου φωναζει οπως πριν.... θα τη υγισω κι ολας το απογευμα να δουμε....

να συνεχισω ετσι??????

Ίριδα, σε 4-5 μέρες θα δεις κάποια διαφορά. Θα χρειαστείς κι άλλα φασκόμηλα.

Συνέχισε έτσι:wink:

αλημερα και χρονια πολλα!!!!

Αγλαια θελω την βοηθεια σου.Θηλαζω αποκλειστικα την μικρη μου εδω και 2 μηνες...Γεννηθηκε 2660 και αισιως φτασαμε τα 6100!!!

ταλαιπωρουμαστε βεβαια απο κολοικους οι οποιοι εχουν πλεον μειωθει.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης.Κοιματε στο κρεββατι διπλα μου και ετσι οποτε πειναει βρισκει το στηθος και τρωει.το προβλημα ειναι οτι ολο το βραδυ ειναι π.χ αριστερα αρα τρωει μονο απο το ενα στηθος.Αυτο εχει ως αποτελεσμα το αλλο στηθος να μενει ανενεργο,με αποτελεσμα να πρηζετε και να γινετε τουμπανο....

Μηπως δημιουργηθει καποιο προβλημα στην παραγωγη του αλλου στηθους αφου αδρανει?την ημερα φυσικα τρωει κανονικα ,μια απο το ενα μια απο το αλλο στηθος....

ευχαρ ιστω για την πολυτιμη βοηθεια!!!

Θεανώ, στη μέση τη βραδιάς να την αλλάζεις στήθος ή να δίνεις έστω ένα γεύμα στη μέση της νύχτας από το στήθος που δεν θηλάζει. Στη διάρκεια της μέρα να θηλάζει περισσότερο από το στήθος που το βράδυ δεν θηλάζει.

Στις 5,5 εβδομάδες βγάζω 90ml συνολικά την ημέρα. Είναι λογικό?

Λογικό είναι, αν και δεν έχω το πλήρες ιστορικό σου για να καταλάβω ακριβώς τι συμβαίνει.

Πότε να περιμένω κάποια μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης? γιατι φοβάμαι ότι έτσι όπως πάω θα αργήσω πολύ...

Πραγματικά δεν ξέρω. Υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στην υποστήριξη από απόσταση.

Είχα αναφέρει από την αρχή ότι η δική σου περίπτωση χρειάζεται την υποστήριξη ενός ενδοκρινολόγου που ξέρει τη γαλουχία, τουλάχιστον σε επίπεδο ελέγχου.

Πήρα το fenugreek της solgar . ισχύουν γι αυτό 3χ3 τα χάπια?

Ισχύουν.

μετά από πόσο διάστημα θα δω διαφορά?

Σε 4-7 24ωρα θα πρέπει να δεις κάποια διαφορά.

μπορώ να πάρω ταυτόχρονα και μαγιά μπύρας?

μπορείς.

μηπως επηρεάζεται η γεύση του γάλακτος?

επηρεάζεται και μερικά παιδιά δεν την θέλουν αν και τα περισσότερα δεν έχουν πρόβλημα.

2 πρωινά πάντως που την έβαλα στο στήθος φάνηκε να πίνει για λίγο... αλλά μετά από λίγο που προσπάθησα στο άλλο στήθος αρνήθηκε!!

προσπάθησε να τη βάζεις πιο συχνά, το μωρό μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από το θήλαστρο.

Αγλαια σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου!

Πραγματικά δεν ξέρω. Υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στην υποστήριξη από απόσταση.

Είχα αναφέρει από την αρχή ότι η δική σου περίπτωση χρειάζεται την υποστήριξη ενός ενδοκρινολόγου που ξέρει τη γαλουχία, τουλάχιστον σε επίπεδο ελέγχου.

τον ενδοκρινολόγο τον έχω απορρίψει για 2 λόγους:

1. δεν έχω το χρόνο να τον επισκεφτώ με 2 παιδιά και το θήλαστρο και μόνη μου

2. έχουμε ιστορικό θυροειδή στην οικογένεια και στην εγκυμοσύνη εμφανίστηκε και σε μένα κάποιο προβλημα που κάποια στιγμή που θα υπάρχει χρόνος θα πρέπει να το δω!

3. προτιμώ να της δίνω ξένο γάλα βιολογικό παρά δικό μου με φάρμακα.

το ξένο σίγουρα δε φτάνει σε τίποτε το μητρικό αλλά έχουν μεγαλώσει πολλά παιδιά με αυτό. δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο παιδί το οποιοδήποτε φάρμακο μακρυπρόθεσμα! ειδικά σε ένα βρέφος που θα το λαμβάνει έμμεσα καθημερινά!!

2. έχουμε ιστορικό θυροειδή στην οικογένεια και στην εγκυμοσύνη εμφανίστηκε και σε μένα κάποιο προβλημα που κάποια στιγμή που θα υπάρχει χρόνος θα πρέπει να το δω!

Aν ο θυροειδής είναι αρύθμιστος, τότε επηρεάζεται σημαντικά η παραγωγή του γάλακτος.

Για να ρυθμιστεί πχ ένας θυροειδής που υπολειτουργεί, παίρνεις υποκατάστατο φυσικής ορμόνης και παράγεις κανονικό γάλα όχι αγελαδινό.

Το δικό σου γάλα έχει ζωντανά κύτταρα, ένζυμα, βιταμίνες, αντισώματα που καμία σκόνη δεν περιέχει. Στο κουτί υπάρχει μόνο ένα νεκρό προϊόν, δεν υπάρχουν αντισώματα ούτε ένζυμα.

Το βιολογικό γάλα δεν προσφέρει καμία προστασία στο μωρό, απλά δεν περιέχει τα επιπλέον υπολείμματα φυτοφαρμάκων που περιέχει το γάλα που δεν είναι βιολογικό.

δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο παιδί το οποιοδήποτε φάρμακο μακρυπρόθεσμα! ειδικά σε ένα βρέφος που θα το λαμβάνει έμμεσα καθημερινά!!

Ξέρουμε και τις επιδράσεις των περισσοτέρων φαρμάκων και τις επιδράσεις του ξένου γάλακτος. Υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα που χορηγούντα στα ίδια τα παιδιά για θεραπεία και χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες. Οι επιδράσεις τους έχουν μελετηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι όλα δημοσιευμένα και για τα φάρμακα και για το γάλα. Αν κάτι είναι άγνωστο, αναφέρεται ως τέτοιο. Η επιστήμη έχει προχωρήσει αρκετά, μπορεί να μην τα γνωρίζουμε όλα αλλά σίγουρα έχουμε στη διάθεσή μεγάλο μέρος της απαραίτητης γνώσης.

Όμως έχουμε μάθει να θεωρούμε δεδομένα τις αρνητικές επιδράσεις του αγελαδινού γάλακτος και τις προσπερνάμε δαιμονοποιώντας ασήμαντους παράγοντες.

Διαφημίσεις

όταν λες φάρμακα εννοείς συγκεκριμένα για τον θυρεοειδή;

Επειδή έχω πρόβλημα στον θυρεοειδή (Hashimoto) θέλω να σου πω να μην το αμελείς, ο θυρεοειδής που δυσλειτουργεί επηρεάζει τον οργανισμό σου, την αντοχή σου, την διάθεσή σου. Επίσης η Τ4 που παίρνω καθημερινά είναι φυσική ανθρώπινη ορμόνη, μην φοβάσαι να την πάρεις, δεν βλάπτει το μωρό.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Kορίτσια καλησπέρα,

Εδώ και αρκετές μέρες με απασχολεί ένα θέμα που αφορά την παραγωγή μου, αλλά και το γεγονός ότι έχουμε πλέον μπει στις τροφές. (Ας με συγχωρέσουν λοιπόν οι φίλες γιατί πραγματικά δεν ήξερα που να κατατάξω το post μου...)

Η Αμέλια κάθεται πλέον με το ζόρι γύρω στις 5 με 6 φορές στο στήθος, οι αντλήσεις μου είναι 6 (πραγματικά δεν ξέρω που θα χωρέσω την 7η, θα σας πω για ποιο λόγο...), και έχουμε μπει στις φρουτόκρεμες και σήμερα, με πολλά "μπλιαχ" από τη μικρή, στη σούπα πατάτα-καρόττο... Μέχρι τώρα έπινε 4 bibs με αντλημένο γάλα, το καθένα με 120-140 ml. Είμαστε δηλαδή στα 2 γεύματα, όπου τη θηλάζω γύρω στη μισή ώρα πριν και, όταν τα τελειώνει πεινάει και βέβαια της συμπληρώνω με το αντλημένο γάλα...

Το θέμα μου είναι λοιπόν ότι η μικρούλα μάλλον θα πρέπει να πίνει 5 bibs (1 το πρωί, 1 μετα τα φρούτα, 1 μετά τη σούπα και άλλα 2 μέχρι το τέλος της ημέρας). Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα: Κάνοντας σήμερα μία σούμα του πόσο μαζεύω από τις αντλήσεις είδα ότι μαζεύω γύρω στα 3 1/2 με 4 bibs... Δεν θέλω να αυξήσω τα ml των γευμάτων της μικρής γιατί νομίζω ότι θα κοπεί ένας θηλασμός/άντληση...

Στο ταξίδι που κάναμε πρόσφατα, στο τσακ αποφύγαμε να ψάχνουμε φαρμακείο Χριστουγεννιάτικα για "κουκουλάκ" που λέω κι εγώ...

Τί μπορώ να κάνω λοιπόν;

Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ

Αγλαια σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου!

το ξένο σίγουρα δε φτάνει σε τίποτε το μητρικό αλλά έχουν μεγαλώσει πολλά παιδιά με αυτό. δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο παιδί το οποιοδήποτε φάρμακο μακρυπρόθεσμα! ειδικά σε ένα βρέφος που θα το λαμβάνει έμμεσα καθημερινά!!

Γενικά στον τρόπο που αναφέρεσαι στα φάρμακα και στους γιατρούς καταλαβαίνω ότι έχεις περάσει κάποιο σημαντικό θέμα που σε έχει ταλαιπωρήσει πολύ για την ακρίβεια έχω την αίσθηση ότι σε έχει φοβίσει.....Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις ακριβώς με το θυρεοειδή σου αλλά όπως και να έχει είναι πολύ σημαντικό να το ρυθμίσεις πρώτα και πάνω από όλα για σένα. Οι θεραπείες που χορηγούνται για τον θυρεοειδή συνήθως είναι συμβατές με τον θηλασμό και ενδοκρινολόγοι που σέβονται το επάγγελμα τους το γνωρίζουν άρα δεν καταλαβαίνω τι ή ποιος σε έκανε να πιστέψεις το αντίθετο. Εξάλλου μια μαμά που θηλάζει έχει το δικαίωμα να αρρωστήσει και να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της με φάρμακα συμβατά με το θηλασμό, για αυτό έχουν μελετηθεί και υπάρχει βάση δεδομένων με τον βαθμό συμβατότητάς τους. Και εγώ έχω Hashimoto όπως και η Palladin και παίρνω Τ4 λόγω του ότι μου δημιουργεί υποθυρεοειδισμό όχι μόνο γιατί ρυθμίζοντας τον θυρεοειδή βελτιώθηκε η γαλουχία μου αλλά η υγεία μου. Δεν προσπαθώ να σε πείσω να δεις κάποιον ενδοκρινολόγο για να θηλάσεις αλλά προσπάθησε να βρεις λίγο χρόνο για σένα και πίστεψε με όταν λες ότι δεν έχεις χρόνο σε καταλαβαίνω απόλυτα και ας μην έχω δυο παιδιά....

Να συμπληρώσω στο προηγούμενο, ότι μετά απο τις υποδείξεις σου Aglaia, και βάζοντας μία άντληση γύρω στις 4 με 4:30 το πρωί, η κατάσταση ή μάλλον η παραγωγή αυξήθηκε πάλι...

Ευχαριστώ

Αγλαια καταλαβαίνω ότι θες να με βοηθήσεις αλλά επέτρεψε μου να πω ότι για τα φάρμακα και οι ίδιοι οι γιατροί μπορεί να έχουν διαφωνίες

πολλές φορές νέες μελέτες έρχονται να καταρρίψουν παλιές...

Δε χρειάζεται να μου υπενθυμίζεις τα καλα του μητρικού γάλακτος... :!:

αν δε τα ήξερα δε θα ξεκινούσα την προσπάθεια μου με τόσες δυσκολίες ήδη 5,5 εβδομάδες. θα είχα βολευτεί στο 3ωρο ταισμα...

Απλά φοβάμαι μην προσπαθώντας να διορθώσω το ένα κακό, προκαλέσω άλλο. Είμαι κλεισμένη στο σπίτι από το Μαρτιο. Ημουν όλη την εγκυμοσύνη ξάπλα οπότε μπορείς να φανταστείς ότι με το θήλαστρο συνεχίζω να είμαι κλεισμένη . λες αν δεν ήθελα τοσο πολύ να θηλάσω να το προσπαθούσα?

εχω επιμονή και υπομονή.

Αν μπορείς να με βοηθήσεις με τις συμβουλές σου χωρίς να καταφύγω σε ορμόνες θα ήταν φοβερό!!!! πιστεύω στην εμπειρία σου. :!:

εχεις ιδέες πως μπορώ να πείισω τη μικρή να συνεργαστεί? :?:

Καλημερα!!!!επανερχομαι με μια νεα απορια αφου παρατηρησα περιεργη συμπεριφορα στην μπεμπα μου.Αγλαια μου σημερα ολη την ημερα η μπεμπα μον κοιματε (δοξα τον θεο )για πανω απο 10 ωρες .Ξυπνα για μιση ωρα και μετα κοιματε ξανα...το μεγαλο μου αγχος ειναι οτι εχει χασει το ενδιαφερον για το στηθος.!!!!Την βαζω εγω οταν ξυπνα και τρωει για 5 μονο λεπτα.Αυτα τα 5 λεπτα την κρατανε για τις επομενες 2 ωρες που θα ξυπνησει ξανα.Φυσικα το στηθος μου ειναι τουμπανο αφου ολες τις προηγουμενες ημερες ετρωγε συνεχεια με αποτελεσμα να εχω αυξημενη παραγωγη.Σε παρακαλω μπορεις να μου πεις τι συμβαινει??

Aν ο θυροειδής είναι αρύθμιστος, σου δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα εκτός της γαλουχίας.

Θα σε παρακαλούσα να το κοιτάξεις ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσεις την προσπάθεια του θηλασμού ή όχι.

Παραπάνω έγραψα να συμβουλευτείς έναν εδνοκρινολόγο απλώς για έλεγχο, όχι απαραίτητα για να κάνεις κάποια θεραπεία αλλά για να ξέρεις τι γίνεται.

Καλημερα!!!!επανερχομαι με μια νεα απορια αφου παρατηρησα περιεργη συμπεριφορα στην μπεμπα μου.Αγλαια μου σημερα ολη την ημερα η μπεμπα μον κοιματε (δοξα τον θεο )για πανω απο 10 ωρες .Ξυπνα για μιση ωρα και μετα κοιματε ξανα...το μεγαλο μου αγχος ειναι οτι εχει χασει το ενδιαφερον για το στηθος.!!!!Την βαζω εγω οταν ξυπνα και τρωει για 5 μονο λεπτα.Αυτα τα 5 λεπτα την κρατανε για τις επομενες 2 ωρες που θα ξυπνησει ξανα.Φυσικα το στηθος μου ειναι τουμπανο αφου ολες τις προηγουμενες ημερες ετρωγε συνεχεια με αποτελεσμα να εχω αυξημενη παραγωγη.Σε παρακαλω μπορεις να μου πεις τι συμβαινει??

Καλημέρα Θεανώ, εγώ δεν βλέπω τίποτα παράξενο στη συμπεριφορά του μωρού σου. Είναι αναμενόμενο ότι κάποτε θα σταματήσει τους μαραθώνιους θηλασμούς και ότι αφού καταφέρνει να θηλάζει πιο αποτελεσματικά στα 5 λεπτά πίνει το γάλα που χρειάζεται, αφού ξαναξυπνάει σε 2 ώρες που επίσης λογικό μου ακούγεται δεν νομίζω ότι πρέπει να αγχώνεσαι. Όσο για το στήθος σου μπορείς να βγάζεις με το θήλαστρο ή το χέρι σου λίγη ποσότητα ώστε να ανακουφιστείς και φυσικά να μην σου πετρώσει, αν το μωρό συνεχίσει έτσι το στήθος σου σε 2 - 3 μέρες θα προσαρμοστεί.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Το θυρεοειδη σου πρεπει να τον κοιταξεις ανεξαρτητα απο το αν θα θηλασεις ή οχι.

Εχω κι εγω προβλημα με το θυρεοειδη και θηλαζω κανονικοτατα.

Ο αρρυθμιστος ομως θυροειδης μπορει να σου προκαλεσει πολλα αλλα προβληματα.

Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο με δυο παιδια κι εγω αμελω δυστυχως συνεχεια τον εαυτο μου, αλλα σκεφτομαι παντα οτι τα παιδια χρειαζονται τη μαμα τους υγιη.

k9Tap3.png

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

ελπιζω να μην προσπαθει να αποθηλασει ,ειναι πολυ νωρις ακομα ετσι δεν ειναι βρε κοριτσια?αμαν ολο κατι βρισκω για να αγχωνομαι η τρελη μανα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...