Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Η δική μου παιδίατρος ούτε δείγματα έχει στο ιατρείο... ούτε τα δίνει στους γονείς, ούτε τα προτείνει...

σε λιγο η δικη μας θα αλλαξει επαγγελμα... απο παιδιατρος τη βλεπω στελεχος πωλησεων :evil::evil::evil:

Να πεις στον μπαμπά να κάνει και λίγο googling να δει τι κυκλοφορεί στον κόσμο...
:lol::lol::lol: αχχχχχχ προσπαθω!!!!

ΟΚ Αγλαϊα... περιμενω συνταγες!
:lol: Θα τις γράψω και μετά θα μας πεις πώς βγήκανε! :lol:

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αλλά επειδή σε αυτό το τόπικ είμαστε εκτός θέματος, δες και το θέμα, εισαγωγή στις στερεές τροφές!!!
Εχεις δικιο, αλλα τι να εκανα; να ελεγα κοριτσια τα υπολοιπα στο ταδε τοπικ;;; :lol::lol::lol::lol: (παρ?ολα αυτα... παω να το δω!!!)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για θυμίσου λίγο και την ιστορία με τις τρελλές αγελάδες... Για τρελλά πρόβατα ελάχιστα είχαν μιλήσει...

Λίγο υπερβολικό δεν είναι αυτό βρε Αγλαϊα;;; :D

Αν το πάρουμε έτσι ούτε μοσχάρι πρέπει να τους δίνουμε...

Φιλικά πάντα... :wink:

Για θυμίσου λίγο και την ιστορία με τις τρελλές αγελάδες... Για τρελλά πρόβατα ελάχιστα είχαν μιλήσει...

Λίγο υπερβολικό δεν είναι αυτό βρε Αγλαϊα;;; :D

Αν το πάρουμε έτσι ούτε μοσχάρι πρέπει να τους δίνουμε...

Φιλικά πάντα... :wink:

Ελπίζω ότι το ελέγχουνε το θέμα...

Το έγραψα γιατί η εντατική εκτροφή των αγελάδων είναι που δημιούργησε το πρόβλημα... Τα πρόβατα μεγαλώνουν πιο ήπια, με λιγότερες παρεμβάσεις. Τα κατσίκια ακόμη καλύτερα (δεν μπορούν να μεγαλώσουν στο σταύλο....). Όσο πιο εντατική η εκτροφή τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πάρουν τα ζώα φάρμακα και τροφές που δεν αρμόζουν.

Ελπίζω ότι το ελέγχουνε το θέμα...

Αγλαΐα, εγώ όταν είχα πάει στην Αγγλία, σε ένα φημισμένο νοσοκομείο που κάνουν καρδιοχειρουργικά περιστατικά μου είχε πει ο διευθυντής αναισθησιολογίας εκεί ότι οι μεταγγίσεις έχουν ελαττωθεί πάρα πολύ γιατί το θέμα με τις τρελές αγελάδες, ενώ έχει σιωπήσει από τα ΜΜΕ, δεν έχει εξαλειφθεί καθόλου και έχουν ακόμα νέα περιστατικά. Αυτά όλα το 2006! :shock:

Το πρόβλημα είναι απ'όσο ξέρω ότι δεν υπάρχει ακόμα μέθοδος ανίχνευσης του πριωνιου στο αίμα και συνεπώς δεν μπορούν να ελεγχθούν οι δότες.

WLn5p2.png

Αγλαΐα, εγώ όταν είχα πάει στην Αγγλία, σε ένα φημισμένο νοσοκομείο που κάνουν καρδιοχειρουργικά περιστατικά μου είχε πει ο διευθυντής αναισθησιολογίας εκεί ότι οι μεταγγίσεις έχουν ελαττωθεί πάρα πολύ γιατί το θέμα με τις τρελές αγελάδες, ενώ έχει σιωπήσει από τα ΜΜΕ, δεν έχει εξαλειφθεί καθόλου και έχουν ακόμα νέα περιστατικά. Αυτά όλα το 2006!

Για την Αγγλία το ξέρω αυτό...

Στην Ελλάδα ελπίζω ότι έχει μείνει περιορισμένο.

Το καλό με τη χώρα μας είναι ότι καταναλώνουμε τα εντόσθια (πατσάς, κοντοσούβλι) και μάλιστα καλομαγειρεμένα και δεν τα ταΐζουμε στις αγελάδες όπως έκαναν στην Αγγλία όπου η ασθένεια πήρε διαστάσεις επιδημίας. Βέβαια με τη διακίνηση των ζώων και των ζωοτροφών έφτασαν κι εδώ τα κρούσματα. Πιστεύω ότι αν και οι άγγλοι έτρωγαν όλα τα μέρη του ζώου και μάλιστα καλομαγειρεμένα δεν θα είχαν πρόβλημα....

Διαφημίσεις

Εσύ το ήξερες, εγώ όμως τρελάθηκα όταν το άκουσα :shock:

Δεν μπορούσα να το φανταστώ με τίποτα :roll:

Στην Ελλάδα δεν πιστεύω να ισχύει κάτι τέτοιο, απλά το ανέφερα μιας και η κουβέντα το έφερε.... :?

WLn5p2.png

Καλησπέρα μολις τώρα εγινα μέλος και δεν ξέρω και πολλα πραγματα θα προσπαθήσω ομως! εχω ενα αγορακι 6 ετων και ενα κοριτσακι σχεδον 2 μηνων και στα δυο παιδια μου παρουσιαστηκε το ιδιο προβλημα δεν ειχα πολυ γαλα γιατι τις πρωτες μερες του θηλασμου εκανα πυρετο και αναγκαστηκα να δωσω συμπληρωμα με τη διαφορα οτι η μικρουλα μου, μου κοβει τις θηλες ενω στο αντρακι μου δεν ειχα αυτο το προβλημα ετσι και στα δυο εκανα μεικτη διατροφη. Μελαγχολω που για δευτερη φορα δεν τα καταφερα!! ρωτησα τη μαια μου και μου ειπε οτι δεν γινεται να μου "ξανακατεβει" γαλα θελω παρα πολυ ομως, τι να κανω?

mersy καλωσήρθες!

1:η μαία σου αυτό που λέει δεν είναι σωστό . και φυσικά μπορείς να κατεβάσεις ξανά γαλα.Να ξέρεις οτι ακόμα και γυναίκες που υιοθέτησαν παιδιά μπόρεσαν να κατεβάσουν γάλα!!!! η Αγλαια που είναι ειδικός θα σου πει περισσότερα

2:διαβασε το τόπικ επαναγαλακτισμός και πρόκληση γαλουχίας

3:για τις πληγωμενες θηλές φταίει μόνο η κακή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος,υπάρχει επίσης αντίστοιχο τόπικ

4:θηλαστρο χρησιμοποιείς?

καλή επιτυχία, δεν είναι αργά!!!!!!!!

.png

.png

πυρετός εννοείς μαστιτιδα?η χορήγηση ξένου μόνο κακό μπορεί να κάνει στο στήθος σε αυτή την περίπτωση και στο μωρό.......η μαστίτιδα μεταξυ άλλων αντιμετωπίζεται με συχνούς θηλασμούς από το πάσχον στήθος

.png

.png

Διαφημίσεις

σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις,βαζε το μωρό στο στήθος όσο γίνεται περισσότερο ,ανεμπόδιστος θηλασμός ακόμα και όλο το 24ωρο αν χραστεί!!!!!!!!!!!! τον πρώτο καιρό, αυτό είναι το μυστικό

.png

.png

η χορήγηση ξένου γάλακτος μόνονπροβλήματα μπορεί να δημιουργήσει τον πρωτο καιρο ιδίως ,που δεν έχει εδραιωθεί ακόμα η γαλουχία (συνήθως αυτό γίνεται το πρώτο δίμηνο).

Δημιουργείται έτσι φαύλος κύκλος.το μωρο μένει περισσότερες ώρες χορτάτο και το στήθος παίρνει μηνυμα ότι δεν χρειάζεται άλλη παραγωγή και σταδιακά αυτή μειώνεται.Γιαυτο όχι συμπλήρωμα ξένου ,αν θες βέβαια ένα σωστο και ολοκληρωμένο και χωρίς μελλοντικά προβλήματα θηλασμό.Η Αγλαια θα σου τα πει αναλυτικότερα

Ο πρωτος καιρόσ είναι για όλες σχεδόν δύσκολος.Η συνέχεια όμως σε αποζημιώνει............... :):):):)

.png

.png

Διαφημίσεις

Αν το βάλεις γιαούρτι να μην πάρεις κανένα παιδικό και να μην πάρεις αγελαδινό.
εσυ τα ειπες... εγω πηρα τελικα για αρχη το Ολυμπος... στο δευτερο που εφαγε με κενο 2 ημερων, ειδα ελαχιστο αιματακι στα κακα του :( τον αφηνω λιγο να ηρεμισει και θα του παρω προβειο...

mersy, καλωσηρθες! ευχομαι καλη συνεχεια στο θηλασμο σου!

υπομονη και επιμονη χρειαζεται!

θα δεις, αφου το θελεις θα μπορεσεις να συνεχισεις!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΞΕΝΟ? ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ?:shock:

Όχι βέβαια, αν δεν θηλάζεις καθόλου πρέπει πρώτα να γίνει ο επαναγαλακτισμός και μετά να κόψεις το συμπλήρωμα σταδιακά...

Πόσο συμπλήρωμα παίρνει την ημέρα;

Πόσες φορές θηλάζει;

Αυτό που θα ήταν το ιδανικό είναι να δεις αν το παιδί "κάθεται" στο στήθος χωρίς να γκρινιάζει....

Αν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείς να το βάζεις στο στήθος όταν δεν είναι πολύ πεινασμένο και να πιπιλάει.. Οταν αρχίζει και γκρινιάζει του δίνεις το μπιμπερό...

Οσο πιο συχνά το βάζεις στο στήθος (και κάθε ώρα!) τόσο πιο γρήγορα θα αυξήσεις την παραγωγή...

Αν το μωρό δεν συνεργάζεται τότε πρέπει οπωσδήποτε να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο για να προκαλέσεις τον επαναγαλακτισμό.. Με κοινό θήλαστρο θα ταλαιπωρηθείς αρκετά

Το πρόγραμμα αντλήσεων το βρίσκει στο τοπικ για επαναγαλακτισμό

Για θήλαστρα επίσης να διαβάσεις το σχετικό τόπικ

Είμαστε στην διάθεση σου :)

WLn5p2.png

Εσύ το ήξερες, εγώ όμως τρελάθηκα όταν το άκουσα :shock:

Τα θέματα κυκλοφορούν στις εφημερίδες για λίγο καιρό, τα προβλήματα όμως παραμένουν για πάρα πολύ καιρό...

Αν αρχίσω να σου θυμίζω θέματα που έχουν βγει κατά καιρούς στις εφημερίδες και έχουν ξεχαστεί ενώ τα προβλήματα υπάρχουν... δεν ξέρω πότε θα τελειώσω.

Δεν μπορούσα να το φανταστώ με τίποτα :roll:

Η πραγματικότητα πάντα ξεπερνά τη φαντασία μας!!!

Στην Ελλάδα δεν πιστεύω να ισχύει κάτι τέτοιο, απλά το ανέφερα μιας και η κουβέντα το έφερε.... :?

Ο Βασιλόπουλος έχει κι ένα γιαουρτάκι πρόβειο με 2% λιπαρά. Μια χαρά είναι. Τα τυριά μας από αιγοπρόβειο γάλα επίσης. Καλύτερα να μειώνουμε όσο γίνεται τις πιθανότητες, τουλάχιστον μέχρι να μάθουν οι Αγγλοι και οι υπόλοιποι να τρώνε πατσά και κοκορέτσι!!!

Τα γαλακτοκομικά στην Ελλάδα τα πληρώνουμε 39% πιο ακριβά από τους ευρωπαίους, το κρέας δεν θυμάμαι πόσο....

Να μπορούσαμε να κάνουμε ένα μποϋκοτάζ...

:?: οχι μαστιτιδα απλα κατεβαινε αποτομα το γαλα απο οτι μου ειπε ο γιατρος και εκανα πυρετο!

Αυτό είναι αρχή μαστίτιδας...

Ο γιατρός άσχετος;

παντως δεν με αφησε να θηλασω οσο ειχα πυρετο το γαλα επρεπε να το βγαζω και να το πεταω

:shock:

Μα εντελώς άσχετος!!!

Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για θηλασμό όσο πυρετό και να έχεις. Μόνο προβλήματα σου δημιουργεί.

Δες εδώ:

Mastitis. Causes and management

http://www.who.int/child_adolescent_health/documents/fch_cah_00_13/en/index.html

Δωρεάν σε 5 γλώσσες! Τύπωσέ το και χάρισέ το στο γιατρό σου...

τωρα κιολας την βαζω στο στηθος και δεν θα της ξαναδωσω ξενο να δω τι θα γινει μακαρι θα χαρω παρα πολυ αν πετυχει ευχαριστω :!::!::!::!::!::!::!:

Δεν μπορείς να σταματήσεις αμέσως το ξένο γάλα. Χρειάζεται χρόνος και στρατηγική για να γίνει με επιτυχία χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μωρό.

Θα σε παρακαλούσα να μου γράψεις

1. όλες τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες.

2. πόσα γεύματα κάνει το 24ωρο, σε πόσα από αυτά θηλάζει.

3. πόσο συμπλήρωμα παίρνει συνολικά το 24ωρο. κράτησε σημειώσεις για ένα τουλάχιστον 24ωρο να ξέρουμε τι συμβαίνει.

Να σου ζήσει και περιμένω νέα σου! :)

Eυχαριστώ πολύ Αglaia για το ενδιαφέρον θα τα γραψω για ενα 24ωρο και θα σε ενημερώσω. Συγκινήθηκα πολύ με όλες τις συμβουλές που έχεις δώσει ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω είχα κουραστεί και έψαχνα για αυτό το βλέμμα που αναφέρεις και εσύ αλλα νόμιζα οτι ήμουν εξωγήινη και αναρωτιόμουν "μόνο εμένα ενδιαφέρει να επαναφέρω το γάλα :?: ". Πόσο πολύ βρήκα ανακούφιση στα λόγια σας και ανυπομονώ να έρθει η μέρα που θα θηλάζω αποκλειστικά :!::!::!::wink: μακάρι να τα καταφέρω :!::!::!::!::!::!::!: Επίσης θελω να αναφέρω την αδιαφορία του προσωπικού των μαιευτηρίων και τον αγώνα που έκανα για να μην ταίζουν τη μικρή οσό ήμουν εκεί. Ανήκω και εγώ στον παραϊατρικό τομέα είμαι νοσηλεύτρια και παρόλο που είχαμε κάνει μαιευτική στο ΤΕΙ δεν υπήρχε τίποτα σχετικό με τον επαναγαλακτισμό στη διδακτέα ύλη αλλά ούτε και στα κλινικά μαθήματα. Anyway!

παρόλο που είχαμε κάνει μαιευτική στο ΤΕΙ δεν υπήρχε τίποτα σχετικό με τον επαναγαλακτισμό στη διδακτέα ύλη αλλά ούτε και στα κλινικά μαθήματα. Anyway!

Εδώ για το θηλασμό και είναι από ελάχιστα έως λάθος... Ο επαναγαλακτισμός είναι έξω από τη φαντασία τους...

Ξέρω πολύ καλά τι διδάσκεται στα ΤΕΙ και στις ιατρικές...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...