Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

γεια σας

Εβαλα την ερωτηση μου και σε αλλο τοπικ αλλα δεν απαντηθηκε γιαυτο τη βαζω και εδω γιατι η φιλη μου δεν εχει χρονο να περιμενει και αρχισε να παιρνει τη οση που λετε και δεν ειναι σιγουρη. Οποτε παρεθετω τα παρακατω

μια φιλη μου που δεν εχει πολυ γαλα αποτι της ειπε και η γιατρος αγορασε σημερα(χτες) μαγια μπουρας αλλα ειναι μαρκα solgar brewer's yeast with vitamin B12 και λεει πανω στο μπουκαλακι πως η δοσολογια ειναι 6 τα μπλετες την ημερα και πως οι 6β ταμπολετες εχουν 2968mg μαγια μπυρας και 5mcg B12. Ποσες λοιπον πρεπει να παιρνει απο αυτες για να αυξηση την παραγωγη της?Οπως τις αλλες 7 επι 3 φορες την ημερα?

Αν η φίλη σου πάρει τη μαγιά χωρίς να τη χρειάζεται μπορεί να της προκαλέσει υπερπαραγωγή και αρκετά προβλήματα. Αν θέλεις, πάρε στοιχεία για να μας απαντήσεις στις κλασικές ερωτήσεις, ίσως να μπορεί να βελτιωθεί ο θηλασμός χωρίς τα χάπια μαγιάς:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Για τη δοσολογία δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=509263&postcount=2

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας

μια φιλη μου που δεν εχει πολυ γαλα αποτι της ειπε και η γιατρος αγορασε σημερα(χτες) μαγια μπουρας αλλα ειναι μαρκα solgar brewer's yeast with vitamin B12 και λεει πανω στο μπουκαλακι πως η δοσολογια ειναι 6 τα μπλετες την ημερα και πως οι 6β ταμπολετες εχουν 2968mg μαγια μπυρας και 5mcg B12. Ποσες λοιπον πρεπει να παιρνει απο αυτες για να αυξηση την παραγωγη της?Οπως τις αλλες 7 επι 3 φορες την ημερα?

Πώς κατάλαβε ο γιατρός ότι η φίλη σου δεν έχει πολύ γάλα;

Η δοσολογία στη Solgar είναι 3 φορές τη μέρα από 4 ταμπλέτες, δηλαδή 12 ταμπλέτες το 24ωρο.

Αν το μωρό για οποιοδήποτε λόγο δεν θηλάζει συχνά ή δεν θηλάζει καλά, τότε η μαγιά της μπύρας δεν θα βοηθήσει καθόλου, μπορεί μάλιστα να επιδεινώσει το πρόβλημα γιατί σε μερικά μωρά δεν αρέσει η αλλαγή στη γεύση του γάλακτος εξαιτίας της μαγιάς και μπορεί το μωρό να θηλάζει ακόμη λιγότερο.

Αν η παραγωγή είναι κανονική και ο γιατρός έχει κάνει λάθος εκτίμηση, τότε η μαγιά της μπύρας μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.

Θα ήταν καλό η φίλη σας να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό. Οι λάθος παρεμβάσεις μπορεί να δημιουργήσουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα ήδη υπάρχοντα.

αχ πολυ χαιρομαι!!!!!!!!!!παει καλυτερα το αριστερο τρωει αι χορταινει.αν δω οτι δςν καλυπτετε την βαζω κ στο δεξι.

εν τω μεταξυ σημερα εφαγε στης 3 το μεσημερι ξυπνησε στης 6.30 την ταισα στης 7 πρα πεντε μεχρι 7 και 15 και τωρα κοιματε......βεβαια χθες ειχαμε παρτυ κ μαλλον αναπληρωνει τα χθεσινα.ελπιζω το βραδυ να κοιματε κ να μην εχουμε παρτυ!!!!!!!!!

μπα οχι νομιζω οτι πλεον προσαρμοζετε το στηθος στις απαιτησεις του μωρου,οσο αφορα το γαλα νομιζω ομως ......

αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος...

Διαφημίσεις

αυτο που λεει η θεανω ειναι αλλα εφοσον κ το μωρο τρεφεται οπως πρεπει αρα κανει κ το ωραριο του.μπαινει σε σειρα σιγα σιγα δηλαδη θα εχει στανταρ ωρες υπνου κ τη μερα κ τη νυχτα.θεανω μπραβο σου που τα καταφερες κ με το αριστερο:-D εισαι απαιχτη:-D

Διαφημίσεις

λογικα τωρα νυσταξε.κοιτα μη περιμενεις πλεον να κοιμαται συνεχεια οπως πριν:P 16 ωρες το 24ωρο κοιμουνται συνηθως μεχρι6 μηνων.τωρα μερικα κοιμουνται κ λιγο λιγοτερο η περισσοτερο.αλλα πιστευω οτι σε μιση ωριτσα θα σου κοιμηθει αν ειναι ηρεμη.απλα μη της κανετε παιχνιδια μιση ωρα πριν παει για υπνο.καλυτερα να ειναι ηρεμη

καταρχην συγνωμη αν υπαρχει καπου αντιστοιχο θεμα αλλα δεν βρηκα κατι.

γεννησα στις 29/11 προωρα διδυμα λογω προεκλαμψιας τα οποια μπηκαν θερμοκοιτιδα. την επομενη ημερα ξεκινησα με το θηλαστρο ισα ισα για να "μαθαινει" το στηθος κ να εχω γαλα αν χρειαστουν τα μωρα. πραγματι την 3η μερα απο την γεννα μου ειπαν οτι αρχιζουν να τα σιτιζουν με καθετηρακι γαλα κ αν εχω να τους πηγαινω. οποτε ξεκινησα αντλησεις ανα 4 ωρες περιπου εκτος απο το βραδυ οπου δεν ξυπναγα για να τραβηξω. απο την Τριτη μεχρι την Παρασκευη πηγα καλα. καθε μερα ειχα μια αυξηση στο γαλα... εχθες κ σημερα βλεπω οτι αγανακτω για να πιασω τα 50 ml ιδιως στις 2 αντλησεις η μια κατα τις 2 το μεσημερι κ η αλλη στις 6. στο συνολο της ημερας βγαζω γυρω στα 330ml (περιπου 4 αντλησεις , 2 καλες , 2 χαμηλες)

δυστυχως οι ωρες των αντλησεων ειναι συγκεκριμενες λογω του οτι ολη την ημερα ειμαστε στον δρομο μεταξυ μαιευτηριου κ σπιτιου κ πισω.

θα ηθελα λοιπον να ρωτησω αν μπορω με καποιον τροπο να αυξησω την ποσοτητα του γαλατος, γιατι ενω τωρα φτανει το γαλα κ για τα δυο, αν αυριο μεθαυριο αυξησουν την ποσοτητα , δεν θα φτανει.

t7XLp3.png

Αν η φίλη σου πάρει τη μαγιά χωρίς να τη χρειάζεται μπορεί να της προκαλέσει υπερπαραγωγή και αρκετά προβλήματα. Αν θέλεις, πάρε στοιχεία για να μας απαντήσεις στις κλασικές ερωτήσεις, ίσως να μπορεί να βελτιωθεί ο θηλασμός χωρίς τα χάπια μαγιάς:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Για τη δοσολογία δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=509263&postcount=2

Μολις επικοινωνησα με τη φιλη μου και μου ειπε τα εξης για τη μικρη της

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος-41 εβδ

Β. Το φύλο του βρέφους-κοριτσακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.-οχι αναισθησια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη-ελαχιστο αλλα δεν ξερει ποσο γιατι δεν χρειαστηκε να κανει κατι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.-δε νοσηλευτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηθηκε 3290

3 μερες μετα που βγηκε απο το μαιευτηριο ηταν 3210

7 ημερων (πριν 2 μερες δηλ)3300

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει- σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

παιρνει σε 2 γευματα της ημερας

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

140μλ περιπου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

την αλλαζει σε καθε γευμα και εχει βραχει

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Στο μαιευτηριο τηςσ εδωσαν 2 βραδια γλυκοζη γιαιτ εκλεγε παρ απολυ και ηταν σα να μη χορταινε.Την ειχε πολυ ωρα στο στηθος και μολις την εβγαζε εκλεγε πολυ και πιστευε πως δεν εχει γαλα και της εωσσε γλυκοζη και λιγο ξενο. Τωρα το μωρο ειναι 9 ημερων και την εχει στο στηθος περιπου 3 ωρες τη φορα αποτι μου ειπε γιατι μολις την βγαζει ουρλιαζει και βαζει τα χερια στο στηθος χτυπιεται και δεν κοιμαται με τιποτα γιαυτο και της δινει 2 φορες τη μερα σκονη συμπληρωμα γιατι μονο ετσι κοιμαται κατα τη διαρκεια της ημερας. εκτος απο το βραδυ οποτε και πινει μονο απο τη μαμα γαλα και κοιμαται περιπου 3 ωρες συνεχομενες και ξανατρωει και ξανακοιμαται. Και το προβλημα της λοιπον ειναι αυτο. Γαιτι να κλαιει συνεχεια την ημερα και να θελει ναναι τοσες ωρες στο στηθος?

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηθηκε 3290

3 μερες μετα που βγηκε απο το μαιευτηριο ηταν 3210

7 ημερων (πριν 2 μερες δηλ)3300

Αν και οι ζυγίσεις δεν είναι εντελώς αξιόπιστες (ειδικά αν έγιναν σε διαφορετική ζυγαριά), το μωρό έβαλε σε 4 μέρες 90 γραμμάρια. Εξαιρετικά καλό βάρος για την ηλικία του!

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7-8

Είναι στο ελάχιστο όριο, καλό είναι να θηλάζει περισσότερο.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει- σε ολα

;) Να συνεχίσει έτσι.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

παιρνει σε 2 γευματα της ημερας

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

140μλ περιπου

Δεν χρειάζεται!

την αλλαζει σε καθε γευμα και εχει βραχει

Αυτό σημαίνει ότι πάει καλά!

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-3

3-4 πρέπει να είναι μέχρι την 20η μέρα

10

. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Στο μαιευτηριο τηςσ εδωσαν 2 βραδια γλυκοζη γιαιτ εκλεγε παρ απολυ και ηταν σα να μη χορταινε.Την ειχε πολυ ωρα στο στηθος και μολις την εβγαζε εκλεγε πολυ

Το μωρό ήταν μια χαρά εκεί που ήταν! Έκλαιγε γιατί έχανε αυτό που ήθελε!

Τωρα το μωρο ειναι 9 ημερων και την εχει στο στηθος περιπου 3 ωρες τη φορα αποτι μου ειπε γιατι μολις την βγαζει ουρλιαζει και βαζει τα χερια στο στηθος χτυπιεται και δεν κοιμαται με τιποτα γιαυτο και της δινει 2 φορες τη μερα σκονη συμπληρωμα γιατι μονο ετσι κοιμαται κατα τη διαρκεια της ημερας. εκτος απο το βραδυ οποτε και πινει μονο απο τη μαμα γαλα και κοιμαται περιπου 3 ωρες συνεχομενες και ξανατρωει και ξανακοιμαται. Και το προβλημα της λοιπον ειναι αυτο. Γαιτι να κλαιει συνεχεια την ημερα και να θελει ναναι τοσες ωρες στο στηθος?

Γιατί έτσι είναι τα περισσότερα μωρά! Αυτό είναι το φυσιολογικό. Σε κάθε παράδοση η μητέρα και το μωρό προστατεύονται τις πρώτες 40 μέρες γιατί τα μωρά θέλουν να είναι συνέχεια στο στήθος, γιατί χρειάζονται 40 μέρες για να εδραιωθεί η γαλουχία.

Το μωρό δεν χρειάζεται συμπλήρωμα. Η μαμά είναι τυχερή που το μωρό θέλει να είναι όλη τη μέρα στο στήθος και όχι όλη τη νύχτα.

Πρόβλημα δεν υπάρχει. Η μαμά μάλλον περίμενε ένα μωρό που θα θηλάζει και θα κοιμάται ή θα σταματά σύντομα το γεύμα. Όμως αυτό συμβαίνει συνήθως σε μεγαλύτερα μωρά και είναι πολύ σπάνιο τις πρώτες 40 μέρες. Ερμηνεύει ως πρόβλημα τη φυσιολογική συμπεριφορά ενός μωρού 9 ημερών.

Δυστυχώς σε μια κοινωνία που ο θηλασμός είναι τόσο σπάνιος, οι περισσότερες όταν γεννάμε δεν έχουμε δει ούτε ένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας κι έχουμε προσδοκίες που δεν έχουν σχέση με το σύνηθες.

Η μαμά μπορεί κάθε μέρα να ελέγχει αν το μωρό έχει φάει καλά μετρώντας τις πάνες. Οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 6-8 το 24ωρο και το μωρό πρέπει να κάνει 3-4 κενώσεις κάθε μέρα μέχρι την 20η μέρα.

Μετά οι κενώσεις μπορεί να μειωθούν, αυτό είναι φυσιολογικό.

Οι βρεγμένες πάνες πρέπει να παραμείνουν 6-8 μέχρι τις 40 μέρες. Μετά μειώνονται στις 5-6.

Είναι καλά να ζυγίζει το μωρό κάθε εβδομάδα. Τις πρώτες 20 μέρες το βάρους που βάζουν τα μωρά κυμαίνεται. Το ελάχιστο επιτρεπτό είναι να επανέλθουν στο βάρος τοκετού. Το συγκεκριμένο μωρό το έχει ήδη κάνει.

Μετά την 3η εβδομάδα, τα περισσότερα μωρά πρέπει να παίρνουν 175-200 γρ. την εβδομάδα (σε κάποιες περιπτώσεις είναι ικανοποιητικό και το βάρος των 135-140 γρ. την εβδομάδα, αλλά αυτό κατόπιν εκτίμησης, δεν το γενικεύουμε).

Αν μπορείς αυτά τύπωσέ τα και δώσε τα στη μαμά για να είναι πιο ήσυχη!:)

Διαφημίσεις

η φιλη μου και εγω σε ευχαριστουμε παρα πολυ Αγλαια. (εγω θηλαζω το μωρο μου 12 μηνες κυριως χαρη σε εσενα και σε αυτο το φορουμ)

Ξεχασα να σου πω πως εμεινε ενα κομματι του πλακουντα και ο γιατρρος το καταλαβε αμεσως μολισ γεννησε και της εκανε επι τοπου αποξεση με αποτελεσμα να αρχισει να θηλαζει 3-4 ωρες μετα που γεννησε. Μηπως εχει σχεση αυτο με μειωμενη παραγωγη?Μηπως θα αργησει περισσοτερο απο τοκανονικο να κατεβει το γαλα?

καλησπερα!

πριν 4 μηνες η γυναικα μου γεννησε ενα υγιεστατο κοριτσακι.δυστυχως δε καταφερε να το θηλασει κ νιωθει οτι δεν εκανε οτι μπορουσε γι αυτο.παρακαλω αν μπορειτε να με βοηθησετε ωστε να τη βοηθησω κ εγω αν μπορω.

ενω εβαζε το μωρο στο στηθος εκεινο τις πρωτες μερες εκλαιγε κ παρατουσε γρηγορα το στηθος της-γιατι δε ξερω-αυτο σημαινει οτι δεν ειχε γαλα?ο γιατρος μας της ειπε οτι δεν εχει γαλα κ της προτεινε να παρει χαπια για να το κοψει.αν κ αρνηθηκε στην αρχη τη μερα που φευγαμε απ το μαιευτηριο τα πηρε εχοντας απογοητευτει πληρως.

στη συνεχεια κ αφου βρηκε αυτο το φορουμ διαβασε για επαναγαλακτισμο-κατι που δε ξεραμε οτι μπορει να γινει.πειτε μου ειναι αργα για να προσπαθησει τωρα κ πως θα γινει αυτο?να παει σε συμβουλο θηλασμου?να παρει συμπληρωμα μαγιας?θηλαστρο?θα εχει επιτυχια?

σας ευχαριστω.

Ξεχασα να σου πω πως εμεινε ενα κομματι του πλακουντα και ο γιατρρος το καταλαβε αμεσως μολισ γεννησε και της εκανε επι τοπου αποξεση με αποτελεσμα να αρχισει να θηλαζει 3-4 ωρες μετα που γεννησε. Μηπως εχει σχεση αυτο με μειωμενη παραγωγη?Μηπως θα αργησει περισσοτερο απο τοκανονικο να κατεβει το γαλα?

H φίλη σου είναι τυχερή που ο γιατρός το κατάλαβε αμέσως! Αν δεν το καταλάβαινε και έμενε το κομμάτι του πλακούντα, δεν θα είχε αρκετό γάλα.

Η φίλη σου δεν έχει μειωμένη παραγωγή. Αντίθετα, για την ηλικία του μωρού της έχει πολύ καλή παραγωγή.

Το κανονικό γάλα κατέβηκε ήδη!

Κοριτσια να ρωτησω θηλαζω αποκλειστικα ως τωρα και το μωρο πριν 2 μερες και σημερα μου κανε εμετο το γαλα μετα απο κανα τεταρτο που ειχε φαει... Και μαλιστα την ειχα πολλη ωρα αγκαλια, αλλα μολις την αλλαξα πανα τα βγαλε... Αυτο ειναι ανυσηχητικο? Εχω σκασει απο τη στεναχωρια... Εν τω μεταξυ μετα πειναει η καημενη και φοβαμαι να της ξαναδωσω γαλα αλλα δεν ησυχαζει με τιποτα οποτε της εδωσα παλι λιγο και κοιμηθηκε.... Την εχω πολυ εννοια και ολο τη κοιταζω! Λετε να τη πειραξε κατι που εφαγα ή ειναι φυσιολογικος ο εμετος???? Μπορω να κανω κατι για να το αποφυγουμε??????

Ευχαριστω πολυυυυυ

WLFfp2.png XI11p2.png

H φίλη σου είναι τυχερή που ο γιατρός το κατάλαβε αμέσως! Αν δεν το καταλάβαινε και έμενε το κομμάτι του πλακούντα, δεν θα είχε αρκετό γάλα.

Η φίλη σου δεν έχει μειωμένη παραγωγή. Αντίθετα, για την ηλικία του μωρού της έχει πολύ καλή παραγωγή.

Το κανονικό γάλα κατέβηκε ήδη!

Ευχαριστω πολυ εκ μερους της. Με ρωτησε ομως γιατι με το ξενο κοιμαται αμεσως και ηρεμει ενω οταν τη θηλαζει κλαιει συνεχεια και θελει να τρωει συνεχεια?

Να ρωτησω και εγω κατι αν μπορει να μου πει καποια κοπελα ή η Αγλαια αν μπορει?

Το μωρο μου ειναι σχεδον 13 μηνων και εδω και 1 εβδ θηλαζει ελαχιστα. Κανονικα απο 8 μηνων περιπου θηλαζει 3 φορες την ημερα και τα σαβ-κα 4-5 μερικες φορες. ΠΟΤΕ ως τωρα δε ζητησε να θηλασει μονος του παρα του δινω εγω μονο οταν ερθει η ωρα(τωρα που τρωει στερεες). Παντα το δεχοτανε και επινε. Τον τελευταιο μηνα που πηγαμε στη γιατρο μουπε πως 100 γρ που πηρε σε 1μιση μηνα ειναι παρα πολυ λιγα καθως και το υψος τουεπεσε στις καμπυλες και νευριασε για αλλη μια φορα που δεν του δινω κρεμες και μουπε να του δινω 3 γευματα ενα εκ των οποιων νανα κρεμα.η αληθεια ειναι οτο το μωρο μου πεινουσε μονιμως μεχρι να του προσθεσω τριτο γευμα(ετρωγε μονο το πρωι τα φρουτα και το απογευμα χορτοσουπα ) και ολη μερα με πηγαινε στην κουζινα και μου εδειχνε φαι ελεγε μαμα και δεν ηξερα τι να του δωσω επειδη ειναι και αλλεργικο στα γαλακτοκομικα.Οποτε του δινω τωρα πια και χορτοσουπα ή φρουτα το μεσημερι (μικροτερη ποσοτητα απο το απογευμα για να θηλαζει οτνα ερχομαι απο τη δουλεια) και οταν ερχομαι απο τη δουλεια θηλαζει κανονικα και το βραυ εδω και 1 εβδ απλα ακουμπαει στο στηθος και δε θηαλζει σχεδον καθολου με αποτελεσμα να μου εεχει μειωθει η παραγωγη πιστευω σε σημειο που ξυπναει νυχτα 1-2 φορες να φαει και προσπαθει παρα πολυ και το καταλαβαινω πως δεν εχω και κλαιει πολυ και μετα ηρεμει και κοιμαται και το πρωι κατα τις 7 που τον ταιζω παλι προσπαθει πολυ τρωει ελαχιστα και δεν εχω. Ννομιζω πως μετα απο τοσο καιρο μπορω να ξερω ποτε εχω ροη και ποτε οχι και ποτε τρω ει ανετα και ποτε δε μπορει να φαει. Τα βραδια μειωσα και τη χοροτσουπα και παλι τρωει 1 λεπτο και κοιμαται ουτε διαμαρυτρεται.1 βραδυ του εδωσα 250 μλ σκονη μετα που προσπαθησε ελαχιστα να φαει και κοιμηθηκε στο στηθος τον ξυοπνησα λιγο και τουωσα σκονη και μια αλλη φορα μεσα στη νυχτα που χτυπιοταν και δε μπορουσε να φαει του ξαναδωσα 250 και ταφαγε ολα και κοιμηθηκε αμεσως σαν το πουλακι. Κατα λαβαινω πως ηρθε το τελος του θηλασμου. Εινα λοιπον ανεπανορθωτη η ζημια?Προσπαθησα μεσα στη μερα (απο το μεσημερι και μετα)να τον βαζω πολλες φορες στο στηθος αλλα δε θελει αν δεν εχει πολυ γαλα.Προσπαθει ελαχιστα και αμεσως νευριαζει και με τσιμπαει και αλλα τετοια.Δαγκωνει κιολας και με πληγωνει πολυ.Ηρθε ο αποθηλασμος επειδη θελει το μωρο?Αποτι εχω διαβασει ετσι ειναι αλλα αρνουμαι να το δεχτω. :( Γιατι σταματησε να τρωει βραδυ?

σημερα μουρθε και περιοδος και χειροτερεψε η κατασταση.:?

τοτε ισως επρεπε να ρευτει.να το σηκωνεις να ρευεται καθε φορα πριν αλλαξεις στηθος κ μολις τελειωσει απο το αλλο.ισως επρεπε να ρευτει 2-3 φορες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...