Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Επιτελους βρηκα θηλαστρο νοσοκομειου.Eχω εδω και μια ωρα το θηλαστρο στο στηθος και δεν εχει βγει σταγονα. Εκανα μαλαξεις πριν ξεκινησω και αρχισαν να με πονανε οι θηλες γιατι μαλλον το αφησα πολυ ωρα. Τωρα τι κανω?

Καλέ, εσύ είναι πολύ βιαστική! :D

1. Το πιο σημαντικό είναι ότι το μωρό σου συνεργάζεται.

Αυτό σημαίνει ότι το μωρό έχει προτεραιότητα, δηλαδή δεν θα αφιερώνεις τις ώρες σου στο θήλαστρο (που είναι χρήσιμο) αλλά στα μωρό.

Θα περνάς όσο πιο πολλές ώρες μπορείς με το μωρό στην αγκαλιά σου, περα από την ώρα που μένει στο στήθος, είναι σημαντικό να έχετε αυξημένη δερματική επαφή. Αυτό διασφαλίζει τη συνέχεια της συνεργασίας του μωρού και επηρεάζει ορμονικά εσένα για να παράγεις περισσότερο γάλα (η αγκαλιά με το θήλαστρο δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα!).

2. Το θήλαστρο το χρησιμοποιείς τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο από 10-15 το πολύ λεπτά για κάθε στήθος. Αν δεν έχεις τόσο χρόνο κάνεις τουλάχιστον 5 και 5 λεπτα.

Δεν έχει σημασία αν αντλείς γάλα ή όχι. Το ερέθισμα στο στήθος αυξάνει την προλακτίνη. Τα αποτελέσματα θα τα δεις σε 3-4 ημέρες. Δηλαδή αν αντλείς συστηματικά για 3-4 μέρες, την επομένη θα δεις μια μικρή αύξηση στο γάλα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις μαλάξεις.

το μωρο εξακολουθει να πειναει μετα απο το μητρικο σε περιπου μιση ωρα!!!!

Θα χρειαστείς 4-6 εβδομάδες για να κάνεις επαναγαλακτισμό. Η ποσότητα αυξάνεται σιγά-σιγά.

Εννοείται ότι για την ώρα το μωρό θα τρέφεται κυρίως με το ξένο γάλα, όσο αυξάνεται το δικό σου τόσο θα μειώνεται το ξένο.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. Θα χρειαστείς στήριξη, θα είμαστε εδώ! Κι αν κουραστείς και τα παρατήσεις πάλι εδώ θα είμαστε!;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γαλακτοκομικά δεν καταναλώνω παρά μόνο τυρί φέτα. Γι αυτό παίρνω και ασβέστιο. Να πω ότι το πρωί πίνω το σίδηρο με φυλλικό οξύ και το απόγευμα το ασβέστιο. Άρα δεν απορροφά το ένα το άλλο.

H περίσσεια ασβεστίου στον οργανισμό εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου, ανεξάρτητα από την ώρα που λαμβάνεις το σκεύασμα.

Το ασβέστιο δεν το χρειάζεσαι.

Δεν είναι μόνο τα γαλακτοκομικά που έχουν ασβέστιο, και το κρέας και τα λαχανικά (τα σκούρα πράσινα) έχουν άφθονο, μην ανησυχείς.

Τρώω καθημερινά γλυκό (συνήθως του κουταλιού ή καταϊφι). Σε όλη την εγκυμοσύνη δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα και τώρα είμαι σαν ναρκομανής με τα γλυκά. Θέλω οποσδήποτε να φάω.

Σε καταλαβαίνω, εγώ ένα είχα και τη δεύτερη μέρα που ήμουν στο σπίτι έκανα κέηκ!

Τις υπόλοιπες ατασθαλίες δεν σου τις λέω για να μη ζηλέψεις (δεν είμαι και κοντά να σου στείλω κάτι!)

Τα κακά του μωρού με τους κολικούς είναι κίτρινα και του άλλου κίτρινα και καμιά φορά και λίγο προς το πορτοκαλί. Ανάλογα αν θα έχει πιει ξένο γάλα ή όχι.

Οκ

Για τις ζαλάδες ο πρώτος ύποπτος είναι η πίεση. Από τη μέρα που γέννησα μου ανέβηκε πίεση χωρίς ποτέ να έχω. Πήγα και σε καρδιολόγο και σε ενδοκρινολόγο γιατί μέσα στις πρώτες 15 μέρες έχασα 22 κιλά. Δεν βρέθηκε τίποτα εκτός από αυξημένη ανδρεναλίνη λόγω του ότι μου είχε ρίξει ο αναισθησιολόγος και θέλει 20 μέρες για να φύγει από το σώμα. Το μόνο που είπαν είναι ότι η καρδιά μου δουλεύει πολύ στρεσαρισμένα. Λογικό είναι έχω 3 μωρά.

Δηλαδή δεν έχει διαπιστωθεί αναιμία από αιματολογικές εξετάσεις;

Γιατί αυτό είχα καταλάβει από το σίδηρο που παίρνεις.

Αν δεν έχεις αναιμία, κόψε το σίδηρο γιατί είναι επικίνδυνος. Αν υπάρχει πλεόνασμα σιδήρου, επικάθεται σε διάφορα όργανα και επιβαρύνει τη λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει επιπλέον στρες για τον οργανισμό σου.

Δεν γράφω κάτι επιπλέον για την ώρα για να μην σε επιβαρύνω με πολλές πληροφορίες!

Θα σου στείλω και πμ

αγλαια και οποιες ξερετε....

εμενα το μωρακι θηλαζει μονο 5 λεπτα (με το ρολοι μιλαμε 5 λεπτα καθε φορα) και αποκοιμιεται... κανω οτι μπορω να τη ξυπνησω αλλα τπτ... μετα της βγαζω με το θηλαστρο 40 μλ περιπου και αναμεσα σε υπνο ξυπνιο καταληγει να τα πινει... για την ωρα δεν το κανω σε καθε γευμα αλλα συνηθως στα βραδινα... αν ομως συνεχισω να το κανω αυτο σε καθε γευμα δεν επηρεαζεται ο θηλασμος????? με το θηλαστρο εννοω.. αλλα και τι να κανω? να μενει νηστικο το μωρο? εν τω μεταξυ τρωει καθε 3,5-4 ωρες περιπου και το βραδυ μετα τα μεσανυχτα δηλαδη την αφηνω μια φορα 5 ωρες και δε ξυπναει παλι... ειχε κανει και ικτερο (max 13.2 και βγηκε απο τη λαμπα με 10.2) και ξερω οτι ειναι πιο αδυναμα αυτα τα μωρακια κι ετσι δε θελω να την αφηνω μονο 5 λεπτακια θηλασμου.... παντως το βλεπω οτι εχω παρα πολυ γαλα και τρεχει και μονο του το στηθος και μαλιστα πνιγεται το μωρο οταν τρωει λαιμαργα...

τι αλλο να πω....? πρεπει να δωσω κι αλλες λεπτομεριες????????????

WLFfp2.png XI11p2.png

Δυστυχώς βάλαμε μόνο 600γρ.τον τρίτο μήνα

Γιατί δυστυχώς;

Πόσο θα έπρεπε να βάλει;

(μήπως κάποιος δεν σας τα λέει καλά; )

αλλά στο σύνολο των 3 μηνών 3κιλά.

Τα τρία κιλά είναι καλός μέσος όρος για 5 μήνες!

Ρίξε μια ματιά στις καμπύλες που υπάρχουν στο βιβλιάριο.

Συμβαίνει καμιά φορά στασιμότητα στο βάρος;

Φυσικά! Ειδικά για τα μωρά που βάζουν σε 3 μήνες το βάρος που θα έβαζαν στους 5 μήνες. Το δικό σου είναι ένα από αυτά!

Αν δεν βάλει καθόλου βάρος τους επόμενους 2 μήνες, θα είναι φυσιολογικό!

Βέβαια η συμπεριφορά της με ανησυχεί τον τελευταίο καιρό καθώς κάνω αγώνα για να φάει από το στήθος παρόλο που έχω πάλι αρκετό γάλα,παίζει συνέχεια ή γκρινιάζει.

Μην αγωνίζεσαι τόσο! Το γάλα σου δεν λιγοστεύει, αφού τα κατάφερες μέχρι τώρα, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς! Μπορείς να συνεχίσεις όσο θέλεις!

Μου επιτρέπεις να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου;

Δηλαδή το μωρό σου δεν έχει δικαίωμα να παίζει ή να γκρινιάζει;

Αν δεν το κατάλαβες μεγάλωσε πολύ!:D Όσο μεγαλώνει αποκτά πιο ισχυρή άποψη την εκφράζει και φυσικά δεν σηκώνει από εσένα όσα σήκωνε σε μικρότερη ηλικία!

Μήπως φταίει που την βάζω συχνά στο στήθος ενώ θα έπρεπε να περιμένω 2,5-3 ώρες να πεινάσει πολύ;

Με προκαλείς να σε πειράξω!:D

Το παθαίνω αυτό με τις μαμάδες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα και είναι τόσο ανήσυχες!

Μήπως φταίει που είσαι πολύ ανήσυχη;

Μήπως φταίει που είσαι πολύ αγχωμένη;

Γι αυτό γκρινιάζει το μωρό, δεν σε αντέχει!:rolleyes:

Χαλάρωσε και δώσε το δικαίωμα στο μωρό να σε ζητήσει. Δεν είναι ανάγκη ούτε να το αφήσεις να πεινάσει πολύ, ούτε να κλάψει, αρκεί να το αφήσεις να σε ζητήσει. Είναι πια αρκετά μεγάλο για να εκφράζεται. Θα σε ψάξει με τα μάτια, θα φάει τα χέρια, να γκρινιάξει και θα σε βρει.

(ελπίζω όταν θα γίνει 20 και θα βρίσκεται μακριά σου, να μην παίρνεις τηλέφωνο να της λες τι να φάει και πόσο να φάει!)

Επίσης κάνει 3-4 εμετούς καθημερινά παρόλο που θα έχει ρευτεί.

Μπορεί να είναι ελαφριά παλινδρόμηση. Μπορεί να παρατρώει ή μπορεί να την παραταΐζεις!:roll:

Στενοχωριέμαι πάλι γιατί κατάφερα να επαναφέρω το γάλα μου αλλά η μικρή μου κάνει κόλπα.

Στην ηλικία που είναι αρχίζουν τα κόλπα!

Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσεται μια χαρά!:D

Απορώ γιατί μέχρι που έκλεισε τον 2 μήνα ήταν πολύ συνεργάσιμη...

Και θα ήθελες πάντα να είναι το ίδιο συνεργάσιμη!

Όμως το παιδί δεν μπορεί να είναι για πάντα 2 μηνών! Τώρα αρχίζει το ενδιαφέρον που θα έχει απαιτήσεις και άποψη και θα τα εκφράζει όλο και περισσότερο!

Αν είσαι καλή μαμά, θα βρεις τρόπο να συνεργαστείς μαζί της!;)

Τα πάτε πολύ καλά και δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς! Σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι από εδώ και πέρα δεν θα προλαβαίνεις να ακολουθείς τις αλλαγές του παιδιού. Μέχρι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα, αυτά πάλι θα αλλάζουν!:D

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!

Θα περνάς όσο πιο πολλές ώρες μπορείς με το μωρό στην αγκαλιά σου, περα από την ώρα που μένει στο στήθος, είναι σημαντικό να έχετε αυξημένη δερματική επαφή. Αυτό διασφαλίζει τη συνέχεια της συνεργασίας του μωρού και επηρεάζει ορμονικά εσένα για να παράγεις περισσότερο γάλα (η αγκαλιά με το θήλαστρο δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα!).

Χαχαχαχαχα!!!!! Πεθαίνω στα γέλια!!!!:lol::lol::lol:

Και επιβεβαιώνωωωωωω:-(:-(:-(

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Γιατί κάνεις δίαιτα; Για να χάσεις κιλά ; H υπάρχουν άλλοι λόγοι υγείας που το υπαγορεύουν;

Αν το κάνεις μόνο για να χάσεις κιλά πιστεύω ότι δεν το χρειάζεσαι. Θηλάζοντας δίδυμα θα αδυνατίζεις από μόνη σου.

Και κατά την ταπεινη μου γνώμη αν ένας παιδίατρος μας πει ελαφρά τη καρδία να δώσουμε ξένο γάλα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ!!!!!

Είπα ότι είναι ευκαιρία που θηλάζω να χάσω κάποια παραπάνω κιλά, αλλά δεν βγαίνει... Με το θηλασμό εμένα γιατί μου ανοίγει τόσο η όρεξη; Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου είχα πάρει 8 κιλά, τα έχασα με τη γέννα και τα ξαναπήρα όσο θήλαζα :oops:. Πεινάω σαν λύκος!

Παιδίατρο δεν αλλάζω με τίποτα, είναι πολύ καλή και υπέρ του μητρικού θηλασμού. Απλά όπως είπα και πιο πάνω προσπαθούσαμε να βρούμε μια πρόχειρη λύση για να σταματήσει το μωρό να κλαίει. Δεν μου είπε να κόψω το θηλασμό. Για 2 μέρες του έδωσα το αντικολικό γάλα.

Σήμερα έκανε 3 φορές κακά του και είμαι πολύ χαρούμενη. Κι έφαγε μόνο δικό μου γάλα.

αγλαια και οποιες ξερετε....

εμενα το μωρακι θηλαζει μονο 5 λεπτα (με το ρολοι μιλαμε 5 λεπτα καθε φορα) και αποκοιμιεται... κανω οτι μπορω να τη ξυπνησω αλλα τπτ... μετα της βγαζω με το θηλαστρο 40 μλ περιπου και αναμεσα σε υπνο ξυπνιο καταληγει να τα πινει... για την ωρα δεν το κανω σε καθε γευμα αλλα συνηθως στα βραδινα... αν ομως συνεχισω να το κανω αυτο σε καθε γευμα δεν επηρεαζεται ο θηλασμος????? με το θηλαστρο εννοω.. αλλα και τι να κανω? να μενει νηστικο το μωρο? εν τω μεταξυ τρωει καθε 3,5-4 ωρες περιπου και το βραδυ μετα τα μεσανυχτα δηλαδη την αφηνω μια φορα 5 ωρες και δε ξυπναει παλι... ειχε κανει και ικτερο (max 13.2 και βγηκε απο τη λαμπα με 10.2) και ξερω οτι ειναι πιο αδυναμα αυτα τα μωρακια κι ετσι δε θελω να την αφηνω μονο 5 λεπτακια θηλασμου.... παντως το βλεπω οτι εχω παρα πολυ γαλα και τρεχει και μονο του το στηθος και μαλιστα πνιγεται το μωρο οταν τρωει λαιμαργα...

τι αλλο να πω....? πρεπει να δωσω κι αλλες λεπτομεριες????????????

απάντησέ μας σε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

δεν ξέρω την ηλικία του μωρού σου. Σημαντικό ρόλο παίζει το πόσες πάνες βρέχει το 24ωρο και φυσικά οι ζυγίσεις του. Πιθανόν να χρειάζεται να το ξυπνάς πιο συχνά αν είναι πολύ μικρό. Απάντησε στις ερωτήσεις και θα δούμε:)

jv42p3.png

DfUyp2.png

H περίσσεια ασβεστίου στον οργανισμό εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου, ανεξάρτητα από την ώρα που λαμβάνεις το σκεύασμα.

Το ασβέστιο δεν το χρειάζεσαι.

Δεν είναι μόνο τα γαλακτοκομικά που έχουν ασβέστιο, και το κρέας και τα λαχανικά (τα σκούρα πράσινα) έχουν άφθονο, μην ανησυχείς.

Σε καταλαβαίνω, εγώ ένα είχα και τη δεύτερη μέρα που ήμουν στο σπίτι έκανα κέηκ!

Τις υπόλοιπες ατασθαλίες δεν σου τις λέω για να μη ζηλέψεις (δεν είμαι και κοντά να σου στείλω κάτι!)

Οκ

Δηλαδή δεν έχει διαπιστωθεί αναιμία από αιματολογικές εξετάσεις;

Γιατί αυτό είχα καταλάβει από το σίδηρο που παίρνεις.

Αν δεν έχεις αναιμία, κόψε το σίδηρο γιατί είναι επικίνδυνος. Αν υπάρχει πλεόνασμα σιδήρου, επικάθεται σε διάφορα όργανα και επιβαρύνει τη λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει επιπλέον στρες για τον οργανισμό σου.

Δεν γράφω κάτι επιπλέον για την ώρα για να μην σε επιβαρύνω με πολλές πληροφορίες!

Θα σου στείλω και πμ

Αγλαϊα μου κρέας δεν τρώω. Όχι δεν είμαι φυτοφάγος απλά δεν μπορώ να φάω. Μόνο λίγο μοσχάρι κι αυτό με το ζόρι. Ο σίδηρος είναι καλός, η φεριτίνη λίγο άδεια λόγω της δίδυμης κύησης. Θα το κόψω όμως γιατί μου κάνει δυσκοιλιότητα και δεν ήξερα για αυτό που μου γράφεις.

Σήμερα τα μωρά έφαγαν στις 6 ο ένας και στις 6:30 ο άλλος. Κατά τις 8:30 θέλανε να κοιμηθούν θηλάζοντας. Όμως εγώ δεν έιχα πολύ γάλα. Ο ένας θήλασε ένα μισάωρο και τελικά κοιμήθηκε, ο άλλος 20 λεπτά και πεινούσε κι άλλο. Εγώ στις 9 έπρεπε να κοιμήσω και τον άλλο μου γιο και γενικά ένιωθα μεγάλη εξάντληση κι έτσι του έδωσα 100ml συμπλήρωμα. Ο ένας είναι τώρα 6.500κιλά και ο άλλος 5960. Σε 3 μέρες θα γίνουν 2 μηνών. Κι αυτά τα κιλά τα πήραν θηλάζοντας.

Γιατί όμως κάθε φορά που τους δίνω συμπλήρωμα νιώθω τύψεις; Είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι. Οκ δεν είμαι κι αγελάδα. Κάνω ότι μπορώ, αλλά έχω κι ένα άλλο παιδί που με χρειάζεται κι εκείνο. Μπορώ συνέχεια να θηλάζω; Αυτές είναι οι σκέψεις και ώρες ώρες θέλω να εγκαταλείψω αλλά την ίδια στιγμή το μετανοιώνω. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο να νανουρίζεται το μωράκι στο στήθος και να του φεύγει και λίγο γαλατάκι.:)

Αγλαϊα μου κρέας δεν τρώω. Όχι δεν είμαι φυτοφάγος απλά δεν μπορώ να φάω. Μόνο λίγο μοσχάρι κι αυτό με το ζόρι.

Κι εγώ το ίδο πρόβλημα έχω, δεν μπορώ να φάω.

Τουλάχιστον κάνε όσα χρειάζονται για να αφομοιώνεις περισσότερο το σίδηρο που τρως: τρώγε πολλέ σαλάτες και φρούτα για να παίρνεις βιταμίνη C που βοηθά στην αφομοίωση του σιδήρου.

Ο σίδηρος είναι καλός, η φεριτίνη λίγο άδεια λόγω της δίδυμης κύησης.

Είσαι σούπερ!

Θα το κόψω όμως γιατί μου κάνει δυσκοιλιότητα και δεν ήξερα για αυτό που μου γράφεις.

Είναι το μόνο που σου λείπει σε αυτή τη φάση. Καλύτερα να τον κόψεις για την ώρα. Αν σου χρειαστεί κάποια άλλη στιγμή, το παίρνεις.

Σήμερα τα μωρά έφαγαν στις 6 ο ένας και στις 6:30 ο άλλος. Κατά τις 8:30 θέλανε να κοιμηθούν θηλάζοντας. Όμως εγώ δεν έιχα πολύ γάλα.

Ο ένας θήλασε ένα μισάωρο και τελικά κοιμήθηκε, ο άλλος 20 λεπτά και πεινούσε κι άλλο. Εγώ στις 9 έπρεπε να κοιμήσω και τον άλλο μου γιο και γενικά ένιωθα μεγάλη εξάντληση κι έτσι του έδωσα 100ml συμπλήρωμα. Ο ένας είναι τώρα 6.500κιλά και ο άλλος 5960. Σε 3 μέρες θα γίνουν 2 μηνών. Κι αυτά τα κιλά τα πήραν θηλάζοντας.

:D Πολύ καλά!

Γιατί όμως κάθε φορά που τους δίνω συμπλήρωμα νιώθω τύψεις;

Μήπως γιατί είσαι υπερβολική;

Είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι.

Φυσιολογικό είναι, ορμονικό είναι αλλά μπορείς αυτό το μπουκάλι να το δεις σαν έναν βοηθό. Σε βοηθάει όταν είσαι κουρασμένη, άυπνη, εξαντλημένη και πράγματι δεν έχεις πολύ γάλα εκείνη των ώρα, σε βοηθάει να αντέξεις και να συνεχίσεις την επόμενη μέρα δυναμικά!

Οκ δεν είμαι κι αγελάδα.

Είσαι πολύ καλύτερη!

Έχεις δει πολλές αγελάδες να μεγαλώνουν 3 μοσχαράκια; Οι περισσότερες έχουν μόνο ένα και πολύ σπάνια έχουν δίδυμα. Όταν έχουν δίδυμα, το προηγούμενο μοσχάρι έχει ήδη ενηλικιωθεί κι έχει φύγει.

Κάνω ότι μπορώ, αλλά έχω κι ένα άλλο παιδί που με χρειάζεται κι εκείνο. Μπορώ συνέχεια να θηλάζω; Αυτές είναι οι σκέψεις και ώρες ώρες θέλω να εγκαταλείψω αλλά την ίδια στιγμή το μετανοιώνω. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο να νανουρίζεται το μωράκι στο στήθος και να του φεύγει και λίγο γαλατάκι.:)

Σε θαυμάζω!

Θεωρητικά ξέρω ότι οι ορμόνες σου δίνουν δύναμη και αντοχή και παρόλο που το έχω δει να το κάνουν και άλλες διδυμομανούλες, κάθε φορά μου φαίνεται το ίδιο απίστευτο!

Όταν έχεις δίδυμα, και ειδικά όταν έχεις δίδυμα και ένα μεγαλύτερο παιδί, αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να βρεις τρόπους που διευκολύνουν έστω και λίγο την καθημερινότητά σου για να αντέξεις όσο το δυνατό περισσότερο.

Σκέψου τι σε ενδιαφέρει περισσότερο: να θηλάσεις αποκλειστικά ή να θηλάσεις όσο το δυνατό περισσότερο;

Για μένα το δεύτερο είναι πιο σημαντικό για τα παιδιά σου. Αν λοιπόν το ένα μπουκάλι ξένο γάλα που δίνεις σε βοηθάει στο στόχο σου, τότε θα το απενοχοποιήσεις και θα το δεις σαν βοηθό και όχι σαν εχθρό.

Αν μάλιστα υπάρχει κάποιος διαθέσιμος για να δώσει αυτό το μπουκάλι κι εσύ να κάνεις κάτι άλλο, είναι ακόμη καλύτερα. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα αν μπορείς να το καθιερώσεις για να μπορείς να ξεκουράζεσαι ή να ασχολείσαι με το μεγαλύτερο παιδί.

Αυτό το μπουκάλι δεν υπονομεύει το θηλασμό. Μπορεί μάλιστα τα μωρά να το κόψουν μετά από λίγο καιρό, όταν θα στρώσουν κάπως τα γεύματά τους.

Στόχος σου είναι να ξεπεράσεις τα διαστήματα του μεγάλου πανικού (πάντα υπάρχουν τέτοια) με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για να μπορείς να συνεχίσεις!;)

Τώρα εξηγούνται όλα... όσα γλυκόλογα κι αν του είπα (του θήλαστρου), όσα χάδια και τρυφεράδες κι αν του έκανα, όση αγκαλίστσα κι αν το πήρα... αχάριστο πράγμα... μόνο το μωρό μου με βοηθούσε!:lol::lol::lol:

Kαλά, οι ατάκες τις Αγλαΐας είναι ανεπανάληπτες!!!:lol::lol::lol: Aglaia, μου έφτιαξες τη μερα. Κeep walking!

Πάντως Sofie μου, θέλω να σου πω πως και η δικιά μου ήταν κολπατζού (καλά εμένα δεν έπιανε καθόλου για ένα διάστημα το αριστερό στήθος) και να δεις τώρα που ζητάει μόνη της τη... μπάλα (έτσι λέει το βζ:lol:) και κάνει μόνη της της εναλλαγές απ' το δεξί στο αριστερό και τούμπαλιν!

Οσο και να το κάνεις έχουν προσωπικότητα τα παιδιά μας. Αμ, πώς!:cool:

Keep breastfeeding!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Χαχαχαχαχα!!!!! Πεθαίνω στα γέλια!!!!:lol::lol::lol:

Και επιβεβαιώνωωωωωω:-(:-(:-(

Eσύ καλέ γιάτί στεναχωριέσαι που επιβεβαιώνεις; Το μωρό είναι:

• πιο μαλακό
  • πιο τρυφερό
  • πιο ζεστό
  • πιο όμορφο
  • πιο ομιλητικό
  • πιο αγαπησιάρικο
  • πιο πανηρόφατσα
  • πιο έξυπνο
  • πιο ευαίσθητο

Χάρη σου κάνει το θήλαστρο που δεν μπορεί να το αντικαταστήσει!:wink::lol::lol:

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Πραγματικά , ζορίζομαι ήδη.Ξερεις , υπάρχει και ο μεγάλος ...είμαι και μόνη ......δυσκολεύομαι ήδη.Πραγματικά δεν ξέρω που να εντάξω χρονικά άλλες 2 αντ΄λήσεις .Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω αμέσως μόλις θηλάσει π.χ πρωί και το μεσημέρι μόλις κοιμηθεί ?

Σε τί ποσότητα θα πρέπει να φέρω την παραγωγή για να πω οκ μεχρι εδώ οι αντλήσεις ?Υπάρχει καποια συγκεκριμένη ποσότητα π,χ 100 ml, 200ml σε κάθε άντληση ?

Άσπα μου καλημέρα κι από εδώ. Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ έχω 3 παιδάκια. Θα ήθελα να σου απαντήσω για την ποσότητα που αντλείς, πως σε καμία περίπτωση δε δείχνει το γάλα που πραγματικά μπορεί να παραγει το στήθος σου. Δλδ μπορεί να αντλείς 50+30 γρ, αλλά το μωρό θηλάζοντας πίνει περισσότερο. Το λέει πολύ παραστατικά η Αγλαΐα παραπάνω, στο μήνυμα προς τη Sofie.

Άρα λοιπόν, και μόνο το γεγονός πως βλέπεις αύξηση στο γάλα που αντλείς σου δείχνει πως τα πηγαίνεις πολύ καλά.

Αυτό όμως που εγώ θεωρώ σημαντικότερο είναι πως η μικρή σου συνεργάζεται καλύτερα και από εκεί που αρνιόταν το στήθος άρχισε να θηλάζει. Σίγουρα το βοηθάει το γεγονός πως βρίσκει περισσότερο γάλα στο στήθος και αισθάνεται πιο ικανοποιημένη.

Εφόσον γίνεται αυτό θα σου έλεγα να μην αυξήσεις τις αντλήσεις αλλά να προσπαθήσεις να αυξήσεις το χρόνο που θηλάζει η μικρή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κολπάκια που σου είχα γράψει σε άλλο μήνυμα. Το βράδυ θηλάζει καθόλου ή κάνει πάλι ταρζανιές;:lol:

Για το βάρος μην αγχώνεσαι. Μερικές φορές τα μωράκια μένουν λίγο στάσιμα. Επικεντρώσου στο θηλασμό και όλα θα πάνε καλά. Έχετε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα... το τονίζω ξανά γιατί πρέπει να το συνειδητοποιήσεις. Χάρη στη θέλησή σου το μωράκι σου θηλάζει ξανά. Αυτό το γεγονός πρέπει να σε κάνει περήφανη, χαρούμενη και χαλαρή! Σιγά σιγά τα πράγματα θα πάνε όλο και καλύτερα και σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεσαι καθόλου πια το θήλαστρο!

Μπράβο σας και καλή συνέχεια:-D

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!!!

Έχω και έγώ να κάνω μια ερώτηση και συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί ήδη, απλά δεν έχω χρόνο για μελέτη αυτό το διάστημα!!!!

Θηλάζω και εγώ αποκλειστικά τον 3ο γιο μου που είναι 35 ημερών κ πάμε πολύ καλά αν κρίνω από το βάρος που παίρνει.Δλδ σε 2 ζυγίσεις που του έχουμε κάνει πήρε σε μία εβδομάδα 380γρ και την άλλη εβδομάδα 410γρ.

Το θέμα μου είναι πως την ώρα του θηλασμού (καποιες φορές) νοιώθω αυτό το πετάρισμα-φτερούγισμα που λέμε στην καρδιά κ μετά ακολουθεί πονοκέφαλος. Τις τελευταίες μέρες το αισθάνομαι κ εκτός θηλασμού κάποιες φορές. Δοκίμασα ένα πιο άνετο σουτιέν μήπως ήταν η πίεση το θέμα, αλλά δεν σταμάτησε το φαινόμενο!!

Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με τον τρόπο θηλασμού ή με τον θηλασμό γενικά;;;

Έχει συμβεί σε καμμία κοπελίτσα κάτι αντίστοιχο;;;;

Ευχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια σε όλες!!!!

κοριτσια συγνωμη ειχα ξεχασει να αλλαξω το τικερακι μου....

αποταν εβαλα αυτη την ερωτηση η μικρη ξεκινησε να τρωει πολυ καλυτερα, τουλαχιστον 10 λεπτα σε καθε στηθος με διαλειμα για αλλαγη πανας....

δε ξερω πραγματικα τι να σας ρωτησω.... θα περιμενω μερικα γευματα ακομα να δω τι θα κανει....

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Σας γράφω για να σας πω ότι τις δύο προηγούμενες μέρες δεν ήπιε καθόλου από το μπουκάλι! Θα της κάνω και σήμερα, για να βεβαιωθώ η νευρωτικιά ότι όντως δεν πεινάει (μη με πείτε ηλίθια, ψυχικά τραύματα είναι αυτά...) και αν πάλι δεν το θέλει, θα σταματήσω να της δίνω. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!

Bebe-q, ούτε να σκεφτείς το θήλαστρο. Εμένα τρια χρόνια διαφορά έχουν οι κόρες μου και ήταν απείρως ευκολότερος ο θηλασμός. Καλώς να το δεχτείς το μωράκι και καλή επιτυχία!

Καλησπέρα! Σας γράφω για να σας πω ότι τις δύο προηγούμενες μέρες δεν ήπιε καθόλου από το μπουκάλι! Θα της κάνω και σήμερα, για να βεβαιωθώ η νευρωτικιά ότι όντως δεν πεινάει (μη με πείτε ηλίθια, ψυχικά τραύματα είναι αυτά...) και αν πάλι δεν το θέλει, θα σταματήσω να της δίνω. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!

E, όχι και ηλίθια!! ούτε πάντως νευρωτικιά!! Ε, μια ψιλοανασφάλεια υπαρχει και για να λες ψυχικά τραύματα... ε, κάτι ξέρεις καλύτερα!!! (Έλα να κάνουμε παρέα!!:lol:)

Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια που τα καταφέρατε!:-D:grin::-D:grin:

Φανή αφιερωμένο εξαιρετικά για την επιτυχία

http://www.youtube.com/watch?v=zgIwW-igwZ0

:D:D:D:D:D:D:D:D

Κορίτσια τι ωραία που μου τα είπατε!Γέλασα πάρα πολύ!!!Μου φτιάξατε το κέφι!Πράγματι είμαι πολύ αγχώδης...ίσως φταίει που είμαι όλη μέρα μόνη χωρίς συγγενείς κοντά μου και όλη μέρα δεν κάνω τίποτα άλλο από το να ασχολούμαι με το μωρό και συνέχεια να αναρωτιέμαι γιατί έτσι και γιατί αλλιώς!!!Έχω κουράσει τη μαμά μου απ΄το τηλέφωνο!χιχι!

Μια τελευταία ερωτησούλα:Απλά τις τελευταίες μέρες τα κακά μας είναι συνέχεια πράσινα,φταίει που κάθεται 2-3λεπτά στο στήθος και παίρνει μόνο το αρχικό γάλα που δεν είναι τόσο θρεπτικό;

Φιλάκια κορίτσια και σας ευχαριστώ που με κάνετε να δω τα πράγματα με άλλο μάτι!

καλησπερα και απο εμενα!!!!!!

εχω μια ποψια και θελω λιγακι την βοηθεια σας!!!!!!!!!

θηλαζω αποκλειστικα.την κυριακη κλεινουμε 40 ημερες !!!!

νομιζω οτι το δεξι μου στηθος εχει παραπανω γαλα απο το αριστερο!!!!!!

το καταλαβαινω απο τον τροπο αλλα και τον χρονο που τρωωει το μωρακι μου!!!!

μηπως εχει αρχισει και μειωνετε το γαλα μου?μηπως να παρω καποιο συμπληωμα για να αυξησω την παραγωγη?

καλησπερα και απο εμενα!!!!!!

εχω μια ποψια και θελω λιγακι την βοηθεια σας!!!!!!!!!

θηλαζω αποκλειστικα.την κυριακη κλεινουμε 40 ημερες !!!!

νομιζω οτι το δεξι μου στηθος εχει παραπανω γαλα απο το αριστερο!!!!!!

το καταλαβαινω απο τον τροπο αλλα και τον χρονο που τρωωει το μωρακι μου!!!!

μηπως εχει αρχισει και μειωνετε το γαλα μου?μηπως να παρω καποιο συμπληωμα για να αυξησω την παραγωγη?

Κι εγω ακριβώς το ίδιο είχα πάθει. Με τον καιρό θα στρώσει και το άλλο σου στήθος. Να δίνεις στον ενα θηλασμό το ένα και στον άλλο το αλλο στήθος. Πολυ νερό. Εγώ όταν έβλεπα οτι μειώνεται το γάλα έπινα χαπάκια μαγιας. Καλη συνέχεια

Κι εγω ακριβώς το ίδιο είχα πάθει. Με τον καιρό θα στρώσει και το άλλο σου στήθος. Να δίνεις στον ενα θηλασμό το ένα και στον άλλο το αλλο στήθος. Πολυ νερό. Εγώ όταν έβλεπα οτι μειώνεται το γάλα έπινα χαπάκια μαγιας. Καλη συνέχεια

σοβαρα?αυτο κανω βαζω μια το ενα μια το αλλο!!!!!τα χαπακια μαγιας μηπως μου προκαλεσουν υπερπαραγωγη?πως θα το διαχειριστω μετα?

ελα βρε θεανουλα:-D αφου το μωρο πηρε πανω απο εναμισι κιλο σε ενα μηνα αρα η ποσοτητα σου ειναι μια χαρα.να θηλαζεις κ απο τα 2 στηθη πρωτα απο το στηθος μετο λιγοτερο γαλα κ μετα απο το αλλο για να ερθουν στα ισα τους.μαγια μη παρεις γιατι το γαλα σου ειναι αρκετο συμφωνα με το βαρος που πηρε.πινε πολλα υγρα.

ελα βρε θεανουλα:-D αφου το μωρο πηρε πανω απο εναμισι κιλο σε ενα μηνα αρα η ποσοτητα σου ειναι μια χαρα.να θηλαζεις κ απο τα 2 στηθη πρωτα απο το στηθος μετο λιγοτερο γαλα κ μετα απο το αλλο για να ερθουν στα ισα τους.μαγια μη παρεις γιατι το γαλα σου ειναι αρκετο συμφωνα με το βαρος που πηρε.πινε πολλα υγρα.

φιλεναδα τι κανεις?????

λες να μην αγχωνομαι?

κατσε να παω στον καθρεφτη να αυτοχαστουκιστω!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...