Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Το πρόβλημα δεν είναι ο μέσος όρος, αλλά το γεγονός ότι το βάρος που παίρνει το παιδί είναι συνεχώς μειούμενο. Λέω ότι δεν έχω πολύ γάλα γιατί τώρα με το θήλαστρο έβγαλα 30 ml από το δεξί και 35 ml από το αριστερό = 65 ml (και με breast compression). Θεωρώ ότι δεν φτάνουν για το γεύμα ενός παιδιού 2 μηνών.

Δεν θα έπρεπε να είναι 90 ml τουλάχιστον ?

Αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο.

rLFup2.png i9eWp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαϊα, δεν το εξεφρασα σωστά. Η παιδίατρος συνεστησε συμπλήρωμα στις 27/2 (μετά την τρίτη εβδομάδα που δεν έπερνε καλο βαρος η μικρη). Το παιδί βρέχει 5-7 πανες καθε μερα. Τα γευματά της παραμένουν 6-7 καθε μερα και μενει στο στηθος 10 λεπτα. Να φανταστεις οτι αν πάμε σε 15 με 20 κανουμε παρτυ.

λεω οτι δεν εχω αρκετη παραγωγη γιατι (οπως εγραψα και παραπανω) μολις πριν απο λιγο εβγαλα με το θηλαστρο 65 ml και από τους 2 μαστους το οποιο προφανως δεν εφτασε, γκρινιαξε (την εχω ακομα στο στηθος και πιπιλαει).

rLFup2.png i9eWp2.png

Αγλαϊα, δεν το εξεφρασα σωστά. Η παιδίατρος συνεστησε συμπλήρωμα στις 27/2 (μετά την τρίτη εβδομάδα που δεν έπερνε καλο βαρος η μικρη). Το παιδί βρέχει 5-7 πανες καθε μερα. Τα γευματά της παραμένουν 6-7 καθε μερα και μενει στο στηθος 10 λεπτα. Να φανταστεις οτι αν πάμε σε 15 με 20 κανουμε παρτυ.

λεω οτι δεν εχω αρκετη παραγωγη γιατι (οπως εγραψα και παραπανω) μολις πριν απο λιγο εβγαλα με το θηλαστρο 65 ml και από τους 2 μαστους το οποιο προφανως δεν εφτασε, γκρινιαξε (την εχω ακομα στο στηθος και πιπιλαει).

Μετά από 3 εβδομάδες που το μωρό δεν θηλάζει καλά είναι αναμενόμενο να μην έχεις αρκετό γάλα. Σίγουρα μειώθηκε η παραγωγή σου αλλά αυτό έγινε γιατί το παιδί μείωσε τους θηλασμούς και την ποσότητα του γάλακτος που παίρνει σε κάθε θηλασμό.

Το θέμα είναι να βρούμε γιατί το παιδί μείωσε τόσο πολύ την ποσότητα της τροφής που παίρνει. Νομίζω ότι πρέπει να αναζητήσετε παθολογικά αίτια.

Αγλαϊα σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Το παιδί γενικά φαίνεται μια χαρά, ζωηρό, χαμογελαστό (όταν έχει φάει και έχει αλλάξει). Κοιμάται ένα καλό 5ωρο με 6ωρο το βράδυ.

Το ερώτημα τώρα είναι: Μπορώ να κάνω κάτι για να γλυτώσουμε το συμπλήρωμα και να αυξήσουμε και το ρυθμό απόκτησης βάρους?

Το πρόγραμμα ενυδάτωσης της μαμάς ξεκίνησε από τις 27/2 και η εντατική τοποθέτηση στο στήθος από σήμερα που διάβασα το φορουμ. Υπάρχει ελπίδα με αυτό τον τρόπο? Πότε να αναμένουμε αποτελέσματα?

θα το ζυγήσω και αύριο και θα σας πω τι καταφέραμε..

καλη νυχτα

rLFup2.png i9eWp2.png

Αγλαϊα σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Το παιδί γενικά φαίνεται μια χαρά, ζωηρό, χαμογελαστό (όταν έχει φάει και έχει αλλάξει). Κοιμάται ένα καλό 5ωρο με 6ωρο το βράδυ.

Το ερώτημα τώρα είναι: Μπορώ να κάνω κάτι για να γλυτώσουμε το συμπλήρωμα και να αυξήσουμε και το ρυθμό απόκτησης βάρους?

Το πρόγραμμα ενυδάτωσης της μαμάς ξεκίνησε από τις 27/2 και η εντατική τοποθέτηση στο στήθος από σήμερα που διάβασα το φορουμ. Υπάρχει ελπίδα με αυτό τον τρόπο? Πότε να αναμένουμε αποτελέσματα?

θα το ζυγήσω και αύριο και θα σας πω τι καταφέραμε..

καλη νυχτα

1. νομίζω ότι πρέπει να το δει κι άλλος γιατρός το παιδί και να σας πει τι να κάνετε. Επιμένω γιατί είναι ανεξήγητο ένα μωρό να παίρνει τόσο καλό βάρος και ξαφνικά να το μειώνει. Σύμφωνα με τα δικά μου πρωτόκολλα, το περιστατικό αυτό πρέπει να παραπέμπεται οπωσδήποτε σε γιατρό.

2. Πάρε μαγια της μπύρας, συμπλήρωμα διατροφής σε ταμπλέτες από το φαρμακείο. Η δοσολογία γαλουχία είναι περίπου 4πλάσια από αυτή που αναγράφεται στο κουτί: 3 φορές τη μέρα από 7 ταμπλέτες των 300mg τη φορά ή από 4 ταμπλέτες των 500.

3. Βάζε το μωρό στο στήθος τουλάχιστον καθε δίωρο την ημέρα και κάθε τρίωρο τη νύχτα.

Διαφημίσεις

Καλή δύναμη και υπομονή στην προσπάθειά σου. Εμένα με βοήθησε πολύ όταν η μικρή κοιμόταν στο στήθος και έκανα Brest compression γι'αυτό προσπαθούσα να την νανουρίζω τις περισσότερες φορές. Επίσης δεν την άφηνα να πεινάσει για να θηλάσω, πάντα πιο μπροστά για να είναι πιο ήρεμη αν και απ'οτι βλέπω η Αγλαΐα σου έχει γράψει κάθε πότε να την ταΐζεις. Με τη μαγιά μπύρας και συχνούς θηλασμούς θα δεις αποτέλεσμα σε δυο τρεις μέρες (πάντα με βάση τη δική μου εμπειρία λέω). Εύχομαι και πάλι τα καλύτερα

Καλημέρα σας,

τελικά το εντατικό τάισμα και η ενυδάτωση έδωσαν κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ζυγιστήκαμε και πήραμε 120 γρ. από την προηγούμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε έτσι (με 2 ωρα πρωινά και 3 ωρα βραδινά) και ελπίζω να το πετύχουμε.

Μάλλον το λάθος μας είναι ότι την αφήναμε να πεινάσει και να κλάψει για να ταϊστεί.

rLFup2.png i9eWp2.png

Μάλλον το λάθος μας είναι ότι την αφήναμε να πεινάσει και να κλάψει για να ταϊστεί.

Crying is a late indicator of hunger.171

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Υπάρχουν μωρά που δεν πρόκειται να ζητήσουν ποτέ, δηλαδή είναι χειρότερα από το δικό σας! Αυτά τα ταΐζουμε όσο πιο συχνά γίνεται, ακόμη και αν ποτέ δεν δείξουν την επιθυμία για φαγητό.

Γενικά δεν περιμένουμε να κλάψουν, δεν προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατό λιγότερα γεύματα... Τα όρια των 8 γευμάτων που βάζουν οι περισσότεροι παιδίατροι, οδηγούν σε ασιτία τα περισσότερα μωρά αυτής της ηλικίας. Το 8 είναι ο ελάχιστος αριθμός γευμάτων που χρειάζεται συνήθως ένα μωρό αλλά για τα περισσότερα μωρά δεν είναι αρκετα.

Το βάρος που πρέπει να παίρνει το μωρό είναι 175-200 γρ την εβδομάδα.

Καλή συνέχεια! :)

Το βάρος που πρέπει να παίρνει το μωρό είναι 175-200 γρ την εβδομάδα.

Αγλαΐα, στο νοσοκομείο που γέννησα, μου έδωσαν ένα βιβλιαράκι, που λέει οτι τα μωρά που θηλάζουν, πρέπει να παίρνουν τους πρώτους μήνες, από 113-198 γρ τη βδομάδα. Είναι λάθος αυτό? Γιατί δίνω κι εγώ αυτές τις πληροφορίες σε μητέρες, κι ελπίζω να μην κάνω λάθος. :?

Διαφημίσεις

Αγλαΐα, στο νοσοκομείο που γέννησα, μου έδωσαν ένα βιβλιαράκι, που λέει οτι τα μωρά που θηλάζουν, πρέπει να παίρνουν τους πρώτους μήνες, από 113-198 γρ τη βδομάδα. Είναι λάθος αυτό? Γιατί δίνω κι εγώ αυτές τις πληροφορίες σε μητέρες, κι ελπίζω να μην κάνω λάθος. :?

Δεν είναι λάθος, περιμαμβάνει και τα μωρά που αναπτύσσονται πολύ αργά και πρέπει να εξετασθούν ώστε να αποκλεισθούν παθολογικά ή άλλα αίτια. Στα 175 γρ, ανήκουν μωρά για τα οποία δεν απαιτείται καμία εξέταση.

ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ;

ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗ ΘΗΛΗ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ(ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΝΥΣΤΑΖΕ)

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΗΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΕΔΙΑ :?:?:?:?

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑ

Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 15/12/2008 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ 34ης ΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΖΥΓΙΖΕ 2700 & 51cm.ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠ΄ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ......ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!! :o

Δηλαδή έκανες απογαλακτισμό και θέλεις να κάνεις επαναγαλακτισμό;

Υπάρχουν και άλλοι γιατροί που δίνουν ιατρικές οδηγίες και δεν λένε τέτοιες ανοησίες... :?

ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ;

ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗ ΘΗΛΗ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ(ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΝΥΣΤΑΖΕ)

Η διατροφή σου δεν έχει καμία σχέση.

Για να σε βοηθήσουμε θα πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Διαφημίσεις

καλησπέρα!πρόσφατα ανακάλυψα τη σελίδα και θα ήθελα τη βοήθεια σας!θηλάζω το μικρούλη μου ο οποίος είναι 50 ημερών και μέχρι πρόσφατα δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ποσότητα του γάλακτος η οποία ήταν μάλιστα και πάρα πολύ μεγάλη. Την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε λόγω ίωσης να νοσηλευτεί το μωράκι και μείναμε στο νοσοκομείο 4 μέρες όπου και εκεί τον θήλαζα αποκλειστικά και πάλι δεν είχα θέμα με την ποσότητα του γάλακτος, το αντίθετο μάλιστα. Το Σάββατο βγήκαμε απο το νοσοκομείο και απο τη Δευτέρα και έπειτα έχει μειωθεί σημαντικά το γάλα μου και ας βάζω το μικρούλη κάθε φορά που πεινάει στο στηθος. Ένω μέχρι και μέσα στο νοσοκομείο έτρωγε ανα 3ωρο τώρα πεινάει κάθε 2 ωρες ή ακόμα και κάθε ώρα. Τον θηλάζω συνέχεια αλλά δε βλέπω βελτίωση. Παίρνω και μαγιά μπύρας όχι βέβαια 21 χάπια τη μέρα τώρα το διάβασα εδώ οπότε ξεκίνησα μόλις να παίρνω περισσότερα χαπάκια. Έχω και θήλαστρο της medela αλλά τώρα βάζω συνέχεια το μικρούλη και δεν το χρησιμοποιώ πολύ. Είναι δυνατό μέσα σε ένα βράδυ να μειώθηκε τόσο πολύ η παραγωγή γάλακτος? τι άλλο να κάνω για να αυξηθεί?????Ευχαριστώ πάρα πολυ για τη βοήθεια σας!!!!!!!!!

Ένω μέχρι και μέσα στο νοσοκομείο έτρωγε ανα 3ωρο τώρα πεινάει κάθε 2 ωρες ή ακόμα και κάθε ώρα. Τον θηλάζω συνέχεια αλλά δε βλέπω βελτίωση. Παίρνω και μαγιά μπύρας όχι βέβαια 21 χάπια τη μέρα τώρα το διάβασα εδώ οπότε ξεκίνησα μόλις να παίρνω περισσότερα χαπάκια. Έχω και θήλαστρο της medela αλλά τώρα βάζω συνέχεια το μικρούλη και δεν το χρησιμοποιώ πολύ. Είναι δυνατό μέσα σε ένα βράδυ να μειώθηκε τόσο πολύ η παραγωγή γάλακτος? τι άλλο να κάνω για να αυξηθεί?????Ευχαριστώ πάρα πολυ για τη βοήθεια σας!!!!!!!!!

Nα διακόψεις άμεσα τη μαγιά της μπύρας!

Να μη χρησιμοποιείς το θήλαστρο.

Το ότι το μωρό τρώει ανά δίωρο δεν σημαίνει ότι μειώθηκε το γάλα! Πρόκειται να σοβαρή παρανόηση.

Το μωρό μπορεί να τρώει και ανά μία ώρα για κάποιες μέρες. Είναι φυσιολογικό. Μη μετράς ούτε τον αριθμό γευμάτων ούτε τη διάρκεια. Το μωρό ξέρει πολύ καλά τι να κάνει! :wink:

babourilos, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, μάλλον το μωρό περνάει μια φάση όπου χρειάζεται περισσότερο γάλα, γι' αυτό θηλάζει συχνότερα, για να το αυξήσει, αυτό θα κρατήσει μερικές μέρες και θα επανέλθετε. Ίσως και λόγω της ίωσης να ζήταγε λιγότερο γάλα και τώρα να προσπαθεί να επαναφέρει την ποσότητα. Καλά κάνεις και το βάζεις στο στήθος όποτε ζητάει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Έχω μπερδευτεί λίγο γιατί δεν είναι το γεγονος ότι ο μικρός ζητάει συνέχεια να φάει που με προβληματίζει άλλα το ότι μέχρι πρίν 4 μέρες στην κυριολεξία ξεχείλιζε το γάλα και τώρα πια όχι και το αισθάνομαι και στο στήθος μου το οποίο ούτε τόσο γεμάτο είναι ακόμα και το πρωί μετά απο ξεκούραση ούτε με πονάει. Επίσης μέχρι τ'ωρα τον θήλαζα 30 λεπτά στο σύνολο τη φορά. Τώρα έχει πάει στη μια ώρα. Χτές το βράδυ μάλιστα 2 φορες χρειάστηκε (μετά τη μια ώρα θηλασμό) να του δώσω και συμπλήρωμα για να κοιμηθεί . Πήρε γύρω στα 30-40 γραμμάρια ξένο γάλα τη φορά. Τι να κάνω???!!Πραγματικά έχω μπερδευτεί!

Να μη δίνεις συμπλήρωμα, γιατί υπονομεύεις την προσπάθεια που κάνει το μωρό να αυξήσει το γάλα. Τα 30-40 ml που έδωσες είναι πολύ λίγα, με λίγη ώρα παραπάνω θηλασμού θα τα είχες δώσει εσύ, δεν χρειάζονταν.

Να κάνεις υπομονή. Τέτοια άλματα ανάπτυξης θα περάσει πολλές φορές το παιδάκι σου. Ο τρόπος για να αυξήσει το γάλα σου είναι οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι σε διάρκεια θηλασμοί για μερικές μέρες. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Είναι λογικό να μην πρήζεται το στήθος όταν το μωρό τρώει τόσο συχνά. Άλλωστε, από δω και πέρα δεν θα είναι πια πρησμένο όπως στην αρχή!

HXuSp2.pngaS46p2.png

babourilos, μην ανησυχείς και κυρίως μη δίνεις ξένο, αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις. Το στήθος σου μετά τις πρώτες 40 μέρες παύει να πρήζεται γιατί το γάλα παράγεται ακριβώς την ώρα που θηλάζει το μωρό σου. Η ώρα δεν έχει σημασία, το μωράκι ξέρει πόσο χρειάζεται. Εκτός από το γάλα σου θέλει και την αγκαλιά σου.

Το μπιμπερό το παίρνουν τα παιδιά ακόμα κι αν δεν το χρειάζονται. Έχει γίνει πείραμα με αλατόνερο και τα μωρά το έπιναν. Άλλωστε τα 30-40 γραμμάρια είναι ελάχιστη ποσότητα, αλλά αν συνεχίσεις να του τα δίνεις, θα γίνονται σταδιακά περισσότερα.

Δοκίμασε να θηλάζεις ξαπλωμένη για να κοιμάσαι κιόλας. Δες στο

http://www.thilasmos.gr για τις στάσεις θηλασμού

Ευχαριστώ και πάλι! Θα προσπαθήσω λοιπόν να τον κρατάω όσο παίρνει. Το βράδυ δε με πειράζει να σηκώνομαι γιατί έχει 2-3 μέρες που άρχισε να κοιμάται 4-5ωρα οπότε σηκώνεται μόνο μια φορά γύρω στις 2.Ευχαριστω πάντως για την πληροφορία.Και μια άλλη απορία αν δεν υπάρχει αρκετά γάλα και μένει στο στήθος και ρουφάει υπάρχει περίπτωση να κατεβάζει πολύ αέρα και στο τέλος να πρήζεται η κοιλίτσα του και να σταματάει γι'αυτό και να πεινάει γρήγορα ύστερα?

Ευχαριστώ και πάλι! Θα προσπαθήσω λοιπόν να τον κρατάω όσο παίρνει. Το βράδυ δε με πειράζει να σηκώνομαι γιατί έχει 2-3 μέρες που άρχισε να κοιμάται 4-5ωρα οπότε σηκώνεται μόνο μια φορά γύρω στις 2.Ευχαριστω πάντως για την πληροφορία.Και μια άλλη απορία αν δεν υπάρχει αρκετά γάλα και μένει στο στήθος και ρουφάει υπάρχει περίπτωση να κατεβάζει πολύ αέρα και στο τέλος να πρήζεται η κοιλίτσα του και να σταματάει γι'αυτό και να πεινάει γρήγορα ύστερα?

OXI - μην ανησυχείς: αν το γάλα είναι λίγο κάποια στιγμή, το μωρό θα κάνει περισσότερες θηλαστικές κινήσεις και έτσι θα παραχθεί περισσότερο.

• 2 εβδομάδες μετά...

Μετά από παρότρυνση της Pipi ξεκίνησα αντλήσεις με το Lactina ανά δίωρο ώστε να αυξήσω τη παραγωγή. Για πόσο καιρό θα πρέπει να αντλώ τόσο συχνά; Γιατί μέχρι να βγάλω γάλα, να ταΐσω και να αλλάξω τα μωρά έφτασε πάλι η ώρα που πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...