Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Σ'ευχαριστω lst. :) Θελω να προσπαθησω γιατι η κορη μου ειναι αρκετα μικρη για να σταματησει το μητρικο γαλα, ετσι θεωρω εγω βεβαια. Εχω νοικιασει το symphony και εχω απο τον 1ο μηνα που ηθελα να αυξησω την παραγωγη fenugreek & milk thistle, οποτε με λιγα λογια τα ιδια κανω και τωρα;;;8-10 αντλησεις & συμπληρωματα;;;

Συμφωνει και η Αγλαια;;;

Να σημειωσω εδω οτι η μικρη ισα που θηλαζει 5 λεπτα απο το καθε στηθος πια (εδω και 1 μηνα), μετα κλαιει και χτυπιεται & τρωει 180ml ξενο, συνολικα 5 πιο σπανια 6 γευματα τη μερα.

Έχεις κάποιον γιατρό που να σε υποστηρίζει σε αυτό; Αν ναι και αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, μπορείς να συζητήσεις μαζί του και το cilroton, τη δομπεριδόνη. Πρόκειται για αντιεμετικά χάπια που έχουν ως παρενέργεια την αύξηση της προλακτίνης. Αν παράλληλα με τις αντλήσεις πάρεις και τα χάπια θα δεις πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα. Η δοσολογία αύξησης της γαλουχίας είναι 9 χάπια των 10mg το 24ωρο. Συζήτησέ το με το γιατρό σου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΛΑΪΑ.ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΙ.ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΩΝ!ΗΔΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΗΛΑΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΜΟΝΟ 90 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ FENUGREEK KAI MILK THISTLE ?ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ?

5647.jpg.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΛΑΪΑ.ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΙ.ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΩΝ!ΗΔΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΗΛΑΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΜΟΝΟ 90 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ FENUGREEK KAI MILK THISTLE ?ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ?

στα φαρμακεία από την εταιρεία solgar (για να ξέρει ο φαρμακοποιός πού να ψάξει)

Αγλαία δεν έχω κάποιον γιατρό να ασχοληθεί με το θέμα αυτό και δεν θα ήθελα να πάω σε τέτοια χάπια, προτιμώ τα fenugreek & milk thistle που είναι συμπληρώματα διατροφής.Εκτιμάς ότι θα έχω πιο αργά αποτελέσματα με αυτά ή δεν οφελούν πουθενά πια σε ότι αφορά το γάλα αφού η μπέμπα έχει πάει 3 μηνών;;

artcode, θα σου απαντήσει η Αγλαΐα, απλά να σου θυμίζω να απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχε παραθέσει η Πίπη στην προηγούμενη σελίδα και να πω ότι τα συμπληρώματα θα σε βοηθήσουν, μόνο αν θηλάζεις αποτελεσματικά ή/και αντλείς συστηματικά

8-10 αντλησεις & συμπληρωματα;;;

Εγώ δεν έχω καταλάβει - έχεις το θήλαστρο, αλλά έκανες για 4-6 εβδομάδες τις 8-10 αντλήσεις των 10 λεπτών (Γιατί έχεις τα ερωτηματικά); Τα συμπληρώματα τα παίρνεις στη δοσολογία που γράφει η Αγλαΐα στο αντιστοιχο θέμα (δηλ. 3x3;)

Διαφημίσεις

Αγλαία δεν έχω κάποιον γιατρό να ασχοληθεί με το θέμα αυτό και δεν θα ήθελα να πάω σε τέτοια χάπια, προτιμώ τα fenugreek & milk thistle που είναι συμπληρώματα διατροφής.Εκτιμάς ότι θα έχω πιο αργά αποτελέσματα με αυτά ή δεν οφελούν πουθενά πια σε ότι αφορά το γάλα αφού η μπέμπα έχει πάει 3 μηνών;;

Θα σε βοηθήσουν τα συμπληρώμάτα, αλλά όπως είπε και lst, οι αντλήσεις και οι συχνοί θηλασμοί θα βοηθήσουν περισσότερο.

Τη δομπεριδόνη τη δίνουν οι γιατροί ακόμα και σε μωράκια. Απ'ότι ξέρω δεν είναι επικύνδινο. Αν δε θέλεις όμως, πάρε τα συμπληρώματα μόνο. Με συχνούς θηλασμούς και αντλήσεις θα τα καταφέρεις.

Αν κάνεις συστηματικές αντλήσεις, 8-12 το 24ωρο, τότε το πιθανότερο είναι ότι τα συμπληρώματα θα βοηθήσουν. Αν δεν κάνεις τουλάχιστον 8 αντλήσεις, τα συμπληρώματα δεν θα βοηθήσουν. Η ηλικία του μωρού δεν έχει σημασία. Οι αντλήσεις έχουν.

Καλημέρα μανούλες.

:D Είμαι καινούριο μέλος και θα ήθελα να εκφράσω το θαυμασμό μου για όλες εσάς που διατηρήτε το θηλασμό για αρκετούς μήνες.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την κ. Παπαδήμα για τις πολύτιμες συμβουλές που δίνει, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στήριξη και παροχή οδηγιών απο άτομα που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και να μην βασιζόμαστε μόνο απο τις εμπειρίες μας.

Είμαι και εγώ μαία αλλά πέρα απο τις σπουδές στα Τ.Ε.Ι δεν έχω ειδικευτεί σε κάποιο τομέα. Πολλές φορές λοιπόν μπήκα στον πειρασμό να κάνω κάποιες δοκιμές όσον αφορά τα παιδιά μου και το μεγαλωμά τους χωρίς να ξέρω αν είναι σωστό ή λαθος.

:?: Ένα παράδειγμα είναι λοιπόν και η επιθυμία μου να ξαναρχίσω να θηλάζω τον μπεμπούλη μου. Κατάφερα να τον θηλάσω μόνο 2 1/2 μήνες, ενώ θα μπορούσα πολύ περισσότερο (είχα γαλα και πήρα χάπια - πριν απο 1 μήνα).

Ο λόγος που διέκοψα είναι καθαρα ψυχολογικός, αφού έχω άλλο ένα αγοράκι 4 1/2 σχεδόν ετών,που ένιωθα ότι το παραμαλούσα και ότι είχα χάσει τις ισορροπίες.

Έπρεπε εκτός απο το να θηλάζω το μωρό, να βγάζω γάλα και με το θήλαστρο,γιατί γεννήθηκε πολύ μικρός σε βάρος ( 2030 γρ.- θερμοκοιτίδα - έλλειψη σιδήρου,ένα βήμα πριν την μικρομετάγγιση ) και

δεν ήθελα να τον κουράζω.Ήταν μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα και εκνευριστική για τον μεγάλο μου γιο.

Μόλις πριν από λιγότερο 1 εβδομάδα λοιπόν, σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να ξαναρχίσω το θηλασμό,επειδή είχα πάρει χάπια.

Σήμερα λοιπόν πήρα την απάντηση,αλλά δεν έχω το χρόνο να ξαναρχίσω πάλι με το θήλαστρο. Θα αρχίσω όμως να το βάζω στο στήθος κάθε 3 ώρες μήπως και καταφέρω να θηλάσω πάλι.

Συγγνώμη αν σας κούρασα !! :roll:

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Καλες μου, οι αδενες μας που τρεχουν εστω και λιγο γαλατακι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ. Κανω τις αντλησεις 8-10 και τα συμπληρωματα οπως ειπατε, ειναι πολυ κουραστικο με δουλειες, παιδι, διαβασμα, ΑΛΛΑ υπαρχει αποτελεσμα!!!Απο την τριτη κιολας μερα αυξηθηκε σιγα σιγα.Θα ελεγα καλη υπομονη σε οποια κοπελα θα το προσπαθησει ή το κανει ηδη. Κοριτσια ευχαριστω και ιδιαιτερα την Αγλαια (θα μου επιτρεψετε :lol: ).

Διαφημίσεις

λοιπον, νομιζω πως οφελει εστω και το λιγο μαμισιο γαλατακι τα μωρακια μας, αλλα δεν ειμαι και σιγουρη αν παιρνει τα απαραιτητα στοιχεια (που δεν εχουν τα αλλα γαλατα) το μωρο με την μικρη ποσοτητα. :?

Να σημειωσω εδω οτι η παιδιατρος με διαβεβαιωσε πως παιρνει ο,τι χρειαζεται εστω και απο το λιγο (οταν της περιεγραψα πως χασαμε τον αποκλειστικο θηλασμο και νομιζω το εκανε για να μην απογοητευτω ως μανα, αλλα καμια σχεση γιατι ρωτησα για να μαθω την επιστημονικη αληθεια και αν εχει μελετηθει, τεσπα).

Βεβαια στην επομενη επισκεψη που ειχα μειωσει το δικο μου γαλα, μου ειπε πως το θελει να πινει το μωρο μητρικο γαλα (εννοω η ιδια γιατι το μωρο σιγουρα θελει :wink: ) και με παρακινησε να συνεχισω.

Μαλιστα της περιεγραψα τον τροπο με τον οποιο θα το κανω (αντλησεις +συμπληρωματα) και ειπε χαρακτηριστικα πως ειναι μια απο τις θυσιες που καλειται μια μανα να κανει στην αρχη της ζωης του παιδιου της!!! Ε, σωστα μιλησε η γυναικα, δεν ειναι και ευκολο καθε 1.5h να κανεις την αγελαδα, pump in pump out και παμε παλι... :lol::lol:

Τι να μας επιφυλασει αραγε το motherhood στη συνεχεια???!!!! :cool::cool:

Να σημειωσω εδω οτι η παιδιατρος με διαβεβαιωσε πως παιρνει ο,τι χρειαζεται εστω και απο το λιγο (οταν της περιεγραψα πως χασαμε τον αποκλειστικο θηλασμο και νομιζω το εκανε για να μην απογοητευτω ως μανα, αλλα καμια σχεση γιατι ρωτησα για να μαθω την επιστημονικη αληθεια και αν εχει μελετηθει, τεσπα).

Όταν το μωρό τρέφεται κατά 80% με μητρικό καλύπτεται στο θέμα των αντισωμάτων. Μερική κάλυψη έχει αν τρέφεται από 20-80% και η κάλυψη είναι ανάλογη με την ποσότητα. Αν το μητρικό γάλα συμμετέχει στη διατροφή του σε ποσοστό κάτω από 20% δεν συμβάλλει όμως είναι πολύ σημαντική η επαφή που έχει το παιδί με τη μητέρα γιατί θηλασμός δεν είναι μόνο γάλα!

Μαλιστα της περιεγραψα τον τροπο με τον οποιο θα το κανω (αντλησεις +συμπληρωματα) και ειπε χαρακτηριστικα πως ειναι μια απο τις θυσιες που καλειται μια μανα να κανει στην αρχη της ζωης του παιδιου της!!! Ε, σωστα μιλησε η γυναικα, δεν ειναι και ευκολο καθε 1.5h να κανεις την αγελαδα, pump in pump out και παμε παλι... :lol::lol:

Οι αντλήσεις είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία. Χρειάστηκε να αντλήσω 60 λίτρα γάλα για να κάνω επαναγαλακτισμό και μέχρι να μάθει το μωρό μου να θηλάζει καλά και είμαι σίγουρη ότι για μας άξιζε τον κόπο! :)

Κορίτσια Καλησπέρα,

Μόλις πρίν μία εβδομάδα μου είπαν για το site και πραγματικά οφείλω να πώ ότι εντυπωσιάστηκα που υπάρχουν τόσες μανούλες στην ελλάδα τόσο καλά ενημερωμένες γύρω απο το θέμα του μητρικού θηλασμού. 'Ετσι αποφάσισα να σας γράψω και εγώ, ελπίζοντας ότι θα βοηθηθώ τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά. Εγώ γέννησα 2/08/08 ένα υγιέστατο κοριτσάκι με βάρος 3,300Kgr. Απο την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα στίς μαίες του ορόφου ότι δεν θέλω να πάρει ούτε σταγόνα ξένο γάλα. Έτσι με την βοήθεια τους ξεκίνησα να θηλάζω κάθε σχεδόν 2 ώρες και φεύγοντας απο το μαιευτήριο η μικρή είχε πάρει και 50γρ. Γυρίζοντας σπίτι όλα καλα και συνέχισα με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι η μικρή να γίνει 2 μηνών. Στον 3ο μήνα πήγαμε στον παιδίατρο(φανατικό του μητρικού θηλασμού) και ανακαλύψαμε οτι η μικρή απο τον 2ο στον 3ο μήνα δεν έιχε πάρει σχεδόν καθόλου βάρος. Αυτο οφειλόταν στο ότι ξαφνικά το γάλα μου μειωθηκε δραματικά μόλις μου ήρθε η πρώτη περίοδος. Ετσι αναγκαστηκα να αρχίσω ξένο συμπλήρωμα. Δηλαδή η μικρή έτρωγε 6 γεύματα την ημέρα πρώτα θήλαζα και μετά έδινα συμπλήρωμα. Έτσι φτάσαμε στον 6ο μήνα που βέβαια τώρα έχει αρχίσει και φρουτόκρεμα και ρυζάλευρο. Δυστυχώς στον 3ο μήνα έπρεπε να γυρίσω και στην δουλεια. Λείπω (08:30 - 16:00) έτσι έβγαζα στην δουλειά με το mini elecric -medela, γεγονός που με οδήγησε σε περαιτέρω μείωση του γάλατος. Διαβάζοντας εδώ και μία εβδόμαδα τα βράδια το forum και τις συμβουλές της Αγλαϊας και των κοριτσιών αποφάσισα να νοικιάσω το symphony της medela. Έτσι το πρόγραμμα πιά έχει ώς εξής.

08:00 Θηλασμός

11:00 Φρουτόκρεμα με φρέσκα φρούτα

14:00 Γάλα ξένο

17:00 Ρυζάλευρο

20:00 θηλασμός και γάλα που έχω μαζέψει απο αντλήσεις + ξένο

00:00 Ξένο γάλα

Αντλήσεις κάνω στίς 11:00,14:00,17:00,00:00, αλλά το γάλα που μαζεύω δεν υπερβαίνει τα 100ml.

Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ και έχω κουραστεί πολύ ψυχολογικά, γιατί απο την μία έχω το άγχος ότι το γάλα μου δεν αυξάνεται καθόλου, ενώ προσπαθώ εδώ και μήνες και απο την άλλη πέρασα μία δραματική περίοδο ότι το παιδί δεν έτρωγε και εγώ δεν το είχα καταλάβει(δεν γκρίνιαζε κιόλας). Έτσι απο το άγχος και μόνο ότι μπορεί να ξαναπάμε στον γιατρό και να μην έχει πάρει βάρος μου κοβότανε τα πόδια κάθε φορά που έβλεπα την ζυγαριά.

Αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία μας. Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ και να καταφέρω μέσα απο τις συμβουλές σας να κόψω αυτό το ρημάδι το ξένο γάλα που τόσους μήνες μου κάθεται στον λαιμό. Ευχαριστώ πολύ!!

Maritsa, να σου ζήσει το μωρό σου!

Αν θέλεις, απάντησε σε αυτες τις ερωτήσεις

Για να αυξηθεί η παραγωγή σου πέρα από τις συστηματικές αντλήσεις που περιγράφονται εδώ, θα σε βοηθήσει το ίδιο το μωρό σου με συχνότερους θηλασμούς, πχ στις 17.00 που γυρνάς γιατί δε το θηλάζεις και δίνεις το ρυζάλευρο λίγο αργότερα την ώρα που θα κάνεις άντληση.

Η Αγλαΐα θα σου δώσει ένα καλό πρόγραμμα, απλά να επισημάνω εγώ ότι χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Επίσης, επειδή λες ότι προσπαθείς εδώ και μήνες - αν προσπαθείς με λάθος τρόπο σίγουρα δε βλέπεις αποτέλεσμα.

Μην ανησυχείς, αφού εφτασες ως εδώ έστω και με συμπλήρωμα, σιγά σιγά θα αντικαθιστάς το συμπλήρωμα με τις στερεές (όχι τους θηλασμούς). Και πχ τις μέρες που δε δουλεύεις μπορείς να θηλάζεις πολύ συχνότερα.

Πάρε και τα συμπληρώματα fenugreek kai blessed thistle

Σχετικά με το βάρος κι εγώ το έχω μεγάλο άγχος, αλλά αν το παιδί σου είναι καλά μη σε προβληματίζει τόσο. Κάποιες φορές δεν παίρνουν και καθόλου αν εχουν πάρει τον προηγούμενο καιρό περισσότερο

Ιst ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση. Βρήκα το σέτ των ερωτήσεων και παραθέτω τις απαντήσεις παρακάτω

Α 39+2ημέρες

Β Κοριτσάκι

Γ ΦΤ

Δ Επισκληρίδιος σε τελεία διαστολή

Ε Δεν εμφάνισε ίκτερο (7)

1. 02/08/08 3300

11/08/08 3420

11/09/08 4400

02/10/08 4500

06/10/08 4730

21/10/08 5140

05/11/08 5570

03/12/08 6320

07/01/09 6820

2. 6 γεύματα

3. 2/6 θηλάζει

4. Στον πρώτο θηλασμό 40ml συμπλήρωμα. Στον 2ο 50-70ml

5. 430ml

6. symphony-medela

7. Αντλήσεις στίς 11:00,14:00, 17:00, 00:00. Απο 15 λεπτά στο κάθε στήθος.

Ευχαριστώ ακόμη μία φορά για την πολύτιμη βοήθεια. Θέλω πραγματικά να τα καταφέρω και θα δοκιμάσω κάθε τρόπο που μπορεί να υπάρχει.!! :)

Διαφημίσεις

maritsa08, να σου ζήσει η μικρούλα!

Στα γρήγορα, θα σου πω πως θα σε βοηθούσε περισσότερο να θηλάζεις σε όλα τα γεύματα που είσαι στο σπίτι και ν' αφήσεις τις στερεές και το ξένο γάλα για τις ώρες που λείπεις.

Επίσης, αν κατάλαβα καλά το γεύμα των 24:00 είναι ξένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να κοιμάται όλη τη νύχτα κι έτσι χάνεις μια ευκαιρία για ένα θηλασμό μεταξύ 12 τη νύχτα και 6 το πρωί, που θα έδινε το απαραίτητο ερέθισμα στο στήθος για αύξηση της παραγωγής! Αν διαβάσεις προσεκτικά το πρωτόκολλο αντλήσεων στην αρχή αυτού του θέματος, λέει οπωσδήποτε μια άντληση μεταξύ 12 και 6, πόσο μάλλον πολύ καλύτερα θα ήταν να μπει θηλασμός αυτές τις ώρες.

Βλέπω επίσης, ότι κρατάς ώρα 15 λεπτά από κάθε στήθος. Αυτό είναι λάθος. Θα αφήνεις το μωρό στο πρώτο στήθος όσο θέλει, το δικό σου μωρό είναι και μεγάλο και μπορεί να θηλάζει αποτελεσματικά (εκτός αν έχει συνηθίσει στην ευκολία του μπουκαλιού και τεμπελιάζει στο στήθος, πες μας αν θέλεις γι' αυτό). Το λιπαρό γάλα έρχεται τελευταίο, περίπου μετά τα 20 λεπτά. Αν το μωρό αφήσει το στήθος ή δυσανασχετεί και δείχνει ότι δυσκολεύεται να βρει γάλα, τότε μόνο θα αλλάζεις στήθος και πάλι θα το αφήνεις όσο περισσότερο γίνεται χωρίς να κοιτάς ρολόι, και μία ώρα και γενικά όσο δείχνει ενδιαφέρον, ώστε να παίρνει και το πιο λιπαρό γάλα.

Το απόγευμα που γυρνάς από τη δουλειά, να τη θηλάζεις. Διάλεξε όποιο γεύμα είναι πιο βολικό για σένα από τα απογευματινά ή το πρωινό και άρχισε να μειώνεις σ' αυτό το γεύμα το συμπλήρωμα του ξένου γάλακτος σιγά σιγά. Αν πιει όλο το συμπλήρωμα που έχεις φτιάξει και δείχνει να πεινάει, θα το ξαναβάλεις στο στήθος, αν μειώνεις κατά λίγα ml κάθε φορά (πχ. 30-50), σίγουρα μπορείς να τα καλύψεις με θηλασμό! Κράτα σταθερή την ποσότητα για 3-4 ημέρες και μετά προχώρα σε νέα μείωση ώσπου στο τέλος να κοπεί τελείως το συμπλήρωμα στο γεύμα αυτό. Με τον ίδιο τρόπο προχωράς και στα υπόλοιπα γεύματα. Αν προστεθεί κι άλλο γεύμα στερεών, δεν θα αντικαταστήσεις θηλασμό, όπως είπε και η lst, θα το βάλεις το πρωί που λείπεις ή θα αντικαταστήσεις μ' αυτό κάποιο γεύμα με συμπλήρωμα. Να ξέρεις ότι μειώνοντας το συμπλήρωμα μέσα στην ημέρα θα αυξηθούν τα γεύματα θηλασμού. Αυτό είναι φυσιολογικό και επιθυμητό, όπως επίσης και το να αρχίσει το μωρό να ξυπνάει το βράδυ.

Να έχεις υπόψη σου ότι τα μωρά που θηλάζουν συνήθως λίγη ώρα μετά ή και πριν τις στερεές θηλάζουν, μην αρνείσαι το θηλασμό επειδή πριν λίγο πχ. έφαγε στερεές.

Ρίξε μια ματιά και στα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος, να ξέρεις όμως πως αν δεν αυξήσεις το χρόνο του μωρού στο στήθος και/ή τις αντλήσεις, δεν θα σε βοηθήσουν από μόνα τους.

Καλή επιτυχία, με υπομονή και επιμονή, χωρίς βιασύνη, θα τα καταφέρεις, εγώ έκανα επαναγαλακτισμό στην κόρη μου όταν ήταν 4,5μηνών και έπινε περίπου 450 ml ξένο την ημέρα, χωρίς αντλήσεις, μειώνοντας σιγά σιγά το ξένο και με μαγιά μπύρας. Τα τελευταία 100 ml ξένου, τα αντικατέστησα με ένα γεύμα στερεών

Να παρακολουθείς τις βρεγμένες πάνες, να είναι 4-5 την ημέρα.

Ότι θέλεις, τα ξαναλέμε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Δηλαδή θηλάζετε μόνο 2 φορές τη μέρα; Πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσετε τους θηλασμούς για να αυξηθεί η παραγωγή σου. Όταν είσαι σπίτι καλυτερα πρώτα να θηλάζεις και μετά να δίνεις συμπλήρωμα (αν χρειάζεται). Πάντως απορώ, επειδή είχατε ξεκινήσει τόσο καλά με τον αποκλειστικο θηλασμο. 1 κιλό σε 1 μήνα;!

Οι αντλήσεις θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λεπτά το 24ωρο μοιρασμένες σε 10 10λεπτα ή 8 13λεπτα

Αν αυξήσεις και τους θηλασμούς θα δεις γρηγορότερα διαφορά

καλή επιτυχία

Δηλαδή θηλάζετε μόνο 2 φορές τη μέρα; Πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσετε τους θηλασμούς για να αυξηθεί η παραγωγή σου. Όταν είσαι σπίτι καλυτερα πρώτα να θηλάζεις και μετά να δίνεις συμπλήρωμα (αν χρειάζεται). Πάντως απορώ, επειδή είχατε ξεκινήσει τόσο καλά με τον αποκλειστικο θηλασμο. 1 κιλό σε 1 μήνα;!

Οι αντλήσεις θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λεπτά το 24ωρο μοιρασμένες σε 10 10λεπτα ή 8 13λεπτα

Αν αυξήσεις και τους θηλασμούς θα δεις γρηγορότερα διαφορά

καλή επιτυχία

τα είπε η σοφούκα πάνω μια χαρά, αλλά εγώ δεν το π΄ρα χαμπάρι

Πάντως απορώ, επειδή είχατε ξεκινήσει τόσο καλά με τον αποκλειστικο θηλασμο. 1 κιλό σε 1 μήνα;!

Αυτό ήθελα να πω κι εγώ! Είναι λογικό μετά να βάλει λίγο φρένο το μωρό, αυτό όμως ερμηνεύτηκε από τον φανατικό με το θηλασμό παιδίατρο ως στασιμότητα στο βάρος και ως πρόβλημα που θα έβρισκε λύση με το συμπλήρωμα :evil:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Απο σήμερα κιόλας θα αρχίσω να την βάζω πιό πολύ στο στήθος ακόμη και αν έχει φάει πρίν στερεή τροφή. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να την κρατήσω στο στήθος πάνω απο 10-15 λεπτά γιατί τρώει στην αρχή που έχει γάλα και μετά αρχίζει και γκρινιάζει όταν αυτό τελειώνει δεν κάνει δηλαδεί παραπάνω θηλαστικές κινήσεις. Είναι το ίδιο με το θήλαστρο παρατηρώ ότι όταν περάσει το δεκάλεπτο το στήθος αδειάζει και η αντλία δουλεύει για ακόμη 5-6 λεπτά χωρίς να κατεβάζει σταγόνα γάλα. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, δεν έχει σημασία πόσες φορές θα βάλω την μικρή στο στήθος, οι αντλήσεις πρέπει να είναι 8 περίπου στο 24ωρο με μία άντληση μεταξύ 12-6. Αυτό σημαίνει ότι για να κρατήσω τον παραπάνω αριθμό αντλήσεων και παράλληλα να αυξήσω τους θηλασμούς πρέπει ανά μία ώρα η να αντλώ η να θηλάζω? Θα προσπαθήσω απο σήμερα, ελπίζω να αντέξω γιατί μεταξύ της δουλειάς και του ότι είμαστε μόνοι μας με τον άντρα μου χωρίς βοήθεια απο πουθενά (δουλεύουμε και μένουμε εκτός θεσσαλονίκης όπου είναι οι δικοί μας) δεν ξέρω για πόσες μέρες μπορώ να το κάνω αυτό. :)

Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να την κρατήσω στο στήθος πάνω απο 10-15 λεπτά γιατί τρώει στην αρχή που έχει γάλα και μετά αρχίζει και γκρινιάζει όταν αυτό τελειώνει δεν κάνει δηλαδεί παραπάνω θηλαστικές κινήσεις.

Eίναι λογικό, το μωράκι είναι μεγάλο και έχει ήδη συνηθήσει για αρκετό καιρό ότι μόλις το γάλα αρχίσει να έρχεται λίγο πιο δύσκολα, έρχεται το "εύκολο" μπουκάλι :wink: Θέλει λίγη εκπαίδευση σ' αυτό το θέμα και πολλή υπομονή από μέρους σου! Ίσως κάποια στιγμή να δεις και νεύρα απ' το μωρό, αν το ξεβολέψεις και προσπαθείς να το κρατήσεις περισσότερο στο στήθος. Προχώρα σιγά σιγά και ασχολήσου με ένα γεύμα κάθε φορά, ή αν σε βολεύει καλύτερα και το μωρό το δέχεται πιο εύκολα, μειώνεις λίγο απ' όλα τα γεύματα συμπληρώματος μέσα στην ημέρα.

Είναι το ίδιο με το θήλαστρο παρατηρώ ότι όταν περάσει το δεκάλεπτο το στήθος αδειάζει και η αντλία δουλεύει για ακόμη 5-6 λεπτά χωρίς να κατεβάζει σταγόνα γάλα.

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Το μωρό είναι πιο αποτελεσματικό από το θήλαστρο, μπορεί να διεγείρει πιο αποτελεσματικά το στήθος και να προκαλέσει την παραγωγή επιπλέον γάλακτος.

Στο θήλαστρο μπορείς να το ξαναγυρνάς για λίγο στη φάση διέγερσης, ώστε να βοηθηθείς να βγάλεις λίγο γάλα επιπλέον.

Αυτό σημαίνει ότι για να κρατήσω τον παραπάνω αριθμό αντλήσεων και παράλληλα να αυξήσω τους θηλασμούς πρέπει ανά μία ώρα η να αντλώ η να θηλάζω?

Στην περίπτωσή σου, υπάρχουν ήδη δύο γεύματα στερεών, τα οποία βολεύουν για το πρωί που λείπεις. Ο στόχος σου είναι να μειώσεις σιγά σιγά το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος και να καλύψεις το μωρό για τα υπόλοιπα γεύματα με δικό σου είτε απευθείας, είτε αντλημένο. Όταν θα έχει αυξηθεί κάπως η παραγωγή σου από τις αντλήσεις, το μωρό σου θα βρίσκει πιο εύκολα γάλα για περισσότερη ώρα, οπότε είναι πιθανό να καθήσει στο στήθος περισσότερο και έτσι θα αρχίσει να λύνεται το πρόβλημα της συνεργασίας του μωρού!

Σίγουρα θα χάσεις κάποιες αντλήσεις (νομίζω ότι οι 8 είναι για μωρά που δεν έχουν αρχίσει στερεές, -Αγλαΐα?-), όμως εκτός από τις αντλήσεις τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την έχει ο απευθείας θηλασμός.

Εγώ προσωπικά έκανα καθόλου ή μόνο μία άντληση την ημέρα γιατί δεν προλάβαινα και σπάνια έβγαζα πάνω από 50 ml. Κι εμένα το μωρό μου πέρασε φάσεις που αρνιόταν και νευρίαζε όταν δεν έβρισκε εύκολα γάλα στο στήθος (πολλές φορές την ξεγελούσα με λίγες γουλιές από μπουκάλι μέχρι να ηρεμήσει και μετά την ξαναέβαζα στο στήθος)

Ξεκίνα χαλαρά, βάλε έναν στόχο κάθε φορά (ένα γεύμα ή συγκεκριμένο αριθμό ml ξένου που θα μειωθούν για κάποιες μέρες) και προχωράς σιγά σιγά

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ωραία θα προσπαθήσω να την βάζω αρκετά συχνά στο στήθος το απόγευμα και παράλληλα να αντλώ όταν μένει κενός χρόνος στο ενδιάμεσο. Υπάρχει χρόνος που πρέπει να περάσει μετά απο κάθε άντληση η θηλασμό στον επόμενο? Συμπλήρωμα θηλασμού θα ήθελα να μην πάρω ακόμη. Θα δοκιμάσω πρώτα έτσι και βλέπουμε. Κάνοντας όλα τα παραπάνω πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να περάσει μέχρι να δώ κάποια αύξηση στο γάλα?

Sofuka ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη, είναι πολύ σημαντικό γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς που να καταλαβαίνει αυτήν μου την ανάγκη να θηλάσω αποκλειστικά την μικρούλα. Σε όποιον και να πω οτιδήποτε είτε θα μου πεί ότι εξαντλούμαι χωρίς λόγο, είτε δεν καταλαβαίνει κάν το ζήτημα οπότε η στήριξη που παρέχεται μέσω του forum είναι πολύτιμη!! :)

Υπάρχει χρόνος που πρέπει να περάσει μετά απο κάθε άντληση η θηλασμό στον επόμενο? Συμπλήρωμα θηλασμού θα ήθελα να μην πάρω ακόμη. Θα δοκιμάσω πρώτα έτσι και βλέπουμε. Κάνοντας όλα τα παραπάνω πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να περάσει μέχρι να δώ κάποια αύξηση στο γάλα?

Sofuka ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη, είναι πολύ σημαντικό γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς που να καταλαβαίνει αυτήν μου την ανάγκη να θηλάσω αποκλειστικά την μικρούλα. Σε όποιον και να πω οτιδήποτε είτε θα μου πεί ότι εξαντλούμαι χωρίς λόγο, είτε δεν καταλαβαίνει κάν το ζήτημα οπότε η στήριξη που παρέχεται μέσω του forum είναι πολύτιμη!! :)

H μαμά μου μού το λέει αυτό με την εξάντληση - στο κάτω κάτω κι εσύ μην τα λες στους άλλους, κι εγώ από κάποια φάση και μετά έκοψα να δινω αναφορά για κιλά γραμμαρια, ξένο γάλα, θηλασμό, αντλήσεις (την αντλία την έχω δίπλα στον υπολογιστή και όταν έρχεται κανείς την κρύβω για να μη με ρωτάνε τι είναι....)

Τώρα για το πόσο γρήγορα, αν θυμάμαι καλά, στις πρώτες 4-7 μέρες θα δεις μια αύξηση, θα ακολουθήσει μια στάσιμη περίοδος και μετά ξανά αύξηση. Μη σε απασχολείς καθόλου η ποσότητα που αντλείς - το θέμα είναι να δεχεται το ερέθισμα το στήθος - σιγά σιγά χωρίς να το καταλάβεις θα μειώνεται το συμπλήρωμα και το μωρό θα προτιμάει την αγκαλιά σου.

Για τα διαστήματα μεταξύ αντλήσεων νομίζω ότι καλό είναι να είναι μοιρασμένα στη διάρκεια της μέρας.

Πάντως τις ουσίες που προτείνουμε δεν είναι φάρμακα - είναι συμπληρώματα διατροφής και πραγματικά βοηθούν πολύ (ακόμα περισσότερο από τη μαγιά)

Maritsa, δεν χρειάζεται να κάνεις τόσο πολλές αντλήσεις. Βάζε το μωρό συχνά στο στήθος και το θήλαστρο έχε το ως συμπλήρωμα για τις ώρες που το μωρό δεν θηλάζει. :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...