Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:(:(:(:( χαθηκε να εμπαινα περσυ που εκοψα βιαια το θηλασμο γιατι επαθα δισκοπαθεια και εμεινα στο κρεββατι 4 μερες και επαιρνα αντιφλεγμονωδη και η μικρη εφυγε στη γιαγια με ξενο γαλα???αναγκαστηκα γιατι κανεις δε μου ειπε οτι θα μπορουσα να πεταω απλα το γαλα μεχρι να γινω καλα να παρω χαπια να το κοψω.....μπου χου χου.....

:(:(:(:(:(:(:(:(

μπραβο σε ολα τα κοριτσια που το καταφεραν!!!!

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

yasemi, καλωσήρθες

μη στενοχωριέσαι, εδώ αρκετές έχουμε τις τύψεις μας επειδή δεν ξέραμε τι να κάνουμε και κόβαμε νωρίς το θηλασμό στα πρώτα παιδιά. Όσο για τα φάρμακα μπορείς στο e-lactacia (θα με διορθώσουν τα κορίτσια, γιατί δεν είμαι σίγουρη αν γραφεται έτσι) να δεις αν τα φάρμακά σου είναι συμβατά με το θηλασμό - αν δεν είναι, αλλάζεις φάρμακα, δεν κόβεις το θηλασμό.

Εύχομαι με το καλό ένα ακόμα παιδάκι (σε εκείνο θα ξέρεις τι γίνεται)

Καληνύχτα

glitterfy011955268D34.gif

Καλημέρα!!! Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για τη βοηθεια που μου εχετε προσφερει. Πριν απο ενα μηνα ξεκινησα τις προσπαθειες για επαναγαλακτισμο και με τις συμβουλες που μου δωσατε τελικα

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!! Εδω και δυο ημερες το μωρό μου πινει μονο δικό μου γάλα και είμαι πολυ ευτυχισμενη για αυτο. Το καλυτερο Χριστουγεννιάτικο δωρο πήρα και το προσφερω στο μωρό μου με όλη μου την αγάπη!!! Σας ευχαριστώ λοιπόν θερμά και ιδιαίτερα τη ΧΛΟΗ που μου ελυσε τις αποριες μου και φυσικά την Αγλαϊα που με συμβουλεψε και μου στάθηκε ολες τις φορες που τη χρειάστηκα μεχρι τώρα αλλά και όλες τις μανούλες που γράφουν στο φορουμ γιατί με τις απορίες τους ή τις απαντήσεις τους πήρα μεγάλη βοήθεια αλλά και το θάρρος για να γράψω και εγώ το πρόβλημά μου. Αγλαϊα χωρίς εσενα σιγουρα θα ειχα σταματήσει να θηλάζω... να εισαι παντα καλά και να συνεχίσεις το λειτούργημα που κάνεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ο γιος μου είναιan1cCAr06f61210OTQ5MTVwfDczMzY1NDdhfA.gif

Διαφημίσεις

Λίντα μου συγχαρήτήρια!! Πολύ χαίρομαι για σας! Ο αποκλειστικός θηλασμός είναι όντως ένα υπέρωχο χριστουγεννιάτικο δώρο, που εσύ και το παιδάκι σου προσφέρετε ο ένας στον άλλον.

Καλή συνέχεια, και Χρόνια Πολλά!! :D

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

αυτην την στιγμη θηλαζω τον μπεμπούλη μου,και τον εχει παρει ο ύπνος .....οταν θηλαζει ειναι τρισευτυχισμενος!

Σκεφτομαι οτι αυτην την ευτυχια την οφειλω σε σας, και στο φορουμ!Σας την αφιερωνω με ΠΟΛΛΕΣ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ , ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά Μαριζάκι! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου. Και την ευτυχία την οφείλεις στον εαυτό σου, για την υπομονή και την προσπάθεια, και στο αγγελουδάκι σου, που είναι πρωταθλητής στο θηλασμό! :wink:

• 3 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ!ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΚΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΥΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!! :cry: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΘΥΛΑΣΤΡΟ ΤΟ SWING ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ ΒΓΑΖΩ ΠΛΕΟΝ 30-40 ML.ΤΙ ΚΑΝΩ? ΕΙΧΑΡΙΣΤΩ

5647.jpg.png

dita, να σου ζήσει το παιδάκι σου!

αρχικά, θα πρέπει να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Τι σε έκανε να πιστέψεις ότι το γάλα σου μειώθηκε και άρχισες το συμπλήρωμα;

Πιστεύω ότι θα το κόψετε πολύ γρήγορα μια και τα πηγαίνατε τόσο καλά

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 9.7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/9/2008 3.060

17/9/2008 3.090

1/10/2008 3.590

21/10/2008 4.300

13/11/2008 5.230

12/12/2008 5.920

13/1/2009 7.550

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 4-5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 60-180ML

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 500

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. SWING MEDELA

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο ΣΥΝΗΘΩΣ 2

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15-20 ΛΕΠΤΑ

5647.jpg.png

dita, απορώ γιατί ξεκίνησε συμπλήρωμα, ενώ πηγαίνατε τόσο καλά με το βάρος.

Θα σου απαντήσει η Αγλαΐα όταν το δει, απλά να σου πω, ότι για να αυξήσεις ξανά την παραγωγή ςου, θα πρέπει να κάνεις συστηματικές αντλήσεις (8-10) με νοσοκομειάκό θήλαστρο, όπως περιγράφεται στην αρχή του θέματος αυτού. Το Swing είναι για περιστασιακή χρήση. Επίσης, αν ξεκινήσεις αντλήσεις να μη σε απασχολεί η ποσότητα που βγάζεις΄- το θέμα είναι να δημιουργείται το ερέθισμα.

Καλή επιτυχία

Διαφημίσεις

To βάρος του μωρού ήταν εξαιρετικό πριν ένα μήνα και δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει το συμπλήρωμα.

Παρανόησες ίσως τη συμπεριφορά του μωρού. :?

Να σου ζήσει το μωρό σου!!! Μπράβο κιλάκια!!!! Επειδή και η δική μου μπέμπα έκλαιγε καμία φορά ακόμα και όταν το στήθος ήταν έτοιμο να σκάσει απο το γάλα, δοκίμασε να αλλάζεις στάση. π.χ. Μπορείς να ξαπλώσεις και να τον βάλεις στο πλάι ή να σηκωθείς να τον θηλάζεις και να τον κουνάς ελαφρώς......Αν τον πάρει ο ύπνος μη σταματήσεις τον θηλασμό απλά πίεζε το στήθος σου να βγάζει γάλα και εκείνος θα ξανατραβήξει. Είναι κρίμα να του δίνεις συμπλήρωμα και να μειωθεί το γάλα σου

Κοριτσια σας χαιρετω. Ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να κανω επαναγαλακτισμο και πως; χθες μου ηρθε περιοδος και το μωρακι μου κλεινει τους 3 μηνες μεθαυριο. μπορω τωρα ενω ξεκινησε η περιοδος;

Αν θες να κάνεις επαναγαλακτισμό θα πρέπει να διαβάσεις τις πρώτες σελίδες του συγκεκριμένου τόπικ. Αλλά δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Αν μπορείς απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις για να σε βοηθήσει η Αγλαΐα:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΓΛΑΪΑ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΑ....ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΕΙ?ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ!ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ....ΧΑΜΟΣ :(:(

5647.jpg.png

dita, τον καιρό που δίνεις συμπλήρωμα η γαλουχία έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, για να αυξήσεις ξανά το γάλα σου, θα πρέπει να κάνεις συστηματικές αντλήσεις και λίγο λίγο να μειώνεις το ξένο.

Όταν ξεκίνησες να δίνεις ξένο, επινε 500mlστο 24ωρο; - φαντάζομαι όχι, αλλά σταδιακά μειώθηκε η δική σου παραγωγή και αυξήθηκε το ξένο. Τωρα θα κάνεις το αντίστροφο. Όταν γίνεται χαμός, δώστου το ξένο, αλλά μόλις "χορτάσει", αλλά όχι τελείως, βάλτον ξανά στο στήθος. Όταν κοιμάται από το συμπληρωμα κάνε αντλήσεις. Γενικά, μειώνεις σταδιακά το ξένο αυξάνοντας τους θηλασμούς σε συχνότητα και διάρκεια, δε δίνεις πιπίλα (ο μη θρεπτικός θηλασμός επίσης βοηθάει στην αύξηση της παραγωγής), παίρνεις τα συμπληρώματα αύξησης παραγωγής (fenugreek, milk thistle) και φυσικά κάνεις συστηματικές αντλήσεις.

Καλή δύναμη

Κοριτσια σας χαιρετω. Ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να κανω επαναγαλακτισμο και πως; χθες μου ηρθε περιοδος και το μωρακι μου κλεινει τους 3 μηνες μεθαυριο. μπορω τωρα ενω ξεκινησε η περιοδος;

Να σου ζήσει το μωρό, και να επισημάνω ότι αν κάνεις επαναγαλακτισμό είναι πολύ πιθανό να σου σταματήσει και η περίοδος.

Σ'ευχαριστω lst. :) Θελω να προσπαθησω γιατι η κορη μου ειναι αρκετα μικρη για να σταματησει το μητρικο γαλα, ετσι θεωρω εγω βεβαια. Εχω νοικιασει το symphony και εχω απο τον 1ο μηνα που ηθελα να αυξησω την παραγωγη fenugreek & milk thistle, οποτε με λιγα λογια τα ιδια κανω και τωρα;;;8-10 αντλησεις & συμπληρωματα;;;

Συμφωνει και η Αγλαια;;;

Να σημειωσω εδω οτι η μικρη ισα που θηλαζει 5 λεπτα απο το καθε στηθος πια (εδω και 1 μηνα), μετα κλαιει και χτυπιεται & τρωει 180ml ξενο, συνολικα 5 πιο σπανια 6 γευματα τη μερα.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΓΛΑΪΑ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΑ....ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΕΙ?ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ!ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ....ΧΑΜΟΣ :(:(

Τώρα που πίνει τόσο συμπλήρωμα είναι αναμενόμενο να μην κάθεται.

Το θέμα ήταν να μη γίνει η αρχή με τόσο καλό βάρος που είχε το μωρό.

Θα πρέπει να αυξήσεις την παραγωγή, να μειώσεις το συμπλήρωμα στα 200-250 περίπου ml και μετά να το σταματήσεις.

Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να μειώσεις κάθε γεύμα συμπληρώματος κατά 30ml τουλάχιστον.

1. Στα πρωινά και τα μεταμεσονύκτια γεύματα άφηνέ τον χωρίς συμπλήρωμα, συνήθως το πρωί το στήθος είνα πιο γεμάτο.

2. Μόλις αρχίζει να διαμαρτύρεται άλλαξε στήθος και αυτό κάνε το πολλές φορές, δηλαδή διαμαρτύρεται στο πρώτο στήθος, τον βάζεις στο δεύτερο, μετά πάλι στο πρώτο και μετά πάλι στο δεύτερο. Έτσι θα πιει πιο πολύ γάλα και τελικά θα πάρει λιγότερο συμπλήρωμα.

Κάνε αυτά και σε μια εβδομάδα μπορούμε να το ξαναδούμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...