Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Στην παιδιατρική που διαβάζουν οι παιδίατροι αναφέρεται το 25-30 γρ την ημέρα για τα περισσότερα μωρά αν και υπάρχουν και μωρά που βάζουν λιγότερα γραμμάρια και είναι φυσιολογικό. Εσείς είστε πάνω από τα 25 και η παιδίατρος δεν έχει κανένα λόγο να σας ανησυχεί. Μήπως προσπαθεί να υπονομεύσει το θηλασμό; :roll:

Πηγαίνετε και σε έναν άλλο παιδίατρο και μην του πείτε ότι το μωρό θηλάζει, πείτε του ότι τρέφεται με ξένο γάλα και πίνει το 24ωρο περίπου 700-800 ml, να δούμε τι θα σας πει για την ανάπτυξή του. Αν είναι εντάξει τότε τι θα κάνετε με την πρώτη παιδίατρο;

Εχθες εκανε το πρωτο του εμβολιο και τον ζυγισε παλι,5330

Σε δυο μερες 100 γραμμαρια και ηταν πολυ ευχαριστημενη και μου ειπε να συνεχισω ετσι!

ευχαριστω για την απαντηση

4

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα...είμαι και εγώ νέα μανούλα και θα ήθελα την γνώμη σας...

Το μωρό μου γεννήθηκε στις 16/8 3900 κιλά με φυσιολογικό τοκετό και με επισκληρίδιο μετά τις πρώτες 8 ώρες με τεχνιτούς πόνους.

Τις 3 πρώτες μέρες στο μαιευτήριο έδινα και συμπλήρωμα μετά το θηλασμό (είχα μόνο το πρωτόγαλα) Την τρίτη μέρα έκανε ίκτερο 17,5 και έμεινε στην λάμπα 2 μέρες όπου του δίνανε ξένο γάλα. Εγώ το έβγαζα με το θήλαστρο και το πέταγα. Μείναμε 1 μέρα παραπάνω και βγήκαμε με ίκτερο 12,1. Στο σπίτι κάνω αποκλειστικό θηλασμό ότι ώρα θέλει και όσο θέλει το μωράκι μου. Βγήκαμε από το μαιευτήριο 3800 και ο παιδίατρος όταν ήρθε μετά από 4 μέρες το βρήκε με την δική του ζυγαριά 3740. Μας είπε να πάρουμε δική μας και να το ζυγίζουμε.

Σας γράφω διαδοχικές ημερήσιες ζυγίσεις: 3640,3710,3730,3760,3800,3820.

Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος με το θηλασμό. Το μωρό μου ξυπνάει και τρώει τα χεράκια του και καταλαβαίνω ότι πεινάει. Θηλάζω για 30 λεπτά συνεχόμενα από το ίδιο στήθος... όταν το αφήνω αφού ρευτεί συνεχίζει και τρώει τα χέρια του και νομίζω ότι πεινάει. Αν το αφήσω θα βάλει τα κλάματα σε λίγο. Το ξαναβάζω στο στήθος. Αυτή η διαδικασία γίνεται για 3 ώρες περίπου....Στο τρίωρο έχει κάνει 3 φορές κακά και το αλλάζω και το πλένω. Μετά το τρίωρο κοιμάται για 2-2,5 ώρες και έτσι είναι το σύστημά του. Φοβάμαι ότι χάνει γεύματα έτσι και πιο πολύ κουράζεται επειδή θηλάζει 3 ώρες συνέχεια...

Ο παιδιάτρος και όλοι μου είπαν πως σε μισή ώρα έχει φάει όσο πρέπει και μετά να του δώσω πιπίλα. Δοκίμασα την πιπίλα, δεν την θέλει την φτύνει και τρώει τα χέρια του.

Πως τα ακούτε όλα αυτά οι πιο έμπειρες...κάνω κάτι λάθος????

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Τις 3 πρώτες μέρες στο μαιευτήριο έδινα και συμπλήρωμα μετά το θηλασμό (είχα μόνο το πρωτόγαλα)

Φένια να σου ζήσει!

Όλες οι μητέρες έχουν μόνο πρωτόγαλα τις 3 πρώτες μέρες γιατί αυτό χρειάζεται το μωρό. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Αν το μωρό χρειαζόταν κάτι άλλο τότε αυτό το άλλο θα το είχε η μαμά...

Λυπάμαι που σε παραπληροφόρησαν...

Την τρίτη μέρα έκανε ίκτερο 17,5 και έμεινε στην λάμπα 2 μέρες όπου του δίνανε ξένο γάλα. Εγώ το έβγαζα με το θήλαστρο και το πέταγα.

Ο υψηλός ίκτερος δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό, λυπάμαι πραγματικά που πετούσες το γάλα σου...

Μείναμε 1 μέρα παραπάνω και βγήκαμε με ίκτερο 12,1. Στο σπίτι κάνω αποκλειστικό θηλασμό ότι ώρα θέλει και όσο θέλει το μωράκι μου. Βγήκαμε από το μαιευτήριο 3800 και ο παιδίατρος όταν ήρθε μετά από 4 μέρες το βρήκε με την δική του ζυγαριά 3740.

Μας είπε να πάρουμε δική μας και να το ζυγίζουμε.

Σας γράφω διαδοχικές ημερήσιες ζυγίσεις: 3640,3710,3730,3760,3800,3820.

Το μωρό σου έβαλε σε 5 μέρες 180 γρ. δηλαδή 36 γρ. την ημέρα. Το αναμενόμενο είναι 25-30 γρ. την ημέρα!

Ο παιδίατρος είναι απαράδεκτος που σας έβαλε στη διαδικασία της καθημερινής ζύγισεις.

Μία ζύγιση την εβδομάδα είναι υπεραρκετή.

Μπορείς κάθε μέρα να ελέγχεις αν το μωρό τρώει ικανοποιητικά από τις πάνες που βρέχει, πρέπει να είναι 6-8 μέχρι να σαραντήσει και 5-6 στη συνέχεια.

Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος με το θηλασμό. Το μωρό μου ξυπνάει και τρώει τα χεράκια του και καταλαβαίνω ότι πεινάει. Θηλάζω για 30 λεπτά συνεχόμενα από το ίδιο στήθος... όταν το αφήνω αφού ρευτεί συνεχίζει και τρώει τα χέρια του και νομίζω ότι πεινάει. Αν το αφήσω θα βάλει τα κλάματα σε λίγο. Το ξαναβάζω στο στήθος. Αυτή η διαδικασία γίνεται για 3 ώρες περίπου....Στο τρίωρο έχει κάνει 3 φορές κακά και το αλλάζω και το πλένω. Μετά το τρίωρο κοιμάται για 2-2,5 ώρες και έτσι είναι το σύστημά του. Φοβάμαι ότι χάνει γεύματα έτσι και πιο πολύ κουράζεται επειδή θηλάζει 3 ώρες συνέχεια...

Δεν χάνει γεύματα! Κάνει μαραθώνια γεύματα και αναπτύσσεται πολύ καλά! Τα πάτε μια χαρά και δεν έχεις λόγο να αλλάξεις κάτι από αυτά που κάνεις! :)

Ο παιδιάτρος και όλοι μου είπαν πως σε μισή ώρα έχει φάει όσο πρέπει και μετά να του δώσω πιπίλα. Δοκίμασα την πιπίλα, δεν την θέλει την φτύνει και τρώει τα χέρια του.

Πως τα ακούτε όλα αυτά οι πιο έμπειρες...κάνω κάτι λάθος????

Το μόνο λάθος είναι η επιλογή ενός παιδιάτρου άσχετου με το θηλασμό. Μπορείς να διακόψεις το δικό του γεύμα την επόμενη φορά που θα τρώει και να του πεις ότι υπερέβει τον επιτρεπτό χρόνο... :twisted:

Με τις συμβουλές του το μωρό σίγουρα θα τρώει λιγότερο, θα κλαίει περισσότερο και δεν θα βάζει τόσο βάρος. Στη συνέχεια ο παιδίατρος θα ενοχοποιήσει εσένα και το γάλα σου και όχι τις απαράδεκτες συμβολές του.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση...είναι μια ανακούφιση να σκέφτομαι ότι κάνω το σωστό για το μωρό μου!!!!

Θα κοιμηθώ πιο ήσυχη σήμερα.... φιλιά πολλά..καλό βράδυ!!!!

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Φένια μου μην ακούς γιατρούς και συγγενείς. Θήλαζε το μωράκι σου όποτε θέλει, και για όσο θέλει. :wink:

Αγλαία, απλά αναρωτιέμαι, με τόσες ανοησίες που ακούς, επικύνδινες ανοησίες μάλιστα, πως αντέχεις. Μερικές φορές πριν απαντήσω σε κάποια ποστ, ειλικρινά παίρνω βαθειές αναπνοές και προσπαθώ να ηρεμήσω πριν απαντήσω!! Τι τραβάνε οι καινούργιες μανούλες μ'αυτά που ακούνε!! Και από παιδίατρους κιόλας. :roll:

Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς :) οι σύμβουλοι θηλασμού.

Διαφημίσεις

Αγλαϊα,καλησπέρα!!!Έχω διαβασει πολλες φορες φορες μεσα το forum ποσο πολυ εχεις βοηθησει κοριτσια με το θηλασμο....

Θα ηθελα να σε ρωτησω, πως γινεται να εχεις κανονικη ροη και ξαφνικα να σου μειωνεται το γαλα...;;;

ΕΑπισης ο επαναγαλακτισμος γινεται(αν καταλαβα καλα ) με θηλαστρο ακομη και αν δεν βγαζεις γαλα...;;

Συγγνωμη αν σε κουρασα ή αν εχεις ξανααπαντησει σε τετοια ερωτηματα!

Αν θελεις μπορεις να μου πεις που βρισκονται πι απαντησεις σου για να ενημερωθω και εγω...

Σε ρωταω γιαι μια φιλη μου θηλαζε κανονικα (οχι ομως αποκλειστικα ) και ξαφνικα μετα απο τρεις μηνες σταματησε....Γινεται αυτο;;;;

Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη αν σε κουρασα...

Περιμενω απαντηση σου...

pEmXp3.png

Θα ηθελα να σε ρωτησω, πως γινεται να εχεις κανονικη ροη και ξαφνικα να σου μειωνεται το γαλα...;;;

Σε ρωταω γιαι μια φιλη μου θηλαζε κανονικα (οχι ομως αποκλειστικα ) και ξαφνικα μετα απο τρεις μηνες σταματησε....Γινεται αυτο;;;;

Φαντάζομαι τα δύο ερωτήματα συνδέονται.

Η γαλουχία διατηρείται με τις θηλαστικές κινήσεις που διεγείρουν την παραγωγή προλακτίνης. Αν οι θηλαστικές κινήσεις μειωθούν τότε μειώνεται η παραγωγή προλακτίνης και κατά συνέπεια η παραγωγή.

Η μητέρα που αναφέρεις έδινε συμπλήρωμα, μειωνόταν η παραγωγή, αυξανόταν το συμπλήρωμα. Δεν διακόπηκε ξαφνικά η παραγωγή, χρειάστηκαν 3 μήνες για να διακοπεί τακτική. Συνήθως διαρκεί λιγότερο από 2 μήνες.

ΕΑπισης ο επαναγαλακτισμος γινεται(αν καταλαβα καλα ) με θηλαστρο ακομη και αν δεν βγαζεις γαλα...;;

Γίνεται ακόμη και σε γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει ποτέ.

Το θήλαστρο πρέπει να είναι νοσοκομειακό οπωσδήποτε.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!!!!

Τα πρωτα δυο ερωτηματα συνδεονται.....

Εχω την εντυπωση πως το γαλα μου μειωνεται....

Για να μη μου σταματησει να κανω ανα 2-3 ωρες αντλησεις με το θηλαστρο( εχω δικο μου θηλαστρο της medela το swing ) ;;;

pEmXp3.png

Εχω την εντυπωση πως το γαλα μου μειωνεται....

Για να μη μου σταματησει να κανω ανα 2-3 ωρες αντλησεις με το θηλαστρο( εχω δικο μου θηλαστρο της medela το swing ) ;;;

Το γάλα δεν μειώνεται αν το μωρό θηλάζει. Γιατί να μειώνεται;

Το θήλαστρο δεν θα σε βοηθήσει. Το μωρό θα σε βοηθήσει.

Διαφημίσεις

Αν ένα μωρό έχει θηλάσει 4 εβδομάδες και έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος, τότε η γαλουχία έχει εδραιωθεί και το γάλα δεν πρόκειται να μειωθεί.

Αν ένα μωρό έχει θηλάσει 4 εβδομάδες και έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος, τότε η γαλουχία έχει εδραιωθεί και το γάλα δεν πρόκειται να μειωθεί.

Αν ομως η μητερα εχει αραιωσει το θηλασμο αρα μειωνεται και το γαλα.....

pEmXp3.png

Aν η μητερα αραιωσε τον θηλασμο τι εννοεις;;;Το μωρο τι τρωει δηλαδη;

Αν το μωρο τρωει απο το στηθος οσο και οποτε θελει και αναπτυσσεται κανονικα,τοτε ειναι ολα οκ! :wink:

• 2 εβδομάδες μετά...

δηλαδή αφήνει το παιδί νηστικό;

Δεν θήλαζε αποκλειστικά οπότε του έδινε ξένο περισσότερο...

pEmXp3.png

Διαφημίσεις

δηλαδή αφήνει το παιδί νηστικό;

Δεν θήλαζε αποκλειστικά οπότε του έδινε ξένο περισσότερο...

Εννοειται πως αν εδινε συμπληρωμα ξενο,γι αυτο μειωνοταν το γαλα και στο τελος θα κοπηκε προφανως... :?

• 3 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις μέχρι τώρα και να ξαναζητήσω τη βοήθεια σας. Η μπέμπα μας είναι τώρα 2 μήνων και δεν έχω καταφέρει δυστυχώς τον αποκλειστικό θηλασμό. Το θετικό είναι ότι μέχρι πρόσφατα είχαμε μειώσει το συμπλήρωμα σε λιγότερο από 100ml τη μέρα και κάποιες μέρες η μπέμπα δεν έπαιρνε καθόλου. Εδώ και τρεις μέρες η μπέμπα μας αρνείται να θηλάσει από το δεξί στήθος!!! Εννοώ ότι δεν δοκιμάζει καν, με το που την αλλάζω θέση γυρίζει αλλού το κεφάλι της και κλαίει!!! Την βάζω και από την αρχή σε αυτό το στήθος όταν κλαίει από την πείνα και πάλι αρνείται. Επειδή ανησυχούσα για μείωση της παραγωγής έβγαζα με το θήλαστρο (Symphony της Medela) το γάλα από αυτό το στήθος και της το έδινα. Και δεν φτάνει αυτό από χθες το γάλα μου έχει μειωθεί πάρα πολύ. Και το έχω καταλάβει και από όταν κάνω αντλήσεις αλλά και γιατί σε κάθε γεύμα χρειάζεται να δώσουμε συμπλήρωμα. Επίσης το πρωί το στήθος μου δεν πρήζεται πια και δεν τρέχει. Σημειώνω ότι πριν λίγες μέρες μου ήρθε η περίοδος. Φοβάμαι ότι πλησιάζω στο τέλος του θηλασμού και θέλω πολύ να προσπαθήσω να μη συμβεί αυτό. Έχετε καμιά ιδέα? Σας συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο? Να σας πω ότι η μπέμπα μας είχε πρόγραμμα στα γεύματα της τρώει από τις 10 το πρωί κάθε τρεις ώρες και το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα από τις 1 μέχρι τις 9 εκτός από κάποιες μέρες που ξυπνάει στις 5 για ένα γρήγορο γεύμα.

.png

.png

στους 2 μηνες μου ηρθε και μενα περιοδος εκτοτε δεν ξαναδα,

απο 4 μηνων η μικρη μου θηλαζει μονο απο το αριστερο,

παρολ΄αυτα θηλαζω αποκλειστικα και το μωρο παιρνει πολυ καλο βαρος(9 κιλα τωρα)

καλο θα ηταν να επιμενεις να της δινεις κ απο το δεξι για να μην το καταργησει εντελως ,

προσπαθησε σε φασεις που ειναι ψιλοκοιμισμενη,

μειωση μπορει να ειδες λογω περιοδου συμβαινει,

απο καποιο διαστημα το στηθος προσαρμοζεται στην αναγκη του παιδιου

κ δεν πρηζεται, παραγει οσο χρειαζεται το παιδι, οχι παραπανω

εμενα σπανια εσταζε

το βραδυ και εμενα σερι το πηγαινε την ημερα ετρωγε συχνα περιπου 2ωρα

τωρα για το συμπληρωμα δεν γνωριζω γιατι δεν εδωσα

vikiski, με τόσο λίγο συμπλήρωμα (100μλ την ημέρα), μάλλον πολύ σύντομα θα μπορέσετε να το κόψετε εντελώς. Το στήθος όντως προσαρμόζεται και η μείωση που ίσως φέρνει η περίοδος είναι προσωρινή.

Γράψε μας πόσες φορές θηλάζει την ημέρα, αν προσφέρεις και τα δυο στήθη και με τι τρόπο (πριν να εκδηλωθεί η προτίμηση), πόσες πάνες βρέχει και λερώνει την ημέρα και τις ζυγίσεις της μέχρι τώρα.

Για την προτίμηση στο αριστερό, όπως τα είπε η vassomp. Δοκίμασε και διαφορετικές στάσεις, βγάλε δυο σταγόνες γάλα και άλειψε την άλω, για να της ανοίξεις την όρεξη. Πρόσφερε το, όταν δεν πεινάει πάρα πολύ ή απλά γύμνωσε το και κράτα την αγκαλιά δίπλα του, ώστε να το μυρίζει.

Γενικά, μην την αφήνεις να κλάψει για να φάει. Το κλάμα είναι το τελευταίο στάδιο της πείνας και σημαίνει ότι το μωρό πλέον έχει εκνευριστεί πάρα πολύ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θηλάζω πέντε με έξι φορές την ημέρα, προσφέρω πάντα και τα δύο στήθη. Από την αρχή με το δεξί είχαμε πρόβλημα γιατί η θηλή ήταν εισέχουσα. Όμως η μπέμπα απλά δυσανασχετούσε και γκρίνιαζε από το δεξί στήθος και με δική μου πίεση κατάφερνα να θηλάσει τις περισσότερες φορές. Και τις τελευταίες βδομάδες φαινόταν να έχει λυθεί το πρόβλημα γιατί θήλαζε και από το δεξί κανονικά χωρίς γκρίνια αλλά λιγότερη ώρα. Όποτε έκανα αντλήσεις το δεξί είχε λιγότερο γάλα. Δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτό με το στάξιμο γάλατος γιατί χρησιμοποιώ θηλές. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά αλλά η μπεμπούλα δεν είναι ότι δοκιμάζει να θηλάσει ή έστω να ακουμπήσει τη θηλή και δυσανασχετεί. Δεν δοκιμάζει καν! Γυρίζει το κεφάλι της από την άλλη και όταν την πιέζω βάζει τα κλάματα. Εξακολουθώ να προσπαθώ κάθε φορά που θηλάζω και με το δεξί στήθος αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι ακόμα. Λερώνει γύρω στις 7-8 πάνες την ημέρα, και οι ζυγίσεις της είναι (γεννήθηκε) 29/7 2750, 2/8 2600, 2/9 4100, 2/10 5080.

.png

.png

vikiski, καλό είναι να προσπαθήσεις να θηλάζεις περισσότερες φορές την ημέρα, μιας και τη νύχτα κοιμάται τόσες ώρες (τουλάχιστον 8 φορές. Το προτεινόμενο είναι 8-12 φορές τουλάχιστον.) μειώνοντας ταυτόχρονα το συμπλήρωμα.

Ψευδοθηλές χρησιμοποιείς και στα δυο στήθη ή μόνο σε αυτό με την εισέχουσα θηλή; Μπορείς να αλείψεις εξωτερικά την ψευδοθηλή με λίγο γάλα.

Η θηλή σου είναι εισέχουσα ή ψευδοεισέχουσα; Σε κάθε περίπτωση, μπορεί το μωρό να θηλάσει αλλά θέλει σύστημα και προσπάθεια, γιατί το μωρό είχε συνηθίσει με το μπιμπερό αλλά και με τις ψευδοθηλές. Υπάρχουν μαμάδες που θήλασαν για πολύ καιρό τα παιδιά τους με τις θηλές αλλά είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό για τη μαμά και για το μωρό να μάθει να θηλάζει απευθείας.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ψευδοθηλές χρησιμοποιώ και στα δύο στήθη κι έχω προσπαθήσει να θηλάσει το μωρό χωρίς αυτές αλλά δεν τα καταφέραμε (αρνιόταν πεισματικά). Θέλω να ξαναδοκιμάσω αλλά όχι τώρα, νομίζω τώρα είναι πιο σημαντικό να καταφέρω να θηλάζει από το δεξί. Θα δοκιμάσω και αυτό με το γάλα κι ελπίζω να πετύχει. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί πάνω που είχαν στρώσει τα πράγματα και πίστευα πως θα κόβαμε το συμπλήρωμα και το μωρό ήταν πολύ ήρεμο και χαρούμενο ξαναρχίσαν τα προβλήματα και χειρότερα αυτή τη φορά... :(:(:(

.png

.png

• 5 εβδομάδες μετά...

Αγλαΐα δεν ξέρω νιώθω πολύ περίεργα απόψε και ακόμα πιο περίεργα που γράφω σε αυτό το τόπικ..

Χρειάζομαι για άλλη μια φορά τη γνώμη σου και τη βοήθειά σου..

Τελικά σταματήσαμε με τη Βιργινία τον θηλασμό πριν 1,5 μήνα κυρίως λόγω τρελού τρεξίματος που είχα τότε για το γάμο μας και τη βάφτιση της. Η αφορμή βέβαια ήταν αυτή γιατί μέχρι τότε δεν ήμουν σίγουρη αν θέλω να αποθηλάσω και το είχα αφήσει ετσι.. Και έγινε σταδιακά, χωρίς χάπια (Παναγία μου.. :? )

Το στήθος μου μετά μίκρυνε πολύ και επανήλθε στα φυσιολογικά του. Αυτές τις μέρες όμως έχει φουσκώσει πολύ και παρατήρησα ότι βγαινουν και σταγόνες γάλα. Συγκινήθηκα πάρα πολύ.. Το παράξενο (ή και το φυσιολογικό δεν ξέρω τι να πω πια) ειναι πως σκέφτηκα να βάλω τη μικρή στο στήθος ξανά.

Υπάρχει πιθανότητα να θυμάται να θηλάσει; Νομίζεις έχει νόημα να το κάνω; Θα καταφέρουμε τίποτα ή.. καλύτερα να αφήσω πια για το μπέμπη το πεδίο;

lazy.gif

Υπάρχει πιθανότητα να θυμάται να θηλάσει; Νομίζεις έχει νόημα να το κάνω; Θα καταφέρουμε τίποτα ή.. καλύτερα να αφήσω πια για το μπέμπη το πεδίο;

Αν το επιθυμείς να το δοκιμάσεις! Φυσικά και έχει νόημα, αν το παιδί θέλει γιατί όχι;

Αν το επιθυμείς να το δοκιμάσεις! Φυσικά και έχει νόημα, αν το παιδί θέλει γιατί όχι;

Συμφωνώ! Θα έχει αρκετό και για το μπέμπη μην ανησυχείς! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...