Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλησπερα!Σας γραφω εκ μερους της αδερφης μου γιατι δεν εχει υπολογιστη και χρειαζεται τη συμβουλη σας!Γεννησε την ανηψια μου 15/01/14 φυσιολογικα στην 35η εβδομαδα.Προωρα αλλα ολα ηταν τελεια ευτυχως.Γεννηθηκε 2960.Το προβλημα ειναι οτι δεν επαιρνε βαρος και η γιατρος συνεστησε ξενο γαλα.Οι μετρησεις ηταν οι εξης:

22/01/14/2560

30/01/14/2600

09/02/14/2640

14/02/14/2690

15/02/14/2750

17/02/14/2750

27/02/14/3320

Mεχρι τις 09/02 θηλαζε αποκλειστικα.Στη συνεχεια η γιατρος αφου ελεγξε το στηθος και τον τροπο που τρωει το μωρο(ολα φυσιολογικα),προτεινε να νοικιασει νοσοκομειακο θηλαστρο,να κανει αντλησεις και να δινει 30 ml πριν απο καθε θηλασμο.Στην επόμενη μέτρηση η παιδιατρος ειπε οτι πρεπει να παρει ξενο γαλα για 20 μερες αρχικα.40 ml/3ωρες πριν απο θηλασμο.Μετα την τελευταια μετρηση μειωθηκαν τα γευματα με ξενο σε 2 καθε μερα απο 60 ml.Το θεμα ειναι οτι η αδερφη μου θελει να θηλασει αποκλειστικα αλλα πως θα γινει αυτο?Eχει αγχωθει και τα εχει χαμενα..θηλαζει,αντλει γαλα,δινει ξενο..ολα μαζι και χωρις καποιο προγραμμα.Λογικα θα εχει μειωθει το γαλα της.Τις 2 τελευταιες μερες τα γευματα ηταν τα εξης:

4 γεύματα ξένο(240ml),3 αντλησεις (135ml),8 θηλασμους οι 2 το βραδυ

3 γεύματα ξένο(180),2 αντλησεις (140ml),11 θηλασμούς 1 το βράδυ.

Να προσθεσω οτι

1) οι θηλασμοι ειναι 10 λεπτοι (μετα κοιμαται)και καποιοι που κρατανε 1-2 ωρες με ενδιαμεσα διαλλειματα για υπνο.

2)οι βρεγμενες πανες ηταν απο την αρχη περιπου 8 ,και οι λερωμενες 10-12

Το συμπλήρωμα ειναι λιγο. Τα μλ που αναφέρεις ειναι συνολικά ανά 24ωρο;

Οι αρχικές πανες του μωρου ειναι παρα πολυ καλές. Επίσης ο ρυθμός και τα γεύματα που γράφεις ειναι φυσιολογικά (αν φυσικα το μωρο θηλαζει αποτελεσματικά).

Εχεις δει το μωρο να θηλαζει;

Οι οδηγιες της παιδιάτρου για συμπλήρωμα πριν το θηλασμο ειναι λαθος. Το συμπλήρωμα δίνεται μετα το θηλασμο (γι αυτο και λέγεται συμπλήρωμα).

Τώρα το βάρος:το μωρο έχασε πιο πολυ βάρος τις πρώτες μερες απο το αναμενόμενο. Άργησε να ανακτήσει το βάρος γέννησης. Απο εκει και πέρα όμως το βάρος αυξανόταν, με αργό ρυθμό μεν σταθερό δε.

Ειναι πολυ πιθανόν να μη χρειαζεται αντλησεις. Αυτο θα το δει στην πορεία. Απλα αντί για τις 2 αντλησεις θα βάζει το μωρο στο στηθος.

Σε ποια πόλη μένει;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!

Μενει λιγο εξω απο την θεσσαλονικη.Την εχω δει να θηλαζει και απο οσα ξερω,θηλαζε σωστα.Την ειδε και η παιδιατρος ομως.Μηπως φταιει το οτι δε τη ξυπνουσε για να συνεχιζει να θηλαζει?ή οι ψευδοθηλες?

Τα μλ ειναι ανα 24ωρο.H τελευταια οδηγια της παιδιατρου ειναι 2 ξενο απο 60μλ.Α συνεχισει να τα δινει θα επηρεαστει ο θηλασμος?Κανει αντλησεις για να μαζεψει 1 γευμα εστω που θα το δωσει καποιος αλλος μηπως και κοιμηθει λιγακι.Μεχρι τωρα παντως οσο αντλει το δινει σαν συμπληρωμα.

Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες.

Έχουμε τις γιαγιάδες και μας λένε ότι μάλλον δε φτάνει το μητρικό γάλα που δίνουμε στον μπέμπη μας,σήμερα πήραμε ψευδοθηλές για να μειώσουμε τον πόνο και απ τις 16;00 η ώρα είναι στο στήθος αποκοιμιέται που και που για 15 λεπτά το πολύ μισή ώρα και μετα πάλι στήθος μέχρι τώρα που είναι 00;00 η ώρα και έρχεται η γιαγια και δίνουμε το ΄ξένο συμπλήρωμα.

Μήπως γίνεται κάτι λάθος ή δεν έχουμε αρκετό γάλα;

Έχουμε τις γιαγιάδες και μας λένε ότι μάλλον δε φτάνει το μητρικό γάλα που δίνουμε στον μπέμπη μας,σήμερα πήραμε ψευδοθηλές για να μειώσουμε τον πόνο και απ τις 16;00 η ώρα είναι στο στήθος αποκοιμιέται που και που για 15 λεπτά το πολύ μισή ώρα και μετα πάλι στήθος μέχρι τώρα που είναι 00;00 η ώρα και έρχεται η γιαγια και δίνουμε το ΄ξένο συμπλήρωμα.

Ειναι φυσιολογική συμπεριφορά του νεογέννητου που περιγραφεις!!! Ο γιος μου μεχρι 3 μηνων ηταν 18 ώρες το 24ωρο στο στηθος μερικές μερες χωρις υπερβολη,δεν ειναι απαραίτητο οτι πεινάει,ειναι 1002 λόγοι που θελουν να θηλαζουν οοολη μερα...Υπομονη!!! Μπορει να περνάτε αλμα αναπτυξης τσεκάρε το!! Μην δίνεις συμπλήρωμα επειδή το λενε οι γιαγιάδες αλλα θηλασε το μωρακι σου οσο θελει και θα έρθουν καλύτερες μερες σύντομα!!!

Ειναι φυσιολογική συμπεριφορά του νεογέννητου που περιγραφεις!!! Ο γιος μου μεχρι 3 μηνων ηταν 18 ώρες το 24ωρο στο στηθος μερικές μερες χωρις υπερβολη,δεν ειναι απαραίτητο οτι πεινάει,ειναι 1002 λόγοι που θελουν να θηλαζουν οοολη μερα...Υπομονη!!! Μπορει να περνάτε αλμα αναπτυξης τσεκάρε το!! Μην δίνεις συμπλήρωμα επειδή το λενε οι γιαγιάδες αλλα θηλασε το μωρακι σου οσο θελει και θα έρθουν καλύτερες μερες σύντομα!!!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,εμείς γεννήσαμε 18 του μηνός.τί είναι αυτό το άλμα ανάπτυξης και πως μπορούμε να το καταλάβουμε;

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι από μένα!Καλή επιτυχία σε όλες τις θηλαζουσες μαμάδες!Μην ακούτε κανέναν,παρά μόνο μητέρες που θηλασαν οι ίδιες επί μακρόν τα παιδιά τους.Άλμα αύξησης είναι περίοδος επιτάχυνσης της ανάπτυξης του μωρου,άρα και μεγαλύτερων αναγκών του για τροφή.Συμβαίνει,συνήθως,στις 3 και 6 εβδομάδες και στους 3 μήνες.Το στήθος της μητέρας χρειάζεται 2 24ωρα,περίπου,για να αντεπεξέλθει στις νέες ανάγκες του μωρού,υπό την προϋπόθεση ότι ο θηλασμός είναι απροσκοπτος (και ότι το βρέφος θηλάζει σωστά,φυσικά).

Υπάρχουν πολλά σάιτ για το θηλασμό,πολύ βοηθητικά.Εγώ ανακάλυψα πρόσφατα το thilasmos.com,της Βίκυς Φαρδογιαννη,που μου φάνηκε εξαιρετικό!

http://mariasmother.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1397.html

Μπορει να μην περνάτε ακόμα αλλα όπως σου είπα ειναι φυσιολογική η συμπεριφορά αυτή!! Στην μήτρα τρέφονται 24 ώρες το 24ωρο και ειναι ζεστά και προστατευμενα συνεχώς!!Αυτο θελει το μωρακι σου την ζεστασιά και την προστασία περισσοτερο απο το φαγητο....Πολυ αγκαλια,πολυ στηθος και πολυ πολυ υπομονη!!!

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!

Μενει λιγο εξω απο την θεσσαλονικη.Την εχω δει να θηλαζει και απο οσα ξερω,θηλαζε σωστα.Την ειδε και η παιδιατρος ομως.Μηπως φταιει το οτι δε τη ξυπνουσε για να συνεχιζει να θηλαζει?ή οι ψευδοθηλες?

Τα μλ ειναι ανα 24ωρο.H τελευταια οδηγια της παιδιατρου ειναι 2 ξενο απο 60μλ.Α συνεχισει να τα δινει θα επηρεαστει ο θηλασμος?Κανει αντλησεις για να μαζεψει 1 γευμα εστω που θα το δωσει καποιος αλλος μηπως και κοιμηθει λιγακι.Μεχρι τωρα παντως οσο αντλει το δινει σαν συμπληρωμα.

Στη θεσσαλονίκη υπάρχουν δυο τουλαχιστον παιδιατροι-σύμβουλοι θηλασμου ο Στέλιος Παπαβεντσης και η Άννα Πατσουρου. Θα ήταν καλη κίνηση να παει να τη δει κάποιος απο τους δυο.

Δεν ανεφερες κατι για ψευδοθηλες! Γιατι χρησιμοποιεί ψευδοθηλες;

Προσωπικα θεωρω οτι το συμπλήρωμα κανει μικρη διαφορα, ειναι λιγο. Χρειαζεται καθοδήγηση απο παιδιατρο φιλικο προς το θηλασμο για να αξιολογήσει το θηλασμο, το βάρος του μωρου σύμφωνα με τα μωρα που θηλάζουν και να τη βοηθήσει να κόψει το συμπλήρωμα και τις ψευδοθηλες.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Βασικά δεν υπαρχει καμια περίπτωση να σου πει γιαγια οτι το μωρο χορταινει απο μητρικο γαλα (κατοχικό σύνδρομο). Βασικά πρέπει να μην ακούτε!

Δηλαδή απο τοτε που βάλατε ψευδοθηλες το μωρο θελει να ειναι στο στηθος;

Μπορείς να μου περιγράψεις για τον πόνο; Το στηθος εχει πληγές;

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα σας!!!εχω μια μπεμπουλα 2,5 μηνων.γεννηθηκε 28/12/13 3650.βγηκαμε απο το νοσοκομειο 3250 και αυτη τη στιγμη ειναι 5820.στην αρχη θηλαζα αποκλειστικα.ομως πληγωσε τις θηλες(δε μου εδειξαν πως και απο μονη μου εκανα λαθος τοποθετηση)και αρχισα να χρησιμοποιω θηλαστρο της avent.εβγαζα ομως πολυ λιγο.στην καλυτερη περιπτωση 70ml αλλα τις περισσοτερες φορες 40.δεν χορταινε με τιποτα.εδωσα τελικα και συμπληρωμα.μετα απο 10 μερες εφτιαξε το στηθος και ξαναρχισα το θηλασμο αλλα και το συμπληρωμα δε κοπηκε.τωρα επειδη ξεκινησα δουλεια και ειναι πρωι απογευμα δινω δεκα λεπτα απο καθε στηθος και μετα πινει γυρω στα 120 συμπληρωμα.χανω 3 γευματα τη μερα και δυστυχως δε μπορω να αντλησω στη δουλεια.αναγνωριζω πως δε γινεται να μπω παλι σε αποκλειστικο θηλασμο αλλα θελω να διατηρησω τα δεκαλεπτα.ο παιδιατρος επιμενει να συνεχισω τα δεκαλεπτα και οσο παρει.ευτυχως που μου εδειξε πως να θηλαζω και δεν εχω προβλημα.φοβαμαι μη μου μειωθει κ αλλο η παραγωγη.δε θελω να το σταματησω εστω αυτο το λιγο.σκεφτηκα να αντλω αφου φαει και να το κραταω οχι τοσο για το ιδιο το γαλα οσο για την αυξηση της παραγωγης.περιμενω συμβουλες.σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα. Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη γιατί θέλω πολύ να θηλάσω, αν και από ότι φαίνεται δεν είχα τη σωστή ενημέρωση, ειδικά για το θέμα εδραίωσης της γαλουχίας.

Είμαστε 49 ημερών πλέον και θηλάζουμε χωρίς συμπλήρωμα. Ενώ παίρναμε κανονικά βάρος, την τελευταία εβδομάδα χάσαμε 50γρ. Επίσης, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εξής συμπεριφορά : ενώ πιάνει το στήθος και θηλάζει για ένα διάστημα π.χ. 10 λεπτά, στη συνέχεια είναι σα να της φεύγει η θηλή. Αντί όμως να την ξαναπιάσει όπως έκανε παλιότερα, είναι λες και δεν μπορεί να την πιάσει και κλαίει γοερά. Άλλες φορές, την πιάνει και έπειτα κάνει μια κίνηση προς τα πίσω απότομα και την αφήνει και αυτό το επαναλαμβάνει κάποιες φορές και μετά κλαίει. Οι θηλές μου είναι σχετικά επίπεδες και στο μαιευτήριο είχα θηλάσει με θηλές σιλικόνης αλλά σύντομα κατάφερε να πιάσει στήθος και βγαίνοντας από το μαιευτήριο είχα σχεδόν καταργήσει τις ψευδοθηλές. Τώρα έχω αναγκαστεί να τις επαναφέρω, αν και το μωρό δεν τις θέλει. Σήμερα για πρώτη φορά σε κάποια γεύματα (προς το βράδυ που έχει κουραστεί) αρνείται να πιάσει τη θηλή (προσφέρω πάντα σκέτο στήθος και μετά αν δεν μπορέσει, τη θηλή σιλικόνης,αλλά τίποτα από τα δύο δεν την ικανοποιεί) και κλαίει, δηλαδή δε θηλάζει ούτε τα 10 λεπτά που έκανε τις τελευταίες μέρες.

Να αναφέρω ότι μετά τις 2 πρώτες βδομάδες που έμεινα σπίτι συνεχώς, ξεκίνησα να λείπω 2 φορές την εβδομάδα για 7 ώρες λόγω υποχρεώσεων (μαθήματα). Για τις φορές που έλειπα αντλούσα γάλα με το θήλαστρο, έχω το Ameda Elite, και της έδινε ο άντρας μου το γάλα με μπιμπερό. Εγώ ενώ ήμουν στο μάθημα έκανα μια άντληση ενδιάμεσα με χειροκίνητο θήλαστρο. Παραθέτω και τις πληροφορίες

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

8/2 γέννηση 2650

11/02 έξοδος από το μαιευτήριο 2400

15/02 2450

19/02 2550

22/2 2650

25/02 2750

28/02 2800

03/03 2950

06/03 3050

09/03 3150

12/03 3250

14/03 3300

25/03 3700

28/03 3650

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Πάνω από 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα εφόσον είμαι σπίτι. Τις 2 μέρες την εβδομάδα που λείπω, παίρνει 2-3 γεύματα με μπιμπερό, από γάλα που έχω αντλήσει.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Ameda Elite στο σπίτι, για να συγκεντρώνω το γάλα που θα δωθεί στην απουσία μου και χειροκίνητο της chicco για να κάνω μια άντληση όσο λείπω.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Συνήθως αντλώ 2 φορές το 24ωρο, σε μη σταθερή ώρα όποτε προλάβω, για 10 λεπτά από κάθε στήθος.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Η πάνα είναι βρεγμένη σε κάθε άλλαγμα. Δεν έχω μετρήσει, υπολογίζω τουλάχιστον 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

4

Οι απορίες μου είναι :

Σε τι να οφείλετε η αλλαγή στη δυσκολία να πιάσει τη θηλή - μήπως το μπιμπερό που παίρνει κάποιες μέρες;

Ειδικά σήμερα που αρνιόταν εξαρχής στο στήθος φοβάμαι μην πάει να μου κάνει απεργία θηλασμού..

Επίσης φοβάμαι ενώ είμαι στη μέρα 49, μήπως επειδή έλειπα 2 φορές την εβδομάδα και είχα ξεκινήσει αντλήσεις με θήλαστρο από τόσο νωρίς, δεν εδραίωσα γαλουχία..

Στην πραγματικότητα αυτό που με άγχωσε είναι που έχασε βάρος, σίγουρα ο παιδίατρος θα προτείνει συμπλήρωμα και ίσως έχει δίκιο

Αφετέρου,αν τα πράγματα τακτοποιηθούν και πάλι, πότε είναι καλύτερο να κάνω τις καθημερινές αντλήσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν ανταπόκριση

Ζωή

Μήπως άρχισαν τα πρωτα ενοχληματα απο τα δοντακια;εχει σαλακια; Καμια φορά αυτα ξεκινούν πολυ νωρις.. Επισης θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς μπιμπερο αργης ροής για να μοιάζει οσο το δυνατό με τον θηλασμο! Το μονο σίγουρο οτι γαλα βρίσκει,απλα κάτι την ενοχλεί,ήτε δοντακια ήτε ισως να της άρεσε το μπιμπερο που τρέχει τόσο αβίαστα και το αναζητα..

Καλησπέρα. Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη γιατί θέλω πολύ να θηλάσω, αν και από ότι φαίνεται δεν είχα τη σωστή ενημέρωση, ειδικά για το θέμα εδραίωσης της γαλουχίας.

Είμαστε 49 ημερών πλέον και θηλάζουμε χωρίς συμπλήρωμα. Ενώ παίρναμε κανονικά βάρος, την τελευταία εβδομάδα χάσαμε 50γρ. Επίσης, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εξής συμπεριφορά : ενώ πιάνει το στήθος και θηλάζει για ένα διάστημα π.χ. 10 λεπτά, στη συνέχεια είναι σα να της φεύγει η θηλή. Αντί όμως να την ξαναπιάσει όπως έκανε παλιότερα, είναι λες και δεν μπορεί να την πιάσει και κλαίει γοερά. Άλλες φορές, την πιάνει και έπειτα κάνει μια κίνηση προς τα πίσω απότομα και την αφήνει και αυτό το επαναλαμβάνει κάποιες φορές και μετά κλαίει. Οι θηλές μου είναι σχετικά επίπεδες και στο μαιευτήριο είχα θηλάσει με θηλές σιλικόνης αλλά σύντομα κατάφερε να πιάσει στήθος και βγαίνοντας από το μαιευτήριο είχα σχεδόν καταργήσει τις ψευδοθηλές. Τώρα έχω αναγκαστεί να τις επαναφέρω, αν και το μωρό δεν τις θέλει. Σήμερα για πρώτη φορά σε κάποια γεύματα (προς το βράδυ που έχει κουραστεί) αρνείται να πιάσει τη θηλή (προσφέρω πάντα σκέτο στήθος και μετά αν δεν μπορέσει, τη θηλή σιλικόνης,αλλά τίποτα από τα δύο δεν την ικανοποιεί) και κλαίει, δηλαδή δε θηλάζει ούτε τα 10 λεπτά που έκανε τις τελευταίες μέρες.

Να αναφέρω ότι μετά τις 2 πρώτες βδομάδες που έμεινα σπίτι συνεχώς, ξεκίνησα να λείπω 2 φορές την εβδομάδα για 7 ώρες λόγω υποχρεώσεων (μαθήματα). Για τις φορές που έλειπα αντλούσα γάλα με το θήλαστρο, έχω το Ameda Elite, και της έδινε ο άντρας μου το γάλα με μπιμπερό. Εγώ ενώ ήμουν στο μάθημα έκανα μια άντληση ενδιάμεσα με χειροκίνητο θήλαστρο. Παραθέτω και τις πληροφορίες

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.ΟΧΙ

8/2 γέννηση 2650

11/02 έξοδος από το μαιευτήριο 2400

15/02 2450

19/02 2550

22/2 2650

25/02 2750

28/02 2800

03/03 2950

06/03 3050

09/03 3150

12/03 3250

14/03 3300

25/03 3700

28/03 3650

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Πάνω από 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα εφόσον είμαι σπίτι. Τις 2 μέρες την εβδομάδα που λείπω, παίρνει 2-3 γεύματα με μπιμπερό, από γάλα που έχω αντλήσει.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Ameda Elite στο σπίτι, για να συγκεντρώνω το γάλα που θα δωθεί στην απουσία μου και χειροκίνητο της chicco για να κάνω μια άντληση όσο λείπω.

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Συνήθως αντλώ 2 φορές το 24ωρο, σε μη σταθερή ώρα όποτε προλάβω, για 10 λεπτά από κάθε στήθος.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Η πάνα είναι βρεγμένη σε κάθε άλλαγμα. Δεν έχω μετρήσει, υπολογίζω τουλάχιστον 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

4

Οι απορίες μου είναι :

Σε τι να οφείλετε η αλλαγή στη δυσκολία να πιάσει τη θηλή - μήπως το μπιμπερό που παίρνει κάποιες μέρες;

Ειδικά σήμερα που αρνιόταν εξαρχής στο στήθος φοβάμαι μην πάει να μου κάνει απεργία θηλασμού..

Επίσης φοβάμαι ενώ είμαι στη μέρα 49, μήπως επειδή έλειπα 2 φορές την εβδομάδα και είχα ξεκινήσει αντλήσεις με θήλαστρο από τόσο νωρίς, δεν εδραίωσα γαλουχία..

Στην πραγματικότητα αυτό που με άγχωσε είναι που έχασε βάρος, σίγουρα ο παιδίατρος θα προτείνει συμπλήρωμα και ίσως έχει δίκιο

Αφετέρου,αν τα πράγματα τακτοποιηθούν και πάλι, πότε είναι καλύτερο να κάνω τις καθημερινές αντλήσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν ανταπόκριση

Ζωή

Το βαρος που ειχει παρει εως τωρα ειναι πολυ καλο.Μη σε αγχωνουν τα 50γρ το βαρος θα το αξιολογεις ανα μηνα πλεον.Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα εδραιωσης γιατι οι αντλησεις που εκανες ειχαν συγκεκριμενη ρουτινα και δεν επενεβης με αλλον τροπο.0ι πανες της ειναι καλες.Τα μωρα μειωνουν το χρονο θηλασμου οσο μεγαλωνουν γιατι θηλαζουν πιο αποτελεσματικα, για καποια μωρα τα 10' θηλασμου ειναι παρα πολυ.Δεν βλεπω να χρειαζονται οι ψευδοθηλες πλεον.

Υπαρχει περιπτωση συγχησης θηλων.Νομιζω ομως οτι την πιεζεις να φαει περισσοτερο απο οσο θελει.Αν νομιζεις οτι ειναι απεργια αντιμετωπισε το ως τετοια, δηλ δινε της να φαει αγουροξυπνημενη, αυξησε τη σωματικη επαφη, κοιμηθητε μαζι, θηλασε την κανοντας μπανιο.

Πιο σημαντικο βρισκω να εξετασεις το ενδεχομενο ΓΟΠ.Το σωμα της το κανει σαν τοξο;εχει αλλα συμπτωματα παλινδρομησης;καταναλωσες πολλα γαλακτοκομικα τελευταια;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

καλημερα σας!!!εχω μια μπεμπουλα 2,5 μηνων.γεννηθηκε 28/12/13 3650.βγηκαμε απο το νοσοκομειο 3250 και αυτη τη στιγμη ειναι 5820.στην αρχη θηλαζα αποκλειστικα.ομως πληγωσε τις θηλες(δε μου εδειξαν πως και απο μονη μου εκανα λαθος τοποθετηση)και αρχισα να χρησιμοποιω θηλαστρο της avent.εβγαζα ομως πολυ λιγο.στην καλυτερη περιπτωση 70ml αλλα τις περισσοτερες φορες 40.δεν χορταινε με τιποτα.εδωσα τελικα και συμπληρωμα.μετα απο 10 μερες εφτιαξε το στηθος και ξαναρχισα το θηλασμο αλλα και το συμπληρωμα δε κοπηκε.τωρα επειδη ξεκινησα δουλεια και ειναι πρωι απογευμα δινω δεκα λεπτα απο καθε στηθος και μετα πινει γυρω στα 120 συμπληρωμα.χανω 3 γευματα τη μερα και δυστυχως δε μπορω να αντλησω στη δουλεια.αναγνωριζω πως δε γινεται να μπω παλι σε αποκλειστικο θηλασμο αλλα θελω να διατηρησω τα δεκαλεπτα.ο παιδιατρος επιμενει να συνεχισω τα δεκαλεπτα και οσο παρει.ευτυχως που μου εδειξε πως να θηλαζω και δεν εχω προβλημα.φοβαμαι μη μου μειωθει κ αλλο η παραγωγη.δε θελω να το σταματησω εστω αυτο το λιγο.σκεφτηκα να αντλω αφου φαει και να το κραταω οχι τοσο για το ιδιο το γαλα οσο για την αυξηση της παραγωγης.περιμενω συμβουλες.σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Θηλασμος, στο καπακι συμπληρωμα και αντληση νομιζω οτι δεν παλευεται.Προτιμοτερο ειναι να καθιερωσεις καποια γευματα που θα δινεις αποκλειστικα στηθος και καποια αποκλειστικα μπιμπερο.Βαλε τις αντλησεις σε συγκεκριμενες ωρες που σε βολευουν.Η παραγωγη θα προσαρμοστει αναλογα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα.

Σήμερα πήγαμε στο γιατρό για τον μαστό που είχε πρηστεί,ευτυχώς προλάβαμε την μαστίτιδα,έκανε μασάζ ο γιατρός και μας πρότεινε να ενοικιάσουμε το symphony.

Αν και προσπαθούμε να θηλάσουμε αποκλειστικά είναι κάτι βράδια που πιάνει κάτι το αγοράκι μας ανα 2 ή 3 βραδιές που ησυχάζει μόνο με το μπιμπερό (ξένο)

Τώρα κάποια γνώμη για το πως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε το θήλαστρο θα θέλαμε

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Βασικά δεν υπαρχει καμια περίπτωση να σου πει γιαγια οτι το μωρο χορταινει απο μητρικο γαλα (κατοχικό σύνδρομο). Βασικά πρέπει να μην ακούτε!

Δηλαδή απο τοτε που βάλατε ψευδοθηλες το μωρο θελει να ειναι στο στηθος;

Μπορείς να μου περιγράψεις για τον πόνο; Το στηθος εχει πληγές;

Από πόνο τώρα το ξεπεράσαμε μόνο που ανα 2 ή 3 βραδιές είναι σαν να κάνει τα πάντα ώστε να του δώσουμε το ξένο και μονο τότε ησυχάζει

Καλησπέρα.

Σήμερα πήγαμε στο γιατρό για τον μαστό που είχε πρηστεί,ευτυχώς προλάβαμε την μαστίτιδα,έκανε μασάζ ο γιατρός και μας πρότεινε να ενοικιάσουμε το symphony.

Αν και προσπαθούμε να θηλάσουμε αποκλειστικά είναι κάτι βράδια που πιάνει κάτι το αγοράκι μας ανα 2 ή 3 βραδιές που ησυχάζει μόνο με το μπιμπερό (ξένο)

Τώρα κάποια γνώμη για το πως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε το θήλαστρο θα θέλαμε

Ευχαριστώ.

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλετε να κανετε!

Θηλαστρο γιατι;

Έχετε απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40798

Τις κανετε copy paste εδω και γράφετε τις απαντήσεις.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλετε να κανετε!

Θηλαστρο γιατι;

Έχετε απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40798

Τις κανετε copy paste εδω και γράφετε τις απαντήσεις.

Το θήλαστρο μας είπε ο γιατρός να το πάρουμε ώστε να αποσυμφορηθεί το στήθος και μια που το έχουμε τώρα λέμε να βγάλουμε γάλα να το έχουμε στην άκρη για κάποια επείγουσα περίπτωση.

Το θήλαστρο μας είπε ο γιατρός να το πάρουμε ώστε να αποσυμφορηθεί το στήθος και μια που το έχουμε τώρα λέμε να βγάλουμε γάλα να το έχουμε στην άκρη για κάποια επείγουσα περίπτωση.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος.....40+6

Β. Το φύλο του βρέφους....άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)....ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία...επισκληρίδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη....11,2-7.7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.....όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες...γέννηση 3650....28/2 3550....18/3 4400.....17/4 5700.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 με 12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει τελευταιες 5 μέρες αποκλειστικά

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα...90 γρ μία φορά το βράδυ.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 90 γρ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. symphony

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο ...1 με 2

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι.... συνήθως βράδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση ...μισή ώρα σύνολο

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8 με 12

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο ...ανα 3 ή 4 μέρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

• 2 εβδομάδες μετά...

Άρα στο θηλασμο δεν υπαρχει κάποιο προβλημα;

Τα 90μλ γιατι τα δίνετε; Κάθε βραδυ;

Αν θέλετε μια μικρη τράπεζα γαλακτος στην καταψυξη για περίπτωση ανάγκης ξεκινάτε χαλαρά τις αντλησεις σε συνδυασμό με παρατήρηση στη συμπεριφορά του μωρου. Αν πχ παει να θηλασει μετα απο αντληση αν θα δυσανασχετησει κτλ.

Καλύτερα θα ηταν να αντλείτε μετα απο θηλασμο ή τις ωρες που το μωρο κοιμάται. Αποδοτική ειναι η αντληση πολυ νωρίς το πρωι γιατι βοηθαει η ροη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Άρα στο θηλασμο δεν υπαρχει κάποιο προβλημα;

Τα 90μλ γιατι τα δίνετε; Κάθε βραδυ;

Αν θέλετε μια μικρη τράπεζα γαλακτος στην καταψυξη για περίπτωση ανάγκης ξεκινάτε χαλαρά τις αντλησεις σε συνδυασμό με παρατήρηση στη συμπεριφορά του μωρου. Αν πχ παει να θηλασει μετα απο αντληση αν θα δυσανασχετησει κτλ.

Καλύτερα θα ηταν να αντλείτε μετα απο θηλασμο ή τις ωρες που το μωρο κοιμάται. Αποδοτική ειναι η αντληση πολυ νωρίς το πρωι γιατι βοηθαει η ροη.

Τα 90ml τα δίναμε γιατι αλλιώς δεν έλεγε να κλείσει μάτι και έκλαιγε ασταμάτητα.Εδώ και 3 βδομάδες όμως θηλάζουμε αποκλειστικά,αλλά οι ώρες 9 με 10 το βράδυ κάτι τον πιάνει λες και δε θέλει να κοιμηθεί αλλά ευτυχώς δεν είναι στο βαθμό που ήταν πριν.

Τα 90ml τα δίναμε γιατι αλλιώς δεν έλεγε να κλείσει μάτι και έκλαιγε ασταμάτητα.Εδώ και 3 βδομάδες όμως θηλάζουμε αποκλειστικά,αλλά οι ώρες 9 με 10 το βράδυ κάτι τον πιάνει λες και δε θέλει να κοιμηθεί αλλά ευτυχώς δεν είναι στο βαθμό που ήταν πριν.

Συμβαίνει σε πολλα μωρα να ειναι ανήσυχα συγκεκριμένες απογευματινές και βραδινές ωρες.

Διαβάστε κι αυτο: http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 7 months later...

εια σας. Θα ήθελα την βοήθεια της κυρίας παπαδήμα η όποιας κοπέλας μπορεί να βοηθήσει σε σχέση με την προσπάθεια αποκλειστικού θηλασμού που κάνω. Καταρχάς συγχαρητήρια σε όλες για την βοήθεια που προσφέρετε. Λοιπόν έχω ένα αγοράκι 41 ημερών, το οποίο προσπαθώ να θηλάσω αποκλειστικά ακολουθώντας τις οδηγίες που διάβασα στο πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού εδώ , κόβοντας σταδιακά το συμπλήρωμα. Το πρόβλημα είναι ότι την τελευταία εβδομάδα πήρε μόνο 100 γραμμάρια . Σας παραθέτω αναλυτικά τα στοιχεία

. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 συν 4 ημέρες

Β. Το φύλο του βρέφους Αρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.Μέγιστη 18,7 ελάχιστη 9,1 κατά την έξοδο απο το μαιευτήριο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ναι 2 ημέρες για τον ίκτερο

Βάρος γέννας 30.10 3190

5.11 2950 (έξοδος απο το μαιευτήριο)

9.11 2925(έχασε βάρος)

13.11 3190

17.11 3290

21.11 3640

25.11 3640 (έναρξη αντλήσεων συστηματικών και μείωσης συμπληρώματος)

29.11 3710

2.12 3850

5.12 3880

6.12 3895

7.12 3930

9.12 3940

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Πάνω απο 12 μαραθώνιοι θηλασμοί

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 1οο μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. symphonz medela

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4 ή 5

7β. ποιες ώρες αντλείτε και παράλληλα με τους θηλασμούς κυρίως πρωί μεσημέρι οπωσδήποτε 2 ανάμεσα στις 12 και τις 6

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 4-5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο έχει να ενεργηθεί5 ημέρες δεν ενεργείται κάθε μέρα

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Όταν γέννησα θήλαζα το μικρό αλλά από την 2η μέρα το στήθος μου πλήγιασε και συνέχισα τον θηλασμό με ψευδοθηλές . Δυστυχώς μάλλον η ροή δεν ήταν καλή και ο μικρός γινόταν όλο και πιο υποτονικός, εμφάνισε ίκτερο και μπήκε στην λάμπα και έτσι δεν τον θήλαζα τόσο συχνά, επειδή ο ίκτερος ανέβηκε 19 περίπου μπήκε στην μονάδα και του χορηγείτο συμπλήρωμα. όταν έφυγα απο το μαιευτήριο για 2 ημέρες πήγαινα , αντλούσα με νοσοκομειακό θήλαστρο γάλα και του το χορηγούσαν μαζί με το συμπλήρωμα.Όταν τον πήρα σπίτι δεν έλαβα σαφείς οδηγίες για το αν θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα και πόσο και ξεκίνησα μαραθώνιους θηλασμούς με ψευδοθηλές δίνοντας του πολύ λίγο συμπλήρωμα . Το μωρό ήταν ήσυχο και θεωρούσα ότι είχε χορτάσει αλλά δυστυχώς γινόταν όλο και πιο νωθρό και κοιμόταν πολλές ώρες , ο παιδίατρς που τον είδε μετά από 4 ημέρες διαπίστωσε μείωση του βάρους του και μου συνέστησε να τον ταίζω κάθε 3 ώρες και να του χορηγώ οπωσδήποτε συμπλήρωμα 90 μλ σε κάθε γεύμα και παραπάνω 3ο στο επόμενο αν το τελείωνε, ώστε να πάρει βάρος . Εγώ δεν τον θήλαζα κάθε 3 ώρες αλλά όποτε ήθελε και κάθε 2 ώρες βέβαια με δύσκολη συνεργασία γιατί τις περισσότερες φορές ήταν νωθρός και κοιμόταν στο στήθος παρά το ότι τον ξύπναγα , θήλαζα γυμνό και μετά απο άλλαγμα .Στην πορεία πέταξα τις ψευδοθηλές , βελτιώθηκε η συνεργασία του και έτσι μετά πο 30 ημέρες ο παιδίατρος είπε ότι μπορώ να κόψω το συμπλήρωμα για ένα Σαββατοκύριακο και αν μετά από 3 ημέρες δεν 'έχει χάσει βάρος το συνεχίζω έτσι. Εγώ τον θεώρησα άσχετο του είπα ότι δεν μου φαίνεται εφικτό να κοπεί έτσι απότομα το συμπλήρωμα (το παιδί λάβαινε τότε περίπου 400 μλ ημερησίως με 500) και του πα θα το κάνω σταδιακά με βάση τις οδηγίες που χα διαβάσει και εδώ. Έτσι έκανα μαραθώνιους θηλασμούς , έκοβα το συμπλήρωμα και αντικαθιστούσα το ξένο με δικό μου αντλημένο και όταν το μωρό φαινόταν ευχαριστημένο δεν του έδινα καθόλου μπουκάλι . Ο μικρός πήρε σε 3 ημέρες 130 γραμμάρια και θεώρησα ότι μπορώ να κόψω και άλλο το συμπλήρωμα αντικαθιστώντας το με θηλασμό. Το πρόβλημα είναι ότι την τελευταία εβδομάδα πήρε μόνο 100 γρ . Δεν μπορώ να κάνω πια συχνές αντλήσεις γιατί επειδή θηλάζω συνέχεια το μωρό δεν βρίσκει γάλα ή πίεση αρκετή και κλαίει . ειδικά το απόγευμα το στήθος φαίνεται άδειο , κρέμεται και με πονάει και κάνω πλέον μόνο μέσα στη νύχτα και το πρωι . Ο μικρός την ημέρα θέλει να φάει ανά μία , μισή το πολύ μιάμιση ώρα όταν δεν τον έχω συνέχεια στο στήθος. Η απορία μου είναι η εξής . Να αντικαταστήσω τους θηλασμούς με παραπάνω αντλήσεις , σημειωτέον στην άντληση βγάζω λίγο γάλα 10 - 20 μλ το πολύ απο το ένα στήθος και 30- 40 απο το άλλο , να του δώσω περισσότερο συμπλήρωμα ( του δίνω μόνο το απόγευμα όταν μετά απο πολλές εναλλαγές απο στήθος σε στήθος κλαίει ) . Είμαι σε δίλημμα δεν θέλω να διακυβεύω την υγεία του παιδιού και να υποσιτίζεται , οι πάνες του δεν είναι ικανοποιητικά βρεγμένες πάντα. Επίσης όταν το μωρό θηλάζει το απόγευμα από το αριστερό στήθος μαζεύει τα πόδια του και κλαίει γοερά και κάνει αέρια , ίσως δεν βρίσκει αρκετό γάλα ή έχει προκολικούς ο άντρας μου με παροτρύνει να του δώσω μπουκάλι, επίσης το περιβάλλον μου είναι αρνητικό, όλοι μου λένε ότι τσάμπα πασχίζω με τους μαραθώνιους θηλασμούς και τις αντλήσεις , επειδή όταν το παιδί θα είναι 3 μηνών , δηλ. σε λιγότερο απο 2 μήνες στις 10 φλεβάρη δεν θα έχω καταφέρει να εδραιώσω θηλασμό αφού τώρα θηλάζει όλη μέρα και πάλι παίρνει συμπλήρωμα 100 περίπου μλ πόσο μάλλον να έχω κάνει τράπεζα. Θεωρούν ανέλπιδη την προσπάθεια , αν του έδινα έτοιμο θα κοιμόμασταν πιο πολύ και ταλαιπωρώ όλη την οικογένεια έτσι. Εγώ θέλω να το παλέψω όχι εις βάρος της υγείας του παιδιού βέβαια , θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα . τλήσεις , επειδή όταν το παιδί θα είναι 3 μηνών θα πάω στη δουλειά, δηλ. σε λιγότερο απο 2 μήνες στις 10 φλεβάρη , δεν θα έχω καταφέρει να εδραιώσω θηλασμό αφού τώρα θηλάζει όλη μέρα και πάλι παίρνει συμπλήρωμα 100 περίπου μλ , πόσο μάλλον να έχω κάνει τράπεζα. Θεωρούν ανέλπιδη την προσπάθεια , αν του έδινα έτοιμο θα κοιμόμασταν πιο πολύ πιστεύουν , επίσης θα τελείωνα τη διπλωματική σε μεταπτυχιακό που χρωστάω και θα το χάσω απο την ταλαιπωρία τσάμπα γιάτι θα διαγραφώ , αν δεν υποβάλλω διπλωματική κτλ. κτλ. (που τώρα είναι δύσκολο να διαβάσω) και ταλαιπωρώ όλη την οικογένεια έτσι. Εγώ θέλω να το παλέψω όχι εις βάρος της υγείας του παιδιού βέβαια , θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα .

εια σας. Θα ήθελα την βοήθεια της κυρίας παπαδήμα η όποιας κοπέλας μπορεί να βοηθήσει σε σχέση με την προσπάθεια αποκλειστικού θηλασμού που κάνω. Καταρχάς συγχαρητήρια σε όλες για την βοήθεια που προσφέρετε. Λοιπόν έχω ένα αγοράκι 41 ημερών, το οποίο προσπαθώ να θηλάσω αποκλειστικά ακολουθώντας τις οδηγίες που διάβασα στο πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού εδώ , κόβοντας σταδιακά το συμπλήρωμα. Το πρόβλημα είναι ότι την τελευταία εβδομάδα πήρε μόνο 100 γραμμάρια . Σας παραθέτω αναλυτικά τα στοιχεία

. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 συν 4 ημέρες

Β. Το φύλο του βρέφους Αρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.Μέγιστη 18,7 ελάχιστη 9,1 κατά την έξοδο απο το μαιευτήριο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ναι 2 ημέρες για τον ίκτερο

Βάρος γέννας 30.10 3190

5.11 2950 (έξοδος απο το μαιευτήριο)

9.11 2925(έχασε βάρος)

13.11 3190

17.11 3290

21.11 3640

25.11 3640 (έναρξη αντλήσεων συστηματικών και μείωσης συμπληρώματος)

29.11 3710

2.12 3850

5.12 3880

6.12 3895

7.12 3930

9.12 3940

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Πάνω απο 12 μαραθώνιοι θηλασμοί

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 1οο μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. symphonz medela

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4 ή 5

7β. ποιες ώρες αντλείτε και παράλληλα με τους θηλασμούς κυρίως πρωί μεσημέρι οπωσδήποτε 2 ανάμεσα στις 12 και τις 6

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 4-5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο έχει να ενεργηθεί5 ημέρες δεν ενεργείται κάθε μέρα

Όταν γέννησα θήλαζα το μικρό αλλά από την 2η μέρα το στήθος μου πλήγιασε και συνέχισα τον θηλασμό με ψευδοθηλές . Δυστυχώς μάλλον η ροή δεν ήταν καλή και ο μικρός γινόταν όλο και πιο υποτονικός, εμφάνισε ίκτερο και μπήκε στην λάμπα και έτσι δεν τον θήλαζα τόσο συχνά, επειδή ο ίκτερος ανέβηκε 19 περίπου μπήκε στην μονάδα και του χορηγείτο συμπλήρωμα. όταν έφυγα απο το μαιευτήριο για 2 ημέρες πήγαινα , αντλούσα με νοσοκομειακό θήλαστρο γάλα και του το χορηγούσαν μαζί με το συμπλήρωμα.Όταν τον πήρα σπίτι δεν έλαβα σαφείς οδηγίες για το αν θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα και πόσο και ξεκίνησα μαραθώνιους θηλασμούς με ψευδοθηλές δίνοντας του πολύ λίγο συμπλήρωμα . Το μωρό ήταν ήσυχο και θεωρούσα ότι είχε χορτάσει αλλά δυστυχώς γινόταν όλο και πιο νωθρό και κοιμόταν πολλές ώρες , ο παιδίατρς που τον είδε μετά από 4 ημέρες διαπίστωσε μείωση του βάρους του και μου συνέστησε να τον ταίζω κάθε 3 ώρες και να του χορηγώ οπωσδήποτε συμπλήρωμα 90 μλ σε κάθε γεύμα και παραπάνω 3ο στο επόμενο αν το τελείωνε, ώστε να πάρει βάρος . Εγώ δεν τον θήλαζα κάθε 3 ώρες αλλά όποτε ήθελε και κάθε 2 ώρες βέβαια με δύσκολη συνεργασία γιατί τις περισσότερες φορές ήταν νωθρός και κοιμόταν στο στήθος παρά το ότι τον ξύπναγα , θήλαζα γυμνό και μετά απο άλλαγμα .Στην πορεία πέταξα τις ψευδοθηλές , βελτιώθηκε η συνεργασία του και έτσι μετά πο 30 ημέρες ο παιδίατρος είπε ότι μπορώ να κόψω το συμπλήρωμα για ένα Σαββατοκύριακο και αν μετά από 3 ημέρες δεν 'έχει χάσει βάρος το συνεχίζω έτσι. Εγώ τον θεώρησα άσχετο του είπα ότι δεν μου φαίνεται εφικτό να κοπεί έτσι απότομα το συμπλήρωμα (το παιδί λάβαινε τότε περίπου 400 μλ ημερησίως με 500) και του πα θα το κάνω σταδιακά με βάση τις οδηγίες που χα διαβάσει και εδώ. Έτσι έκανα μαραθώνιους θηλασμούς , έκοβα το συμπλήρωμα και αντικαθιστούσα το ξένο με δικό μου αντλημένο και όταν το μωρό φαινόταν ευχαριστημένο δεν του έδινα καθόλου μπουκάλι . Ο μικρός πήρε σε 3 ημέρες 130 γραμμάρια και θεώρησα ότι μπορώ να κόψω και άλλο το συμπλήρωμα αντικαθιστώντας το με θηλασμό. Το πρόβλημα είναι ότι την τελευταία εβδομάδα πήρε μόνο 100 γρ . Δεν μπορώ να κάνω πια συχνές αντλήσεις γιατί επειδή θηλάζω συνέχεια το μωρό δεν βρίσκει γάλα ή πίεση αρκετή και κλαίει . ειδικά το απόγευμα το στήθος φαίνεται άδειο , κρέμεται και με πονάει και κάνω πλέον μόνο μέσα στη νύχτα και το πρωι . Ο μικρός την ημέρα θέλει να φάει ανά μία , μισή το πολύ μιάμιση ώρα όταν δεν τον έχω συνέχεια στο στήθος. Η απορία μου είναι η εξής . Να αντικαταστήσω τους θηλασμούς με παραπάνω αντλήσεις , σημειωτέον στην άντληση βγάζω λίγο γάλα 10 - 20 μλ το πολύ απο το ένα στήθος και 30- 40 απο το άλλο , να του δώσω περισσότερο συμπλήρωμα ( του δίνω μόνο το απόγευμα όταν μετά απο πολλές εναλλαγές απο στήθος σε στήθος κλαίει ) . Είμαι σε δίλημμα δεν θέλω να διακυβεύω την υγεία του παιδιού και να υποσιτίζεται , οι πάνες του δεν είναι ικανοποιητικά βρεγμένες πάντα. Επίσης όταν το μωρό θηλάζει το απόγευμα από το αριστερό στήθος μαζεύει τα πόδια του και κλαίει γοερά και κάνει αέρια , ίσως δεν βρίσκει αρκετό γάλα ή έχει προκολικούς ο άντρας μου με παροτρύνει να του δώσω μπουκάλι, επίσης το περιβάλλον μου είναι αρνητικό, όλοι μου λένε ότι τσάμπα πασχίζω με τους μαραθώνιους θηλασμούς και τις αντλήσεις , επειδή όταν το παιδί θα είναι 3 μηνών , δηλ. σε λιγότερο απο 2 μήνες στις 10 φλεβάρη δεν θα έχω καταφέρει να εδραιώσω θηλασμό αφού τώρα θηλάζει όλη μέρα και πάλι παίρνει συμπλήρωμα 100 περίπου μλ πόσο μάλλον να έχω κάνει τράπεζα. Θεωρούν ανέλπιδη την προσπάθεια , αν του έδινα έτοιμο θα κοιμόμασταν πιο πολύ και ταλαιπωρώ όλη την οικογένεια έτσι. Εγώ θέλω να το παλέψω όχι εις βάρος της υγείας του παιδιού βέβαια , θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα . τλήσεις , επειδή όταν το παιδί θα είναι 3 μηνών θα πάω στη δουλειά, δηλ. σε λιγότερο απο 2 μήνες στις 10 φλεβάρη , δεν θα έχω καταφέρει να εδραιώσω θηλασμό αφού τώρα θηλάζει όλη μέρα και πάλι παίρνει συμπλήρωμα 100 περίπου μλ , πόσο μάλλον να έχω κάνει τράπεζα. Θεωρούν ανέλπιδη την προσπάθεια , αν του έδινα έτοιμο θα κοιμόμασταν πιο πολύ πιστεύουν , επίσης θα τελείωνα τη διπλωματική σε μεταπτυχιακό που χρωστάω και θα το χάσω απο την ταλαιπωρία τσάμπα γιάτι θα διαγραφώ , αν δεν υποβάλλω διπλωματική κτλ. κτλ. (που τώρα είναι δύσκολο να διαβάσω) και ταλαιπωρώ όλη την οικογένεια έτσι. Εγώ θέλω να το παλέψω όχι εις βάρος της υγείας του παιδιού βέβαια , θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα .

Σου εχω απαντήσει στο "αποκλειστικός μητρικός θηλασμος" αλλα νομίζω οτι καλο θα ηταν να απαντήσεις εδω. Ειναι πιο σχετικό το θεμα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καταλαβαίνω την αγωνία σου για το βαρος του παιδιού καθως δεν περάσατε και λίγα και συγχαρητήρια για την προςπαθεια σου παρα την πίεση που εισπράττεις απο το οικογενειακό σου περιβάλλον! Η καθε μερα θηλασμου ειναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεις να κανείς για το παιδι σου και εχεις μονο μια φορα την ευκαιρία να το κανείς! Αυτο που προτείνω εγω ειναι να ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ γιατι το αγχος δεν βοηθάει καθολου ουτε στην παραγωγή σου ουτε στην ηρεμία σας.Εχετε μια ανοδική πορεία ως προς το βαρος και δεν ειναι καθολου κακή! Δωσε λιγο χρονο ακομα και πιστευω σύντομα θα σου φαίνονται ολα σαν ενα κακό όνειρο.μπορει να εχει συμπέσει ενα αλμα ανάπτυξης και στην φάση σας ειναι λιγο πιο δυσκολο...

Μην αντικαταστήσεις τους θηλασμους με αντλήσεις γιατι το μωρο ειναι το καλυτερο θηλαστρο και αφού θελει και θηλαζει ανα μια και μιςη ωρα σημαίνει οτι δεν εχεις κίνδυνο να μείνει νυστικο οπως οταν ηταν νεογέννητο.

Λιγο χρονο ακομα!! Ειναι νωρις για να συμπεράνει κανείς το οτιδήποτε.Χαλαρωσε πανω απ΄ολα και τα πας πολυ καλα πιστευω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...