Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Ο μικρός με έχει πλεόν εξουδεθενώσει. Πεινάει συνέχεια, δεν κοιμάται εύκολα, είναι συνέχεια στο στήθος και εγώ έχω αφήσει τον εαυτό μου να πάρει την κατηφόρα.

Δεν κοιμάται εύκολα το βράδυ, δηλ συνήθως στις 02.00 κοιμάται μετά από κλάματα και αφού του δώσω το συμπλήρωμα 120 πριν τον ύπνο - το οποίο ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΝΕΙ - χαλάει τον κόσμο για να κοιμηθεί. Ξυπνάει στις 5 δηλ μόνο 3 ώρες μετά για να θηλάσει και από κει και πέρα ανα δίωρο μέχρι τις 12.00. Και μετά θέλει να θηλάζει ανά μιάμιση με 2 ώρες περίπου. Όποτε του έχω δώσει στήθος ακόμα και στη μισή ώρα δεν το έχει αρνηθεί. Το παιδί κοντεύει τους 4 μήνες και εγώ είμαι άυπνη όλο αυτόν τον καιρό...

Το απογευματινό μπιμπερό τείνω να το κόψω, μια του το δίνω μια οχι αλλά με το κόστος να είμαι όλη μέρα με το στήθος έξω. Νόμιζα οτι θα ειχα εδραιώσει το θηλασμό μέχρι τώρα αλλά φευ!

Η ξαδέρφη του τρώει ανά 3 ώρες περίπου και κοιμάται από τις 23.30 μεχρι τις 8 το πρωί. Γιατί το δικό μου βγήκε έτσι;

Πως να του φτιάξω το πρόγραμμα να είναι λίγο πιο ανθρώπινο για μένα; ¨Ολο αυτό με κάνει να θέλω να σταματήσω το θηλασμό γιατί ναι μεν πρώτα το παιδί αλλά αν η μητέρα κοντεύει να σαλτάρει τι γίνεται;

Μήπως να ξαναρχίσω με συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα;;;

Σε ευχαριστώ ρε κοπελιά που ασχολείσαι μαζί μου και λυπάμαι αν σε κούρασα.

Δεν φταίει απαραίτητα ο θηλασμός που ξυπνάει τα βράδια, είναι μικρούλης ακόμα, και να κόψεις τον θηλασμό μάλλον θα συνεχίσει να ξυπνάει τον πρώτο χρόνο. Ίσα-ισα που αν θηλάζεις ξαπλωμένη, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κοιμάσαι αυτή την περίοδο. Η ξαδέρφη σου είναι πολύ τυχερή και σίγουρα είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Διαβασε και στην ενότητα του ύπνου και θα καταλάβεις.

και γιατι στρώνει το πράγμα μόλις βγουν τα δόντια? δεν θα δαγκώνει τη θηλή; πότε βγαίνουν τα δόντια;

πράγματι ακούγεται σαν εφιάλτης! και πως την παλεύεις;

Αν έχει πολλά σάλια και τρώει τα χέρια του μάλλον είναι δόντια και μπορεί να ξυπνάει συχνότερα γι'αυτό, γύρω στο εξάμηνο σκάνε τα πρώτα. Δεν μπορεί να δαγκώσει την ώρα που θηλάζει, είναι όπως τα λέει η Christina884.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες,

Ζητω προκαταβολικα συγγνωμη που γραφω εδω αλλα εψαξα και δε βρηκα καποιο θεμα.

Η μπεμπουλα μου ειναι 4 μηνων και 10 ημερων και θηλαζει αποκλειστικα.

Περασαμε απο διαφορα σταδια, ικτερο, συμβουλες για ξενο γαλα, ψευδοθηλες που ευτυχως βγαλαμε γρηγορα, μαραθωνιους θηλασμους, υπερπαραγωγη που λανθασμενα διαγνωστηκε ως αλλεργια.

Η παραγωγη θεωρω οτι ρυθμιστηκε αλλα εχω αυτο το ανακλαστικο καθοδου και το μωρο μου πνιγεται. Η μονη βολικη γιαυτην σταση ειναι ξαπλωμενες το οποιο ομως δεν ειναι παντα εφικτο και φοβαμαι οτι της στερω την τρυφεροτητα της αγκαλιας ετσι.

Το προβλημα μου ειναι οτι πολλες φορες θελει απλα να πιπιλησει αλλα με το που την βαζω στο στηθος τρεχει γαλα. Τσατιζεται κλαιει και ηρεμει μονο με πιπιλα. Δεν την θελω την πιπιλα ρε κοριτσια. Τη μισω. Ενατικτωδως. Ξερω οτι ο θηλασμος δεν ειναι μονο τροφη και θελω να ειμαι εγω η πιπιλα του μωρου μου αλλα εκνευριζεται με το γαλα.

Τι να κανω; Εχω δοκιμασει στασεις διαφορετικες, ναβγαζω πιο πριν, τπτ. Με το που μπαινει το μωρο στο στηθος σαν να πατιεται κουμπι. Θελω να δωσω στο μωρο μου αυτην την επαφη με τη μανουλα του και δεν μπορω.

Συγγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα στον πετιγυρο μου με θεωρουν τρελη γι αυτα που λεω καθως καμια δε θηλασε( μανα, πεθερα, κουνιαδα, θειες , φιλες)

και εχω την αναγκη να τα πω ακομη κι αν δεν παρω βοηθεια!

Δεν ξέρω την ανατομία σου αλλα γιατι δεν δόκιμαζεις να βάλεις μαξιλάρια ώστε να έρθει το μωρο στην ευθεία με το στήθος και οχι απο κάτω;μπρουμιτα ίσως βολέψει αν και δεν το εχω δοκιμάσει...Ειναι πολυ συγκινητικό παντός αυτο που λες γιατι άλλες παρακαλάνε το μωρο να πάρει πιπιλα..Μπραβο σου!!

Ο μικρός με έχει πλεόν εξουδεθενώσει. Πεινάει συνέχεια, δεν κοιμάται εύκολα, είναι συνέχεια στο στήθος και εγώ έχω αφήσει τον εαυτό μου να πάρει την κατηφόρα.

Δεν κοιμάται εύκολα το βράδυ, δηλ συνήθως στις 02.00 κοιμάται μετά από κλάματα και αφού του δώσω το συμπλήρωμα 120 πριν τον ύπνο - το οποίο ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΝΕΙ - χαλάει τον κόσμο για να κοιμηθεί. Ξυπνάει στις 5 δηλ μόνο 3 ώρες μετά για να θηλάσει και από κει και πέρα ανα δίωρο μέχρι τις 12.00. Και μετά θέλει να θηλάζει ανά μιάμιση με 2 ώρες περίπου. Όποτε του έχω δώσει στήθος ακόμα και στη μισή ώρα δεν το έχει αρνηθεί. Το παιδί κοντεύει τους 4 μήνες και εγώ είμαι άυπνη όλο αυτόν τον καιρό...

Το απογευματινό μπιμπερό τείνω να το κόψω, μια του το δίνω μια οχι αλλά με το κόστος να είμαι όλη μέρα με το στήθος έξω. Νόμιζα οτι θα ειχα εδραιώσει το θηλασμό μέχρι τώρα αλλά φευ!

Η ξαδέρφη του τρώει ανά 3 ώρες περίπου και κοιμάται από τις 23.30 μεχρι τις 8 το πρωί. Γιατί το δικό μου βγήκε έτσι;

Πως να του φτιάξω το πρόγραμμα να είναι λίγο πιο ανθρώπινο για μένα; ¨Ολο αυτό με κάνει να θέλω να σταματήσω το θηλασμό γιατί ναι μεν πρώτα το παιδί αλλά αν η μητέρα κοντεύει να σαλτάρει τι γίνεται;

Καλημερα!Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλά η δικια μου ειναι 6μιση μηνων και πολλες φορες ζηταει στηθος ανα μια ωρα ή μιση. Δεν παιρνει και πιπιλα οποτε το θελει για να ανακουφιστει, να νανουριστει ή να παιξει.Επισης τη νυχτα θηλαζει ανα 2 ωρες συνηθως. Εχει τυχει να εχει ενοχλησεις στα ουλα κ να πιπιλιζει για ωρες. Φυσικα πλεον εφαρμοζω cosleeping αλλιως θα ειχα καταρρευσει. Αλλά δεν ειναι ολα τα μωρα ιδια. Και ο θηλασμος δεν ειναι για ολες ευκολος. Κι εγω ειχα προβληματακια στην αρχη και στρεσαριστηκα παρα πολυ με αποτελεσμα να κλαταρει ο οργανισμος μου. Προσπαθησε να ξεκουραζεσαι, θηλαζε ξαπλωτη, ριχνε και κανεναν υπνο παραλληλα και ζητα βοηθεια για τις δουλειες του σπιτιου. Αν και παλι ξεπερνας τις αντοχες σου μην εχεις τυψεις για τα 1-2 μπουκαλια ξενο. Πρεπει να εισαι και εσυ υγιης για να φροντισεις το μωρο σου.

Αν πιανει σωστα υποτιθεται δεν ποναει. Αν παρατηρησεις βαζουν τη γλωσσιτσα τους πανω απο τα ουλα.

Θελω να πιστευω οτι εκει οφειλονται οι συχνοι θηλασμοι.

Η αληθεια ειναι οτι ερχονται στιγμες που νομιζω θα πεσω κατω. Απλα προσπαθω να ξεκουραζομαι οταν κοιμαται η μικρη ξαπλωνοντας διπλα της. Επισης, αν δεν θηλαζαμε ξαπλωτα το βραδυ( εγω κοιμαμαι κι αυτη θηλαζει να φανταστεις) θεωρω οτι θα τα ειχα παρατησει. Τελος εχω αρκετη βοηθεια στα του σπιτιου απο μαμα και αδερφη. Εσυ εχεις βοηθεια; Αυτο ειναι πολυ σημαντικο πιστευω.

Δεν πονάει όταν θηλάζω άρα πιάνει σωστά. Τώρα σε σχέση με τις δουλειές είχα βοήθεια τους 2 πρώτους μήνες γιατί έμενα με τη μαμά μου αλλά τώρα μένω πάλι σπίτι με τον σύζυγό μου και δεν έχω τη βοήθεια που είχα. Βοηθάει όσο μπορεί αλλά οι γυναίκες είναι διαφορετικές από τους αντρες.

Δεν κατάλαβα που οφείλονται οι συχνοί θηλασμοί.

Δε μπορώ να θηλάσω ξαπλωμένη, το έχω δοκιμάσει και δε βολεύει καθόλου, οπότε η κούραση είναι πολύ μεγάλη.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τα δοκιμασα κι αυτα και τιποτα. Εχω γραψει και στο " το μωρο μου πνιγεται κατα το θηλασμο" για να μην ειμαι off-topic.

Την πιπιλα εχωνα τη δωσω μια βδομαδα. Βεβαια τηνπιανουν φοβερα νευρα οταν θελει μονο να πιπιλησει και τρεχει το γαλα και καταληγουμε να κοιμαται γκρινιαζοντας! Η μαμα μου ομως οταν την κραταει της τη δινει παρολο που το απαγορευσα. Δεν μπιρει λεει να την ησυχασει αλλιως!

Δεν πειραζει, στην πραγματικότητα εχει πολυ μικρη σημασία το αν της δίνει πιπιλα οταν λείπεις. Μην προσθέτεις περισσότερο άγχος πάνω σου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Βασικά απο οτι φαινεται εχεις ενα μωρο υψηλών απαιτήσεων! Το ξερω πως εισαι έτοιμη να πάρεις τα βουνά αλλα θυμήσου το εξής: αυτα τα μωρα στρώνουν τόσο απότομα και γίνονται αλλα παιδια που όλοι θα σου λένε τι αγγελούδι εχεις κι εσυ δεν θα πιστεύεις την τύχη σου μεγαλώνοντας ενα μωρο που δεν θα σε κουράζει. Βέβαια μπορει να αργήσει να συμβεί αλλα θα γίνει!!! Συνέχισε να ανταποκρίνεσαι οπως τώρα και κλείσε αυτιά σου σε ολους αυτούς που λένε οτι μεγαλώνουν το τέλειο μωρο! Καταρχάς δεν ξερεις τι παρεμβάσεις έχουν κανει για να εχει προγραμμα αφετέρου γιατι εσένα ειναι πιο ζορικο και με άποψη! Οπως λέει κι η Αγλαια δυστυχως οταν γεννιούνται δεν έχουν κάρτα αλλαγής να τα γυρίσουμε πίσω!

Νομίζω οτι το συμπλήρωμα δεν το χρειάζεσαι καθόλου. Μικρη διαφορα κανει στην πραγματικότητα. Κοψτο λιγο σταδιακα ανά 30 μλ κάθε 3 μερες (και μαχαίρι να το κόψεις μικρο το κακο).

Να βγαίνετε έξω να παίρνει ερεθίσματα και να κουράζεται. Οπως λέει κι ο Leonardo da Vinci μια καλοξοδεμενη μερα φέρνει εναν ευχάριστο υπνο!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν πονάει όταν θηλάζω άρα πιάνει σωστά. Τώρα σε σχέση με τις δουλειές είχα βοήθεια τους 2 πρώτους μήνες γιατί έμενα με τη μαμά μου αλλά τώρα μένω πάλι σπίτι με τον σύζυγό μου και δεν έχω τη βοήθεια που είχα. Βοηθάει όσο μπορεί αλλά οι γυναίκες είναι διαφορετικές από τους αντρες.

Δε μπορώ να θηλάσω ξαπλωμένη, το έχω δοκιμάσει και δε βολεύει καθόλου, οπότε η κούραση είναι πολύ μεγάλη.

Κακώς, προσπάθησε πάλι μέχρι να το καταφέρεις. Ειναι η μόνη λύση για να κοιμάσαι και να γλιτώσεις το τρελοκομειο!

Ξαπλωνεις στο πλάι, βάζεις το μωρο στο πλάι με το κεφαλι του στο ύψος του στήθους σου. Το χερι σου κατω απο το μαξιλάρι σου. Μπορείς να βάλεις μαξιλάρι στην πλάτη σου για να μη χρειάζεται να ισορροπεις την ωρα που κοιμάσαι. Ακόμα μπορείς να βάλεις μαξιλάρι κι ανάμεσα στα πόδια σου για να εισαι πιο άνετα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Δεν πειραζει, στην πραγματικότητα εχει πολυ μικρη σημασία το αν της δίνει πιπιλα οταν λείπεις. Μην προσθέτεις περισσότερο άγχος πάνω σου.

Ουφ ευτυχως! Σε ευχαριστω παρα πολυ που απαντας τοσο γρηγορα.

lvpPp3.png

Οπως σου ειπε και η nina-nana προσπαθησε ξανα τον ξαπλωτο θηλασμο. Αν δεν θηλαζε η μικρη μου ξαπλωτα δε θα ειχα καταφερει τον αποκλειστικο θηλασμο. Ειναι σημαντικο να ξεκουραζεσαι. Θα σου προτεινα να ψαξεις και βιντεακια στο you tube για να δεις τη σταση. Κι εμενα δεν με βολευε στην αρχη.

Οι συχνοι θηλασμοι απο οτι εχω καταλαβει, θα στο πουν και οι πιο εμπειρες μπορει να οφειλονται οπουδηποτε και ειναι ακρως φυσιολογικοι. Επισης, θα σου προτεινα να γινεις λιγο " τυφλη" οσο αφορα τις δουλειες , μην βλεπεις τη σκονη πχ. :-P εγω ας πουμε εχω καταργησει το σιδερο. Μονο πλενω και μαγειρευω. Σκεψου οτι ειναι λιγος ο καιρος που θα παιδευομαστε ετσι, και ειναι πιο σημαντικο να δωθουμε τωρα στα μωρακια μας απο το να εχουμε καθαρο σπιτι πχ.

Ελπιζω να σου εδωσα λιγο κουραγιο.

lvpPp3.png

Δεν ξέρω την ανατομία σου αλλα γιατι δεν δόκιμαζεις να βάλεις μαξιλάρια ώστε να έρθει το μωρο στην ευθεία με το στήθος και οχι απο κάτω;μπρουμιτα ίσως βολέψει αν και δεν το εχω δοκιμάσει...Ειναι πολυ συγκινητικό παντός αυτο που λες γιατι άλλες παρακαλάνε το μωρο να πάρει πιπιλα..Μπραβο σου!!

Αχ τωρα ειδα το μηνυμα σου! Σε ευχαριστω παρα πολυ! Μου δινετε πολυ κουραγιο εδω στο φορουμ. Το μπρουμυτα το δοκιμασα και δεν το ηθελε! Δυσανασχετουσε. Επισης δοκιμασα να ειναι καθιστη στο ποδι μου αλλα παλι πνιγεται. Για πες αυτο με τα μαξιλαρια, τα βαζω κατω απ τη μπεμπα;

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Εμενα με βόλεψε πολυ το μαξιλάρι θηλασμου και βάζω και απο κάτω αλλο ενα ,εχω τα χέρια ελεύθερα και τον χαϊδεύω στο κεφαλακι!!τωρα φαντάσου ειναι 9 μηνων και απο 3 με χαϊδεύει κι αυτός οταν νανουριζεται!!!!απιστευτο συναίσθημα...Σορη ξέφυγα...απλα αν ειναι πιο ψιλά θα ελέγχει ίσως καλυτερα τη ροή.επισης γιατι δεν της δίνεις το "άδειο" στήθος να πιπιλισει;να την ξανααλλαζεις στήθος οταν χορτάσει και στο επόμενο γεύμα της δίνεις το πιο γεμάτο...δεν ξέρω αν κατάλαβες...πάντως οσο θα μεγαλώνει θα ειναι όλο και καλυτερα σίγουρα!!

Εμενα με βόλεψε πολυ το μαξιλάρι θηλασμου και βάζω και απο κάτω αλλο ενα ,εχω τα χέρια ελεύθερα και τον χαϊδεύω στο κεφαλακι!!τωρα φαντάσου ειναι 9 μηνων και απο 3 με χαϊδεύει κι αυτός οταν νανουριζεται!!!!απιστευτο συναίσθημα...Σορη ξέφυγα...απλα αν ειναι πιο ψιλά θα ελέγχει ίσως καλυτερα τη ροή.επισης γιατι δεν της δίνεις το "άδειο" στήθος να πιπιλισει;να την ξανααλλαζεις στήθος οταν χορτάσει και στο επόμενο γεύμα της δίνεις το πιο γεμάτο...δεν ξέρω αν κατάλαβες...πάντως οσο θα μεγαλώνει θα ειναι όλο και καλυτερα σίγουρα!!

Αχ τι γλυκο! Κι εμενα εχει ξεκινησει κατι σαν χαδι. Παει το χερακι της πανω κατω και προσπαθει να πιασει το προσωπο μου.

Απτην αρχη ελεγα να παρω μαξιλαρι κ δενπηρα. Εδωσα λεφτα σε ενα καρο βλακειες και δεν πηρα μαξιλαρι!

Και να τη βαλω καθιστη πανω στο μαξιλαρι η ξαπλα;Το αδειο δινω για πιπιλισμα αλλα συνηθως πνιγεται και με αυτο! Θελω ν ελπιζω οτι θα μαθει να το χειριζεται! Δεν ξερω τι αλλο να κανω!!:(

lvpPp3.png

Αχ τι γλυκο! Κι εμενα εχει ξεκινησει κατι σαν χαδι. Παει το χερακι της πανω κατω και προσπαθει να πιασει το προσωπο μου.

Απτην αρχη ελεγα να παρω μαξιλαρι κ δενπηρα. Εδωσα λεφτα σε ενα καρο βλακειες και δεν πηρα μαξιλαρι!

Και να τη βαλω καθιστη πανω στο μαξιλαρι η ξαπλα;Το αδειο δινω για πιπιλισμα αλλα συνηθως πνιγεται και με αυτο! Θελω ν ελπιζω οτι θα μαθει να το χειριζεται! Δεν ξερω τι αλλο να κανω!!:(

Ξάπλα να τη βάλεις αλλα οσο πιο ψηλά μπορείς για να μπορει κάπως να το χειριστεί χωρις να της "στάζει" στο στόμα..Η γνώμη παντως καλυτερα να μην την μπερδευεις καθόλου με πιπιλα γιατι αλλιώς ρουφαει το πλαστικό που ειναι άδειο και αλλιώς το στήθος...εμενα ίσα που το αισθάνομαι το κανει..δεν πήρε πιπιλα οχι οτι δεν έδωσα απλα δεν την ήθελε.Ξεκινα ξαπλωμένη όπως ξέρει και αν δεν πάρει πιπιλα για καμια βδομάδα θα τη ξεχάσει και θα βρει τη λύση μονη της μην ανησυχείς!!!

Σου έχω γράψει και στο αλλο θεμα αλλα πιστεύω οτι δεν εχεις ρυθμίσει εντελώς την παραγωγη σου. Θεωρω οτι εξακολουθείς να εχεις πολυ γαλα.

Μπορείς να μου περιγράψεις τι έκανες για να ρυθμίσεις την παραγωγη σου;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Σου έχω γράψει και στο αλλο θεμα αλλα πιστεύω οτι δεν εχεις ρυθμίσει εντελώς την παραγωγη σου. Θεωρω οτι εξακολουθείς να εχεις πολυ γαλα.

Μπορείς να μου περιγράψεις τι έκανες για να ρυθμίσεις την παραγωγη σου;

Ωχ με εχεις ανησυχησει αλλα σε ευχαριστω που ασχολεισαι τοσο! Κι απο οτι βλεπω ασχολεισαι πολυ με ολες τις μαμαδες. Στα γραψα στο αλλο θεμα μην επιβαρυνω κι αυτο!

Περιμενω εναγωνιως εκτιμηση!!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας. Ειμαι μανουλα ενος αντρακλα 4 μηνων!!! Μου εχει παρει τα μυαλα! Εχω θεμα με το θηλασμο. Η μητερα μου δεν μας θηλασε εμενα και τα αδερφια μου γιατι λεει οτι δεν ειχε γαλα και υποστηριζε πως επειδη εχω μικρο στηθος ουτε εγω θα εχω γαλα. Στο μαιευτηριο δεν με βοηθησαν με τον θηλασμο και ετσι το μωρο μου ματωσε τις θηλες, μου προτειναν να δωσω ξενο γαλα στο μωρο. Ο παιδιατρος που ηρθε σπιτι μου ειπε να δωσω ξενο γαλα στο μωρο με την δικαιολογια οτι το μωρο πρεπει μετα απο καθε γευμα να κανει κακα του, ενω ο μπεμπακος εκανε 2 φορες την ημερα. Δεν ηξερα...και ετσι τον ακουσα. Που να'ξερα οτι το μωρο θα καλο μαθει στο μπιμπερο και θα καθεται ολο και λιγοτερο στο στηθος! Πηρα θηλαστρο ωστε να βγαζω το γαλα. Στις 40 μερες ξεκινησα δουλεια, δουλευω στην μαμα μου και δυστηχως δεν εχω την βοηθεια της. Δηλαδη...οταν στη δουλεια κλεινομαι για να κανω αντληση με κοιταει με ενα υφος και μου λεει αμαν πια, παλι με το θηλαστρο; Τι επαθες και εσυ που δεν θηλασες; Φυσικα και δεν την ακουω!! Το γαλα ομως μειωθηκε. Πηρα χαπια μαγιας, τωρα παιρνω τριγωνελλα, εχω δει μικρη βελτιωση στην αυξηση της ποσοτητας αλλα και παλι δεν φτανει το γαλα που βγαζω. Αντλω περιπου 400ml την ημερα ενω το μωρο πινει 900ml περιπου την ημερα. Οποτε αναγκαστηκα του δινω ενα γευμα δικο μου, ενα ξενο. Εχω διπλο θηλαστρο που κανει θηλαστικες κινησεις (διαβασα οτι ειναι πολυ καλο) και κανω 4 με 5 αντλησεις την ημερα. Ο μικρος θα κατσει για λιγο στο στηθος να πιει μονο οταν ξυπναει, μολις ξυπνησει για τα καλα και καταλαβει οτι ειναι στηθος τραβιεται και δεν το θελει. Επισης ο μικρος βαριοταν να ρουφαει και ετσι του δινω γαλα με το μπιμπερο της medela οπου για να πιει πρεπει να ρουφηξει. Στην αρχη κουραζοταν αλλα τωρα εμαθε, μια χαρα! Οσο λειπω στην δουλεια ειναι λογικο να πινει απο το μπιμπερο και εγω να βγαζω με το θηλαστρο, αλλα οταν ειμαι σπιτι θελω να τον θηλαζω και οχι να καθομαι συνεχεια με το θηλαστρο. Θελω να αυξηθει το γαλα μου. Εχω ελπιδες; Εχει καποια κοπελα αναλογη εμπειρια ή να με βοηθησει στην προσπαθεια μου; Εχω κουραστει να το παλευω.

eNortjKzUjIyMDAzM1ayBlwwFWICzg,,06.png

Καλησπερα σας. Ειμαι μανουλα ενος αντρακλα 4 μηνων!!! Μου εχει παρει τα μυαλα! Εχω θεμα με το θηλασμο. Η μητερα μου δεν μας θηλασε εμενα και τα αδερφια μου γιατι λεει οτι δεν ειχε γαλα και υποστηριζε πως επειδη εχω μικρο στηθος ουτε εγω θα εχω γαλα. Στο μαιευτηριο δεν με βοηθησαν με τον θηλασμο και ετσι το μωρο μου ματωσε τις θηλες, μου προτειναν να δωσω ξενο γαλα στο μωρο. Ο παιδιατρος που ηρθε σπιτι μου ειπε να δωσω ξενο γαλα στο μωρο με την δικαιολογια οτι το μωρο πρεπει μετα απο καθε γευμα να κανει κακα του, ενω ο μπεμπακος εκανε 2 φορες την ημερα. Δεν ηξερα...και ετσι τον ακουσα. Που να'ξερα οτι το μωρο θα καλο μαθει στο μπιμπερο και θα καθεται ολο και λιγοτερο στο στηθος! Πηρα θηλαστρο ωστε να βγαζω το γαλα. Στις 40 μερες ξεκινησα δουλεια, δουλευω στην μαμα μου και δυστηχως δεν εχω την βοηθεια της. Δηλαδη...οταν στη δουλεια κλεινομαι για να κανω αντληση με κοιταει με ενα υφος και μου λεει αμαν πια, παλι με το θηλαστρο; Τι επαθες και εσυ που δεν θηλασες; Φυσικα και δεν την ακουω!! Το γαλα ομως μειωθηκε. Πηρα χαπια μαγιας, τωρα παιρνω τριγωνελλα, εχω δει μικρη βελτιωση στην αυξηση της ποσοτητας αλλα και παλι δεν φτανει το γαλα που βγαζω. Αντλω περιπου 400ml την ημερα ενω το μωρο πινει 900ml περιπου την ημερα. Οποτε αναγκαστηκα του δινω ενα γευμα δικο μου, ενα ξενο. Εχω διπλο θηλαστρο που κανει θηλαστικες κινησεις (διαβασα οτι ειναι πολυ καλο) και κανω 4 με 5 αντλησεις την ημερα. Ο μικρος θα κατσει για λιγο στο στηθος να πιει μονο οταν ξυπναει, μολις ξυπνησει για τα καλα και καταλαβει οτι ειναι στηθος τραβιεται και δεν το θελει. Επισης ο μικρος βαριοταν να ρουφαει και ετσι του δινω γαλα με το μπιμπερο της medela οπου για να πιει πρεπει να ρουφηξει. Στην αρχη κουραζοταν αλλα τωρα εμαθε, μια χαρα! Οσο λειπω στην δουλεια ειναι λογικο να πινει απο το μπιμπερο και εγω να βγαζω με το θηλαστρο, αλλα οταν ειμαι σπιτι θελω να τον θηλαζω και οχι να καθομαι συνεχεια με το θηλαστρο. Θελω να αυξηθει το γαλα μου. Εχω ελπιδες; Εχει καποια κοπελα αναλογη εμπειρια ή να με βοηθησει στην προσπαθεια μου; Εχω κουραστει να το παλευω.

Συμβουλες θα σου δωσουν οι πιο εμπειρες. Εγω μονο θελω να σου πω κουραγιο κοπελα μου κι οτι σε καταλαβαινω που το παλευεις μονη σου. Ειναι τραγικο ποσο εναντιοι στο θηλασμο ειναι πολλοι ειδικοι και οι μαναδες μας. Κι εμενα η μαμα μου τετοια κουφα μου ελεγε ωσπου την καθησα κατω και της εδειξα τα βιντεακια της κας Πατσουρου στο you tube της διαβασα κ καποια αρθρα και τωρα καμαρωνει κιολας.

Απτη μικρη μου εμπειρια θα σου ελεγα συνεχεια το μωρο στο στηθος ιδιως κοιμισμενο και νυχτα, εχω παραρηρησει οτι τη νυχτα γινονται οι καλυτεροι θηλασμοι. Με τις αντλησεις μην απογοητευεσαι, δεν ειναι ενδεικτικες της παραγωγης. Θα σου πουν και τα κοριτσια ποσες να κανεις και για ποση ωρα.

Εχε στο νου σου οτι κανεις το πολυτιμοτερο δωρο στον πριγκηπακο σου για να παιρνεις κουραγιο!

lvpPp3.png

Ξάπλα να τη βάλεις αλλα οσο πιο ψηλά μπορείς για να μπορει κάπως να το χειριστεί χωρις να της "στάζει" στο στόμα..Η γνώμη παντως καλυτερα να μην την μπερδευεις καθόλου με πιπιλα γιατι αλλιώς ρουφαει το πλαστικό που ειναι άδειο και αλλιώς το στήθος...εμενα ίσα που το αισθάνομαι το κανει..δεν πήρε πιπιλα οχι οτι δεν έδωσα απλα δεν την ήθελε.Ξεκινα ξαπλωμένη όπως ξέρει και αν δεν πάρει πιπιλα για καμια βδομάδα θα τη ξεχάσει και θα βρει τη λύση μονη της μην ανησυχείς!!!

Και εγω δεν τη θελω καθολου! Αλλα οταν γκρινιαζει που βγαινει το γαλα τι να κανω; Τη σηκωνω και της εξηγω οτι πρεπει να πιπιλιζει πιο απαλα αλλα τι να καταλαβει το καημενο. Κλαιει! Παντως μες στη νυχτα πιπιλιζειμια χαρα! Αυτο παλι πως εξηγειται;

Εντωμεταξυ καμια φορα την κοιμιζει ο αντρας μου για να με ξεκουρασει και της δινει πιπιλα γιατι δειχνει οτι θελει να πιπιλισει. Μηπως να την κοιμιζω μονο εγω και να εφαρμοσω τον κανονα μαμα στο σπιτι= οχι πιπιλα;

lvpPp3.png

Και εγω δεν τη θελω καθολου! Αλλα οταν γκρινιαζει που βγαινει το γαλα τι να κανω; Τη σηκωνω και της εξηγω οτι πρεπει να πιπιλιζει πιο απαλα αλλα τι να καταλαβει το καημενο. Κλαιει! Παντως μες στη νυχτα πιπιλιζειμια χαρα! Αυτο παλι πως εξηγειται;

Εντωμεταξυ καμια φορα την κοιμιζει ο αντρας μου για να με ξεκουρασει και της δινει πιπιλα γιατι δειχνει οτι θελει να πιπιλισει. Μηπως να την κοιμιζω μονο εγω και να εφαρμοσω τον κανονα μαμα στο σπιτι= οχι πιπιλα;

Πιστεύω οτι μπερδεύεται το καημένο και ειναι λογικό!Απο την άλλη πρεπει να καταλάβει οτι μονο η Μαμα εχει την πιπιλα και αν την κοιμηζει ο μπαμπας δεν εχει... Εμενα ο μικρος πιπιλιζει τη γλώσσα του οταν δεν τον εχω εγω π.χ, καρότσι..και αφού της αρεσει τοοοσο πολυ νομίζω οτι δεν θα τη κόψετε εύκολα...χωρις να θελω να σε τρομάξω Η Αδερφη μου που της αγαπούσε τις πιπίλες κάναμε αμάν να της κόψει,πολυ κλάμα σου λέω!!Και ακόμα και τωρα που την ρώτησα μια μερα( ειναι 12)λεει οτι δεν θα είχε και πρόβλημα να πιπιλισει καμια..:lol:

Καλημερα! Εχω διαβασει διαφορα αρθρα για τον θηλασμο και τον επαναγαλακτισμο και προσπαθω οσο μπορω να τα εφαρμοσω. Ειναι δυσκολο πολυ. Δουλευω και ετσι με το μωρο ασχολουμαι εγω, ο αντρας μου, η κοπελα που το κραταει και η πεθερα μου που το κραταει καποια απογευματα που αργουμε να σχολασουμε. Οπως καταλαβαινετε 4 ατομα ασχολουνται με ενα μωρο και ο καθε ενας κανει οτι νομιζει καλυτερο. Δηλαδη οοοτι να'ναι! Κυριως η πεθερα μου κανει την μια πατατα μετα την αλλη και με εχει εκνευρισει πολυ. Το κοιμιζει χωρις να το ταισει, το κοιμιζει κουνοντας το στο στηθος της ενω της εχω πει οτι δεν θελω το μωρο να μαθει χερια και κουνημα, θελω να νανουριζεται μονο του. Επισης μια μερα το εβαλε για υπνο με δεμενη την σαλιαρα και το μωρο πνιγηκε στον υπνο του. Οταν γυρναω απο την δουλεια το μωρο κοιμαται και ξυπναει κατα τις 10 με 11 το βραδυ. Θα ηθελα τις μερες που δουλευω να τον θηλαζω το βραδυ και το πρωι πριν φυγω, ενω στο ρεπο μου και την Κυριακη να τον θηλαζω ολη μερα. Ζηταω πολλα ε; Με τοσα που εχω διαβασει το μονο συμπερασμα ειναι πως ποτε δεν ειναι αργα για να προσπαθησω αυτο που θελω να πετυχω. Χρειαζομαι ομως βοηθεια και καποιες συμβουλες που ισως να μην γνωριζω.

Καλημερα! Εχω διαβασει διαφορα αρθρα για τον θηλασμο και τον επαναγαλακτισμο και προσπαθω οσο μπορω να τα εφαρμοσω. Ειναι δυσκολο πολυ. Δουλευω και ετσι με το μωρο ασχολουμαι εγω, ο αντρας μου, η κοπελα που το κραταει και η πεθερα μου που το κραταει καποια απογευματα που αργουμε να σχολασουμε. Οπως καταλαβαινετε 4 ατομα ασχολουνται με ενα μωρο και ο καθε ενας κανει οτι νομιζει καλυτερο. Δηλαδη οοοτι να'ναι! Κυριως η πεθερα μου κανει την μια πατατα μετα την αλλη και με εχει εκνευρισει πολυ. Το κοιμιζει χωρις να το ταισει, το κοιμιζει κουνοντας το στο στηθος της ενω της εχω πει οτι δεν θελω το μωρο να μαθει χερια και κουνημα, θελω να νανουριζεται μονο του. Επισης μια μερα το εβαλε για υπνο με δεμενη την σαλιαρα και το μωρο πνιγηκε στον υπνο του. Οταν γυρναω απο την δουλεια το μωρο κοιμαται και ξυπναει κατα τις 10 με 11 το βραδυ. Θα ηθελα τις μερες που δουλευω να τον θηλαζω το βραδυ και το πρωι πριν φυγω, ενω στο ρεπο μου και την Κυριακη να τον θηλαζω ολη μερα. Ζηταω πολλα ε; Με τοσα που εχω διαβασει το μονο συμπερασμα ειναι πως ποτε δεν ειναι αργα για να προσπαθησω αυτο που θελω να πετυχω. Χρειαζομαι ομως βοηθεια και καποιες συμβουλες που ισως να μην γνωριζω.

Η μονη συμβουλή που θα σου έδινα ειναι να παρακαλεσεις τη Μαμα σου να σου "λασκαρει" λιγο το προγράμμα αν αυτο ειναι δυνατό....Το μωρακι σου ειναι πολυ μικρό και αν θες να πετύχεις αυτο που θες πρεπει να είσαι πάνω απ΄ολα εκει.Δεν λέω ειναι δύσκολες οι εποχές αλλα ίσως αντί να πληρωνετε κοπέλα να μένει με το παιδι να πήγενε να βοηθήσει τη Μαμα σου;δεν ξέρω την δουλειά βέβαια...

http://www.psychotherapy.net.gr/ekpaideysi-eidikon/

Φυσικά δεν μπορείς να παρεμβεις στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού σου αν απουσίαζεις τόσο πολυ..η πεθερά σου κανει οτι μπορει πιστεύω... το αγαπάει κι αυτή εξίσου απλα το κανει με τον τροπο της διοτι αυτο ξέρει και δεν θα βγάλεις άκρη γιατι απλα δεν εχεις ματιά εκει να βλέπουν...

Αν δεν γίνετε μην εχεις τύψεις για το ξένο γάλα...Παλεψες πραγματικά παρα τις λάθος συμβουλές και πιέσεις απο τους γύρω!!Εισαι αξία!!!

Πιστεύω οτι μπερδεύεται το καημένο και ειναι λογικό!Απο την άλλη πρεπει να καταλάβει οτι μονο η Μαμα εχει την πιπιλα και αν την κοιμηζει ο μπαμπας δεν εχει... Εμενα ο μικρος πιπιλιζει τη γλώσσα του οταν δεν τον εχω εγω π.χ, καρότσι..και αφού της αρεσει τοοοσο πολυ νομίζω οτι δεν θα τη κόψετε εύκολα...χωρις να θελω να σε τρομάξω Η Αδερφη μου που της αγαπούσε τις πιπίλες κάναμε αμάν να της κόψει,πολυ κλάμα σου λέω!!Και ακόμα και τωρα που την ρώτησα μια μερα( ειναι 12)λεει οτι δεν θα είχε και πρόβλημα να πιπιλισει καμια..:lol:

Μη νομιζεις! Δεν την εχει μαθει πολυ! Σε ελαχιστες στιγμες απογνωσης την εχω δωσει!

Σημερα ας πουμε ηταν μια μερα απογνωσης εκλαιγε και δεν παρηγοριοταν με τπτ δοκιμασαμε περπατητα, απο πανω, με μαξιλαρια, ξαπλωτα, χωρις θηλασμο... Μια ωρα εκλαιγε! Λετε να ναι δοντακια; Γιατι ηθελε να τρωει τον ωμο μου! Βεβαια θηλαζε και πνιγοτανε παλι. Αχ δεν ξερω τι να κανω! Θα σκασω! Μια ωρα εκανε να κοιμηθει. Τελικα κοιμηθηκε πιπιλιζοντας το στηθος! Ποναει η καρδια μου να κλαιει και να μην μπορω να κανω τπτ!

lvpPp3.png

Μη νομιζεις! Δεν την εχει μαθει πολυ! Σε ελαχιστες στιγμες απογνωσης την εχω δωσει!

Σημερα ας πουμε ηταν μια μερα απογνωσης εκλαιγε και δεν παρηγοριοταν με τπτ δοκιμασαμε περπατητα, απο πανω, με μαξιλαρια, ξαπλωτα, χωρις θηλασμο... Μια ωρα εκλαιγε! Λετε να ναι δοντακια; Γιατι ηθελε να τρωει τον ωμο μου! Βεβαια θηλαζε και πνιγοτανε παλι. Αχ δεν ξερω τι να κανω! Θα σκασω! Μια ωρα εκανε να κοιμηθει. Τελικα κοιμηθηκε πιπιλιζοντας το στηθος! Ποναει η καρδια μου να κλαιει και να μην μπορω να κανω τπτ!

Μπορει και να ειναι δοντακια...μπορει απλα να πέρασε η ωρα που έπρεπε να κοιμηθεί και την έπιασε υπερένταση!Εγω τωρα εχω αρχίσει να το καταλαβαίνω οταν νυσταζει( ειμαστε :cool:.Αν αρχίσει να γκρινιαζει ειναι πάντα αργά τον εχει πιάσει αυτή η υπερδιέγερση και δεν μπορει να κοιμηθεί και η γκρίνια Απίστευτη!!δοκιμασε καμια αλοιφουλα για τα δοντακια μήπως δεις διάφορα..

:-P

Η μονη συμβουλή που θα σου έδινα ειναι να παρακαλεσεις τη Μαμα σου να σου "λασκαρει" λιγο το προγράμμα αν αυτο ειναι δυνατό....Το μωρακι σου ειναι πολυ μικρό και αν θες να πετύχεις αυτο που θες πρεπει να είσαι πάνω απ΄ολα εκει.Δεν λέω ειναι δύσκολες οι εποχές αλλα ίσως αντί να πληρωνετε κοπέλα να μένει με το παιδι να πήγενε να βοηθήσει τη Μαμα σου;δεν ξέρω την δουλειά βέβαια...

http://www.psychotherapy.net.gr/ekpaideysi-eidikon/

Φυσικά δεν μπορείς να παρεμβεις στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού σου αν απουσίαζεις τόσο πολυ..η πεθερά σου κανει οτι μπορει πιστεύω... το αγαπάει κι αυτή εξίσου απλα το κανει με τον τροπο της διοτι αυτο ξέρει και δεν θα βγάλεις άκρη γιατι απλα δεν εχεις ματιά εκει να βλέπουν...

Αν δεν γίνετε μην εχεις τύψεις για το ξένο γάλα...Παλεψες πραγματικά παρα τις λάθος συμβουλές και πιέσεις απο τους γύρω!!Εισαι αξία!!!

Επισης, εγω θα προτεινα να βρειτε μια κοινη γραμμη με τον αντρα σου και να κατσει αυτος να μιλησει στη μαμα του.

Αλλιως θα το παρει απο εσενα κι αλλιως απτο γιο της πιστευω.

Επισης θα πρεπει να του δινουν τα γευματακια του με τετοιο τροπο ωστε να πειναει την ωρα που γυρνας και να το θηλαζεις. Οσο γινεται βεβαια. Εγω ιδρωσα να την πεισω τη μαμα μου να τα εφαρμοσει αλλα τα καταφεραμε εν τελει.

Εσυ κανεις την προσπαθεια σου και να νιωθεις περηφανη γι αυτο οποιο κιαν ειναι το αποτελεσμα. Ακομη κι η μια μερα που θα θηλασεις παραπανω το μωρακι σου ειναι πολυτιμο δωρο πιστευω.

lvpPp3.png

Και μονο που ακουω ενα καλο λογο παιρνω δυναμη να συνεχισω την προσπαθεια μου. Εχω βαρεθει και κουραστει να ακουω απ'ολους ''αφου δουλευεις κοψε το γαλα, τσαμπα ταλαιπωρεισαι'' ή ''τι επαθες και εσυ που μεγαλωσες με ξενο γαλα'' ή ''αφου θηλασες 4 μηνες μια χαρα ειναι, φτανει πια''....... Μπορει καπου να εχουν δικιο, αλλα δεν το λες ετσι, το λες λιγο πιο ωραια. Νομιζα οτι ο θηλασμος ειναι παιχνιδακι, βουνο ειναι ομως.. Σας ευχαριστω για το κουραγιο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...