Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και φτασαμε στο επομενο 24ωρο

Συμπληρωμα 90-100 ml και 40ml κιντερτε

Το κιντερτε του το εδωσα μηπως και κανει κακακια

Εχει να κανει απο το Σαββατο το απογευμα και ζοριζεται πολυ,ολο το απογευμα ηταν η κοιλια του πετρα,μας ειπε η παιδιατρος για υποθετο γλυκερινης αλλα μονο τον ταλαιπωρησαμε και τιποτα αλλο,δεν μπορεσαμε να του το βαλουμε

Ποναει η ψυχη μου ετσι που τον βλεπω

Δεν ξερω πως να τον βοηθησω(ειμαι σε λαθος θεμα αλλα το ανεφερα εδω λογω κιντερτε)

Θηλαστρο τελικα δεν νοικιασα τι λετε να κανω???Να παρω ή οχι???

4

Και φτασαμε στο επομενο 24ωρο

Συμπληρωμα 90-100 ml και 40ml κιντερτε

Το κιντερτε του το εδωσα μηπως και κανει κακακια

Εχει να κανει απο το Σαββατο το απογευμα και ζοριζεται πολυ,ολο το απογευμα ηταν η κοιλια του πετρα,μας ειπε η παιδιατρος για υποθετο γλυκερινης αλλα μονο τον ταλαιπωρησαμε και τιποτα αλλο,δεν μπορεσαμε να του το βαλουμε

Ποναει η ψυχη μου ετσι που τον βλεπω

Δεν ξερω πως να τον βοηθησω(ειμαι σε λαθος θεμα αλλα το ανεφερα εδω λογω κιντερτε)

Θηλαστρο τελικα δεν νοικιασα τι λετε να κανω???Να παρω ή οχι???

Τα μωράκια που θηλάζουν αργούν πολλές φορές (ακόμη και 7 μέρες) να κάνουν κακάκια, χωρίς απαραίτητα να είναι δυσκοιλιότητα. Η κοιλιά πέτρα μπορεί να είναι αέρια και να μαλακώσει, μόλις ανακουφιστεί το μωρό μόνο από αέρια. Δοκίμασε λίγη γυμναστικούλα στα πόδια (χιαστί με τα χέρια του ή ποδήλατο με ελαφριά πίεση προς την κοιλίτσα) ή/και ελαφρό μασαζάκι στην κοιλίτσα με λαδάκι ή σκέτο. Θα απέφευγα το κίντερτε, για να μην παρεμβαίνει στο θηλασμό. Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο.

Εντελώς εμπειρικά, η μικρή μου αργούσε συστηματικά, όταν έτρωγα ρύζι .. αλλά δεν το έχω συναντήσει σε πολλές μαμάδες ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Τις πρωτες μερες που ειχαμε Α.Θ. εκανε σχεδον σε καθε γευμα και

μολις αρχισε το ξενο γαλα εκανε παλι 1-2 φορες τη μερα,τωρα ομως εχει παραγινει το κακο και ζοριζεται,τον βλεπω

Τον πηγα σημερα στην παιδιατρο και του εβαλε υποθετο,το κρατησε 5 λεπτα και με μια κλανιτσα το εβγαλε και μαζι με αυτο και ενα"ψεκασμα" ισα που λερωσε την πανα :?

Παλι off topic ειμαι!

Τελικα θηλαστρο να παρω ή οχι??

4

Ο λόγος που τα παιδάκια που θηλάζουν μπορεί να μην κάνουν συχνά κακά, έιναι γιατί το μητρικό γάλα δεν έχει τίποτα για "πέταμα". Το χρησιομοποιούν όλο.

Πως είσαι σίγουρη οτι ζορίζεται? Τα νεογέννητα κάνουν μεγάλη προσπάθεια να κάνουν κακά. Χωρίς να σημαίνει οτι έχουν δυσκοιλιότητα. Αν τα κακάκια το είναι στεγνά, και πολύ σκληρά, τότε μάλλον έχει όντως.

Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει σ'αυτή την περίπτωση, πάντως το μητρικό γάλα βοηθάει πολύ. Σορυ που δεν έχω κάτι άλλο να πω... :oops:

Διαφημίσεις

Καλημερα

Θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στα κοριτσια που τοσο πολυ με βοηθησαν,δεν ειχα ξαναμπει ποτε εδω μεσα και μου μιλουσαν σαν να με γνωριζαν χρονια πολλα!Αν δεν ειχα τα λογια σας στο μυαλο μου θα τα ειχα παρατησει και να που τωρα ειμαστε ενα βημα πριν τον αποκλειστικο θηλασμο(ελπιζω)

Το 24ωρο που περασε ο μικρος πηρε 40 ml xαμομηλο(απο το Σαββατο να κανει κακα και δεν τον βοηθησε κιολας) και 20μλ συμπληρωμα στις 23:30 γιατι ο μπαμπας του επεμενε οτι πιναει :? και γι αυτο γκρινιαζει :evil:

Πολυ μου αρεσε που τον ειχε 20-25 λεπτα και το μονο που καταφερε ηταν 20μλ :twisted:

Τελικα το θηλαστρο θα το χρειαστω??? Ποια η γνωμη σας??????

4

μπραβο σας!!!

τα πατε περιφημα!!!

κοιτα εγω θα σου ελεγα να μην το χρησιμοποιησεις το θηλαστρο,απλα επμενε περισσοτερο στο θηλασμο....

το θηλαστρο θα σε κουρασει αλλα αν θελεις παλι το συμπληρωμα που θα του δινεις να ειναι κι αυτο μητρικο μπορεις να κανεις μια αντληση τη μερα...

αλλα και παλι θεωρω καλυτερα να το αποφυγεις.

σε αυτο θα σου απαντησει καλυτερα η Αγλαια :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Μπράβο Ηλιάννα !!!!! Πολύ χαιρομαι !!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Μην στεναχωριεσαι και μενα καθε 3-4 μέρες κάνει κακάκια . Η παιδιατρος μου χε πει μετα την εβδομάδα να βαλω υπόθετο ή αν δω και ζοριζεται παρα πολυ και κοκκινιζει -κλαιει να της κανω κλυσματακι (αποκλειεται να το κανω).

Το θηλαστρο τι το θελεις??

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

μπραβο σας!!!

τα πατε περιφημα!!!

κοιτα εγω θα σου ελεγα να μην το χρησιμοποιησεις το θηλαστρο,απλα επμενε περισσοτερο στο θηλασμο....

το θηλαστρο θα σε κουρασει αλλα αν θελεις παλι το συμπληρωμα που θα του δινεις να ειναι κι αυτο μητρικο μπορεις να κανεις μια αντληση τη μερα...

αλλα και παλι θεωρω καλυτερα να το αποφυγεις.

σε αυτο θα σου απαντησει καλυτερα η Αγλαια :D

θα συμφωνησω με την ΚΑτερινα...τα πατε πολυ καλα!!!!

Αν συνεχισετε ετσι δεν βλεπω το λόγο να νοικιασεις θηλαστρο.Αν για καποιο λιγο χρειαστεις συμπληρωμα δικο σου (για λογους δουλειας πχ) τοτε εφοσον θα εχει εδραιωθει η γαλουχια στις συνθηκες αποκλειστικου θηλασμου μπορεις να κανεις μια αντληση την ημερα και δεν χρειαζετε να νοικιασεις για μια αντληση.

Συνεχισε λοιπον με τον θηλασμο ετσι οπως πατε.Οπως βλεπεις το μωρακι σου συνεργαζετε.Για τη δυσκοιλια ειναι λογικο σε πολλα μωρα που θηλαζουν να συμβαινει.Εφοσον βρεχει πανες και απιρνει βαρος η δυσκοιλια δεν μας ανησυχει ακομη και αν φτασει στην εβδομαδα.Μπορει και να οφειλετε στην μειωση του συμπληρωματος που ειναι γαλα αλλης συστασης απο το μητρικο.

Παντως τα εχεις καταφερει πολυ καλα σε τοσο λιγες μερες και αν παρει και μερικα γρ συμπληρωμα δεν εγινε και κατι...εσυ συνεχισε να δινεις αυτο που μπορεις και το ιδιο το μωρο θα σε καθοδηγει!

Πολλα φιλια!

.png.png

Κοριτσια και παλι σας ευχαριστω πολυ!

Πρν λιγο στο τσακ ημουν να πλακωθω με τον καλο μου :evil:

-"Ο μικρος μηπως δεν κανει κακα γιατι δεν εχεις γαλα??"

-"Και αν δεν εχω γαλα πως αντεχει??"

-"Κανει υπομονη και γι αυτο θελει καθε μια ωρα"

-"Κι εσυ τι προβλημα εχεις??Νομιζεις οτι δεν εχει παρει βαρος ή οτι εχει χασει??"

-"Οχι εγω για σενα το λεω"

Λες και ξυπναει αυτος καθε μια ωρα το βραδυ!! :evil:

4

-"Κι εσυ τι προβλημα εχεις??Νομιζεις οτι δεν εχει παρει βαρος ή οτι εχει χασει??"

το θετικο ειναι οτι σε σκεφτεται!Και εκει να μεινεις.Τα υπολοιπα προσπερασε τα και συνεχισε.Μολις δει οτι εχεις δικαιο θα το αφησει επανω σου το ζητημα.

.png.png

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Να ξέρεις, οτι απ΄τη στιγμή που θηλάζεις, για όλα φταίει το γάλα!!! :lol:

Θα το διαπιστώσεις σιγά σιγά απο τις συμβουλές που θα παίρνεις με τον καιρό!

Το μωρό δεν κοιμάται, "κοψε το θηλασμό"

Το μωρό έχει δυσκοίλια "κοψε το θηλασμό"

Το μωρό έχει διάρροια "κοψε το θηλασμό"

Το μωρό είναι αδύνατο"κοψε το θηλασμό"

Το μωρό είναι παχύ "κοψε το θηλασμό"

Το μωρό κλαίει "κοψε το θηλασμό"

Το μωρό γελάει "κοψε το θηλασμό"

:lol::lol::lol:

Ο αντρούλης σου, όπως είπε και η Βικυ, απλά νοιάζεται, και δεν έχει πολλές γνώσεις. Γι αυτο μην του θυμώνεις του καημενούλη.

Απλά να του πεις, να μη σου πει ποτέ ξανά οτι μπορεί να μην έχεις γάλα. Πρώτον γιατί δεν ισχύει, και δεύτερον γιατί τέτοια λόγια έιναι πολύ αποθαρυντικά για μια μητέρα που κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια. :wink:

Είμαι κι εγώ μια νέα μαμά που χρειάζομαι τη βοήθεια σας και ειδικά της Αγλαίας καθώς δεν έχω καταφέρει ακόμα τον αποκλειστικό θηλασμό. Η κορούλα μας είναι 22 ημερών, γεννήθηκε με καισαρική και επισκληρήδιο στο τέλος της 38ης εβδομάδας, κατά την έξοδο μας από το μαιευτήριο είχε ίκτερο 10,5 και δεν νοσηλεύτηκε. Οι ζυγίσεις του μωρού είναι βάρος γέννησης 2750 στις 29/7, 2600 στις 2/8, 2670 5/8, 2880 7/8, 3030 11/8, 3150 14/8, 3000, 15/8, 3110 17/8, 3450 20/8. Το μωρό κάνει 6-10 γεύματα το 24ώρο όπου θηλάζει και από τα δύο στήθη και μετά αν κλαίει της δίνουμε συμπλήρωμα από 50 εώς 90ml, επίσης πήρε 350ml συμπλήρωμα συνολικά σε ένα 24ώρο. Έγω αγοράσει θήλαστρο το mini electric της Medela και αντλώ περιστασιακά κυριώς αν περάσουν 2 ώρες από όταν έχω θηλάσει και δεν έχει ξυνπήσει το μωρό και το δίνω στη συνέχεια στο μωρό μετά το θηλασμό αντί για συμπλήρωμα. Η άντληση διαρκεί 15 λεπτά και από τα δύο στήθη, στα 10 λεπτά δεν έχω άλλο γάλα αλλά επιμένω άλλα 5. Αντλώ συνήθως 40-60 ml ποτέ δεν έχω καταφέρει παραπάνω. Ήμουνα αποφασισμένη εξ' αρχής να θηλάσω αλλά δεν είχα δυστυχώς καμία πληροφόρηση για το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι σε ορισμένες περιπτώσεις. Η μπέμπα θήλαζε αρκετή ώρα (1,5 με 2 ώρες) και στα δύο στήθη κάθε φορά χωρίς καθόλου γκρίνια αλλά την περισσότερη ώρα δεν έτρωγε ή την έπαιρνε ο ύπνος. Καθώς η μπέμπα μας είχε μικρό βάρος γέννησης και λίγο ίκτερο ο παιδίατρος μας είπε ότι αν κλαίει πολύ μετά το θηλασμό να της δίνουμε συμπλήρωμα. Το εφαρμόσαμε στην αρχή αλλά καθώς ήθελα πολύ να θηλάζω αποκλειστικά αποφασίσαμε να το σταματήσουμε. Όταν έκοψα το συμπλήρωμα μετά από τις 2 ώρες στο στήθος αποκοιμιόταν, την έβαζα να κοιμηθεί και στα 5 λεπτά ξύπναγε. Επίσης άρχισε να χάνει βάρος. Τρομοκρατημένοι αποφασίσαμε να της ξαναδώσουμε συμπλήρωμα μετά από 3 ημέρες άγχους και ταλαιπωρίας του μωρού και το μωρό ηρέμησε μετά από 200 ml και κοιμήθηκε μετά από 24 ώρες ξύπνια. Διαβάζοντας το forum κατανοώ ότι δεν είμαι αρκετά ενημερωμένη και σίγουρα χρειάζομαι βοήθεια. Είμαι πρόθυμη να προσπαθήσω όσο αντέχουν οι δυνάμεις μου για να πετύχουμε τον ΑΘ αλλά δεν μπορώ να βλέπω το μωρό να χάνει βάρος και να κοιμάται μόνο 5 λεπτά μετά το θηλασμό και μετά να κλαίει σπαρακτικά. Αν μπορεί να βοηθήσει η ενοικίαση ενός νοσοκομειακού θηλάστρου ευχαρίστως θα έκανα ότι επιπλέον αντλήσεις χρειάζονται.

.png

.png

Διαφημίσεις

Καλωσόρισες στην παρέα μας και να σου ζήσει το μωράκι!

Επειδή η μπέμπα μου αυτή τη στιγμή κλαίει απαρηγόρητα, δεν προλαβαίνω να σου γράψω όλα όσα θα ήθελα. Επειδή όμως τα όσα περιγράφεις μου θυμίζουν μια άλλη πρόσφατη καταχώρηση μιας νέας φίλης, μπορείς να διαβάσεις ποιά είναι η προσωπική μου γνώμη στο παρακάτω link:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9048

Τα όσα εκεί γράφω θα στα έλεγα και τώρα. Ρίξε μια ματιά εκεί και μόλις μπορέσω θα ξαναμπώ για να τα πούμε - θα τα καταφέρεις σίγουρα αρκεί να θυμάσαι τα βασικά σημεία επιτυχίας (θα τα βρεις αναλυτικά εκεί).

Θα βοηθήσουν και άλλες κοπέλες, είμαστε στη διάθεσή σου!

Όλα θα πάνε πολύ καλά!

Φιλικά,

Ηρώ

ΥΓ: Το να δίνεις συμπλήρωμα οδηγεί σε αποθηλασμό - το μωράκι θα κλαίει συνέχεια για να του προσφέρεις συνέχεια το στήθος σου (είναι φυσιολογικό να είναι στο στήθος ακόμα και 23 ώρες το 24ωρο). Μόνο έτσι θα εδραιώσεις γαλουχία!

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Η κορούλα μας είναι 22 ημερών, γεννήθηκε με καισαρική και επισκληρήδιο στο τέλος της 38ης εβδομάδας, κατά την έξοδο μας από το μαιευτήριο είχε ίκτερο 10,5 και δεν νοσηλεύτηκε. Οι ζυγίσεις του μωρού είναι βάρος γέννησης

2750 στις 29/7,

2600 στις 2/8,

2670 5/8,

2880 7/8,

3030 11/8,

3150 14/8,

3000, 15/8,

3110 17/8,

3450 20/8.

Να σας ζήσει!

Το μωρό σας από τις 2/8 μέχρι τις 20/8 , δηλ σε 18 μέρες, πήρε 850 γραμμάρια, δηλαδή 47,2 γρ / ημέρα, πολύ πάνω από το αναμενόμενο που είναι 25 γρ ανά ημέρα. Ή αντί 450 γρ που είναι το αναμενόμενο πήρε 850 γρ.

Το μωρό κάνει 6-10 γεύματα το 24ώρο όπου θηλάζει και από τα δύο στήθη και μετά αν κλαίει της δίνουμε συμπλήρωμα από 50 εώς 90ml, επίσης πήρε 350ml συμπλήρωμα συνολικά σε ένα 24ώρο.

Δεν είμαι σίγουρη ότι το μωρό χρειάζεται συμπλήρωμα.... Από το βάρος που παίρνει φαίνεται ότι θηλάζει αρκετά καλά και μάλλον δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον. Το μωρό πίνει πάνω από ένα λίτρο γάλα το 24ωρο συνολικά.

Έγω αγοράσει θήλαστρο το mini electric της Medela και αντλώ περιστασιακά κυριώς αν περάσουν 2 ώρες από όταν έχω θηλάσει και δεν έχει ξυνπήσει το μωρό και το δίνω στη συνέχεια στο μωρό μετά το θηλασμό αντί για συμπλήρωμα. Η άντληση διαρκεί 15 λεπτά και από τα δύο στήθη, στα 10 λεπτά δεν έχω άλλο γάλα αλλά επιμένω άλλα 5. Αντλώ συνήθως 40-60 ml ποτέ δεν έχω καταφέρει παραπάνω.

Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με το συγκεκριμένο θήλαστρο, δεν σε βοηθάει να αντλήσεις και χάνεις πολύ χρόνο χωρίς νόημα.

Η μπέμπα θήλαζε αρκετή ώρα (1,5 με 2 ώρες) και στα δύο στήθη κάθε φορά χωρίς καθόλου γκρίνια αλλά την περισσότερη ώρα δεν έτρωγε ή την έπαιρνε ο ύπνος.

Φυσιολογική συμπεριφορά για νεογέννητο...

Καθώς η μπέμπα μας είχε μικρό βάρος γέννησης και λίγο ίκτερο ο παιδίατρος μας είπε ότι αν κλαίει πολύ μετά το θηλασμό να της δίνουμε συμπλήρωμα.

Το 2750 δεν είναι μικρό βάρος γέννησης για την εβδομάδα που γεννήθηκε, είναι πολυ καλό βάρος!

Λυπάμαι που ο παιδίατρος σας έδωσε λάθος συμβουλές...

Όταν έκοψα το συμπλήρωμα μετά από τις 2 ώρες στο στήθος αποκοιμιόταν, την έβαζα να κοιμηθεί και στα 5 λεπτά ξύπναγε. Επίσης άρχισε να χάνει βάρος.

Όταν οι ζυγίσεις είναι σε διαδοχικές ή πολύ κοντινές μέρες δεν είναι αξιόπιστες. Το συμπλήρωμα που παίρνει δεν είναι πολύ και δεν δικαιολογεί από μόνο του την πρόσληψη του βάρους αλλά και η απώλεια επίσης δεν δικαιολογείται από τα βάρη που περιγράφεις συνολικά. Νομίζω ότι αντί να ασχολείστε με τη ζυγαριά τόσο συχνά θα ήταν καλύτερα να μετράτε τις βρεγμένες πάνες που σας δίνουν πολύ καλύτερη εικόνα για κάθε 24ωρο. Αν οι βρεγμένες πάνες είναι 6-8 το 24ωρο τότε σίγουρα το μωρό έχει φάει ικανοποιητικά. Είναι ο πιο αξιόπιστος έλεγχος του 24ωρου. Η ζυγαριά δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα στην εβδομάδα.

Δεν είμαι σίγουρη ότι χρειάζεσαι ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Θα πρότεινα να πάρεις μαγιά της μπύρας για 2 εβδομάδες. Αν είναι των 300mg η δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα από 7 ταμπλέτες τη φορά, δηλαδή 21 ταμπλέτες το 24ωρο. (στα 500mg η δοσολογία είναι 3 φορές τη μέρα από 4 ταμπλέτες τη φορά).

Το συμπλήρωμα δεν μπορείς να το διακόψεις απότομα αλλά μπορείς να το μειώσεις με ασφάλεια κατά 180ml. Δηλαδή για τις επόμενες 4-7 μέρες μη δίνεις περισσότερα από 200 ml συμπληρωμα το 24ωρο. Μετά θα το ξανασυζητήσουμε. Θα μετράς τις βρεγμένες πάνες και θα ξέρεις κάθε 24ωρο αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά. Αν υπάρχει κάποιο θέμα θα το συζητήσουμε.

Καλή συνέχεια! :)

Το συμπλήρωμα δεν μπορείς να το διακόψεις απότομα αλλά μπορείς να το μειώσεις με ασφάλεια κατά 180ml. Δηλαδή για τις επόμενες 4-7 μέρες μη δίνεις περισσότερα από 200 ml συμπληρωμα το 24ωρο.

Κάπου το έχω ξαναδιαβάσει οτι δεν μπορούμε να διακόψουμε απότομα το συμπλήρωμα και απορώ.. :roll: Αν μπορούσαμε να επιμείνουμε περισσότερο στον ΑΘ θα είχε διαφορά? Συγνώμη για την κάπως "χαζή" ερώτηση. Ελπίζω να μην πάρω "χαζή" απάντηση! ('Οχι οτι δεν μου αξιζει!) :P

.png

Δεν πρέπει να κοπέι απότομα το συμπλήρωμα, για να μπορέσει σιγά σιγά σιγά να αυξηθεί η παραγωγή της μητέρας. Όσο πιο λίγο είναι το συμπλήρωμα, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να κοπεί.

Δεν είμαι σίγουρη αν απάντησα στην ερώτηση σου... :oops:

Μια απ τα ίδια κορίτσια! Το μειώνω όσο λιγότερο συμπλήρωμα μπορώ και υπήρχαν μέρες που δεν έπινε καθόλου το συμπλήρωμα και την άλλη μέρα του δινα (λάθος δικό μου αλλά τέλος πάντων) και τώρα μπορώ να πω ότι το έχω μειώσει απ όσο του έδινα. :wink:

.png

Μάλλον θα το κόψω το συμπλήρωμα απότομα έτσι όπως πάμε...

Χθές του δωσα 120 ml συμπλήρωμα, σήμερα καθόλου μιας και ήμασταν σχεδόν όλη μέρα έξω μέχρι αργά το βράδυ, τον θήλαζα συνέχεια μέχρι που κοιμήθηκε. Να μην του ξαναδώσω σε λιγότερα ml την επόμενη μέρα ε? :oops::oops:

.png

Μάλλον θα το κόψω το συμπλήρωμα απότομα έτσι όπως πάμε...

Χθές του δωσα 120 ml συμπλήρωμα, σήμερα καθόλου μιας και ήμασταν σχεδόν όλη μέρα έξω μέχρι αργά το βράδυ, τον θήλαζα συνέχεια μέχρι που κοιμήθηκε. Να μην του ξαναδώσω σε λιγότερα ml την επόμενη μέρα ε? :oops::oops:

Αφού κατάφερες να το μειώσεις τόσο μάλλον δεν το χρειάζεσαι πια! :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...