Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

κορίτσια ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!

τα νέα λοιπόν απο το "μέτωπο": έκανα μία άντληση (πολύ βολικό και γρήγορο το symphony, αξίζει να το νοικιάσεις) , έβγαλα περίπου μία κουταλιά της σούπας γάλα σύνολο :rolleyes::rolleyes: και έβαλα τον μπέμπη 2 φορές στο στήθος όπου έκατσε με & χωρίς (για πρώτη φορά !!!) ψευδοθηλή για 1,30 ώρα σύνολο. φυσικά μετά έφαγε κανονικά συμπλήρωμα 90ml αλλά θεωρώ οτι κάναμε καλή αρχή και πήρα δύναμη να συνεχίσω. σε κανένα μισάωρο θα κάνω την δεύτερη άντληση και συνεχίζουμε... ελπίζω να πάνε όλα καλά. όντως, πρώτος στόχος ενα γεύμα !!!

όσο για τα συμπληρώματα διατροφής παίρνω μαγιά μπύρας και milk thistle και παρήγγειλα και το fenugreek το οποίο είχα ξαναπάρει (1 μπουκάλι) αλλά το σταμάτησα γιατί δεν το έβρισκε ο φαρμακοποιός μου. να συνεχίσω να τα παίρνω όλα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!

τα νέα λοιπόν απο το "μέτωπο": έκανα μία άντληση (πολύ βολικό και γρήγορο το symphony, αξίζει να το νοικιάσεις) , έβγαλα περίπου μία κουταλιά της σούπας γάλα σύνολο :rolleyes::rolleyes: και έβαλα τον μπέμπη 2 φορές στο στήθος όπου έκατσε με & χωρίς (για πρώτη φορά !!!) ψευδοθηλή για 1,30 ώρα σύνολο. φυσικά μετά έφαγε κανονικά συμπλήρωμα 90ml αλλά θεωρώ οτι κάναμε καλή αρχή και πήρα δύναμη να συνεχίσω. σε κανένα μισάωρο θα κάνω την δεύτερη άντληση και συνεχίζουμε... ελπίζω να πάνε όλα καλά. όντως, πρώτος στόχος ενα γεύμα !!!

όσο για τα συμπληρώματα διατροφής παίρνω μαγιά μπύρας και milk thistle και παρήγγειλα και το fenugreek το οποίο είχα ξαναπάρει (1 μπουκάλι) αλλά το σταμάτησα γιατί δεν το έβρισκε ο φαρμακοποιός μου. να συνεχίσω να τα παίρνω όλα?

Τη μαγιά μπύρας να την σταματήσεις

Η μαγιά ότι είναι να κάνει το κάνει την πρώτη εβδομάδα

Σε μερικά μωρά δεν αρέσει η γεύση που δίνει στο γάλα

Σε κάνει πιο ευάλωτη σε μυκητίαση.

Το milk thistle συνδιάσε το με το fenugreek αν θα σου έλεγα να ρωτήσεις τον φαρμακοποιό αν μπορεί να σου βρει blessed thistle herb οπότε και να κάνεις το συνδιασμό που λεει εδώ

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/herbs.shtml

το blessed thistle δεν είναι το ίδιο με το milk thistle αν και τα δυο αναφέρονται ως βότανα που βοθούν στην αύξηση παραγωγής γάλακτος απλά πολύ συχνά όταν ζητάμε blessed thistle μας δίνουν το milk thistle της solgar ως ίδιο.

Τα δυο φυτά δεν είναι ίδια και δεν ξέρω γιατί το blessed thistle πολυ συχνά το αναφέρουν και milk thistle

Αν δεις εδώ είναι διαφορετικά φυτά.

το milk thistle

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CD4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FMilk_thistle&ei=RqbUTfegF82BhQfdwdzFCA&usg=AFQjCNEOb0XBFlUDT_1vjYqNU1498Z5Fbw

και το blessed thistle

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCQQFjAB&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FCnicus&ei=yqzUTdG-BcjRhAfClpXTCA&usg=AFQjCNGwGN6LkWU76GZdDvgog3hLquIKuQ

Και τα δυο κάνουν δουλειά όπως και να έχει...

Μην κοιτάς καθόλου τις ποσότητες που αντλείς τώρα απλά δώσε βάση στη συχνότητα των αντλήσεων γιατί αυτό ουσιαστικά θα δώσει ώθηση στην παραγωγή σου.

Και φυσικά η επαφή του στήθους με το μωρό (χωρίς τις ψευδοθηλές). Απλά για την ώρα να είναι ελεγχόμενη να κοιτάς αν όντως καταπίνει γάλα όταν το βάζεις πριν το γεύμα. 1/2 με 1 ώρα μετά να το βάζεις στο στήθος ξανά ακόμα και το πιπίλισμα είναι ευεργετικό.

καλημερα κ απο μενα!η συνταγη ειναι μια οπως ειπε κ η ΚΡΙΣΤΙΝΑ...τακτικες επαφες του μωρου με το στηθος χωρις ψευτοθηλες.αυτο θα αυξησει την παραγωγη σου.και φυσικα πρεπει να μην απελπιζεσαι και να εχεις επιμονη κ υπομονη.η παραγωγη βασιζεται στον νομο προσφορας κ ζητησης.οσο περισσοτερο ''ζηταει'' το μωρο τοσο παραπανω θα παραγει ο οργανισμος σου!καλη υπομονη και καλα γευματα!!!;);:P

Kristina μου θα τα καταφέρεις. εγω το κοριτσακι μου το εχω υιοθετήσει και με την βοήθεια του fenugreek και milkthistle κατάφερα να την θηλάσω για 4 μήνες σχεδόν. μην τα βάζεις κάτω. θα τα καταφέρεις!!!

jzWMp3.png?D8C2vQIn

Kristina μου θα τα καταφέρεις. εγω το κοριτσακι μου το εχω υιοθετήσει και με την βοήθεια του fenugreek και milkthistle κατάφερα να την θηλάσω για 4 μήνες σχεδόν. μην τα βάζεις κάτω. θα τα καταφέρεις!!!

Συγχαρητήρια!!! Μπράβο σας

Αν θέλεις και αν έχεις χρόνο κάποια στιγμή θα ήταν ωραίο να μοιραστείς την εμπειρία σου (τι έκανες αν σε στήριξε κάποιος .....κλπ) για να πέρνουν θάρρος και άλλες μανούλες.:-D

Διαφημίσεις

Kristina mou , eimai apo kipro. to eixa psaxei ligo sto internet kata poso mporousa na thilaso to paidaki pou tha iiothetousa. den evriska tpt pou na me voithisei, ki etsi apotathika sto la leche league stin gallia kai mou edosan kapoies plirofories gia ellada. otan pira tel mou edosan to tel tis paidiatrou edo stin kipro eirinis pafiti. tin pira tel kai tis eipa oti tha iiothetousa moro pou akomi den eixe gennithei kai an mporouse na me voithisei. 4 mines lipon prin gennithei i koroula mou arhisame tin diadikasia. 3 mines prin gennithei ekana pumps me tin siskevi kai etsi to gala to filaga kai molis gennithike i mikri to pire. me to pou gennithike mpikame sto domatio kai i mikri me to pou tin evala stin koilia mou siga siga pige apo moni tis sto stithos kai thilase. gia 4 mines sxedon epairne mitriko gala. den mou arrostise pote oso diastima tin thilaza. eixa polli stirixi apo ton sizigo mou kai tin eirini fisika. prospatho ki ego oso mporo na voitho kopeles pou diskolevonte na thilasoun legontas tous tin diki mou empeiria kai me kapoies simvoules fisika.

jzWMp3.png?D8C2vQIn

Kristina mou , eimai apo kipro. to eixa psaxei ligo sto internet kata poso mporousa na thilaso to paidaki pou tha iiothetousa. den evriska tpt pou na me voithisei, ki etsi apotathika sto la leche league stin gallia kai mou edosan kapoies plirofories gia ellada. otan pira tel mou edosan to tel tis paidiatrou edo stin kipro eirinis pafiti. tin pira tel kai tis eipa oti tha iiothetousa moro pou akomi den eixe gennithei kai an mporouse na me voithisei. 4 mines lipon prin gennithei i koroula mou arhisame tin diadikasia. 3 mines prin gennithei ekana pumps me tin siskevi kai etsi to gala to filaga kai molis gennithike i mikri to pire. me to pou gennithike mpikame sto domatio kai i mikri me to pou tin evala stin koilia mou siga siga pige apo moni tis sto stithos kai thilase. gia 4 mines sxedon epairne mitriko gala. den mou arrostise pote oso diastima tin thilaza. eixa polli stirixi apo ton sizigo mou kai tin eirini fisika. prospatho ki ego oso mporo na voitho kopeles pou diskolevonte na thilasoun legontas tous tin diki mou empeiria kai me kapoies simvoules fisika.

RESPECT:grin:

Και για τις δυο αποφάσεις σου;)

Με συγκίνησες πάρα πολύ

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να το καμαρώνεις γερό και δυνατό!

RESPECT:grin:

Και για τις δυο αποφάσεις σου;)

Με συγκίνησες πάρα πολύ

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να το καμαρώνεις γερό και δυνατό!

S' efharisto poli. Apla efhomai na akolouthisoun ki alles ginaikes afto pou pistevo kai epraxa ego.

jzWMp3.png?D8C2vQIn

Christallini sygxarhthria!!!

Me sygkinhse toss poly h istoria sou!! Bravo bravo Kai Pali bravo!

Diavazw edw Kai kairo to topic auto siwpila! Einai tromera aksiepainh h prospathia olwn twn mamadwn na thilasoun apoklhstika eidika otan yparxoun problhmata 'h genikotera dyskoles katastaseis!

Egw eimai didymomanoula Kai exoume kataferei ton apoklhstiko thilasmo apo ton prwto mhna Kai meta pio poly xarh sto diko mou peisma Kai thN yposthriksh tou andra mou.

Kaneis den eipe oti einai eukolo.. alla einai toso ma toso shmantiko to dwro pou dinoume Sta paidia mas!!

nllrp3.png

Συγχαρητήρια! :D

Διαφημίσεις

και παρήγγειλα και το fenugreek το οποίο είχα ξαναπάρει (1 μπουκάλι) αλλά το σταμάτησα γιατί δεν το έβρισκε ο φαρμακοποιός μου.

το fenugreek το είχα δει στο Πράσινο μαρκετ, ένα μαγαζί με βιολογικά προϊόντα

chrystalleni: Συγχαρητήρια! Να σας ζήσει το παιδάκι σας!

χίλια μπράβο! να χαίρεστε το μωράκι σας!

Κορίτσια ΒΟΗΘΕΙΑ......!!!!!!!!!!!1

ενώ το μωρό μου μέχρι τώρα έπαιρνε κάθε βδομάδα 400γρ. και την προηγούμενη 300γρ. τον ζύγισα σήμερα και έδειξε ότι πήρε μόνο 20γρ. την τελευταία εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!

πώς γίνεται αυτό;;;;;;;;;;;

γάλα έχω, πολλές φορές σταματάει μόνο του να πίνει και το στήθος μου φαίνεται ακόμα λίγο φουσκωμένο. και το γάλα μου έχει ροή.

βέβαια ίσως η προηγούμενη μέτρηση να ήταν λίγο παραπλανητική γιατί τον είχε ζυγίσει η παιδίατρος Παρασκευή και τον έβγαλε 5100 και τον ζύγισα εγώ Σάββατο όπως κάνω πάντα και τον έβγαλε 5190 που δε μπορεί να πήρε σε μια μέρα 90γρ. σε σύνολο 300 την εβδομάδα. αλλά και να έδειξε λίγο παραπάνω (πχ επειδή δεν είχε κάνει κακά κτλ) την προηγούμενη εβδομάδα τόσο μεγάλη διαφορά;; άντε να πήρε 50γρ. τι γίνεται;;; κάτι γίνεται..........

έχω πανικοβληθεί....

δεν βρίσκω και την παιδίατρο μου, μου έστειλε μήνυμα ότι θα με πάρει σε λίγο και εγώ βράζω στο ζουμί μου.......

4opXp3.png 1cSqp3.png

Κορίτσια ΒΟΗΘΕΙΑ......!!!!!!!!!!!1

ενώ το μωρό μου μέχρι τώρα έπαιρνε κάθε βδομάδα 400γρ. και την προηγούμενη 300γρ. τον ζύγισα σήμερα και έδειξε ότι πήρε μόνο 20γρ. την τελευταία εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!

πώς γίνεται αυτό;;;;;;;;;;;

γάλα έχω, πολλές φορές σταματάει μόνο του να πίνει και το στήθος μου φαίνεται ακόμα λίγο φουσκωμένο. και το γάλα μου έχει ροή.

βέβαια ίσως η προηγούμενη μέτρηση να ήταν λίγο παραπλανητική γιατί τον είχε ζυγίσει η παιδίατρος Παρασκευή και τον έβγαλε 5100 και τον ζύγισα εγώ Σάββατο όπως κάνω πάντα και τον έβγαλε 5190 που δε μπορεί να πήρε σε μια μέρα 90γρ. σε σύνολο 300 την εβδομάδα. αλλά και να έδειξε λίγο παραπάνω (πχ επειδή δεν είχε κάνει κακά κτλ) την προηγούμενη εβδομάδα τόσο μεγάλη διαφορά;; άντε να πήρε 50γρ. τι γίνεται;;; κάτι γίνεται..........

έχω πανικοβληθεί....

δεν βρίσκω και την παιδίατρο μου, μου έστειλε μήνυμα ότι θα με πάρει σε λίγο και εγώ βράζω στο ζουμί μου.......

Δεν χρειάζεται να ζυγίσεις το μωρό τόσο συχνά. Πλέον αξιολογούνται οι ζυγίσεις κάθε μήνα. Τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά. Να μετράς βρεγμένες πάνες, πρέπει να είναι 4-5 ημερησίως.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν χρειάζεται να ζυγίσεις το μωρό τόσο συχνά. Πλέον αξιολογούνται οι ζυγίσεις κάθε μήνα. Τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά. Να μετράς βρεγμένες πάνες, πρέπει να είναι 4-5 ημερησίως.

βρε amaretto μου...σε βλέπω σα σανίδα σωτηρίας αυτή τη στιγμή.

η παιδίατρος δε με έχει πάρει που της έστειλα μήνυμα και ο άντρας μου με κατηγορεί ότι αγχώνομαι εύκολα και δε συμμερίζεται την ανησυχία μου ούτε μπορεί να με καταλάβει ότι το βάρος της ευθύνης για την διατροφή του μωρού την επωμίζομαι εγώ και είναι πιο εύκολο να αγχωθώ εγώ....

σίγουρα να μην ανησυχώ;; μπορείς να πας λίγο στο θέμα αποκλειστικός θηλασμός και βάρος που έγραψα μόλις λίγο πιο αναλυτικά να δεις περισσότερες πληροφορίες και να μου πεις;;; υπάρχει περίπτωση να φταίει ξαφνικά το γάλα μου ή πρέπει να ανησυχώ για εξετάσεις κτλ;;;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

σίγουρα να μην ανησυχώ;; υπάρχει περίπτωση να φταίει ξαφνικά το γάλα μου ή πρέπει να ανησυχώ για εξετάσεις κτλ;;;;;

ναι, όχι, όχι, όχι!!! Χαλάρωσε και απόλαυσε το μωράκι σου!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ναι, όχι, όχι, όχι!!! Χαλάρωσε και απόλαυσε το μωράκι σου!

οι πάνες του είναι πολύ καλές, πολλές και γεμάτες, εδώ και μια βδομάδα περίπου κάνει 1-2 το πολύ κενώσεις και είναι (δε θυμάμαι όλες τις φορές) κατά κύριο λόγο διάρροια. γκρινιάζει μερικές φορές αλλά όχι τίποτα τρομερό, ίσως και επειδή θέλει πολύ αγκαλια κτλ. επειδή ήταν εντάξει με το βάρος του δεν μετρούσα γεύματα, τον έβαζα όποτε ήθελε, κάποιες φορές τον έβαζα και επειδή έκλαιγε αλλά δεν ήθελε γάλα. το βράδυ μέχρι τώρα τον ξύπναγα στις 3-4 ώρες εκτός από τις δύο τελευταίες μέρες που κοιμήθηκε 4 και 5 ώρες. έχει πολλά αέρια.

μερικές φορές τον βάζω στο στήθος, θηλάζει και σταματάει μόνος του ενώ το στήθος έχει ακόμα αρκετό γάλα (το νιώθω φουσκωμένο και κάποιες φορές τρέχει κιόλας) και μετά από καμιά ώρα θέλει πάλι και τον ξαναβάζω στο ιδιο στήθος (αφού δεν έχει αδειάσει). καλά δεν κάνω;; ή να τον βάζω στο άλλο;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Δεν ξέρω τι να πω:cry:,Συγκινήθηκα πραγματικά με αυτό που έκανες ,είναι πράγματι ότι πιο ...δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω:cry:...Μπράβο σου!!!!!Δίνεις θάρρος και σε άλλες μανούλες λέγοντας την εμπειρία σου!Και πάλι μπράβο!!!

Αυτό που γράφεις για το ζύγισμα το είχα πάθει κι εγώ και έπαθα σοκ:shock:.Δεν είναι τίποτα μην αγχώνεσαι;).Όταν δεν τρώει πολύ από το στήθος όταν ξανά ζητά να τον βάζεις στο ίδιο.Μην αγχώνεσαι και μη ζυγίζεις τακτικά το μωρό.Καλή δύναμη;).

Αυτό που γράφεις για το ζύγισμα το είχα πάθει κι εγώ και έπαθα σοκ:shock:.Δεν είναι τίποτα μην αγχώνεσαι;).Όταν δεν τρώει πολύ από το στήθος όταν ξανά ζητά να τον βάζεις στο ίδιο.Μην αγχώνεσαι και μη ζυγίζεις τακτικά το μωρό.Καλή δύναμη;).

σας ευχαριστώ κορίτσια, πραγματικά με ηρεμήσατε και μου δώσατε κουράγιο...

τι σου είχε πει η παιδίατρος;; εμένα το πήρε πολύ καλά και μου είπε ότι ή με τις εβδομαδιαίες ζυγίσεις κάτι δεν έγινε καλά πχ την προηγούμενη είχε κακά ή πολλά υγρά και τώρα ήταν άδειος ή και το ότι συμβαίνει και αυτό καμιά φορά και θα τον δουμε την άλλη βδομάδα και στον μήνα και ότι δεν ανησυχεί γιατί η γενική του εικόνα είναι πολύ καλή... μετά εσένα επανήλθε;; εγώ να σου πω έχω το άγχος μη μου πει ότι δεν φτάνει το γάλα μου και να δώσω ξένο που δεν το θέλω καθόλου...

σε ποια εβδομάδα ζωής σου συνέβει αυτό;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

και ο άντρας μου με κατηγορεί ότι αγχώνομαι εύκολα και δε συμμερίζεται την ανησυχία μου

δίκιο έχει που σε κατηγορεί και καλά κάνει που δεν τη συμμερίζεται

ούτε μπορεί να με καταλάβει ότι το βάρος της ευθύνης για την διατροφή του μωρού την επωμίζομαι εγώ και είναι πιο εύκολο να αγχωθώ εγώ....

υπάρχει περίπτωση να φταίει ξαφνικά το γάλα μου ή πρέπει να ανησυχώ για εξετάσεις κτλ;;;;;

δίκιο έχει και στην προκειμένη περίπτωση σου δείχνει την καλύτερη συμπαράσταση

εγώ να σου πω έχω το άγχος μη μου πει ότι δεν φτάνει το γάλα μου και να δώσω ξένο που δεν το θέλω καθόλου...

αν πάρεις ακόμη 2-3 φορές τηλέφωνο θα σου το πει γιατί θα καταλάβει ότι ψάχνεις τρόπο για να κάνεις κάτι άλλο από αυτό που κάνεις ενώ σου έχει εξηγήσει ότι αξιολογούμε τη ζύγιση στο μήνα και όχι στην εβδομάδα

αν πάρεις ακόμη 2-3 φορές τηλέφωνο θα σου το πει γιατί θα καταλάβει ότι ψάχνεις τρόπο για να κάνεις κάτι άλλο από αυτό που κάνεις ενώ σου έχει εξηγήσει ότι αξιολογούμε τη ζύγιση στο μήνα και όχι στην εβδομάδα

Καλημέρα αγλαϊα.

σε ευχαριστώ που μου απαντάς. εντάξει το ξεπέρασα το άγχος περισσότερο από τη δική σας συμπαράσταση. την παιδίατρο δεν την πρήζω στα τηλέφωνα, εκείνη μου έχει πει να τον ζυγίσω κάθε σάββατο και να την παίρνω να της το λέω. είναι πολύ καλή, υπέρ του θηλασμού και έχει τρία παιδιά που τα θήλασε αποκλειστικά 7 μήνες. έτσι την διάλλεξα. και το έχουμε συζητήσει και της έχω εξηγήσει ότι το μόνο που δε θέλω να ακούσω είναι να δώσω ξένο γάλα...

έχεις να μου προτείνεις τι να κάνω από δω και πέρα στον τρόπο του θηλασμού;; δηλαδή αν πρέπει να αυξήσω την συχνότητα που τον βάζω στο στήθος κτλ. γιατί επειδή ήταν πολύ καλός στο βάρος, δεν μετρούσα τις φορές, τον έβαζα όποτε ήθελε και όποτε νόμιζα ότι ήθελε το οποίο βέβαια ήταν πολύ συχνά, ακόμα και ανά μία ώρα. απλά από μόνος του τελευταία επειδή το στήθος ήταν γεμάτο τα βράδια και τα πρωινά, έπινε γρήγορα και σταματούσε πριν αδειάσει το στήθος. τον αφήνω όσο θέλει απλά μου φαίνεται ότι τελειώνει γρήγορα. πχ απόψε έκατσε μία φορά περίπου 5-7 λεπτά και μετά βέβαια ξαναήπιε στις 2 ώρες.

σε ευχαριστώ για την απάντηση, με ενδιαφέρει απίστευτα η γνώμη σου.

4opXp3.png 1cSqp3.png

εκείνη μου έχει πει να τον ζυγίζω κάθε σάββατο και τώρα μου είπε να τον ξαναζυγίσω το άλλο σάββατο. δεν κάνω τίποτε από μόνη μου. μακάρι να μου έλεγε και να μην τον ξαναζυγίσω ποτέ...το καλύτερό μου..

στη γερμανία που έχω συγγενείς μου έχουν πει ότι είναι πολύ τρελό το άγχος που έχουμε εδώ με το βάρος και ότι είναι υστερία, στη γερμανία δεν τα πολυκοιτάνε αυτά, τουλάχιστον όχι όπως κάνουμε εμείς.

4opXp3.png 1cSqp3.png

εκείνη μου έχει πει να τον ζυγίζω κάθε σάββατο και τώρα μου είπε να τον ξαναζυγίσω το άλλο σάββατο. δεν κάνω τίποτε από μόνη μου. μακάρι να μου έλεγε και να μην τον ξαναζυγίσω ποτέ...το καλύτερό μου..

στη γερμανία που έχω συγγενείς μου έχουν πει ότι είναι πολύ τρελό το άγχος που έχουμε εδώ με το βάρος και ότι είναι υστερία, στη γερμανία δεν τα πολυκοιτάνε αυτά, τουλάχιστον όχι όπως κάνουμε εμείς.

Τα κοιτάνε αλλά όπως πρέπει, εκεί δεν αυτοσχεδιάζουν οι γιατροί όπως εδώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...