Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Αν θες κάνε άντληση μια φορά τη μέρα (το πρωί) αφού θηλάσει το παιδί για λίγα λεπτά από το στήθος που θήλασε και ίσως και ακόμα λιγότερα λεπτά από το άλλο. Ας με διορθώσουν οι πιο έμπειρες... Για τη διατήρηση του γάλακτος δες στο θηλασμό γενικά νομίζω... 6 μήνες το πολύ διατηρείται στην κατάψυξη... Πρόσεξε με το θήλαστρο μην το παρακάνεις, εκτός εάν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα σε σένα και δεν το έχω διαβάσει...

70kwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια καλησπέρα.

θα ήθελα για ακόμα μία φορά τη συμβουλή σας.

το μωρό μου πια τα βράδια και το πρωί μέχρι κάποια ώρα (συνήθως ως τη 1:00) τρώει μόνο από το ένα στήθος και χορταίνει. μάταια το παιδεύω να πιάσει και το άλλο αλλά τίποτα. τρώει συνήθως στις 23:00 - 23:30 και από τα δύο στήθη, μετά κατά τις 2:00 από το ένα και στις 5:00 από το άλλο και συνεχίζουμε κάπως έτσι και το πρωί. θεωρείτε σκόπιμο να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και όταν μου πίνει από το ένα στήθος να βγάζω με το θήλαστρο από το άλλο;;; ο λόγος που το σκέφτομαι είναι κυρίως για να μην μένει το στήθος πολλές ώρες χωρίς ερέθισμα και μειωθεί η παραγωγή αλλά και θα μου άρεσε η ιδέα να φτιάξω μία αποθήκη γάλακτος για όταν τελειώσει το δικό μου. πόσο καιρό διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη; τι λέτε; κυρίως το θέμα μου είναι να μην μειωθεί η παραγωγή. από το μεσημέρι και έπειτα πίνει και από τα δύο και πιο συχνά. σημαίνει ότι επειδή μένει το στήθος ανενεργό για περισσότερες ώρες το βράδυ και το πρωί μετά μειώνεται η παραγωγή;;;

Θα κοιτάζεις τις πάνες. Αν οι πάνες είναι ΟΚ και το μωρό βάζει καλό βάρος, τότε δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτε. Αν έχεις αμφιβολία, τότε πρόσφερε συχνότερα και δες πού σε οδηγεί το μωρό σου.

Τι σκοπεύεις να κάνεις και θα τελειώσει το δικό σου γάλα; Το γάλα παράγεται σύμφωνα με το νόμο προσφοράς-ζήτησης και το κάθε στήθος προσαρμόζει την παραγωγή του. Αν το μωρό ξαφνικά αρχίσει να θηλάζει περισσότερο, τότε θα αυξηθεί η παραγωγή. Αν σκοπεύεις να λείπεις κάποιες φορές αλλά όχι συστηματικά, τότε μπορείς πότε-πότε να εκμεταλλεύεσαι μεγάλους ύπνους του μωρού και να βγάζεις ένα γεύμα αλλά δεν υπάρχει λόγος να αντλείς συστηματικά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα σε όλους. Το μωράκι μου είναι 43 ημερών και ενώ μέχρι τον 1ο μήνα είχα καταφέρει να το θηλάζω συστηματικά, έπαθα μαστίτιδα ελαφριάς μορφής (μάλλον την πρόλαβα) και ο γυναικολόγος μου έδωσε το augmentin για 8 ημέρες αλλά μου είπε να θηλάζω κανονικά. Το έκανα γιατί δεν πονούσα πολύ, αλλά από τότε απου τελείωσα την αντιβίωση το παιδί όταν κάθεται στο στήθος τσιρίζει και κλαίει στο 5λεπτο και αναγκάζομαι να το ταϊσω με ξένο. Μοιάζει σαν να μη βρίσκει γάλα και χάνει την υπομονή του και κλαίει. Τι μπορώ να κάνω? Δεν έχω αγοράσει θήλαστρο για να κάνω αντλήσεις. Υπάρχει περίπτωση να μου έχει κοπεί το γάλα ξαφνικά ή να μειώθηκε η παραγωγή του? Τι να κάνω? Μένω στο Ρέθυμνο και δεν έχει εδώ συμβούλους αποκλειστικού θηλασμού. Μπορείτε να με βοηθήσετε?:confused:

κορίτσια καλημέρα.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. amaretto δεν υπάρχει δηλαδή πρόβλημα που θηλάζει το βράδυ κυρίως και λίγο το πρωί από το ένα στήθος μόνο; αν δεν υπάρχει πρόβλημα τότε δεν έχω και θέμα να κάνω αντλήσεις.

4opXp3.png 1cSqp3.png

μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και σε κάτι άλλο;

το μωρό τις τελευταίες 3-4 μέρες έχει αρκετά αέρια και γκρινιάζει που και που στον ύπνο του. κάποιες φορές ενώ θηλάζει κλαίει μάλλον σα να πονάει και σταματάει να πίνει, τον σηκώνω, τον ξαναβάζω στο στήθος και το κάνουμε αυτό 2-3 φορές. επίσης ενώ τον έχω και θηλάζει μπορεί να βγάλει το στόμα του και να βγάλει λίγο γάλα. σα γουλίτσες. αλλά το κάνει την ώρα που θηλάζει. όχι συχνά. συνήθως όταν έχει την γκρίνια. και καμιά φορά βγάζει γουλίτσες αφού φάει (αυτό νομίζω είναι νορμάλ). και πολύ λίγο βέβαια βλέννα νομίζω στα κακά του. τι να είναι όλα αυτά; δεν έχω πάρει την παιδίατρο, λέω να την πάρω. από πάνες πάμε τέλεια. τον αλλάζω κάθε φορά που τρώει, περίπου 8 και είναι πάντα γεμάτες.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

το μωρό τις τελευταίες 3-4 μέρες έχει αρκετά αέρια και γκρινιάζει που και που στον ύπνο του. κάποιες φορές ενώ θηλάζει κλαίει μάλλον σα να πονάει και σταματάει να πίνει, τον σηκώνω, τον ξαναβάζω στο στήθος και το κάνουμε αυτό 2-3 φορές. επίσης ενώ τον έχω και θηλάζει μπορεί να βγάλει το στόμα του και να βγάλει λίγο γάλα. σα γουλίτσες. αλλά το κάνει την ώρα που θηλάζει. όχι συχνά. συνήθως όταν έχει την γκρίνια. και καμιά φορά βγάζει γουλίτσες αφού φάει (αυτό νομίζω είναι νορμάλ). και πολύ λίγο βέβαια βλέννα νομίζω στα κακά του. τι να είναι όλα αυτά; δεν έχω πάρει την παιδίατρο, λέω να την πάρω. από πάνες πάμε τέλεια. τον αλλάζω κάθε φορά που τρώει, περίπου 8 και είναι πάντα γεμάτες.

Πέρνα μια βόλτα από το θέμα για την ΓΟΠ και από τις αλλεργίες ...

ωχ! τώρα με έφτιαξες. αυτά πέρασαν και εμένα από το μυαλό μου...τι από τα δύο λες;; ξεκίνησα να διαβάζω για ΓΟΠ αλλά για να καταλάβω τι γίνεται πρέπει να διαβάσω όλες αυτές τις σελίδες;; τι είναι ΓΟΠ και ποια τα συμπτώματα;; και για αλλεργία το σκέφτηκα και σπάω το κεφάλι μου να δω αν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου αλλά δεν θυμάμαι. έκοψα απο σήμερα το γάλα το αγελαδινό. τις προηγούμενες μέρες το είχα ελλαττώσει. ποιο από όλα που σου είπα είναι που σε προβλημάτισε;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

σκέφτομαι και το άλλο: επειδή πολλές φορές που κλαίει ενώ θηλάζει βλέπω το στόμα του μπουκωμένο από γάλα και είναι τότε που νιώθω το στήθος μου πολύ φουσκωμένο, μήπως του κατεβαίνει πολύ γάλα και δε μπορεί να το διαχειριστεί;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Καλημέρα:-D!Αέρια είχε και ο δικός μου μπεμπάκος:-( και πόναγε το καυμενάκη μου:-(.Αυτό που έκανα και τον ηρεμούσε πολύ ήταν να τον παίρνωω αγκαλιά και να τον κάνω βόλτα στο μπαλκόνι μας:confused:Του σήκωνα ψηλά τα ποδαράκια του για να μπορεί να κουλουριάζεται και μετά από λίγο ηρεμούσε;).Γενικά στα αέρια βοηθούσε το μάζεμα τον ποδιών ψηλά:wink:.Τώρα όσον αφορά τη βλέννα θα σου έλεγα για σιγουριά να τηλ. στην παιδίατρό σας.Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι:-)

σκέφτομαι και το άλλο: επειδή πολλές φορές που κλαίει ενώ θηλάζει βλέπω το στόμα του μπουκωμένο από γάλα και είναι τότε που νιώθω το στήθος μου πολύ φουσκωμένο, μήπως του κατεβαίνει πολύ γάλα και δε μπορεί να το διαχειριστεί;

Μήπως να το θήλαζες με πιο ψηλά το κεφαλάκι;

Διαφημίσεις

Καλημέρα:-D!Αέρια είχε και ο δικός μου μπεμπάκος:-( και πόναγε το καυμενάκη μου:-(.Αυτό που έκανα και τον ηρεμούσε πολύ ήταν να τον παίρνωω αγκαλιά και να τον κάνω βόλτα στο μπαλκόνι μας:confused:Του σήκωνα ψηλά τα ποδαράκια του για να μπορεί να κουλουριάζεται και μετά από λίγο ηρεμούσε;).Γενικά στα αέρια βοηθούσε το μάζεμα τον ποδιών ψηλά:wink:.Τώρα όσον αφορά τη βλέννα θα σου έλεγα για σιγουριά να τηλ. στην παιδίατρό σας.Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι:-)

σε ευχαριστώ κορίτσι μου.

πήρα την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι παλινδρόμηση αλλά δεν είναι κάτι κακό και αυτό που βοηθάει είναι περισσότερα και μικρά γεύματα. ξέχασα να της πω για τις βλέννες όμως. δεν έχω δει πολλές και όχι συνέχεια και τα κακά του είναι κίτρινα, όχι πράσινα. μου είπε επίσης να βάλω κάτω από το στρώμα καμία πετσέτα για να κάνει λίγο κλίση. παρατήρησα επίσης ότι όταν το στήθος μου δεν είναι τόσο φουσκωμένο και η ροή είναι πιο μικρή ότι δεν έχει πρόβλημα. θα δούμε...

4opXp3.png 1cSqp3.png

για αρχή ξεκίνα με αλλαγή στάσης ειδικά κατά την αρχή του γεύματος.

όταν θηλάζεις η πλάτη σου να είναι προς τα πίσω και το μωρό πάνω σου.

αν βλέπεις οτι το μωρό "πνίγεται" το βγάζεις απο το στήθος (το μικρό δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει, μετά ξαναβάζεις το μωρό στο στήθος.

επίσης σταματάς τα γαλακτοκομικά. Σε 10 μέρες οι βλέννες θα πρέπει να

αρχίσουν να φεύγουν.

για αρχή ξεκίνα με αλλαγή στάσης ειδικά κατά την αρχή του γεύματος.

όταν θηλάζεις η πλάτη σου να είναι προς τα πίσω και το μωρό πάνω σου.

αν βλέπεις οτι το μωρό "πνίγεται" το βγάζεις απο το στήθος (το μικρό δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει, μετά ξαναβάζεις το μωρό στο στήθος.

επίσης σταματάς τα γαλακτοκομικά. Σε 10 μέρες οι βλέννες θα πρέπει να

αρχίσουν να φεύγουν.

Κριστίνα καλημέρα.

σε ευχαριστώ, πολύτιμες οι συμβουλές σου. μήπως μπορείς να δεις και λίγο παραπάνω που λέω ότι θηλάζει μόνο από το ένα στήθος τη φορά και να μου απαντήσεις;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Κριστίνα καλημέρα.

σε ευχαριστώ, πολύτιμες οι συμβουλές σου. μήπως μπορείς να δεις και λίγο παραπάνω που λέω ότι θηλάζει μόνο από το ένα στήθος τη φορά και να μου απαντήσεις;

καλά κάνει:D:wink: έτσι χορταίνει το πρωί το απόγευμα αλλάζει μοτίβο...όλα στο πρόγραμμα είναι εσύ προσφέρεις το παιδί καθορίζει;)

καλά κάνει:D:wink: έτσι χορταίνει το πρωί το απόγευμα αλλάζει μοτίβο...όλα στο πρόγραμμα είναι εσύ προσφέρεις το παιδί καθορίζει;)

και δεν πειράζει που μένει το κάθε στήθος περίπου 6 ώρες ανενεργό; δε θα μειωθεί η παραγωγή;;

σε λίγες μέρες κοντεύουμε 40 ημερών. η παιδίατρος μου είπε ότι τότε δε θα χρειάζεται να τον ξυπνάω το βράδυ. τι να κάνω; θα επηρεαστεί η παραγωγή αν δεν τον ξυπνάω;;;:?

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

και δεν πειράζει που μένει το κάθε στήθος περίπου 6 ώρες ανενεργό; δε θα μειωθεί η παραγωγή;;

σε λίγες μέρες κοντεύουμε 40 ημερών. η παιδίατρος μου είπε ότι τότε δε θα χρειάζεται να τον ξυπνάω το βράδυ. τι να κάνω; θα επηρεαστεί η παραγωγή αν δεν τον ξυπνάω;;;:?

Αν το βάρος σας είναι ικανοποιητικό όχι δεν θα χρειάζεται. Την παραγωγή θα την φτιάχνει το παιδί σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε φορά.

Κορίτσια, δείτε ένα 3λεπτο βίντεο, είναι στα αγγλικά, που λέει για τρεις συλλαβές (ας πούμε λέξεις) που χρησιμοποιούν όλα τα μωρά του κόσμου, ανεξαρτήτως εθνικότητας, προκειμένου να εκφράσουν βασικές τους ανάγκες ή ενοχλήσεις, τις ανάγκες για τροφή, ρέψιμο, ξεκούραση, όταν νιώθουν κάποια ενόχληση και όταν έχουν αέρια. Είναι φοβερό! Το link είναι αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=aewskiO9YuY

h3amp2.png

qHAsp2.png

Εμένα η μικρή μου κάνει τον 6ωρο τον ύπνο (όταν τον κάνει βέβαια, γιατί μπορεί μέσα στο 24ωρό να μην κοιμηθεί και τόσες ώρες σερί, αλλά μπορεί και να κοιμηθεί, τελευταία κοιμάται) τον κάνει από το απόγευμα προς το βράδυ, πχ 4-10 και τη νύχτα ξυπνάει ή κοιμάται καθολου ή ελάχιστα (καλό, ε! :P:?). Εννοείται ότι δεν την ξυπναω (αφού δεν είναι ανάγκη κιόλας, ευκαιρία να πάρω και κανέναν υπνάκο ή να κάνω καμιά δουλειά :wink:). Και εννοείται ότι με την παραγωγή δεν έχεις θέμα. Αν για κάποιες μέρες το παιδί θηλάζει λιγότερο, το στήθος προσαρμόζεται με μικρή μείωση της παραγωγής. Αν μετά αρχίσει να θηλάζει συχνότερα, το στήθος προσαρμόζεται με αύξηση παραγωγής. Μέχρι να αυξηθεί η παραγωγή το παιδί καλύπτει τη διαφορά με συχνότερους θηλασμούς. Έτσι άλλωστε δε συμβαίνει και στα άλματα ανάπτυξης;

Κάπου διάβασα που η Αγλαϊα έγραψε ότι η παραγωγή γάλακτος από το στήθος δεν είναι κάτι στατικό αλλά δυναμικό. Αν δηλαδή μειωθεί το γάλα δε σημαίνει ότι δε θα αυξηθεί κιόλας. Το παιδί με συχνότερους θηλασμούς θα αυξήσει την παραγωγή. Εκτός και αν για κάποιο λόγο μειωθεί κατά 50% και κάτω (κάτι που εσενα φυσικά δε σε αφορά αφού βάζεις το παιδί να θηλάζει όποτε θέλει), οπότε θα χρειαστεί κάποια βοήθεια για να αυξηθεί ικανοποιητικά και πάλι και να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού, δηλαδή αντλήσεις με θήλαστρο πχ κτλ.

h3amp2.png

qHAsp2.png

asteri2, με κάλυψαν οι προλαλήσασες, Οι βλέννες παραπέμπουν σε αλλεργία, τα υπόλοιπα μοιάζουν περισσότερο με ισχυρό αντανακλαστικό έκκρισης γάλακτος, παρά με ΓΟΠ. Στα σχετικά τόπικ, διάβασε τα αρχικά ποστς και νομίζω ότι θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες και θα πάρεις μια ιδέα του τι πρέπει να παρατηρήσεις αρχικά.

asteri2, με κάλυψαν οι προλαλήσασες, Οι βλέννες παραπέμπουν σε αλλεργία, τα υπόλοιπα μοιάζουν περισσότερο με ισχυρό αντανακλαστικό έκκρισης γάλακτος, παρά με ΓΟΠ. Στα σχετικά τόπικ, διάβασε τα αρχικά ποστς και νομίζω ότι θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες και θα πάρεις μια ιδέα του τι πρέπει να παρατηρήσεις αρχικά.

Καλημέρα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Κάποιες φορές η μικρή μου μετά από τάισμα βγάζει αρκετές και μεγάλες γουλιές. Ταυτόχρονα μου ζητάει να θηλάσει πάλι. Τι κάνω; Θεωρώ ότι το στομαχάκι της γέμισε (ή δεν έχει σχέση;) και δεν της δίνω ακόμα ή τη θηλάζω κανονικά; Επίσης μια φορά αφού την τάισα την έβαλα στην αλλαξιέρα και αφού την σήκωσα για να πάω να την πλύνω, ίσως λίγο απότομα, πέταξε μια γουλια, δηλαδή πετάχτηκε από το στόμα της σε μικρή απόσταση βέβαια. Αυτό θεωρείται ρουκέτα; Ή με τη λέξη αυτή εννοουμε κανονικό εμετό που εκσφενδονίζεται σε μεγάλη απόσταση;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Καλημέρα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Κάποιες φορές η μικρή μου μετά από τάισμα βγάζει αρκετές και μεγάλες γουλιές. Ταυτόχρονα μου ζητάει να θηλάσει πάλι. Τι κάνω; Θεωρώ ότι το στομαχάκι της γέμισε (ή δεν έχει σχέση;) και δεν της δίνω ακόμα ή τη θηλάζω κανονικά; Επίσης μια φορά αφού την τάισα την έβαλα στην αλλαξιέρα και αφού την σήκωσα για να πάω να την πλύνω, ίσως λίγο απότομα, πέταξε μια γουλια, δηλαδή πετάχτηκε από το στόμα της σε μικρή απόσταση βέβαια. Αυτό θεωρείται ρουκέτα; Ή με τη λέξη αυτή εννοουμε κανονικό εμετό που εκσφενδονίζεται σε μεγάλη απόσταση;

προσωπικά στις γουλιές "εν κινήσει" δεν δίνω σημασία. Λίγο άγαρμπα να το πιάσουμε το μωρό, λίγο να μην έχει ρευτεί, είναι εύκολο να βγάλει. Νομίζω ότι αν πρόκειται για ρουκέτες, το *ξέρεις* (όπως με τους κολικούς, αν έχεις αμφιβολίες, τότε δεν είναι κολικός)

Στη μικρή μου που έβγαζε γουλίτσες, απλά ήθελε να ρευτεί πολλές φορές, οπότε της ξανάδινα μετά από λίγη ώρα αλλά συνήθως δεν έπινε. Αυτή έχει άλλο χούι, όταν ετοιμάζεται για κακά ή αέρια, θέλει να πιπιλίζει σαν τρελή, ό,τι βρει μπροστά της: στήθος, ρούχα, χέρια, πιπίλες, παιχνίδια ... στην αρχή, νόμιζα ότι έκανε αμάν για στήθος και το πρόσφερα, οπότε έπινε μια γουλιά και δεν την κατάπινε, έπεφτε απ' έξω, ξαναέπινε, ξανά έξω, οπότε σταμάτησα να της αφήνω το στήθος (δάγκωνε κιόλας, το πιράνχας) και της δίνω κάτι άλλο να πιπιλίσει, μέχρι να τα κάνει και να ηρεμήσει.

Η μεγάλη πάλι, αντιμετώπιζε όλες της τις ενοχλήσεις με θηλασμό, δεν το άφηνε για τίποτε, είχε λίγη ΓΟΠ, γιατί άκουγα τις γουλιές να ανεβοκατεβαίνουν, αλλά δεν έβγαζε γουλιές, δεν κατάλαβα αν πονούσε για τα δόντια της, απλά θήλαζε. Οπότε ξαναπρόσφερα, όταν μου φαινόταν ότι ήθελε. Το κλάμα της το άκουσα στην πραγματικότητα μετά το έτος, που άρχισαν να μπαίνουν οι κλασικοί περιορισμοί της ηλικίας :lol:

προσωπικά στις γουλιές "εν κινήσει" δεν δίνω σημασία. Λίγο άγαρμπα να το πιάσουμε το μωρό, λίγο να μην έχει ρευτεί, είναι εύκολο να βγάλει. Νομίζω ότι αν πρόκειται για ρουκέτες, το *ξέρεις* (όπως με τους κολικούς, αν έχεις αμφιβολίες, τότε δεν είναι κολικός)

Στη μικρή μου που έβγαζε γουλίτσες, απλά ήθελε να ρευτεί πολλές φορές, οπότε της ξανάδινα μετά από λίγη ώρα αλλά συνήθως δεν έπινε. Αυτή έχει άλλο χούι, όταν ετοιμάζεται για κακά ή αέρια, θέλει να πιπιλίζει σαν τρελή, ό,τι βρει μπροστά της: στήθος, ρούχα, χέρια, πιπίλες, παιχνίδια ... στην αρχή, νόμιζα ότι έκανε αμάν για στήθος και το πρόσφερα, οπότε έπινε μια γουλιά και δεν την κατάπινε, έπεφτε απ' έξω, ξαναέπινε, ξανά έξω, οπότε σταμάτησα να της αφήνω το στήθος (δάγκωνε κιόλας, το πιράνχας) και της δίνω κάτι άλλο να πιπιλίσει, μέχρι να τα κάνει και να ηρεμήσει.

Η μεγάλη πάλι, αντιμετώπιζε όλες της τις ενοχλήσεις με θηλασμό, δεν το άφηνε για τίποτε, είχε λίγη ΓΟΠ, γιατί άκουγα τις γουλιές να ανεβοκατεβαίνουν, αλλά δεν έβγαζε γουλιές, δεν κατάλαβα αν πονούσε για τα δόντια της, απλά θήλαζε. Οπότε ξαναπρόσφερα, όταν μου φαινόταν ότι ήθελε. Το κλάμα της το άκουσα στην πραγματικότητα μετά το έτος, που άρχισαν να μπαίνουν οι κλασικοί περιορισμοί της ηλικίας :lol:

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου Amaretto! Ειχα λίγο αγχωθεί.

Γέλασα πολύ με το "πιράνχας"! Κι εγώ τη μικρή μου έτσι τη λέω! :P

h3amp2.png

qHAsp2.png

Κορίτσια καλησπέρα. Μετά απο αρκετό διάβασμα και ψάξιμο στο forum αποφάσισα να ζητήσω την συμβουλή σας για την προσπάθεια για επαναγαλακτισμό. Το αγοράκι μου είναι 45 ημερών και ποτέ δεν καταφερα να θηλασω αποκλειστικά. Γενηθηκε την 38η εβδομάδα 3310γρ και 50εκ με φτ και επισκληρίδιο. Αν και προσπάθησα τον αποκλειστικό θηλασμό απο την 2η ημέρα στο μαιευτήριο κανονικά πολύ γάλα δεν κατέβασα ποτέ. Το μωρό με τα χίλια ζόρια επιανε το στήθος, στο τέλος μόνο με ψευδοθηλές medela κάτι που συνεχιστηκε και στο σπίτι. Έτσι τον θήλαζα με όσο γάλα είχα για 4-5 φορές την ημέρα για 1.00-2.00 ώρες καθε φορά σύνολο και απο τους 2 μαστούς. Αμέσως μετά ούρλιαζε, χτυπιόταν και κοκκίνιζε μέχρι να του δώσω συμπλήρωμα και να ηρεμήσει. Η όλη διαδικασία με κούρασε, θηλασμός + μπιμπερό + αποστείρωση και πριν 4-5 ημέρες τα παράτησα και του δίνω μόνο συμπλήρωμα (750-850ml κάθε ημέρα σε 5-6 γεύματα) αφού όσο και να θήλαζε πάλι τόσο συμπλήρωμα ήθελε, σαν να μην ετρωγε τίποτε απο εμένα. Αγόρασα και το swing της medela μήπως καταφέρω να αντλώ και να του δίνω το δικό μου γάλα σαν συμπλήρωμα αλλά ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω πάνω απο 15-20ml συνολικά και απο τους δύο μαστούς την ημέρα (ενώ έπαιρνα και μαγιά μπύρας και milk thistle και έπινα μπυρα χωρίς αλκοολ). Από αυτά που διάβασα βέβαια στο topic τις τελευταίες ημέρες καταλαβαίνω οτι έχω λάθος θήλαστρο και έκανα λίγες αντλήσεις (2-3 την ημέρα). Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια τελευταία προσπάθεια για επαναγαλακτισμό και έστειλα τον άντρα μου σήμερα να μου φέρει το symphony. Αυτό που δεν κατάλαβα ειναι το εξής: Αρχίζω να αντλώ 8-10 φορές καθημερινά μέχρι να δω γάλα (1-2-3 εβδομάδες ή όσο πάρει), βάζω το μωρό στο στήθος όσο κάτσει πριν απο κάθε γεύμα με συμπληρωμα και μετά αρχίζω να μειώνω το συμπλήρωμα σταδιακά? Ακόμη απο την εμπειρία σας πιστευετε οτι έχω ελπίδες να τα καταφέρω παρότι η γαλουχια δεν εδραιώθηκε ποτέ? Αν όχι για αποκλειστικό θηλασμό έστω να του δίνω με το μπιμπερό όσο μπορώ απο το δικό μου γάλα? Να σημειώσω επίσης οτι δεν σκοπευω να γυρίσω στην δουλειά για τουλάχιστον 1 χρόνο (οικογενειακή επιχείρηση οπότε μπορώ να λειπω) και είναι κρίμα να μην προσπαθήσω να θηλάσω αν μπορώ. Άγλαια ελπίζω να μου δώσεις τα φώτα σου, απο ότι καταλαβαίνω έχεις σώσει κόσμο!! Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα

Να σας πω ακόμη οτι την προσπάθεια αυτή αποφάσισα να την κάνω γιατί ο μικρός μου χτες που τον είχα αγκαλιά, για πρώτη φορά έκανε θηλαστικές κινήσεις και πήγε να πιάσει το στήθος μου πάνω απο τα ρούχα και με πήραν τα κλαματα γιατί φαντάζομαι οτι του λείπει έστω και αυτή η λίγη επαφή που είχαμε έστω και με ψευδοθηλές...

Κορίτσια καλησπέρα. Μετά απο αρκετό διάβασμα και ψάξιμο στο forum αποφάσισα να ζητήσω την συμβουλή σας για την προσπάθεια για επαναγαλακτισμό. Το αγοράκι μου είναι 45 ημερών και ποτέ δεν καταφερα να θηλασω αποκλειστικά. Γενηθηκε την 38η εβδομάδα 3310γρ και 50εκ με φτ και επισκληρίδιο. Αν και προσπάθησα τον αποκλειστικό θηλασμό απο την 2η ημέρα στο μαιευτήριο κανονικά πολύ γάλα δεν κατέβασα ποτέ. Το μωρό με τα χίλια ζόρια επιανε το στήθος, στο τέλος μόνο με ψευδοθηλές medela κάτι που συνεχιστηκε και στο σπίτι. Έτσι τον θήλαζα με όσο γάλα είχα για 4-5 φορές την ημέρα για 1.00-2.00 ώρες καθε φορά σύνολο και απο τους 2 μαστούς. Αμέσως μετά ούρλιαζε, χτυπιόταν και κοκκίνιζε μέχρι να του δώσω συμπλήρωμα και να ηρεμήσει. Η όλη διαδικασία με κούρασε, θηλασμός + μπιμπερό + αποστείρωση και πριν 4-5 ημέρες τα παράτησα και του δίνω μόνο συμπλήρωμα (750-850ml κάθε ημέρα σε 5-6 γεύματα). Αγόρασα και το swing της medela μήπως καταφέρω να αντλώ και να του δίνω το δικό μου γάλα σαν συμπλήρωμα αλλά ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω πάνω απο 15-20ml συνολικά και απο τους δύο μαστούς την ημέρα (ενώ έπαιρνα και μαγιά μπύρας και milk thistle και έπινα μπυρα χωρίς αλκοολ). Από αυτά που διάβασα βέβαια στο topic τις τελευταίες ημέρες καταλαβαίνω οτι έχω λάθος θήλαστρο και έκανα λίγες αντλήσεις (2-3 την ημέρα). Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια τελευταία προσπάθεια για επαναγαλακτισμό και έστειλα τον άντρα μου σήμερα να μου φέρει το symphony. Αυτό που δεν κατάλαβα ειναι το εξής: Αρχίζω να αντλώ 8-10 φορές καθημερινά μέχρι να δω γάλα (1-2-3 εβδομάδες ή όσο πάρει), βάζω το μωρό στο στήθος όσο κάτσει πριν απο κάθε γεύμα με συμπληρωμα και μετά αρχίζω να μειώνω το συμπλήρωμα σταδιακά? Ακόμη απο την εμπειρία σας πιστευετε οτι έχω ελπίδες να τα καταφέρω παρότι η γαλουχια δεν εδραιώθηκε ποτέ? Αν όχι για αποκλειστικό θηλασμό έστω να του δίνω με το μπιμπερό όσο μπορώ απο το δικό μου γάλα? Να σημειώσω επίσης οτι δεν σκοπευω να γυρίσω στην δουλειά για τουλάχιστον 1 χρόνο (οικογενειακή επιχείρηση οπότε μπορώ να λειπω) οπότε είναι κρίμα να μην προσπαθήσω να θηλάσω αν μπορώ. Άγλαια ελπίζω να μου δώσεις τα φώτα σου, απο ότι καταλαβαίνω έχεις σώσει κόσμο!! Ευχαριστώ και επλίζω να μην σας κούρασα

Να σας πω ακόμη οτι την προσπάθεια αυτή αποφάσισα να την κάνω γιατί ο μικρός μου χτες που τον είχα αγκαλιά για πρώτη φορά έκανε θηλαστικές κινήσεις και πήγε να πιάσει το στήθος μου πάνω απο τα ρούχα και με πήραν τα κλαματα γιατί φαντάζομαι οτι του λείπει έστω και αυτή η λίγη επαφή που είχαμε έστω και με ψευδοθηλές...

Το καλύτερο θα ήταν να σου απαντήσει η Αγλαΐα:rolleyes:!Αλήθεια έχεις καθόλου γάλα;Από ότι ξέρω από την αδερφή της συννυφάδας μου θα να θηλάσεις και πάλι.Εκείνη την είχε βοηθήσει σύμβουλος θηλασμού!Βάζε τον μικρό στο στήθος και πέτα τις ψευδοθηλές ,ζημιά μόνο κάνουν:|...Μην στενοχωριέσαι θα τα καταφέρεις με την κατάλληλη βοήθεια:wink::-D!

Κορίτσια καλησπέρα. Μετά απο αρκετό διάβασμα και ψάξιμο στο forum αποφάσισα να ζητήσω την συμβουλή σας για την προσπάθεια για επαναγαλακτισμό. Το αγοράκι μου είναι 45 ημερών και ποτέ δεν καταφερα να θηλασω αποκλειστικά. Γενηθηκε την 38η εβδομάδα 3310γρ και 50εκ με φτ και επισκληρίδιο. Αν και προσπάθησα τον αποκλειστικό θηλασμό απο την 2η ημέρα στο μαιευτήριο κανονικά πολύ γάλα δεν κατέβασα ποτέ. Το μωρό με τα χίλια ζόρια επιανε το στήθος, στο τέλος μόνο με ψευδοθηλές medela κάτι που συνεχιστηκε και στο σπίτι. Έτσι τον θήλαζα με όσο γάλα είχα για 4-5 φορές την ημέρα για 1.00-2.00 ώρες καθε φορά σύνολο και απο τους 2 μαστούς. Αμέσως μετά ούρλιαζε, χτυπιόταν και κοκκίνιζε μέχρι να του δώσω συμπλήρωμα και να ηρεμήσει. Η όλη διαδικασία με κούρασε, θηλασμός + μπιμπερό + αποστείρωση και πριν 4-5 ημέρες τα παράτησα και του δίνω μόνο συμπλήρωμα (750-850ml κάθε ημέρα σε 5-6 γεύματα) αφού όσο και να θήλαζε πάλι τόσο συμπλήρωμα ήθελε, σαν να μην ετρωγε τίποτε απο εμένα. Αγόρασα και το swing της medela μήπως καταφέρω να αντλώ και να του δίνω το δικό μου γάλα σαν συμπλήρωμα αλλά ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω πάνω απο 15-20ml συνολικά και απο τους δύο μαστούς την ημέρα (ενώ έπαιρνα και μαγιά μπύρας και milk thistle και έπινα μπυρα χωρίς αλκοολ). Από αυτά που διάβασα βέβαια στο topic τις τελευταίες ημέρες καταλαβαίνω οτι έχω λάθος θήλαστρο και έκανα λίγες αντλήσεις (2-3 την ημέρα). Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια τελευταία προσπάθεια για επαναγαλακτισμό και έστειλα τον άντρα μου σήμερα να μου φέρει το symphony. Αυτό που δεν κατάλαβα ειναι το εξής: Αρχίζω να αντλώ 8-10 φορές καθημερινά μέχρι να δω γάλα (1-2-3 εβδομάδες ή όσο πάρει), βάζω το μωρό στο στήθος όσο κάτσει πριν απο κάθε γεύμα με συμπληρωμα και μετά αρχίζω να μειώνω το συμπλήρωμα σταδιακά? Ακόμη απο την εμπειρία σας πιστευετε οτι έχω ελπίδες να τα καταφέρω παρότι η γαλουχια δεν εδραιώθηκε ποτέ? Αν όχι για αποκλειστικό θηλασμό έστω να του δίνω με το μπιμπερό όσο μπορώ απο το δικό μου γάλα? Να σημειώσω επίσης οτι δεν σκοπευω να γυρίσω στην δουλειά για τουλάχιστον 1 χρόνο (οικογενειακή επιχείρηση οπότε μπορώ να λειπω) και είναι κρίμα να μην προσπαθήσω να θηλάσω αν μπορώ. Άγλαια ελπίζω να μου δώσεις τα φώτα σου, απο ότι καταλαβαίνω έχεις σώσει κόσμο!! Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα

Να σας πω ακόμη οτι την προσπάθεια αυτή αποφάσισα να την κάνω γιατί ο μικρός μου χτες που τον είχα αγκαλιά για πρώτη φορά έκανε θηλαστικές κινήσεις και πήγε να πιάσει το στήθος μου πάνω απο τα ρούχα και με πήραν τα κλαματα γιατί φαντάζομαι οτι του λείπει έστω και αυτή η λίγη επαφή που είχαμε έστω και με ψευδοθηλές...

Να σου ζήσει

Ξεκίνας με το θήλαστρο και προσπαθείς να προγραμματίσεις 10 αντλήσεις για να βγάλεις σίγουρα 8

σου βάζω το πρωτοκολλο αντλήσεων

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Βάζε το μωρό στο στήθος για την επαφή σας χωρίς πίεση και ελεγχόμενα πριν από κάθε γεύμα αλλά και μετά (γενικά να υπάρχει μια επαφή - είναι πολύ δύσκολο να κάτσει στο στήθος για πολύ ώρα και να θηλάσει μιας και δεν υπάρχει αρκετό γάλα)

Το ξένο γάλα που πίνει το μωρό είναι αρκετό. Είναι ουσιαστικά η τροφή του και όχι συμπλήρωμα.

Έχεις πολλές ελπίδες να τα καταφέρεις λόγω του ότι είσαι πολύ κοντά στον τοκετό

Αν θέλεις μπορείς να βοηθήσεις την προσπάθεια σου με fenugreek 3χάπια Χ 3 φορές την ημέρα σου βάζω και το σχετικό λινκ να διαβάσεις τι είναι.

http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

Όσο το γάλα σου θα αυξάνεται θα επίμενεις με το μωρό στο στήθος περισσότερο αλλά πρέπει να φθάσεις να αντλείς περίπου 400μλ.

Ξεκινάς και σε 2 εβδομάδες μας λες που βρίσκεσαι

Σου εύχομαι καλή δύναμη:-D

Αν σκεφτείς ότι μπορούν να θηλάσουν γυναίκες που δεν γέννησαν καν γιατί όχι και εσύ

Απλά βάζε μικρούς στόχους για να μην απογοητεύεσαι;):D

Πρώτος στόχος ένα γεύμα ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...