Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιπυρηνικά Αντισώματα (ΑΝΑ) και γονιμότητα

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν το θέμα αυτό έχει αναρτηθεί ξανά....

Η τελευταία μου εξέταση εδειξε θετική σε αντιπυρηνικά αντισώματα...1:160 (στικτος)

Ξέρει κάποια κοπέλα πως επηρεάζουν αυτα τη γονιμότητα και την έκβαση μια εξωσωματικής?

Έδωσα αίμα για να ελέγξω επιπλέον 2 γονίδια που σχετίζονται με αυτο αλλα τα αποτελέσματα θα βγούνε σε 2 εβδομάδες....

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Διαφημίσεις

Η τελευταία μου εξέταση εδειξε θετική σε αντιπυρηνικά αντισώματα...1:160 (στικτος)

Ξέρει κάποια κοπέλα πως επηρεάζουν αυτα τη γονιμότητα και την έκβαση μια εξωσωματικής?

Έδωσα αίμα για να ελέγξω επιπλέον 2 γονίδια που σχετίζονται με αυτο αλλα τα αποτελέσματα θα βγούνε σε 2 εβδομάδες....

επηρεάζουν τη γονιμότητα αλλά και την έκβαση της εγκυμοσύνης. δείχνουν ότι υπάρχει αυτοάνοσο. ευτυχώς υπάρχει θεραπαία με κορτικοειδή. καλά αποτελέσματα!!

επηρεάζουν τη γονιμότητα αλλά και την έκβαση της εγκυμοσύνης. δείχνουν ότι υπάρχει αυτοάνοσο. ευτυχώς υπάρχει θεραπαία με κορτικοειδή. καλά αποτελέσματα!!

Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση! Η θεραπεία είναι μόνιμη? γνωρίζεις? Η΄συνεχίζσει ο κίνδυνος για εμφάνιση αυτοανοσου?

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση! Η θεραπεία είναι μόνιμη? γνωρίζεις? Η΄συνεχίζσει ο κίνδυνος για εμφάνιση αυτοανοσου?

στα αυτοάνοσα υπάρχουν περίοδοι εξάρσεων και ηρεμίας. μπορεί και να μην το εμφανίσεις ποτέ. συνήθως σε στρες, στενοχώρια και στην εκγυμοσύνη πυροδοτούνται. δεν συμβαίνει απαραίτητα πάντως.

το 1/160 ειναι το ελαχιστο ποσοστο,το ιδιο εχω και εγω και κανεις γιατρος δεν του εδωσε σημασια ουτε κατα την διαρκεια των εξωσωματικων προσπαθειων μου,ουτε μετα...η οποια θεραπεια(που μαλλον δεν θα χρειαστεις) δεν εμποδιζει κανενα αυτοανοσο νοσημα αν ειναι στο δρομο να εμφανιστει,να μην το κανει...απλα ισως ηρεμει τα συμπτωματα για την διαρκεια της εγκυμοσυνης...και επειδη τα αποτελεσματα παντα κρινονται οχι μεμονομενα αλλα συνολικα,μην αγχωνεσαι...ο γιατρος θα σου πει αν το αξιολογει η οχι...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

Το 50% του πληθυσμού έχει οριακά θετικά αντιπυρηνικά αντισώματα.Η ρευματολογος στην οποία είχα κάνει πληθώρα εξετάσεων προληπτικά και με το δεδομένο της προσπάθειας σύλληψης τα ειχε θεωρήσει ανάξια λόγου.

Εγώ πάντως έχω 2 παιδάκια τώρα.Δεν θα ανησυχούσα καθόλου αν ήμουν στη θέση σου.Καλή σου επιτυχία:-)

το 1/160 ειναι το ελαχιστο ποσοστο,το ιδιο εχω και εγω και κανεις γιατρος δεν του εδωσε σημασια ουτε κατα την διαρκεια των εξωσωματικων προσπαθειων μου,ουτε μετα...η οποια θεραπεια(που μαλλον δεν θα χρειαστεις) δεν εμποδιζει κανενα αυτοανοσο νοσημα αν ειναι στο δρομο να εμφανιστει,να μην το κανει...απλα ισως ηρεμει τα συμπτωματα για την διαρκεια της εγκυμοσυνης...και επειδη τα αποτελεσματα παντα κρινονται οχι μεμονομενα αλλα συνολικα,μην αγχωνεσαι...ο γιατρος θα σου πει αν το αξιολογει η οχι...

Άρα μπορεί να τα έχεις και να μην εμφανίσεισ ποτε τίποτα...δε σημαίνει ότι κάτι θα εμφανιστεί...

Το 50% του πληθυσμού έχει οριακά θετικά αντιπυρηνικά αντισώματα.Η ρευματολογος στην οποία είχα κάνει πληθώρα εξετάσεων προληπτικά και με το δεδομένο της προσπάθειας σύλληψης τα ειχε θεωρήσει ανάξια λόγου.

Εγώ πάντως έχω 2 παιδάκια τώρα.Δεν θα ανησυχούσα καθόλου αν ήμουν στη θέση σου.Καλή σου επιτυχία:-)

'Εχω διαβάσει ότι μπορεί και να επηρεάσουν τη γονιμότητα και το ίδιο μου είπε ο ανοσολογος...σίγουρα δεν επηρεάζουν? Είχες και συ και δεν έκανες καμια θεραπεία?

'Εχω διαβάσει ότι μπορεί και να επηρεάσουν τη γονιμότητα και το ίδιο μου είπε ο ανοσολογος...σίγουρα δεν επηρεάζουν? Είχες και συ και δεν έκανες καμια θεραπεία?

Κοιταξε, η τιμή ήταν τόσο μικρή και με την διαβεβαίωση της γιατρού οτι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε που το έβαλα στο μυαλό μου.

Εξάλλου εσύ αυτή την στιγμή δεν πάσχεις απο κάτι έτσι?Αυτοάνοσα είναι εκατοντάδες νοσήματα ακόμα και μια απλή ξηροφθαλμία.

Θεραπεία σε τι να κάνεις?Να παίρνεις κορτιζόνη έτσι κουτουρού επειδή έχεις anti-ANA στο όριο?

Κοιταξε, η τιμή ήταν τόσο μικρή και με την διαβεβαίωση της γιατρού οτι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε που το έβαλα στο μυαλό μου.

Εξάλλου εσύ αυτή την στιγμή δεν πάσχεις απο κάτι έτσι?Αυτοάνοσα είναι εκατοντάδες νοσήματα ακόμα και μια απλή ξηροφθαλμία.

Θεραπεία σε τι να κάνεις?Να παίρνεις κορτιζόνη έτσι κουτουρού επειδή έχεις anti-ANA στο όριο?

ετσι ειναι!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

ετσι ειναι!

Έχετε δίκιο....θα το δώ...

Δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα στη σύλληψη και στην εγκυμοσύνη μόνο και μόνο από αυτή τη θετική εξέταση, εφ''οσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή διάγνωση αυτοάνοσου.

Φιλικά μην ασχοληθείς άλλο με το θέμα.

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα,

Έκανα κάποιες εξετάσεις και βγήκαν στο αντιπυρηνικά αντισώματα 1:160.

Ξέρω ότι έχω αυτοάνοση γαστρίτιδα που λογικά από αυτό έχουνε αυξηθεί. Παίζει αυτό ρόλο στη γονιμότητα;

Κοριτσάκια μου τώρα αγχώθηκα!

Πρόσφατα επισκέφθηκα ειδικό γονιμότητας- γνωστό εξωσωματικό. Η διάγνωση ήταν ότι είμαστε μια χαρά και να πάμε σπίτι μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξάμηνο τουλάχιστον. Επειδή πριν ένα χρόνο είχα μία παλίνδρομη και επειδή από ότι φάνηκε δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω και με άδεια χέρια, μου πρότεινε ένα πλήρη έλεγχο αποβολών (ανοσολογικές, μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας...). Μου έγραψε μέσω ΕΟΠΠΥ όσες εξετάσεις καλύπτονται και με πρότεινε "πακετάκι" για τις υπόλοιπες.

Έκανα μόνο όσες γράφονται και γενικά φάνηκαν καλές, με εξαίρεση τα ΑΝΑ. Η εξέταση που πήρα στα χέρια μου γράφει "ασθενώς θετικά", με φυσιολογικές τιμές <1/160.

Από κάτω έχει τις εξής πληροφορίες:

Μέθοδος IFA (Υπόστρωμα Hep-2)

Σε αραίωση ορού 1/80= θετικά (+)

Τύπος φθορισμού: μικτός

Έχει καμία σας ιδέα τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Εγώ δε γνωρίζω να έχω κάποιο αυτοάνοσο κι αυτά που διαβάζω με τρομάζουν... Άσε που δεν καταλαβαίνω καν ποιά είναι η δική μου τιμή!!

Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και μίλησα με τη μαία του και όχι με τον ίδιο και η οποία μου είπε ότι κάποια ευαισθησία υπάρχει με το ανοσοποιητικό μου και να κάνω και τις υπόλοιπες εξετάσεις (μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας, αντιπηκτικό λύκου, πρωτείνη S, ομοκυστεινη,αντισώματα καρδιολυπίνης) για να δούμε.

Πώς τα ακούτε εσείς όλα αυτά; Είχε καμία παρόμοια εμπειρία;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...