Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μια δύσκολη στιγμή και η δική μου...

Recommended Posts

δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι οι καταχρησεις που κανετε δεν ειναι θεμα γουστων...?σε εβαλε καποιος με το ζορι να παιρνεις χαπια η να καταναλωνεις συνεχως αλκοολ?δεν το εκανες με τη θεληση σου?

ανθρωπος που δεν μπορει να προστατευσει τον ιδιο του τον εαυτο δεν ειναι ικανος να προστατευσει κανεναν...

Ναι, το να πίνω έστω ότι ήταν θέμα γούστων..

Το έκανα επειδή το ήθελα και δεν με έβαλε κάποιος με το ζόρι..

Τα χάπια εάν διάβασες Κωνσταντίνα ήταν σε μια δόση..

Αυτο σημαίνει πως δεν ήταν μια συνήθεια.. Αλλά και με το αλκοόλ δεν έφτασα να γίνω αλκοολική.. :/

Διαφημίσεις

Οι άνθρωποι αλλάζουν, φτάνει οι ίδιοι να το επιλέξουν. Το ότι μπορεί να κάναμε κάποιες μ@λ@κίες στα νιάτα μας, δεν σημαίνει ότι θα μας κηνυγάνε μια ολόκληρη ζωή. Σου το λέει άτομο που στο παρελθόν έκανε κατάχρηση αλκοόλ, έτσι για πλάκα. Πολλές φορές οι ίδιες οι συνθήκες μας οδηγούν κάπου. Αλλά χρειάζεται ένα κλικ, κάποιος σημαντικός λόγος για να ΘΕΛΕΙΣ ν' αλλάξεις κι η συγκεκριμένη κοπέλα μάλλον τον βρήκε. ;)

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που διατύπωσες αυτά που προσπαθώ να πω!! :) Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια!

Συμφωνω οτι το παρελθον μας δεν θα πρεπει να γινει ο εφιαλτης για το μελλον μας. Αρκει να θελησουμε κατ ουσιαν να αλλαξουμε. Ο ερχομος ενος παιδιου αλλαζει τα πραγματα σιγουρα. τωρα ο γιατρος σου ειναι ο πιο καταλληλος για να σου απαντησει για τις ιδιαιτερες συνθηκες που ισχυαν στο πρωτο διαστημα που εμεινες εγκυος. καλη δυναμη και καλη συνεχεια.

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Ναι, το να πίνω έστω ότι ήταν θέμα γούστων..

Το έκανα επειδή το ήθελα και δεν με έβαλε κάποιος με το ζόρι..

Τα χάπια εάν διάβασες Κωνσταντίνα ήταν σε μια δόση..

Αυτο σημαίνει πως δεν ήταν μια συνήθεια.. Αλλά και με το αλκοόλ δεν έφτασα να γίνω αλκοολική.. :/

Θα συμφωνισω μαζι σου!Μπορεις αμα θελεις!Το θεμα ειναι οτι τωρα εμεινες εγκυος και πρεπει να το αντιμετωπισεις.Ναι ηταν ανευθυνο απο μερους σας.. οχι τοσο για τις καταχρησεις γτ ολοι λιγο πολυ σε αυτην την ηλικια.. καναμε τα τερτιπια μας.. αλλα κατα την γνωμη μου.. επειδη δεν εχετε πορους να μεγαλωσετε αυτο το παιδακι.Ομως απο τη στιγμη που ειστε ετοιμη να το αντιμετωπισετε .. και κυριως εσυ.. και δεν καταφευγεις στην ευκολη λυση της εκτρωσης.. εγω σου βγαζω το καπελο!Ενα παιδι εχει οντως πολλες ευθυνες!Αλλα πιστεψε με.. καμια δεν ειναι τοσο προετοιιμασμενη για αυτο που ερχεται.Και που μου τα ελεγαν.. δεν μπορουσα να το φανταστω.Αλλα ισως και αυτη ειναι η μαγεια της δημιουργιας μιας νεας ζωης!Δεν φανταζεσαι ποσο αλλαζει ριζικα η ζωη σου.. αλλα ετσι η ζωη ειναι ωραια!

Εγω χαιρομαι που παρολο που φεθρηκατε ανευθηνα ως προς την αντισυλληψη.. τωρα ειστε ετοιμοι να αναλαβετε τις ευθηνες σας!

Ολα γινονται αμα υπαρχει θεληση!

FvxMp3.png

Κοιτα, ολοι εχουν δικαιωμα στην ζωη. Κι αν τα πραγματα πηγαν εως τωρα στραβα δεν σημαινει οτι δεν εχουμε το δικαιωμα να παμε παρακατω! Αρκει να εισαι ετοιμη! Ευτυχως εισαι ακομη 20 χρονων!

-Απο δω και περα θα εισαι υπευθυνη για την ευτυχια την δικη σου αλλα και την ευτυχια του παιδιου.Πραγμα δυσκολο για ολες μας (ακομη και κατω απο πιο "νορμαλ" συνθηκες). Εσυ η ιδια πρεπει να εκτιμησεις τις δυναμεις σου και να μην παρασυρθεις απο ενθουσιασμο.

Ειναι ομως αλλο πραγμα ο δυναμισμος, που εχουμε προς τα εξω κι αλλο αυτα που εχουμε να παλευουμε μεσα μας. Προσωπικα εχω παλεψει πολλα και παλευω ακομα, κι η ψυχολογος μου ειπε οτι φαινεται οτι στο μελλον θα χρειαστω ψυχολογικη βοηθεια με το παιδι. Τουλαχιστον κι εσυ οτι κι αν αποφασισεις να κανεις ζητα βοηθεια απ΄οπου μπορεις.

Συγνωμη αν σε κουρασα. Σου ευχομαι τα καλυτερα!

Δεν με κούρασες καθόλου.. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για ότιδήποτε κι αν είναι αυτό πλέον.. Να 'σαι καλά! Τα καλύτερα κι από μένα! :-D

Διαφημίσεις

Θα συμφωνισω μαζι σου!Μπορεις αμα θελεις!Το θεμα ειναι οτι τωρα εμεινες εγκυος και πρεπει να το αντιμετωπισεις.Ναι ηταν ανευθυνο απο μερους σας.. οχι τοσο για τις καταχρησεις γτ ολοι λιγο πολυ σε αυτην την ηλικια.. καναμε τα τερτιπια μας.. αλλα κατα την γνωμη μου.. επειδη δεν εχετε πορους να μεγαλωσετε αυτο το παιδακι.Ομως απο τη στιγμη που ειστε ετοιμη να το αντιμετωπισετε .. και κυριως εσυ.. και δεν καταφευγεις στην ευκολη λυση της εκτρωσης.. εγω σου βγαζω το καπελο!Ενα παιδι εχει οντως πολλες ευθυνες!Αλλα πιστεψε με.. καμια δεν ειναι τοσο προετοιιμασμενη για αυτο που ερχεται.Και που μου τα ελεγαν.. δεν μπορουσα να το φανταστω.Αλλα ισως και αυτη ειναι η μαγεια της δημιουργιας μιας νεας ζωης!Δεν φανταζεσαι ποσο αλλαζει ριζικα η ζωη σου.. αλλα ετσι η ζωη ειναι ωραια!

Εγω χαιρομαι που παρολο που φεθρηκατε ανευθηνα ως προς την αντισυλληψη.. τωρα ειστε ετοιμοι να αναλαβετε τις ευθηνες σας!

Ολα γινονται αμα υπαρχει θεληση!

Το θέμα των πόρων είναι όντως το μεγαλύτερο ζήτημα για μένα αυτή την στιγμή..

Από 'κεί και πέρα όπως λες, ποιός μπορεί να είναι απόλυτα προετοιμαζμένος για ένα τέτοιο γεγονός που του συμβαίνει πρώτη φόρα; Εδώ πολλές οικογένεις ακόμη και στον ερχομό ενός 2ου παιδιού και νοιώθουν σαν να είναι η πρώτη τους φορά!

Όπως και να 'χει σε ευχαριστώ! Και ελπίζω όλα να πάνε καλά!!

κοριτσάκι μου, θα σου μιλήσω όπως θα μιλούσα στην μικρή μου αδερφή αν και δεν σε γνωρίζω. Εγώ θα εστιάσω στο πόσο μικρούλα είσαι. Ο σύντροφος σου μπορεί να είναι 30, όμως εσύ είσαι μικρό κοριτσάκι. Είσαι σίγουρη ότι δεν θα το μετανιώσεις αργότερα; ότι δεν θα πεις "έχασα τα καλύτερα μου χρόνια;". Δεν θέλω να σε τρομάξω, ένα παιδί είναι πολυ μεγάλη δέσμευση. Δεν θα σου πω σε καμιά περίπτωση να το ρίξεις, όμως ένα παιδί δεν είναι μόνο να γεννηθεί. Θεωρητικά αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Είσαι έτοιμη να στερηθείς την "παιδική σου ηλικία;".

Δεν ξέρω αν έχεις συγγενείς να το συζητήσεις μαζί τους και να βασιστείς στην βοήθεια τους γιατί πίστεψε με θα την χρειαστείς.

Ντρέπομαι που το λέω, εγώ στην ηλικία σου όταν έμεινα έγκυος απο απερισκεψία, το έριξα. Ντρέπομαι γιατί θα μπορούσα να προσέξω και να μην σκοτώσω αυτή την ζωή, όμως δεν το μετάνιωσα (ακόμα και αν δεν έχω παιδί ακόμα....ίσως να είναι και Θεία Δίκη). Δεν το μετάνιωσα γιατί έζησα την ζωή μου και μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος που τότε έβλεπα ως "ιδανικό" δεν ήταν, έκανα πράγματα που αν δεν τα έκανα θα τα είχα αποθυμένα και έφτασα σε σημείο να είμαι συννιδιτοποιημένη ότι θέλω να γίνω μαμά (είμαι έγκυος τώρα και εύχομαι να πάνε όλα καλά).

Δεν θα σου πω τι να κάνεις...προς Θεού, είμαι η πλέον ακατάλληλη. Εύχομαι ολόψυχα να πάρεις την σωστή απόφαση και να μην το μετανιώσεις ποτέ. Αν τελικά θέλεις το μωράκι σου, εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να είναι γερό και τυχερό.

Καταρχήν Καλλιόπη Μ σε παρακαλώ μην ξαναπείς αυτήν την ανοησία περί θείας Δίκης.Μην το ξανασκεφτείς καν.Δεν ταιριάζει ούτε για τους άθεους ούτε για τους θρήσκους.

Δεύτερον.Αγαπητή Νοο Ντατα(δεν θυμάμαι)κήνσορας σου δεν πρόκειται να γίνω ούτε να σε νουθετήσω .Θα σου πω μόνο πως το συνηθισμένο λέει πως σε περιμένουν δύσκολα χρόνια.Πολύ δύσκολα.Το έργο το χω δει αρκετές φορές γύρω μου.Αλλά...αν τα καταφέρεις να ξέρεις πως μεγαλώνοντας θα έχεις ένα από τα πιο ωραία πράγματα στον κόσμο.Ένα παιδί σε τόσο κοντινή ηλικία με την δικιά σου ώστε η σχέση σας θα έχει άλλη δυναμική.

Εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι να σε στηρίξουν πλην του συντρόφου σου.Θα τους χρειαστείς.

Για τα ιατρικά δεν κατέω.

NVVvp2.png

Ίσως έχεις δίκιο βρε Tot72, αλλά καμιά φορά το σκέφτομαι....

Να μην το σκέφτεσαι. Εμείς δηλαδή που δεν κάναμε έκτρωση, γιατί ταλαιπωρηθήκαμε τόσα χρόνια;

Διαφημίσεις

επίσης οτι δεν κάναμε έκτρωση , οφείλεται κατά πολύ στην τύχη. Για εμένα μιλάω...με βοήθησε η τύχη και σήμερα 'καμαρώνω'....σε οποιαδήποτε θα μπορούσε να έχει συμβεί. Μην βασανίζεις τον εαυτό σου Καλλιόπη.

Επίσης να πω ότι συμφωνώ και με το ποστ σου.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κατ' αρχήν!

Ευτυχώς άνθρωποι κοντινόι υπάρχουν και από τις 2 πλευρές.. Δεν έχω παράπονο!

Όσο για την Θεία Δίκη θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες!

Ελπίζω απλά να πάνε όλα σε όλους καλά.. Και χαίρομαι που τουλάχιστον νοιώθω ότι έτσι θα γίνει!

Παρεπιπτόντως σήμερα πήγα για την πρώτη επίσκεψη στην γυναικολόγο για υπέρηχο. Είδα : ένα μαύρο κυκλάκι.. :P Καπου εκεί υποτείθετε ότι βρίσκετε! χαχ Ανύπαρκτο ακόμα.. Και σε 9 μήνες θα φαίνεται κανονικά (πρωτα ο Θεός);

Δεν υπάρχει περίπτωση να το συνειδητοποιήσω αυτό μέχρι τότε! :shock:

δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι οι καταχρησεις που κανετε δεν ειναι θεμα γουστων...?σε εβαλε καποιος με το ζορι να παιρνεις χαπια η να καταναλωνεις συνεχως αλκοολ?δεν το εκανες με τη θεληση σου?

ανθρωπος που δεν μπορει να προστατευσει τον ιδιο του τον εαυτο δεν ειναι ικανος να προστατευσει κανεναν...

Εσύ, δηλαδή, πιστεύεις πως οι χρήστες ναρκωτικών, δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν...παρά μόνο τα γούστα?? Οι καταχρήσεις αλκοόλ και ουσιών δεν είναι παρά απωθημένα που ενδεχομένως δημιουργήθηκαν από γονείς "χειρότερους" από την κοπέλα.. Αλλά όχι.. εκείνοι επειδή δεν έκαναν χρήση ουσιών και αλκοόλ, ήταν καλοί γονείς... καλοί γονείς... Έτσι κι αλλιώς, όλοι μας με κάποιο τρόπο εκφράζουμε τα απωθημένα μας, τα βγάζουμε από μέσα μας.. εκείνη, επέλεξε αυτόν τον τρόπο δυστυχώς, που -όμως- κακό μόνο στον εαυτό της κάνει καθώς φαίνεται...

Κορίτσι μου, ελπίζω αυτό να είναι το εφαλτήριό σου για μια ζωή ευτυχισμένη, μια ζωή καινούρια, με αγάπη και όνειρα, τη ζωή σου.. και το μωράκι σου θα είναι μια χαρά αρκεί να είναι και η μανούλα του καλά.. Γι' αυτό φρόντισε τον εαυτό σου όπως θα φροντίσεις και αυτό το παιδί, που σίγουρα το αγαπάς ήδη.. ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα.. τη ζωή όλοι την αξίζουμε...

Εσύ, δηλαδή, πιστεύεις πως οι χρήστες ναρκωτικών, δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν...παρά μόνο τα γούστα?? Οι καταχρήσεις αλκοόλ και ουσιών δεν είναι παρά απωθημένα που ενδεχομένως δημιουργήθηκαν από γονείς "χειρότερους" από την κοπέλα.. Αλλά όχι.. εκείνοι επειδή δεν έκαναν χρήση ουσιών και αλκοόλ, ήταν καλοί γονείς... καλοί γονείς... Έτσι κι αλλιώς, όλοι μας με κάποιο τρόπο εκφράζουμε τα απωθημένα μας, τα βγάζουμε από μέσα μας.. εκείνη, επέλεξε αυτόν τον τρόπο δυστυχώς, που -όμως- κακό μόνο στον εαυτό της κάνει καθώς φαίνεται...

Κορίτσι μου, ελπίζω αυτό να είναι το εφαλτήριό σου για μια ζωή ευτυχισμένη, μια ζωή καινούρια, με αγάπη και όνειρα, τη ζωή σου.. και το μωράκι σου θα είναι μια χαρά αρκεί να είναι και η μανούλα του καλά.. Γι' αυτό φρόντισε τον εαυτό σου όπως θα φροντίσεις και αυτό το παιδί, που σίγουρα το αγαπάς ήδη.. ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα.. τη ζωή όλοι την αξίζουμε...

Πρέπει να σου πω πως η διατύπωση σου με συγκίνησε κιόλας! Δεν έχω κατι άλλο να σου γράψω.. Απλά να είσαι πάντα καλά και εξίσου γλυκιά κι αληθινή! Σ' ευχαριστώ!

Παρεπιπτόντως σήμερα πήγα για την πρώτη επίσκεψη στην γυναικολόγο για υπέρηχο. Είδα : ένα μαύρο κυκλάκι.. :P Καπου εκεί υποτείθετε ότι βρίσκετε! χαχ Ανύπαρκτο ακόμα.. Και σε 9 μήνες θα φαίνεται κανονικά (πρωτα ο Θεός);

Δεν υπάρχει περίπτωση να το συνειδητοποιήσω αυτό μέχρι τότε! :shock:

Θα φαίνεται πολύ πιο σύντομα. Στον επόμενο κιόλας υπέρηχο θα δείτε ένα φασολάκι και στις 10 εβδομάδες θα έχει χεράκια-ποδαράκια. Τη 12η εβδομάδα περίπου που θα κάνεις την αυχενική, θα δεις κανονικό ανθρωπάκι.

Να μην παραλείψεις καμία εξέταση, να τις κάνεις όλες, για να διασφαλίσεις ότι το μωρό σου είναι απολύτως υγιές.

Διαφημίσεις

Θα φαίνεται πολύ πιο σύντομα. Στον επόμενο κιόλας υπέρηχο θα δείτε ένα φασολάκι και στις 10 εβδομάδες θα έχει χεράκια-ποδαράκια. Τη 12η εβδομάδα περίπου που θα κάνεις την αυχενική, θα δεις κανονικό ανθρωπάκι.

Να μην παραλείψεις καμία εξέταση, να τις κάνεις όλες, για να διασφαλίσεις ότι το μωρό σου είναι απολύτως υγιές.

Εννοείται! Ομπόό, καλά δεν θα μπορώ να το χωνέψω.. Εδώ τώρα και δεν το 'χω συνειδητοποιήσει ακόμη!

Καλησπέρα σας λοιπόν.. Σήμερα πήγα και πήρα τα αποτελέσματα του προγεννετικού ελέγχου μου.. Είμαι τόόόόόσο πολύ χαρούμενη.. Είναι ΟΛΕΣ οι εξετάσεις μου καλές! Μα ΟΛΕΣ! Ενθουσιάστικα πραγματικά.. Τουλάχιστον μου έφυγε ένα μεγάλο άγχος που είχα από την ημέρα της αιμοληψίας!

Καλημέρα μανούλα.

Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα.Η ζωή σου χαμογελάει,χαμογέλα της και εσύ από εδώ και πέρα.Σου εύχομαι κάθε ευτυχία και μια καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη:-D

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...