Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια δύσκολη στιγμή και η δική μου...

Recommended Posts

...απλά βέβαια για άλλους τελείως λόγους!

Καλή σας ημέρα λοιπόν πριν ξεκινήσω!

Είμαι μόλις 20 ετών και πριν από 1μιση σχεδόν χρόνο μπήκα σε μια σχέση που δεν φανταζόμουν οτί θα υπάρχει ακόμη.. Μια σχέση με πολλά γεγονότα που έφτασαν σήμερα να με προβληματίζουν πιο πολύ από ποτέ..

Γύρω στα μισά τησ σχέσης μου αποκαλύφθηκε οτι το αγόρι μου (ετών 30) ήταν πρώην χρήστη ουσιών (για πάνω απο 5-6 χρόνια).. Σήμερα μετά από διακοπή 9 σχεδόν μηνών είναι καθαρός.. Το άγχος μου βέβαια σταθερό για τυχόν "επιστροφές" (ειδικά τώρα)!

Να προσθέσω ότι είμαστε "στο περίμενε" για μια εργασια αυτή την εβδομάδα αλλιώς : ο θεός βοηθός.. Δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για εκείνον (λόγο ελληψης απολυτηρίου και παρελθόν άσχημο και στις μέρες μας κιόλας) ούτε όμως για μένα (οπου παραιτήθηκα λόγω συνθηκών εργασίας και σε μια επαρχία όπως εδώ)!

Τέλος πάντων, τώρα εγώ με την σειρά μου είχα φτάσει σε υπερκατανάλωση αλκοόλ και μια ψυχολογία πιο πεσμένη απο ποτέ για πολλούς και διάφορους λόγους (οιγενειακούς,σχέσης,εργασίας κτλ κτλ).. 'Ωσπου ένα ωραίο απόγεωμα κατελήξα στο νοσοκομείο μετά απο μια γερή δόση χαπιών..

Κατα την εισαγώγη μου στο νοσοκομείο μου έγινε η ερώτηση για πιθανή εγκυμοσύνη...ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΜΩΣ!

Εχθές λοιπόν το πρωί μετά από καθηστέρηση 7 ημερών έκανα χοριακη-β με αποτέλσμα 1500 (4 με 5 εβδομάδων δηλαδή)!

Η μεγαλυτερη μου ανυσηχία είναι κατα πόσο η συγκέντρωση των παρακάτω μπορεί να είναι επιβλαβής σε ένα έμβρυακι :

-ένα κακό ιστορικό πατέρα

-ιστορικό κονδυλωμάτων της μητέρας

-και οι 2 καπνιστές

-κατανάλωση αλκοόλ πριν και κατα τον πρώτο μήνα

-δηλητηρίαση (xanax) κατά τον πρώτο μήνα και

-φαρμακευτική αγωγή με 2 augmentin (ουρολοίμωξη) κατά τον πρώτο μήνα

Δηλαδή ειλικρινά υπάρχουν ελπίδες να δημιουργηθεί υπό αυτες τις συνθήκες (όπου αλλάζουν ριζικά εννοείται) ένα φυσιολογικό μωράκι?

Την Δευτέρα θα γίνει και η 1η επίσκεψη στην φυναικολόγο για έλεγχο και για τον πρώτο υπέρηχο.. Μακάρι να πάνε όλα καλά!!

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας όποια και να είναι..

Συγνώμη για την πολυλογία μου αλλά περισσότερο περιληπτικά δυστυχώς δεν γινόταν να τα πω!

Διαφημίσεις

γεια σου κορίτσι μου.. Από όσο ξέρω ένα έμβρυο μέχρι και 10 μέρες καθυστέρηση δεν το επηρεάζει τίποτα όσον αφορά τις αντιβιώσεις αλλά φαντάζομαι και όλα τα υπόλοιπα.. Εγώ είχα ακούσει για μάνα χρήστη ναρκωτικών που γέννησε ένα υγιέστατο παιδί.. Αλλά αυτά είναι και λίγο τύχη.. Αν είναι τυχερό να είναι γερό το παιδί σου θα είναι αν όχι πάλι και τίποτα από όλα αυτά να μην είχες κάνει πάλι κάτι μπορεί να συνέβαινε.. Γιαυτό μην αγχώνεσαι και εγώ πιστεύω ότι όλα θα πάνε μια χαρά... :D

Κορίτσι, ό,τι και να λέμε εμείς, αρμόδιος να σου απαντήσει είναι αποκλειστικά και μόνο ο γιατρός. Εννοείται πως από δω και μπρος τις καταχρήσεις τις κόβεις με το μαχαίρι!

Συζήτησέ το με το γιατρό σου, μόνο αυτός γνωρίζει έγκυρα να σου απαντήσει. Σου εύχομαι να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη και ένα γερό παιδάκι, γιατί όπως έγραψε και μια κοπέλα πριν, παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη...

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Ένα θα σου πω, εγώ κατά τον πρώτο μήνα και χωρίς να υποψιάζομαι οτι είμαι έγκυος γιατί μας "έτυχε" είχα πάει σε 1γιορτή κρασιού και 1 γιορτή μπύρας με υπερκατανάλωση αλκοόλ, είχα κάνει μετακόμιση σπιτιού, είχα γλιστρήσει και πέσει από σκάλα και το χειρότερο, ήμουν στο ίδιο γραφείο με καρκινοπαθή συνάδελφο ο οποίος εκείνο τον καιρό έκανε μια ακτινοβολία που δεν έπρεπε να έρθει σε επαφή με έγκυο και παιδια..

Άπλά έκανα σχολαστικό έλεγχο κι εξετάσεις...

Ο γιατρός σου λοιπόν θα σου πει καλύτερα...Πιο πολύ να σε απασχολεί το θέμα της έλλειψης πόρων, γιατί ένα βρεφάκι χρειάζεται πολλά εκτός από αγάπη και φροντίδα

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας..

Σίγουρα ο γιατρός θα βοηθήσει απλά μέχρι την Δευτέρα...ποιός περιμένει;

Κι εγώ το πιστεύω πως η τύχη παίζει ρόλο, εννοείτε όμως και με την δική μας βοήθεια.. Δεδομένο οι καταχρήσεις κομμένες!

Όσο για τους πόρους..ελπίζουμε και γι' αυτό...

Να είστε καλά! :)

Σου ευχομαι και εγω οτι καλυτερο !Παντως απο οτι ξερω μετα τις πεντε εβδομαδες εγκυμοσυνης πρεπει να αποφευγονται οι ουσιες,φαρμακα κτλ,γιατι απο τοτε αρχιζει να τρεφεται το εμβρυο απο τον πλακουντα,σιγουρα ομως ο γιατρος ειναι ο πιο καταλληλος για τις αποριες σου.

καλή μου,

ξέρω κι εγώ μωράκι από πατέρα χρήστη, μητέρα καπνίστρια (τουλάχιστον μέχρι που το έμαθε). Κι εγώ, να σου πω, ήμουνα καπνίστρια και έπινα και αλκοόλ (όχι πολύ, αλλά συστηματικά κάθε βράδυ 1-2 μπύρες), έκανα τεστ αρκετά μετά την καθυστέρηση (20 μέρες) και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα...

Καλή τύχη σου εύχομαι σε σένα και στο μπεμπάκι σου!!!

Εννοείται ότι δεν υποκαθιστούμε το γιατρό, απλώς λέμε τη γνώμη μας και τις εμπειρίες μας μέχρι να δεις τον ίδιο που είναι και ο αρμόδιος!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Στην 1η μου εγκυμοσυνη μεχρι 17 εβδομαδες; (που ανακαλυψαμε οτι ειμαι εγκυος) ειχα κανει τα παντα

Τσιγαρα (και απο τα αλλα..) αντιβιωση βαρβατη τις πρωτες 20 μερες της εγκυμοσυνης..τρελλη δουλεια ..και πολυ ποτό.ηρεμηστικα..

Το εμβρυο ηταν μια χαρα και σωστο στα κιλα του!!

Το θεμα ηταν με την αντιβιωση τι γινεται..

Με ειχαν στειλει σε γενετιστρια και μου ειχε πει θυμαμαι οτι ο,τι και να παρω τις πρωτες 20 μερες ή που θα αποβληθει το εμβρυο ή που δεν θα παθει κατι απο αυτα που πηρα

Ευχομαι τα καλυτερα και καλη δυναμη!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Στην 1η μου εγκυμοσυνη μεχρι 17 εβδομαδες; (που ανακαλυψαμε οτι ειμαι εγκυος) ειχα κανει τα παντα

Τσιγαρα (και απο τα αλλα..) αντιβιωση βαρβατη τις πρωτες 20 μερες της εγκυμοσυνης..τρελλη δουλεια ..και πολυ ποτό.ηρεμηστικα..

Το εμβρυο ηταν μια χαρα και σωστο στα κιλα του!!

Το θεμα ηταν με την αντιβιωση τι γινεται..

Με ειχαν στειλει σε γενετιστρια και μου ειχε πει θυμαμαι οτι ο,τι και να παρω τις πρωτες 20 μερες ή που θα αποβληθει το εμβρυο ή που δεν θα παθει κατι απο αυτα που πηρα

Ευχομαι τα καλυτερα και καλη δυναμη!

Α, μια απ' τα ίδια κι εσύ δηλαδή.. Και επειδή απ' όσο κατάλαβα πήγαν όλα καλά σε σένα, μου εύχομαι το ίδιο! Πάντως το πιο δύσκολο πιστεύω ότι είναι το κάπνισμα.. Αυτό το ρημάδι! :confused:

Πραγματικα ευχομαι να πανε ολα κατευχην , και θεωριτικα δεν θεωρω οτι θα εχει προβλημα το εμβρυακι . Απο εκει και περα ο,μως θα θελα ως μεγαλυτερη να σου καθεστισω την προσοχη οτι δεν παιζουμε με τετοια πραγματα . Πραγματικα θα πρεπει να κοψεις το αλκοολ και να μην 3αναπαρεις χαπια (οχι μονο στην εγκυμοσυνη αλλα γενικοτερα απο εδω και περα ) και ισως θα πρεπε να παρεις καποια βοηθεια για αυτο απο καποιο ψυχολογο-ψυχιατρο . Ευχομαι και πραγματικα ο συντροφος σου να αφησει πισω το παρελθον με τα ναρκωντικα και να αρχησει μια εντελως πλεον ζωη ( μα καλα βρε κοπελα μου και στο λεω με καθε ειλικρινια και σεβασμο , τι σε εκανε να θελησεις να συνεχισεις να εισαι με εναν ανθρωπο που ητανε χρηστης βαραιων ναρκοντικων και μαλιστα να κανεις τοσες θυσιες για εκεινον εφοσον ειπες κιολας οτι ζεις σε καποια επαρχια , μπορω να καταλαβω οτι τον αγαπησες αλλα πρεπει να αγαπαμε και τον εαυτο μας λιγακι ) , αυτο το παιδακι πως θα μεγαλωσει ? υπαρχει καποια δουλεια ? ειστε πραγματικα διατεθημενοι να παρατησετε για παντα πισω τις ουσιες και να ξεκινησετε μια νεα ζωη ? ή καποια στιγμη θα ξανακιλυσει εκεινος και εσυ θα ξεκινησεις να πινεις και να περνεις χαπια απο την αρχη ? ευχομαι και ελπιζω να καταλαβαινεις ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι το παιδακι που εχεις μεσα σου και οτι απο εδω και περα δεν εχεις δικαιωμα να αναλωνεσαι σε τετοια πραγματα.

QRyOp2.png

<ειστε πραγματικα διατεθημενοι να παρατησετε για παντα πισω τις ουσιες και να ξεκινησετε μια νεα ζωη ? ή καποια στιγμη θα ξανακιλυσει εκεινος και εσυ θα ξεκινησεις να πινεις και να περνεις χαπια απο την αρχη ? ευχομαι και ελπιζω να καταλαβαινεις ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι το παιδακι που εχεις μεσα σου και οτι απο εδω και περα δεν εχεις δικαιωμα να αναλωνεσαι σε τετοια πραγματα.>

πραγματικα κι εγω εκει θα εντοπιζα το προβλημα.Το αν μπορει να ειναι υγειες το εμβρυο θα στο απαντησει ο γιατρος. Κατοπιν ομως θα μπορεσεις να σηκωσεις την ευθυνη του παιδιου;

ο τροπος που εξιστορησες τα πραγματα δειχνει συγκροτημενο ατομο, αλλα οι επιλογες σου αδυναμια.Θα τα καταφερεις;Το ρωταω οπως θα ρωταγα και τον εαυτο μου...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

<ειστε πραγματικα διατεθημενοι να παρατησετε για παντα πισω τις ουσιες και να ξεκινησετε μια νεα ζωη ? ή καποια στιγμη θα ξανακιλυσει εκεινος και εσυ θα ξεκινησεις να πινεις και να περνεις χαπια απο την αρχη ?

αυτο θα επρεπε να ειναι το ερωτημα σου κοπελα μου.

το να γεννησεις ενα παιδι ειναι ευκολο.το να το μεγαλωσεις ομως παιρνοντας εσυ χαπια αλκοολ και ο πατερας ηρωινη η χασις η τελος παντων ο,τι αλλο!!

αυτο ειναι εγκληματικο και θα επρεπε να τιμωρειται με βαρια ποινη διοτι θετει σε κυνδινο την ψυχικη και σωματικη υγεια του παιδιου!!

προσεχε πριν προχωρησεις. το παιδι δεν ειναι κουκλα...απο τη στιγμη που θα γινεις μητερα θα εχεις περασει και εσυ και ο συντροφος σου σε 2η 3η 4η μοιρα...πρωτα πρεπει να βλεπετε το παιδι και μετα τα γουστα σας και αν τα γουστα σας ειναι τα συγκεκριμενα που περιεγραψες...δυστηχως η ευτυχως(μαλλον και τα δυο..)τετοια ατομα δεν ειναι για να γινονται γονεις!

με ολο το συμπαθειο αλλα σου μιλαω ειλικρινα.το αν το παιδι γεννηθει αρτημελες....ναι προφανως ετσι θα γινει. αλλα με τη ζωη που κανετε το αν αργοτερα θα μεινει αρτημελες(ψυχικως και σωματικως) δεν μπορει να στο εγγυθει κανενας...

wvxup2.png hXxFp2.png

ο μπομπιρακος μου! 17/5/2010 !!

Αν η ζωη σου ειναι ροδινη και η σχεση σου ιδανικη, ο ερχομος ενος παιδιου ερχεται να φερει τα πανω κατω. Με στρωμενες δουλειες και χωρις οικονομικα ή αλλα αγχη και παρ'όλ'αυτα ειναι πολυ ευκολο να διαταραχτουν οι ισορροπιες.

Σε μια περιπτωση σαν τη δικη σας με τοσα προβλημα πολυ σημαντικα οπως περιγραφεις, αν υποτεθει οτι δεν υπαρχει προβλημα απο ιατρικης αποψης, τα υπολοιπα τα εχεις σκεφτει;

Διαφημίσεις

Α, μια απ' τα ίδια κι εσύ δηλαδή.. Και επειδή απ' όσο κατάλαβα πήγαν όλα καλά σε σένα, μου εύχομαι το ίδιο! Πάντως το πιο δύσκολο πιστεύω ότι είναι το κάπνισμα.. Αυτό το ρημάδι! :confused:
Κοίτα...ειχε ασχημη καταληξη ..αλλα για τελειως ασχετους λογους με το θεμα αυτο

Περιμένουμε νέα σου!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Πραγματικα ευχομαι να πανε ολα κατευχην , και θεωριτικα δεν θεωρω οτι θα εχει προβλημα το εμβρυακι . Απο εκει και περα ο,μως θα θελα ως μεγαλυτερη να σου καθεστισω την προσοχη οτι δεν παιζουμε με τετοια πραγματα . Πραγματικα θα πρεπει να κοψεις το αλκοολ και να μην 3αναπαρεις χαπια (οχι μονο στην εγκυμοσυνη αλλα γενικοτερα απο εδω και περα ) και ισως θα πρεπε να παρεις καποια βοηθεια για αυτο απο καποιο ψυχολογο-ψυχιατρο . Ευχομαι και πραγματικα ο συντροφος σου να αφησει πισω το παρελθον με τα ναρκωντικα και να αρχησει μια εντελως πλεον ζωη ( μα καλα βρε κοπελα μου και στο λεω με καθε ειλικρινια και σεβασμο , τι σε εκανε να θελησεις να συνεχισεις να εισαι με εναν ανθρωπο που ητανε χρηστης βαραιων ναρκοντικων και μαλιστα να κανεις τοσες θυσιες για εκεινον εφοσον ειπες κιολας οτι ζεις σε καποια επαρχια , μπορω να καταλαβω οτι τον αγαπησες αλλα πρεπει να αγαπαμε και τον εαυτο μας λιγακι ) , αυτο το παιδακι πως θα μεγαλωσει ? υπαρχει καποια δουλεια ? ειστε πραγματικα διατεθημενοι να παρατησετε για παντα πισω τις ουσιες και να ξεκινησετε μια νεα ζωη ? ή καποια στιγμη θα ξανακιλυσει εκεινος και εσυ θα ξεκινησεις να πινεις και να περνεις χαπια απο την αρχη ? ευχομαι και ελπιζω να καταλαβαινεις ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι το παιδακι που εχεις μεσα σου και οτι απο εδω και περα δεν εχεις δικαιωμα να αναλωνεσαι σε τετοια πραγματα.

Πιο πολύ με αγχώνει το θέμα εργασίας παρά η κατρακύλα του.. -Για μένα δεν αναφέρομαι διότι δεν ημουν εθυσμένη ποτέ σε κάτι (αν εξαιρέσουμε το κάπνισμα, που ακόμη και αυτό πλέον το έχω ήδη καταργήσει)!

Μου είναι απόλυτα κατανοητό το μέγεθος της ευθύνης αλλά θεωρώ μεγαλύτερη ευθύνη την στέρηση μιας ζωής!

Καλά έκανες και μου μίλησες σαν μεγαλύτερη, εξάλλου γι αυτό απευθύνθηκα εδώ!! Να 'σαι καλά!

<ειστε πραγματικα διατεθημενοι να παρατησετε για παντα πισω τις ουσιες και να ξεκινησετε μια νεα ζωη ? ή καποια στιγμη θα ξανακιλυσει εκεινος και εσυ θα ξεκινησεις να πινεις και να περνεις χαπια απο την αρχη ? ευχομαι και ελπιζω να καταλαβαινεις ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι το παιδακι που εχεις μεσα σου και οτι απο εδω και περα δεν εχεις δικαιωμα να αναλωνεσαι σε τετοια πραγματα.>

πραγματικα κι εγω εκει θα εντοπιζα το προβλημα.Το αν μπορει να ειναι υγειες το εμβρυο θα στο απαντησει ο γιατρος. Κατοπιν ομως θα μπορεσεις να σηκωσεις την ευθυνη του παιδιου;

ο τροπος που εξιστορησες τα πραγματα δειχνει συγκροτημενο ατομο, αλλα οι επιλογες σου αδυναμια.Θα τα καταφερεις;Το ρωταω οπως θα ρωταγα και τον εαυτο μου...

Καλώς η κακώς υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες.. Δεν θα με χαρακτήριζα δθναμικό άτομο ως προς την καθημερινότητά μου αλλά σε θέματα ζωής (γιατί θεωρώ πως έτσι είναι και αυτό επιβάλεται η δυναμικότητα).. Εξάλλου οι καταστάσεις σε κάνουν πολλές φορές να είσαι αυτό που πρέπει! Ελπίζω να είναι όπως τα λέω και να μην μείνω με τα λόγια -που δεν νομίζω!

αυτο θα επρεπε να ειναι το ερωτημα σου κοπελα μου.

το να γεννησεις ενα παιδι ειναι ευκολο.το να το μεγαλωσεις ομως παιρνοντας εσυ χαπια αλκοολ και ο πατερας ηρωινη η χασις η τελος παντων ο,τι αλλο!!

αυτο ειναι εγκληματικο και θα επρεπε να τιμωρειται με βαρια ποινη διοτι θετει σε κυνδινο την ψυχικη και σωματικη υγεια του παιδιου!!

προσεχε πριν προχωρησεις. το παιδι δεν ειναι κουκλα...απο τη στιγμη που θα γινεις μητερα θα εχεις περασει και εσυ και ο συντροφος σου σε 2η 3η 4η μοιρα...πρωτα πρεπει να βλεπετε το παιδι και μετα τα γουστα σας και αν τα γουστα σας ειναι τα συγκεκριμενα που περιεγραψες...δυστηχως η ευτυχως(μαλλον και τα δυο..)τετοια ατομα δεν ειναι για να γινονται γονεις!

με ολο το συμπαθειο αλλα σου μιλαω ειλικρινα.το αν το παιδι γεννηθει αρτημελες....ναι προφανως ετσι θα γινει. αλλα με τη ζωη που κανετε το αν αργοτερα θα μεινει αρτημελες(ψυχικως και σωματικως) δεν μπορει να στο εγγυθει κανενας...

Αβέβαιο το μέλλον για τον καθέναν και όπως προανέφερα όταν έχεις να κάνεις με μια ζωή πόσο μάλλον που φέρνεις στον κόσμο εσύ η ίδια αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.. Και ευτυχώς όσα έχουν προηγηθεί δεν ήταν θέμα γουστών! Ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Αν η ζωη σου ειναι ροδινη και η σχεση σου ιδανικη, ο ερχομος ενος παιδιου ερχεται να φερει τα πανω κατω. Με στρωμενες δουλειες και χωρις οικονομικα ή αλλα αγχη και παρ'όλ'αυτα ειναι πολυ ευκολο να διαταραχτουν οι ισορροπιες.

Σε μια περιπτωση σαν τη δικη σας με τοσα προβλημα πολυ σημαντικα οπως περιγραφεις, αν υποτεθει οτι δεν υπαρχει προβλημα απο ιατρικης αποψης, τα υπολοιπα τα εχεις σκεφτει;

Μακάρι να μην τα είχα σκεφτεί.. Δυστυχώς τα έχω σκεφτεί και χρειάζεται να τα σκέφτομαι! Αλλά είναι θέματα που έληξαν..

Αν άποιες καταστάσεις (ακόμη και ένας έρωτας π.χ) μπορούν να φέρουν τούμπα όλα τα ως τώρα δεδομένα σου, κάτι τέτοιο τι μπορεί να κάνει! Μόνο να σε ξαναγυρίσει πίσω πιστεύω δεν μπορεί..

Αν και δεν είναι αρκετό αυτό που λέω για την ώρα ελπίζω στο ότι είναι κάτι που το θέλουμε και οι 2 και στην αγάπη γιατί ακόμη θέλω να πιστεύω πώς κάποια μικρά θαυματάκια της έχουν απομείνει!

Αβέβαιο το μέλλον για τον καθέναν και όπως προανέφερα όταν έχεις να κάνεις με μια ζωή πόσο μάλλον που φέρνεις στον κόσμο εσύ η ίδια αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.. Και ευτυχώς όσα έχουν προηγηθεί δεν ήταν θέμα γουστών! Ευχαριστώ για την απάντηση σου!

δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι οι καταχρησεις που κανετε δεν ειναι θεμα γουστων...?σε εβαλε καποιος με το ζορι να παιρνεις χαπια η να καταναλωνεις συνεχως αλκοολ?δεν το εκανες με τη θεληση σου?

ανθρωπος που δεν μπορει να προστατευσει τον ιδιο του τον εαυτο δεν ειναι ικανος να προστατευσει κανεναν...

wvxup2.png hXxFp2.png

ο μπομπιρακος μου! 17/5/2010 !!

δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι οι καταχρησεις που κανετε δεν ειναι θεμα γουστων...?σε εβαλε καποιος με το ζορι να παιρνεις χαπια η να καταναλωνεις συνεχως αλκοολ?δεν το εκανες με τη θεληση σου?

ανθρωπος που δεν μπορει να προστατευσει τον ιδιο του τον εαυτο δεν ειναι ικανος να προστατευσει κανεναν...

Οι άνθρωποι αλλάζουν, φτάνει οι ίδιοι να το επιλέξουν. Το ότι μπορεί να κάναμε κάποιες μ@λ@κίες στα νιάτα μας, δεν σημαίνει ότι θα μας κηνυγάνε μια ολόκληρη ζωή. Σου το λέει άτομο που στο παρελθόν έκανε κατάχρηση αλκοόλ, έτσι για πλάκα. Πολλές φορές οι ίδιες οι συνθήκες μας οδηγούν κάπου. Αλλά χρειάζεται ένα κλικ, κάποιος σημαντικός λόγος για να ΘΕΛΕΙΣ ν' αλλάξεις κι η συγκεκριμένη κοπέλα μάλλον τον βρήκε. ;)

Συμφωνω οτι το παρελθον μας δεν θα πρεπει να γινει ο εφιαλτης για το μελλον μας. Αρκει να θελησουμε κατ ουσιαν να αλλαξουμε. Ο ερχομος ενος παιδιου αλλαζει τα πραγματα σιγουρα. τωρα ο γιατρος σου ειναι ο πιο καταλληλος για να σου απαντησει για τις ιδιαιτερες συνθηκες που ισχυαν στο πρωτο διαστημα που εμεινες εγκυος. καλη δυναμη και καλη συνεχεια.

Καλώς η κακώς υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες.. Δεν θα με χαρακτήριζα δθναμικό άτομο ως προς την καθημερινότητά μου αλλά σε θέματα ζωής (γιατί θεωρώ πως έτσι είναι και αυτό επιβάλεται η δυναμικότητα).. Εξάλλου οι καταστάσεις σε κάνουν πολλές φορές να είσαι αυτό που πρέπει! Ελπίζω να είναι όπως τα λέω και να μην μείνω με τα λόγια -που δεν νομίζω!

Κοιτα, ολοι εχουν δικαιωμα στην ζωη. Κι αν τα πραγματα πηγαν εως τωρα στραβα δεν σημαινει οτι δεν εχουμε το δικαιωμα να παμε παρακατω! Αρκει να εισαι ετοιμη! Ευτυχως εισαι ακομη 20 χρονων!

-Απο δω και περα θα εισαι υπευθυνη για την ευτυχια την δικη σου αλλα και την ευτυχια του παιδιου.Πραγμα δυσκολο για ολες μας (ακομη και κατω απο πιο "νορμαλ" συνθηκες). Εσυ η ιδια πρεπει να εκτιμησεις τις δυναμεις σου και να μην παρασυρθεις απο ενθουσιασμο.

Ειναι ομως αλλο πραγμα ο δυναμισμος, που εχουμε προς τα εξω κι αλλο αυτα που εχουμε να παλευουμε μεσα μας. Προσωπικα εχω παλεψει πολλα και παλευω ακομα, κι η ψυχολογος μου ειπε οτι φαινεται οτι στο μελλον θα χρειαστω ψυχολογικη βοηθεια με το παιδι. Τουλαχιστον κι εσυ οτι κι αν αποφασισεις να κανεις ζητα βοηθεια απ΄οπου μπορεις.

Συγνωμη αν σε κουρασα. Σου ευχομαι τα καλυτερα!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P