Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσπάσεις 28η εβδομάδα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συσπασεις ειχα εντονες στον 6ο μηνα, και τις ενιωθα σαν πετρωμα και ταυτοχρονα πονους περιοδου. Δεν μου εδωσε τπτ περαν του μαγνησιου και απλα μου ειπε να μην αγχωνομαι και να μην κουραζομαι αλλα δεν μου ειπε κρεββατι. Οταν ηρεμουσα ηρεμουσαν αρκετα και αυτες αλλα δεν δωσαμε ιδιαιτερο βαρος σε αυτο. Μου ειπε οτι ονομαζονται και braxton kicks αν θυμαμαι καλα και οτι ειναι φυσιολογικη προετιμασια της μητρας για τοκετο (εκτος και αν αυτο που λετε ειναι αλλο πραγμα). Οταν ξεκινησα τα nst ειχε συσπασεις αλλα αραια και που. Περιττο να πω δε οτι οταν επαθα χολεσταση και ΕΠΡΕΠΕ να γεννησω στις 36 εβδομαδες γιατι το παιδι ποτιζοταν στις τοξινες, ο τραχηλος ηταν ερμητικα ΚΛΕΙΣΤΟΣ και μαλιστα και αρκετα βαθυς......τρια πουλακια (παρε την καισαρικη να εχεις). Τπτ δεν εκαναν εκεινες οι συσπασεις. Ο γιατρος ειχε δικιο οτι ηταν απλα προετιμασια για τοκετο. Αν δεν ειχα παθει χολεσταση μου ειπε οτι εγω θα γενναγα περαν των 40 εβδομαδων......τετοιο κλειδωμα κατω λεμε......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ελενα μην ανησυχεις κ μενα τα yutopar μου εδωσε 2 χαπια την ημερα αμεσως σταματησαν οι συσπασεις απο τεσεραμισι μηνων τα παιρνω εχθες εκλεισα τον5 μηνα κ μπηκα στον 6 δεν με ξαναεπιασαν Δοξα τον ΘΕΟ!!! ελπιζω την πεμπτη που θα παω στον γιατρο να με τα ελατωσει....

Σαυτο μαρια ευγενια εχεις δικαιο αλα εγω φταιω που δεν ειχα σταματησει απο την δουλεια τον πρωτο μηνα.. επρεπε να κανω συσπασεις για να σταματησω..9 μιση ωρες δουλευα την ημερα ορθοια σε εργοστασιο

Διαφημίσεις

Λοίπον κορίτσια μόλις μπήκα σπίτι απο τον γιατρό.οι συσπασεις μειώθηκαν,είχα 2-3 καμια σχέση μετην παρασκευή που ήταν καρδιογραφημα!ο γιατρός μου είπε να συνεχίσω τα φάρμακα και ότι πολυ πιθανών να είναι κάποια μόλυνση. Ο τραχήλου είναι 3.5 εκ. Μια χαρά μου είπε. Επίσης μου είπε να συνεχίσω ταβανοθεραπεια και ξεκούραση μέχρι τη παρασκευή που θα ξαναπαω. Οι συσπασεις που ένιωθα ήταν σαν πόνους περιόδου και ένα βάρος χαμηλά στη κοιλιά σαν να έπεφτε το μωρό. Ευχαριστώ Μαρία-Ευγενία και κορίτσια για το ενδιαφέρον.

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Ell

οι Braxton hicks είναι ακανόνιστες συσπάσεις.

Εδώ η φίλη μας, λέει για 1 κάθε 10'. Σαφώς καλά έκανε και ανησύχησε.

Στη δική μου περίπτωση πάντως... λίγη ξεκούραση και φαινόταν πως ηρεμούσαν. Και ο τοκετός ξεκίνησε στις 38 εβδομάδες μόνος του (άλλο που κατέληξε σε καισαρική λόγω... μπλα μπλα μπλα).

Elena@ Ξεκουράσου! :D Έτσι κι αλλιώς θα το χρειαστείς για μετά! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δηλαδή, για να καταλάβω, αυτό που νιώθω: η κοιλιά μου χαμηλά σαν να εξογκώνεται, σαν να βγαίνει ένα κεφάλι (σαν να λεμε) και είμαι σίγουρη ότι δεν είναι το μωρό, είναι συσπάσεις???? Είναι το πέτρωμα που λέτε κι εσείς??

Το ένιωθα από την πολύ αρχή (τον 3ο, μπορεί και 2ο μήνα) και νόμιζα ότι είναι κινήσεις του εντέρου και γι΄ αυτό δεν το είχα πει στο γιατρό μου! Προβληματίστηκα τώρα :?. Το παθαίνω κάθε μέρα, αλλά δεν πονάω!

κ γω zipoynaki απο 4μιση μηνων ειχα τα ιδια συμπτωματα με σενα συσπασεις ηταν κ με εδωσε χαπια τα γιουτοπαρ κ τωρα δεν εχω καλυτερα να τα πεις στον γιατρο σου τ συμπτωματα που εχεις....καλο βραδυ σε ολες σας!!!!!!!!!!!!!!!!

Κοριτσάκια... ΔΕΝ ανησυχούμε για τις συσπάσεις!

Αυτές υπαρχουν από την αρχή της εγκυμοσύνης και όσο αυτή εξελίσσεται, γίνονται πιο αισθητές.

Όσο έχουμε μικρό αριθμό από αυτές... και ακανόνιστο... δεν ανησυχούμε. ;)

Μόνο αν είναι πάνω από 6-7 μέσα στην ώρα αρχίζουμε να ψαχνόμαστε λιγάκι... και φυσικά ο μόνος κατάλληλος για καθοδήγηση είναι ο γιατρός μας. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια να σας ρωτησω κατι....βλεπω οτι οι περισοτερες παιρνετε yutopar. Εγω παιρνω απο τον 3ο μηνα utrogestan μεχρι τωρα , που ειμαι στην 20 εβδομαδα....μηπως ειναι μεγαλο διαστημα για utrogestan???Για yutopar ουτε λογο ο γιατρος μεχρι τωρα......και οι συσπασεις καλα κρατουν...

Ifk7p3.png

Εγώ πάντως βρε κορίτσια εχω διαβάσει τόοοοοσες διαφορετικές εκδοχές για τις συσπάσεις και το πως τις καταλαβαίνει καθε μέλλουσα μανούλα που έχω μπερδευτέι αρκετά..Πριν μια εβδομάδα ένιωσα ένα τεράστιο βάρος στην κοιλιά, σαν να είχα πέτρες , μια δυσφορία απίστευτη..δεν μπορουσα να σηκωθώ απο τον καναπέ..και κράτησε ενα απογευμα ολόκληρο..Να ήταν άραγε συσπάσεις??απο τότε δεν έχω ξανανοιώσει κατι παρόμοιο..:|:|

Αυτό με το βάρος που περιγράφεις το είχα κι εγώ στην αρχή και μου είχε πει ο γιατρός ότι είναι από την κούραση. Δυστυχώς δεν πρόσεχα αρκετά φαίνεται γιατί σιγά σιγά το βάρος έγινε μόνιμο κάθε φορά που πήγαινα να σηκωθώ και μια μέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ καθόλου. Ο γιατρός μου έδωσε τα yutopar αλλά δε με έπιασαν και 3 μέρες αργότερα είχα συσπάσεις ανά 7 λεπτά που με έστειλαν στο νοσοκομείο. Αν δεν το νιώθεις συχνά, οκ, αλλά αν σε ξαναπιάσει, καλύτερα να ξεκουράζεσαι περισσότερο.

βρε κοριτσια να σας ρωτησω κατι....βλεπω οτι οι περισοτερες παιρνετε yutopar. Εγω παιρνω απο τον 3ο μηνα utrogestan μεχρι τωρα , που ειμαι στην 20 εβδομαδα....μηπως ειναι μεγαλο διαστημα για utrogestan???Για yutopar ουτε λογο ο γιατρος μεχρι τωρα......και οι συσπασεις καλα κρατουν...

Εγώ τα utrogestan τα έπαιρνα από 10 εβδομάδων που βρέθηκε μια αποκόλληση και τα συνέχισα ως το τέλος. Σε κάθε ραντεβού ρωτούσα το γιατρό για να τα κόψω και μου έλεγε όχι. Η αποκόλληση μου πέρασε στις 14 εβδομάδες και δεν κατάλαβα γιατί τα έπαιρνα ως το τέλος, αλλά ενοείται ότι ακολούθησα τις συμβουλές του γιατρού.

Για τα yutopar, για να μη στα έχει δώσει ο γιατρός σου μήπως δεν σου είναι απαραίτητα? Έχεις πολλές συσπάσεις με πόνο? Αν όχι, γιατί να πάρεις φάρμακα? Υποτίθεται ότι δεν έχουν πολλές παρενέργειες, αλλά κάνουν ταχυπαλμίες και τρέμουλο (εγώ τις πρώτες μέρες που έπαιρνα ενδοφλέβια μεγάλη δόση δεν μπορούσα ούτε να κρατήσω στυλό να γράψω). Μετά που τα συνέχισα από το στόμα βελτιώθηκε η κατάσταση, αλλά οι 105 παλμοί σε μόνιμη βάση δεν είναι και το καλύτερο για να είσαι ήρεμη. Και το μωρό μου ως έμβρυο πάντα είχε παλμούς στο ανώτατο φυσιολογικό και όταν γεννήθηκε μας έστειλαν σε παιδοκαρδιολόγο για περαιτέρω έλεγχο (π.χ. με φυσιολογικό από 120 ως 180 είχε πάντα γύρω στο 180 - τυχαία νούμερα γιατί δε θυμάμαι ακριβώς). Όλα ήταν οκ ευτυχώς, αλλά εμένα μου δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι έφταιγαν τα yutopar.

5k3tp2.png

Σαυτο μαρια ευγενια εχεις δικαιο αλα εγω φταιω που δεν ειχα σταματησει απο την δουλεια τον πρωτο μηνα.. επρεπε να κανω συσπασεις για να σταματησω..9 μιση ωρες δουλευα την ημερα ορθοια σε εργοστασιο

Εγω ευτυχως σταματησα αμεσως μολις μου ειπε ο γιατρος για τις συσπασεις αλλα και να ηθελα να συνεχισω ουτε ο γιατρος με αφηνε ουτε ο αντρας μου φυσικα.Μην ανησυχεις ολα καλα θα πανε.

Λοίπον κορίτσια μόλις μπήκα σπίτι απο τον γιατρό.οι συσπασεις μειώθηκαν,είχα 2-3 καμια σχέση μετην παρασκευή που ήταν καρδιογραφημα!ο γιατρός μου είπε να συνεχίσω τα φάρμακα και ότι πολυ πιθανών να είναι κάποια μόλυνση. Ο τραχήλου είναι 3.5 εκ. Μια χαρά μου είπε. Επίσης μου είπε να συνεχίσω ταβανοθεραπεια και ξεκούραση μέχρι τη παρασκευή που θα ξαναπαω. Οι συσπασεις που ένιωθα ήταν σαν πόνους περιόδου και ένα βάρος χαμηλά στη κοιλιά σαν να έπεφτε το μωρό. Ευχαριστώ Μαρία-Ευγενία και κορίτσια για το ενδιαφέρον.

Μπραβο κοπελα μου κανε οτι σου ειπε και ολα θα πανε καλα.Το εχω νιωσει κι εγω αυτο που λες ξερω ακριβως πως ειναι και ταυτοχρονα ειχα και κατι τσιμπιματακια δεξια και αριστερα στον αφαλο απο εκεινη τη στιγμη και μετα ξεκινησα το yutopar και απο τοτε δεν με εχει ξαναπιασει.

Διαφημίσεις

μαρια ευγενια φοβαμαι μηπως επιρεαζουν το μωρο...εσυ σε ποιο μηνα εισαι?τα επαιρνες?συνεχιζεις τα παιρνεις?

μην ανησυχεις, οπως βλεπεις τα γιουτοπαρ τα παιρνει κοσμος και κοσμακης... τιποτα δεν παθαινουν τα πιτσιρικια μας.

ετσι ανησυχουσα κι εγω στην αρχη. Τωρα σκεφτομαι οτι ισως μια μητρα με συσπασεις συνιστα πιο <<αγχωτικο>> περιβαλλον για ενα εμβρυο απο οτι ενα γιουτοπαρ...:wink:

Επισης το οτι πηρε θεση τι σημαινει; οτι εχει εμπεδωθει;δεν νομιζω. Αν απλως ειναι με το κεφαλι προς τα κατω τι πειραζει;Εμενα συνηθως η ετσι αναποδα θα ειναι η οριζοντια, με το κεφαλι στον αφαλο και τα ποδια να κλωτσανε την σπονδυλικη στηλη!

Marou

τι σου ειπε ο γιατρος;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

μαρια ευγενια φοβαμαι μηπως επιρεαζουν το μωρο...εσυ σε ποιο μηνα εισαι?τα επαιρνες?συνεχιζεις τα παιρνεις?

Δεν επηρεαζουν καθολου το μωρο απο οτι ξερω και κανενας γιατρος δεν νομιζω να μας εδινε κατι που θα μπορουσε να εχει καποια επιπτωση στα μωρα μας.Τα παιρνω σχεδον 1 μηνα ισως και παραπανω δεν θυμαμαι καλα και ναι συνεχιζω να τα παιρνω δεν το εχω κουβεντιασει με το γιατρο μου αλλα φανταζομαι οτι θα μου πει να τα σταματησω οταν μπω στο μηνα μου γιατι τοτε δεν θα ειναι επικινδυνες οι συσπασεις οπως τωρα τοτε θα τις χρειαζομαστε.

μην ανησυχεις, οπως βλεπεις τα γιουτοπαρ τα παιρνει κοσμος και κοσμακης... τιποτα δεν παθαινουν τα πιτσιρικια μας.

ετσι ανησυχουσα κι εγω στην αρχη. Τωρα σκεφτομαι οτι ισως μια μητρα με συσπασεις συνιστα πιο <<αγχωτικο>> περιβαλλον για ενα εμβρυο απο οτι ενα γιουτοπαρ...:wink:

Επισης το οτι πηρε θεση τι σημαινει; οτι εχει εμπεδωθει;δεν νομιζω. Αν απλως ειναι με το κεφαλι προς τα κατω τι πειραζει;Εμενα συνηθως η ετσι αναποδα θα ειναι η οριζοντια, με το κεφαλι στον αφαλο και τα ποδια να κλωτσανε την σπονδυλικη στηλη!

Marou

τι σου ειπε ο γιατρος;

Δεν πειραζει να ειναι με το κεφαλι προς τα κατω απο οτι ξερω, εμενα ειναι απο το τελος του προηγουμενου μηνα κατω το κεφαλακι του.Αν ηταν ανησυχητικο θα μου το ελεγε ο γιατρος μου.

Απο την αρχη της εγκυμοσυνης δεν θυμαμαι να το βρηκαμε στον υπερηχο <<ορθιο>> ουτε μια φορα. <<Αναποδο>> μωρο απο την αρχη...χαχαχα!!!

καλημερα κοριτσια πηγα εχθες στον γιατρο μου η μικρη μου παλι με το κεφαλι προς τα κατω ειναι κ τα ποδαρακια της στον ομφαλο μου..δεν μου τα μιωσε τα γιουτοπαρ κ μου ειπε αλες 15 μερες να ξαπλωνω δεν θελει νατο διακυνδινεψουμε κ με ειπε μεχρι τις 5 απριλιου που θα με δει να κανω υπομονη...αχ κοριτσια εχει τοσες ωραιες μερες ςξω κ ειμαι παλι μεσα κλεισμενη...

Κοριτσια μην παιζεται με τις συσπασεις και να κανετε οτι σας λεει ο γιατρος σας.Εγω σημερα ξυπνησα με το χειροτερο τροπο γιατι το πρωι που πηγα τουαλετα στο σκουπισμα ειδα μια ροζ σταγονα!!!!Φανταζομαι καταλαβαινετε πως ενιωσα!!!!Πηρα το γιατρο μου πηγα με ειδε και μου ειπε οτι εχει μικρυνει πολυ ο τραχηλος λογο συσπασεων (29/02 ηταν 33 σημερα ηταν 28.)Παιρνω μαγνησιο και yutopar αλλα μου τα αυξησε απο σημερα.Τοσο καιρο οταν ενιωθα σκληρη την κοιλια μου ψηλα νομιζα οτι ηταν ο μπεμπης μου ειτε το χερακι του ειτε ο ποπος του κατι.Αλλα εκανα λαθος ηταν συσπασεις γιατι εγω η χαζη νομιζα οτι συσπασεις εχουμε μονο οταν πετρωνει το κατω μερος της κοιλιας και οχι οταν πετρωνει και το στομαχι ψηλα.Μου πηρε και για καλλιεργεια γιατι ειχα πολλα υγρα.Μου εδωσε να βαζω κολπικα κατι αλοιφες μεχρι και την τριτη για να μεγαλωσει ο τραχηλος και να κανω και τεσσερις ενεσεις για τα πνευμονια του μπεμπη μου.Ευτυχως δεν εχω ξαναδει τιποτ αλλο απο την πρωινη σταγονα σας λεει ο γιατρος σας.

περαστικα σου ευχομαι να πανε ολα καλα...εμενα που με εξετασε τον τραχηλο ητν 5 εκατοστα αυτο τωρα δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο...οσο για το ροζ αιμα που ειχες μηπως ηταν κ απο κουραση??μην αγχωνεσαι κ το αγχος δεν ειναι καλο... Παντως αξιζει να κανουμε υπομονη για τους υπολοιπους μηνες που μας εμειναν γιατι μετα τα μωρακια μας θα τα εχουμε για μια ζωη...

Πωπω ΜΑΡΙΑ-ΕΥΓΕΝΙΑ στεναχωρεθηκα με τα νεα σου!

Να προσεχεις , κατσε στο κρεβατι και μην κανεις τιποτα.

Για τον τραχηλο εχω ακουσει οτι ειναι ανησυχητικο οταν ειναι κατω απο 25 η πιο επειηκως κατω απο 23, εσυ εισαι στο 28. Ροζ σταγονα ειχες ξαναδει παλαιοτερα ,η θυμαμαι λαθος;Ολα θα περασουν μην ανησυχεις.

Να δεις που στο τελος ολα θα πανε καλα! Απλως σε παιδευει το αντρακι σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...