Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συσπάσεις 28η εβδομάδα

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Εχθές πήγα στο γιατρό μου για την καθιερωμένη επίσκεψη μηνός, και μου έκανε καρδιοτοκογράφημα. Είμαι στην 28η εβδομάδα και από το γράφημα είδαμε ότι υπήρχαν συσπάσεις 1 ανα 10 λεπτο, τις οποίες ένιωθα αμιδρά σαν πόνο περιόδου.Αυτό που μου σύστησε έιναι ξεκούραση για 15 μέρες και μετά εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει μόλυνση. Έχω αρχίσει να αγχώνομαι γιατί λογικά με τις συσπάσεις παίρνει θέση το μωρό για να κάνει τη μεγάλη έξοδο, έτσι δεν είναι??Έχει καμία παρόμοια εμπειρία? Επίσης το βάρος του μωρού ήταν 1100γρ. και μου είπε ότι είναι 1 εβδομάδα μπροστά. Μηπως αν κόψω τα μασαμπουκιάσματα να έρθει σην εβδομάδα του?

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Διαφημίσεις

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κορίτσια καλησπέρα,

Εχθές πήγα στο γιατρό μου για την καθιερωμένη επίσκεψη μηνός, και μου έκανε καρδιοτοκογράφημα. Είμαι στην 28η εβδομάδα και από το γράφημα είδαμε ότι υπήρχαν συσπάσεις 1 ανα 10 λεπτο, τις οποίες ένιωθα αμιδρά σαν πόνο περιόδου.Αυτό που μου σύστησε έιναι ξεκούραση για 15 μέρες και μετά εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει μόλυνση. Έχω αρχίσει να αγχώνομαι γιατί λογικά με τις συσπάσεις παίρνει θέση το μωρό για να κάνει τη μεγάλη έξοδο, έτσι δεν είναι??Έχει καμία παρόμοια εμπειρία? Επίσης το βάρος του μωρού ήταν 1100γρ. και μου είπε ότι είναι 1 εβδομάδα μπροστά. Μηπως αν κόψω τα μασαμπουκιάσματα να έρθει σην εβδομάδα του?

Για τις συσπασεις δεν ξερω να σου πω....οσο για το μωρο εμενα ο δικος μου ηταν ενα κιλο πριν 2 εβδομαδες που πηγα στον γιατρο....και ειναι και εμενα μια εβδομαδα μπροστα...η εβδομαδα δεν παιζει ρολο με το ποσο τρως...!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Μην σε αγχώνει το βάρος του, δεν έχει σχέση με το τι τρως και πόσα κιλά βάζεις.Το σημαντικό είναι να κάνεις μια καλή ταβανοθεραπεία (ξάπλα) να περάσουν οι συσπάσεις. Ξεκουράσου...ξεκουράσου...ξεκουράσου....αααα και κάτι πολύ σημαντικό κατα την γνώμη μου: θετική σκέψη! Και όλα θα πάνε τέλεια...

Σας ευχαριστώ ρε κορίτσια, δηλαδή θα συνεχίσω να μασαμπουκιάζω άφοβα..χιχι!!

Ο γιατρός όμως μου έδωσε να καταλάβω ότι το φαγητό που καταναλώνω έχει άμεση επίδραση με το βάρος του μωρού.αλλά μαλλον ήθελε να με ταρακουνήσει και να μην πάρω αλλα κιλα..

Thanks

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

οι συσπασεις ειναι φυσιολογικες ... σε προετοιμαζουν για τον τοκετο !

θελει ξεκουραση και ηρεμια. και κατι πολυ σημαντικο.. μην κανεις ελευθερο σεξ... το σπερμα προκαλει συσπασεις στη μητρα. διαβασε σχετικα με αυτο ή ρωτα το γυναικολογο σου...

Διαφημίσεις

Καλημέρα και με το καλό το μωράκι σου!

Είχα κι εγώ συσπάσεις, πιο έντονες όμως, με πόνο και με μεγαλύτερη συχνότητα και χρειάστηκε να νοσηλευτώ με ορό για να μη γεννήσω πρόωρα (στις 28,6 το έπαθα). Δεν στο γράφω για να σε αγχώσω, αλλά για να κάτσεις να ξεκουραστείς. Εφόσον ο γιατρός δεν σου έδωσε φαρμακευτική αγωγή, μάλλον είσαι πολύ ήπια περίπτωση.

Ξεκούραση (ξάπλα), μη σηκώνεις βάρος, μη σκύβεις και μην πολυχαϊδεύεις την κοιλιά, γιατί οι διαφορές θερμοκρασίες κάνουν συσπάσεις.

Και το κυριότερο, να μην αγχώνεσαι και να μη συγχίζεσαι!

Για το βάρος σου, το καλύτερο είναι να τρως καλά σε ποσότητα αλλά υγιεινά, ώστε να ανταποκρίνεσαι στις αυξημένες ανάγκες που έχει το σώμα σου και το μωρό, χωρίς να φορτώνεστε με περιττές ουσίες και κιλά.

Καμπύλη σακχάρου έχεις κάνει? Συνήθως το σάκχαρο της μητέρας παχαίνει τα μωρά, αλλά υποθέτω ότι στην εβδομάδα που είσαι θα το έχετε ήδη ελέγξει.

5k3tp2.png

οι συσπασεις ειναι φυσιολογικες ... σε προετοιμαζουν για τον τοκετο !

θελει ξεκουραση και ηρεμια. και κατι πολυ σημαντικο.. μην κανεις ελευθερο σεξ... το σπερμα προκαλει συσπασεις στη μητρα. διαβασε σχετικα με αυτο ή ρωτα το γυναικολογο σου...

Στη φαση που ειναι δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικες οι συσπασεις!!!Σε ολα τα υπολοιπα εχεις δικιο.

Πιστευω πως τα πολλα κιλα εχουν αμεση επιπτωση στο μωρο.Οταν λενε οι γιατροι να μην παρουμε παραπανω κιλα απο οτι πρεπει το λενε (απο οτο ξερω) 1ον)για να μην υπαρξουν τυχον επιπλοκες λογο βαρος της μητερας στο τοκετο 2ον)για να μην βγαινουν πολλα κιλα τα μωρα μας και 3ον)για να μην ανεβασουμε σακχαρο(αυτο βεβαια ειναι σχετικο).Βεβαια δεν σημαινει οτι θα συμβουν ολα αυτα σε μια κοπελα που εχει παρει παραπανω κιλα.Τι ξερω απο γιατρους ειπα μην παρεξηγηθω!!!Κι εγω ειμαι στην 27η εβδομαδα και εχω παρει ηδη 17 ΚΙΛΑ!!!!!

Ωχ συσπασεις ειναι οι πονοι περιοδου που νιωθω αυτες τις μερες;Ελαχιστες φορες βεβαια ευτυχως.Ανησυχω λιγο να πω την αληθεια.Δεν ειναι ιδιαιτερα δυνατοι αλλα μου κανανε εντυπωση γιατι νομιζα οτι απλα ειναι τα εντερικα μου.Οταν παω στο γιατρο θα τον ρωτησω.Επισης ενιωσα 2-3 φορες σαν να σγιγγεται η κοιλια μου απο εξω προς τα μεσα δηλαδη προς τον αφαλο.Μηπως αυτες ειναι οι συσπασεις;

lo5lp3.pngtumhp3.png

Ωχ συσπασεις ειναι οι πονοι περιοδου που νιωθω αυτες τις μερες;Ελαχιστες φορες βεβαια ευτυχως.Ανησυχω λιγο να πω την αληθεια.Δεν ειναι ιδιαιτερα δυνατοι αλλα μου κανανε εντυπωση γιατι νομιζα οτι απλα ειναι τα εντερικα μου.Οταν παω στο γιατρο θα τον ρωτησω.Επισης ενιωσα 2-3 φορες σαν να σγιγγεται η κοιλια μου απο εξω προς τα μεσα δηλαδη προς τον αφαλο.Μηπως αυτες ειναι οι συσπασεις;

Πιθανοτατα ναι ειναι συσπασεις αλλα ενταξει δεν ειμαι και γιατρος μην σε παρω στο λαιμο μου φυσικα να το πεις στο γιατρο σου.Ενιωσες να πετρωνει?

Διαφημίσεις

Πιθανον να ειναι συσπασεις αλλα αν δεν ειναι συχνο μην σε ανησυχει, συμβαινει. Κι εγω εχω πετρωματα απο πολυ νωρις αλλα αφου η συχνοτητα τους ειναι αραιη ο γιατρος δεν ανησυχει καθολου, δεν μου εδωσε καν μαγνησιο. Προβλημα δημιουργουν απο εναν αριθμο και πανω- αν ειναι περισοτερες απο 6-7 την ωρα νομιζω.

Γιατρος βεβαια δεν ειμαι κι εννοειται οτι θα το αναφερεις στον γιατρο σου, αλλα μην φοβασαι:wink: -Για το σφιξιμο δεν ξερω.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Πιθανοτατα ναι ειναι συσπασεις αλλα ενταξει δεν ειμαι και γιατρος μην σε παρω στο λαιμο μου φυσικα να το πεις στο γιατρο σου.Ενιωσες να πετρωνει?

Ναι μπραβο και εσκυψα λιγο και επιασα την κοιλια μου χωρις να το καταλαβω.Δεν πονεσα βεβαια μακαρι να ναταν τοσο ευκολο :P

Πιθανον να ειναι συσπασεις αλλα αν δεν ειναι συχνο μην σε ανησυχει, συμβαινει. Κι εγω εχω πετρωματα απο πολυ νωρις αλλα αφου η συχνοτητα τους ειναι αραιη ο γιατρος δεν ανησυχει καθολου, δεν μου εδωσε καν μαγνησιο. Προβλημα δημιουργουν απο εναν αριθμο και πανω- αν ειναι περισοτερες απο 6-7 την ωρα νομιζω.

Γιατρος βεβαια δεν ειμαι κι εννοειται οτι θα το αναφερεις στον γιατρο σου, αλλα μην φοβασαι:wink: -Για το σφιξιμο δεν ξερω.

2-3 φορες να το επαθα και κυριως αφου πηγα για πιπι μου τοτε το επαθα.

Εγω παιρνω μαγνησιο απο νωρις χωρις να εχω ιδιαιτερο προβλημα.και ελπιζω καμια μας να μην εχει ιδιαιτερο προβλημα ;)

lo5lp3.pngtumhp3.png

Ενα πραγμα μπορεις να κανεις για να ηρεμησεις να ενημερωσεις το γιατρο σου και αν αργει το ραντεβου σου παρτον τηλ.

Μεθαυριο που θα παω θα του το πω και αν και δεν θελω να αγχωθω γιατι ειμαι πολυ αγχωδης και αν καθησω και το σκεφτω την πατησα.Προς το παρον κανει βολτες και μου τραβαει την προσοχη ο μικρουλης μου ;)

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

Ναι το πρωτο μου :) Τελικα ναι αυτα τα σφιξιματα συσπασεις ηταν και δεν εχω νιωσει τιποτα αυτες τις μερες ευτυχως.Μου ειπε οτι αν αυξηθουν να του το πω.Προς το παρον τα ειδε ολα καλα ευτυχως!

lo5lp3.pngtumhp3.png

καλημερα με το καλο το μωρακι σου.οι δικες μου συσπασεις αρχισαν την 23 βδομαδα και απο τοτε εμεινα ξαπλα εως την 38η που γεννησα.θελουν προσοχη η αληθεια ειναι.τα κιλα δεν ευθυνονται για αυτες ευτυχως γιατι τοτε αλοιμονο σε μενα που ειχα παρει 35 τοτε:P

Σιγουρα τα κιλα δεν ευθυνονται για τις συσπασεις κατι αλλο που μπορει να προκαλεσει συσπασεις ειναι οταν θελετε να πατε τουαλετα και το καθυστερειτε οπως επισης το ιδιο πραγμα μπορει να προκαλεσει και ουρολοιμωξεις

πως ακριβώς ξεχωρίζετε τις συσπάσεις?

παίρνω μαγνήσιο από τον 4ο μήνα, και το μωρό είναι τουλάχιστον υπερκινητικό.

πετρώνει κατά διαστήματα η κοιλιά μου, κυρίως αριστερά, οπότε και πετάγεται και κάτι σαν εξόγκωμα (μεγάλο). μόλις χαιδέψω λίγο την κοιλιά μου στο σημείο αυτό περνάει.

εγώ βασικά νόμιζα ότι αυτό είναι το μωρό (μπορεί να είμαι και ηλίθια)...

csdRp2.png

SpIfp2.png

¨εγώ βασικά νόμιζα ότι αυτό είναι το μωρό (μπορεί να είμαι και ηλίθια)...¨

αααχχχ... ετσι αισθανομαι κι εγω, μεγαλο πληγμα για μενα...

Νομιζα οτι ηταν το μωρο αλλα τοσο δυνατα που τιναζομουν...

Ενιωθα εκτος απο πετρωματα, σε ασχετες στιγμες εντονο σπρωξιμο με λιγο πονο.

Κι ελεγα ¨μα γιατι με χτυπαει με τοσο μισος¨, στις εβδομαδες που ημουν δεν δικαιολογουνταν τετοιες κλωτσιες(18η-23η).

Τελικα ηταν συσπασεις...

Μα να ειμαι τοσο χαζη που δεν μπορουσα να το ξεχωρησω;...

Μπουμπουνιτσα ομως εσενα ισως να ειναι οντως το μωρο!

Σιγουρα τα κιλα δεν ευθυνονται για τις συσπασεις κατι αλλο που μπορει να προκαλεσει συσπασεις ειναι οταν θελετε να πατε τουαλετα και το καθυστερειτε οπως επισης το ιδιο πραγμα μπορει να προκαλεσει και ουρολοιμωξεις

Επισης το ξερατε οτι πρεπει να σηκωνομαστε απο το κρεβατι γυρνωντας στο πλαι και βαζοντας δυναμη -στηριζομενες- στο χερι μας κι οχι ενω ειμαστε ανασκελα γιατι ετσι βαζουμε πιεση στους κοιλιακους;

Επισης το ξερατε οτι πρεπει να σηκωνομαστε απο το κρεβατι γυρνωντας στο πλαι και βαζοντας δυναμη -στηριζομενες- στο χερι μας κι οχι ενω ειμαστε ανασκελα γιατι ετσι βαζουμε πιεση στους κοιλιακους;

NAIIIIII, μου το χε πει εξαρχής ο γυναικολογος....

πετρώνει κατά διαστήματα η κοιλιά μου, κυρίως αριστερά, οπότε και πετάγεται και κάτι σαν εξόγκωμα (μεγάλο). μόλις χαιδέψω λίγο την κοιλιά μου στο σημείο αυτό περνάει.

Νομίζω οτι στις συσπάσεις ΔΕΝ κάνει να χαιδεύεις την κοιλιά σου...Ρώτα το όμως για σίγουρα!

Οι συσπάσεις είναι πέτρωμα σε όλη την κοιλιά κι όχι μόνο σ' ένα σημείο. Αν νιώθεις σκληρή την κοιλιά σου σε ένα σημέιο μόνο, το πιο πιθανόν είναι να είναι το κεφάλι, ο πωπός ή τα πόδια του μωρού.