Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσπάσεις 28η εβδομάδα

Recommended Posts

Κάνεις λάθος.

Η σύσπάσεις έχουν πολλές μορφές. Άλλες φορές μπορεί να εμφανίζονται σαν να έχεις μία ζώνη και δένεις την κοιλιά σου σφιχτά χαμηλά, άλλες φορές σαν εχόχληση γύρω από τον αφαλό, άλλες φορές σαν πέτρωμα σε όλη την κοιλιά και άλλες σαν να μαζέυετε στην μία άκρη και μετά να ξανά απλώνει (ειδικά αυτό το τελευταίο κι εγώ έτσι νόμιζα ότι είναι το μωρό, αλλά ήταν σύσπαση). Μπορεί να υπάρχουν και άλλες μορφές που ίσως εγώ δεν γνωρίζω.

Κάλο είναι να το αναφέρει στο γιατρό της και να μην θεωρεί ότι είναι απλά οι κινήσεις του μωρού. Ειδικά αν είναι πρώτη εγκυμοσύνη, πολλά δεν γνωρίζουμε.

Να περιγράφετε όσο μπορείτε καλύτερα στο γιατρό σας αυτό που αισθάνεστε ώστε να σας καταλαβαίνει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα, και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!

Πήρα τον γιατρό τηλέφωνο, και κανόνισα να πάω το απόγευμα να με δει.

Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή είχα μία αποβολή στον 4ο μήνα πέρυσι, αντιμετωπίζει αυτά τα συμπτώματα σαν ψυχολογικά (ότι προέρχονται από το άγχος μου).

Αυτό που με αγχώνει είναι ότι θέλω να αντιλαμβάνομαι τι μου συμβαίνει και να μπορώ να ανταποκρίνομαι σωστά.

Αυτές τις μέρες με πονάει πολύ η μέση μου (όλο το νεύρο μέχρι χαμηλά στο πόδι), ο θώρακας στο διάφραγμα, και αισθάνομαι την κοιλιά μου να σκληραίνει και να μαλακώνει. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον έχω αρχίσει και πνίγομαι όταν καταπίνω, και χτες την νύχτα έκανα αναρρόφηση στον ύπνο μου, πνίγηκα και χρειάστηκε να μου κάνει λαβή ο άντρας μου για να πάρω ανάσα.

Πήρα το πρωί τον γιατρό τηλέφωνο, και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα :confused:

Γενικά είμαι ψύχραιμη, κυρίως επειδή πρέπει ακόμη να δουλεύω (έχω ΤΕΒΕ), αλλά δεν γίνεται να λέω στον γιατρό ότι πνίγηκα στον ύπνο μου, και να μου λέει ότι δεν πειράζει γιατί δεν παθαίνει τίποτα το μωρό. Δηλαδή,εάν είχε ήδη φύγει για την δουλειά ο άντρας μου, και ήμουνα μόνη μου :confused:

Αν λέω καμία βλακεία διορθώστε με σας παρακαλώ γιατί έχω αρχίσει να νιώθω εντελώς ηλίθια...

csdRp2.png

SpIfp2.png

Κι εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήμουν αρκετά-πολύ "τρελή". Το παραμικρό το φούσκωνά.

Όμως επειδή δεν γνωρίζουμε τον γιατρό σου και δεν ξέρουμε αν αυτό που έπαθες είναι κάτι το σοβαρό, ίσως θα ήταν καλύτερα να έπαιρνες και μία δευτερη γνώμη. Ίσως αυτό να σε βοηθούσε και στην ψυχολογία σου. Εγώ δεν είμαι γιατρός, αλλά ήταν τρομακτική η περιγραφή σου για την αναρροφηση. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την εγκυμοσύνη όμως.

Για την μέση σου μην ανησυχείς είναι φυσιολογικό. Κι εγώ το έχω αυτό το θέμα από τον 4ο μήνα

Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ :)

Θα πάω το απόγευμα και ανάλογα τι θα μου πει να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Για την αναρρόφηση μου είπε ότι μεγαλώνει το παιδί και πιέζει το διάφραγμα και το στομάχι. Λογικό μου ακούγεται αλλά κάτι θα μπορώ να κάνω (κάποιες ασκήσεις ίσως, κλπ)

Δεν έχω ξεκινήσει μαθήματα ανώδυνου τοκετού γιατί θα γεννήσω με καισαρική (λόγω της μέσης). Πιστεύεις ότι τα μαθήματα θα με βοηθούσαν?

csdRp2.png

SpIfp2.png

Διαφημίσεις

Πάντως αν τελικά είναι συσπάσεις, ρώτα τον γιατρό σου για χάπια συσπάσεων και ενέσεις κορτιζόνης, προληπτικά!!Και φυσικά η μόνη γιατρειά....ταβανοθεραπεια!!!

Κάνεις λάθος.

Η σύσπάσεις έχουν πολλές μορφές. Άλλες φορές μπορεί να εμφανίζονται σαν να έχεις μία ζώνη και δένεις την κοιλιά σου σφιχτά χαμηλά, άλλες φορές σαν εχόχληση γύρω από τον αφαλό, άλλες φορές σαν πέτρωμα σε όλη την κοιλιά και άλλες σαν να μαζέυετε στην μία άκρη και μετά να ξανά απλώνει (ειδικά αυτό το τελευταίο κι εγώ έτσι νόμιζα ότι είναι το μωρό, αλλά ήταν σύσπαση). Μπορεί να υπάρχουν και άλλες μορφές που ίσως εγώ δεν γνωρίζω.

Κάλο είναι να το αναφέρει στο γιατρό της και να μην θεωρεί ότι είναι απλά οι κινήσεις του μωρού. Ειδικά αν είναι πρώτη εγκυμοσύνη, πολλά δεν γνωρίζουμε.

Να περιγράφετε όσο μπορείτε καλύτερα στο γιατρό σας αυτό που αισθάνεστε ώστε να σας καταλαβαίνει.

Εχεις απολυτο δικιο!!!Εγω αισθανομουν ολα αυτα και αλλα πολλα που παρερμηνευα ως κινησεις του μωρου.

Λιγα λιγα τα ελεγα στον γιατρο μου-βασικα στον βοηθο του γιατι με αυτον μιλουσα κυριως- κι αυτος με καθησυχαζε πως ηταν ολα φυσιολογικα. Κι εγω οντας γενικα ψυχραιμη οπως λεει και η μπουμπουνιτσα, δεν επεμενα κι εφτασα να πιστευω πως ολα ειναι καλα.

Οταν το προβλημα ενταθηκε και φανερωθηκε δεν μπορουσα να το αποδεχτω γιατι ως τοτε μου ελεγαν ολα καλα.Τωρα μολις, που ξεκινησα χαπια και ειδα την διαφορα, συνειδητοποιησα ποσο εντονο ηταν το προβλημα μου!

Ισως επρεπε να επιμενω παραπανω στην σωστη περιγραφη της αισθησης, της εντασης και της συχνοτητας-αλλα δεν ηθελα να τον πρηζω...

mpoumpounitsa:

¨Αυτό που με αγχώνει είναι ότι θέλω να αντιλαμβάνομαι τι μου συμβαίνει και να μπορώ να ανταποκρίνομαι σωστά.¨

Αυτο ακριβως!!!Εν τω μεταξυ ολοι οι αλλοι νομιζουν οτι αγχωνομαι για την εγκυμοσυνη μου, αδυνατουν να καταλαβουν οτι το αγχος μου ειναι να διαβαζω σωστα αυτο που μου συμβαινει καθε φορα! Αλλιως νιωθω πολυ χαζη.

Κοριτσια απο ποια εβδομαδα και μετα χρησημοποιειται ο καρδιοτοκογραφος;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

mpoumpounitsa ίσως αυτές οι οδηγίες που βρήκα, να σε βοηθήσουν στην αναρρόφηση.

-Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης χαλαρώνουν το σφιγκτήρα που βρίσκεται μεταξύ στομάχου και οισοφάγου κι αυτό επιτρέπει στα στομαχικά υγρά να παλινδρομούν προς τον οισοφάγο, πράγμα που προκαλεί ένα αίσθημα καψίματος στο κατώτερο σημείο του στέρνου. Οι καούρες είναι συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης ιδιαίτερα στο τρίτο τρίμηνο που το έμβρυο απωθεί το στομάχι προς τα πάνω και η δυσπεψία είναι εντονότερη. Αν το πρόβλημα είναι πολύ ενοχλητικό, ίσως χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή, αλλά πρώτα δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές που η εφαρμογή τους ίσως σας ανακουφίσει:

• -Τρώτε μικρότερα και πιο συχνά γεύματα
  • -Παραμείνετε όρθιες ή καθιστές για τουλάχιστον μια ώρα μετά το γεύμα
  • -Κοιμηθείτε τουλάχιστον δυο ώρες μετά το γεύμα
  • -Να είναι πιο πάνω από τον κορμό το κεφάλι όταν κοιμάστε, γιαυτό βάλτε ακόμα ένα μαξιλάρι πίσω από το κεφάλι και το πάνω μέρος της πλάτης
  • -Το γιαούρτι ή το γάλα μπορεί να βοηθήσουν
  • -Αποφύγετε πικάντικα, τηγανητά και λιπαρά φαγητά
  • -Αποφύγετε εσπεριδοειδή, αναψυκτικά, σάλτσες από ντομάτα, ξύδι, μουστάρδα, σοκολάτα, τσάι και καφέ
  • -Δοκιμάστε μια κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα
  • -Πίνετε γουλιές νερό σε όλη τη διάρκεια της μέρας
  • -Μασήστε μια τσίχλα καθώς η παραγωγή σάλιου μειώνει την οξύτητα του οισοφάγου
  • -Προσέξτε τη στάση του σώματός σας: προσπαθείτε πάντα είτε κάθεστε, είτε περπατάτε να είστε ευθυτενείς, ώστε να μην πιέζεται το στομάχι

Κορίτσια καλησπέρα,

Εχθές πήγα στο γιατρό μου για την καθιερωμένη επίσκεψη μηνός, και μου έκανε καρδιοτοκογράφημα. Είμαι στην 28η εβδομάδα και από το γράφημα είδαμε ότι υπήρχαν συσπάσεις 1 ανα 10 λεπτο, τις οποίες ένιωθα αμιδρά σαν πόνο περιόδου.Αυτό που μου σύστησε έιναι ξεκούραση για 15 μέρες και μετά εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει μόλυνση. Έχω αρχίσει να αγχώνομαι γιατί λογικά με τις συσπάσεις παίρνει θέση το μωρό για να κάνει τη μεγάλη έξοδο, έτσι δεν είναι??Έχει καμία παρόμοια εμπειρία? Επίσης το βάρος του μωρού ήταν 1100γρ. και μου είπε ότι είναι 1 εβδομάδα μπροστά. Μηπως αν κόψω τα μασαμπουκιάσματα να έρθει σην εβδομάδα του?

Μπα...δεν είναι καθόλου έτσι!Στο λέω εγώ που έκανα πρόωρες συσπάσεις από την 29η βδομάδα που τις ένιωθα πολύυυ καλά!Τόσο δυνατές που με ξυπνούσαν το βράδυ και μπορεί πχ να ήτανε ανά 10' για 2 ώρες.Όταν έκανα νστ είδα πως χτυπούσαν 100άρια. περιττό να σου πω ότι ήμουνα ξάπλα καμία 15αριά μέρες με yutopar ,με νστ που έκανα κάθε βδομάδα και ενέσεις κορτιζόνης σε περίπτωση πρόωρου τοκετού,εξετάσεις μήπως υπάρχει μόλυνση (μπαρούφες!!τίποτα δεν υπήρχε!) και μόλις μπήκα στον 9ο και έκοψα και τα χάπια γιατί ειπαμε οκ τώρα και να γεννήσω δεν τρέχει τίποτα,εξαφανίστηκαν οι συσπάσεις ως δια μαγείας!!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

peper you rock!

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!

Ο γιατρός είπε ότι είναι όλα φυσιολογικά, απλά το μωρό είναι πολύ μεγάλο και δεν χωράει άνετα (λίγα είναι τα 10 κιλά που έχω πάρει???) :oops:

Για όλα τα υπόλοιπα (και την αναρρόφηση) να κάνω υπομονή, δεν έχω τίποτα, αλλά να έχω το νου μου γιατί "ελοχεύει πρόωρος τοκετός", και να ξαναπάω την επόμενη Δευτέρα πάλι για υπέρηχο... :confused: :confused: :confused:

Θα ακολουθήσω τις οδηγίες που βρήκες για την αναρρόφηση (σε ευχαριστώ πραγματικά) και θα ξυπνάω μαζί με τον άντρα μου κάθε πρωί (στις 6 μπλιαχ) ώστε να είμαι πιο σίγουρη. Το καλό είναι ότι έτσι θα πηγαίνω για δουλειά νωρίτερα (και θα σχολάω νωρίτερα, ελπίζω).

Α, και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι θα έπρεπε να παχύνω περισσότερα (δεν φταίω εγώ, το ορκίζομαι, τρώω και με το παραπάνω. ο θείος μου φταίει - σ'αυτόν έμοιασα), δεν επιτρέπεται να κάνω γυμναστική (γιόγκα ή κάτι άλλο ειδικό για εγκύους), και ότι άμα αισθανθώ πόνο ή έντονο βάρος χαμηλά στην κοιλιά πρέπει να πανικοβληθώ και να τρέξω στο νοσοκομείο.

Ευχαριστώ και πάλι :)

csdRp2.png

SpIfp2.png

κοριτσακια να σας ρωτησω κατι?και εγω μια απο τα ιδια με τις συσπασεις, ομως διαβασα ονειρακι που ελεγες οτι σου εκανε ο γιατρος σου εξαιτασεις για να δειτε μηπως υπαρχει καποιο μικροβιο-μολυνση, σωστα?μπορει καποιο μικροβιο να προκαλεσει συσπασεις????εξεταση κολπικη ενοειτε ε?Εμενα δεν μου εχει κανει....

Ifk7p3.png

κοριτσακια να σας ρωτησω κατι?και εγω μια απο τα ιδια με τις συσπασεις, ομως διαβασα ονειρακι που ελεγες οτι σου εκανε ο γιατρος σου εξαιτασεις για να δειτε μηπως υπαρχει καποιο μικροβιο-μολυνση, σωστα?μπορει καποιο μικροβιο να προκαλεσει συσπασεις????εξεταση κολπικη ενοειτε ε?Εμενα δεν μου εχει κανει....

Όχι εξετάσεις αίματος και ούρων. Καμία φορά λέει καμία φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις, ξέρω και γώ?Δεν είχα τίποτα πάντως..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Νομιζα πως ειχα τελειωσει με τα ευτραπελα της εγκυμοσυνης και οτι τωρα πια θα περνουσα ενα τριμηνο ηρεμο , με βολτες και ευχαριστες σκεψεισ.. κρατω μονο τις τελευταιες διοτι παλι οι συσπασεις με θυμηθηκαν!!!!! παιρνω yutopar εδω και 3 μερες και θελω να ρωτησω αν με αυτο τον τροπο αποτρεπεται τελειως κατι προωρο ή απλως ελαττωνονται οι πιθανοτητες. επισης, κανουν κακο στα μωρακια μας????? εγω ειμαι τελοσ 28 εβδομαδας...

Διαφημίσεις

Νομιζα πως ειχα τελειωσει με τα ευτραπελα της εγκυμοσυνης και οτι τωρα πια θα περνουσα ενα τριμηνο ηρεμο , με βολτες και ευχαριστες σκεψεισ.. κρατω μονο τις τελευταιες διοτι παλι οι συσπασεις με θυμηθηκαν!!!!! παιρνω yutopar εδω και 3 μερες και θελω να ρωτησω αν με αυτο τον τροπο αποτρεπεται τελειως κατι προωρο ή απλως ελαττωνονται οι πιθανοτητες. επισης, κανουν κακο στα μωρακια μας????? εγω ειμαι τελοσ 28 εβδομαδας...

:) Και εγώ τα ίδια με σενα!Περιμένα ένα τελευταίο τρίμηνο μες την χαρά και μετά Γ.....ο Δίας εντελώς!!Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου πει κάποιος αν αποτρέπεται εντελώς κάτι πρόωρο.Σίγουρα δεν κάνεις κακο στο μωράκι σου πάντως εκτός και αν σου προκαλέι τρελές ταχυπαλμίες!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

:) Και εγώ τα ίδια με σενα!Περιμένα ένα τελευταίο τρίμηνο μες την χαρά και μετά Γ.....ο Δίας εντελώς!!Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου πει κάποιος αν αποτρέπεται εντελώς κάτι πρόωρο.Σίγουρα δεν κάνεις κακο στο μωράκι σου πάντως εκτός και αν σου προκαλέι τρελές ταχυπαλμίες!

ευτυχως εχω ελαχιστη ταχυκαρδια. ισα που το καταλαβαινω καθε φορα. ισως επειδη ο γιατρος μου ειπε να τα παιρνω μισα. παντως σκεφτομαι οτι εχω φτασει αισιως ως εδω και θα κανω τα παντα για να τα καταφερω. αρκει να μην παθαινει τιποτα το πιτσιρικι.. ευχομαι τελειομηνη εγκυμοσυνη σε ολες μας..!!!!!

Εγω είχα συσπάσεις από τον 6ο μήνα και τελικά γεννησα 38+5. Βασικά πρεπει να ξακουράζεσαι αρκετά και αν δεις ότι αυξάνονται σε συχνότητα να το αναφέρεις στο γιατρό σου. Τα γιουτοπαρ βοηθάνε αρκετά οπως και το μαγνήσιο. Εμενα πάντως μου εκαναν τρελή ταχυκαρδία. Δεν νομίζω να κανουν κακό στο μωρό. Ο δικός μου παντως μια χαρά βγήκε. ευχομαι το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου να κυλήσιε πιο ήρεμα.

Κορίτσια καλησπέρα,την παρασκευή πήγα στο γιατρό με πόνους χαμηλά σαν βάρος,με έβαλε στον καρδιοτοκογραφο και μια ίσια γραμμή δεν εμφάνισε!είμαι στην29η εβδομάδα και έχω συσπασεις γεννας!η αλήθεια είναι ότι την τελευταία εβδομάδα κουράστηκα είχα τη μαμά στο σπίτι απο το νοσοκομείο,εγκεφαλικό και μέχρι να βρούμε γυναίκα έκανα νοσηλευτικες δουλειές..λοίπον μου έδωσε augmentin των 625x3 φορές, μαγνήσιοx3, ultrogestan των 200 x3, και το χειρότερο yutopar x3!ρε κορίτσια τι φάρμακο είναι αυτό!τι τρελές ταχυκαρδιες κ αναγουλες προκαλεί! Αύριο θα ξαναπαω το απόγευμα στο γιατρό να με δει.έχει περάσει καμια σας τα ίδια;έχω αγχωθει τρομερά!

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Εγω ειμαι στην 28η εβδαομαδα και εχω συσπασεις απο την 5η αλλα με τα καταλληλα φαρμακα ειμαι μια χαρα.Στην αρχη επαιρνα utrogestan μεχρι και την 13η εβδομαδα,μετα μαγνησιο και τον τελευταιο μηνα περιπου παιρνω yutopar.Μεχρι και την πεμπτη(15/03)επαιρνα μισο ανα 4ωρο αλλα λογο καποιων ''τσιμπιματων' δηλ.συσπασεων που ειχα ψηλα στη κοιλια μου αυξησε τη δοση ο γιατρος σε 1 ανα 4ωρο και σταματησαν.Στην αρχη ειχα και ταχυκαρδιες και τρεμουλο αλλα μετα απο λιγο καιρο,δεν θυμαμαι ποσο,σταματησαν τελειως.Στο μωρο δεν νομιζω να κανει κακο το συγκεκριμενο φαρμακο γιατι διαφορετικα δεν θα το εδινα οι γιατροι.Ειναι τοκολυτικο αρα λογικα θα επρεπε να αποτρεπει τον προωρο τοκετο τωρα το κατα ποσο συμβαινει αυτο δεν ξερω.Ακομα και οι γιατροι δεν νομιζω να εχουν σαφη απαντηση σε αυτο το ερωτημα.

Κορίτσια καλησπέρα,την παρασκευή πήγα στο γιατρό με πόνους χαμηλά σαν βάρος,με έβαλε στον καρδιοτοκογραφο και μια ίσια γραμμή δεν εμφάνισε!είμαι στην29η εβδομάδα και έχω συσπασεις γεννας!η αλήθεια είναι ότι την τελευταία εβδομάδα κουράστηκα είχα τη μαμά στο σπίτι απο το νοσοκομείο,εγκεφαλικό και μέχρι να βρούμε γυναίκα έκανα νοσηλευτικες δουλειές..λοίπον μου έδωσε augmentin των 625x3 φορές, μαγνήσιοx3, ultrogestan των 200 x3, και το χειρότερο yutopar x3!ρε κορίτσια τι φάρμακο είναι αυτό!τι τρελές ταχυκαρδιες κ αναγουλες προκαλεί! Αύριο θα ξαναπαω το απόγευμα στο γιατρό να με δει.έχει περάσει καμια σας τα ίδια;έχω αγχωθει τρομερά!

Και εγω να σου πω την αληθεια θα ανησυχουσα,ξεκουρασου και ολα θα πανε καλα.Περιμενω νεα σου αυριο.

Εγώ πάντως βρε κορίτσια εχω διαβάσει τόοοοοσες διαφορετικές εκδοχές για τις συσπάσεις και το πως τις καταλαβαίνει καθε μέλλουσα μανούλα που έχω μπερδευτέι αρκετά..Πριν μια εβδομάδα ένιωσα ένα τεράστιο βάρος στην κοιλιά, σαν να είχα πέτρες , μια δυσφορία απίστευτη..δεν μπορουσα να σηκωθώ απο τον καναπέ..και κράτησε ενα απογευμα ολόκληρο..Να ήταν άραγε συσπάσεις??απο τότε δεν έχω ξανανοιώσει κατι παρόμοιο..:|:|

OmrJp3.png

Αν ρωτησεις το γιατρο σου θα σου πει προφανως οτι το κυριο χαρακτηριστικο των συσπασεων ειναι το πετρωμα της κοιλιας αλλα δεν ειναι καλο να συνοδευεται με πονους περιοδου.

Για συσπάσεις... θυμάμαι στον 7ο - 8ο μήνα.. (στα δίδυμα) μου έδωσαν prepar (ή κάποιο άλλο ίδιο φάρμακο αλλά από άλλη εταιρία). Είχα μπει και στο νοσοκομείο προληπτικά. Αλλά δεν άλλαζε τίποτα.

Αντιβίωση... χμμμ όχι.

Ξεκούραση ήθελε. Όταν βγήκα, συνειδητοποίησα πως απλά από το βάρος κουραζόμουν πιο εύκολα και δεν το είχα πάρει είδηση. Όποτε καταλάβαινα πως ξεκινάνε... την άααααραζα και σταματούσαν (ή μειώνονταν αισθητά).

Αλλά κάθε περίπτωση διαφορετική. Ο γιατρός σου σε είδε... εκείνος έχει το μαχαίρι... εκείνος και το καρπούζι... ;)

Κοινώς... εκείνος φέρει την ευθύνη.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

kalhspera κοριτσια αχ τι να πω κ γω το πρωτο μου παιδι κ με αρχισαν οι συσπασεις απο τεσεραμισι μηνων κ οχι μονο αυτο η μικρη μου πηρε κ θεση μου το ειπανε στον υπερηχο του β επιπεδου!!με εδωσε χαπια ο γιατρος για τις συσπασεις κ ευτυχως δεν με ξαναεπιασαν φοβηθηκα πολυ...στις 18 μαρτιου εκλεισα τον 5 κ μπηκαστον 6.Σημερα αρχισα να σηκονωμε κ να περπαταω μεσα στο σπιτι εσεις τι θα μου συμβουλευατε??????????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...