Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

Εγώ "έκοψα" τη γυναίκα που ερχόταν να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μία φορά την εβδομάδα, όπως έκοψα και πολλά άλλα έξοδα καθημερινά και μηνιαία γιατί είναι προτεραιότητά μου - όσο αντέχω - να συνεχίσουν τα παιδιά μου στο ιδιωτικό σχολείο. Αμφιβάλλω αν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα πολύ ακριβά σχολεία θα μπουν στη διαδικασία αυτή, αφενός γιατί δεν έχουν αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα και αφετέρου γιατί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την .... φιλιππινέζα (τυχαία η επιλογή της εθνικότητας!).

Τόση σιγουριά???:confused::shock:Πες τουλαχιστον καποιοι , μερικοι , λίγοι ...ΟΧΙ "ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...":wink:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

matilda38 η GEOLI λέει το αυτονόητο.Επίσης αν πρόσεξες αναφέρει τα πολύ ακριβά σχολεία..

Το προσεξα! Πως τους βαζουμε ολους σε ενα καλαθι ομως... καθε απόψη δεν παυει να ειναι αποψη. Η δικη μου παντως ειναι πως καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. και εν τελει ποιος δεν έχει καταλαβει κρίση ...

Όλα είναι μια ιδέα...

Επειδή δίνω στην Εράσμειο 10000 το χρόνο δεν σημαίνει πώς έχω και Φιλιππινέζα εσώκλειστη να μου καθαρίζει το σπίτι :0

Ας μην γινόμαστε τόσο απόλυτοι....

Λίνα1979

Επειδή δίνω στην Εράσμειο 10000 το χρόνο δεν σημαίνει πώς έχω και Φιλιππινέζα εσώκλειστη να μου καθαρίζει το σπίτι :0

Σε "συμπονώ"...οπως "συμπονω" την κολλητη μου που ξερω τι θυσιες εχει κανει για να συνεχισει να στελνει το παιδι της στο κολλεγιο. και την οικιακη της βοηθο της εκοψε απο το 2010 και ας εχει 1 παιδι στο σχολειο και 2 βρεφη και την επιχειρησή της.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Τόση σιγουριά???:confused::shock:Πες τουλαχιστον καποιοι , μερικοι , λίγοι ...ΟΧΙ "ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...":wink:

Ξέρεις πολλούς που στέλνουν τα παιδιά τους στα πολύ ακριβά σχολεία ? Εννοώ που να τους συναναστρέφεσαι ? Γιατί πολλοί είναι, μικρομεσαίοι ΔΕΝ είναι σαν εσένα, εμένα και τους περισσότερους συνδιαλεγόμενους εδώ.

Κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του ...

Γνωριζω φιλικη μας οικογένεια με τρια παιδια (το μικροτερο με 10 χρονια διαφορα απο τα αδερφια του ) και οι γονεις τα εστελναν στην ελληνογερμανικη σχολη (νομιζω εχει υψηλα διδακτρα)

Ολη η οικογενεια εμενε σε ιδιοκτητο διαρακι μια σταλια και πολλά άλλα για να επιτευχθει αυτός οικονομικός άθλος!

Αυτα βεβαια τη δεκαετια του 90

p7z6p3.pngsQqep3.png

Παιδιά η GEOELI το έφερε σαν παράδειγμα, δεν νομίζω να ήθελε να θίξει κάποιον ... Απλά αναφέρει αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι, ότι για να στείλει κάποιος το παιδί του σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό δεν θα είναι απλά άνετος οικονομικά, θα είναι πλούσιος. Σίγουρα και αυτόν θα τον επηρεάσει η κρίση, αλλά πλούσιος θα παραμένει...;)

Σε "συμπονώ"...οπως "συμπονω" την κολλητη μου που ξερω τι θυσιες εχει κανει για να συνεχισει να στελνει το παιδι της στο κολλεγιο. και την οικιακη της βοηθο της εκοψε απο το 2010 και ας εχει 1 παιδι στο σχολειο και 2 βρεφη και την επιχειρησή της.

Τις θυσίες που κάνουμε όλοι μας νομίζω. Μόνο που εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω οικονομικά το Κολλέγιο για την εκπαίδευση των παιδιών μου.

Διαφημίσεις

Παιδιά η GEOELI το έφερε σαν παράδειγμα, δεν νομίζω να ήθελε να θίξει κάποιον ... Απλά αναφέρει αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι, ότι για να στείλει κάποιος το παιδί του σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό δεν θα είναι απλά άνετος οικονομικά, θα είναι πλούσιος. Σίγουρα και αυτόν θα τον επηρεάσει η κρίση, αλλά πλούσιος θα παραμένει...;)

Α γειά σου ΧΑΡΟΥΛΙΤΑ ! Ετσι ακριβώς !

Ξέρεις πολλούς που στέλνουν τα παιδιά τους στα πολύ ακριβά σχολεία ? Εννοώ που να τους συναναστρέφεσαι ? Γιατί πολλοί είναι, μικρομεσαίοι ΔΕΝ είναι σαν εσένα, εμένα και τους περισσότερους συνδιαλεγόμενους εδώ.

αρκετους... αν οχι στα πολυ ακριβα σε "σκετα" ιδιωτικα...:wink: τους συναναστρέφομαι ναι. Συναναστρεφομαι επισης με μικρομεσαίους με φτωχούς κλπ. Τι σχεση εχει αυτο όμως?

Όλα είναι μια ιδέα...

Τις θυσίες που κάνουμε όλοι μας νομίζω. Μόνο που εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω οικονομικά το Κολλέγιο για την εκπαίδευση των παιδιών μου.

ναι μιλας για τον εαυτο σου όμως. Αν καποιος άλλος μπορει με θυσίες όπως να πουλησει μια επιχείριση? Γιατι αυτο ειναι μια απο τις θυσιες της φίλης μου. Πούλησε το 1 της μαγαζι. Δεν ξερω αν θα το κατακρινετε. Δικο της παιδί είναι και αυτη ειναι η επιλογή της. Καθενας το βλεπει διαφορετικά. Δεν ηθελε το παιδι να χασει τις παρεες του τους δασκαλους του και να αποπροσαρμοστει. Επιλογη του καθενος. Μην γινομαστε λοιπον απολυτοι...

Όλα είναι μια ιδέα...

Παιδιά η GEOELI το έφερε σαν παράδειγμα, δεν νομίζω να ήθελε να θίξει κάποιον ... Απλά αναφέρει αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι, ότι για να στείλει κάποιος το παιδί του σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό δεν θα είναι απλά άνετος οικονομικά, θα είναι πλούσιος. Σίγουρα και αυτόν θα τον επηρεάσει η κρίση, αλλά πλούσιος θα παραμένει...;)[/Q

Δεν θεωρώ ότι ήθελε να θίξει κάποιον, αλοίμονο και για ποιο λόγο άλλωστε?Απλώς δεν είναι κομψό να μιλάμε με γενικότητες και να βάζουμε ετικέτες.Και στην τελική ο καθένας κάνει αυτό που του αρέσει και μπορεί.Ας μην φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε μια συζήτηση που φτάνει στα όρια της "ανθρωποφαγίας".....Αν είδατε προχθές το βράδυ στο NETWEEK ήταν καλεσμένος τηε εκπομπής ένας περίφημος Καθηγητής Πανεπιτημίου στον Τομέα του Πολιτισμού και ανέφερε πώς η Κρίση στη χώρα μας ανέδειξε περισσότερο ένα κακό χαρακτηριστικό του Ελληνα πρός τον συμπατριώτη του..την ανθρωποφαγία....Ας μην το κάνουμε αυτό, είναι περισσότερο από λυπηρό, είναι τραγικό....

Λίνα1979

ναι μιλας για τον εαυτο σου όμως. Αν καποιος άλλος μπορει με θυσίες όπως να πουλησει μια επιχείριση? Γιατι αυτο ειναι μια απο τις θυσιες της φίλης μου. Πούλησε το 1 της μαγαζι. Δεν ξερω αν θα το κατακρινετε. Δικο της παιδί είναι και αυτη ειναι η επιλογή της. Καθενας το βλεπει διαφορετικά. Δεν ηθελε το παιδι να χασει τις παρεες του τους δασκαλους του και να αποπροσαρμοστει. Επιλογη του καθενος. Μην γινομαστε λοιπον απολυτοι...

πολλά like!

Λίνα1979

Διαφημίσεις

αρκετους... αν οχι στα πολυ ακριβα σε "σκετα" ιδιωτικα...:wink: τους συναναστρέφομαι ναι. Συναναστρεφομαι επισης με μικρομεσαίους με φτωχούς κλπ. Τι σχεση εχει αυτο όμως?

Μα δεν αναφέρομαι στα "προσγειωμένα" ιδιωτικά σχολεία, αναφέρομαι στα ΑΚΡΙΒΑ, βλέπε Μωραίτη, Κολλέγιο, Δούκα ... και είναι πολλοί ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία. Αναφέρομαι στην πιο πάνω δική σου παρατήρηση :

Παιδιά η GEOELI το έφερε σαν παράδειγμα, δεν νομίζω να ήθελε να θίξει κάποιον ... Απλά αναφέρει αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι, ότι για να στείλει κάποιος το παιδί του σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό δεν θα είναι απλά άνετος οικονομικά, θα είναι πλούσιος. Σίγουρα και αυτόν θα τον επηρεάσει η κρίση, αλλά πλούσιος θα παραμένει...;)[/Q

Δεν θεωρώ ότι ήθελε να θίξει κάποιον, αλοίμονο και για ποιο λόγο άλλωστε?Απλώς δεν είναι κομψό να μιλάμε με γενικότητες και να βάζουμε ετικέτες.Και στην τελική ο καθένας κάνει αυτό που του αρέσει και μπορεί.

Ακριβως . Ας ειμαστε λιγο πιο συγκεκριμενοι οταν απευθυνομαστε σε πολυ κοσμο για να μην πυροδοτούνται "αντιδικίες" . Αυτο ειναι όλο. :)

Όλα είναι μια ιδέα...

Αν είχα επιχείρηση να πουλήσω δεν θα έκανα τις "περικοπές" που αναφέρω πιο πάνω ...

Αν είχα επιχείρηση να πουλήσω δεν θα έκανα τις "περικοπές" που αναφέρω πιο πάνω ...

Καλα βεβαια δεν ειναι τοσο ευκολο να πουλας την επιχείρισή σου...Αλλο κανω "περικοπες" αλλο πουλαω επιχείριση . Εκτος αν εχεις 10-15 και "στελνεις" τη μία...χαχαχα

Όλα είναι μια ιδέα...

Αλλαξε τις λαμπες με τις οικλογικες και κανε αιτηση στη δεη για νυχτερινο ρευμα (αν σε βολευουν οι ωρες)

Αν πηγαινεις κομμωτηριο ή βγαινετε εξω το περιοριζεις στη μια φορά το εξαμηνο

Ρουχα οικονομικα για τα παιδιά και μονο τα απολυτως αναγκαια δικα σας για να μην ειστε σαν λετσοι στην εργασια σας

Φτιαχνεις εβδομαδιαιο προγραμμα φαγητου και τα υλικα που σου χρειαζονται για την παρασκευή του τα γραφεις σε λιστα (την οποια και τηρεις αυστηρά)

Κοβεις το αγοραστο σνακ στη δουλεια και το καφε

Προσπαθεις να περιορισεις στο ελαχιστο το αυτοκινητο Δες αν μπορεις να κανεις μετατροπη στον κινητηρα να δουλευει με υγραεριο

Διαλλεγεις το πιο οικονομικο προγραμμα κινητης τηλεφωνιας

Παιζεις τζοκερ μια φορα το 15νθημερο

Πραγματικα μΕ ΑΓΧΩΣΑΤΕ γιατι αυτα που προτεινεις για κοψιμο ειναι στα κομμενα!!!!πολυ αγχωθηκα. οταν θα πανε δημοτικο και θα θελουν αγγλικα και διαφορα τι θα κανουμε???

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Μα δεν αναφέρομαι στα "προσγειωμένα" ιδιωτικά σχολεία, αναφέρομαι στα ΑΚΡΙΒΑ, βλέπε Μωραίτη, Κολλέγιο, Δούκα ... και είναι πολλοί ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία. Αναφέρομαι στην πιο πάνω δική σου παρατήρηση :

Συγνώμη, αλλά μας έχεις μπερδέψει...η σκέψη και η τοποθέτηση σου είναι λίγο μπερδεμένη και δεν βοηθάς..Εσένα το πρόβλημα σου ποιο είναι με τα ακριβότερα σχολεία?Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που θές να καταλήξεις :)

Λίνα1979

Καλα βεβαια δεν ειναι τοσο ευκολο να πουλας την επιχείρισή σου...Αλλο κανω "περικοπες" αλλο πουλαω επιχείριση . Εκτος αν εχεις 10-15 και "στελνεις" τη μία...χαχαχα

Εχω την εντύπωση ότι έχεις "πιαστεί" από ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που γνωρίζεις και επιμένεις. Πες μου πόσοι γονείς νομίζεις από αυτούς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Κολλέγιο έχουν σήμερα πρόβλημα επιβίωσης ??? 1, 2, 3 ??? Και αντίστοιχα, πόσοι νομίζεις ότι έχουν οικονομικό πρόβλημα από αυτούς που έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία των 3.000 - 5.000 το χρόνο ???

Μα δεν αναφέρομαι στα "προσγειωμένα" ιδιωτικά σχολεία, αναφέρομαι στα ΑΚΡΙΒΑ, βλέπε Μωραίτη, Κολλέγιο, Δούκα ... και είναι πολλοί ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία.

Γιατί τονίζεις με κεφαλαια τους "ΓΟΝΕΙΣ?" Απλα δεν κατάλαβα που αποσκοπεί?

Όλα είναι μια ιδέα...

Συγνώμη, αλλά μας έχεις μπερδέψει...η σκέψη και η τοποθέτηση σου είναι λίγο μπερδεμένη και δεν βοηθάς..Εσένα το πρόβλημα σου ποιο είναι με τα ακριβότερα σχολεία?Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που θές να καταλήξεις :)

Το εξήγησε νομίζω και η ΧΑΡΟΥΛΙΤΑ πιο πάνω.

Εχω την εντύπωση ότι έχεις "πιαστεί" από ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που γνωρίζεις και επιμένεις. Πες μου πόσοι γονείς νομίζεις από αυτούς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Κολλέγιο έχουν σήμερα πρόβλημα επιβίωσης ??? 1, 2, 3 ??? Και αντίστοιχα, πόσοι νομίζεις ότι έχουν οικονομικό πρόβλημα από αυτούς που έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία των 3.000 - 5.000 το χρόνο ???

Μα γι΄αυτο ειναι τα παραδειγματα αλλωστε για να "πιανόμαστε" και να μην μπαινουν ολοι στο "κοπαδι"..

Δεν εχω δει το Ε9 των γονεων που στελνουν τα παιδια τους στο Κολλέγιο για να σου απαντησω. Η φιλη μου προβλημα επιβιωσης οπως ακραία το θετεις δεν έχει. Στριμώγματα ναι έχει.

Επισης δεν είμαι καθηγητής ούτε οικονομολογος ουτε τεχνοκρατης για να σου απαντησω με σαφηνεια. Θεωρώ παρόλα αυτα αρκετοι.

Όλα είναι μια ιδέα...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...