Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ειναι απολυτο αυτο που λες. Οι δικοι μου γονεις στερηθηκαν παααρα πολλα για να με στειλουν σε ιδιωτικο πχ δεν πηγαν ποτε διακοπες , δεν αγοραζαν ακριβα ρουχα,δεν εβγαιναν να διασκεδασουν δεν πηραν νεο ι.χ αλλα πηγαιναν δουλεια με λεωφορεια. Και δεν το μετανιωσαν ποτε και θα τους ευγνωμονω και εγω για παντα.. :-) Το θεμα βεβαια δεν ειμαστε εμεις αλλα τα παιδια μας αλλα ηθελα να το αναφερω το δικο μου παραδειγμα...

Τίποτα δεν είναι απόλυτο, κουβέντα κάνουμε, όπως επίσης δεν είναι απόλυτο το ότι και το να στερηθείς όλα αυτά που αναφέρεις θα σου επιτρέψει και πάλι να στείλεις το παιδί σου στο ιδιωτικό. Δεν είμαι κατά του να πηγαίνει ένα παιδί στο ιδιωτικό -εφόσον υπάρχει η δυνατότητα- απλά δεν είναι ανάγκη να παραπονιόμαστε κιόλας όταν τα δίδακτρα δεν κατεβαίνουν -παρόλο που επαναλαμβάνω το λογικό θα ήταν να μειωθούν-

Δεν θα στερουσα ποτε απο τα παιδια μου διακοπες, μια βολτα στο σινεμα, στο μουσειο ή δεν ξερω και εγω τι αλλο και πανω απ ολα δεν θα του μιζεριαζα την ζωη μονο και μονο για να παει σε ενα ιδιωτικο σχολειο της σειρας.

Επειδη καποτε το εψαξα, τα σχολεια που ειδα εγω και που πηγαινει η μεση αστικη ταξη ειναι πολυ χειροτερα απο το οποιοδηποτε δημοσιο σχολειο.

Κτηριακα ειναι απαραδεκτα, να μην πω για τους χαριστικους βαθμους που μπαινουν και ως παραδειγμα εχω παιδι που δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στου ρυθμους του δημοσιου και πηγε σε ιδιωτικο!!!

Ειδικα ο γιος μου φετος παει σε ενα αριστο δημοσιο σχολειο με αριστο τμημα ενταξης, αριστο συλλογο γονεων. Δεν θα το αλλαζα με οποιοδηποτε ιδιωτικο.

Και τα χρηματα μας, μενουν στην τσεπουλα μας εχοντας ετσι την δυνατοτητα για μια εξτρα βολτα που θα τους χαρισει κατι παραπανω.

Σαφως ομως υπαρχουν καλα και κακα δημοσια οπως υπαρχουν καλα και κακα ιδιωτικα. Για εμενα ρολο παιζει ο εκπαιδευτικος!!!

Τις επιλογές που κάνει ο κάθε γονιός καλό θα ήταν να τις σεβόμαστε. Αν εσύ ΖΩΗ θεωρείς το δημόσιο σχολείο που πάει ο γιος σου το καλύτερο όλων, καλά κάνεις και το στέλνεις εκεί.

Το να απαξιώνεις όμως τα ιδιωτικά, είτε επειδή δεν μπορείς να πας το παιδί σου, είτε επειδή δεν θέλεις δεν είναι ωραίο.

Αν επιχειρηματολογούμε για τους λόγους που επιλέξαμε κάτι, είναι πιο διακριτικό από το να απαξιώνουμε τις επιλογές άλλων γονιών.

Ο καθένας μας έχει μια λίστα με τις προτεραιότητές του και με τα κριτήρια της επιλογής του. Δεν είμαστε όλοι ιδιοι, ούτε οι υπόλοιποι εκτός απο εμάς είναι ανίδεοι.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Τις επιλογές που κάνει ο κάθε γονιός καλό θα ήταν να τις σεβόμαστε. Αν εσύ ΖΩΗ θεωρείς το δημόσιο σχολείο που πάει ο γιος σου το καλύτερο όλων, καλά κάνεις και το στέλνεις εκεί.

Το να απαξιώνεις όμως τα ιδιωτικά, είτε επειδή δεν μπορείς να πας το παιδί σου, είτε επειδή δεν θέλεις δεν είναι ωραίο.

Αν επιχειρηματολογούμε για τους λόγους που επιλέξαμε κάτι, είναι πιο διακριτικό από το να απαξιώνουμε τις επιλογές άλλων γονιών.

Ο καθένας μας έχει μια λίστα με τις προτεραιότητές του και με τα κριτήρια της επιλογής του. Δεν είμαστε όλοι ιδιοι, ούτε οι υπόλοιποι εκτός απο εμάς είναι ανίδεοι.

Τα κριτιρια τα δικα μου μπορει να ειναι τελειως διαφορετικα απο τα δικα σου ή της οποιασδηποτε αλλης κοπελας.

Το να λες οτι δεν παω το παιδι μου σε ιδιωτικο γιατι δεν μπορω (καρφακι οτι δεν μπορω να ανταπεξελθω οικονομικα?) νομιζω οτι ειναι παρα πολυ ασχημο.

Εγω δεν θα πηγαινα ποτε το παιδι μου σε ενα ιδιωτικο επειδη δεν μπορει να ανταπεξελθει στους ρυθμους του δημοσιου. Αυτο σου λεει κατι? Εσενα το συγκεκριμενο σχολειο σου κανει για καλο? Θα σου αρεσε να περναει το παιδι τις ταξεις χαριστικα? Ειναι συγκεκριμενα σχολεια. Το ενα δημοτικο και το αλλο γυμνασιο!!!!

Δεν απαξιωνω καμια επιλογη. Απλα εγω βλεπω τα πραγματα διαφορετικα. Προτιμω απο το να μην εχω να πληρωσω το σχολειο του παιδιου μου και να παρακαλαω για μειωση να το στελνω στο δημοσιο που ειτε το θελετε ειτε οχι υπαρχουν πολυ καλα δημοσια, και να εχω την οικονομικη κατασταση να προσφερω και αλλα πραγματα στο παιδι μου, γιατι γνωσεις και εκπαιδευση δεν ειναι μονο το σχολειο, αλλα και μια βολτα στην εξοχη, μια καλη ταινια στο σινεμα, μια βολτα σε μουσεια.

Διαφημίσεις

Δεν θα στερουσα ποτε απο τα παιδια μου διακοπες, μια βολτα στο σινεμα, στο μουσειο ή δεν ξερω και εγω τι αλλο και πανω απ ολα δεν θα του μιζεριαζα την ζωη μονο και μονο για να παει σε ενα ιδιωτικο σχολειο της σειρας.

Επειδη καποτε το εψαξα, τα σχολεια που ειδα εγω και που πηγαινει η μεση αστικη ταξη ειναι πολυ χειροτερα απο το οποιοδηποτε δημοσιο σχολειο.

Κτηριακα ειναι απαραδεκτα, να μην πω για τους χαριστικους βαθμους που μπαινουν και ως παραδειγμα εχω παιδι που δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στου ρυθμους του δημοσιου και πηγε σε ιδιωτικο!!!

Ειδικα ο γιος μου φετος παει σε ενα αριστο δημοσιο σχολειο με αριστο τμημα ενταξης, αριστο συλλογο γονεων. Δεν θα το αλλαζα με οποιοδηποτε ιδιωτικο.

Και τα χρηματα μας, μενουν στην τσεπουλα μας εχοντας ετσι την δυνατοτητα για μια εξτρα βολτα που θα τους χαρισει κατι παραπανω.

Σαφως ομως υπαρχουν καλα και κακα δημοσια οπως υπαρχουν καλα και κακα ιδιωτικα. Για εμενα ρολο παιζει ο εκπαιδευτικος!!!

Αν αναφερεσαι στη δικη μου εμπειρια δεν εγραψα πουθενα οτι τα στερησαν απο εμενα. Οι ιδιοι τα στερηθηκαν. Και αυτη ηταν η προσωπικη τους επιλογη. Το ιδιο θα πραξω και εγω. Εγω και διακοπουλες πηγαινα πάντα και θεατρο και βολτες και λουνα παρκ και δε στερηθηκα τιποτα. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ οχι βεβαια μονο για αυτη τους την αποφαση αλλα για ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ!!! :-)

Όλα είναι μια ιδέα...

Οπως και να βλέπεις τα πράγματα ΖΩΗ για εμένα είναι σεβαστό. Δεν υποννόησα τίποτα, δεν σε ξέρω, αλλα δύο είναι οι λόγοι που μπορεί να μην το επιλέγεις και αυτούς ανέφερα.

Μatilda 38 μπράβο στους γονείς σου , μακάρι και εμείς να είμαστε άξιοι για τα δικά μας παιδιά.

Εγώ πάντως στο ιδιωτικό θα εξακολουθήσω να τα στέλνω, όσο μπορώ...Βέβαια δεν είναι κάποιο με σπουδαίο όνομα, έχει όμως σπουδαίους ανθρώπους που ασχολούνται και αγαπάνε τα παιδιά μου.

Δεν μπορώ να τους ζητήσω μείωση στα δίδακτρα γιατί ήδη δεν είναι ακριβά.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Επισης στην Αττικη υπαρχουν παρα πολυ καλα ιδιωτικά σχολεια. Απο ολες τις αποψεις. Και κτηριακά , και απο αποψη εκπαιδευτικών (οχι οτι δεν υπαρχουν καλοι και στα δημοσια βεβαια) , απο αποψη ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , και φυσικα απο επίπεδο επιτυχοντων ΑΕΙ (μιλαμε για αργοτερα). Εγω παντως στο σχολειο που πηγαινα και θα παω πρωτα ο Θεος και τα παιδια μου , τα αξιζε τα λεφτα του . Πρωτα απο όλα καναμε μαθημα και δεν υπηρχαν καταληψεις και απεργιες. Θυμαμαι χαρακτηριστικά οτι καποτε τα δημοσια ειχαν απεργια ή καταληψη 2,5 μηνες !! Εμεις καναμε μάθημα! Εκεινη τη χρονια ειχε σημειωθει ρεκορ αποτυχιας στις εισαγωγικες ΑΕΙ και ΤΕΙ στα δημοσια σχολεια! θα κοιταξω αυριο και ποια χρονια και θα μιλησω συγκεκριμενα.

Επειτα αυτο που αναφερθηκε για χαριστικους βαθμους διαφωνω! Πιστευω οτι στα ιδιωτικά ισχυει οτι ισχυει στα δημοσια.Δεν χαριζονται οποιος και να εισαι. Παιδια βουλευτων και υπουργων εμεναν 2-3 φορες στην ιδια ταξη! Δεν απαξιωνω τα δημοσια αλλα μην απαξιωνετε και τα ιδιωτικά χωρις προφανείς λογους. Τωρα αν καποιο ζητανε μειωση διδακτρων πολυ καλα κανουν. Τι ειναι τα ιδιωτικά σχολεια?

-Επιχειρησεις και εμεις οι πελατες. Πολυ λογικο λοιπόν να ζητησεις το αυτονόητο. Αν αρνηθούν και δεν μπορεις να πληρωσεις πολυ απλα κοιτας για πιο οικονομικο ή πας στο δημοσιο. Δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η κριτική για τους γονεις που στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικά , δεν πέφτει λόγος και σε κανεναν στην τελική .

Δεν επιτιθεμαι σε κανεναν . Παραθετω τις σκεψεις μου.:-)

Όλα είναι μια ιδέα...

Τίποτα δεν είναι απόλυτο, κουβέντα κάνουμε, όπως επίσης δεν είναι απόλυτο το ότι και το να στερηθείς όλα αυτά που αναφέρεις θα σου επιτρέψει και πάλι να στείλεις το παιδί σου στο ιδιωτικό. Δεν είμαι κατά του να πηγαίνει ένα παιδί στο ιδιωτικό -εφόσον υπάρχει η δυνατότητα- απλά δεν είναι ανάγκη να παραπονιόμαστε κιόλας όταν τα δίδακτρα δεν κατεβαίνουν -παρόλο που επαναλαμβάνω το λογικό θα ήταν να μειωθούν-

ειναι πολυ λογικο απο τη στιγμη που και οι ιδιοι οι ιδιωτικοι εκπαιδευτικοι εχουν υποστει μειώσεις μισθων , οι καθαριστριες το ίδιο , οι φυλακες , οι ποιοτητα του φαγητού εχει φτασει στα απατα, οι εταιρειες με τα πουλμαν παλι οι περισσοτεροι προσπαθουν και αυτοι να μειωσουν παρα τη συνεχη αυξηση του diesel κινησης λοιπον που το παραλογο και το μη αναγκαιο να απαιτούμε θα ελεγα εγω μειωση των διδάκτρων?

* Τα παραπανω ισχυουν απο τα Σεπτεμβρη 2009 εως Σεπτεβρη 2011 στα περισσοτερα ιδιωτικα σχολεια του Νομού Αττικής. Αυτα τουλαχιστον πληροφορηθηκα απο διευθυντρια δημοσιιου σχολειου (θεια μου).

Όλα είναι μια ιδέα...

Επειτα αυτο που αναφερθηκε για χαριστικους βαθμους διαφωνω!

Eπετρεψε μου να εχω διαφορετικη αποψη και δεν μιλαω ετσι στον αερα :wink:.

Το οτι δεν στελνω τα παιδια μου σε ιδιωτικο εχει να κανει με συγκεκριμενη αποψη που αποκομισα κοιταζοντας συγκεκριμενα σχολεια και που μπορουσα τουλαχιστον τοτε που κοιταζα να τα καλυψω οικονομικα.

Δεν εχει να κανει με τα οικονομικα μου αυτη την στιγμη και απορω που το λετε και το ξαναλετε. Οκ το εμπεδωσαμε οτι σε αυτη την κοινωνια καποιοι εχουν περισσοτερα χρηματα. Το θεμα ειναι τι γινεται οταν δεν τα εχεις και κανεις πραγματα πανω απο τις δυνατοτητες σου μονο και μονο για να νιωσεις καποιος.... γιατι ναι συμβαινει και αυτο σε περιπτωσεις που ξερω εγω. Και πριν προλαβετε να παρεξηγηθειτε δεν υπονοω κατι για καποια απο εδω μεσα (παροτι υπονοησατε εσεις για εμενα) γιατι δεν σας ξερω. Στην τελικη εδω μεσα οτι δηλωσεις εισαι :wink:. Και για να γυρισουμε στα σχολεια οπως εσεις ειστε ευχαριστημενοι με τα ιδιωτικα που στελνετε τα παιδια σας και που τηρουν τα στανταρ που θελετε για αυτα, ετσι και εγω ειμαι ευχαριστημενη με το δημοσιο που στελνω το παιδι μου που τηρει τα στανταρ που θελω εγω για το παιδι μου χωρις να πληρωνω κατι επιπλεον για τις ξενες γλωσσες και την εξτρα βοηθεια που του παρεχουν.

Και οπως ειπα και παραπανω, υπαρχουν καλα και κακα σχολεια ειτε ειναι ιδιωτικα ειτε ειναι δημοσια. Δεν σημαινει οτι επειδη ειναι κατι ιδιωτικο ειναι παντα και καλο ή επειδη ειναι δημοσιο ειναι κακο.

πχ πλεον δεν πηγαινω στο δημοσιο νοσοκομειο της περιοχης μου (πηγα δυο φορες και δεν ξερω πως βγηκα ζωντανη) αλλα σε ιδιωτικο γιατρο.

Οταν κατι δεν μας ταιριαζει απλα δεν μας ταιριαζει. Δεν παιζει παντα το οικονομικο!!!

Διαφημίσεις

Επειδή και εγώ έχω αρχίσει και το σκέπτομαι για την επόμενη σχολική χρονιά: Θα τους κάνω κουβέντα για μείωση, όπως κάνω ανάλογη ερώτηση στις άλλες δραστηριότητες της κόρης μου ή σε άλλα μαγαζιά που μπαίνω να ψωνίσω. Σαφώς και δεν περιμένω να μου κάνει έκπτωση μειώνοντας το μισθό της δασκάλας ή του οδηγού, αλλά να περικόψει από το δικό του κέρδος έχοντας φθηνότερο αμάξι από αυτό που οδηγάει τώρα ή ακόμα και προσφέροντας επιπλέον πράγματα στη τιμή: πχ την απογευματινή μελέτη, μέρος κάποιας αθλητικής δραστηριότητας, μεταφορικά για εκδρομές κλπ.

Να σημειώσω οτι και εμείς πηγαίνουμε σε μικρό συνοικιακό ιδιωτικό σχολείο.

1ciWp3.pngnEMKp3.png

Δεν εχει να κανει με τα οικονομικα μου αυτη την στιγμη και απορω που το λετε και το ξαναλετε. Οκ το εμπεδωσαμε οτι σε αυτη την κοινωνια καποιοι εχουν περισσοτερα χρηματα. Το θεμα ειναι τι γινεται οταν δεν τα εχεις και κανεις πραγματα πανω απο τις δυνατοτητες σου μονο και μονο για να νιωσεις καποιος.... γιατι ναι συμβαινει και αυτο σε περιπτωσεις που ξερω εγω. Και πριν προλαβετε να παρεξηγηθειτε δεν υπονοω κατι για καποια απο εδω μεσα (παροτι υπονοησατε εσεις για εμενα) γιατι δεν σας ξερω.

Δεν παιζει παντα το οικονομικο!!!

Δεν ανεφερα πουθενα εγω τη δυνατοτητα σου ή μή στον οικονομικο τομέα...

Και αντιθετως εγω μιλησα για τους γονεις μου που δεν ειχαν όχι οτι είχαν...

Εγω προσωπικα δεν υπονοω εδω μεσα ποτε . ιλαω ξεκαθαρα οπου χρειαζεται.Αλλα εν προκειμενω ουτε αυτο έκανα. Μαλλον αλλου αναφερεσαι.:-D

συμφωνω απολυτα σε αυτο.

Όλα είναι μια ιδέα...

Επειδή και εγώ έχω αρχίσει και το σκέπτομαι για την επόμενη σχολική χρονιά: Θα τους κάνω κουβέντα για μείωση, όπως κάνω ανάλογη ερώτηση στις άλλες δραστηριότητες της κόρης μου ή σε άλλα μαγαζιά που μπαίνω να ψωνίσω. Σαφώς και δεν περιμένω να μου κάνει έκπτωση μειώνοντας το μισθό της δασκάλας ή του οδηγού, αλλά να περικόψει από το δικό του κέρδος έχοντας φθηνότερο αμάξι από αυτό που οδηγάει τώρα ή ακόμα και προσφέροντας επιπλέον πράγματα στη τιμή: πχ την απογευματινή μελέτη, μέρος κάποιας αθλητικής δραστηριότητας, μεταφορικά για εκδρομές κλπ.

Να σημειώσω οτι και εμείς πηγαίνουμε σε μικρό συνοικιακό ιδιωτικό σχολείο.

Ακριβως. Εγω παιδια δεν ειδα ποιος και αν ειπε καποιος να γινουν περικοπες στο προσωπικο των ιδιωτικών αλλα δεν νομιζω να το επιθυμει κανεις αυτο.

Όλα είναι μια ιδέα...

να πεταχτω κι εγω για να πω πως τουλαχιστον στις μερες μας ειχαμε παιδια που ειχαν μεινει ολοκληρες ταξεις σε ιδιωτικο μεγαλο ονομα, παρολο που οι γονεις πληρωνανε αδρα...δεν ειδα χαριστικους βαθμους ποτε... ουτε σε μενα που στα μαθηματικα ημουν πιο κατω απο τον πατο και τα περνουσα μονο και μονο με πανω απο 15 μεσο ορο που μαζευα απο τα υπολοιπα! (μαλιστα στη 3η γυμνασιου ειχα μεινει και για σεπτεμβρη...!)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

να πεταχτω κι εγω για να πω πως τουλαχιστον στις μερες μας ειχαμε παιδια που ειχαν μεινει ολοκληρες ταξεις σε ιδιωτικο μεγαλο ονομα, παρολο που οι γονεις πληρωνανε αδρα...δεν ειδα χαριστικους βαθμους ποτε... ουτε σε μενα που στα μαθηματικα ημουν πιο κατω απο τον πατο και τα περνουσα μονο και μονο με πανω απο 15 μεσο ορο!

Κανενα ιδιωτικό-απο τα σοβαρα τουλαχιστον- δε ρισκαρει να βαλει χαριστικούς βαθμους! Φαντασου μονο να εβγαινε αυτο προς τα εξω! Θα εχανε ολη του την πελατεια και θα αντιμετωπιζε σοβαροτατες καταγγελιες και δικαστηρια!

Αντιθετως οι βαθμοι στα ιδιωτικα είναι πααααρα πολυ δυσκολο να κερδιθούν!

Οχι μονο στο δικο μου σχολειο αλλα και σε φιλων μου εμεναν μεταξεταστεοι γονοι "μεγαλων οικογενειων", καλλιτεχνων , πολιτικών και και και..να μη σας πω οτι το αντιθετο συνεβαινε για να μην τους πουν οτι εβαζαν χαριστικα βαθμους!! Το πιστευω αυτο!

Επεξεργάστηκαν by matilda38
Τυπογραφικο

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Οχι μονο στο δικο μου σχολειο αλλα και σε φιλων μου εμεναν μεταξεταστεοι γονοι "μεγαλων οικογενειων", καλλιτεχνων , πολιτικών και και και..να μη σας πω οτι το αντιθετο συνεβαινε για να μην τους πουν οτι εβαζαν χαριστικα βαθμους!! Το πιστευω αυτο!

κι εγω το πιστευω γιατιι το εχω ζησει...ειδικα αυτο με τους γονους που ειπες, ειχαμε 2-3 περιστατικα οσο ημουν εγω στο λυκειο. και βεβαια ενιωθα κι εγω μια απεραντη αδικια οταν ηξερα πως προσπαθουσα πραγματικα αλλα ο καθηγητης ηταν κολλημενος στην αυστηροτητα του κ τη τυπικοτητα μη τυχον και "βοηθησει" ενα παιδι που ειχε εμφανη διαθεση προσπαθειας απο το ενα τριμηνο στο αλλο. ευτυχως παναγια μου που δε θα ξαναπαω σχολειο! (και που εδω δεν εχει κ πολλα ιδιωτικα και το παιδι μου θα παει σε δημοσιο!)

Οσο για τη μειωση των διδακτρων εχω να πω πως ειναι δικοπο μαχαιρι. δε ξερω και με τι τροπο καποιος καθηγητης μπαινει σε ενα ιδιωτικο (ειχαμε καθηγητες που τη προηγουμενη χρονια τους ειχαν φιλοι μου σε δημοσιο) . απλα να προβληματιστουμε αραγε αν αποφασισει ενας επιχειρηματιας ιδιωτικου σχολειου να μειωσει τα διδακτρα θα κοψει απο καθηγητες η απο παροχες?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Επειδή και εγώ πήγα σε μεγάλο ιδιωτικό να πω ότι χαριστικοί βαθμοί δεν μπήκαν ποτέ!!! Επίσης πολύ σημαντικό για μένα ήταν το ότι κάναμε μάθημα...καταλήψεις απεργίες δεν είχαμε ποτέ!!!!!

Για να καταλάβει κάποιος το ιδιωτικό πρέπει να το ζήσει...για να δει την διαφορά απο το δημόσιο.

Εννοείται ότι κάποια δημόσια κάνουν άριστη δουλειά.

Αλλά αν δεν ζήσεις το ιδιωτικό δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι υπερέχει απο το δημόσιο!!

Πήρα τηλέφωνο το δημοτικό ιδιωτικό σχολείο (Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη) που πηγαίνουν 2 παιδιά μου και μου είπε η κα Α.που είναι υπεύθυνη οικονομικού ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν καμία μείωση. Τους εξήγησα ότι στη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες έχουν γίνει σοβαρές μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού. Μου είπε ότι αν κάνουν μειώσεις στους μισθούς του προσωπιθκού δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο. Δηλαδή μου λέει αν μειώσουμε τους μισθούς των οδηγών οι οδηγοί δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο και το σχολείο θα αλλάξει... Της είπα ότι ο τρόπος αυτός σκέψης είναι παράλογος. Όλοι πρέπεινα αποδίδουν το ίδιο άσχετα αν οι μισθοί πέσουν. Διότι αν σκέφτονται έτσι όλοι τότε κανένας δεν θα δουλεύει... Η Ελλάδα και όλοι μας περνάμε μια δύσκολη οικονομική φάση που γίνεται αυτή τη στιγμη εσωτερική υποτίμηση. Δεν είναι λογικό να λέμε ότι αν μειωθούν τα εισοδήματά μας τότε θα αποδίουμε χειρότερα. Αντίθετα, επειδή η αγορά εργασίας θα είναι από εδώ και στο εξής πολύ πιο ανταγωγνισκή πρέπει όλοι μας να είμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε για να έχουμε δουλειά αύριο. Οι υπάλληλοι της Ελληνογερμανικης δηλαδή περιμένουν ότι θα λαμβάνυν τον ίδιο μισθό ενώ γίνεται κοσμογονία τριγύρω τους? Ή αν η Ελληνογερμανική Αγωγή μειώσει τους μισθούς τους για να μπορέσει να μειώσει τα δίδακτρα θα φύγουν? Και που θα βρόυν δουλειά μετά? Περιμένω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας.

Συγνώμη κιόλας, αλλά παροτρύνεις την επιχείρηση να μειώσει τους μισθούς του προσωπικού??Τι λογική είναι αυτη?Αν εμένα μου μειωσαν το μισθο πρεπει να βγω στους δρόμους να φωνάζω να μειωθουν και σε όσους δε μειώθηκαν?Εξάλλου υπάρχει και η δημόσια εκπαίδευση, οποιος δεν αντεχει οικονομικά ας πάει στα δημόσια!Ακουγεται πολύ άσχημο αυτο που έγραψες!

τα ιδιωτικα σχολεία είναι επιχειρήσεις.όποιος δεν έχει λεφτά στέλνει τα παιδια του στο δημόσιο σχολείο.δε μπορείς να επιβάλλεις στην επιχείρηση κάποιου τι θα κάνει..

Αυτό ακριβώς!!!!!

Αν κατάλαβα καλά παρακινείς την ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων της, ώστε να μειώσει στη συνέχεια τα δίδακτρα που πληρώνεις εσύ για τα δυο παιδιά σου;

Συνέβη και στην εταιρεία που εργάζομαι εγώ. Μας τηλεφώνησε ένας υποψήφιος πελάτης και ζήτησε έκπτωση 20 με 30% από την κοστολόγηση που του κάναμε προτείνοντας στον εργοδότη μας να μας μειώσει ανάλογο ποσοστό τον μισθό μας.

Μάλλον δεν θέλεις να μάθεις τι ακριβώς ευχηθήκαμε στον πελάτη αυτό όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας.:roll:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Επειδή και εγώ πήγα σε μεγάλο ιδιωτικό να πω ότι χαριστικοί βαθμοί δεν μπήκαν ποτέ!!! Επίσης πολύ σημαντικό για μένα ήταν το ότι κάναμε μάθημα...καταλήψεις απεργίες δεν είχαμε ποτέ!!!!!

Για να καταλάβει κάποιος το ιδιωτικό πρέπει να το ζήσει...για να δει την διαφορά απο το δημόσιο.

Εννοείται ότι κάποια δημόσια κάνουν άριστη δουλειά.

Αλλά αν δεν ζήσεις το ιδιωτικό δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι υπερέχει απο το δημόσιο!!

Εγώ πάλι που δούλεψα ως εκπαιδευτρια σε ιδιωτικό ΙΕΚ είχα οδηγίες να μην κόβω μαθητές, να βάζω βαθμούς και να μην ''μαλώνω'' τα παιδιά

Ο διευθυντης τη πρώτη μερα μας είπε ''Με στοργή και προδέρμ!''

Επίσης οι βαθμοι που έδινα ελέγχονταν από τον τομεάρχη και ''διορθώνονταν''....

ο μικρότερος που μας επέτρεπαν να βάζουμε ήταν το 9 και αυτό μόνο σε περίπτωση που το γραπτο άξιζε πραγματικα για 2-3-4... σε όλες τις άλλες περιπτώσεις 10+ για να μη κόβεται κανένας:twisted::twisted:

Βρε παιδιά το θέμα μας δεν είναι αν τα ιδιωτικά είναι ή δεν είναι καλά σχολεία... Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν ζήσεις κάποια πράγματα από "μέσα" δεν πρόκειται ποτέ να το διαπιστώσεις...Ούτε μπορεί κάποιος να κρίνει αν είναι καλύτερο το χ ιδιωτικό από το ψ δημόσιο ή το αντίθετο. Κάθε γονιός επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές του δυνατότητες. Σίγουρα υπάρχουν ιδιωτικά που κάνουν καταπληκτική δουλειά, όπως υπάρχουν αντίστοιχα και δημόσια. Είναι δικαίωμα αυτών που επιλέγουν το ιδιωτικό να ζητήσουν μείωση στα δίδακτρα, αλλά επίσης είναι δικαίωμα και του σχολείου να τους την αρνηθεί. Το να φτάνει όμως στο σημείο ένας γονιός να απαιτεί να μειωθούν οι μισθοί των καθηγητών για να του μειωθούν κατ' επέκταση και τα δίδακτρα, όπως άφησε να εννοηθεί μια κοπέλα πιο πάνω, δεν είναι καθόλου δικαίωμα του.

Στην Ελλάδα έχουμε μια προκατάληψη για τα ιδιωτικά σχετικά με τους βαθμούς. Αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε. Αν ένα ιδιωτικό το κάνει αυτό δεν θα είναι παρά μια φούσκα (για να χρησιμοποιήσω μια λέξη από την περίοδο οικομικής κρίσης που περνάμε). Τα παιδιά δεν θα τα πάνε καλά στις εξετάσεις, δεν θα μπουν σε πανεπιστημιακές σχολές και τελικά τι θα έχει κερδίσει? Ένα ιδιωτικό είναι καλό αν τα παιδιά που αποφοιτουν πάνε καλά και στη συνέχεια

Παιδιά, συγνώμη πραγματικά, αλλά αν κάποιος έχει οικονομικό πρόβλημα δεν στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο αλλά σε δημόσιο. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό άλλος να μην έχει να φάει και να στέλνει το παιδί του σε δημόσιο -όπως κάνουμε κι εμείς- και όσοι το στέλνουν σε ιδιωτικό -που σημαίνει σαφώς ότι είναι σε κάπως καλύτερη οικονομική κατάσταση- να απαιτούν από την διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου να μειώσει τις αποδοχές του προσωπικού για να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί. Δεν ξέρω αν ακούγομαι απόλυτη -μάλλον ακούγομαι- αλλά πολύς κόσμος υποφέρει και δε νομίζω ότι το θέμα μας είναι το αν οι ιδιωτικοί σταθμοί θα μειώσουν τα δίσακτρα. Όσοι τα έχουν, ας στέλνουν τα παιδιά τους, μην παραπονιόμαστε κιόλας όμως, υπάρχουν και τα δημόσια και είναι μια χαρά σχολεία! Συγνώμη για τον θυμό μου προκαταβολικά!

Και για να μην γίνομαι παράλογη, το λογικό είναι τα δίδακτρα να μειωθούν γιατί σαφώς και πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο καθώς οι γονείς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, απλά δεν μπορεί κανείς να τους το απαιτήσει αυτό. Από κει και πέρα, αν κάποια σχολεία που δεν κάνουν μείωση θέλουν να χάσουν την πελατεία τους ή ακόμα και να κλείσουν, με γεια τους με χαρά τους, θεωρώ όμως λάθος να μπαίνουμε στην διαδικασία να τους παίρνουμε τηλ. και να τους πιέζουμε. Αν ζορίζεστε, πηγαίνετε τα παιδιά σας στο δημόσιο, δεν θα τρελαθείτε κιόλας!
Συμφωνω κι επαυξανω...

Προφανως ειναι θεμα πρεστιζ γιατι αδυνατο να καταλαβω γιατι ανεργο ζευγαρι συνεχιζει να πηγαινει τα παιδια του σε ιδιωτικο σχολειο....

Τωρα καλα κανουν και ζητανε μειωση των διδακτρων οχι ομως εις βαρος των εκπαιδευτικων!!!

ετσι..

ακριβως...

Εγώ πάλι που δούλεψα ως εκπαιδευτρια σε ιδιωτικό ΙΕΚ είχα οδηγίες να μην κόβω μαθητές, να βάζω βαθμούς και να μην ''μαλώνω'' τα παιδιά

Ο διευθυντης τη πρώτη μερα μας είπε ''Με στοργή και προδέρμ!''

Επίσης οι βαθμοι που έδινα ελέγχονταν από τον τομεάρχη και ''διορθώνονταν''....

ο μικρότερος που μας επέτρεπαν να βάζουμε ήταν το 9 και αυτό μόνο σε περίπτωση που το γραπτο άξιζε πραγματικα για 2-3-4... σε όλες τις άλλες περιπτώσεις 10+ για να μη κόβεται κανένας:twisted::twisted:

συμβαινουν κι αυτα....

να πω κι εγω με τη σειρα μου οτι πολλες φορες σκεφτηκα να στειλω τα παιδια μου σε ιδιωτικο και να τυχουν καλυτερης μεταχειρησης....

οταν δουλευα ειχα καλες αποδοχες....και ο αντρας μου προσωρινα δεν εχει κινδυνο στη δουλεια του...ομως πλεον λογω 3 παιδιων εγω δεν δουλευω...με ενα μισθο ουτε στα πιο τρελα μου ονειρα δεν υπαρχει περιπτωση να τα στειλω στα ιδιωτικα.....και φυσικα και με 2 μισθους νομιζω οτι παλι δεν θα τα εστελνα....γιατι οπως ειναι σημερα η κατασταση με το πολιτικοοικονομικο μας συστημα,δεν υπαρχει σταθεροτητα...δεν υπαρχει σιγουρια....ολα ειναι στον αερα....

κι εδω να τονισω οτι σε καμια περιπτωση δε θα σκεφτομουν οτι για το καλο της δικης μου τσεπης πρεπει να αδειασει η τσεπη καποιου αλλου.....

και φυσικα οπως μεγαλωσα εγω και ΤΟΣΟΙ αλλοι σε δημοσια σχολεια ετσι θα μεγαλωσουν και τα παιδια μου...τα ιδιωτικα δεν ειναι πανακεια....

Βρε παιδιά το θέμα μας δεν είναι αν τα ιδιωτικά είναι ή δεν είναι καλά σχολεία... Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν ζήσεις κάποια πράγματα από "μέσα" δεν πρόκειται ποτέ να το διαπιστώσεις...Ούτε μπορεί κάποιος να κρίνει αν είναι καλύτερο το χ ιδιωτικό από το ψ δημόσιο ή το αντίθετο. Κάθε γονιός επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές του δυνατότητες. Σίγουρα υπάρχουν ιδιωτικά που κάνουν καταπληκτική δουλειά, όπως υπάρχουν αντίστοιχα και δημόσια. Είναι δικαίωμα αυτών που επιλέγουν το ιδιωτικό να ζητήσουν μείωση στα δίδακτρα, αλλά επίσης είναι δικαίωμα και του σχολείου να τους την αρνηθεί. Το να φτάνει όμως στο σημείο ένας γονιός να απαιτεί να μειωθούν οι μισθοί των καθηγητών για να του μειωθούν κατ' επέκταση και τα δίδακτρα, όπως άφησε να εννοηθεί μια κοπέλα πιο πάνω, δεν είναι καθόλου δικαίωμα του.

Έχει μειωθεί και ο δικός μου ο μισθός περίπου 35% τα τελευταία 2 χρόνια. Δεν πιστεύω ότι είναι παράλογο να ζητήσω από το σχολείο να μειώσει τα δίδακτρα. Πριν διαταράξω τον οικογενειακό μου προγραμματισμό δικαιούμαι να διαπραγματευτώ. Ή όχι? Εσείς πιστεύετε ότι το σχολείο με τα 8000 δίδακτρα δεν έχει λίπος να κάψει? Πιστεύετε ότι δυσκολέυεται να τα βγάλει πέρα? Τι σας ενοχλεί εσάς να απαιτούν οι γονείς να μπει στο πνεύμα της εποχής το κάθε σχολείο? Ή πιστεύετε ότι έδινε κάθε χρόνο 5% αύξηση στους εργαζόμενους? Τόση ήταν η αύξηση που έκανε κάθε χρόνο στα δίδακτρα...:confused:

Πήρα τηλέφωνο το δημοτικό ιδιωτικό σχολείο (Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη) που πηγαίνουν 2 παιδιά μου και μου είπε η κα Α.που είναι υπεύθυνη οικονομικού ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν καμία μείωση. Τους εξήγησα ότι στη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες έχουν γίνει σοβαρές μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού. Μου είπε ότι αν κάνουν μειώσεις στους μισθούς του προσωπιθκού δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο. Δηλαδή μου λέει αν μειώσουμε τους μισθούς των οδηγών οι οδηγοί δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο και το σχολείο θα αλλάξει... Της είπα ότι ο τρόπος αυτός σκέψης είναι παράλογος. Όλοι πρέπεινα αποδίδουν το ίδιο άσχετα αν οι μισθοί πέσουν. Διότι αν σκέφτονται έτσι όλοι τότε κανένας δεν θα δουλεύει... Η Ελλάδα και όλοι μας περνάμε μια δύσκολη οικονομική φάση που γίνεται αυτή τη στιγμη εσωτερική υποτίμηση. Δεν είναι λογικό να λέμε ότι αν μειωθούν τα εισοδήματά μας τότε θα αποδίουμε χειρότερα. Αντίθετα, επειδή η αγορά εργασίας θα είναι από εδώ και στο εξής πολύ πιο ανταγωγνισκή πρέπει όλοι μας να είμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε για να έχουμε δουλειά αύριο. Οι υπάλληλοι της Ελληνογερμανικης δηλαδή περιμένουν ότι θα λαμβάνυν τον ίδιο μισθό ενώ γίνεται κοσμογονία τριγύρω τους? Ή αν η Ελληνογερμανική Αγωγή μειώσει τους μισθούς τους για να μπορέσει να μειώσει τα δίδακτρα θα φύγουν? Και που θα βρόυν δουλειά μετά? Περιμένω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας.

Έχει μειωθεί και ο δικός μου ο μισθός περίπου 35% τα τελευταία 2 χρόνια. Δεν πιστεύω ότι είναι παράλογο να ζητήσω από το σχολείο να μειώσει τα δίδακτρα. Πριν διαταράξω τον οικογενειακό μου προγραμματισμό δικαιούμαι να διαπραγματευτώ. Ή όχι? Εσείς πιστεύετε ότι το σχολείο με τα 8000 δίδακτρα δεν έχει λίπος να κάψει? Πιστεύετε ότι δυσκολέυεται να τα βγάλει πέρα? Τι σας ενοχλεί εσάς να απαιτούν οι γονείς να μπει στο πνεύμα της εποχής το κάθε σχολείο? Ή πιστεύετε ότι έδινε κάθε χρόνο 5% αύξηση στους εργαζόμενους? Τόση ήταν η αύξηση που έκανε κάθε χρόνο στα δίδακτρα...:confused:

Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες!

Έχει μειωθεί και ο δικός μου ο μισθός περίπου 35% τα τελευταία 2 χρόνια. Δεν πιστεύω ότι είναι παράλογο να ζητήσω από το σχολείο να μειώσει τα δίδακτρα. Πριν διαταράξω τον οικογενειακό μου προγραμματισμό δικαιούμαι να διαπραγματευτώ. Ή όχι? Εσείς πιστεύετε ότι το σχολείο με τα 8000 δίδακτρα δεν έχει λίπος να κάψει? Πιστεύετε ότι δυσκολέυεται να τα βγάλει πέρα? Τι σας ενοχλεί εσάς να απαιτούν οι γονείς να μπει στο πνεύμα της εποχής το κάθε σχολείο? Ή πιστεύετε ότι έδινε κάθε χρόνο 5% αύξηση στους εργαζόμενους? Τόση ήταν η αύξηση που έκανε κάθε χρόνο στα δίδακτρα...:confused:[/quote

Προφανώς δεν διάβασες καλά αυτό που γράφω... Έχεις κάθε δικαίωμα να ζητάς την μείωση των διδάκτρων, δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να ζητάς την μείωση των μισθών του προσωπικού...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...