Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

Στα σχολεια των 10.000 ευρω εχουν αποθεμα γιατι βγαζουν και απο αλλες δραστηριοτητες. Τα σχολεια των 4000 κοβουν αποτους εκπαιδευτικους και αργουν στις πληρωμες. Καποια σχολεια δενεχουν δωσει δωρο Χριστουγεννων.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι σίγουρο αυτό? Ότι δηλαδή έχουν φέσια αλλά κρατάνε τα παιδιά? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Επίσης άκουσα ότι στα ιδιωτικά (ακόμα και στα ακριβά) οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι χαμηλότεροι από ότι οι αντίστοιχοι στα δημόσια. Ισχύει αυτό? Ακόμα και τώρα με τις μειωσεις στο δημόσιο? Θα μου έκανε εντύπωση να έχουν 8000+ δίδακτρα και να μην αμοίβουν επαρκώς τους εκπαιδευτικούς..

Ναι οντως ισχυει αυτο κυριως σε μικρα ιδιωτικα που λειτουργουν σε πιο περιορισμενες κοινωνιες και δεν τους αρεσει να ακουγεται οτι διωχνουν τα παιδια επειδη δεν πληρωνουν οι γονεις. Εξαλλου οι γονεις δεν λενε "δε σας πληρωνουμε". Λενε "κανε τε υπομονη και θα τα φερουμε"

Ο νομος για τους μισθους των ιδιωτικων εκπαιδευτικων ελεγε οτι δεν μπορει να ειναι χαμηλοτεροι απο τους μισθους του δημοσιου. Αρα παλιοτερα επαιρναν αναλογα τα χρονια , τα μεταπτυχιακα, τα επιδοματα απο 1000-1500ευρω (δουλευοντας διπλασιες ωρες βεβαιως βεβαιως). Με το ενιαιο μισθολογιο οι σχολαρχες ενεταξαν παρανομως τους εκπαιδευτικους τους ενω γνωμοδοτηθηκε οτι οι ιδιωτικοι εκπαιδευτικοι δεν ανηκουν στους δημοσιους υπαλληλους. Αρα μισθοι 800-1200.

Με τη ψηφιση της μειωσης του κατωτατου μισθου και την καταργηση των κλαδικων συμβασεων δινουν οτι εχουν προαιρεση Περιπου 650-1000 ευρω αν εισαι πολυ τυχερος.

Με εργασια 8-5 ή 8-6έξτρα απογευματινες ενημερωσεις ,εξτρα σαββατοκυριακα Πασχα μονο μια εβδομαδα διακοπες και καλοκαιρι 20 Ιουλιου με 20 Αυγουστου .

Ασε που οι μισοι ειναι χωρις διοριστηρια για να τους εκβιαζουν πιο ευκολα. Επίσης διωχνουνκαι πολυ κοσμο για να μειωσουν τα εξοδα τους και υπαρχει μεγαλη ανεργια απο εκπαιδευτικους που εργαζονταν πριν σε ιδιωτικα σχολεια.

Διαφημίσεις

σε μεγαλο ιδιωτικο που παει ο ανηψιος μου στο Περιστερι παντως εκαναν μειωση σε μισθους αλλα κ σε διδακτρα περιπου 1300ευρω το ετος

Σε ποιό αναφέρεσαι? Στον Αυγ .... ?

Σε ρωτάω γιατί είναι στις δικές μας περιοχές (δυτικά προάστια) και θα ήθελα να ξέρω.

Προς πληροφόρηση: στην Εράσμειο τα δίδακτρα για όλες τις τάξεις του δημοτικού για κάποιο παιδί που ξεκινάει τώρα είναι μαζί με το σχολικό είναι ~7400 (και πήγαν και σε νεόκτιστα κτήρια πρόσφατα στην Κάντζα), στην Ελληνογερμανική αγωγή που είναι αντιστοιχο σχολείο είναι 8400! Εν το μεταξύ, τα πρόγράμματα και το επίπεδο που έχουν είναι αντίστοιχα..

To καθε σχολειο εχει τη δικη του πολιτικη τιμολογησης.

Αλλα σχολεια τα αξιζουν τα χρηματα τους μεχρι ευρω και αλλα αν ηξερε καποιος πραγματα εκ των εσω δεν θα εδινε μια δραχμη.

Δεν είναι απόλυτο ότι στα μεγάλα ιδιωτικά θα προτιμήσουν να κόψουν από τις άλλες δραστηριότητες και όχι από τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Εγώ δούλευα στο νηπιαγωγείο πολύ μεγάλου και πολύ ακριβού ιδιωτικού σχολείου και μπορώ να σου πω ότι το πρώτο που κόβουν είναι οι μισθοί κάνοντας όμως αύξηση στα δίδακτρα. Βέβαια φέτος έχουν πολύ μεγάλη πτώση στις εγγραφές και μετά τα Χριστούγεννα αρκετά παιδιά δεν γύρισαν οπότε λογικά θα ρίξουν τις τιμές για του χρόνου.

Όσο για τους "διάσημους" που πάνε τα παιδιά τους εκεί μην πιστεύετε ότι βλέπετε στα περιοδικά. Εμείς είχαμε πολλά παιδιά διασήμων και ξέρω για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που έβγαλαν τα παιδιά τους από το σχολείο αφήνοντας μεγάλο χρέος, και μετά τους βλέπεις στην τηλεόραση να προβάλλουν την εύπορη ζωή τους που τελικά είναι φούσκα!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Σε καμια περιπτωση δεν προκειται να κοπουν δραστηριοτητες σε τετοιες δυσκολες εποχες που ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος.

Κυριως τα μικρομεσαια σχολεια θα δωσουν ακομη περισσοτερα πραγματα δωρεαν βαζοντας λιγοτερους εκπαιδευτικους να δουλευουν περισσοτερες ωρες. π.χ. θα κοψουν τους καθηγητες των απογευματινων και τα κανουν οι εκπαιδευτικοι του πρωινου προγραμματος ή θα κοψουν συνοδους και αθ βαζουν τις δασκαλες να κανουν συνοδεια ή απογευματινη μελετη κ.λ.π.

Διαφημίσεις

Αυτό ακριβώς! Στο σχολείο που δούλευα συμπτωματικά παραιτηθήκαμε 4 άτομα το καλοκαίρι (για διαφορετικούς λόγους η κάθεμία όχι λόγω του σχολείου) και άλλη μία συνάδελφος βγήκε σε σύνταξη. Δεν έκαναν καμμία νέα πρόσληψη απλά τα βόλεψαν με το ήδη υπάρχον προσωπικό με ότι εξυπακούεται αυτό για όσους έμειναν πίσω (περισσότερη δουλειά, αυξημένες ευθύνες κλπ).

S02fp3.png

LnVyp3.png

Όσο για τους "διάσημους" που πάνε τα παιδιά τους εκεί μην πιστεύετε ότι βλέπετε στα περιοδικά. Εμείς είχαμε πολλά παιδιά διασήμων και ξέρω για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που έβγαλαν τα παιδιά τους από το σχολείο αφήνοντας μεγάλο χρέος, και μετά τους βλέπεις στην τηλεόραση να προβάλλουν την εύπορη ζωή τους που τελικά είναι φούσκα!

Πουλάνε μούρη!!

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι ειδικά τα ακριβά ιδιωτικά πρέπει να μειώσουν τα δίδακτρα. Σε τι ποσοστό όμως?

Το κάθε σχολείο θα κρίνει ανάλογα με το πόσο χάσιμο είχε την φετινή χρονιά....του χρόνου εγώ πιστεύω αν δεν μειώσουν δίδακτρα θα έχουν περισσότερο χάσιμο απο ότι φέτος!!!

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι ειδικά τα ακριβά ιδιωτικά πρέπει να μειώσουν τα δίδακτρα. Σε τι ποσοστό όμως?

Πολύ φοβάμαι ότι ειδικά τα ακριβά ιδιωτικά δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, μόνο και μόνο για να μην χάσουν την φήμη τους...:?

Διαφημίσεις

Παιδιά κι εγώ ρώτησα αν σε ένα σχολείο που ενδιαφέρομαι για του χρόνου όμως μου είπαν πως δεν σκοπεύουν να κάνουν μειώσεις. Παιδιά τα ιδιωτικά απευθύνονται σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και υπάρχουν πολλοί ακόμη. Δεν μπορούμε να πιέσουμε να αλλάξουν τιμές απ' τη στιγμή που είναι φοιυλ! Αλλιώς ας θυμηθούμε πως υπάρχει και το δημόσιο! Εκεί θα πάμε και εμείς του χρόνου δεν βγαίνει αλλιώς! Δεν πειράζει οι περισσότεροι αυτά τα σχολεία τελειώσαμε τα δημόσια καιρός να τα ξαναθυμηθούμε και να γίνουμε μοχλός πίεσης να αλλάξουν και αυτά προς το καλύτερο!

Για το σχολικό έτος 2011-2012 πάγωσαν τα ετήσια δίδακτρα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και στο ν/σ για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων (Μάιος 2011). Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με την τροπολογία , «δεν επιτρέπεται καμία αύξηση για το σχολικό έτος 2011-2012, στα ετήσια δίδακτρα, των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε σχέση με τα αντίστοιχα δίδακτρα του προηγούμενου σχολικού έτους».

Όποια σχολεία έκαναν αυξήσεις τη χρονιά 2011-2012 (πχ Ελληνογερμανική Αγωγή στην πρώτη δημοτικού) παρανόμησαν!

Παιδιά κι εγώ ρώτησα αν σε ένα σχολείο που ενδιαφέρομαι για του χρόνου όμως μου είπαν πως δεν σκοπεύουν να κάνουν μειώσεις. Παιδιά τα ιδιωτικά απευθύνονται σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και υπάρχουν πολλοί ακόμη. Δεν μπορούμε να πιέσουμε να αλλάξουν τιμές απ' τη στιγμή που είναι φοιυλ! Αλλιώς ας θυμηθούμε πως υπάρχει και το δημόσιο! Εκεί θα πάμε και εμείς του χρόνου δεν βγαίνει αλλιώς! Δεν πειράζει οι περισσότεροι αυτά τα σχολεία τελειώσαμε τα δημόσια καιρός να τα ξαναθυμηθούμε και να γίνουμε μοχλός πίεσης να αλλάξουν και αυτά προς το καλύτερο!

ποιά σχολεία δεν θα κάνουν μειώσεις?

Νομίζω άτυπα γίνονται μειώσεις, είτε με τη μορφή των υποτροφιών, είτε ως διευκολύνσεις. Πάντως διαφωνώ να γίνουν μειώσεις στις αμοιβές των εργαζομένων (εκπαιδευτικών και μη). Δεν θέλω να χάσει κάποιος ούτε 100 από το μισθό του, προτιμώ να το επιβαρυνθώ στα δίδακτρα.

Εμεις παντως το λειτουργημα μας (οι εκπαιδευτικοι) δεν θα το πουλησουμε. Εμεις ειμαστε αυτοι

που κραταμε απο το χερι το παιδι σου. Και θα ειμαστε διπλα τους ειτε μας κοβοντας μας το 40% των μισθων (ναι τοσο μειωση ειχαμε το τελευταιο χρονο), ειτε μας αφηνουν απληρωτους για μηνες, ειτε απολυοντας μας το καλοκαιρι (ενω εργαζομαστε), ειτε μας κοβουν τα δωρα αλα δημοσιο (ενω δεν εχουμε μονιμοτητα για αντισταθμισμα) Οι πιο πολλοι ιδιοκτητες δεν τα ξερουν ουτε φατσικα τα παιδια. Ασχολουνται μονο με το λογιστηριο.

Μην ανησυχεις θα γινουν μειωσεις στα ιδιωτικα για να κρατησουν την πελατεια τους οπως την βλεπουν αυτοι. Αλλα εμεις εκπτωση στην αγαπη μας για τα παιδια δεν θα κανουμε. Και ευχομαι να αλλαξουν σιγα σιγα τα πραγματα για τα δικα μας παιδια στο μελλον για να μην αναγκαστουν τα παιδια μας μετα απο πολλα χρονια σπουδων με πτυχια και μεταπτυχιακα να πληρωνονται 600 ευρω.

Μακαρι καποια στιγμη στο μελλον να υπαρχει αξιοκρατια και τα παιδια μας να πληρωνονται αναλογα τις σπουδες τους , τα προσοντα τους και τον κοπο τους.

Πολύ ωραία τα λες..μακάρι όλοι οι εκπαιδευτικοί να σκέφτονταν κατά αυτόν τον τρόπο.

συγνώμη για το οφ τοπικ.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Παιδιά, συγνώμη πραγματικά, αλλά αν κάποιος έχει οικονομικό πρόβλημα δεν στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο αλλά σε δημόσιο. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό άλλος να μην έχει να φάει και να στέλνει το παιδί του σε δημόσιο -όπως κάνουμε κι εμείς- και όσοι το στέλνουν σε ιδιωτικό -που σημαίνει σαφώς ότι είναι σε κάπως καλύτερη οικονομική κατάσταση- να απαιτούν από την διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου να μειώσει τις αποδοχές του προσωπικού για να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί. Δεν ξέρω αν ακούγομαι απόλυτη -μάλλον ακούγομαι- αλλά πολύς κόσμος υποφέρει και δε νομίζω ότι το θέμα μας είναι το αν οι ιδιωτικοί σταθμοί θα μειώσουν τα δίσακτρα. Όσοι τα έχουν, ας στέλνουν τα παιδιά τους, μην παραπονιόμαστε κιόλας όμως, υπάρχουν και τα δημόσια και είναι μια χαρά σχολεία! Συγνώμη για τον θυμό μου προκαταβολικά!

Και για να μην γίνομαι παράλογη, το λογικό είναι τα δίδακτρα να μειωθούν γιατί σαφώς και πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο καθώς οι γονείς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, απλά δεν μπορεί κανείς να τους το απαιτήσει αυτό. Από κει και πέρα, αν κάποια σχολεία που δεν κάνουν μείωση θέλουν να χάσουν την πελατεία τους ή ακόμα και να κλείσουν, με γεια τους με χαρά τους, θεωρώ όμως λάθος να μπαίνουμε στην διαδικασία να τους παίρνουμε τηλ. και να τους πιέζουμε. Αν ζορίζεστε, πηγαίνετε τα παιδιά σας στο δημόσιο, δεν θα τρελαθείτε κιόλας!

Και για να μην γίνομαι παράλογη, το λογικό είναι τα δίδακτρα να μειωθούν γιατί σαφώς και πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο καθώς οι γονείς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, απλά δεν μπορεί κανείς να τους το απαιτήσει αυτό. Από κει και πέρα, αν κάποια σχολεία που δεν κάνουν μείωση θέλουν να χάσουν την πελατεία τους ή ακόμα και να κλείσουν, με γεια τους με χαρά τους, θεωρώ όμως λάθος να μπαίνουμε στην διαδικασία να τους παίρνουμε τηλ. και να τους πιέζουμε. Αν ζορίζεστε, πηγαίνετε τα παιδιά σας στο δημόσιο, δεν θα τρελαθείτε κιόλας!

Το ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωπου που μπορούμε ακόμα να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό σχολείο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απαιτούμε να προσαρμοστούν τα δίδακτρα στις συνθήκες της εποχής. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε πλούσιοι, και σε εμάς έγιναν μειώσεις και εμείς πληρώνουμε τα χαράτσια, κι εμάς μειώθηκε η αγοραστική δύναμη. Νομίζω ότι το ποσοστό αυτών που δεν τους άγγιξε η κρίση είναι τοσο μικρό που δεν αξίζει να μιλάμε γι αυτό. Όσοι μπορούμε να τα στείλουμε ιδιωτικό, θα κόψουμε αυτά τα λεφτά από κάτι άλλο, γιατί προφανώς θεωρούμε το σχολείο σημαντικό. Εύλογο είναι λοιπόν να λέμε ότι δεν μπορεί όλος ο κόσμος να γκρεμίζεται και τα ιδιωτικά σχολεία να κάνουν αυξήσεις. Τώρα, φυσικά θα επιλέξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και όσα σχολεία δεν κάνουν μειώσεις, καλή τύχη.

Συμφωνώ ότι το πρόβλημά μας δεν συκρίνεται με αυτό των ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να το συζητάμε. Τέλος, όπως είπα και παραπάνω, θεωρώ απαράδεκτο από γονείς να ζητούν από τους σχολάρχες να μειώσουν τους μισθούς του προσωπικού.........

Τώρα το αν μπορείς να το απαιτήσεις, ως πελάτης, ναι νομίζω ότι μπορείς και μάλιστα νόμιμα, λόγω απρόοπτης μεταβολής των οικονομικών συνθηκών. Απλά καλό είναι στις περιπτώσεις αυτές να λύνονται τα προβλήματα φιλικά...

Παιδιά, συγνώμη πραγματικά, αλλά αν κάποιος έχει οικονομικό πρόβλημα δεν στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο αλλά σε δημόσιο. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό άλλος να μην έχει να φάει και να στέλνει το παιδί του σε δημόσιο -όπως κάνουμε κι εμείς- και όσοι το στέλνουν σε ιδιωτικό -που σημαίνει σαφώς ότι είναι σε κάπως καλύτερη οικονομική κατάσταση- να απαιτούν από την διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου να μειώσει τις αποδοχές του προσωπικού για να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί. Δεν ξέρω αν ακούγομαι απόλυτη -μάλλον ακούγομαι- αλλά πολύς κόσμος υποφέρει και δε νομίζω ότι το θέμα μας είναι το αν οι ιδιωτικοί σταθμοί θα μειώσουν τα δίσακτρα. Όσοι τα έχουν, ας στέλνουν τα παιδιά τους, μην παραπονιόμαστε κιόλας όμως, υπάρχουν και τα δημόσια και είναι μια χαρά σχολεία! Συγνώμη για τον θυμό μου προκαταβολικά!

Προφανως ειναι θεμα πρεστιζ γιατι αδυνατο να καταλαβω γιατι ανεργο ζευγαρι συνεχιζει να πηγαινει τα παιδια του σε ιδιωτικο σχολειο....

Τωρα καλα κανουν και ζητανε μειωση των διδακτρων οχι ομως εις βαρος των εκπαιδευτικων!!!

Δεν ειναι απολυτο αυτο που λες. Οι δικοι μου γονεις στερηθηκαν παααρα πολλα για να με στειλουν σε ιδιωτικο πχ δεν πηγαν ποτε διακοπες , δεν αγοραζαν ακριβα ρουχα,δεν εβγαιναν να διασκεδασουν δεν πηραν νεο ι.χ αλλα πηγαιναν δουλεια με λεωφορεια. Και δεν το μετανιωσαν ποτε και θα τους ευγνωμονω και εγω για παντα.. :-) Το θεμα βεβαια δεν ειμαστε εμεις αλλα τα παιδια μας αλλα ηθελα να το αναφερω το δικο μου παραδειγμα...

Όλα είναι μια ιδέα...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...