Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ο παιδίατρός σας δίνει γάλα HA για κολικούς?

moon child

Recommended Posts

αφού δεν καταφέραμε τον θηλασμό, και μετά από 15 μέρες frisolac, ο μικρός μου εκανε κολικούς, λίγα πράγματα, και μία μέτρια δυσκοιλιότητα. Ρώτησα αν πρέπει να πάω στο frisolac comfort, αλλά η παιδίατρος μου συνέστησε το frisolac ha, ή όποιο άλλο ha θέλω (υποαλλεργικό για αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος), ενώ το θέμα μας δεν είναι η αλλεργία αλλά απλά οι κολικοί.

Ο μικρός όμως εδώ και δύο μέρες δεν το θέλει καθόλου. Αναρωτιέμαι γιατί για κολικούς συνιστούν υποαλλεργικά γάλατα? Εσείς τί δίνεται σε κολικούς? Τί λένε οι άλλοι παιδίατροι?

αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία ας μου γράψει!

s-age.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν σήμερα όλη μέρα, ή όσο μου αφήνει ο μπέμπης τελοσπάντων, διαβάζω για γάλατα...

το φάσμα είναι ευρύ, η λακτόζη, το οικογενεικό ιστορικό σε ανάλογες αλλεργίες πρωτείνης κτλ, όλα αυτά τα γάλατα είναι φτιαγμένα για να αντιμετωπίζουν τις ίδιες αιτίες, με διαφορετική ένταση. Από αυτά που διάβασα το frisolac comfort είναι ένα βήμα πριν το ΗΑ, που είναι πιο τροποποιημένο, και πιο υποαλλεργικό.

παρεμπιπτόντως δεν βρήκα το site τους... η friesland campina δεν τα έχει...

Αναρωτιέμαι μήπως από την στιγμή που ο μικρός δεν έχει μεγάλο ζόρι πρέπει να δοκιμάσω πρώτα το λιγότερο τροποποιημένο... κάποιος με ανάλογη εμπειρία?

s-age.png

Δεν εχω καποια αναλογη εμπυρια και γενικα γνωμη πανω στο συγκεκριμενο θεμα που ρωταε.Απλα θα σου πω για τους κολικους απο την μικρη μου.Οταν της εδινα το νοβαλακ το απλο στον μηνα δεν ειχε σχεδον καθολου,οσο πηγαινε της περνουσαν.Το αλαξαμε στο νοβαλακ ΙΤ που ειναι για δυσκιλιοτητα και της προκαλουσε πολλααα αερια και πονουσε ολη μερα και ο βραδυνος υπνος της ειχε χαλασει κιολας.Και επειδη μια μερα στα καλα καθουμενα δεν το ηθελε με τιποτα πηρα το Αλμιρον το απλο και ειναι μια χαρα απο κολικους!Τωρα με την δυσκιλιοτητα εχουμε το θεμα ακομη αλλα μου ειπε αν δεν κανει να παρω το αλμιρον κομφορτ.Προς το παρον της δινω χαμομηλι ανα μερικες μερες για να την βοηθαει να κανει κακα.Το προτειμω απο το να βασσανιζεται ολη μερα με το αλλο αφου ετσι κ αλλιως και με αυτο για την δισκιλιοτητα παλι ανα 2-3 μερες εκανε....

Α!και της βαζω σταγονες μπιο-γαια για τους κολικους μεσα στο γαλα και μας εχουν βοηθησει αρκετα

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Εμας μας το συστησαν και στην κυριολεξια σωθήκαμε.

Ξεχνα τα ΗΑ (HypoAlergic).

Αυτο που θες ειναι το FRISOLAC AC AC=AntiColic (μοβ συσκευασια)

Κανε μια δοκιμη...εμας κοπήκαν μαχαιρι οι κολικοι...απο την 10η μερα και εχουμε μπει πλεον στον 3ο μήνα.

Διαφημίσεις

το frisolac ac είναι στην κατηγορία με μειωμένη περιεκτικότητα λακτόζης? δες αν μπορείς τί γράφει και πες μου...

Γάλα ειδικής διατροφής σε σκόνη με εκτενώς υδρολυμένη πρωτεϊνη γάλακτος.

Για βρέφη με αλλεργία στην πρωτεϊνη αγελαδινού γάλακτος.

Γάλα ειδικής διατροφής σε σκόνη με εκτενώς υδρολυμένη πρωτεϊνη γάλακτος.

Για βρέφη με αλλεργία στην πρωτεϊνη αγελαδινού γάλακτος.

Να πω πως το χάρηκα που η κόρη μου τράφηκε για τρεις μήνες με εκτενώς υδρολυμένο θα πω ψέματα.Αλλά έτσι μου παν ,έτσι έκανα.Αν το παιδί δεν έχει βλένες,δεν έχει αναγωγές,δεν έχει αίμα στα κακά γιατί να πάρει γάλα υποαλλεργικό;Οι κολικοί περνάνε.Με πολλή αγκαλιά και υπομονή.Η κόρη μου λατρεύει να την κάνω κούνια μπρούμυτα στα χέρια όταν έχει κολικούς.Οι σπασμένες αλυσίδες όμως είναι σπασμένες αλυσίδες και αλλεργιογόνες.Άσε που το Αλμιρόν πέπτι που πίναμε εμείς είναι γευστικά τρισάθλιο.

NVVvp2.png

Να πω πως το χάρηκα που η κόρη μου τράφηκε για τρεις μήνες με εκτενώς υδρολυμένο θα πω ψέματα.Αλλά έτσι μου παν ,έτσι έκανα.Αν το παιδί δεν έχει βλένες,δεν έχει αναγωγές,δεν έχει αίμα στα κακά γιατί να πάρει γάλα υποαλλεργικό;Οι κολικοί περνάνε.Με πολλή αγκαλιά και υπομονή.Η κόρη μου λατρεύει να την κάνω κούνια μπρούμυτα στα χέρια όταν έχει κολικούς.Οι σπασμένες αλυσίδες όμως είναι σπασμένες αλυσίδες και αλλεργιογόνες.Άσε που το Αλμιρόν πέπτι που πίναμε εμείς είναι γευστικά τρισάθλιο.

αυτή την εκτενώς υδρολυμένη θέλω να αποφύγω και εγώ... και η δική μου η μεγάλη πήρε 4 μήνες pepti, κάποιο διάτημα δεν έκανε κακά, έκανε μυξες...

τώρα είμαστε ακόμη στην μερικώς υδρολυμένη, και εγώ θέλω να πάω ένα βήμα πίσω, πχ σε γάλα με χαμηλή λακτόζη, όχι ένα μπροστά, στο πλήρως υποαλλεργικό, και εντελώς τροποποιημένο. διάβασα και μία μελέτη χθες για την αδικαιολόγητα εύκολη και λανθασμένη συνταγογράφηση ειδικών γαλάτων και νιώθω ακόμη πιο άσχημα...

s-age.png

Διαφημίσεις

Θα ήθελα και εγώ να ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα με την υδρολυμένη πρωτεϊνη γιατί η κόρη μου πλησιάζει τα 4 χρ. και πίνει ακόμη Almiron Pepti. Κανένας παιδίατρος δεν είπε κάτι ούτε για τη μακροχρόνια χρήση του.

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Μεταξύ άλλων, που έχουν να κάνουν με τους εμπορικούς λόγους συνταγογράφησης ειδικων γαλάτων, εύκολο να τα βρείτε στο διαδίκτυο και στα ελληνικά, διάβασα και το παρακάτω:

http://journals.lww.com/jpgn/fulltext/1998/04000/evaluation_of_an_extensively_hydrolyzed.7.aspx

αν και τους ιατρικούς λόγους σαν μή γνώστης δεν τους κατανοώ πλήρως, από το παραπάνω συμπέρανα τα εξής:

τα γάλατα με εκτενώς υδρολυμένη πρωτείνη είναι για βρέφη με διαγνωσμένη τροφική αλλεργία, που παρουσιάζουν και τα ανάλογα συμπτώματα, πχ αναφέρει δερματικά εξανθήματα, ατοπικό δέρμα κτλ.

τα μωρά της μελέτης που αναφέρει, και στα οποία δόθηκαν τέτοια σκευάσματα, είχαν διεγνωσμένο πρόβλημα και σοβαρά συμπτώματα.

το δικό μου μωρό δεν έχει. το μόνο μωρό στον κύκλο μου που ξέρω να έχει διαγνωστεί μετά από εξετάσεις οτι είχε όντως την συγκεκριμένη αλλεργία είχε παμπερς με αίμα και εξάνθημα σε όλο του το σώμα. τελικά το αντιμετώπισε με αποκλειστικό θηλασμό και πληρη αποχή της μαμάς από γαλακτοκομικά.

πως γίνεται να ανήκουμε στην ίδια κατηγορία και να πρέπει να πίνουμε το ίδιο γάλα?

η παιδίατρος μου μου είχε πει οτι όσο πιο τροποποιημένο και επεξεργασμένο τόσο το χειρότερο, μου το είχε πει για το pepti, αλλά μου το είχε δώσει όταν η κόρη μου τότε έφτασε να κάνει κακά μόνο από μύξες.

με όλα αυτά που διαβάζω μου έχει σχηματιστεί η ιδέα πως οι παιδίατροι τελικά μόλις πεις οτι το μικρό σου ζορίζεται από κάτι, σου λένε πάρε υποαλλεργικό, σαν να λέμε πανάκεια? γιατί οι παιδιατρικοί σύνδεσμοι γράφουν άλλα? που είναι η αλήθεια τελικά?

διαβάστε και αυτό που αναφέρεται στις ενδείξεις για χορήγηση ειδικών γαλάτων...

http://www.iatrikionline.gr/Deltio_53d_2006/2.pdf

s-age.png

Δλδ. ποιο ακριβως ειναι το προβλημα με την υδρολυμενη πρωτεινη ???

Μα το ότι είναι ακριβώς εργαστηριακά τροποποιημένο,ότι πιθανώς να προκαλεί δυσαπορόφηση του ασβέστιου και πως υπάρχει πάντα η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργίας σε αυτά τα ίδια τα γάλατα.Επίσης η μικρή μου έφτασε στο σημείο να πίνει 300 και 350 ml ημερησίως γιατί δεν άντεχε πλέον την γεύση του.Έφτασε στον τρίτο μήνα να πάρει μόλις 400 γρ. και να ψαχνόμαστε αν συμβαίνει κάτι ή όχι.Ξέρεις τι είναι να πιέζεις το μωρό σου να φάει;Να κλαίει μόλις βλέπει το μπιμπερό;Ένοιωθα χάλια.4 μηνών είχε ύψος 66 πόντους και βάρος 6,1 κιλά.Σαν μακαρόνι 6 νούμερο είναι.Τώρα με το σανιλακ πίνει άνετα 700 ml ημερισίως.

Θα ήθελα και εγώ να ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα με την υδρολυμένη πρωτεϊνη γιατί η κόρη μου πλησιάζει τα 4 χρ. και πίνει ακόμη Almiron Pepti. Κανένας παιδίατρος δεν είπε κάτι ούτε για τη μακροχρόνια χρήση του.

4 χρονών γιατί πίνει γάλα πέπτι;Εννοώ πως εφόσον την πειράζει δεν θα μπορούσε απλά να μην πίνει γάλα;

NVVvp2.png

"...4 χρονών γιατί πίνει γάλα πέπτι;Εννοώ πως εφόσον την πειράζει δεν θα μπορούσε απλά να μην πίνει γάλα;..."

Προσπαθώ κατά διαστήματα (ανά εξάμηνο, με καθοδήγηση του παιδιάτρου) να δοκιμάζω άλλα γάλατα ή να της το κόψω αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει . Τα γάλατα ακόμη την πειράζουν (με διαφορετικά συμπτώματα από ότι είχε όταν ήταν μωρό) αλλά πλέον της αρέσει πολύ. Αν της έδινα όλη μέρα γάλα, μόνο γάλα θα έπινε. Δεν με πειράζει πλέον αν κόψει το γάλα αλλά πως θα το καταφέρω; ;)

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Διαφημίσεις

Έφη θα το τολμήσω αν και φοβάμαι μη φάω κράξιμο. Το μωρό σου είναι μικρό ακόμα αν θέλεις μπορείς να επιτύχεις επαναγαλακτισμό και ενδεχομένως και αποκλειστικό θηλασμό. Αν θέλεις να μάθεις το πώς (έχει πολύ κόπο είναι η αλήθεια δε θα το κρύψω) πες μου να σου δώσω λινκ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

miriki θα πω άλλη μία φορά τον πόνο μου, κι εδώ, αν και λάθος θέμα :

γέννησα ένα μωρό 4200. ξεκίνησα να το θηλάζω με 1 μόνο στήθος (το άλλο ανενεργό από εφηβικό ιναδένωμα που αφαιρέθηκε στα 16, τα είχαμε ξαναπεί κάπου μαζί αν θυμάμαι...) είπα οτι αυτή την φορά θα τα καταφέρω, και θα κάνω τα πάντα. πρώτη μαστίτιδα, ήπια στο μαιευτήριο. θηλάζω για 20 μέρες μέρα νύχτα. πάω σε σύμβουλο θηλασμού. παίρνω φάρμακα, μαγιές, κόβω το συμπλήρωμα. εν τω μεταξύ το μωρό πεινάει συνεχώς, κλαίει, και με ρημάζει στο ρούφηγμα. σταθερά κάτω από το βάρος γέννησης, ψήλωνε χωρίς να παίρνει γραμμάριο (25 ημερών 4150)

το στήθος που θηλάζω μελανιάζει. δεύτερη μαστίτιδα. αντιβίωση. ξαφνικά ένα βράδυ το μωρό αρνείται πεισματικά να το βάλει στο στόμα του. απόλυτο μπλοκάρισμα. δεν βγαίνει σταγονα. ξανά σύμβουλος θηλασμού. νοσοκομεικακό θήλαστρο, άπειρος πόνος, 24 ώρες και ούτε σταγόνα. με διάφορα και τελικά με πολύ δυνατό υπέρηχο από φυσικοθεραπευτή άρχισα να αποσυμφορούμαι, αλλά περνούσαν ήδη οι μέρες. πρήζεται η θηλή (από κάτω, εσωτερικά) ακόμη μεγαλύτερος πόνος (οι ωδύνες του τοκετού ωχριούσαν- για 10 μέρες το στήθος όλο γορμπαλάκια. το μωρό όλες αυτές τις μέρες συμπλήρωμα, πλήρης άρνηση να το βάλει στο στόμα - δεν υπήρχε ροή, και μετά δεν υπήρχε ίσως και ποσότητα. όταν όλα πέρασαν, είχε περάσει και ο θηλασμός.

απ' ότι βλέπω ασχολείσαι αρκετά, θα σου πω λοιπόν, πως από την πικρή μου εμπειρία, και από τα λάθη της πρώτης και της δεύτερης φοράς, αν έκανα τρίτο παιδί, και αν ποτέ συναντήσω κοπέλα που θα ξεκινήσει να θηλάσει με 1 στήθος ένα τόσο μεγάλο μωρό, θα συμβουλέψω ως εξής: αν δεν σας βγει εύκολα από την αρχή, και βλέπετε οτι στρεβλώνει η κατάσταση, σιγά σιγά και προσεκτικά, ας κοπεί το συμπλήρωμα λίγο λίγο - αν πάθει κάτι το 1 και μοναδικό στήθος, δεν υπάρχει άλλο, και επίσης, ναι, είναι σαν να θηλάζεις δύδιμα, αλλά τα δίδυμα δεν γεννιούνται 4200 το ένα, και δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες - δεν ρουφάνε με τόση μανία - πιστέυω οτι η δύναμη που είχε όταν έκλεινε τα σαγόνια με τραυμάτιζε εσωτερικά, οτι η εμμονή μου να κόψω το συμπλήρωμα και να τα κάνω όλα γρήγορα, ο υπερβολικός ζήλος δηλαδή και η υπερβολική προσπάθεια με οδήγησαν σε αυτή την αποτυχία... θα μείνω με το μεράκι οτι όσες φορές κι αν έβαλα θήλαστρο, πριν και μετά τις μαστίτιδες, δεν έβγαλα ποτέ πάνω από 10 γραμμάρια...

και για τον επαναγαλακτισμό ξέρω, ξέρω και την Αγλαία και την Πατσούρου, αλλά σε 2 εβδομάδες γυρνάω στην δουλειά, δεν έχω τον χρόνο να ξαναρχίσω την προσπάθεια, θα μείνω με την πικρή γεύση της αποτυχίας.

με πονάνε τέλος οι τύψεις που με φορτώνουν κατά καιρούς όσες κατάφεραν να θηλάσουν, η ιστορία του "όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, δεν θέλεις, όχι δεν μπορείς"

δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα, και πραγματικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως είναι αν δεν το ζήσει.

τώρα λοιπόν μας απασχολούν οι συνταγογραφήσεις των παιδιάτρων για ειδικά γάλατα, αφού δυστυχώς δεν έχουμε το δικό μας. γιατί και οι μαμάδες που δεν θηλάζουν νοιάζονται και αγαπούν εξίσου τα μωράκια τους.

s-age.png

"...4 χρονών γιατί πίνει γάλα πέπτι;Εννοώ πως εφόσον την πειράζει δεν θα μπορούσε απλά να μην πίνει γάλα;..."

Προσπαθώ κατά διαστήματα (ανά εξάμηνο, με καθοδήγηση του παιδιάτρου) να δοκιμάζω άλλα γάλατα ή να της το κόψω αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει . Τα γάλατα ακόμη την πειράζουν (με διαφορετικά συμπτώματα από ότι είχε όταν ήταν μωρό) αλλά πλέον της αρέσει πολύ. Αν της έδινα όλη μέρα γάλα, μόνο γάλα θα έπινε. Δεν με πειράζει πλέον αν κόψει το γάλα αλλά πως θα το καταφέρω; ;)

λοιπόν, στην αρχή νόμιζα οτι διάβασα 4 μηνών..., δύσκολο το δικό σας, ούτε με κατσικίσιο υπάρχει βελτίωση?

s-age.png

εγωειχα τρομερο προβλημα με τους κολικους μετα απο 5 γαλατα καταλειξα στο sanilac ac το οποιο βοηθησε αρκετα τωρα το ανακατευω με το sanilac 1 μισο μισο,υπομονη ;)

Jt63p2.png

Έφη δεν είχα σκοπό να σε κάνω να νιώσεις άσχημα. Δεν θυμάμαι το θέμα σου και λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία που πέρασες. Να βοηθήσω ήθελα και όχι να προκαλέσω πρόβλημα.

Η πρόθεσή μου ήταν καλή απλά και μόνο επειδή είδα το τίκερ σου. Σε καμία περίπτωση δεν υπαινίχθηκα ότι δεν αγαπάς το παιδί σου και ομολογώ ότι απογοητεύομαι πάρα πολύ που το πήρες έτσι (μάλλον κάτι δεν έγραψα σωστά).

Καλό κουράγιο καλή συνέχεια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έφη θα το τολμήσω αν και φοβάμαι μη φάω κράξιμο. Το μωρό σου είναι μικρό ακόμα αν θέλεις μπορείς να επιτύχεις επαναγαλακτισμό και ενδεχομένως και αποκλειστικό θηλασμό. Αν θέλεις να μάθεις το πώς (έχει πολύ κόπο είναι η αλήθεια δε θα το κρύψω) πες μου να σου δώσω λινκ.

Προτείνεις επαναγαλακτισμό για την αξία του μητρικού ή παίρνεις σαν δεδομένο πως κολικοί=αλλεργία οπότε με το μητρικό γίνεται καλύτερη διαχείριση των αλλεργιών(αυτό το θεωρώ δεδομένο);Στους απλούς κολικούς έχω εμπειρική γνώση πως είναι αδιάφορο το αν θηλάζει ή όχι το μωρό.Όπως και στην ΓΟΠ.

NVVvp2.png

και για τα δύο. Δεν θεωρώ ότι είναι δείγμα πραγματικής αλλεργίας απαραίτητα, αλλά οι κολικοί και η ΓΟΠ είναι σημάδια ότι το έντερο του παιδιού δυσκολεύεται να πέψει (καλά το λέω; ) το ξένο γάλα (θα μπορούσαμε να το πούμε ψευδοαλλεργία αν θέλεις για να συνεννοούμαστε). Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παιδιά που θηλάζουν δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα (το δικό μου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα), αλλά ίσως εκεί τα συμπτώματα να είναι πιο διαχειρίσιμα ή αν το θέλεις υπάρχουν ουσίες στο μητρικό που λειτουργούν λίγο ως αντιστάθμισμα (εμείς ακόμα δεν μπορούμε να πιούμε γάλα από άλλο ζώο, γιαυτό και δεν ψάχτηκα να αποθηλάσω).

Δε θέλω να κάνω μαντάρα το θέμα της κοπέλας όμως, γιατί ψάχνει απαντήσεις σε άλλο ερώτημα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έφη δεν είχα σκοπό να σε κάνω να νιώσεις άσχημα. Δεν θυμάμαι το θέμα σου και λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία που πέρασες. Να βοηθήσω ήθελα και όχι να προκαλέσω πρόβλημα.

Η πρόθεσή μου ήταν καλή απλά και μόνο επειδή είδα το τίκερ σου. Σε καμία περίπτωση δεν υπαινίχθηκα ότι δεν αγαπάς το παιδί σου και ομολογώ ότι απογοητεύομαι πάρα πολύ που το πήρες έτσι (μάλλον κάτι δεν έγραψα σωστά).

Καλό κουράγιο καλή συνέχεια.

miriki συγνώμη αν αντέδρασα υπερβολικά, απλά ίσως είμαι ακόμη πολύ φορτισμένη από την ιστορία του θηλασμού και από την επίκριση που έχω δεχτεί κατά καιρούς από "γκουρού" του θηλασμού που κρίνουν τα πάντα από το αν θήλασες ή όχι...

συγνώμη λοιπόν και από την μεριά μου αν το πήρες σαν επίθεση σε σένα, απλά μάλλον έχω πέσει θύμα της νοοτροπίας των στρατοπέδων, θηλάζουσες και μή θηλάζουσες, που δυστυχώς νιώθω οτι τα δημιούργησαν οι θηλάζουσες...

s-age.png

για το θέμα μου με το γάλα εχω μέχρι στιγμής να πω το εξής : άλλαξα γάλα μόνη μου, κρίνοντας μόνη μου από τα συμπτώματα του μωρού, ριψοκύνδινο, το ξέρω, αλλά το έκανα. σταμάτησα να δίνω υποαλλεργικό και πήγα σε ένα πολύ πιο ήπιο γάλα, με χαμηλη περιεκτικότητα σε λακτόζη, για την διατροφική αντιμετώπιση των κολικών, το aptamil ec (extra care).

τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά. οι πορδούλες βγαίνουν αβίαστα και χωρίς κοκκίνισμα και κλάμα, το ίδιο και τα κακά, και το τάισμα επίσης μια χαρά, χωρίς κλάμα, και καθώς δεν βρωμάει, το τρώει και ευχάριστα! το απόγευμα που πονούσε πάντα, κάτι ψιλά μόνο... του περνάει αμέσως! τώρα είμαστε στην 4η μέρα, συνεχίζουμε και βλέπουμε

θα το πω και της παιδιάτρου γιατι καίγομαι να την ρωτήσω με πιο γνώμονα συνταγογραφούν κατευθείαν τόσο τροποποιημένα γάλατα....

s-age.png

για το θέμα μου με το γάλα εχω μέχρι στιγμής να πω το εξής : άλλαξα γάλα μόνη μου, κρίνοντας μόνη μου από τα συμπτώματα του μωρού, ριψοκύνδινο, το ξέρω, αλλά το έκανα. σταμάτησα να δίνω υποαλλεργικό και πήγα σε ένα πολύ πιο ήπιο γάλα, με χαμηλη περιεκτικότητα σε λακτόζη, για την διατροφική αντιμετώπιση των κολικών, το aptamil ec (extra care).

τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά. οι πορδούλες βγαίνουν αβίαστα και χωρίς κοκκίνισμα και κλάμα, το ίδιο και τα κακά, και το τάισμα επίσης μια χαρά, χωρίς κλάμα, και καθώς δεν βρωμάει, το τρώει και ευχάριστα! το απόγευμα που πονούσε πάντα, κάτι ψιλά μόνο... του περνάει αμέσως! τώρα είμαστε στην 4η μέρα, συνεχίζουμε και βλέπουμε

θα το πω και της παιδιάτρου γιατι καίγομαι να την ρωτήσω με πιο γνώμονα συνταγογραφούν κατευθείαν τόσο τροποποιημένα γάλατα....

Έφη θα ήθελα κι εγώ να μάθω ποιος είναι ο κανόνας.

Πάντως και η μικρή μου με την αλλαγή στο γάλα(από πέπτι σε ha(αυτό ΄ηταν το χειρότερο στάδιο) και από εκεί σε σάνιλακ) πήγε εξαιρετικά.Κομμένα τα ρεψίματα,η ψιλοδιάρροια,οι γουλιές και η ατοπική δερματίτιδα.Και το γάλα πίνετε.Μακάρι να σας ταίριαξε.

΄

NVVvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...