Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-εγγραφα-δικαιολογητικα

nasg

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

θα ηθελα να μαθω αν καποιος/καποια απο εσας εχει μπει στην διαδικασια αλλαγής σχολειου να μου πει ποια ειναι η διαδικασια αλλαγης. Εννοω τι χαρτια χρειαζονται , πως ειναι η επιλογη και ποτε γινονται οι εγγραφες. Δηλαδη εγω εχω ηδη το παιδι μου σε ενα ιδιωτικο σχολειο και μαλλον μετα απο αυτα τα τελευταια νεα που εχουν ανακοινωθει , θα πρεπει να αλλαξουμε σχολειο και να το στειλω στο δημοσιο της γειτονιας μου ( στην β δημοτικου). Αυτο που δεν γνωριζω ειναι πως γινεται η επιλογη του σχολειου (υπαρχουν 2 δημοσια σχολικα κτηρια πολυ κοντα στο σπιτι μου) , ποτε γινονται οι εγγραφες και τι χαρτια χρειαζονται.

Θα σας παρακαλουσα , αν γνωριζει καποιος να με ενημερωσει.

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας μια μέρα σε ένα από τα δύο σχολεία και να ρωτήσεις, με βάση τη διεύθυνσή σου που υπάγεσαι. Επίσης καλό θα ήταν να ζητήσεις να δεις το δ/ντή (του σχολείου που τελικά θα ανήκεις) και να τον ρωτήσεις για τη διαδικασία και τις ακριβείς ημερομηνίες.

Οι εγγραφές γίνονται από 01-15(ή 20; ) Ιουνίου, αλλά καλό θα ήταν να σου δώσει πρώτα ένα υπηρεσιακό σημείωμα ότι το παιδί γίνεται δεκτό εκεί, ώστε το ιδιωτικό να στείλει απʼ ευθείας το φάκελλο του παιδιού εκεί. Αν θυμάμαι καλά θα χρειαστεί και ένα πιστοποιητικό γέννησης, αλλά ρώτα καλύτερα το συγκεκριμένο άνθρωπο να σου πει. Επίσης ρώτα αν για τη βʼ χρειάζονται χαρτιά από γιατρούς (λογικά όχι), ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

Εύχομαι όλα καλά και μη στεναχωριέσαι, κι εμείς αλλάξαμε (για άλλους λόγους) και μας βγήκε σε καλό ;)

Εύχομαι όλα καλά και μη στεναχωριέσαι, κι εμείς αλλάξαμε (για άλλους λόγους) και μας βγήκε σε καλό :wink:

Η αληθεια ειναι οτι εχω ενα πολυ μεγαλο βαρος για την διαδικασια που προκειται να ακολουθησω γιατι αλλιως τα υπολογιζα τα πραγματα και αλλιως μας ερχοναται με αυτα που προκεινται να γινουν. Δηλαδη εχω προγραμματισει την ζωη μου με χ τροπο , βασει των δικων μου αποψεων για την ανατροφη των παιδιων μου και την εκπαιδευση τους και τωρα γιατι ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ το αποφασισαν δεν ειμαι σε θεση να κανω αυτα που τοσο ηθελα. Θα προσπαθησω να εξαντλησω καθε πιθανοτητα πριν παρω την οριστικη μου αποφαση ... αλλα θα πρεπει να ξερω που στο καλο θα σταματησει αυτη η κατρακυλα στους μισθους μας και γενικοτερα στα σταθερα μας εσοδα.:(:(

Σας ευχαριστω για την ανταποκριση. ωστοσο αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το εξης: Οι εγγραφες με τα δικαιολογητικα γινονται απο 1-15/6. Το χαρτι για την μεταγραφη του παιδιου πρεπει λογικα να το παρω νωριτερα??γίνεται υπηρεσιακώς???Και το βασικοτερο, διπλα στο σπιτι μου υπαρχουν 2 δημοτικα σχολεια. Σε ποιο απο τα 2 γινεται η εγγραφη??Που ή ποιον θα πρεπει να ρωτησω για να ενημερωθω και για να μην τρεχω τελευταια στιγμη?? Ευχαριστω:P:p

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω για την ανταποκριση. ωστοσο αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το εξης: Οι εγγραφες με τα δικαιολογητικα γινονται απο 1-15/6. Το χαρτι για την μεταγραφη του παιδιου πρεπει λογικα να το παρω νωριτερα??γίνεται υπηρεσιακώς???Και το βασικοτερο, διπλα στο σπιτι μου υπαρχουν 2 δημοτικα σχολεια. Σε ποιο απο τα 2 γινεται η εγγραφη??Που ή ποιον θα πρεπει να ρωτησω για να ενημερωθω και για να μην τρεχω τελευταια στιγμη?? Ευχαριστω:P:p

Υπηρεσιακά γίνονται οι μεταγραφές από δημόσιο σε δημόσιο σχολείο (η αποστολή του φακέλου του παδιιού). Λογικά γίνεται και από ιδιωτικό σε δημόσιο.

Τώρα, σε ποιο σχολείο θα πάτε....αυτό θα το πληροφορηθείς από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκεις. Θα τους πάρεις ένα τηλέφωνο γύρω στα τέλη Μαίου, ώστε να έχουν οριστεί τα όρια του κάθε σχολείου και θα ρωτήσεις.

Οι εγγραφές κανονικά γίνονται 1-15 Ιουνίου, αλλά μπορεί να παραταθούν μέχρι 21...πέρυσι είχε γίνει με εγκύκλιο του υπουργείου.... Καλού κακού, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου επικοινώνησε με το σχολείο που θα σου πουν από την πρωτοβάθμια....

Ευχαριστω και παλι!!!Υπαρχει δηλαδη καποια πιθανοτητα λογω "οριων" να μην μπορω να γραψω το παιδι σε καποιο απο τα 2 σχολεια??? Και βασικο επισης στοιχειο ειναι πως στο αντιστοιχο νηπιαγωγειο θα πρεπει να γραψω και τον μικρο μου.

Δηλαδη θα πρεπει α) να μεταφερω το 1ο παιδι απο το ιδιωτικο στο δημοσιο ( στην Β δημοτικου) και β) να γραψω το 2ο παιδι στο αντιστοιχο νηπιαγωγειο.

Υπαρχει δηλαδη πιθανοτητα να μην δεχτουν την μικρη στο σχολειο και να τρεχω να βρω σχολειο ( δημοσιο) και για τους 2??

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιο από τα σχολεία, να δεις που υπάγεστε. Με λίγη τύχη θα πετύχεις το σωστό, αλλοιώς θα κάνεις τον κόπο να πας και στο άλλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μιλήσεις με το δ/ντή να σε κατευθύνει.

Απ’ ό,τι ξέρω τα παιδιά με αδέλφια στο σχολείο έχουν προταιρεότητα στο νήπιο, αλλά και πάλι λέω, μίλα με τον δ/ντή.

Ευχαριστω και παλι!!!Υπαρχει δηλαδη καποια πιθανοτητα λογω "οριων" να μην μπορω να γραψω το παιδι σε καποιο απο τα 2 σχολεια??? Και βασικο επισης στοιχειο ειναι πως στο αντιστοιχο νηπιαγωγειο θα πρεπει να γραψω και τον μικρο μου.

Δηλαδη θα πρεπει α) να μεταφερω το 1ο παιδι απο το ιδιωτικο στο δημοσιο ( στην Β δημοτικου) και β) να γραψω το 2ο παιδι στο αντιστοιχο νηπιαγωγειο.

Υπαρχει δηλαδη πιθανοτητα να μην δεχτουν την μικρη στο σχολειο και να τρεχω να βρω σχολειο ( δημοσιο) και για τους 2??

Δυστυχως αν εχει συμπληρωθει το τμημα δεν μπορουν να το παρουν. Το επαθα εγω με τον γιο μου οταν εκανα μεταγραφη απο την Αθηνα στην επαρχια.... Αναγκαστικά με εστειλαν σε αλλο σχολειο το οποιο ειναι περιπου 4-5 χλμ μακρια απο το σπιτι μου.

Οσο για την μεταγραφη συνηθως γινονται υπηρεσιακα αλλα μπορει να γινει και χερι με χερι απο το ενα σχολειο στο αλλο μεσω του γονιου.

Έχω μια απορία....στο μέσο της χρονιάς επιτρέπεται να πάρεις το παιδί απο το ιδιωτικό χωρίς επιβάρυνση....για ψάξτο, γιατί στο δικό μας το ιδιωτικό που δεν είναι κανένα μεγάλο, ένα μικρό και οικονομικό είχαμε υπογράψει ότι αν φύγει μέσα στην χρονιά επιβαρύνομαι με 2 επιπλέον μήνες δίδακτρα!!!

Πάντως σχετικά με την κρίση και την αλλαγή της πορείας που είχαμε χαράξει για την οικογένεια μας έχεις απόλυτο δίκαιο....είχαμε όλες οι οικογένειες χαράξει έναν δρόμο και τα τελευταία 2 χρόνια μας τα έχουν φέρει τούμπα!

Διαφημίσεις

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιο από τα σχολεία, να δεις που υπάγεστε. Με λίγη τύχη θα πετύχεις το σωστό, αλλοιώς θα κάνεις τον κόπο να πας και στο άλλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μιλήσεις με το δ/ντή να σε κατευθύνει.

Απʼ ό,τι ξέρω τα παιδιά με αδέλφια στο σχολείο έχουν προταιρεότητα στο νήπιο, αλλά και πάλι λέω, μίλα με τον δ/ντή.

Αυτό δεν ισχύει.

Δεν υπ΄παρχει δηλαδή κάπου γραμμένο ότι τα αδέρφια (νήπια) παιδιών που φοιτούν στο Α Δημοτικό, θα φοιτήσουν και αυτά στο Α νηπιαγωγείο.

Αν είνια συμπληρωμένος ο αριθμός των παιδιών, τότε δυστυχώς θα πρέπει να πάτε σε άλλο σχολείο. Επίσης, δύσκολα θα μετακινηθεί και το άλλο παιδί μαζί (αν π.χ. δεν έχει θέση στο δημοτικό, αλλά έχει στο νηπιαγωγείο, θα πάει το μεγάλο στη διπλανή γειτονιά και το μικρό στη δική του γειτονιά)

Επίσης, δεν είναι σίγουρο ότι τα όρια που ίσχυαν πέρυσι, θα ισχύουν και φέτος. Μπορεί να αλλάξουν, γι' αυτό, από τη στιγμή που το παιδί θα αλλάξει σχολείο από Σεπτέμβρη, θα πρέπει η μαμά να περιμένει το τέλος της χρονιάς για να έχουν βγει τα καινούρια όρια.

Καλημερα σας και παλι!!

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!

Δηλαδη για να ειμαι σιγουρη πως τα παιδια θα γινουν δεκτα, θα πρεπει να παω στις 1/6 ημερομηνια που ξεκινανε οι εγγραφες να τα γραψω στα σχολεια!!! Για να μην εχει κανενας λογο να μου πει πως δεν μπορουν να γινουν δεκτα:|:|

Καλημερα σας και παλι!!

Δηλαδη για να ειμαι σιγουρη πως τα παιδια θα γινουν δεκτα, θα πρεπει να παω στις 1/6 ημερομηνια που ξεκινανε οι εγγραφες να τα γραψω στα σχολεια!!! Για να μην εχει κανενας λογο να μου πει πως δεν μπορουν να γινουν δεκτα:|:|

Αν το η τάξη του μεγάλου παιδιού (νομίζω φέτος είναι πρώτη;;;;) είναι ήδη γεμάτη, δεν θα γίνει δεκτό το παιδί όποια μέρα και να πας.....

Τα παιδιά που ήδη φοιτούν σε ένα σχολείο, δεν επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο την εγγραφή, παρά αυτόματα εγγράφονται στην επόμενη τάξη, εκτός και αν ζητήσει κάτι άλλο ο γονιός (π.χ. μεταγραφή σε σχολείο άλλης πόλης ή σε ιδιωτικό)

Αν το η τάξη του μεγάλου παιδιού (νομίζω φέτος είναι πρώτη;;;;) είναι ήδη γεμάτη, δεν θα γίνει δεκτό το παιδί όποια μέρα και να πας.....

Άρα, καταλήγουμε σε αυτό που λέω από την αρχή αυτού του thread : Να πάει να ρωτήσει, να έχει μια εικόνα (πόσο "μέσα" στα όρια είναι κι αν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει κάτι του χρόνου, πόσα παιδιά είναι στην Α’ φέτος, τι γίνεται με το νήπιο, αν είναι ολοήμερο, τι χαρτιά χρειάζονται ...).

Κι εμείς περάσαμε από αυτό το στάδιο πέρυσι και δεν ξεκινήσαμε τον Ιούνιο να πάρουμε πληροφορίες, αλλά γύρω στο Πάσχα και μιλήσαμε με το δ/ντή για όλα τα πιθανά σενάρια... Τον Ιούνιο έγινε απλά η εγγραφή.

Άρα, καταλήγουμε σε αυτό που λέω από την αρχή αυτού του thread : Να πάει να ρωτήσει, να έχει μια εικόνα (πόσο "μέσα" στα όρια είναι κι αν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει κάτι του χρόνου, πόσα παιδιά είναι στην Αʼ φέτος, τι γίνεται με το νήπιο, αν είναι ολοήμερο, τι χαρτιά χρειάζονται ...).

Κι εμείς περάσαμε από αυτό το στάδιο πέρυσι και δεν ξεκινήσαμε τον Ιούνιο να πάρουμε πληροφορίες, αλλά γύρω στο Πάσχα και μιλήσαμε με το δ/ντή για όλα τα πιθανά σενάρια... Τον Ιούνιο έγινε απλά η εγγραφή.

Η διαφορά είναι στο ότι τα όρια κάθε σχολείου μπορεί μέχρι τον Ιούνιο να αναπροσαρμοστούν. Άρα μπορεί να πάει στο σχολείο Α να ρωτήσει τι γίνεται, και τελικά να ανήκει στο σχολείο Β, το οποίο δεν θα έχει θέση....

Επίσης, το ότι τα παιδιά της πολυκατοικία ή της γειτονιάς που πάνε στο Α σχολέιο, δεν θα αλλάξουν σχολέιο αν αλλάξουν τα όρια. Αλλά το νέο παιδί που θα πάει το Σεπτέμβρη στο σχολείο (ακόμα και αν δεν πάει στην Α) θα πρέπει να εγγραφεί στο "νέο" σχολείο όπου πλέον υπάγεται η διεύθυνση του....

Διαφημίσεις

Η διαφορά είναι στο ότι τα όρια κάθε σχολείου μπορεί μέχρι τον Ιούνιο να αναπροσαρμοστούν. Άρα μπορεί να πάει στο σχολείο Α να ρωτήσει τι γίνεται, και τελικά να ανήκει στο σχολείο Β, το οποίο δεν θα έχει θέση....

Μπορεί, μπορεί και όχι. Μπορεί να μένει σε δρόμο που τώρα είναι όριο, μπορεί και να μένει στην "καρδιά" της περιοχής οπότε δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Μπορεί να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία, ώστε αν έχει πληρότητα το ένα να μπορεί να πάει στο άλλο.

Εικάζουμε... Δεν ξέρουμε...

Στο δικό μας σχολείο, όπου συστεγάζονται 2 σχολεία, έγινε και τρίτο τμήμα κάποιας τάξης φέτος, άρα δεν χρειάστηκε να φύγει κανένα παιδί. Γι αυτό λέω πως ο μόνος αρμόδιος να δώσει απαντήσεις είναι ο δ/ντής. Οι υπόλοιποι μιλάμε γενικά.

Μπορεί, μπορεί και όχι. Μπορεί να μένει σε δρόμο που τώρα είναι όριο, μπορεί και να μένει στην "καρδιά" της περιοχής οπότε δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Μπορεί να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία, ώστε αν έχει πληρότητα το ένα να μπορεί να πάει στο άλλο.

Στο δικό μας σχολείο, όπου συστεγάζονται 2 σχολεία, έγινε και τρίτο τμήμα κάποιας τάξης φέτος, άρα δεν χρειάστηκε να φύγει κανένα παιδί. Γι αυτό λέω πως ο μόνος αρμόδιος να δώσει απαντήσεις είναι ο δ/ντής. Οι υπόλοιποι μιλάμε γενικά.

Βρε δεν διαφωνώ...

Απλά η πιο σίγουρη απάντηση θα δοθεί λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές....

Ακόμα και στην "καρδιά" μιας περιοχής να μένεις, τα όρια μπορεί να αλλάξουν.... Στη δική μου πόλη πέρυσι είχαν π.χ. τη δεξιά πλευρ'α τπου δρόμου στο Α σχολείο και την αριστερή στο Β και το δρόμο που ήταν πίσω από την αριστερή πλευρά πάλι στο Α σχολείο (μια σειρά σπιτιών δηλαδή πήγαινε σε άλλο σχολείο)...Γιατί ήταν έτσι; Ιδέα δεν έχω...Πώς καθορίζονται τα όρια; Πάλι ιδέα δεν έχω....Απλά στα σχολεία μας στέλνουν κάθε χρόνο τα όρια....

Επίσης, εντελώς πληροφοριακά για όλους, οι μεταγγραφές από σχολείο σε σχολείο, γίνονται ΚΑΙ στη μέση της χρονιάς ΑΛΛΑ μόνο ΜΕΧΡΙ 15 Μαΐου. Μετά τις 15 Μαΐου και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν γίνονται μεταγραφές. Αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος εξετάζεται κατά περίπτωση και με άδεια του προϊσταμένου γίνεται δεκτό ένα παιδί στο σχολέιο

Καλημερα σας και παλι!!

Εαν ΔΕΝ υπαρχουν θεσεις δεν μπορεις να εισαι καλυμμενη ποτε.

Σε εμας υπηρχε συνεργασια με συγκεκριμενα σχολεια.

Αυτο που ανηκαμε συνεργαζοταν με ενα συγκεκριμενο και αν δεν ειχε θεση και αυτο τοτε θα μπορουσαμε να παμε σε αλλο.

Αντιστοιχα σε καποιο αλλο που πηγαμε που ηταν κοντα στο γυμνασιο μας ειπαν οτι δεν μπορουν να μας δεχτουν γιατι αποφορτιζουν αλλα σχολεια.....

Εδω κοντεψαν να μην μας παρουν στο γυμνασιο και θα τρεχαμε σε αλλο χωριο...

ok καταλαβα!!!:|:-|:| ξεκιναω απο πριν το Πασχα, βλεπω τους διευθυντες των 2 σχολειων που ειναι διπλα μου, με ενημερωνουν για την διαθεσιμοτητα αλλα και για το που ακριβως ανηκω, μαζευω τα χαρτια των 2 παιδιων ( για την μικρη που ΘΑ ΠΑΕΙ Β δημοτικου περιμενω και το χαρτι μεταγραφης) και παω 1/6 για να τα γραψω.

Δεν μπορω να πω πως αισθανομαι πολυ :P:p...αλλα δυστυχως αλλοι αποφασισαν για μενα και την ζωη των παιδιων μου...χωρις εμενα:evil::evil::-(

και τελικα αυτο που μενει ειναι μια μεγαλη :( πικρια...

Σας ευχαριστω πολυ ολους σας!!

ok καταλαβα!!!:|:-|:| ξεκιναω απο πριν το Πασχα, βλεπω τους διευθυντες των 2 σχολειων που ειναι διπλα μου, με ενημερωνουν για την διαθεσιμοτητα αλλα και για το που ακριβως ανηκω, μαζευω τα χαρτια των 2 παιδιων ( για την μικρη που ΘΑ ΠΑΕΙ Β δημοτικου περιμενω και το χαρτι μεταγραφης) και παω 1/6 για να τα γραψω.

Δεν μπορω να πω πως αισθανομαι πολυ :P:p...αλλα δυστυχως αλλοι αποφασισαν για μενα και την ζωη των παιδιων μου...χωρις εμενα:evil::evil::-(

και τελικα αυτο που μενει ειναι μια μεγαλη :( πικρια...

Σας ευχαριστω πολυ ολους σας!!

Το 1/6 δεν είναι σίγουρο....

1/6 θα πάρεις τηλέφωνο στο σχολέιο ή στην πρωτοβάθμια να ρωτήσεις ΠΟΤΕ είναι οι εγγραφές....Μπορεί να γίνουν 15-20/6......

Για το πού ανήκεις πάλι το ξαναλεώ, ΔΕΝ μπορείς να είσαι σίγουρη ΠΡΙΝ γίνει ο χωρισμός των ορίων. ΑΥτό γίνεται λίγες μέρες πριν από τις εγγραφές (πολλές φορές αρχίζουν οι εγγραφές και δεν έχει γίνει ακόμα ο χωρισμός και γίνεται ένα μπάχαλο).

Εγώ πάντως όταν ήμουν σε σχολείο, μετά από συννενόηση με τον προϊστάμενο, έλεγα στους γονείς να περιμένουν αν βγει η εγκύκλιος πριν απαντήσω σε ανάλογες ερωτήσεις τους (τι χαρτιά χρειάζεται, πότε γίνονται οι εγγραφές, που ανήουν κλπ)

• 7 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...