Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παράδοση δεμάτων από τα ΕΛΤΑ

Recommended Posts

Ξέρει κάποιος να μου πει τι ισχύει για τα μικροδέματα που έρχονται με το ταχυδρομείο - ΕΛΤΑ; Ο κανονισμός τους ορίζει να αφήνουν ειδοποιητήριο αμέσως ή να τα πηγαίνουν στο σπίτι και αν δεν είσαι εκεί να τα παραλάβεις τότε αφήνουν ειδοποιητήριο.

Έχω εκνευριστεί αφάνταστα με τα δεματάκια που μου αφήνουν απλά ειδοποιητήριο και πρέπει μετά να πάω εγώ να τα πάρω και να περιμένω στην ουρά με μωρό παιδί.

Το έψαξε κανείς; Στα τηλέφωνα στα κεντρικά δεν απαντάνε.

Διαφημίσεις

Ξέρει κάποιος να μου πει τι ισχύει για τα μικροδέματα που έρχονται με το ταχυδρομείο - ΕΛΤΑ; Ο κανονισμός τους ορίζει να αφήνουν ειδοποιητήριο αμέσως ή να τα πηγαίνουν στο σπίτι και αν δεν είσαι εκεί να τα παραλάβεις τότε αφήνουν ειδοποιητήριο.

Έχω εκνευριστεί αφάνταστα με τα δεματάκια που μου αφήνουν απλά ειδοποιητήριο και πρέπει μετά να πάω εγώ να τα πάρω και να περιμένω στην ουρά με μωρό παιδί.

Το έψαξε κανείς; Στα τηλέφωνα στα κεντρικά δεν απαντάνε.

Αν είναι ογκώδη (δηλαδή ακόμη και μεγάλος φάκελος), και δεν το κουβαλάει ο ταχυδρόμος, αφήνει ειδοποιητήριο, όπως ακριβώς και με τα συστημένα.

Αν είναι μικρά, τα φέρνει ο ταχυδρόμος και τα αφήνει στο γραμματοκιβώτιο.

Αν δεν είναι αλληλογραφία (φάκελος επιστολικός δηλαδή), θεωρείται ογκώδες και δεν είναι υποχρεωμένοι να στο φέρουν.

Για την αντικαταβολη ελτα τι ισχυει;

p7z6p3.pngsQqep3.png

Για την αντικαταβολη ελτα τι ισχυει;

Αν είναι φάκελος, μπορεί να σου το φέρει ο ταχυδρόμος και να πληρώσεις την αντικαταβολή σε αυτόν.

Αν όχι, έρχεται πάλι ειδοποιητήριο ότι έχεις δέμα με αντικαταβολή, όπου αναγράφεται και το ποσό της αντικαταβολής. Οπότε πας στα ΕΛΤΑ, πληρώνεις και το παίρνεις (99,9% γίνεται το δεύτερο).

Διαφημίσεις

Αυτό κάνουν, αλλά υπάρχει κάποιος κανονισμός ή το κάνουν επειδή έτσι αποφάσισαν για δική τους ευκολία;

Αν το αφηναν και μεχρι να το βρεις το εβρισκε καποιος αλλος και το επαιρνε....θα ελεγες τι απαραδεκτοι στα ΕΛΤΑ παρατανε ετσι τα δεματα χωρις να γνωριζουν τι εχουν μεσα.Οσο μικρο και να ειναι το δεμ θα μπορουσε να εχει μεσα χρηματα.

Αν είναι συστημένο, είναι υποχρεωμένοι να χτυπήσουν θυροτηλέφωνο και αν δεν σε βρουν, αφήνουν ειδοποιητήριο. Στα μη συστημένα, αν δεν είναι ογκώδη και βαριά, συνήθως τα αφήνουν χωρίς ειδοποιητήριο. Αν δεν χωράει στο γραμματοκιβώτιο, το αφήνουν από πάνω ή καπου στην είσοδο. Μέχρι και βιβλία έχω παραλάβει έτσι.

Και σε μένα κάτι παρόμοιο απάντησαν όταν τους ρώτησα τι γίνεται με τα μικρά δέματα (τύπου φάκελος). Μου είπαν ότι δεν τα αφήνουν για να μην τα πάρει κάποιος....Αχ αυτά τα ΕΛΤΑ.... πολύ ταλαιπώρια....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Αν το αφηναν και μεχρι να το βρεις το εβρισκε καποιος αλλος και το επαιρνε....θα ελεγες τι απαραδεκτοι στα ΕΛΤΑ παρατανε ετσι τα δεματα χωρις να γνωριζουν τι εχουν μεσα.Οσο μικρο και να ειναι το δεμ θα μπορουσε να εχει μεσα χρηματα.

Ποιος βάζει χρήματα σε φάκελο χωρίς να το στείλει συστημένο; :confused:

Διαφημίσεις

Νομίζω οτι οφείλουν να τα εχουν μαζί τους και εαν είσαι εκει να τα παραλάβεις.Τωρα το έχουν κάνει σύστημα -ακόμα και μικρό δέμα να είναι- να αφήνουν ειδοποίηση.

Τζάμπα χρήματα για την αποστολή ,δηλαδή και τελικά πρέπει να πηγαίνουμε στο ταχυδρομείο με΄κόστος χρόνου. Τις περισσότερες φορές ,μου φαίνεται, είναι καλύτερα να πληρώνουμε ιδιωτική εταιρεία μεταφορών... :evil:

QqmLp3.png

Νομίζω οτι οφείλουν να τα εχουν μαζί τους και εαν είσαι εκει να τα παραλάβεις.Τωρα το έχουν κάνει σύστημα -ακόμα και μικρό δέμα να είναι- να αφήνουν ειδοποίηση.

Τζάμπα χρήματα για την αποστολή ,δηλαδή και τελικά πρέπει να πηγαίνουμε στο ταχυδρομείο με΄κόστος χρόνου. Τις περισσότερες φορές ,μου φαίνεται, είναι καλύτερα να πληρώνουμε ιδιωτική εταιρεία μεταφορών... :evil:

Ασε, τι μου το θύμισες και συγχίστηκα! Πλήρωσε ο άντρας μου για μια αγορά μέσω ίντερνετ έξτρα χρέωση για να έρθει το δέμα με κούριερ, κι ο κούριερ, ήρθε, ΔΕν χτύπησε και άφησε ειδοποίηση. Κι ήμουν όλη μέρα σπίτι, δεν είχε δικαιολογία καμία!!! Φυσικά και τηλεφωνήσαμε να διαμαρτυρηθούμε, μας λέγανε ό,τι βλακεία τους κατέβηκε στο κεφάλι και την επόμενη που μας έφερε το δέμα, ήταν σα βρεμμένη γάτα, δεν ήξερε τι να πει. :evil:

Ασε, τι μου το θύμισες και συγχίστηκα! Πλήρωσε ο άντρας μου για μια αγορά μέσω ίντερνετ έξτρα χρέωση για να έρθει το δέμα με κούριερ, κι ο κούριερ, ήρθε, ΔΕν χτύπησε και άφησε ειδοποίηση. Κι ήμουν όλη μέρα σπίτι, δεν είχε δικαιολογία καμία!!! Φυσικά και τηλεφωνήσαμε να διαμαρτυρηθούμε, μας λέγανε ό,τι βλακεία τους κατέβηκε στο κεφάλι και την επόμενη που μας έφερε το δέμα, ήταν σα βρεμμένη γάτα, δεν ήξερε τι να πει. :evil:

Το έχω πάθει κι εγώ.Μην νομίζεις οτι είναι καλύτεροι...καμιά φορά.Απλώς ,επειδή αν δεν σε βρούν οφείλουν τα το ξαναφέρουν...ε, έχεις περισσότερες πιθανότητες να εξυπηρετηθείς.

Πάντως δεν σου κρύβω οτι σε αγορές απο τον ιντερνετ ,παίζει πια ρόλο για μένα αν το στέλνουν με ταχυδρομείο ή ιδιωτ.εταιρεία ταχυμεταφορών.(δουλεύω μακριά από το σπίτι μου και δεν ειναι εύκολο για μένα να πάω στο ταχυδρομείο τις ωρες που εξυπηρετούν-πρέπει να αγκαρέψω κάποιον άλλο)

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια έτσι είναι. Επειδή ψωνίζω συχνά πυκνά από ίντερνετ, συνέχεια τα ΕΛΤΑ μου αφήνουν ειδοποιητήριο για δήθεν ογκώδες αντικείμενο. Πολλές φορές το αντικείμενο είναι σε μικρό κουτί και πολύ ελαφρύ. Απαράδεκτο σύστημα. Αλλά δεν βγάζεις άκρη.

Εγώ θα βγάλω άκρη. Απλά δεν έβγαλα ακόμα.

Ψάχνω τον κανονισμό και μετά θα τους τραβήξω μια ωραιότατη καταγγελία. Αν έχω άδικο θα τραβάω τα μαλλιά μου γιατί δεν προλαβαίνω να πάω ταχυδρομείο. Αλλά αν έχω δίκιο θα γλιτώσω πολύ χρόνο.

Για εσάς που λέτε να αφήνει δέματα απέξω, δεν εννοώ αυτό. Μένω σε μονοκατοικία και κάθε πρωί ως τις 3 είμαι στο σπίτι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην με βρει αν χτυπήσει το κουδούνι. Απλά έχει από πριν γραμμένα τα ειδοποιητήρια.

Και τι θα πει ογκώδες; Πρέπει να έχουν μια κλίμακα. Και που ξέρουν εγώ πόσο μεγάλο γραμματοκιβώτιο έχω;

Eχω ακουσει εδω και καιρο οτι δεν τα φερνουν πλεον μαζι τους ειτε ειναι μικρα ειτε ειναι μεγαλα διοτι ειχαν αντιμετωπισει θεματα με το να τους τα κλεβουν. Γι αυτο και αφηνουν ειδοποιηση για να περασεις να τα παρεις απο το ταχυδρομειο. Δεν γνωριζω εαν υπαρχει νομοθεσια για κατι τετοιο ή ειναι ενας εσωτερικος κανονισμος λογω συνθηκων. Ισως ακομα να μην ισχυει για παντου. Σε εμενα παντως εχει τυχει τον τελευταιο χρονο να αφηνουν μονο το ειδοποιητηριο χωρις να μου χτυπησουν το κουδουνι.

Εμένα κορίτσια, επειδή ο ταχυδρόμος μας είναι έξυπνος, η ημερομηνία που έχει το ειδοποιητήριο δεν συμβαδίζει με την ημέρα που μου το αφήνει. Πόση φασαρία έχω κάνει αλλά τιποτα.Τα ίδια συνέχεια.

Έχω στείλει ένα δεμα σε μια κοπελα εδώ στο φορουμ εδώ και 2 βδομάδεις και ΑΚΟΜΑ......

εμενα παλι οσες φορες εχω παρει αντικαταβολη μονο ταχυδρομειο πρεπει να παω η ιδια... τωρα απο κινα που εχω παραγγειλει πολλες φορες αλλες πηγαινα μονη μου με χαρτακι να παραλαβω, αλλες παλι τα παραταγε στο γραμματοκιβωτιο κ τα μαζευα εγω, μια φορα πηρα κατι καμερα στυλο κ μου τα αφησε εξω στο γραμματοκιβωτιο κ εμας ειναι εξω οχι μεσα στην πολυκατοικια κ οποιος περνουσε μπορουσαν να τα παρουν.... παλι καλα που δεν δουλευω κ ξερω τι ωρα περναει ο ταχυδρομος κ εχω το νου μου,,,κ εγω εχω ιδια απορια τι ισχυει με τα δεματα τελικα..... παντως προτιμω να τα περνω η ιδια απο το ταχυδρομειο παρα να το παρατανε κ να μην φτανει ποτε στα χερια μου πιο ασφαλες συναλλαγη ειναι οταν πας η ιδια με ταυτοτητα κ το παραλαμβανεις,,,

Ειναι υποχρεωμενοι να αφηνουνε ειδοποιητηριο στο γραμματοκιβωτιο,με αυτο τη ταυτοτητα παραλαμβανουμε τα δεματα.Ειναι αδιανοητο να κουβαλανε με τα μηχανακια η πεζοι δεματα...μονο ειδοποιτηριο...απλα καποιοι αν ειναι μικρα κ μπορουνε τα φερνουνε,αλλα δεν ειναι υποχρεωση τους...Οσο για τις λανθ ασμενες ημερομηνιες μπορει να οφειλεται σε πολλα..δεν εινα θεμα εξυπναδας του ταχυδρομου...μπορει να τα εγραψε δυο μερες πριν,γιατι μιλαμε για δεκαδες ειδοποιητηρια,η να εβαλε πιο μετα υπολογιζοντα οτι τοτε θα κανει το συγκεκριμενο δρμολογιο η να παρεδωσε για χψ λογουε σε αλλο συναδελφο κ πολλα αλλα..Κατα βαση δε φταινε οι ιδιοι αλλα το οτι το προσωπικο ειναι ελαχιστο γι τις απαιτησεις,,,αλλαζει συνεχως κ μεχρι να μαθει ενας καινουριος τη δυλεια εχει περασει το τετραμηνο κ παει αλλος κ γινεται μπαχαλο...

Αν σε καποιοους φερνουνε δεματα στο σπιτι ,κανουνε εξυπηρετηση...οπως κ αν σε καποιους πανε συστημενα κ.λ.π. στη πορτα τους κ οχι στη εισοδο παραβαινυνε το κανονα γι να εξυπηρετησουνε.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Έχω στείλει ένα δεμα σε μια κοπελα εδώ στο φορουμ εδώ και 2 βδομάδεις και ΑΚΟΜΑ......

Δεμα που ελαβα απο μελος στο φορουμ εκαναν 17 μερες να μου το παραδωσουν Ειχε ημ. αποστολης 9-1, ημ. αφιξης 10-1 και... ηρθε το χαρτακι στις 27-1 !!!!!!!!!!!!!Ηταν ετοιμοι να το στειλουν πισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

καλά πονεμένο το θέμα με τα ΕΛΤΑ.

όταν πήγα και τους στόλισα για ένα φάκελο που περίμενα μου απάντησαν πως ο ταχυδρόμος δεν είναι ο ''ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ'':mad: να τα κουβαλάει και πρέπει να αφήνει ειδοποίηση.

τους ρώτησα αν υπάρχει κάποια απόφαση να μου την δείξουν ή κάνουν οτι γουστάρουν και απλά μου απάντησαν οτι ο ταχυδρόμος δεν είναι ο ''ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ''

τα λόγια είναι περιττά τι να τους πείς:mad:

YXlxp3.png

Xwy7p2.png

Σνουφέλ μου , πίστεψέ με είναι θέμα.. εξυπνάδος!! Είναι κάτι που γίνεται ΠΑΝΤΑ. Και ο ταχυδρόμος είναι ΠΑΝΤΑ ο ίδιος. Μια , δυο να το καταλάβω ότι κάτι του έτυχε αλλά συνέχεια??Όχι δεν το δέχομαι. Τώρα πια το έχω και αστείο και κοιτάω να δω τι έβαλε....

Το κακό είναι ότι η ημερομηνία που αναγράφεται είναι αυτήν που υπολογίζουν και μετά το στέλνουν πίσω και στο τσακ τα προλαβαίνω.

marchalina, οπότε να μην απελπιζόμαστε. έχουμε ακόμα μέρες....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...