Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλκοόλ...και εξάρτηση...(?)

ζώπυρον

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό βρέθηκα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου συνέβησαν τα εξής :

# Στην πρώτη - έξοδος με φίλους - ανάμεσά μας ήταν και μια κοπελίτσα 18 χρονών όπου ήπιε το καταπέτασμα (αντικειμενικά). Όταν κάποιοι της πήραν το ποτήρι και της είπαν "σταμάτα επιτέλους"... απάντησε πως το συνηθίζει πάρα πολύ συχνά να πίνει τέτοιες ποσότητες, πως της αρέσει και δεν την χαλάει. Η αλήθεια είναι πως ήταν τρομερά ευδιάθετη, συζητήσιμη, ήξερε τι άκουγε και τι απάνταγε, δεν είχε ξεφύγει. Σχεδόν δεν φαινόταν ζαλισμένη.

Μου έκανε εντύπωση γιατί θυμούμενη τα δικά μου μετεφηβικά γλέντια με τις φιλενάδες μου:roll:, με πολύ λιγότερο ποτό... έχω στο κοντέρ μου πολλές τραγελαφικές ιστορίες που είχαν τουλάχιστον από έναν εμετό (καλά μέχρι τα επείγοντα και τις αστυνομίες είχαμε φθάσει αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο:mrgreen:).

Απόρησα με την "νηφαλιότητά" της κοπέλας, με τις ποσότητες και την συχνότητα που πίνει (κατά τις περιγραφές της) (καλά το πρώτο το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι) κι άρχισα ν' αναρωτιέμαι ΑΝ όλο αυτό συνδέεται με αυτό το θέμα Αλκοόλ και εφηβεία (από την Sam) στο οποίο και δεν έγραψα αυτά που σας είπα εδώ γιατί θέλω να το πάω λίγο παρακάτω.

# Στην δεύτερη κοινωνική εκδήλωση σε σπίτι φίλων τέθηκε το παραπάνω. Κάποιοι λοιπόν υποστήριξαν πως το να πίνει ένας άνθρωπος ανά 2-3 ημέρες (απαραίτητα όμως), έστω και πολύ (έγινε μεγάλη κουβέντα για το πόσο είναι το "πολύ":rolleyes:), δεν τον καθιστά αλκοολικό ούτε καν εθισμένο. Εξάρτηση - είπαν - υπάρχει άμα πίνεις π.χ. μισό μπουκάλι ουίσκι στη καθησιά σου επί καθημερινής βάσης (με ότι παρενέργειες έχει αυτό) κι αν σου είναι απαραίτητο το αλκοόλ για να είσαι λειτουργικός.΄

Νομίζω πως δεν συμφωνώ μ' αυτή την εκδοχή. Δεν είμαι σίγουρη όμως. Εκτός από τις νεανικές μου τρέλες - στα χρόνια που ήρθαν μετά, έπινα λίγο κρασάκι πότε πότε κι εδώ κι αρκετό καιρό δεν πίνω σχεδόν τίποτα και σχεδόν ποτέ. Κι ίσως να μην μπορώ να κατανοήσω την φυσιογνωμία του φυσιολογικού χρόνιου πότη.:cool:

Από την άλλη όμως, όσοι το υποστήριξαν αυτό είναι εκείνοι που δεν υπάρχει φορά που να τους έχω συναντήσει και να μην έχουν πιει ποτάμια ολόκληρα και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα κι ο άντρας μου που ο άνθρωπος δεν είναι ξενέρωτος σαν εμένα:lol: και θα πιει τα ποτηράκια του δοθείσης της ευκαιρίας, βρίσκει τουλάχιστον υπερβολική την ποσότητα και την συχνότητα που πίνουν κάποιοι γνωστοί μας (οι οποίοι οδηγούν κιόλας μετά:shock:)...

Δεν ξέρω, μ' έχει προβληματίσει το θέμα. Ποιά είναι τα κριτήρια για να πούμε ότι ένας άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ (αν όχι αλκοολικός)?

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είναι αυτός που πίνει τρεις μονάδες αλκοόλ καθημερινά, όπου μονάδα το ανάλογο ποτήρι.

Η κοπέλα που είναι 18, δεν μπορείς να πεις ότι είναι εξαρτημένη αν δεν ξέρεις με τι συχνότητα πίνει.

Τολμώ να πω ότι οι έφηβοι, ειδικά στην επαρχία, πίνουν από αρκετά έως πολύ. Κι αυτό με τις ευλογίες των γονιών τους, οι οποίοι πίνουν εξίσου πολύ, οι άντρες κυρίως. Έχω παραδείγματα από μαθητές μου (λυκείου), που δεν το'χουν τίποτα να πιουν ένα μπουκάλι ρετσίνα ο καθένας στην ταβέρνα και ανοιγουν μπουκάλι ουίσκυ 3-4 άτομα στο μπαρ του χωριού. Εκεί είναι και φτηνά, οπότε τους παίρνει. Όσες φορές το συζητήσαμε, το θεωρούν πολύ φυσιολογικό. Πίνουν κάθε ΠΣΚ, τρία βράδια στη σειρά και φαντάζομαι ότι μπορεί να πιουν και μεσοβδόμαδα σε μικρότερες ποσότητες.

Τώρα ο ορισμός του αλκοολικού ποικίλει ανάλογα σε ποια χώρα βρίσκεσαι. Στη Σουηδία πχ αν πίνεις μια μπύρα τη μέρα θεωρείσαι αλκοολικός. Στις μεσογειακές χώρες, το να πιεις 2 ποτά το βράδυ που θα βγεις, ακόμα κι αν βγαίνεις κάθε βράδυ, θεωρείται social drinking. Να μη μιλήσω για το κρασί που το έχουμε απαραίτητο συνοδευτικό στο καθημερινό τραπέζι οι περισσότεροι.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ισχύει αυτό που έγραψε η ζώπυρον: Εξάρτηση είναι το να πίνεις μισό μπουκάλι ουίσκι στη καθησιά επί καθημερινής βάσης κι αν σου είναι απαραίτητο το αλκοόλ για να είσαι λειτουργικός. Αν δηλαδή σηκωθείς το πρωί και το πρώτο που θα κάνεις είναι να πιάσεις τη βότκα για ν' ανοίξει το μάτι, τότε έχεις πρόβλημα. Ή αν είσαι μόνος στο σπίτι και σου έχει τελειώσει το ποτό και θα σηκωθείς να πας στην κάβα της γειτονιάς σου, όπως ο καπνιστής που αν του τελειώσουν τα τσιγάρα, θα σκάσει. Αν πάλι συνηθίζεις να πίνεις μια βότκα το βράδυ για να χαλαρώσεις από την πίεση της ημέρας, δε νομίζω ότι μπορείς να χαρακτηριστείς αλκοολικός.

Κάπου είχα διαβάσει ότι μέχρι 14 "μεζούρες" αλκοόλ τη βδομάδα (όπου μεζούρα ειναι διαφορετική ποσότητα για κάθε ποτό) είναι μέσα στα ασφαλή όρια κατανάλωσης αλκοόλ.

Τολμώ να πω ότι οι έφηβοι, ειδικά στην επαρχία, πίνουν από αρκετά έως πολύ. Κι αυτό με τις ευλογίες των γονιών τους, οι οποίοι πίνουν εξίσου πολύ, οι άντρες κυρίως. .

Δυστυχως αυτο ισχυει...οι εφηβοι πινουν ΠΟΛΥ.και δεν ειναι καινουριο αυτο.Εγω θυμαμαι οταν ημουν στο σχολειο παλι υπηρχε το ιδιο θεμα...σε πολυ μεγαλο βαθμο.Οχι ομως με τις ευλογιες των γονιων τους.Οι γονεις συνηθως κοιμουνται τον υπνο του δικαιου....Μαλιστα θυμαμαι ολους τους γονεις να αγχωνονται και να λενε και να ξαναλενε για τα ναρκωτικα και κανεις μα κανεις δεν ασχολιοταν με τον αλκοολισμο...οχι γιατι δεν τους ενδιεφερε αλλα γιατι δε τους περναγε καν απο το νου το ποσο αλκοολ κατεβαζει το καμαρι τους.Για μενα το προβλημα αλκοολισμου στην εφηβεια πλεον ειναι πολυ πιο σοβαρο απο τα ναρκωτικα.

Εχω γνωστο μου...επινε το καταπετασμα...οταν ομως ηταν σπιτι δεν επινε ουτε αναψυκτικο.Και να του ελεγαν πχ στο φαγητο 'θελεις λιγο κρασι' ποτε δεν επινε.Ε οσες φορες προσπαθησα να ψιλιασω τους δικους του μπα αι ξυπνηουν...μου ελεγαν 'μπα το δικο μας το παιδι δεν πινει'.

Η θυμαμαι τη θεια μου με 2 γιους...στους οποιους ειχε αρκετη ελευθερια θα ελεγ..οταν της ελεγα εχε το νου σου...μου ελεγε 'μωρε αφου μου εχουν πει οτι εξω μονο αναψυκτικο πινουν'.'Μα δουλευω βραδυ της ελεγα....βλεπω τι γινεται'...'Μπα..οχι τα δικα μου".Αντε να την πεισεις εσυ τωρα.

Δυστυχως αυτο ισχυει...οι εφηβοι πινουν ΠΟΛΥ.και δεν ειναι καινουριο αυτο.Εγω θυμαμαι οταν ημουν στο σχολειο παλι υπηρχε το ιδιο θεμα...σε πολυ μεγαλο βαθμο.Οχι ομως με τις ευλογιες των γονιων τους.Οι γονεις συνηθως κοιμουνται τον υπνο του δικαιου....

Σε γενικές γραμμές μπορεί και να έχεις δίκιο. Εγώ πάντως αυτά που έγραψα, συμβαίνουν σε συγκεκριμένο νομό όπου εργάζομαι. Σε συζητήσεις με συναδέρφους εκεί, που έχουν παιδιά στο σχολείο, η απάντηση που παίρνω είναι "έλα μωρέ, παιδιά είναι, θα βγουν, δεν θα πιουν; πώς θα διασκεδάσουν;" κι οι ίδιοι πίνουν τον άμπακο! Και αρκετοί πατεράδες καμαρώνουν και θεωρούν μαγκιά το ότι το καμάρι τους κατεβάζει ποτά αβέρτα. Εδώ έρχεται συνάερφος στο σχολείο το πρωί και μυρίζει τσίπουρο, τι να λέμε τώρα! Πάντως σε όσες εκδρομές έχουμε πάει, πιο πολλές ρετσίνες βλέπεις στα τραπέζια των μαθητών, παρά στων καθηγητών.

Διαφημίσεις

μου κανει εντυπωση ολο αυτο. Ξερω βεβαια οτι εχουν αλλαξει οι εποχες, αλλα δεν ειμαι και πολυ μεγαλη, και δεν πιναμε ως εφηβοι. Και εβγαινα ΠΟΛΥ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, σχεδον καθε μερα. Αντε σε κανενα παρτυ Χριστουγεννιατικο, και οταν ημασταν πλεον τριτη λυκειου, να ειχε παιξει κανενα μπουκαλι βοτκα για ολη την ταξη, αλλα οι περισσοτεροι δεν ασχοληθηκαν. Και μεγαλωσα σε περιοχη οινοπαραγωγης, η μιση πολη εχει αμπελια και καζανι.

Τοσο πολυ αλλαξε η ζωη τα τελευταια 12 χρονια; Να φοβαμαι;;;

Τοσο πολυ αλλαξε η ζωη τα τελευταια 12 χρονια; Να φοβαμαι;;;

Νομίζω πως φταίει και που δίνουν πλέον οι περισσότεροι γονείς αρκετά μεγάλο χαρτζηλικι στα παιδιά τους και μπορούν να το διαθέσουν όπως θέλουν. Εμένα στο λύκειο το χαρτζηλίκι μου ίσα που μου έφτανε να πάρω μια μικρή μπύρα στο μπαρ. Τώρα βλέπω 15χρονα να βγαίνουν το Σαββατόβραδο με πενηντάρικο. :?

Κορίτσια νομίζω ότι αν φτάσεις στο σημείο να αναζητάς το μπουκάλι μόλις ξυπνήσεις για να λειτουργήσεις δεν είσαι αλκοολικός απλά είσαι στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ αλκοολισμού... Αν περιμένει κανείς να ανησυχήσει όοοοοοταν φτάσει εκεί... Πάει το πουλάκι... Εγώ πιστεύω ότι απλά το όριο είναι όταν καταλάβεις ότι δεν μπορείς να κρατηθείς, όταν δε μπορείς να πεις ότι "δε θα πιω απόψε" ή "δε θα πιω για μια βδομάδα". Γενικά όταν δε μπορείς να κρατηθείς μακριά από κάτι για κάποιο χρονικό διάστημα,είσαι λίγο ή πολύ εθισμένος (αναλόγως του διαστηματος). Αν δε μπορείς να κρατηθείς ούτε μια μέρα χωρίς αλκοόλ είσαι πολύ εθισμένος, αν δε μπορείς μια βδομάδα είσαι λίγο. Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ..

Νομίζω πως φταίει και που δίνουν πλέον οι περισσότεροι γονείς αρκετά μεγάλο χαρτζηλικι στα παιδιά τους και μπορούν να το διαθέσουν όπως θέλουν. Εμένα στο λύκειο το χαρτζηλίκι μου ίσα που μου έφτανε να πάρω μια μικρή μπύρα στο μπαρ. Τώρα βλέπω 15χρονα να βγαίνουν το Σαββατόβραδο με πενηντάρικο. :?

Δηλαδη επαιρνες μπυρα; Ως εφηβη; Εγω δεν το ειχα δει αυτο... οι μονοι που επιναν μπυρες ηταν καποιοι γκομενοι συμμαθητριων ανω των 20 (που τους βλεπαμε μεγαλους τοτε, χαχαχαχαχαχαχα)

Δηλαδη επαιρνες μπυρα; Ως εφηβη; Εγω δεν το ειχα δει αυτο... οι μονοι που επιναν μπυρες ηταν καποιοι γκομενοι συμμαθητριων ανω των 20 (που τους βλεπαμε μεγαλους τοτε, χαχαχαχαχαχαχα)

Όλοι μια μικρή μπύρα παίρναμε, το θεωρούσαμε φλώρικο να πάρουμε χυμό στο μπαρ. Άσχετο που μπορεί να την πίναμε 3 ώρες. :mrgreen:

Διαφημίσεις

Τον τελευταίο καιρό βρέθηκα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου συνέβησαν τα εξής :

# Στην πρώτη - έξοδος με φίλους - ανάμεσά μας ήταν και μια κοπελίτσα 18 χρονών όπου ήπιε το καταπέτασμα (αντικειμενικά). Όταν κάποιοι της πήραν το ποτήρι και της είπαν "σταμάτα επιτέλους"... απάντησε πως το συνηθίζει πάρα πολύ συχνά να πίνει τέτοιες ποσότητες, πως της αρέσει και δεν την χαλάει. Η αλήθεια είναι πως ήταν τρομερά ευδιάθετη, συζητήσιμη, ήξερε τι άκουγε και τι απάνταγε, δεν είχε ξεφύγει. Σχεδόν δεν φαινόταν ζαλισμένη.

Μου έκανε εντύπωση γιατί θυμούμενη τα δικά μου μετεφηβικά γλέντια με τις φιλενάδες μου:roll:, με πολύ λιγότερο ποτό... έχω στο κοντέρ μου πολλές τραγελαφικές ιστορίες που είχαν τουλάχιστον από έναν εμετό (καλά μέχρι τα επείγοντα και τις αστυνομίες είχαμε φθάσει αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο:mrgreen:).

Απόρησα με την "νηφαλιότητά" της κοπέλας, με τις ποσότητες και την συχνότητα που πίνει (κατά τις περιγραφές της) (καλά το πρώτο το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι) κι άρχισα ν' αναρωτιέμαι ΑΝ όλο αυτό συνδέεται με αυτό το θέμα Αλκοόλ και εφηβεία (από την Sam) στο οποίο και δεν έγραψα αυτά που σας είπα εδώ γιατί θέλω να το πάω λίγο παρακάτω.

# Στην δεύτερη κοινωνική εκδήλωση σε σπίτι φίλων τέθηκε το παραπάνω. Κάποιοι λοιπόν υποστήριξαν πως το να πίνει ένας άνθρωπος ανά 2-3 ημέρες (απαραίτητα όμως), έστω και πολύ (έγινε μεγάλη κουβέντα για το πόσο είναι το "πολύ":rolleyes:), δεν τον καθιστά αλκοολικό ούτε καν εθισμένο. Εξάρτηση - είπαν - υπάρχει άμα πίνεις π.χ. μισό μπουκάλι ουίσκι στη καθησιά σου επί καθημερινής βάσης (με ότι παρενέργειες έχει αυτό) κι αν σου είναι απαραίτητο το αλκοόλ για να είσαι λειτουργικός.΄

Νομίζω πως δεν συμφωνώ μ' αυτή την εκδοχή. Δεν είμαι σίγουρη όμως. Εκτός από τις νεανικές μου τρέλες - στα χρόνια που ήρθαν μετά, έπινα λίγο κρασάκι πότε πότε κι εδώ κι αρκετό καιρό δεν πίνω σχεδόν τίποτα και σχεδόν ποτέ. Κι ίσως να μην μπορώ να κατανοήσω την φυσιογνωμία του φυσιολογικού χρόνιου πότη.:cool:

Από την άλλη όμως, όσοι το υποστήριξαν αυτό είναι εκείνοι που δεν υπάρχει φορά που να τους έχω συναντήσει και να μην έχουν πιει ποτάμια ολόκληρα και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα κι ο άντρας μου που ο άνθρωπος δεν είναι ξενέρωτος σαν εμένα:lol: και θα πιει τα ποτηράκια του δοθείσης της ευκαιρίας, βρίσκει τουλάχιστον υπερβολική την ποσότητα και την συχνότητα που πίνουν κάποιοι γνωστοί μας (οι οποίοι οδηγούν κιόλας μετά:shock:)...

Δεν ξέρω, μ' έχει προβληματίσει το θέμα. Ποιά είναι τα κριτήρια για να πούμε ότι ένας άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ (αν όχι αλκοολικός)?

Η ΑΑ δινει εναν καταπληκτικο ορισμο για τον αλκοολικο. "αλκοολικος ειναι αυτος για τον οποιο ενα ποτο ειναι παρα πολυ και χιλια δεν ειναι αρκετα".

Ο αλκοολικος χρειαζεται το αλκοολ καθημερινα προκειμενου να λειτουργησει, οπως και ο καπνιστης με τη νικοτινη. Δεν τον βλεπεις πιωμενο, παρα μονο το βραδυ οταν εχει πιει ηδη αρκετα. Το binge drinking που μπορει να κανει καποιος το σαββατοκυριακο ή στις γιορτες για μια-δυο-τρεις μερες δε θεωρειται αλκοολισμος, εφ'οσον μετα το τελος αυτου του χρονου "παρτυ" συνεχιζει κανονικα τη ζωη του χωρις την αναγκη του αλκοολ.

Οταν κάποιος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αλκοολισμού μεθάει και με 2 ποτηράκια πλέον.Το είχα δει όταν δούλευα σερβιτόρα στα νιάτα μου.Το αφεντικό ξέραμε όλοι ότι είχε σοβαρό πρόβλημα.Οταν κλείναμε και μαζεύαμε έπινε 2-3 ποτηράκια κρασί και γινόταν χάλια.Επινε κάθε βράδι μα κάθε βράδι!Το έλεγε και μόνος του πως παλιότερα είχε μεγαλύτερες αντοχές στο ποτό.Από τότε και μετά από αυτά που είχα δει, δεν πίνω ούτε ένα ποτήρι κρασί.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Τολμώ να πω ότι οι έφηβοι, ειδικά στην επαρχία, πίνουν από αρκετά έως πολύ. Κι αυτό με τις ευλογίες των γονιών τους, οι οποίοι πίνουν εξίσου πολύ, οι άντρες κυρίως.

Αυτό έχω παρατηρήσει κι εγώ. Κι όχι μόνο στην επαρχία.

(με το καλό ο αγόραρος!!!:D

δεν πρόλαβα να σου ευχηθώ στο άλλο θέμα, μας βάλανε λουκέτο!:rolleyes:)

Μαλιστα θυμαμαι ολους τους γονεις να αγχωνονται και να λενε και να ξαναλενε για τα ναρκωτικα και κανεις μα κανεις δεν ασχολιοταν με τον αλκοολισμο...οχι γιατι δεν τους ενδιεφερε αλλα γιατι δε τους περναγε καν απο το νου το ποσο αλκοολ κατεβαζει το καμαρι τους.Για μενα το προβλημα αλκοολισμου στην εφηβεια πλεον ειναι πολυ πιο σοβαρο απο τα ναρκωτικα.

Ναι. Ούτε τους περνάει από το μυαλό. Γενικά, το αλκοόλ είναι απενοχοποιημένο.

Κορίτσια νομίζω ότι αν φτάσεις στο σημείο να αναζητάς το μπουκάλι μόλις ξυπνήσεις για να λειτουργήσεις δεν είσαι αλκοολικός απλά είσαι στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ αλκοολισμού... Αν περιμένει κανείς να ανησυχήσει όοοοοοταν φτάσει εκεί... Πάει το πουλάκι... Εγώ πιστεύω ότι απλά το όριο είναι όταν καταλάβεις ότι δεν μπορείς να κρατηθείς, όταν δε μπορείς να πεις ότι "δε θα πιω απόψε" ή "δε θα πιω για μια βδομάδα". Γενικά όταν δε μπορείς να κρατηθείς μακριά από κάτι για κάποιο χρονικό διάστημα,είσαι λίγο ή πολύ εθισμένος (αναλόγως του διαστηματος). Αν δε μπορείς να κρατηθείς ούτε μια μέρα χωρίς αλκοόλ είσαι πολύ εθισμένος, αν δε μπορείς μια βδομάδα είσαι λίγο. Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ..

Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου άποψη. Αλλά κάποιοι - όταν την έθεσα στην παρέα - μου είπαν πως δεν ξέρω τι μου γίνεται!:lol::mrgreen:

Κι αυτή η "διαμάχη" μ' έκανε ν' ανοίξω το θέμα. Με προειδοποίησαν μάλιστα οι διαφωνούντες πως θα παρακολουθούν την συζήτηση.:cool: Είναι ορατή αυτή η ενότητα από μη-μέλη?

Η ΑΑ δινει εναν καταπληκτικο ορισμο για τον αλκοολικο. "αλκοολικος ειναι αυτος για τον οποιο ενα ποτο ειναι παρα πολυ και χιλια δεν ειναι αρκετα".

Βρε συ τράβελινκ, τι σημαίνει αυτό? Μπερδεύτηκα.:confused: Ότι μ' ένα ποτό μεθάνε αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν στα χίλια? Λέω σαχλαμάρες η άσχετη?:oops:

Και τέλος πάντων, αυτό που μ' εξοργίζει είναι πως - ανεξάρτητα εθισμού ή όχι - πίνουν πολύ και μετά οδηγούν.:shock: Ειλικρινά, δεν μπορώ ούτε να το δικαιολογήσω ούτε να το καταλάβω.

;)γεια σας.και δεν εχεις αδικο.απο δικη μου προσωπικη πειρα και κανοντας ενα φλας μπακ αντιλαμβανομαι οτι ειχα φτασει στα πρωτα σταδια αλκοολισμου.αρχικα πιναμε το βραδυ με την παρεα επειτα απο το μεσημερι μεχρι το βραδυ και στη συνεχεια απο το πρωι.και καταντησα να ψαχνω αφορμη με το παραμικρο να πιω.σε κπ φαση θυμαμαι εμεινα μια μερα χωρις να πιω και κατι μου ελειπε.στεγνα?αναζητουσα το ποτο.ειναι ντροπη να εξαρτασαι απο κατι γενικως.ελειψη αδυναμιας.δε κρυβω πως αν δεν ειχα μεινει εγκυος με τοσο ποτο ισως να ημουν μελος στους ανωνυμους αλκοολικους.και ειλικρινα ειναι πιο σοβαρο απο οσο φαινεται και ακουγεται.στην εποχη μας ολο και πιο πολλοι νεοι εθιζονται στο ποτο και αυτο γιατι οι γονεις απλα επιλεγουν την ευκολη λυση.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΘΩΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ:wink:

Βρε συ τράβελινκ, τι σημαίνει αυτό? Μπερδεύτηκα.:confused: Ότι μ' ένα ποτό μεθάνε αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν στα χίλια? Λέω σαχλαμάρες η άσχετη?:oops:

Και τέλος πάντων, αυτό που μ' εξοργίζει είναι πως - ανεξάρτητα εθισμού ή όχι - πίνουν πολύ και μετά οδηγούν.:shock: Ειλικρινά, δεν μπορώ ούτε να το δικαιολογήσω ούτε να το καταλάβω.

ναι, αυτο ακριβως σημαινει...

Παντως αυτο εμ την οδηγηση συγκεκριμενα στην ελλαδα ειναι μεγαλο προβλημα. Και η πεποιθηση πολλων οτι δεν τους πιανει το ποτο... εχω ακουσει τοσες μλκιες... "αν δεν τ'ανακατεψω ειμαι μιαχαρα", "α, εμενα το κρασι δε με ζαλιζει, μονο το ουισκι" και το χειροτερο ειναι οτι τα πιστευουν, δεν τα λενε μονο :shock::shock::shock: Και μετα ψαχνουν απο ποιο δρομο να πανε μην τους πιασουν για αλκοτεστ, αυτο ειναι το προβλημα τους.... :evil:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Και η πεποιθηση πολλων οτι δεν τους πιανει το ποτο... εχω ακουσει τοσες μλκιες... "αν δεν τ'ανακατεψω ειμαι μιαχαρα", "α, εμενα το κρασι δε με ζαλιζει, μονο το ουισκι" και το χειροτερο ειναι οτι τα πιστευουν, δεν τα λενε μονο :shock::shock::shock: Και μετα ψαχνουν απο ποιο δρομο να πανε μην τους πιασουν για αλκοτεστ, αυτο ειναι το προβλημα τους.... :evil:

Τι είδανε τα μάτια μου και τι ακούσανε τ' αυτάκια μου αυτές τις μέρες...:shock:

Το θεμα με προβληματιζει και εμενα πάρα πάρα πολύ διότι το έχω δίπλα μου. Ο σύζηγος μπορεί να μην πιει γουλιά για μήνα,αλλά μπορεί και να κατσει και να πίνει ανα 2-3 μέρες αλλά πολύ ώστε να χάνει τον έλεγχο.Δεν του είναι απαραιτητο αλλά πλεον φτιαχνεται και με λίγο.:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...