Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θέση ύπνου

Ελένη

Recommended Posts

έχω ξαναναφέρει πως ο Αστέρης μου κοιμάται από την αρχή μπρούμυτα...τί να κάνω ρε κορίτσια;;; Δεν άντεχα άλλο ανά 5 λεπτά να μου ξυπνάει :?

ανάσκελα ξυπνούσε ανά 5 λεπτά και κουνιόταν συνέχεια και όλο μου έβγαζε γάλα...μπρούμυτα όμως θα κοιμηθεί και λίγο παραπάνω...βέβαια και πάλι ανήσυχος είναι πολύ, αλλά τουλάχιστον δεν μου βγάζει το γάλα κι εγώ μπορώ να κοιμηθώ κανά 2ωρο.

Θα συμφωνήσω απόλυτα σε ό,τι είπε παραπάνω η μαμά του φανταστικού Ωρίων :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μα σαρδελακι αγαπη μου δεν διαφωνει κανεις οτι ολοι μας εις γνωσην μας κάνουμε διαφορα "λάθη" , είτε γιατι ακολουθουμε την θέληση του μωρου είτε γιατι έτσι βολευομαστε .

Η αντιρηση μου και η ενσταση μου ειναι οταν αυτα τα συμβουλευει ενας παιδιατρος . Ο παιδιατρος πρεπει να σου λεει το ΣΩΣΤΟ (πρεπει βεβαια να εχει ενημερωθει , διαβασει κλπ να ξερει εν ολιγοις ) και εσυ ως γονεας θα κρινεις τι θα ακολουθήσεις . Οχι να σου λεει βαλε το παιδι μπρουμυτα γιατι θα κανει καραφλάκι !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Μα σαρδελακι αγαπη μου δεν διαφωνει κανεις οτι ολοι μας εις γνωσην μας κάνουμε διαφορα "λάθη" , είτε γιατι ακολουθουμε την θέληση του μωρου είτε γιατι έτσι βολευομαστε .

Η αντιρηση μου και η ενσταση μου ειναι οταν αυτα τα συμβουλευει ενας παιδιατρος . Ο παιδιατρος πρεπει να σου λεει το ΣΩΣΤΟ (πρεπει βεβαια να εχει ενημερωθει , διαβασει κλπ να ξερει εν ολιγοις ) και εσυ ως γονεας θα κρινεις τι θα ακολουθήσεις . Οχι να σου λεει βαλε το παιδι μπρουμυτα γιατι θα κανει καραφλάκι !!!

ΣΥΜΦΩΝΩ Λαμπρινη μου! :D

μα κι εγώ Λαμπρινούλα αγάπη μου δεν είπα ποτέ πως καλά κάνει ο παιδίατρος και λέει να βάζεις το παιδί μπρούμυτα γιατι τέτοιες μικροπρέπειες όπως το καραφλάκι :lol:

Κι εγώ τον δικό μου απλώς τον ενημέρωσα πως το παιδί κοιμάται μπρούμυτα και σαφώς μου είπε πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά παρά να ταλαιπωρείτε μάνα και παιδί ας το βάλω μπρούμυτα κι απλά να το προσέχω λιγάκι παραπάνω στον ύπνο :D

αυτά είχα να προσθέσω :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΝΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ 1 ΤΟΜΟ ΑΠΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΛΗΣΗ Η ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΜΗΝ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΟΥΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ!!!! ΟΠΩΣ ΔΛΔ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ!!!

Αυτό το έκανα κι εγώ μετά από συμβουλή του παιδίατρου, με τη μόνη διαφορά ότι είχα βάλει μια διπλωμένη πετσέτα. Το συνέχισα όμως και όταν τα πήγα στην κούνια (3 μηνών). Έφτιαξα πάλι μια μικρή κλίση με πετσέτες κάτω από το στρώμα γιατί ο γιατρός μου είπε ότι διευκολύνει την αναπνοή των μωρών ιδιαίτερα όταν έχουν μυξούλες και βηχαλάκι.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Διαφημίσεις

Εγω παντως δεν πιστευω πως το συνδρομο του αιφνιδιου θανατου εχει να κανει και τοσο με τη σταση του υπνου..

Επι πολλα χρονια οι ειδικοι συνεστηναν την σταση μπρουμητα ως την πιο ιδανικη για τα βρεφη (τουλαχιστον μεχρι το 98 που αποφοιτησα εγω απο τη σχολη αυτο μας λεγανε)..

Δηλαδη μεχρι τοτε πεθεναν ολα τα παιδια;

Πιστευω πως το συγκεκριμενο συνδρομο εχει αλλου τις ριζες του. σε ψυχολογικα αιτια.. Συμφωνω απολυτα με την ψυχολογο της σχολη μας τοτε που ελεγε το εξης: "Τα μωρα αυτοκτονουν σαν τις φαλαινες"

για να φτασουν ομως σε αυτο το σημαιο απο πισω κρυβονται αλλα αιτια και καταρχην ενας πολυ χαλαρος "αρχικος δεσμος" με τη μητερα.

Το παιδι δεν νιωθει αποδεκτο απο τη μητερα λογω αυτης της χαλαροτητας του δεσμου, νιωθει παραμελημενο, οτι οι αναγκες του δεν ικανοποιουνται επαρκως, οτι δεν το αγαπουν..

Δεν ειναι λογικο ενα παιδι που νιωθει ολα αυτα τα συναισθηματα να "κουλουριαστει"; Εμεις οταν νιωθουμε ασχημα ξαπλωνουμε και τεντωνομαστε στο κρεβατι; Δεν νομιζω.. μαλλον μαζευομαστε, κουλουριαζομαστε στη γωνια μας..

Ισως ολα αυτα τα ασχημα συναισθηματα ωθουν το μωρο να παρει αυτη τη σταση οποτε ειναι λογικο να τα βρισκουν σε αυτη τη σταση νεκρα οποτε και το εχουν συσχετισει με το συγκεκριμενο συνδρομο.

(μιλαω για τις συγκεκριμενες περιπτωσεις μην το γενικευσετε και παρετε μπαριζα.. :lol: )

Δινοντας απεριοριστη αγαπη και φροντιδα στο μωρο σας το προσταυετετε και ελαχιστοποιειτε στο μηδεν το φοβο αυτο..

Αυτη ειναι η αποψη μου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Να μαι πάλι κι εγώ. Τελικά εμείς το μπρούμυτα το καθιερώσαμε. Πάντα έτσι κοιμάται πλέον. Τεντώνει χέρια ποδια στο κρεββάτι, πέφτει φαρδύς πλατύς σας λέω όχι κουλουριάσματα και ιστορίες. Το κεφαλάκι το έχει πάντα πλάγια, και όταν κουράζεται αλλάζει πλευρά. Εγώ τον παρακολουθώ που και που να δω αν είναι ολα οκ κι έχω φροντίσει να μην υπάρχει τίποτα στο κρεββατάκι του που να τον εμποδίζει στην αναπνοή. Από τότε πάντως που άρχισε να κοιμάται έτσι χορταίνει τον ύπνο του και ξυπνά πάντα καλοδιάθετος. Ξαναρώτησα και τον παιδίατρο για να σιγουρευτώ και μου είπε να τον αφήνω να κάνει ότι του αρέσει.

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

κι εμεις κι εμεις εδωωω.. μπρουμυτα ολε! απο τοτε που αρχισε να γυριζει απεριοριστα απο ανασκελα μπρουμητα και τουμπαλιν κοιμαται στην διαρκεια της ημερας μονο μπρουμητα και μαλιστα μονο στο κρεββατι μας γιατι το δικο του εχει περιορισμενο χωρο.. ετσι η μαμα καταληγει να κανει φραγματα με μαξιλαρια και ο μικρουλης μου να ξυπναει με κοκκινο μαγουλο απο.. την πιεση! :P:P:P:P

Εγω παντως δεν πιστευω πως το συνδρομο του αιφνιδιου θανατου εχει να κανει και τοσο με τη σταση του υπνου..

Επι πολλα χρονια οι ειδικοι συνεστηναν την σταση μπρουμητα ως την πιο ιδανικη για τα βρεφη (τουλαχιστον μεχρι το 98 που αποφοιτησα εγω απο τη σχολη αυτο μας λεγανε)..

Δηλαδη μεχρι τοτε πεθεναν ολα τα παιδια;

Πιστευω πως το συγκεκριμενο συνδρομο εχει αλλου τις ριζες του. σε ψυχολογικα αιτια.. Συμφωνω απολυτα με την ψυχολογο της σχολη μας τοτε που ελεγε το εξης: "Τα μωρα αυτοκτονουν σαν τις φαλαινες"

για να φτασουν ομως σε αυτο το σημαιο απο πισω κρυβονται αλλα αιτια και καταρχην ενας πολυ χαλαρος "αρχικος δεσμος" με τη μητερα.

Το παιδι δεν νιωθει αποδεκτο απο τη μητερα λογω αυτης της χαλαροτητας του δεσμου, νιωθει παραμελημενο, οτι οι αναγκες του δεν ικανοποιουνται επαρκως, οτι δεν το αγαπουν..

Δεν ειναι λογικο ενα παιδι που νιωθει ολα αυτα τα συναισθηματα να "κουλουριαστει"; Εμεις οταν νιωθουμε ασχημα ξαπλωνουμε και τεντωνομαστε στο κρεβατι; Δεν νομιζω.. μαλλον μαζευομαστε, κουλουριαζομαστε στη γωνια μας..

Ισως ολα αυτα τα ασχημα συναισθηματα ωθουν το μωρο να παρει αυτη τη σταση οποτε ειναι λογικο να τα βρισκουν σε αυτη τη σταση νεκρα οποτε και το εχουν συσχετισει με το συγκεκριμενο συνδρομο.

(μιλαω για τις συγκεκριμενες περιπτωσεις μην το γενικευσετε και παρετε μπαριζα.. :lol: )

Δινοντας απεριοριστη αγαπη και φροντιδα στο μωρο σας το προσταυετετε και ελαχιστοποιειτε στο μηδεν το φοβο αυτο..

Αυτη ειναι η αποψη μου.

dora μου σαφως και τα παιδια δεν πεθεναν μεχρι τοτε απο τη σταση αυτη

ομως απο ερευνες που εγιναν εχει διαπιστωθει το εξης

Why does sleeping on the stomach increase the risk of SIDS?

Laying a baby on his stomach puts pressure on his jaw bone. This causes the airway in the back of the mouth to become narrower.

Βαζοντας το μωρο μπρουμυτα ασκειται πιεση στον σιαγωνα του με αποτελεσμα να μικραινει η διοδος του αερα στο πισω μερος του στοματος.

Ελπιζω να το μετεφρασα σωστα απο το λινκ που παρεθεσα σε προηγουμενη σελιδα.

Μην βαρατε κοριτσια. Το ξερω οτι πολλα μωρα προτιμουν αυτη τη σταση. Θυμαμαι την ιδια μου την αδελφη που δεν κοιμοταν αλλιως. Μονο μπρουμυτα. Απλα αναφερω τι εχουν δειξει καποιες ερευνες και απλα να τις εχουμε υποψιν μας. Οσες βαζετε τα μωρακια σας μπρουμυτα εχετε δοκιμασει να τα βαζετε στο πλαι?

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Απο την στιγμη που εκλεισε τους 4 μηνες ο μικρουλης μου γυρναει μπρουμητα,αλλα το κανει και στον υπνο του.Ο γιατρος μου ειπε να μην τον αφηνω κι ετσι τον γυρνουσα πλαγια ,αλλα αμεσως ξυπνουσε εκλαιγε και ξαναγυρνουσε .Το αποτελεσμα ηταν να μενουμε και οι δυο ξυπνιοι και να παλευω εγω να τον βαλω πλαγια και αυτος μπρουμητα.Κουραστηκα ομως και τωρα τον αφηνω!!!μηπως ομως κανω λαθος ,αλλα τι αλλο μπορω να κανω το υπνοσφηνακι δεν τον κραταει ειναι ολιγον τι τερατακι!!!Ειλικρινα φοβαμαι ,οχι για να μην πνιγει(το κεφαλακι το εχει παντα πλαγια)αλλα για τον αιφνιδιο!!!θα ηθελα πολυ την αποψη σας και τις εμπειριες σας!!!

Να σου πω την αλήθεια κι εμένα ο παιδίατρος τα ίδια μου είπε αλλά και τα τρία ναι ακόμη και η μικρή ψειρίτσα έχει άποψη, κοιμότουσαν μπρούμητα.

Τώρα τί να σου πω... της αδερφής μου πάντως πριν από χρόνια πέθανε από αιφνίδιο και ήταν ανάσκελα. Ο θεός βοηθός που λένε, δεν ξέρεις από που θα σου΄ ρθει

Να σου πω την αλήθεια κι εμένα ο παιδίατρος τα ίδια μου είπε αλλά και τα τρία ναι ακόμη και η μικρή ψειρίτσα έχει άποψη, κοιμότουσαν μπρούμητα.

Τώρα τί να σου πω... της αδερφής μου πάντως πριν από χρόνια πέθανε από αιφνίδιο και ήταν ανάσκελα. Ο θεός βοηθός που λένε, δεν ξέρεις από που θα σου΄ ρθει

:shock::cry: Ποσο ηταν το μωρακι δλδ?

Απο την στιγμη που εκλεισε τους 4 μηνες ο μικρουλης μου γυρναει μπρουμητα,αλλα το κανει και στον υπνο του.Ο γιατρος μου ειπε να μην τον αφηνω κι ετσι τον γυρνουσα πλαγια ,αλλα αμεσως ξυπνουσε εκλαιγε και ξαναγυρνουσε .Το αποτελεσμα ηταν να μενουμε και οι δυο ξυπνιοι και να παλευω εγω να τον βαλω πλαγια και αυτος μπρουμητα.Κουραστηκα ομως και τωρα τον αφηνω!!!μηπως ομως κανω λαθος ,αλλα τι αλλο μπορω να κανω το υπνοσφηνακι δεν τον κραταει ειναι ολιγον τι τερατακι!!!Ειλικρινα φοβαμαι ,οχι για να μην πνιγει(το κεφαλακι το εχει παντα πλαγια)αλλα για τον αιφνιδιο!!!θα ηθελα πολυ την αποψη σας και τις εμπειριες σας!!!

Liarenα ο μπεμπάκος μου κοιμάται μπρούμυτα από 4 μηνών. Πλέον κοιμάται μόνο έτσι. Νομίζω ότι ο αιφνιδιος δεν έχει να κάνει με το πως κοιμάται πλέον γιατί δεν είναι νεογέννητο. Αφού η φύση τα κάνει να μπορούν να γυρνάνε νομίζω ότι δεν είναι επικίνδυνο.

Διαφημίσεις

Κι εμένα ο δικός μου το έκανε αυτό... Απο την στιγμή που είναι αρκετά μεγάλο να στηρίζει το κεφαλάκι του, άρα και να γυρίζει το κεφαλάκι να πάρει ανάσα, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος. Εχεις ακούσει για μία συσκευή που ανιχνεύει τον παλμό της καρδιάς και το βάζεις κάτω από το μωρό? Αρχίζει και χτυπάει αμέσως αν δεν ανιχνεύσει παλμό, το μειονέκτημα είναι αν γυρνάει, συνέχεια θα χτυπάει.... Αν όμως κοιμάται στην ίδια περίπου θέση, μπορεί να σε καθησυχάσει

Σας ευχαριστω ολες για το ενδιαφερον σας και τις αποψεις σας ,ησυχασα λιγο .Παντως και ο προηγουμενος παιδιατρος που ειχα στην αλεξανδρουπολη μου ειπε να τον αφηνω !!!!

:shock::cry: Ποσο ηταν το μωρακι δλδ?

2 1/2 μηνών.

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα!!

Η κόρη μου ειναι 3,5 μηνων και δυστυχώς κοιμάται μπρούμητα! Κάθε βράδυ κοιμάται από 8 εως 12 ώρες!!!! Πρόσφατα ανακάλυψα οτι πρεπει τα μωρα να κοιμούνται ανάσκελα και το παλεύω εδώ και 2 βδομάδες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία....

Ανάσκελα κοιμάται μόνο με πιπίλα (τώρα την έμαθε κι αυτήν) αλλά μετά από καμιά ώρα ξυπνάει επειδή τρομάζει (!) ή επειδή της φεύγει η πιπίλα. Συνήθως κατα τις 3 - 4 το πρωι την ξαναβάζω μπρούμητα γιατί είμαστε και οι 2 εξαντλημένες.

Υπάρχει κανένα κόλπο για να την βάλω για ύπνο?

Α!!! επίσης την κοιμίζω ΑΓΚΑΛΙΑ με ΒΟΛΤΑ!!!! Οπως καταλαβαινετε η μέση μου ηδη δεν πολυαντέχει.....

Αυτά!!!

Αν έχετε καμιά καλή συμβουλή....

.png

Καταρχας να σου ζήσει η κορούλα σου!

Δοκιμάσε ενα βραδυ να τη βάλεις στο πλάϊ ή ανασκελα εστω με τη πιπιλα της και να την αφησεις να διαμαρτυρηθει λίγο, μη πας κατευθειαν με τη πρωτη γκρινια...Ισως να πετυχει!!!!

pEmXp3.png

Να σου ζησει :D

Αν κοιμαται 3,5 μηνες μπρουμυτα τωρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα :D Εμενα κοιμοταν ανασκελα αλλά εδω και 1 εβδομαδα γυριζει μπρουμυτα ! Τα πρωτα βραδια δεν εκλεισα καθολου ματι , τωρα απλα συνεχεια εχω το νου μου . Σε καμια εβδομαδα θα το χω ξεπεράσει .

Μην την παιδευεις αφου εμαθε ετσι κριμα να την ζοριζεις . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Στο πλαϊ με σφηνακι δοκιμασες?Αλλωστε ειναι και επισημα η σωστη θεση υπνου.Σφηνακι θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε, ενα μεγαλο μαξιλαρι, μια κοπυβερτα ή πετσετα ρολο!ενα ετοιμο!!!Πιθανον παλι να κλαιει αλλα αξιζει να το δοκιμασεις!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...