Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπερματέγχυση με σπέρμα δότη

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια.... 

Λίγο πολύ η ιστρία μου πάνω κάτω γνωστή..... πολυκυστικές με ασθενοτερατοσπερμία. 

Λοιπόν έχω τώρα περίπου 7 μήνες που προσπαθούμε με τον άντρα μου να μαζέψουμε χρήματα να κάνω εξωσωματική αλλά με μάταιο τρόπο.... είναι πολύ λίγα αυτά που περισσεύουν το μήνα, γι αυτό είπαμε να κάνουμε μια σπερματέγχυση με σπέρμα δότη... Εσείς τι λέτε γι αυτό???? Έχω 4 χρόνια που περιμένω να κάνω αυτή την εξωσωματική και όλο κάτι συμβαίνει... Σκέφτομαι αν περιμένω άλλο ένα χρόνο να μαζέψω χρήματα και να κάνω εξωσωματική???? και αν ειναι αρνητική???? μετά από πόσα χρόνια θα ξαναμπορέσω να κάνω δεύτερη προσπάθεια??? Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας!!! Δυστηχώς αυτή είναι η κοινωνία μας στα υπογόνιμα ζευγάρια!!!! 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Διαφημίσεις

όχι.... την εξωσωματική θα την έκανα με το σπέρμα του άντρα μου το οποίο πρέπει μας είπε ο γιατρός να γίνει με μικρογονιμοποίηση.... αλλά δεν είναι ικανό όχι να γονιμοποιήσει με σπερματέγχυση αλλά ούτε με την κλασική εξωσωματική... έχει πολλά που είναι τερατόμορφα κάπως έτσι μας τα είπε....

Τι να σου πω!!?

Κοιτα οι πιθανοτητες για σπερματεγχυση ειναι λιγες.Οικονομικα δεν ξερω τι σου ειπαν...παντως εγω ειχα δωσει αρκετα λεφτα.Ειστε συγουρα συνηδιτοποιημενοι οτι δεν σας ''ενοχλει''(κυριος τον αντρα σου)για ξενο δοτη?

Αυτο το λεω γιατι αλλο να ειχατε κανει μια εξωσωματικη με το δικο του και μετα να πηγαινατε στην αλλη εναλακτικη.Ειναι διαφορετικα.

Εγω προσωπικα θα ηταν η τελευταια μου λυση.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

βρε κορίτσι εγω στη θεση σου αφου μπορεί ο αντρας σου (οκ με θεραπεια και με μικρογονιμοποιηση) θα εκανα εξωσωματικη οπως και να εχει θα ήθελα το παιδι του αντρα μου αφου μπορεί,φυσικα σε αλλη περιπτωση αν δεν υπηρχε περιπτωση θα σου ελεγα οκ για σπερμα δοτη. Πηγαινε σε δημοσιο νοσοκομειο μηπως γλυτωσεις χρηματα,εμεις με το ίδιο προβλημα με τον συζυγο,καναμε επεμβαση κυρσοκυλης για ψιλοδιορθωση,έπινε βιταμινες,και καναμε μικρογονιμοποιηση.Μπορείς και μεσω του ΙΚΑ να γλυτωσεις καποια χρηματα στα φαρμακα.Ξερω εξω απο το χορο....αλλα αν ζητουσες την οικονομικη βοηθεια απο καποιον στην οικογενεια σου? δεν τα θες για να πας στα μπουζουκια. Οτι και να κανετε σου ευχομαι καλη επιτυχια

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια.... 7555.gif

Λίγο πολύ η ιστρία μου πάνω κάτω γνωστή..... πολυκυστικές με ασθενοτερατοσπερμία. th_blush2.gif

Λοιπόν έχω τώρα περίπου 7 μήνες που προσπαθούμε με τον άντρα μου να μαζέψουμε χρήματα να κάνω εξωσωματική αλλά με μάταιο τρόπο.... είναι πολύ λίγα αυτά που περισσεύουν το μήνα, γι αυτό είπαμε να κάνουμε μια σπερματέγχυση με σπέρμα δότη... Εσείς τι λέτε γι αυτό???? Έχω 4 χρόνια που περιμένω να κάνω αυτή την εξωσωματική και όλο κάτι συμβαίνει... Σκέφτομαι αν περιμένω άλλο ένα χρόνο να μαζέψω χρήματα και να κάνω εξωσωματική???? και αν ειναι αρνητική???? μετά από πόσα χρόνια θα ξαναμπορέσω να κάνω δεύτερη προσπάθεια??? Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας!!! Δυστηχώς αυτή είναι η κοινωνία μας στα υπογόνιμα ζευγάρια!!!! eusa_wall.gif

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Νικι.g με ασθενοτερατοσπερμία παλεύεται η εξωσωματική. Εδώ κάνουν δικά τους παιδιά με αζωοσπερμία. Η γνώμη μου. Μπορείς να κάνεις μία με του άντρα σου και μετά να προχωρήσεις με δότη αν δεν πιάσει. Βέβαια οι πιθανότητες είναι μικρότερες απ΄ ότι με ένα φυσιολογικό σπέρμα αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις και για τον άντρα σου.

Τί θα χάσεις; 3500 χιλιάδες ευρώ περίπου (αν καλυφθούν από ταμείο τα φάρμακα)

και την κάνεις σε ιδιωτικό συν οι ορμόνες που θα πάρεις (που δεν είναι καραμέλα).

Τώρα σπερματέγχυση με δότη; Μπορεί να πετύχει αλλά μπορεί και όχι. Πάντα υπάρχει ελπίδα αν οι σάλπιγγες είναι καλές και όλα τα άλλα καλά. Αλλά και η σπερματέγχυση με δότη στοιχίζει περίπου 800 με 850 ευρώ η προσπάθεια. Δεν είναι και λίγα αν θεωρήσεις ότι οι πιθανότητες δεν είναι και πάρα πολλές.

Πάντως ο δότης δεν είναι σίγουρα η ιδανική λύση για τον άντρα αλλά εδώ κάνουν εξωσωματική με ξένα ωάρια ή και ξένα έμβρυα. Ο δότης μου φαίνεται πιο "απαλή" λύση από τα άλλα δύο δεδουμένου ότι η γυναίκα τα τραβάει όλα (ορμόνες, εγκυμοσύνη, επιπτώσεις από αυτά). Είναι λίγο σκληρό αυτό που λέω αλλά και ρεαλιστικό.

Σε ο,τι αφορά το οικονομικό. Το θεωρώ πολύ σημαντικό θέμα. Για να καταλάβεις εμείς έχουμε ξοδέψει 12.000 ευρώ σε σπερματεγχύσεις και εξωσωματικές και παιδί δεν έχουμε κάνει. Ξέρω κορίτσια που τα κατάφεραν και σε δημόσια νοσοκομεία. Και κει πληρώνεις (και σε φακελάκια και στο νοσοκομείο ανάλογα το ταμείο) αλλά είναι σίγουρα πιο λίγα. Και για το πανεπιστημιακό Ιωαννίνων έχω ακούσει καλά λόγια (νομίζω ότι είσαι από επαρχία) και για νοσοκομεία εδώ στην Αθήνα (πχ Ελενας). Ψάξτο.

Και κάτι αισιοδοξο που έχω ακούσει για τα δημόσια νοσοκομεια. Είναι πιο φειδωλοί στις δόσεις των ορμονών που σου χορηγούν. Γιατί εσύ αφού έχεις πολυκυστικές είσαι και πιο επιρρεπής σε υπερδιέργεση ωοθηκών με μεγάλες δόσεις που δίνου στα ιδιωτικά. Το καλό είναι ότι ως πολυκυστικού μπορεί να βγάλεις πολλά ωαρια (εχω ακουσει και για 24!!!) και να έχεις αρκετές προσπάθειες και με κατεψυγμένα. Από την άλλη τα κετεψυγμένα σε δημόσια νοσοκομεία τα αμμφισβητώ λίγο. Εχουν άραγε τον ανάλογο εξοπλισμό τα δ.ν.;

Σου εύχομαι το καλύτερο