Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

μιας κι έξω λυσσομανάει και η θερμοκρασία έχει πιάσει μονοψήφιο αριθμό έχω την εξής απορία να εκφράσω: Στην εγκυμοσύνη προτείνετε να κάνουμε το αντιγρυπικό εμβόλιο ή όχι??? Με φίλες που το συζητώ μου λένε ότι δεν αξίζει τον κόπο!!!Διανύω την 17η εβδομάδα κυήσεως-στο 1ο μου παιδάκι :-D- και επειδή η δουλειά μου έχει να κάνει με πολύ κόσμο (είμαι στην υποδοχή) καταλαβαίνετε ότι ό,τι γρίπη κυκλοφορεί πρώτα από μένα περνάει!!!!"Ακούω" τις απόψεις σας λοιπόν!!!

Διαφημίσεις

Και μένα είναι απορία μου αυτό.Θα ρωτησω τον γιατρό μου μες την βδομάδα που θα τον δω να δούμε τι θα μου πει αν και εγώ είμαι και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ που ρώτησα τη γιατρό για το θέμα μου είπε ότι δεν χρειάζεται να το κάνω. Βέβαια εγώ δεν δουλεύω οπότε δεν συναναστρέφομαι πολύ κόσμο. Συνήθως το προτείνουν νομίζω μου είπε στην αρχή της εγκυμοσύνης ή/και εφόσον υπάρχουν και άλλα προβλήματα.

8noIp2.pngjOU4p3.png

• 7 χρόνια μετά...

Κορίτσια καλησπέρα . Είμαι 25 χρονών , είμαι έγκυος και έχω μπει ήδη στον 7ο μήνα. Η γιατρός μου πρότεινε να κάνω το εμβόλιο της γρίπης για περισσότερη ασφαλεια γιατί θα γεννήσω μέσα στον χειμώνα . Έχει καμία κάποια εμπειρία από αυτό; Δν τα εμπιστεύομαι πολύ όλα αυτά περί εμβολίων και είμαι κάθετη ομως δν ξέρω τι να κάνω . Να το ρισκάρω ή όχι; Help !!!! 

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Κατερίνα94 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα . Είμαι 25 χρονών , είμαι έγκυος και έχω μπει ήδη στον 7ο μήνα. Η γιατρός μου πρότεινε να κάνω το εμβόλιο της γρίπης για περισσότερη ασφαλεια γιατί θα γεννήσω μέσα στον χειμώνα . Έχει καμία κάποια εμπειρία από αυτό; Δν τα εμπιστεύομαι πολύ όλα αυτά περί εμβολίων και είμαι κάθετη ομως δν ξέρω τι να κάνω . Να το ρισκάρω ή όχι; Help !!!! 

Γεια σου!εγω πέρυσι το έκανα!φέτος δεν ξέρω δεν ειμαι έγκυος βέβαια...Αφού όμως στο πρότεινε η γιατρός σου;;

Η παιδίατρός μας είναι κατηγορηματική υπέρ του εμβολιασμού των εγκύων. Ο γυναικολόγος μου όχι αλλά είπε να εμβολιαστεί ο άντρας μου. Εγω γεννησα γενάρη κ εμβολιάστηκα αμέσως μετά, όταν μας το είπε η παιδίατρος. τώρα αν μου προέκυπτε δεύτερη εγκυμοσύνη δεν ξέρω τι θα έκανα, ποιον θα ακολουθούσα... νομίζω όμως οι επίσημες οδηγίες αναφέρουν και τις εγκύους στις ευπαθείς ομάδες για υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

17 ώρες πρίν, Κατερίνα94 είπε:

Eγω το εκανα στην δευτερη εγκυμοσυνη και θα το εκανα και στην πρωτη αν με ειχε ενημερωσει καποιος. Η γυναικολογος μου θεωρει οτι δεν ειναι αναγκαιο αλλα εγω ακουσα τον παιδιατρο και το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατι οι εγκυμονουσες ανηκουν στις ευπαθεις ομαδες οπως ειπωθηκε. Επιπλεον, αν το κανεις, περα απο την προστασια του εμβρυου απο επιπλοκες θα προστατευεται και οταν γεννηθει γιατι θα παρει τα αντισωματα σου μεσω του θηλασμου. Προσωπικα, δεν θα ρισκαρα να νοσησει γι'αυτο και το εκανα.

Εγώ γέννησα τέλος Απριλίου, σχεδόν Μάιο, οπότε δεν το έκανα. Είχαμε ρωτήσει τον γυναικολόγο αν χρειαζόταν να το κάνει ο άντρας μου όσο ήμουν έγκυος αλλά μας είπε όχι, επειδή λέει θα έπρεπε να μείνει μακριά μου τις μέρες που θα διαρκούσε το εμβόλιο. Δεν ξέρω αν είπε σωστά ή όχι, πάντως δεν το κάναμε.

Εγω σε λιγεσ μερεσ γενναω..ρωτησα τον γιατρο μου κ δεν ηταν πολυ θετικοσ..κ ετσι υκ αφησα..ο παιδιατροσ τησ κορησ μου πογ ειναι 23 μηνων παλι σε αλλη συζητηση επεμενε να το κανω..αντε βγαλε ακρη..

Διαφημίσεις

Just now, tzenaki1982 είπε:

Εγω σε λιγεσ μερεσ γενναω..ρωτησα τον γιατρο μου κ δεν ηταν πολυ θετικοσ..κ ετσι υκ αφησα..ο παιδιατροσ τησ κορησ μου πογ ειναι 23 μηνων παλι σε αλλη συζητηση επεμενε να το κανω..αντε βγαλε ακρη..

Ναι κ εγώ δεν νομίζω να το ρισκάρω δν τα εμπιστεύομαι όλα αυτά και ούτε ξερω πόσο καλό θα ναι κ αν βγούμε αύριο μεθαύριο καποια θέματα υγείας . Πολλά ακούγονται για τα εμβόλια. Απλά θα προσέχω λίγο πάραπανω . Δν θέλω να βάλω αυτόν τον ιό μέσα μου κ μέσα στο μωρό . 

Πράγματι οι εγκυμονούσες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εφόσον εγκυμονούν και/ή πρόκειται να γεννήσουν σε περίοδο έξαρσης της γρίπης, η οδηγία είναι να εμβολιάζονται. Γέννησα τον περασμένο Νοέμβρη. Και ο γυναικολόγος μου και η παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού ήταν θετικοί στο να εμβολιαστούμε εγώ, ο σύζυγος και όσοι συγγενείς θα έρχονταν σε επαφή με το νεογέννητο (γιαγιάδες-παππούδες οι οποίοι λόγω ηλικίας και θεμάτων υγείας, ούτως ή άλλως θα εμβολιάζονταν). Η παιδίατρος ανέφερε στα υπέρ και αυτό που είπε @Sentir...natureza περί αντισωμάτων μέσω του θηλασμού.

@Έσπερος @little lamb @tzenaki1982 δεν γνώριζα ότι υπάρχει λόγος να μην εμβολιαστεί μια εγκυμονούσα ή ότι ο σύντροφος εάν εμβολιαστεί θα πρέπει να μείνει σε απόσταση μέχρι να δημιουργήσει ο οργανισμός αντισώματα (;!). Για ποιον λόγο αντενδείκνυται σύμφωνα με τους ιατρούς σας; Παρακαλώ εαν θέλετε ενημερώστε σχετικά. 

@Κατερίνα94 δε θεωρώ πως τίθεται κανένα θέμα ρίσκου εδώ. Απλως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πιθανόν να μην χρειαστεί να το κάνει κανείς γιατί δεν είναι αποτελεσματικό, δεν εγγυάται 100% κάλυψη. Ή ότι ένας υγιής οργανισμός μπορεί να μην το χρειάζεται γιατί δεν θα του προσφέρει κάτι. Όχι όμως ότι θα τον βλάψει!

Πάντως άποψη μου είναι, πως πριν αποφασίσετε θα πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιες παραμέτρους και να τις συζητήσετε με τον ιατρό σας. Όπως πχ:

- Πρόκειται να επιστρέψετε εντός σύντομου χρονικού διαστήματο σε εργασία εκτός σπιτιού;

- Εργάζεστε εσείς ή ο σύντροφος σε χώρο κλειστό με άλλα άτομα (πχ γραφείο, σχολείο, κλπ).

- Χρησιμοποιείτε ΜΜΜ;

- Πρόκειται το νεογέννητο να έρθει σε επαφή με παιδιά ηλικίας σχολείου ή άλλους φροντιστές πέρα από τους γονείς του;

Εμάς μας είχε πει αυτό που έγραψα, ότι θα έπρεπε να μείνει μακριά μου. Αλλά όπως είπα δεν ξέρω αν είχε δίκιο. Απλά δεν το κάναμε επειδή ούτως ή άλλως θα γεννούσα Μάιο, δεν το ψάξαμε δηλαδή περισσότερο.

Καλο είναι, όπως ειπαν τα κορίτσια, να δημιουργείται ενα εμβολιαστικο "τειχος" γυρω απο το παιδί, δηλαδή γονείς και φροντιστες (πχ γιαγιάδες, παππούδες, νταντάδες κλπ) που θα έρχονται συχνά σε επαφη με το μωρό. Υπάρχει ενα μικρό ποσοστό ανθρωπων που το αντιγριπικο εμβόλιο τους φερνει είτε παρενέργειες ειτε αλλεργίκη αντίδραση (όπως και καθε φαρμακο άλλωστε, ακομη και το depon έχει ολοκληρα κατεβατα στο φυλλο οδηγιών). Ακόμα πιο σπάνια, εαν το άτομο έχει χαμηλο ανοσοποιητικο την στιγμή του εμβολιασμού, μπορεί να εμφανισει σύμπτωματα γρίπης για λίγο διάστημα, ισως αυτό φοβούνται οσον αφορά τον εμβολιασμο των συντροφων.Για αυτόν τον λόγο υπάρχει ο διχασμος μεταξυ των γυναικολογων. Το κελπνοο πάντως το συστηνει στην εγκυμοσύνη. 

@samsympan όχι εμένα δεν μου είπε να μείνει μακριά. δεν κατάλαβα κιόλας τι ακριβώς εννοείς. είπε απλώς να μην το κάνω εγώ αλλά να το κάνει ο άτνρας μου. εμείς λόγω επαγγέλματος (εκπαιδευτικοί) από τότε αρχίσαμε συστηματικό εμβολιασμό.

Διαφημίσεις

Εγώ είχα γεννήσει Ιανουάριο. Η παιδίατρος προτού γεννησω ήταν καθετή να το κάνω οπωσδήποτε για το μωρό και εννοείται ότι το έκανα. Ο γυναικολόγος έλεγες δεν είναι απαραίτητο. Αλλά και οι μαιες μου είχαν πει ότι οι γυναικολόγοι γενικά δεν πολύ ασχολούνται με τα εμβόλια. Εγώ που το είχα κάνει δεν είχα κανένα πρόβλημα. 

4 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Πράγματι οι εγκυμονούσες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εφόσον εγκυμονούν και/ή πρόκειται να γεννήσουν σε περίοδο έξαρσης της γρίπης, η οδηγία είναι να εμβολιάζονται. Γέννησα τον περασμένο Νοέμβρη. Και ο γυναικολόγος μου και η παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού ήταν θετικοί στο να εμβολιαστούμε εγώ, ο σύζυγος και όσοι συγγενείς θα έρχονταν σε επαφή με το νεογέννητο (γιαγιάδες-παππούδες οι οποίοι λόγω ηλικίας και θεμάτων υγείας, ούτως ή άλλως θα εμβολιάζονταν). Η παιδίατρος ανέφερε στα υπέρ και αυτό που είπε @Sentir...natureza περί αντισωμάτων μέσω του θηλασμού.

@Έσπερος @little lamb @tzenaki1982 δεν γνώριζα ότι υπάρχει λόγος να μην εμβολιαστεί μια εγκυμονούσα ή ότι ο σύντροφος εάν εμβολιαστεί θα πρέπει να μείνει σε απόσταση μέχρι να δημιουργήσει ο οργανισμός αντισώματα (;!). Για ποιον λόγο αντενδείκνυται σύμφωνα με τους ιατρούς σας; Παρακαλώ εαν θέλετε ενημερώστε σχετικά. 

@Κατερίνα94 δε θεωρώ πως τίθεται κανένα θέμα ρίσκου εδώ. Απλως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πιθανόν να μην χρειαστεί να το κάνει κανείς γιατί δεν είναι αποτελεσματικό, δεν εγγυάται 100% κάλυψη. Ή ότι ένας υγιής οργανισμός μπορεί να μην το χρειάζεται γιατί δεν θα του προσφέρει κάτι. Όχι όμως ότι θα τον βλάψει!

Πάντως άποψη μου είναι, πως πριν αποφασίσετε θα πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιες παραμέτρους και να τις συζητήσετε με τον ιατρό σας. Όπως πχ:

- Πρόκειται να επιστρέψετε εντός σύντομου χρονικού διαστήματο σε εργασία εκτός σπιτιού;

- Εργάζεστε εσείς ή ο σύντροφος σε χώρο κλειστό με άλλα άτομα (πχ γραφείο, σχολείο, κλπ).

- Χρησιμοποιείτε ΜΜΜ;

- Πρόκειται το νεογέννητο να έρθει σε επαφή με παιδιά ηλικίας σχολείου ή άλλους φροντιστές πέρα από τους γονείς του;

Την συζητηση για το αντιγριπικο εγω την ξεκινησα μιασ κ γνωριζω πωσ ανηκουμε στισ ευπαθεισ ομαδεσ..αλλα οταν μου πε πωσ δεν το θεωρει κ απαραιτητο επειδη του χω τυφλη εμπιστοσυνη δεν την συνεχισα την κουβεντα..ακομη ομωσ προβληματιζομαι..

Βεβαια εγω δεν δεν προκειται να επιστρεψω συνυομα σε δουλεια..κ τκ βρεφοσ εκτοσ απο εμενα τον πατερα κ την αδερφη τησ που δεν παει καν παιδικο δεν θα ερθει πολυ συχνα σε επαφη με αλλουσ..εγω θα την φροντιζω κ μονο..

Οι οδηγίες  που ορίζουν τις ευπαθείς ομάδες για το αντιγριπικο είναι σαφείς κ συμπεριλαμβάνουν και τις εγκύους. Εγώ το είχα κάνει κατόπιν σύστασης του γυναικολόγου τέτοια εποχή, ήμουν στον 6ο μήνα. Υπάρχει ένα ερωτηματικό εάν πρέπει να έχει περάσει το πρώτο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...