Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ βρεφικές κρέμες

soevan07

Recommended Posts

Τα συνήθη γλυκαντικά που περιέχουν οι βρεφικές κρέμες (τα είχα παραθέσει και πιο πάνω είναι τα εξής: ζάχαρη ή σουρκόζη, γαλακτόζη,φρουκτόζη,σακχαρόζη,δεξτρόζη,μαλτοδεξτρίνη,μαλτόζη,μελάσα,σιρόπι ή εκχύλισμα καλαμποκιού,φρούτων,βανίλιας ή καραμέλας,σακχαρίνη,ασπαρτάμη,σορβιτόλη,ακεσουλφάμη.Αν δεν περιέχει κάποιο από αυτά να είσαι ήσυχη!;)

Γραφει εκχυλισμα βανιλιας(αρα δηλαδη γλυκαντικο) και απ εξω δειχνει μια βανιλια το κουτι. (το ξυλακι αυτο που βαζει και ο Παρλιαρος στα γλυκα του). Η κυρία στα βιολογικα μου ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση αυτη η Βανιλια με την ασπρη σκομη που εχουν τα περισσοτερα γλυκα και ειναι εντελως κατεργασμενο προιον.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γραφει εκχυλισμα βανιλιας(αρα δηλαδη γλυκαντικο) και απ εξω δειχνει μια βανιλια το κουτι. (το ξυλακι αυτο που βαζει και ο Παρλιαρος στα γλυκα του). Η κυρία στα βιολογικα μου ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση αυτη η Βανιλια με την ασπρη σκομη που εχουν τα περισσοτερα γλυκα και ειναι εντελως κατεργασμενο προιον.

Καλά η βανίλια σε σκόνη δεν το συζητώ!Μακριά!Τωρα όσον αφορά το εκχύλισμα βανίλιας τι να σου πω;Είδες το κατατάσσουν στα γλυκαντικά όμοια της ζάχαρης!Δυστυχώς!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Για τα παιδάκια που σιχαίνονται το αυγό

και λατρεύουν όμως τα φρούτα

(όπως η πρώτη μου κόρη :roll:)

σας έχω λύση:

Αλέστε μέσα στην φρουτόκρεμα ένα σφιχτό αυγό!!

Ναι-ναι !! Καλά διαβάσατε!

Δεν θα καταλάβουν τίποτα τα πιτσιρίκια!!

Καρατσεκαρισμένο!

(αρκεί να τους αρέσει γενικά η φρουτόκρεμα-έτσι?)

Θα το βράσετε καλά (σφιχτό δηλαδή)

και θα το άλεσετε μαζί με φρέσκα φρούτα στο μούλτι.

Βάλτε και κανένα μπισκοτάκι εαν θέλετε

(έχει κάτι ωραία βιολογικά η holle)

Σας πληροφορώ οτι η κόρη μου

την έτρωγε όλη

χωρίς να πει τίποτα!

Είχα ρωτήσει τον γιατρό για τον συνδυασμό αυτό

και μου είχε πει: "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα"

Βέβαια....μεταξύ μας....

εαν με ρωτούσατε

εαν θα το έτρωγα εγώ αυτό το πράγμα,

θα σας έλεγα ......ΟΧΙ!! :rolleyes:

Αλλά δεν έχει σημασία...

Όλα στο μυαλό μας τελικά είναι!!!!

Πόσο δίκιο έχεις όταν λες ότι είναι όλα στο μυαλό μας, όταν αναγκαστικά βρήκα αυτή την λύση για το δικό μου παιδί , το σιχαινόμουν , τώρα το προτείνω ως εναλλακτική σε όμοιες περιπτώσεις ....

και ο γιος μου μονάχα έτσι καταφέραμε να φάει το αυγό....

όταν σταμάτησε την φρουτόκρεμα κοντά στα 2 περίπου , σταμάτησε και το αυγό.

είναι 3,5 σήμερα και το βάλαμε πάλι στην διατροφή μας φέτος με τον παιδικό , σε αυγοφέτες η ομελέτα και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά το έφαγε τηγανιτό.

Και μέσα από μελέτες αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρχει στην διατροφή μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

όταν γινόμαστε μαμάδες , γινόμαστε και εφευρετικές!!!

• 2 χρόνια μετά...
Κρέμα βρώμης

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και την βρώμη αλλα αντικαθιστούμε το νερό με κανονικό πλήρες γάλα ενηλίκων.

Να ρωτησω κάτι ρε παιδιά; Αυτο για τι ηλικίες προορίζεται;; Εμένα που είναι 7 μηνλων πχ δεν κάνει να πιει φρέσκο γάλα, και δε θα θελα να δωσω σκόνη (θηλάζω). Να βαλω σκετο νερό; Να λιώσω και κανενα φρουτάκι να πάρει γευση;

• 1 month later...

Καλημερα σας! Εχω μια απορια, εδω και τρεις μερες προσπαθω να φτιαξω κρεμα βρωμη κεχρι στη μικρη μου αλλα ακομη κι οταν ετριψα στο μπλεντερ τις νυφαδες παλι μου βγηκε κομματακια κομματακια η κρεμα και η μπεμπα δεν την ηθελε.. Υπαρχει καποιος τροπος να βγει κρεμωδης η υφη της;; Μεχρι τωρα της εχινα ρυζαλευρο hipp και κεχρι holle αλλα αποφασισα να της φτιχνω εγω, ειδικα με τη δυσκοιλιοτητα που κανει με το ρυζαλευρο.. Ο γιατρος προτεινε μπισκοτοκρεμα αλλα δεν παιζει κατι τετοιο..

Υγ. Σιμιγδαλι ξερετε απο ποτε δινουμε; Ειμι σιγουρη οτι αν ρωτησω το γιατρο θα μ πει οχι ακομα, οπως μου χε πει και για το κεχρι αλλα το ειχα ηδη δωσει, χι χι!

Διαφημίσεις

αλλα ακομη κι οταν ετριψα στο μπλεντερ τις νυφαδες παλι μου βγηκε κομματακια κομματακια η κρεμα και η μπεμπα δεν την ηθελε.. Υπαρχει καποιος τροπος να βγει κρεμωδης η υφη της;;

κι εγω το ίδιο έπαθα, και τελικά τις βραζω τις νιφαδες όπως είναι και το περνάω μετα από το μούλτι, κι ετσι γινεται κρεμώδες! Βεβια λερώνεις πολλά σκέυη καθε φορά αλλά μόνο έτσι μου πέτυχε...

κι εγω το ίδιο έπαθα, και τελικά τις βραζω τις νιφαδες όπως είναι και το περνάω μετα από το μούλτι, κι ετσι γινεται κρεμώδες! Βεβια λερώνεις πολλά σκέυη καθε φορά αλλά μόνο έτσι μου πέτυχε...

Κι εγω το ιδιο κατεληξα να κανω! Επισβς βοηθαει αρκετα να την κανω σε κατσαρολακι και οχι στο μπρικι.

κορίτσια να κανω μια ερωτηση που μου ηρθε? θα το ψαξω αλλα ρωταω μηπως καποια κοπελα εχει ασχοληθει

αν βρασεις πχ τη βρωμη δε θα χασει τα θρεπτικα συστατικα της??

αν βρασεις πχ τη βρωμη δε θα χασει τα θρεπτικα συστατικα της?

Από όσο ξέρω όχι. Δημητριακό είναι, σκέψου το ρύζι χάνει τα θραπτικά συσταστικά του όταν το βράζεις;;

ΥΓ Δεν το χω ψαξει και πολύ αυτο, μια σκεψη μου λέω. Εαν το ψαξεις και βρεις κάτι ενδιαφερον ενημέρωσε!!!

Από όσο ξέρω όχι. Δημητριακό είναι, σκέψου το ρύζι χάνει τα θραπτικά συσταστικά του όταν το βράζεις;;

ΥΓ Δεν το χω ψαξει και πολύ αυτο, μια σκεψη μου λέω. Εαν το ψαξεις και βρεις κάτι ενδιαφερον ενημέρωσε!!!

θα το κανω...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπερα, ο γιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε φαριν λακτε, οποτε ψαχνω καποια σπιτικη κρεμα με σιμιγδαλι, χωρις ξενο γαλα και βεβαια χωρις ζαχαρι. Αν ξερετε καποια συνταγη, ευπροσδεκτη!

• 2 εβδομάδες μετά...

Κι αφου κανεις δε μου απάντησε, βρήκα μόνη μου την άκρη! Σας παρουσιάζω τις συνταγές μου:

1. Κρέμα δημητριακών:

Παίρνουμε νιφάδες δημητριακών (κεχρι, βρωμη, κινόα, φαγόπυρο, ρύζι) και τις αλέθουμε. Μετά βάζουμε 200 ml νερό να βράσει. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τα αλεσμένα δημητριακά ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε λίγο απο το γάλα της μαμας!

2. Κρέμα δημητριακα - σιμιγδάλι:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά αντικαθιστούμε μιση η μια κουταλιά απο τα δημητριακα με σιμιγδάλι.

3. Κρέμα καλαμποκάλευρο - σιμιγδάλι:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά βάζουμε 2 κουταλιές σιμιγδάλι - 1 καλαλποκάλευρο ή το αντίστροφο.

4. Κρέμα δημητριακά - σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο - σιμιγδάλι με την προσθήκη φρούτου:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά προσθέτουμε και φρουτάκι, πχ μισή μπανάνα, μισό μήλο ή αχλάδι (εγώ τα βράζω λιγο πριν για να μαλακώσουν).

Κι αφου κανεις δε μου απάντησε, βρήκα μόνη μου την άκρη! Σας παρουσιάζω τις συνταγές μου:

1. Κρέμα δημητριακών:

Παίρνουμε νιφάδες δημητριακών (κεχρι, βρωμη, κινόα, φαγόπυρο, ρύζι) και τις αλέθουμε. Μετά βάζουμε 200 ml νερό να βράσει. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τα αλεσμένα δημητριακά ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε λίγο απο το γάλα της μαμας!

2. Κρέμα δημητριακα - σιμιγδάλι:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά αντικαθιστούμε μιση η μια κουταλιά απο τα δημητριακα με σιμιγδάλι.

3. Κρέμα καλαμποκάλευρο - σιμιγδάλι:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά βάζουμε 2 κουταλιές σιμιγδάλι - 1 καλαλποκάλευρο ή το αντίστροφο.

4. Κρέμα δημητριακά - σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο - σιμιγδάλι με την προσθήκη φρούτου:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά προσθέτουμε και φρουτάκι, πχ μισή μπανάνα, μισό μήλο ή αχλάδι (εγώ τα βράζω λιγο πριν για να μαλακώσουν).

μπραβο bouba και εγω αυτά εψαχνα για να αρχισω δοκιμες........:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...