Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ βρεφικές κρέμες

soevan07

Recommended Posts

Εδώ βρήκα μια συνταγή για χειροποίητη βρεφική κρέμα -ρυζάλευρο

Ξέρετε άλλες συνταγές

που θα μπορούσαμε να δώσουμε στα μωράκια μας

αντί για τις κοινές κρέμες του εμπορίου

τύπου φαριν-λακτέ κλπ???........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ναι καλά η Marsolan που μας το έγραψε.

Καλό είναι να τα έχουμε συγκεντρωμένα σε ένα τόπικ.

Το παραθέτω κι εδώ να τα βλέπουμε

Ρυζάλευρο

Αγοράζουμε ένα πακέτο ρύζι κάστανο και βιολογικό κατά προτίμηση.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ενα δυνατό μπλέντερ ή τρίφτη καφέ (οχι μούλτι)

Κονιορτοποιούμε!!!

Έτσι έχουμε έτοιμη την πρώτη ύλη-ρύζι σε μορφή σκόνης.

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε 200 μλ νερό και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 50 γρμ απο το ρυζάλευρο που φτιάξαμε.

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνεχόμενα για 8-10 λεπτα.

Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Έτοιμο.

Κρέμα βρώμης

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και την βρώμη αλλα αντικαθιστούμε το νερό με κανονικό πλήρες γάλα ενηλίκων.

Στην κρεμούλα βρώμης μπορούμε να βάλουμε και φρουτάκι...μπανάνα,αχλάδι κλπ

Κρέμα κριθάρι

Το ιδιο ακριβώς κάνουμε και με το κριθάρι

Κρέμα κεχρί

Το ιδιο ακριβώς κάνουμε και με το κεχρί

Εδώ βρήκα μια συνταγή για χειροποίητη βρεφική κρέμα -ρυζάλευρο

Ξέρετε άλλες συνταγές

που θα μπορούσαμε να δώσουμε στα μωράκια μας

αντί για τις κοινές κρέμες του εμπορίου

τύπου φαριν-λακτέ κλπ???........

γεια σου! κ εγω μισω τις κρεμες εμποριου γι αυτο φτιαχνω μονη μου τις εξης κρεμουλες:

ΚΡΕΜΑ ΒΡΩΜΗΣ:

εχω παρει νιφαδες βρωμης της αλεσα και ειναι σκονη για να φτιαχνω κρεμα. βαζω σε ενα κατσαρολακι 180 γρ. νερο και μολις βρασει ριχνω 3 κουταλιες της σουπας βρωμη ανακατευοντας γρηγορα. μολις πηχτωσει το τραβαω απο την φωτια κ ριχνω 5 μεζουρες απο το γαλα του (δεν θηλαζω). ανακατευω κ ειναι ετοιμη. την λατρευει!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΡΕΜΑ:

εχω παρει βιολογικα μπισκοτα HOLLE, βαζω 6 μπισκοτα στο μπλεντερ γινονται σκονη κ μετα με τον ιδιο τροπο οπως παραπανω κανω την κρεμουλα.

ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ:

παιρνω κορν φλαουρ 1 κουτ. της σουπας κ το διαλυω σε λιγο κρυο νερακι. βαζω σε ενα κατσαρολακι 180 γρ. νερο μολις βρασει ριχνω το παραπανω μιγμα κ ανακατευω εως οτου πηξει. τραβαω απο την φωτια ριχνω 5 μεζ. γαλα κ ετοιμη! οι δοσολογιες που γραφω ταιριαζουν στον δικο μου πιτσιρικο!

Για τα παιδάκια που σιχαίνονται το αυγό

και λατρεύουν όμως τα φρούτα

(όπως η πρώτη μου κόρη :roll:)

σας έχω λύση:

Αλέστε μέσα στην φρουτόκρεμα ένα σφιχτό αυγό!!

Ναι-ναι !! Καλά διαβάσατε!

Δεν θα καταλάβουν τίποτα τα πιτσιρίκια!!

Καρατσεκαρισμένο!

(αρκεί να τους αρέσει γενικά η φρουτόκρεμα-έτσι?)

Θα το βράσετε καλά (σφιχτό δηλαδή)

και θα το άλεσετε μαζί με φρέσκα φρούτα στο μούλτι.

Βάλτε και κανένα μπισκοτάκι εαν θέλετε

(έχει κάτι ωραία βιολογικά η holle)

Σας πληροφορώ οτι η κόρη μου

την έτρωγε όλη

χωρίς να πει τίποτα!

Είχα ρωτήσει τον γιατρό για τον συνδυασμό αυτό

και μου είχε πει: "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα"

Βέβαια....μεταξύ μας....

εαν με ρωτούσατε

εαν θα το έτρωγα εγώ αυτό το πράγμα,

θα σας έλεγα ......ΟΧΙ!! :rolleyes:

Αλλά δεν έχει σημασία...

Όλα στο μυαλό μας τελικά είναι!!!!

Διαφημίσεις

basic, πολύ καλό! :D

Έχω ερώτηση για το παρακάτω:

ΚΡΕΜΑ ΒΡΩΜΗΣ:

εχω παρει νιφαδες βρωμης της αλεσα και ειναι σκονη για να φτιαχνω κρεμα. βαζω σε ενα κατσαρολακι 180 γρ. νερο και μολις βρασει ριχνω 3 κουταλιες της σουπας βρωμη ανακατευοντας γρηγορα. μολις πηχτωσει το τραβαω απο την φωτια κ ριχνω 5 μεζουρες απο το γαλα του (δεν θηλαζω). ανακατευω κ ειναι ετοιμη. την λατρευει!!!

Oταν λες "μεζούρες" εννοείς την μεζούρα που έχουν στα γάλατα-σκόνη?

Γάλα φρέσκο δεν έχεις δοκιμάσει να βάλεις?

Με βρώμη γίνονται και οι κλασικές κρέμες με φρούτα που φτιάχνουν πολλές μαμάδες του φόρουμ. Εγώ συγκεκριμένα φτιάχνω τις παρακάτω και είναι πεντανόστιμες. Στην αρχή τις ξεκίνησα ως φρουτόκρεμα (γιατί είναι δύσκολη η μικρή στα φρούτα) και τώρα τις δίνω αντί για φαρίν λακτέ.

Βράζω με λίγο νεράκι 1 μήλο και μισό αχλάδι κομμένα σε κομματάκια και δεν προσθέτω καθόλου ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, ρίχνω μια κουταλιά της σούπας βρώμη (έτσι όπως είναι, όχι τριμμένη).Το αφήνω για 1 λεπτό και το κατεβάζω απ' τη φωτιά. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες ή 1 ή 2 ξερά δαμάσκηνα. Εγώ τις περισσότερες φορές δεν προσθέτω τίποτα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το αλέθετε. Η βρώμη χυλώνει και δίνει τέλεια υφή στο μείγμα. Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα.

Τελευταία που βρήκα αρωματικά ροδάκινα έφτιαξα κομπόστα ροδάκινο με βρώμη όπως παραπάνω, χωρίς καθόλου ζάχαρη. Έγινε μούρλια! Επίσης συνδύασα 1 μήλο με μισό ροδάκινο και 1 κουταλιά βρώμη κι έγινε τέλειο! Γενικά όσο πιο πολύ αφήνετε τα φρούτα να βράσουν τόσο πιο γλυκά γίνονται, αλλά χάνονται οι βιταμίνες. Εγώ τα βράζω 3-4 λεπτά.

Συνταγή για το αβγό που διάβασα στις Συνταγές της παρέας, αλλά δεν έχω δοκιμάσει.

Ανακατεύουμε έναν κρόκο αβγού βρασμένο με μια βραστή πατάτα και 2 κουταλάκια γιαούρτι.

Αυτά προς το παρόν.

w94ip2.png

basic, πολύ καλό! :D

Έχω ερώτηση για το παρακάτω:

Oταν λες "μεζούρες" εννοείς την μεζούρα που έχουν στα γάλατα-σκόνη?

Γάλα φρέσκο δεν έχεις δοκιμάσει να βάλεις?

ναι εννοω γαλα σκονη ειναι 8 μηνων κ απο οσο ξερω δεν μπορω να βαλω φρεσκο ακομη.

Ξέρει καμμιά κοπέλα να φτιάχνει κρέμα δημητριακών, με διάφορα δηλαδή δημητριακά και χωρίς ζάχαρη, εννοείται; Τη θέλουμε για εναλλακτική λύση για βραδινό!

eMWap2.png?5pVCTyDY

μπορεις να παρεις διαφορες νιφαδες ( βρωμη κεχρι ντινκελ σιταρι κριθαρι )να τις βρασεις λιγο και να της περασεις απο το μπλεντερ. μπορεις να βαλεις μεσα και λιγο μπανανα να γλυκανει. μπορεις να βαλεις και γαλα αν θες. αν το μωρακι ειναι λιγο μεγαλο μπορεις να βαλεις μεσα λιγο ταχινι μυρτιλο κρανμπερι να γινει κατι σαν μουσλι. ειναι πολυ δυναμοτικα για τα μωρα. μετα που θα μεγαλωσει βαζεις και αλλα μεσα. αντι για γαλα μπορεις να βαλεις ποφηματα απο δημητριακα. πχ κεχρι βρωμη αμυγδαλογαλα και αλλα πολλα. αυτα ειναι καλα και για μωρα που εχουν αλεργια στο γαλα η δισανεξια. οτι αλλο θυμηθω θα σου πω!

Διαφημίσεις

επειδη το θελεις για βραδινο που τωρα το διαβασα !!!! μπορεις να παρεις ολα αυτα τα δημητριακα που σου ειπα σε μορφη σπορου να τα βρασεις καλα και να τα περασεις απο το μπλεντερ .

παρε βρωμη ή οποιοδηποτε αλλο δημητριακο θελεις βαλτο στο μπλεντερ να γινει σκονη κ μετα σε γαλα που βραζει ριξε το κ θα γινει κρεμα. αυτο θα το κρατησει κ πολλες ωρες χορτατο. ο δικος μου ειναι μικρος πινει γαλα σε σκονη οποτε την βρωμη την ριχνω σε νερο που βραζει κ αφου πηξει το τραβαω απο την φωτια κ ριχνω λιγες κουταλιτσες απο το γαλα του. εγω το δινω για απογευματινο κ τρελαινεται. μπορεις να κανεις κ κρεμα ανθος αραβοσιτου, συνηθως αρεσει στα παιδακια.

επειδη το θελεις για βραδινο που τωρα το διαβασα !!!! μπορεις να παρεις ολα αυτα τα δημητριακα που σου ειπα σε μορφη σπορου να τα βρασεις καλα και να τα περασεις απο το μπλεντερ .

Σ' ευχαριστώ πολύ! Να ρωτήσω κάτι ακόμα γιατί δεν είμαι κι η πρώτη μαγείρισσα..:oops: Αφού τα βράσω τα σουρώνω και μετά τα περνάω απ' το μπλέντερ; Μαζί ρίχνω και το γάλα; Κάπως ζεστό να υποθέσω (π.χ. κατσικίσιο;); Μήπως ξέρεις να μου πεις και τις δοσολογίες των δημητριακών και του γάλακτος;

eMWap2.png?5pVCTyDY

παρε βρωμη ή οποιοδηποτε αλλο δημητριακο θελεις βαλτο στο μπλεντερ να γινει σκονη κ μετα σε γαλα που βραζει ριξε το κ θα γινει κρεμα. αυτο θα το κρατησει κ πολλες ωρες χορτατο. ο δικος μου ειναι μικρος πινει γαλα σε σκονη οποτε την βρωμη την ριχνω σε νερο που βραζει κ αφου πηξει το τραβαω απο την φωτια κ ριχνω λιγες κουταλιτσες απο το γαλα του. εγω το δινω για απογευματινο κ τρελαινεται. μπορεις να κανεις κ κρεμα ανθος αραβοσιτου, συνηθως αρεσει στα παιδακια.

Σ' ευχαριστώ κι εσένα! Οπότε εσύ λες ότι δεν χρειάζεται να περάσω απ' το μπλέντερ τα δημητριακά αλλά τα ρίχνω κατευθείαν στο γάλα;

eMWap2.png?5pVCTyDY

Σ' ευχαριστώ κι εσένα! Οπότε εσύ λες ότι δεν χρειάζεται να περάσω απ' το μπλέντερ τα δημητριακά αλλά τα ρίχνω κατευθείαν στο γάλα;

να περασεις απο το μπλεντερ τα δημητριακα ωστε να γινουν σκονη. μετα βραζεις το γαλα. οταν βρασει ριχνεις μεσα την σκονη δημητριακων κ ανακατευεις εως οτου πηξει. τραβας απο την φωτια. οκ ειναι ετοιμη!!!!!

Διαφημίσεις

αν παρεις τα δημητριακα σε νιφαδες τα βραζεις λιγο και τα περνας απο το μπλεντερ μαζι με το γαλα αν θες αλλιως ριχνεις λιγο λιγο το γαλα μετα. αν ειναι σε σπορους θελουν καλο βρασημο και μετα στο μπλεντερ. εγω σε νιφαδες του δινω σαν πρωινο με διαφορα μεσα. ενω σαν σπορο προς το βραδυ σαν φαγητο. αυτο που λεει και η αλλη κοπελα καλο μου φαινετε δεν το ειχα σκευτει ετσι. να ρωτησω ομως κατι , στο μπλεντερ ομα τα δημητριακα γινονται καλα καλα σκονη? μια φιλη μου εχει μια μηχανη που απο το σπορο βγαζει αλευρι οποτε ετσι θα ειναι τελειος σκονη. στο μπλεντερ ομως?

εγω παιρνω νιφαδες βρωμης (κουακερ) κ τις περναω απο το μπλεντερ χωρις να τις εχω βρασει ομως. γινεται σκονη. κ μετα βραζω νερο κ την ριχνω. για καποιο αλλο δημητριακο δεν γνωριζω. την βρωμη ομως μονο ετσι την κανω.

Καλησπέρα σας κι από μένα. Η μικρούλα μου είναι 6 μηνών και εδώ και 10 μέρες ξεκινήσαμε την κρέμα βανίλια - ρυζάλευρο για απογευματινό και σήμερα πρώτη μέρα βάλαμε και αχλάδι για πρωινό. Να σημειώσω πως ως τώρα θήλαζα και θηλάζω αποκλειστικά.

Χθες βράδυ όμως διάβασα το παρακάτω άρθρο που βρήκα στο φόρουμ (http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697) και ειλικρινά προβληματίστηκα και μπερδεύτηκα πάρα πολύ σχετικά με το τι είναι τελικά καλό για τη διατροφή της μικρής. Θα ήθελα τις απόψεις σας και παράλληλα να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα της χειροποίητης κρέμας. Από πόσο μηνών μπορώ να τις ξεκινήσω τις χειροποίητες κρέμες και πως τις δίνουμε κάθε μέρα αυξάνουμε 2 κγ για να συνηθίσει;

Σας ευχαριστώ...

Hc7Np3.png

Καλησπέρα σας κι από μένα. Η μικρούλα μου είναι 6 μηνών και εδώ και 10 μέρες ξεκινήσαμε την κρέμα βανίλια - ρυζάλευρο για απογευματινό και σήμερα πρώτη μέρα βάλαμε και αχλάδι για πρωινό. Να σημειώσω πως ως τώρα θήλαζα και θηλάζω αποκλειστικά.

Χθες βράδυ όμως διάβασα το παρακάτω άρθρο που βρήκα στο φόρουμ (http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697) και ειλικρινά προβληματίστηκα και μπερδεύτηκα πάρα πολύ σχετικά με το τι είναι τελικά καλό για τη διατροφή της μικρής. Θα ήθελα τις απόψεις σας και παράλληλα να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα της χειροποίητης κρέμας. Από πόσο μηνών μπορώ να τις ξεκινήσω τις χειροποίητες κρέμες και πως τις δίνουμε κάθε μέρα αυξάνουμε 2 κγ για να συνηθίσει;

Σας ευχαριστώ...

Ο γιος μου είναι 8 μηνών και δεν του έχω δώσει έτοιμη κρέμα!Πήρα βιολογικό ρυζάλευρο,κρέμα βρώμης και σιμιγδάλι από το μαγαζί με βιολογικά προϊόντα και τα φτιάχνω με νερό και λίγες σταγόνες λεμονάκι για απορρόφηση σιδήρου ή με το δικό μου γάλα!Δεν έχουν καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος,είναι απλά τριμμένα δημητριακά!:)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Ο γιος μου είναι 8 μηνών και δεν του έχω δώσει έτοιμη κρέμα!Πήρα βιολογικό ρυζάλευρο,κρέμα βρώμης και σιμιγδάλι από το μαγαζί με βιολογικά προϊόντα και τα φτιάχνω με νερό και λίγες σταγόνες λεμονάκι για απορρόφηση σιδήρου ή με το δικό μου γάλα!Δεν έχουν καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος,είναι απλά τριμμένα δημητριακά!:)

Για να καταλάβω γιατί είμαι και πρωτάρα!!! Ζητώ ρυζάλευρο (σε σπόρους είναι αυτό;), κρέμα βρώμης και σιμιγδάλι (κι αυτό σε σπόρους;).

Και τα αλέθω σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και ακολουθώ τη διαδικασία που διάβασα και απο τις υπόλοιπες;;;

Για άνθος αραβοσίτου έχεις κάτι υπόψη σου;

Και γενικότερα τα τρώει ευχάριστα;;; Γιατί εμένα το ρυζάλευρο το τρώει με τα χίλια ζόρια, την αραβοσίτου που δοκίμασα σήμερα την έφαγε αλλά μάλλον γιατί είχε λυσσάξει από την πείνα. Όσο για το αχλάδι σήμερα δεν την είδα να τρελάθηκε κιόλας!

Και με προβληματίζει το γεγονός πως τελικά δε της αρέσει τίποτα;;;:?

Hc7Np3.png

Για να καταλάβω γιατί είμαι και πρωτάρα!!! Ζητώ ρυζάλευρο (σε σπόρους είναι αυτό;), κρέμα βρώμης και σιμιγδάλι (κι αυτό σε σπόρους;).

Και τα αλέθω σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και ακολουθώ τη διαδικασία που διάβασα και απο τις υπόλοιπες;;;

Για άνθος αραβοσίτου έχεις κάτι υπόψη σου;

Και γενικότερα τα τρώει ευχάριστα;;; Γιατί εμένα το ρυζάλευρο το τρώει με τα χίλια ζόρια, την αραβοσίτου που δοκίμασα σήμερα την έφαγε αλλά μάλλον γιατί είχε λυσσάξει από την πείνα. Όσο για το αχλάδι σήμερα δεν την είδα να τρελάθηκε κιόλας!

Και με προβληματίζει το γεγονός πως τελικά δε της αρέσει τίποτα;;;:?

Είναι βιολογικές κρέμες της μάρκας Holle,

http://www.holle.ch/english/Produkte/Sortiment.asp ρίξε μια ματιά!!Πόσο είναι η μικρή σου?Ο γιος μου άρχισε να τρώει μετά από 1-1,5 μήνα προσπάθειας!!!

Είναι βιολογικές κρέμες της μάρκας Holle,

http://www.holle.ch/english/Produkte/Sortiment.asp ρίξε μια ματιά!!Πόσο είναι η μικρή σου?Ο γιος μου άρχισε να τρώει μετά από 1-1,5 μήνα προσπάθειας!!!

Είναι 6 μηνών ακριβώς! Έχουμε 10 μέρες που τρώμε το ρυζάλευρο και σήμερα έφαγε πρώτη φορά αχλάδι και κρέμα αραβοσίτου γιατί όλες αυτές τις μέρες μου παρουσίασε διάρροιες και υπέθεσα πως θα είναι από την κρέμα. Η παιδίατρος όμως μου είπε πως αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ έντονο το φαινόμενο απλά επειδή δε την τρώει ευχάριστα μου είπε να δοκιμάσω την αραβοσίτου και σε 15 μέρες αν θέλω να της δοκιμάσω φαριν λακτε.

Hc7Np3.png

Είναι 6 μηνών ακριβώς! Έχουμε 10 μέρες που τρώμε το ρυζάλευρο και σήμερα έφαγε πρώτη φορά αχλάδι και κρέμα αραβοσίτου γιατί όλες αυτές τις μέρες μου παρουσίασε διάρροιες και υπέθεσα πως θα είναι από την κρέμα. Η παιδίατρος όμως μου είπε πως αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ έντονο το φαινόμενο απλά επειδή δε την τρώει ευχάριστα μου είπε να δοκιμάσω την αραβοσίτου και σε 15 μέρες αν θέλω να της δοκιμάσω φαριν λακτε.

Μη την πιέζεις,σιγά σιγά!!Εφόσον θηλάζεις,δεν υπάρχει θέμα,αν δεν φάει καλά,θηλασέ την και θα είναι οκ,την άλλη μέρα τα ίδια...εμείς ακόμα και τώρα καμιά φορά δεν τρώμε καλά και θηλάζουμε..οι διάρροιες μπορεί να είναι λόγο δοντιών!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...