Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

ΜΑΡΙΑΛ δεν άντεξες να μην τρυπώσεις κι εδώ έτσι?

Όταν γίνει σωστά η ζύμωση όλα τα τυριά συντηρούνται πολύ καιρό.

Το θέμα είναι ότι στα βιομηχανοποιημένα τυριά (όπως και στα γιαούρτια) η ζύμωση γίνεται "βιαστικά" γι' αυτό και αναγκάζονται να βάζουνε άλλα διάφορα για συντήρηση και γεύση.

http://www.biona.co.uk/page-281.html

Η φέτα έχει πολλή λακτόζη και απαγορεύεται στην GAPS.

Πιστεύω ότι απαγορεύεται και το κασέρι που είναι ημί-σκληρο τυρί. Εγώ τουλάχιστον δεν το παίρνω ποτέ, άσε που δεν μ' αρέσει η γεύση.

Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα "ελληνικά" GOUDA

αλλά της ΦΑΓΕ τα εισάγουν απο Ολλανδία.

Δεν είναι ελληνικό.

Οπότε για τα συντηρητικά τους φταίνε οι Ολλανδοί. :lol:

Και συμφωνώ για την "βιασύνη" που λες.

Για την φέτα πάντως δεν χάνετε και πολλά που δεν το τρώτε

γιατί είναι απο τα τυριά με το λιγότερο ασβέστιο.

Αυτό που έχει το περισσότερο ασβέστιο

είναι το parmiggiano.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

είσαι πολύ καλός άνθρωπος μιρίκι....

μπα δεν είναι αυτό. Βλέπω σε σένα εμένα. Κι εγώ έτσι παθιάζομαι, αλλά σου ρίχνω τουλάχιστον μια δεκαετία και ό,τι έχω κοροϊδέψει το λούστηκα. Οπότε άρχισε να αλλάζει μέσα μου το πράγμα. Εφόσον έχεις πρόσβαση σε γιατρούς όμως ρώτησέ τους τη γνώμη τους (δώσε το http://www.gaps.me να διαβάσουν για αρχή). Έτσι από περιέργεια. Και ρίξε κι εσύ μια ματιά να έχεις εικόνα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τις τελευταιες μερες εχει χειροτερεψει το εκζεμα που εχει ο ενας μου μικρος. Παει απο το κακο στο χειροτερο. Τι να βαλω επανω; Βαζω την κρεμα για το συγκαμα με καλεντουλα.

Τελευταια εχω αυξησει τους ζωμους και του δινω γιαουρτι καθε μερα σχεδον, εκει που το ειχε κοψει. Μπορει να τον πειραζει το γιαουρτι; Κατι αλλο δε μπορω να σκεφτω.

Κοψαμε τη γλουτενη εδω και καιρο (μας κατεστρεψε!) και μπηκαμε παλι σε προγραμμα φουλ. Κανω αγωνα για να περιορισω τις ατασθαλιες σε μια μπουκιτσα τη μερα. Παρολο το προβλημα του με το εκζεμα, κλαιει για να φαει ψωμι! Ευτυχως εχω τη συμπαρασταση ολων πλεον (φιοουυ!!) και εχω μονο τον ενα με αυτο το προβλημα, ο αλλος παει καλα. Και πινει και ευκολα και πιο πολυ ζωμο και δε κανει φασαρια για σαβουρες. Επιβεβαιωνεται οτι οσο πιο γκαπς ειναι καποιος τοσο πιο πολυ ζηταει τα 'παρανομα'.

Τις τελευταιες μερες εχει χειροτερεψει το εκζεμα που εχει ο ενας μου μικρος. Παει απο το κακο στο χειροτερο. Τι να βαλω επανω; Βαζω την κρεμα για το συγκαμα με καλεντουλα.

Τελευταια εχω αυξησει τους ζωμους και του δινω γιαουρτι καθε μερα σχεδον, εκει που το ειχε κοψει. Μπορει να τον πειραζει το γιαουρτι; Κατι αλλο δε μπορω να σκεφτω.

Κοψαμε τη γλουτενη εδω και καιρο (μας κατεστρεψε!) και μπηκαμε παλι σε προγραμμα φουλ. Κανω αγωνα για να περιορισω τις ατασθαλιες σε μια μπουκιτσα τη μερα. Παρολο το προβλημα του με το εκζεμα, κλαιει για να φαει ψωμι! Ευτυχως εχω τη συμπαρασταση ολων πλεον (φιοουυ!!) και εχω μονο τον ενα με αυτο το προβλημα, ο αλλος παει καλα. Και πινει και ευκολα και πιο πολυ ζωμο και δε κανει φασαρια για σαβουρες. Επιβεβαιωνεται οτι οσο πιο γκαπς ειναι καποιος τοσο πιο πολυ ζηταει τα 'παρανομα'.

Μήπως δίνεις πολυ γιαούρτι;;; Μπορεί να είναι απο αυτο.... Δοκίμασε μικρότερη ποσότητα... Πρέπει να το αυξάνεις σταδιακά...

Μπράβο που στις γιορτές το γυρίσατε σε full εμείς όλο ατασθαλίες κάναμε χιχι :lol: αλλα η μικρη δεν έχει πλέον πρόβλημα οπότε δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα να κάνει και καμμιά παράβαση που και που!!!

Yugup3.png

'.

χρονια πολλα,με υγεια σε ολους!

camouflage δεν ξερω που εστιαζεται το εκζεμα σε εσας,να ξερεις οτι και οι υπολοιπες συνθηκες (ιδρωτας στον υπνο,ξηρη ατμοσφαιρα σπιτι,κρυο εξω)το επιβαρυνουν.εκτος απο τη διατροφη που ειναι το πιο σημαντικο,να ενυδατωνεις τοπικα συνεχεια την περιοχη με καποιο λαδι

αυτο που μας βοηθαει εμας ειναι το βαλσαμελαιο ΜΑΖΙ με αμπουλα sinomarin (η οποιοδηποτε υπερτονο διαλυμα θαλασσινου νερου,οχι απλο φυσ.ορο)

μη σε ανησυχει η ρευστοτητα του μειγματος,τα λαδια γαλακτοματοποιουνται με την προσθηκη νερου και η απορροφηση ειναι πολυ καλυτερη

το ιδανικο θα ηταν κομπρεσσες με το θαλ.νερο αλλα δυσκολο το χειμωνα

Διαφημίσεις

Μήπως δίνεις πολυ γιαούρτι;;; Μπορεί να είναι απο αυτο.... Δοκίμασε μικρότερη ποσότητα... Πρέπει να το αυξάνεις σταδιακά...

Μπράβο που στις γιορτές το γυρίσατε σε full εμείς όλο ατασθαλίες κάναμε χιχι :lol: αλλα η μικρη δεν έχει πλέον πρόβλημα οπότε δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα να κάνει και καμμιά παράβαση που και που!!!

χρονια πολλα,με υγεια σε ολους!

camouflage δεν ξερω που εστιαζεται το εκζεμα σε εσας,να ξερεις οτι και οι υπολοιπες συνθηκες (ιδρωτας στον υπνο,ξηρη ατμοσφαιρα σπιτι,κρυο εξω)το επιβαρυνουν.εκτος απο τη διατροφη που ειναι το πιο σημαντικο,να ενυδατωνεις τοπικα συνεχεια την περιοχη με καποιο λαδι

αυτο που μας βοηθαει εμας ειναι το βαλσαμελαιο ΜΑΖΙ με αμπουλα sinomarin (η οποιοδηποτε υπερτονο διαλυμα θαλασσινου νερου,οχι απλο φυσ.ορο)

μη σε ανησυχει η ρευστοτητα του μειγματος,τα λαδια γαλακτοματοποιουνται με την προσθηκη νερου και η απορροφηση ειναι πολυ καλυτερη

το ιδανικο θα ηταν κομπρεσσες με το θαλ.νερο αλλα δυσκολο το χειμωνα

ευχαριστω κοριτσια! θα δοκιμασω μικροτερη ποσοτητα γιαουρτιου. Το παλευω με τα μικρα στις γιορτες γιατι ειχαμε βγει τελειως εκτοςμε το προγραμμα του σχολειου... Εγω δυστυχως δεν κραταω τον εαυτο μου και ειμαι φουλ στην καντιντα.

Εμας ειναι στον πωπο και στο ποδι απο πισω. Σε αρκετα μεγαλη εκταση και σε κακη κατασταση. Βαλσαμελαιο δεν εχω, εχω αμυγδαλελαιο, κανει; Δεν το ηξερα καθολου για το θαλασσινο νερο! Αυτο το sinomarin ειναι αγνο φανταζομαι ετσι;

Camouflage ο Mercola λέει κομπρέσσες με αλάτι Ιμαλαϊων για έκζεμα, δοκίμασέ το, είναι πολύ αποτελεσματικό, το είχα δοκιμάσει πάνω μου παλαιότερα.

Για ενυδάτωση coconut oil ή αλόη, το διάβασα στα Yahoo Groups.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κορίτσια,

έχετε καμιά συνταγή για πρωτοχρονιάτικη υγιεινή βασιλόπιτα;

Δεν μπορεί!

Κάτι θα έχετε εσείς!! :rolleyes:

Σοφία ό,τι σχετίζεται με συνταγή το βάζουμε στο άλλο τόπικ.

Για την φέτα πάντως δεν χάνετε και πολλά που δεν το τρώτε

γιατί είναι απο τα τυριά με το λιγότερο ασβέστιο.

Αυτό που έχει το περισσότερο ασβέστιο

είναι το parmiggiano.

Όσο πιο ώριμο είναι ένα τυρί τόσο πιο πολύ ασβέστιο περιέχει.

Όμως τρώμε πολύ λιγότερη ποσότητα απ' ένα ώριμο τυρί (πχ παρμεζάνα) απ' ό,τι ένα πιο φρέσκο τυρί όπως η φέτα ή το ανθότυρο οπότε το αποτέλεσμα δεν διαφέρει και πολύ.

Εμένα πάντως μου λείπει η ποιοτική φέτα και ανυπομονώ να τη βάλω και πάλι στη διατροφή μου.

Δοκίμασα αυτή της Ρούμελης μακράς ωρίμανσης σε ξύλινα βαρέλια και ενθουσιάστηκα, πήρε και βραβείο Gourmet αν θυμάμαι καλά!

Διαφημίσεις

Στο ιδιο s/m βρηκα και αγριο ροζ σολωμο Αλασκας σε αλμη της fish 4 ever σε κονσερβα.Την κονσερβα αυτη την εμπιστευομαστε αραγε?Μπορουμε να το δωσουμε σε παιδακια ή να το καταναλωσουμε σε περιπτωση εγκυμοσυνης ή θηλασμου? Ή θα εχει bpa? Δεν αναφερει τιποτα για τη συσκευασια.

Επισης βρηκα καπνιστο Σολωμο Αλασκας 7ευρω τα 100 γρ.Ηθελα να ρωτησω αν ο καπνπιστος Σολωμος επιτρεπετε στις παραπανω κατηγοριες (παιδια,εγκυες,θηλαζουσες) ή αν πρεπει να τον αποφευγουμε καλυτερα.

Σίγουρα θα έχει ΒΡΑ, αλλά αν δεν είσαι έγκυος μια στο τόσο δεν πειράζει.

Το ίδιο ισχύει και για τα καπνιστά, κανονικά απαγορεύονται στην GAPS.

ευχαριστω κοριτσια! θα δοκιμασω μικροτερη ποσοτητα γιαουρτιου. Το παλευω με τα μικρα στις γιορτες γιατι ειχαμε βγει τελειως εκτοςμε το προγραμμα του σχολειου... Εγω δυστυχως δεν κραταω τον εαυτο μου και ειμαι φουλ στην καντιντα.

Εμας ειναι στον πωπο και στο ποδι απο πισω. Σε αρκετα μεγαλη εκταση και σε κακη κατασταση. Βαλσαμελαιο δεν εχω, εχω αμυγδαλελαιο, κανει; Δεν το ηξερα καθολου για το θαλασσινο νερο! Αυτο το sinomarin ειναι αγνο φανταζομαι ετσι;

οπως γραφει ειναι θαλ.νερο με καθαρο νερο χωρις συντηριτικα,προοριζςται για τη μυτη οπως και ο φ.ορος

συμφωνω απολυτα με τη ροζυ για το αλατι ιμαλαιων,ηταν το επομενο που θα σου προτεινα αλλα δεν ξερω σε τι αναλογια να μπει-το πολυ ισως να τσουζει(αμυχες απο το ξυσιμο?)

γι αυτο και βολευτηκα με την αμπουλα

απο λαδι δοκιμασε οτι εχεις,ακομα και το ελαιολαδο νομιζω ειναι οκ,εμεις πραγματικη ανακουφιση ειδαμε με την προσθηκη του θ.νερου,απο μονο του το βαλσαμελαιο δεν εκανε πολλα

οπως γραφει ειναι θαλ.νερο με καθαρο νερο χωρις συντηριτικα,προοριζςται για τη μυτη οπως και ο φ.ορος

συμφωνω απολυτα με τη ροζυ για το αλατι ιμαλαιων,ηταν το επομενο που θα σου προτεινα αλλα δεν ξερω σε τι αναλογια να μπει-το πολυ ισως να τσουζει(αμυχες απο το ξυσιμο?)

γι αυτο και βολευτηκα με την αμπουλα

απο λαδι δοκιμασε οτι εχεις,ακομα και το ελαιολαδο νομιζω ειναι οκ,εμεις πραγματικη ανακουφιση ειδαμε με την προσθηκη του θ.νερου,απο μονο του το βαλσαμελαιο δεν εκανε πολλα

Camouflage ο Mercola λέει κομπρέσσες με αλάτι Ιμαλαϊων για έκζεμα, δοκίμασέ το, είναι πολύ αποτελεσματικό, το είχα δοκιμάσει πάνω μου παλαιότερα.

Για ενυδάτωση coconut oil ή αλόη, το διάβασα στα Yahoo Groups.

ευχαριστω! θα βαλω το αλατι ιμαλαιων του μερκολα επομενως μαλλον πολυ πολυ αραιωμενο γιατι εχει και αμυχες!

Σίγουρα θα έχει ΒΡΑ, αλλά αν δεν είσαι έγκυος μια στο τόσο δεν πειράζει.

Το ίδιο ισχύει και για τα καπνιστά, κανονικά απαγορεύονται στην GAPS.

Γενικά όμως τα παιδιά επιτρέπεται να τρώνε καπνιστό σολωμό?

Βρίσκω εξαιρετικό άγριο σολωμό αλάσκας και δίνω στον μικρό μου και του αρέσει πολύ

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

Γενικά όμως τα παιδιά επιτρέπεται να τρώνε καπνιστό σολωμό?

Βρίσκω εξαιρετικό άγριο σολωμό αλάσκας και δίνω στον μικρό μου και του αρέσει πολύ

Eννοείς οτί βρίσκεις άγριο καπνιστό? Γιατί εχω δει ή κονσερβα ή κατεψυγμενο αγριο...

Γενικα απ'οτι έχω διαβάσει δεν είναι καλό να καταναλώνουμε καπνιστό σολωμό σχετίζεται και με καρκίνους η καταναλωση ποσότητας συμφωνα με μελέτες που είχαν γίνει σε Σκανδιναβικές χώρες. ΑΛΛΑ δεν πιστεύω πως μια στα τόσα μας κάνει ζημιά...σε καθημερινή βάση εγώ δεν θα έδινα. Αν βρίσκεις κατεψυγμένο πχ είναι τέλειο να τον μαγειρέψεις (μου έχει λείψει πολύ η αλήθεια είναι :-()

Yugup3.png

Eννοείς οτί βρίσκεις άγριο καπνιστό? Γιατί εχω δει ή κονσερβα ή κατεψυγμενο αγριο...

Γενικα απ'οτι έχω διαβάσει δεν είναι καλό να καταναλώνουμε καπνιστό σολωμό σχετίζεται και με καρκίνους η καταναλωση ποσότητας συμφωνα με μελέτες που είχαν γίνει σε Σκανδιναβικές χώρες. ΑΛΛΑ δεν πιστεύω πως μια στα τόσα μας κάνει ζημιά...σε καθημερινή βάση εγώ δεν θα έδινα. Αν βρίσκεις κατεψυγμένο πχ είναι τέλειο να τον μαγειρέψεις (μου έχει λείψει πολύ η αλήθεια είναι :-()

Ναι Κατερίνα μου βρίσκω φρέσκο άγριο σολωμό καπνιστό

Τώρα τελευταία του έδινα κάθε εβδομάδα να φανταστείς, ουφ κι εγώ νόμιζα ότι επειδή είναι Αλάσκας είναι ασφαλές και με πολλά καλά λιπαρά

Κρίμα

FXWyp3.png

Ναι Κατερίνα μου βρίσκω φρέσκο άγριο σολωμό καπνιστό

Τώρα τελευταία του έδινα κάθε εβδομάδα να φανταστείς, ουφ κι εγώ νόμιζα ότι επειδή είναι Αλάσκας είναι ασφαλές και με πολλά καλά λιπαρά

Κρίμα

Είσαι σίγουρη ότι δεν έχει καταψυχθεί ποτέ από όταν ψαρεύτηκε; Γιατί κι εμείς τον παίρναμε για φρέσκο και τελικά διαπιστώσαμε ότι μόλις ψαρεύεται κάνουν το λεγόμενο flash freezing (αυτά παθαίνει όποιος δεν διαβάζει τα ψιλά γράμματα :-D). Να πω την αλήθεια, πουθενά δεν έχω βρει φρέσκο με την έννοια του νωπού. Και είμαστε μόνο στην άλλη ακτή, πόσω μάλλον στην Ευρώπη!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Είσαι σίγουρη ότι δεν έχει καταψυχθεί ποτέ από όταν ψαρεύτηκε; Γιατί κι εμείς τον παίρναμε για φρέσκο και τελικά διαπιστώσαμε ότι μόλις ψαρεύεται κάνουν το λεγόμενο flash freezing (αυτά παθαίνει όποιος δεν διαβάζει τα ψιλά γράμματα :-D). Να πω την αλήθεια, πουθενά δεν έχω βρει φρέσκο με την έννοια του νωπού. Και είμαστε μόνο στην άλλη ακτή, πόσω μάλλον στην Ευρώπη!

Εμείς είμαστε Βέλγιο τώρα οπότε θα πρέπει να διαβάσω την ετικέτα απο τα ολλανδικά να δω τι λέει αλλά θα το κάνω για να διαπιστώσω τι γίνεται

Πήγα και κοίταξα και δεν γραφει τίποτα βασικά απλά την χώρα προέλευσης και την χώρα που συσκευάζεται

Απλά λέει ότι αφού ανοιχθεί πρέπει να καταναλωθεί εντός δύο ημερών

FXWyp3.png

Δεν ξερω αν το γραφω σε σωστο θεμα αλλα ηθελα να σας πω οτι ανακααλυψα οτι ο λογος που κανω συχνα μυκητες ειναι η προδιαθεση για ζαχαρο που εχω...

Επισης παρτηρησα οτι οταν τρωω πολλα γλυκα παρπανω βγαζω αφθες στη στοματικη κοιλοτητα που απ οτι διαβαζω στο ιντερνετ ειναι candida.

AΝ καποια εχει παρατηρησει κατι παρομοιο θα χαρω να μαθω!

Κατερινουλα, μηπως θυμασαι που εχεις βρει αγριο σολωμο κατεψυγμενο?

Ειδα σημερα οτι ο Βασιλοπουλος εχει κατεψυγμενο σολωμο Ειρηνικου,αλλα νομιζω ο Ατλαντικου ειναι ανωτερος ετσι δεν ειναι?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Ειδα σημερα οτι ο Βασιλοπουλος εχει κατεψυγμενο σολωμο Ειρηνικου,αλλα νομιζω ο Ατλαντικου ειναι ανωτερος ετσι δεν ειναι?

Εδώ καλύτερος θεωρείται της Αλάσκας, υποτίθεται είναι πιο καθαρά τα νερά εκεί, ο Ατλαντικός θεωρείται πιο επιβαρυμένος.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Δεν ξέρω απο Ελλάδα δεν έχω ψάξει... Αλασκας είχα βρει στην Κύπρο και οπότε πάω παίρνω και γίνεται τέλειος!

Ειρηνικου λέτε να είναι καλός;;; Δεν ξέρω καθόλου τί γίνεται εκεί με βαρέα... Ισως η Rosie μας διαφωτίσει :) Τώρα μόνο απο τον iherb τρώμε σε κονσέρβα αλλα δεν αρέσει και πολυ της μικρής όπως ο μαγειρεμενος :(

Yugup3.png

Δεν ξερω αν το γραφω σε σωστο θεμα αλλα ηθελα να σας πω οτι ανακααλυψα οτι ο λογος που κανω συχνα μυκητες ειναι η προδιαθεση για ζαχαρο που εχω...

Επισης παρτηρησα οτι οταν τρωω πολλα γλυκα παρπανω βγαζω αφθες στη στοματικη κοιλοτητα που απ οτι διαβαζω στο ιντερνετ ειναι candida.

AΝ καποια εχει παρατηρησει κατι παρομοιο θα χαρω να μαθω!

Quarter αν παρατηρήσεις σχεδόν όλοι όσοι γράφουμε σε αυτο το τοπικ έχουμε τέτοια συμπτώματα ( άλλοι πιο σπάνια άλλοι πιο έντονα ) για αυτο κανουμε και την gaps. Επίσης αυτο που αναφέρεις για προδιάθεση για ζαχαρο και μυκητες είναι το αντίθετο αλλα γίνονται φαύλος κύκλος τα συμπτώματα με τα αιτια. Το θέμα είναι πως αν έχεις καταλάβει πως έχεις συμπτώματα απο μυκητες πρέπει να κανείς διατροφή για να εξισορρόπησεις τον οργανισμό σου. Η gaps κάνει αυτο ακριβώς...

Ξεκινα να τρως τροφές με προβιοτικα Τουρσι, γιαούρτι, κεφιρ και σιγά σιγά κόψε αυτά που τρέφουν τους μυκητες... Αμυλο, μη ωριμασμενα γαλακτοκομικα κλπ... Αν σε ενδιαφέρει το θέμα διάβασε όσες περισσότερες σελίδες μπορείς για να ενημερωθεις...

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...