Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σχετικα με την κρεμα. Αν κανουμε την γιαουρτου οπως αναφερει το κειμενο που ανερτησες απο τα γιαχου λεει να την αραιωσεις με ΩΜΟ γαλα. Εμεις ωμο γαλα δεν εχουμε κι αφου η ωμη κρεμα δεν θελει ζεσταμα δεν ειναι λαθος να την αραιωσεις με παστεριωμενο γαλα που κανονικα θα ηθελε ζεσταμα? Εχω μπερδευτει..........μπορει ομως να γινει γιαουρτοκρεμα αν δεν αραιωθει τοσο πηχτη που ειναι?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Δεν συμφέρουνε, έδινα στο μικρό για λίγες μέρες που ξέμεινα από το υγρό και έπαιρνε τέσσερεις τη μέρα για να φθάσει τα 2μλ!!!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Δε συμφερουν αλλα δεν τις παιρνουν κι αλλιως. Τωρα ειδικα που αρχισε και ο μικρος να τρωει τις καψουλες ειμαι ενθουσιασμενη. Αν και δεν του τις δινω τωρα που παιρνει το αυγο μπας και καταλαβω τι εβγαλε τα σπυρακια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Στο NT δεν τη ζεσταίνει την κρέμα πάντως η Fallon ακόμη και αν είναι παστεριωμένη.

Και η Campbell είναι ίσως λίγο υπερβολική, αν διαβάσεις προσεκτικά ζεσταίνει ακόμη και το γάλα για το κεφίρ αν είναι παστεριωμένο!

Διαφημίσεις

Σκεφτομαι τωρα να παω να κανω ενα πειραμα με λιγη κρεμα και γιαουρτι να δω αν θα βγει αναραιωτη.

Στο NT δεν τη ζεσταίνει την κρέμα πάντως η Fallon ακόμη και αν είναι παστεριωμένη.

Τι ειναι το ΝΤ?

Άλλη λύση είναι ο ήλιος , αν έχει, σκεπασμένα με τουλπάνι.

Αυτο εκανα!

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/at-last-a-magazine-truly-worth-the-read-2/

ένα επιδοτούμενο άρθρο / διαφήμιση σε ένα διαφορετικό περιοδικό.

έχει και preview for free, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει την 1η σελίδα του άρθρου που αναφέρεται στη gaps (τα κουπόνια έχουν εξαντληθεί & copy-paste δεν παίζει από το preview)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

στον παιδίατρο για την μηνιαία εξέταση της μικρής, όλα καλά , είμαστε μέσα στις καμπύλες και ανεβαίνουμε, τελικά ζήτησα να μου συνταγογραφήσει βιταμίνη D , άλλωστε την συστήνει και ο ΠΟΥ , και δεν έχει κάποια παρενέργεια (ελπίζω)

.

mommu ποια βιταμινη D παιρνετε?

υπαρχουν πολλες και απο εταιρειες τυπου solgar ,ο μερκολα σε αρθρο του τις βγαζει "αχρηστες" απο οτι καταλαβα σε σχεση με την συνθεση της απο τον ηλιο(πρεπει να πουλησει και τα σολαριουμ;))

παντως εχω πειστει για τη μεγαλη της αξια και η αληθεια ειναι πως οσο ηλιολουστη χωρα και να ειμαστε υπαρχουν πολλοι λογοι που το χειμωνα ,ακομα και τωρα,δεν εχουμε αρκετη η καθημερινη(μαλλον οχι και τοσο καθημερινη) εκθεση.

εχει κανεις αλλος χρησιμοποιησει βιταμινη D και ποια?(εκτος των λαδιων)

Παιδια, ποτε γιατρευεσαι απ αυτον τον candida???

Δε με ενδιαφερει τοσο να σταματησω τη διατροφη, τη συνηθισα, μ αρεσει κιολας, αλλα θελω να ξερω αν ειμαι καλα πλεον. Αν οντως οι επαναλαμβανομενες μυκητιασεις επηρεαζουν τη γονιμοτητα θα θελα να ξερω αν εχω θεραπευτει...

Απο candida ταλαιπωρουμαι μονο με κολπιτιδες και λιγες φορες στο στομα. Τωρα δεν εχω συμπτωματα.

Ειμαι καλα? ειμαι υγιης?

Αναλογως ποσο καιρο υποφερεις....παιρνει συνηθως 1μισι 2 χρονια. Εγω θα ελεγα αφου προσπαθεις να μεινεις εγκυος συνεχισε το ωστε να βγει το μωρο υγιες. Ειδικα στην εγκυμοσυνη ειναι σημαντικο να την κανεις.

Εμενα ποντως με εχουν βοηθησει τα καθημερινα detox μπανια. κΑΘαρισα εντελως.

Ουσιαστικα δεν γιατρευεσαι απο καντιντα, απλα επερχεται η ισορροπια στον οργανισμο σου ωστε να μη μπορει να αναπτυσσεται ανεξελεγκτα η καντιντα.

Ουσιαστικα δεν γιατρευεσαι απο καντιντα, απλα επερχεται η ισορροπια στον οργανισμο σου ωστε να μη μπορει να αναπτυσσεται ανεξελεγκτα η καντιντα.

Ok, βγαζει νοημα...

Δεν εχω τοσο θεμα με τη διατροφη θα τη συνεχισω , απλα υπαρχει τροπος να καταλαβω αν αυτη η ισορροπια εχει επελθει ωστε να μην εμποδιζεται η συλληψη?

Μυκητες εχω τα τελευταια δυο μιση χρονια αλλα οχι συνεχομενα επεισοδια.

Ειχα και πριν 4 για κανα οχταμηνο συνεχεια...

Και μια φορα πριν εικοσι χρονια, ημουν παιδακι. Ξερω κι εγω...

Διαφημίσεις

κΑΛΑ θα ηταν να κανεις μια ιντρο παντως πριν μεινεις εγκυος. Εκει κανεις πραγματικη δουλεια και καθαριζει ο οργανισμος απο τοξινες. Γενικα αν ειναι να την κανεις τη διατροφη διαβασε καλα, παρε το βιβλιο και καντην σωστα, να μη χανεις το χρονο σου και ταλαιπωρεισαι αδικα.

Πιστευω ομως οτι οσο την κανεις δεν θα χεις προβλημα με υπογονιμοτητα. Αλλωστε εσυ ξερεις καλυτερα πως αισθανεσαι. Το θεμα ομως ειναι να γινουν μονιμα τα αποτελεσματα κι οχι να κρατουν οσο κανεις τη διατροφη και μετα να επανερθουν. Επισης αν εχεις μαυρα σφραγισματα φροντισε να τα αφαιρεσεις σταδιακα σε ειδικο ολιστικο οδοντιατρο. Ειναι πολυ σημαντικο για τα παιδια που θα κυοφορησεις αλλα επισης δεν θα απαλλαγεις ποτε απο την καντιντα οσο τα εχεις στο στομα σου. Μη διανοηθεις να τα αφαιρεσεις σε συμβατικο οδοντιατρο γιατι θα γεμισεις τον οργανισμο υδραργυρο και θα παρουσιασεις εξαρση.

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/at-last-a-magazine-truly-worth-the-read-2/

ένα επιδοτούμενο άρθρο / διαφήμιση σε ένα διαφορετικό περιοδικό.

έχει και preview for free, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει την 1η σελίδα του άρθρου που αναφέρεται στη gaps (τα κουπόνια έχουν εξαντληθεί & copy-paste δεν παίζει από το preview)

Το είδα κι εγώ πιο παλιά σ' ένα άλλο blog αλλά απογοητεύθηκα που είναι ηλεκτρονικό, είμαι παραδοσιακή σ' αυτά, άσε που με κουράζουνε αφάνταστα οι οθόνες. :?

Τα πιο πολλά άρθρα που θέλω να διαβάσω τα τυπώνω και τα διαβάζω με την ησυχία μου στον καναπέ!

.

εχει κανεις αλλος χρησιμοποιησει βιταμινη D και ποια?(εκτος των λαδιων)

Εγώ έδινα στα παιδιά τις σταγόνες D3 της Carlson's (από το iherb) αλλά δεν θα τους ξαναδώσω.

Τώρα γνωρίζω ότι η βιταμίνη D δεν πρέπει ποτέ να παίρνεται μεμονωμένα αλλά πάντα σε συνδιασμό με τη βιταμίνη Α και τη Κ2 αν είναι δυνατόν.

Οπότε το CLO σε συνδιασμό με το butter oil και την έκθεση στη λιακάδα είναι η καλύτερη λύση, όπως και τα γαλακτοκομικά/ αυγά/ κρέας από grass-fed animals.

Μην αγοράζετε ποτέ σταβλισμένα ζώα εάν είναι δυνατόν, η έκθεσή τους στον ήλιο είναι πολύ σημαντική προκειμένου να πάρουμε μέσω αυτών βιταμίνη D.

Απο candida ταλαιπωρουμαι μονο με κολπιτιδες και λιγες φορες στο στομα. Τωρα δεν εχω συμπτωματα.

Ειμαι καλα? ειμαι υγιης?

Είσαι κάπως μπερδεμένη με το θέμα της κάντιτας, μάλλον δεν διάβασες το βιβλίο της GAPS!

Οι μύκητες μαζί με άλλα πολλά παθογόνα βακτήρια ζούνε, τρέφονται και πολλαπλασιάζονται στο έντερό μας.

Πολλές φορές, όταν βρούνε τις κατάλληλες συνθήκες εμφανίζονται και εξωτερικά, πχ στον κολπο, στο στόμα, στα νύχια κτλ, αλλά όχι πάντα.

Το γεγονός ότι δεν παρουσιάζουμε μύκητες εξωτερικά δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουμε μύκητες στο έντερό μας.

Η καταπολέμηση των μυκήτων πχ στον κόλπο μας είναι απλά συμπτωματική αντιμετώπιση, δεν λύνει το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Γι' αυτό κι όλες μας εδώ μέσα ακολουθούμε διατροφή για την επούλωση του εντέρου μας.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε η Vera, δώσε έμφαση στα μαύρα σφραγίσματα και στην GAPS και αργότερα κάνεις προσπάθειες να μείνεις έγκυος.

Ρώτα μας κι εμάς τι τραβάμε τώρα που έχουμε και τα παιδιά μας στην GAPS, μακάρι να τα γνωρίζαμε όλα αυτά πρωτού κάνουμε παιδιά...:(

Λοιπον τα νεα απο τα κρεμο πειραματα. Ανοιξα το βαζο με το κεφιρ-κρεμα και παει πολυ καλα. Εχει διογκωθει, κοντεψε να πεταξει το καπακι παρολο που ειχα αφησει χωρο πανω. Εχει γινει αφρος οπως την αλλη φορα και ειναι ξινο. Πιστευω ομως οτι το χρειαζεται αλλο ενα 20ωρο τουλαχιστον. Σημειωτεον ειχα ανακατεψει και γαλα φρεσκο μεσα.

Ανοιξα και το ταπερ οπου ειχα βαλει την κρεμα αδιαλυτη με γιαουρτι. Δεν πηγε καλα, ξυνιζει ελαχιστα παρολο που περασε ενα 24ωρο. Η μαλλον ειχε μια περιεργη ξυνιλα σαν να αφηνεις κατι εξω απο το ψυγειο....οχι η αναμενομενη. Το αφησα κι αλλο.

Τωρα αφησα αμυγδαλα και καρυδια εξω στην ταρατσα και πρεπει να πω οτι στεγνωσαν πολυ μεχρι το βραδακι που επεσε ο ηλιος. Ειδικα τα καρυδια. Τα αμυγδαλα ηθελαν κι αλλο και τα εβαλα στο φουρνο μερικες ωρες μεχρι που αρχισε να φωναζει ο συζυγος. Φαινονται να στεγνωσα....αναρρωτιεμαι αν ειναι οντως απαραιτητο να στεγνωνουν στο φουρνο για 2 24ωρα. Θα τα ξαναβγαλω αυριο παλι στην ταρατσα.

Vera δοκιμάσαμε χθες με τη Fairy's Mom να τη ζεστάνουμε λίγο προκειμένου να μαλακώσει και να ανακατευθεί με γιαούρτι/κεφίρ και διαπιστώσαμε ότι μαλακώνει πολύ καλά σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 23-25 βαθμούς περίπου, έτσι εξακολουθεί να είναι ωμή.

Έβαλα λίγη σ' ένα βαζάκι με λίγο κεφίρ για να δω τι θα γίνει.

Κατά τα άλλα έφτιαξα μια πολύ νόστιμη πανακότα μ' αυτή, δεν ζέστανα την κρέμα καθόλου, ζέστανα μόνο το γάλα καρύδας για να διαλύσω τη ζελατίνη και αφού κρύωσε έβαλα την κρέμα. Σκάσαμε μ' ένα μικρό μπωλάκι μόνο με ελάχιστο μέλι από πάνω, καμία σχέση με την πανακότα που έφτιαχνα με φυτικό γάλα!

Τα αμύγδαλα βάλε τα στο ψυγείο. Για να αποξηραθούνε στον ήλιο πρέπει ο καιρός να είναι πολύ ξηρός και αυτές τις μέρες έχει υγρασία, οπότε υπάρχει το ρίσκο της μούχλας αν έχουνε έστω και λίγη υγρασία εσωτερικά και τα αφήσεις εκτός ψυγείου.

Είσαι κάπως μπερδεμένη με το θέμα της κάντιτας, μάλλον δεν διάβασες το βιβλίο της GAPS!

Οι μύκητες μαζί με άλλα πολλά παθογόνα βακτήρια ζούνε, τρέφονται και πολλαπλασιάζονται στο έντερό μας.

Πολλές φορές, όταν βρούνε τις κατάλληλες συνθήκες εμφανίζονται και εξωτερικά, πχ στον κολπο, στο στόμα, στα νύχια κτλ, αλλά όχι πάντα.

Το γεγονός ότι δεν παρουσιάζουμε μύκητες εξωτερικά δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουμε μύκητες στο έντερό μας.

Η καταπολέμηση των μυκήτων πχ στον κόλπο μας είναι απλά συμπτωματική αντιμετώπιση, δεν λύνει το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Γι' αυτό κι όλες μας εδώ μέσα ακολουθούμε διατροφή για την επούλωση του εντέρου μας.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε η Vera, δώσε έμφαση στα μαύρα σφραγίσματα και στην GAPS και αργότερα κάνεις προσπάθειες να μείνεις έγκυος.

Ρώτα μας κι εμάς τι τραβάμε τώρα που έχουμε και τα παιδιά μας στην GAPS, μακάρι να τα γνωρίζαμε όλα αυτά πρωτού κάνουμε παιδιά...:(

Thx rosie. Δεν εχω διαβασει το βιβλιο πραγματι.

Και αυτο που με προβληματιζει ειναι ακριβως αυτο που λες. καταλαβα οτι το προβλημα ειναι στο εντερο οποτε το ερωτημα ειναι υπαρχει τροπος να δω αν επουλωθηκε το εντερο?. Επισης δεν καταλαβαινω γιατι οι γιατροι λενε οτι οι μυκητες ειναι εντελως ακινδυνοι για τη συλληψη και την εγκυμοσυνη ενω εγω βλεπω να ισχυει το αντιθετο?

Κορίτσια help!

Για να καταλάβετε σε τί κατάσταση είμαι.... :-( Εφτιαξα μια κατσαρόλα ζωμό και τον ξέχασα μια όλοκληρη μέρα και νύχτα στην κατσαρόλα :shock: Νόμιζα πως η κατσαρόλα ήταν πλυμένη :oops::oops::oops:

Τί κανω τώρα τον πετάω????

BTW εγώ δεν μπόρεσα να φάω την κρέμα κεφιρ :-( Η μυρωδιά ήταν πέρα των δυνατοτήτων μου ( δεν γράφω προτιμήσεων γιατί προσπάθησα με άν σωρό τρόπους να την φάω :cool:) δεν με πειραξε η ξυνίλα αλλά η γεύση σαν ζώο ένα πράγμα. Παρα πολύ βαρύ παραδοσιακό για τα γούστα μου....:? Ο άντρας μου αρνείται να δοκιμάσει... Τωρα περιμένω να σφίξει το γιαούρτι να δω από κει τί έγινε...

Yugup3.png

Κατερίνα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για την κρέμα είναι ότι το κεφίρ δεν ήτανε και πολύ καλό που έβαλες για μαγιά... το κεφίρ από μόνο του ήτανε ΟΚ?

It does not make sense να έχει έντονη μυρωδιά!

Χθες δοκίμασα και την κρέμα κεφίρ της Fairy's Mom και σαν τη δικιά μου ήτανε, σφικτή με ήπια γεύση.

Δοκίμασε τις κρέμες μας η Μολδαβή σήμερα (τρώνε την ίδια κρέμα που έχουνε και στη Ρωσία Vera) και αυτή προτίμησε την πιο ξυνή με το γιαούρτι.

Το ζωμό δυστυχώς θα πρέπει να τον πετάξεις...

Κατερινα κι εμενα η κρεμα με κεφιρ βγαινει πολυ εντονη αλλα δε με πειραζει. Δλδ προτιμω γευστικα την αλλη με γιαουρτι που βγαινει ηπια αλλα τρωω κι αυτη (που ειναι τουρμπο απο αποψη προβιοτικων!). Λοιπον θα δοκιμασω να ζεστανω κι εγω κρεμα αποψε να δω τι θα μας προκυψει. Τελικα αυτη η double cream ειναι πιο μπελαλιδικη απο την αλλη του Κουκακη.

Ο μικρος με δυσκολευει παρα πολυ, αρνειται να πιει ζωμο πλεον και δεν καταφερνω πια ουτε να τον εκβιασω ουτε να τον δωροδοκησω οπως τις πρωτες μερες. Δεν εχει θηλασει χθες απο το βραδυ (γιατι τον εκβιαζω) δεν δεχθηκε να πιειε ζωμο για να φαει αυγο και καρυδια, προτιμαει να χασει την βολτα εξω........δεν ξερω πια τι να τον κανω!

Κατερίνα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για την κρέμα είναι ότι το κεφίρ δεν ήτανε και πολύ καλό που έβαλες για μαγιά... το κεφίρ από μόνο του ήτανε ΟΚ?

It does not make sense να έχει έντονη μυρωδιά!

Χθες δοκίμασα και την κρέμα κεφίρ της Fairy's Mom και σαν τη δικιά μου ήτανε, σφικτή με ήπια γεύση.

Δοκίμασε τις κρέμες μας η Μολδαβή σήμερα (τρώνε την ίδια κρέμα που έχουνε και στη Ρωσία Vera) και αυτή προτίμησε την πιο ξυνή με το γιαούρτι.

Το ζωμό δυστυχώς θα πρέπει να τον πετάξεις...

Λοιπόν την αλλη φορά θα μου φτιάξεις εσύ!!!:lol::lol:

Το κεφίρ απλά μύριζε σαν γιαούρτι κλασσική μυρωδιά θα έλεγα όχι τιποτα ιδιαίτερο αλλά η κρέμα πιφ....:oops:

Yugup3.png

Κατερίνα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είχε αρχίσει να ξυνίζει η κρέμα σου, μόλις ξαναμύρισα την κρέμα με το κεφίρ και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά, σαν γιαούρτι αλλά πολύ ήπια μυρίζει.

Θα δεις την κουνιάδα σου σύντομα; Αν θέλει ας περάσει από το σπίτι μου να της δώσω ένα βαζάκι με πηκτή κρέμα Jersey να τη δοκιμάσεις, ο άντρας σου θα θέλει να την φάει με το κουτάλι!

΄Εχει και ένα πολύ όμορφο κίτρινο χρώμα όχι σαν του Κουκάκη που είναι λευκή.

Θα σου κρατήσω εγώ το βαζάκι, αυτή η κρέμα δεν χαλάει οπότε περνάει όποτε θέλει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...