Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλύτερα να πάρεις αμύγδαλα και να το φτιάξεις μόνη σου.

Αλεύρι καρύδας πουλάει ο Mercola και το iherb.

Μέχρι και κέικ μπορείς να φτιάξεις μ' αυτά αν βάλεις μέλι, έχω φτιάξει κέικ καρότου με αλεύρι καρύδας και πολλά αυγά, και έγινε νοστιμότατο!

Να κανονίσουμε να έρθεις μια μέρα για καφέ να σου φτιάξω!

Α καλα.......αχαχαχαααααααααα....σωθηκες......να κοπαναω αμυγδαλα να φτιαξω αλευρι....εγω???? Μουαχαχα θα γελαει και το παρδαλο κατσικι! Που να γοραζεις τωρα αλευρια απο αμερικη? η φιλη μας η Μαιρη εχει κανα προμηθευτη?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγω δεν θα μπω το βραδυ, αν ειναι τα λεμε αυριο στη συναντηση αν τελικα βρεθουμε! Μαλλον θα πηδηξω σελιδες να δω λιστες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Το ιδιο θεμα εχω με τον μεγαλο μου, βασικα τρωει ελαχιστα πργαματα, μονο ρυζι καμμια φορα με σαλτσα αλλα συνηθως μακαρονια με φετα. Αυτος δεν εχει το προβλημα στο βαθμο που το εχει ο μεγαλος γιατι οταν γεννηθηκε δεν ειχα κολπικα προβληματα καθολου (η ευτυχεστερη περιοδος της ζωης μου σε αυτο το θεμα) και δεν εχει παρει ποτε του κανενα φαρμακο. Ετσι εχουμε θεμα (κακα, συσκοιλιοτητα, κακοφαγια-που ειναι απο τα συμπτωματα της gaps syndrome!-) alla βλεπω με το κεφιρ εχει βελτιωθει πολυ. Τα μακαρονια μπορω να του τα αντικαταστησω με αλλα χωρις δημητριακα, φετα δεν μπορω να του αλλαξω και το προβλημα ειναι τα γλυκα. Δεν τρωει πολλα αλλα τα χει μαθει απο τους παπουδες. Ετσι το καλοκαιρι θελει τα παγωτα του και μια στο τοσο μπορει να φαει μια σοκοφρετα. Το χειμωνα τρωει μονο μπισκοτα γεμιστα και σοκοφρετες.

Ο μικρος θα ειναι πιο ευκολος γιατι τρωει οτι του δινεις και δεν εχει μαθει στα γλυκα. Το θεμα ειναι να καταλαβουν οι γονεις μου την σοβαροτητα και να μη μου χαλασουν κι αυτο το παιδι. Θα τον κρατανε 2 απογευματα την εβδομαδα και εκει θελει πολυ επιμονη.

Παντως η καμπελ λεει οτι ειχε θεμα κι αυτη με το γιο της οταν ηταν αυτιστικος δεν ηθελε να τρωει κι εμενε νηστικος αλλα συνηθισε. Θελει υπομονη κι επιμονη.

Τωρα μολις εδωσα κεφιρ στο μωρο και το ηπιε χωρις αντιρρησεις. Με τηυ συριγγα ομως......ετσι θα του δινω και το ζωμο μαλλον.

Vera γλυκά μπορείς να φτιαχνεις μονη σου καλύτερα κ να μην τρώει έτοιμα..πχ να βάζεις μέλι που επιτρέπεται ή καρυδα ή μαρεγκακια με μέλι κα συνταγές που υπάρχουν κ στο internet για gaps diet...

Ακόμα κ στον μεγάλο που δεν έχει προβλήματα καλύτερα να τα φτιαχνεις εσυ...εγω κ πριν το πρόβλημα της τα εφτιαχνα σπιτικά για να ξέρω όσο το δυνατόν τι έχουν μέσα...

Ακόμα κ το αλεύρι απο αμύγδαλα..γιατί όχι...όλα μια συνήθεια είναι...:-P

Yugup3.png

μωρε που το βρισκεις το αλευρι απο αμυγδαλα.......δεν εχω προβλημα αν το βρισκω.

Ο μεγαλος δυστυχως εχει μαθει στα ετοιμα και τα θεωρει λιχουδιες...δεν θα φαει σπιτικο. Και απο τα ετοιμα τρωει καποια, ειναι πολυ δυσκολος. Και οσοσ και να επιμενω εγω οι παππουδες κανουν τη ζημια γιατι του τα δινουν κρυφα. Αντε φιλια, τα λεμε αλλη μερα!

Διαφημίσεις

Mα δεν είναι φιλοσοφία το αλεύρι από αμύγδαλα, απλά τα βάζεις στο μούλτι!

Έτσι κι αλλιώς εγώ φτιάχνω γάλα αμυγδάλου κάτι χρόνια τώρα, μου φαίνεται πολύ απλό.

Το αλεύρι αμυγδάλου του εμπορίου (ακόμη και το βιολογικό) είναι κακής ποιότητος γιατί τα έλαια των αμύγδαλων έχουνε ήδη οξειδωθεί και είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία μας.

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα ακόμη δεν έχω βρει φθηνά βιολογικά αμύγδαλα ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιώ σε ποσότητα.

Πολύ καλά όμως είναι αυτά εδώ, από Γερμανία:

http://www.keimling.eu/

(Kι αυτές οι φλούδες καρύδας είναι πολύ νόστιμες, τέλειο σνακ: http://www.keimling.eu/.cms/57-7-1045)

Αλεύρι καρύδας δεν νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

http://www.specialhealthstore.co.uk/

εδω εχει φθηνα το βιβλιο...δεν θυμαμαι ποσο το πηρα απο Αμαζον

φαίνεται να είναι η προηγούμενη έκδοση και όχι η τελευταία που είναι συμπληρωμένη και αναθεωρημένη

Βρήκα αμύγδαλα βιολογικά από την εταιρεία Bioserres, βρίσκονται στο Σιδηρόκαστρο και είπαν ότι μπορούν να μου φέρουν ποσότητα γιατί έρχονται τακτικά στη Θεσσαλονίκη.

Ρώτησέ τους αν φέρνουν και στην Αθήνα. Δεν έχω παραγγείλει ακόμη οπότε δεν ξέρω να σου πω τιμή.

τηλ: 2323023497

Α καλα.......αχαχαχαααααααααα....σωθηκες......να κοπαναω αμυγδαλα να φτιαξω αλευρι....εγω???? Μουαχαχα θα γελαει και το παρδαλο κατσικι! Που να γοραζεις τωρα αλευρια απο αμερικη? η φιλη μας η Μαιρη εχει κανα προμηθευτη?

Δεν το κοπανάς τίποτα, το βάζεις στο μπλέντερ ή την κουζινομηχανή και γίνεται πολύ γρήγορα.

Ακόμη καλύτερα γίνεται στην κρεατομηχανή για κάποιον που έχει.

Βρήκα αμύγδαλα βιολογικά από την εταιρεία Bioserres, βρίσκονται στο Σιδηρόκαστρο και είπαν ότι μπορούν να μου φέρουν ποσότητα γιατί έρχονται τακτικά στη Θεσσαλονίκη.

Ρώτησέ τους αν φέρνουν και στην Αθήνα. Δεν έχω παραγγείλει ακόμη οπότε δεν ξέρω να σου πω τιμή.

τηλ: 2323023497

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για τις συμβουλες κοριτσια......αντε θα γινω νοικοκυρα και θα φτιαχνω και το αλευρι μου!!!! Γιατι δεν γινεται πρεπει να χουμε και αλευρι. Μπροστα σε αυτη τη διαιτα η αποχη γαλακτοκοκομικων μου φαινεται αστειο παιχνιδι!

φαίνεται να είναι η προηγούμενη έκδοση και όχι η τελευταία που είναι συμπληρωμένη και αναθεωρημένη

Ελπιζω αυτη που πηρα απο αμαζον να ειναι η αναθεωρημενη.

Καπου πετυχα κι ενα e book που εχει πολλες συνταγες, προγραμμα διαιτας και επεξηγησεις για το καθε σταδιο που εισαι χωρις λεει να ανατρεχεις στο βιβλιο, 20 δολλαριακια. Βεβαια αλλα υλικα εχουν στην αμερικη....

Αγλαια μια ερωτηση. Εχεις καταλαβει αν πρεπει να δωσω στο μωρο προβιοτικα αποκλειστικα τα baby η μπορω να τον παω κατευθειαν στα bio kult? Δεν μπορω να ξεκινησω διαιτα χωρις αυτα...αν ειναι να το κανουμε ας το κανουμε σωστα.

Το μωρο θα κλεισει τους 17 μηνες σε λιγο

Αγλαια μια ερωτηση. Εχεις καταλαβει αν πρεπει να δωσω στο μωρο προβιοτικα αποκλειστικα τα baby η μπορω να τον παω κατευθειαν στα bio kult? Δεν μπορω να ξεκινησω διαιτα χωρις αυτα...αν ειναι να το κανουμε ας το κανουμε σωστα.

Το μωρο θα κλεισει τους 17 μηνες σε λιγο

Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί.

Μπορείς να ξεκινήσεις τη δίαιτα χωρίς τα προβιοτικά. Με τη δίαιτα παίρνεις προβιοτικά και από φυσικές πηγές: τα τουρσιά και όταν εισάγεις γαλακτοκομικά από το γιαούρτι και το κεφίρ.

Από ό,τι είδα κάνουν κεφίρ και με γάλα καρύδας αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Το καλοκαίρι έκανα γάλα καρύδας για να κάνω παγωτά και είναι πολύ ωραίο και στη γεύση και στην υφή. Σκέφτομαι να κάνω και κεφίρ κάποια στιγμή.

Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί.

Μπορείς να ξεκινήσεις τη δίαιτα χωρίς τα προβιοτικά. Με τη δίαιτα παίρνεις προβιοτικά και από φυσικές πηγές: τα τουρσιά και όταν εισάγεις γαλακτοκομικά από το γιαούρτι και το κεφίρ.

Από ό,τι είδα κάνουν κεφίρ και με γάλα καρύδας αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Το καλοκαίρι έκανα γάλα καρύδας για να κάνω παγωτά και είναι πολύ ωραίο και στη γεύση και στην υφή. Σκέφτομαι να κάνω και κεφίρ κάποια στιγμή.

Αλήθεια;; Έχεις βρει κάποια συνταγή ή να ανατρεξω στο google?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Αλήθεια;; Έχεις βρει κάποια συνταγή ή να ανατρεξω στο google?

δεν έχω δοκιμάσει να κάνω κεφίρ, απλά το έχω δει

αν βάλεις coconut kefir θα σου βγάλει αρκετά

επίσης κάνουν και με χυμό μήλου

http://www.rawradianthealth.com/blog/2010/04/16/1603/

ούτε αυτό το έχω δοκιμάσει

προσοχή μόνο στο κεφίρ, πρέπει πάντα να κρατάς λίγο μέσα στο γάλα για να πολλαπλασιάζεται γιατί στα υπόλοιπα δεν πολλαπλασιάζεται παρά το ότι τα ζυμώνει

Εδώ θα βρείτε ιδέες για GAPS μενού και συνταγές

http://www.healthhomehappy.com/grain-free-2/gaps

Menus- Just outlines of meals for a week. These are more winter menus, since I did this during winter time. Lots of links to recipes or descriptions of how I cook things in here.

Menu 1

Menu 2

Menu 3

Menu 4

beef+sausage+and+avocados.jpg

Breakfasts

Beef Sausage

Easy Balanced and Filling Smoothies

Squash Pancakes

Coconut flour muffins

Eggs

24-Hour Yogurt

Lunch

Coconut flour bread

Butternut Squash Soup

Cooking Squash

Chicken Stock

Chicken Salad Wraps

Meatballs and Apples

Chicken Pancakes

Dinner

Fish Cutlets

Fish patties (my favorite!)

Hamburgers on Portabella Mushrooms with Squash Fries

Spouted Lentil Soup

Meatballs

Squash

Fresh Wild Trout

Onion Soup

Liver and Onions (and why you should consider eating liver)

Snacks/everything else

Soaked/Dehydrated Almonds

Homemade Almond Flour

Easy Homemade ketchup

Cooked Apples

Juicing

Dried Fruit

Macaroons

Berry Cobbler

Almond Brittle

Mayonnaise

Sauerkraut

Strawberry Almond Bars

Και αυτή τη σημείωση που είναι σημαντική:

A big part of GAPS is reducing the toxin load in the home, here is what I use for soap and hair/body/tooth care. I use soapnuts as a 100% natural laundry detergent now. Oil pulling is something else that some GAPS-type people find useful. And Epsom Salt Baths are another part of the GAPS protocol.

το είχα βρει κι

ψάχνοντας να αξιοποιήσω τα υπολλείμματα από το γάλα καρύδας που έκανα για τα παγωτά

προσοχή μόνο στη θερμοκρασία του φούρνου, οι 200 βαθμοί που αναφέρει για την ξήρανση είναι στην κλίμακα Φαρενάιτ, ισοδυναμούν με 93 στην κλίμακα Κελσίου

Παρακολουθω το θεμα με μεγαλο ενδιαφέρον! Άραγε στην εποχή μας με τις διατροφικές συνήθειες που έχουμε καθιερώσει υπάρχουν άνθρωποι χωρίς κάντιντα?

Βρήκα αυτό και είπα να σας το στείλω μήπως θέλει κανείς να κάνει το τεστ σε καλή τιμή. Εγώ το πήρα για τον άντρα μου, γιατί για μένα είμαι σίγουρη ότι έχω κάντιντα σε πολύ μεγάλο βαθμό δυστυχως..

http://www.goldendeals.gr/deals/19euros-ygeia-enarmonisi

Άραγε γιατί δεν μπορεί να κάνει το τεστ ένα παιδί κάτω των 7? Αυτό θα το ρωτήσω όταν πάμε.

Ευχαριστούμε κοπέλες για την πληροφόρηση!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Rosie κ Aglaia ευχαριστούμε για τις συνταγές!!!

Πληροφοριακά να πω πως εγώ παρήγγειλα τα Baby Biotic χτες κ τώρα αναμένουμε... Πιστεύω πως για να τα βάζει κ η Campbell στο site της θα τα συστείνει για τα μωρα...είναι κ υποαλλεργικά οπότε είμαι κ καλύμμενη στις ανησυχίες μου:rolleyes:

Yugup3.png

Katerina τα παραγγειλες απο το σαιτ της gaps? ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ? ποσα πηρες και τι μεταφορικα χρεωσαν?

Katerina τα παραγγειλες απο το σαιτ της gaps? ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ? ποσα πηρες και τι μεταφορικα χρεωσαν?

Τα πήρα απο το άλλο site που είχα γράψει πιο πάνω...πήρα μόνο 1 baby κ 1 adults της ίδιας εταιρείας κι αν είμαι ευχαριστημένη θα πάρω κ περισσότερα... Τα μεταφορικά 9? απο Αγγλία...με γρήγορο απ΄οτι κατάλαβα κ μέσω paypal..

Όταν είχα ψωνίσει απο Αμερική μπλεχτικα κ με τελωνείο κ φόρους κ προσαυξήσεις κ μέχρι να τα πάρω στα χέρια μου άργησαν...

Τώρα θα σας πω ποτε κ αν ήρθαν :lol:

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...